PARAS PUNAINEN HUULIPUNA X 5

10.04.2021

absolution 08

*Sisältää mainoslinkin.

Alan jo henkisesti varautua maskittomaan elämään, koska se antaa vaan kivemman fiiliksen. Vaikka jotkut asiantuntijat sanovatkin, että maskeja käytetään vielä vuosia. Jos näin kävisikin, niin aion hiljalleen alkaa käyttämään enemmän punaisia huulipunia, koska niistä tulee niin hyvä mieli.

Nyt jos koskaan kaikki ymmärtää miksi joku meikkaa, kun käy viemässä roskat.

Tässä omat viisi ehdotonta lempparia, jotka näkevät toivottavasti kohta enemmänkin kuin roskalaatikon.

MINKÄLAINEN ON HYVÄ PUNAINEN HUULIPUNA?

  • Ensiarvoisen tärkeää on itselleen oikea sävy. Sävy valikoituu oman ihon sävyn mukaan. Älä siis osta huulipunaa siksi, että se näyttää hyvältä jollain muulla.
  • Huulipuna on pigmenttinen. Toki moni tykkää kevyistäkin huulipunista, mutta itse jos haluan kevyen huulipunan, niin painelen pigmenttistä huulipunaa kevyesti sormin huulille.
  • Se kestää ja siksi valitsen mattaisen huulipunan. En enää käytä nestemäisiä huulipunia, vaikka ne pysyvätkin täydellisenä maskinkin kanssa (koostumus tuntuu huulilla korpulta).

1. KLASSINEN PUNAINEN

Klassisen punainen *Absolution huulipuna sävyssä 08 Theatre Red sopii kaikille. Se on sävyltään melko neutraali eli ei taita siniseen tai oranssiin. Tällainen sävyvalinta on varma nakki ja usein löytyykin jokaisen meikkiharrastajan kokoelmista. Näet tämän yllä olevassa kuvassa.

Pidin aluksi Absolutionin punia kuivina, mutta niitä ei kannatakkaan ostaa kaappiin lojumaan. Pitkään sivussa olleena niiden työstäminen voi olla hieman hankalaa. Kyse on kuitenkin luonnonkosmetiikasta ja ne menevät myös nopeammin huonoksi.

Absolution 16

2. RAIKAS PUNAINEN

Hitusen oranssiin taittava *Absolution 16 Poppy Red on superkaunis hieman päivettyneellä tai neutraalilla/keltaiseen taittavalla iholla. Itselleni (punaisella taittavalla iholla) tämä sopii, kun olen itseruskettunut, kuten yllä olevassa kuvassa. Talven vaalean punakalle iholle valitsen seuraavan sävyn.

Clinique Ruby Pop

3. KYLMÄN PUNAINEN

Kaikista pitkäaikaisin suosikkini on *Cliniquen huulipuna sävyssä 03 Ruby Pop. Se taittaa siniseen ja siksi on myös paras niille, joilla tuntuu huulipuna tekevän hampaista keltaisen väriset. Eli täydellinen Pepsodent-mainos puna. Näet tämän yllä olevassa kuvassa.

Lisäksi tämä on täydellinen huulipuna hyvin vaalealle iholle, joka taittaa punaiseen. Meillä Suomessa on monella juuri tällainen punertava iho.

Sisley 40 Monaco

4. ORANSSIN PUNAINEN

Oranssin punainen on todella kaunis hieman tummemmalla iholla ja myös ruskettuneella iholla. Itselläni onkin tässä ylläolevassa kuvassa päällä kunnon itserusketukset.

Täydellinen oranssin punainen huulipuna löytyy *Sisleyltä sävyssä 40 Monaco.

Boho Green huulipuna 106

5. HUULIPUNAAN TOTUTTELEVILLE

Tämä Boho Cosmeticsin nro 106 (saatavuus esim. Ruohonjuuri) on aivan ihana sävy ja monen mielestä jopa nude-sävy, koska se on omat huulet, mutta parempi. Tämä kylmä sävy on raikas ja itselläni on aina todella nätti fiilis, kun pukeudun tähän punaan.

Aivan loistava sellaiselle, joka haluaisi totutella käyttämään punaisia huulipunia. Tämä ei näytä kummoiselta kuvassa, mutta tähän sävyyn ihastuu kyllä moni.

LUE MYÖS: Väriopas – kuinka valita oikea huulipunasävy

LUE MYÖS: Punainen huulipuna sopii kaikille – korjaa nämä asiat niin onnistut

  • Tiina

    oletko testaillut ollenkaan Dermosillin tuotteita? Olisiko kiva saada niistä arviota/kokemuksia 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina! 🙂 Heidän ihonhoitotuotteiden incejä olen tsekkaillut ja ikävä kyllä aika vaatimattomat ainesosat. Tietenkin ymmärrettävää, koska ne ovat superedullisia. Muutenkin suosin luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa. Meikeissä ei ole löytänyt sellaista tuotetta Dermosililtä ainakaan vielä, joka houkuttