Testissä 38 asteisessa vedessä lähtevät ripsarit

16.03.2019

Ihan hengästyttää tämä testauksen määrä ja samalla itken verta näin monen ripsarin ollessa auki samaan aikaan. Noh, mitä en työni puolesta tekisi? Nyt on jyvät eroteltu akanoista. Muistakaa kuitenkin, että ripsariasiat ovat hyvinkin usein mielipidejuttuja ja sen vuoksi joku näistä suosittelemistani ei ole ehkä teidän suosikki. Kertokaa siis myös omia mielipiteitä kommentteihin, jotta saadaan mahdollisimman laaja käsitys mikä on paras.

KENELLE NÄMÄ RIPSARIT SOPIVAT?

Jos ripsiväri tarttuu päivän aikana yläluomelle, valuu silmien reunoilta tai tulee kyynelten mukana alaluomille, niin tällainen lämpimällä vedellä lähtevä ripsari kannattaa hankkia. Tavallinen vedenkestävä ripsari lähtee pois öljyllä ja sen vuoksi vedenkestävä ripsarikin helposti tarttuu rasvaiseen yläluomeen, koska rasva on se, jolla tämä ripsari poistetaan.

Itse en henkilökohtaisesti pidä näistä ripsareista niin paljon, koska en vain pidä niiden koostumuksesta. Itselläni kun ei ole näitä yllä mainitsemiani ongelmia, joten sen vuoksi käännyt normaalisti tavallisen ripsarin puoleen, joista kirjoitinkin TÄSSÄ.

SUOSIKKINI JA SAMALLA UUTUUDET

Korealaisen Tony Molyn Panda’s Dream Mascara 01* on näistä ripsareista kaikista tuuheuttavin. Tässä 38 asteisessa kategoriassa se tarkoittaa hitusen (mutta vain hitusen) klönttisyyttä. Käytin itseasiassa tätä jo hetken aikaa tietämättäni, että se lähtee vain lämpimällä vvedellä. Pesun aikana hieman ihmettelinkin, kun ripsari ei liikahtanutkaan öljyputsarilla. Tony Moly on ollut Suomen markkinoilla jo hetken, mutta saattaa joillekin olla vielä vieras merkki. Tyypilliseen korealaiseen tyyliin se on pakattu hauskaan puteliin, mutta hauskuus ei vie yhtään pois sen toimivuutta. Näet sen silmilläni yllä olevassa kuvassa.

Toinen ja hieman erottelevampi suosikkini on Maybellinen uutuus Snapscara*. Se erottelee ripset kauniisti eikä jätä klönttejä. Tämä on toivottu uutuus markettimeikkien puolella ja voisin sanoa kääntyväni aivan hitusen enemmän tämän puoleen, jo näistä kahdesta pitäisi valita. Näette sen ripsilläni alla olevassa kuvassa ja onhan se nyt aika kiva!

SENSAIN KLASSIKOT

Päätin kokeilla kahta erilaista Sensaita, koska onhan nämä nyt niitä klassikoita. Tuossa ihan perus Sensai 38:ssa* on miniharja, joka on rehellisesti sanottuna mielestäni aika onneton. Tai noh, se on kyllä loistava alaripsien maalaamiseen. Oikeastaan yhtään sen erikoisempana en pitänyt tuota Sensain Volumizing ripsaria*, jossa on sitten suurempi harjas. Moni sanoi minulle, että näitä pitää käyttää pari viikkoa ennen kuin ripsari alkaa toimia. Äh, en halua kulkea paria viikkoa huonoilla ripsillä. Verrattuna näihin suosikkilöytöihini nämä molemmat tekivät ripsistäni jotenkin lerput. Voi myös olla, etten jaksanut testata niitä tarpeeksi pitkään. Muistelen aikaisemmin kokeilleeni Sensaita ja silloin ne olivat hyviä – ehkä nyt oli vaan liian hyvät vertailukohteet.

Alla olevassa kuvassa on edestä katsottuna oikealla puolella tuota Sensai 38:a. Huomatkaa tosin, että rajaukset vie ripsen voimasta hyvin paljon ja näyttää, että ripseni olisivat paljon lyhyemmät kuin postauksen kahdessa ensimmäisessä kuvassa. Näiden kuvien otoissa ei ole kuitenkaan väliä kuin muutama päivä. Mutta eihän nuo ripset vaan ole niin tuuheat näillä Sensailla.

PAREMMAT KUIN KLASSIKOT

Kaksi pieniharjaista ripsaria muistuttavat hyvin paljon Sensain 38 maskaraa. Itseasiassa tämä Cliniquen Lash Power* ja MACin Extended Play* ovat molemmat hyvin samanlaisia. Ne molemmat erottelevat ripset paremmin kuin Sensai. Yllä olevassa kuvassa edestä katsottuna oikeassa silmässäni on Sensai 38:a ja vasemmassa Cluniquen Lash Poweria. Huomaatte varmaan tsuumaamalla, että Cliniquella maalatut ripset ovat paljon tuuheammat.

KAIKKEA NE KEKSII

Nyt on pakko sanoa, että olisi pitänyt uskoa yhtä teistä, joka sanoi tämän L’orealin uutuuden olevan todella huono. Sinä anonyyminä pysyvä olet oikeassa. Yksinkertaisesti ihan onneton. En edes ymmärrä mihin tuo harjan suunnan vaihtamismahdollisuus auttaa. Taas yksi mainoskikka. En tiedä olisiko tämä sitten parempi ripsari, jos harja ei olis tuollainen muovinen.

Onko teillä joitakin omia suosikkiripsareita tästä kategoriasta?

*Sisältää mainoslinkin. Sensait, MAC ja Tony Moly saatu. 

  • Alinae

    Hei! Tekeekö nämä ripsarit saman kuin vedenkestävät, eli pitävät taivutukset tönkkösuorissa ripsissä? 🤔 Itselleni sopivat vain kuivahkot vedenkestävät ripsarit, jos haluan että taivutukset pysyvät mitenkään päin 🙄

    • Miia Ezen

      Heippa 😊 Mulla nää pitää taivutukset, mutta tiedän monta jolla ei pidä. Jos on siis tönkkösuorat ripset ja myös ripsari tarttuu yläluomeen, niin suosittelen laittamaan vedenkestävää ripsaria aivan tyveen pitämään taivutuksen ja pituuksiin näitä lämpimässä vedessä lähteviä. 🙈 Aikamoinen homma, mutta mitä me naiset et tehtäis kauneuden eteen. 😅

      • Alinae

        Eeeih, kuulostaa AIVAN liian työläältä 🤦🏼‍♀️

  • Stepanii

    Benefitin They’re Real Mascara on ollut minulle, ikuiselle pandasilmälle, se ainoa oikea.

  • sofianna

    Oma lemppari on ollut jo varmaan lähemmäs 10 vuoden ajan (vai jo pidempään…?!) Cliniquen High Impact Curling mascara. Sen voittanutta ei ole löytynyt. Ala-asteella ensimmäisessä (muistaakseni Rimmelin) ripsarissani oli kaareva harja. En muista, milloin olen ekaa kertaa kokeillut tuota Cliniquea, mutta varmaankin juuri kaarevan harjan vuoksi olen siihen joskus tarttunut. Koska kyseessä on selektiivisempi merkki, veikkaan, että olen ostanut ensimmäisen joltain risteilyltä ehkäpä yläasteikäisenä… En todellakaan alkuun tiennyt poistoideasta, mutta pidin siitä, että ripsari irtosi helposti palasina samalla, kun huuhteli kasvot muun meikin poiston yhteydessä. Vasta myöhemmin 38-idea valkeni minulle. Alun perin pysyttelin ripsarissa juuri helpon poistettavuuden vuoksi. Tavalliset ripsarit vain levisivät poistaessa joka paikkaan ja tuntui, että aina vähintään johonkin jäi jotain ripsaritummuutta ja pandaefektiä. Vedenkestävien ripsareiden kanssa poistaminen oli vielä hankalampi juttu, niihin piti lisäksi hankkia erikseen puhdistusaine. Tänä päivänäkään minulla ei riitä lainkaan kärsivällisyys liukenevien ja leviävien ripsareiden puhdistamiseen. En ymmärrä, miten kaiken tavallisen ja vedenkestävän ripsivärin saa pois iholta, saati ripsirajasta… On näppärää, että ripsari lähtee helposti “isoina paloina” pois. Clinique myös kestää silmissä suttaamatta koko päivän ja tekee ripsistäni parhaimman näköiset. Minulla on siis luonnostaan erittäin kaarevat, melko pitkät (ottavat kiinni kulmaluuhun) ja keskivahvat ripset. Taivutusten pitävyydestä en siis osaa sanoa, koska minun ei tarvitse (enkä voikaan) taivuttaa ripsiäni.
    Cliniquekaan ei ole kyllä täydellinen. Kaareva harja nappaa vähän liikaa massaa mukaansa, ja ylimääräinen täytyy jaksaa pyyhkäistä tuubin suulla pois. Ripsari on myös selkeästi parhaimmillaan, kun sitä on jo käytetty muutamia kertoja. Nykyään minusta myös tuntuu, että silmäni ehkä ärtyvät tästä ripsarista. Edelleen täytyy siis jatkaa sen täydellisen yksilön etsimistä. 🙂 Nykyään myös vedenkestävä ripsari voisi olla vaihtoehto, kun olen siirtynyt kaksoispuhdistukseen. Ehkä kaksoispuhdistuksella saa kaiken ripsarin pois ilman loputonta hinkkaamista. Toisaalta, ilman hyvää puuterointia vedenkestäväkin liukenee kulmaluuhun ripsien osuessa koko ajan siihen. Huoh, vaikeaa. Ehkä tuo snapscara voisi olla kokeilemisen arvoinen… Vai onko muita vinkkejä (uusiin tuotteisiin tai helpompaan poistoon)?
    Tulipa pitkä kommentti. Mutta kokemuksiahan tässä toivottiin…? 😀 Loppuun täytyy vielä lausua kiitos tosi kivasta blogista. Kaikesta en aina ole ihan samaa mieltä, enkä oikein tykkää liian mustavalkoisista tai turhan suoraviivaisista “tämä on pahasta” ja “tämä on hyvästä” pointeista, mutta kaikesta ei tarvitsekaan olla samaa mieltä. 🙂 Vaikutat huippu kivalle, ja tykkään erityisesti instan minitutoriaaleista.

    • Miia Ezen

      Hih.. no joo tietyt ihonhoitoasiat on aika mustavalkoisia ja ne menee ihan ihon biologian mukaan. Siksi olen niistä aika jyrkkä. Meikissä taas on kaikki sallittua. Sanon niissä vaan näin ammattilaisen mielipiteen, että miten näyttäisi parhaalta mahdolliselta itseltään, mutta nämähän saattavat myös olla makuasioita. 🙂

      Ja mitä maskaroihin tulee, niin tosiaan kaksoispuhdistuksella lähtee nuo vedenkestävätkin pois, mutta sulle se nuo ei varmaan ole vaihtoehto.

  • Marja

    Mä en kestä, oon sellainen hikipeikko, että mulla toi Mac ainakin joko leviää tai karisee. Aina 😕💩

    • Miia Ezen

      Noouu.. 🙁 Ihana sana.. hikipeikko. Vitsit voisko tuo Snapscara olla sulle hyvä?

  • EiQ

    Itsellä pitkät, luonnostaan todella kaarevat ripset. Monia ripsareita kokeillut, mutta paras minulle on ollut juurikin tuo Sensain 38 voluminizing. Vaatii tosissaan aikaa, että sillä saa “hyvät” ripset, mutta en kyllä millään muulla enää samanlaisia saa. Ja parasta siinä sekin, ettei murene päivän aikana, ei haittaa vaikka silmiä pyyhkäisee ja pysyy koko päivän.

  • Katja

    Sensain 38 separating & lengthening on ollut käytössäni varmaan yli 10 vuotta, parempaa ei ole vielä vastaan tullut, muutamia olen kyllä kokeillut. Harja on siinä isompi kuin perus 38:ssa ja mielestäni huomattavasti parempi. Alle laitan nykyään vielä Lorealin paradise extatic primeria.

  • Laura

    Tätä postausta on odotettu! Ehdin tosin jo ostaa 38-ripsarin kun vanha vedenkestävä veteli viimeisiään. Ajattelin ensin odottaa tätä postausta mutten jaksanutkaan. Ja kas, ostin juuri tuon Maybellinen Snapscaran, joka sullakin pääsi listan yläpäähän. Mulla ongelma ollut just se, että ripsaria on päivän mittaan sekä ylä- että alaluomella. Vajaan viikon olen ehtinyt kokeilla tuota Maybellinea ja hintalaatu-suhde kyllä toimii. Tosin alaluomella ehkä havaittavissa hieman väriä, ei niin häiritsevästi kuitenkaan kuin vedenkestävässä. Tyytyväinen olen ollut!

  • MHR

    Olen jo vuosia käyttänyt Etude Housen Lash perm Volume mascaraa ja tuo ei valu, ei sotke, pysyy säässä kuin säässä, mutta lähtee tosi nätisti pelkällä lämpimällä vedellä. Esim. Cosmetic-lovella tuo maksaa tällä hetkellä 6 dollaria, niin ei tarvitse ihmetellä miksi päädyn siihen yhä uudelleen kaikkien muiden onnettomien kokeilujen jälkeen..

  • Laura

    Lash power on ollut oma suosikki, mutta sekin loppupäivästä alkaa ärsyttää silmiä. Uusimpana hyväksi havaittu on ollut vastaavalla idealla toimiva Oriflamen ripsari.

  • Sari

    38-ripsareista ehdottomasti paras on Estee Lauderin Double Wear. Erottelee ja pidentää ripset tehokkaasti. Monen merkkisiä 38-ripsareita on tullut kokeiltua, mutta tähän olen niin ihastunut.

  • Nina

    Maybellinen uutuus löytyy minunkin meikkipussistani ja se on ihan mieletön, paras monista kokeilemistani! Todella erittelee ripset ja tekee niistä pitkät. Siitä en enää luovu!

  • Mari

    Hmm, olen taas hyvinkin erimieltä tämän anonyymin (ja sinun )kanssa joka haukkui Lorealin taipuvan varren sisältävän harjan. Ei leviä, pitää taivutuksen. Saa olla varovainen ettei tule liikaa, mutta muuten ei mitään moitteita. Tätä taipuvaa ominaisuutta en käytä, se varsin turha mutta ei se haitaksi ole ollut.

    • Miia Ezen

      Hyvä kun tulit kommentoimaan! 🙂 Tässä sen näkee, että ripsariasioissa yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle. 🙂

  • Riina

    Itse käytin ennen sensain 38, mutta sillä saatu lopputulos on omaan makuun liian luonnollinen. Snapscara tekee kivaa jälkeä, mutta varisee tosi pahasti! Lensi roskiin parin viikon käytön jälkeen.

    Nyt lemppari on volume million lashes feline. En tiedä onko tää vaan joku tarkasti varjeltu salaisuus että tämä ja violetti on myös tämmöisiä 38 -ripsareista. Tätä tietoa ei tuntunut löytyvän mistään! Mulla se on tärkein kriteeri, sillä muuten ripsari on joko ylä- tai alaluomilla riippuen onko se vedenkestävä vai vesiliukoinen. Tää ei liikahdakaan kylmällä vedellä eikä öljyputsarilla mutta lähtee kauniisti kuumalla vedellä! Saa myös näyttävää jälkeä 👍

    • Miia Ezen

      Oih kuulostaa mielenkiintoiselta ja onpa ikävää, jos tuo Snapscara ei sulle toiminut. 🙁

  • PauliinaH

    Olen kokeillut Rimmelin ja Isadoran vastaavat myös. Ei toimineet. Valui päivän mittaan etenkin Isadora. Rimmelissä kauhea jättimäinen harjasin vielä. Lash Power on suosikkini, nyt ostin Snapscaran. Dermosil on myös hyvä JA halpa. Ainoa miinus on harja. Se jotenkin takuttaa. Tunteekokukaan Idunin Vatnia? Ja minkä niminen tuo Oriflamen 38 on? Minulle nämä ripsarit ovat ainoita vaihtoehtoja, syvällä olevat silmät, rasvoittuvat roikkuluomet. Kiitos tästä testistä ja kommenteista.

  • Piia

    Oriflame No Compromise ripsari on mun suosikki ja lähtee 38 asteisella vedellä! Parempi kuin Sensai, jonka käyttäjä olin ennen!

  • Mia

    Oletko kokeillut Sensain uusinta maskaraa? Sensai lash volumiser?
    Ihan loistava. Tuuheutta ja erottelevuutta.
    Suosittelen!

    • Miia Ezen

      Heippa Mia! No tuota en ole itseasiassa kokeillut vai onko se tuo sama, joka mulla on tässä postauksessa? Tämänkin nimi on Volumiser. 😀

      • Mia

        Moi 😊 Ei ole samasta ripsarista kyse. Tässä uudessa on isompi harja ja lopputulos on tuuheuttava ja erotteleva.
        Kannattaa kokeilla 👍

        • Miia Ezen

          Aivan! 😀 Kiitos vinkistä!

  • Sarru

    Saisiko kuviin myös tiedot käytetyistä meikeistä, esim huulipunasävyt? Kiitos 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Sarru! 🙂 Kopsaan sulle tähän alla olevan vastauksen. 😀

      “Nyt lupaan oikeasti petrata tässä tuotteiden kirjoittelussa. 😀 Unohdan sen usein, kun keskityn postauksessa olevaan asiaan. Tässä lookissa on liikkuvalla luomella hohdepuuteria ja poskipunaa luomen ylemmässä osassa. Aika simppeli siis. Huulissa on myös hohdetta nestemäisen huulipunan päällä. En muista huulipunaa ja sävy on kyllä ihana, mutta ai saakeli se ei levittynyt hyvin ja repeili ihan muutamassa tunnissa ja rohdutti huulet. Haisikin jollekin maalin ohentajalle.”

  • Minninii

    Lancomen MrBig, vedenkestävä versio, pysyi koko kylpylä päivän! Kuuman porealtaan ja turkkilaisen saunan.

  • Meri-Tuulia

    Cliniquen High impact curling mascara on huippu!

  • Susanna

    Kiitos taas erinomaisesta ja hyödyllisestä postauksesta. Mutta tämän postauksen ensimmäinen kasvokuva <3 meikki on jotain aivan mahtavaa, niin herkkä ja kaunis, ihana väriharmonia, tästä on pakko saada tiedot tai mielummin tietysti minitutoriaali 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Susanna! Nyt lupaan oikeasti petrata tässä tuotteiden kirjoittelussa. 😀 Unohdan sen usein, kun keskityn postauksessa olevaan asiaan. Tässä lookissa on liikkuvalla luomella hohdepuuteria ja poskipunaa luomen ylemmässä osassa. Aika simppeli siis. Huulissa on myös hohdetta nestemäisen huulipunan päällä. En muista huulipunaa ja sävy on kyllä ihana, mutta ai saakeli se ei levittynyt hyvin ja repeili ihan muutamassa tunnissa ja rohdutti huulet. Haisikin jollekin maalin ohentajalle.

  • Leena

    Tonymolyn toi smudgeproof mascara niin paras <3 Mulla kaikki ripsarit leviää luomella – mutta tämä ei sotke. Ja ripset ihanan mustat. Tykkään myös ❤️ Aivan ihana meikki sulla muuten taas 😘 Hyvä testi!

  • Annina

    Mä haksahdin myös tuohon lorkun ripsariin ja melkein itketti kun olin saanut ripset sillä laitettua. Aivan onneton valitettavasti. Sainpa hyvän muistutuksen pitäytyä taas omassa luotto ripsarissa 🙂

  • Mari

    Ripseni ovat jäykät. Taivutettuina ne pysyvät ainoastaan vedenkestävällä ripsarilla, olen käyttänyt lumenen blueberryä jo vuosia.
    Olisi kiva välillä vaihtaa uuteen, mutta mihin? Joskus välillä olen testannut muutakin, mutta aina ripset löpsähtää melkein heti. Mikä avuksi?

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! 🙂 Joo vedenkestävä ripsari taitaa olla ainoa, joka pitää itsepäiset ripset tavutettuina. 🙁

  • Hanna

    Mä olen vuosikausia käyttänyt Sensain ihan perus kolmekasia. Se on mun mielestä paras! Mä aina välillä sorrun muihin merkkeihin ja petyn, ja taas palaan tutun ja turvallisen 38:n pariin. Mun mielestä siinä on just sopivan pieni harjakin. Henk.koht. mä en tajua, että miten noilla pulloharjan kokoisilla ripsareilla saa siistiä jälkeä, minusta on ne tavattoman kömpelöitä käyttää.

  • Leemu

    Nopeasti inc-listoja tarkastellessa huomasin, että monet vedellä lähtevät ripsarit sisältävät mikromuovia… 🙁

    • Miia Ezen

      Noouuu!!! En ookkaan kattonut ripsareiden incejä. Tarkotatko akrylaatteja? 🙁

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram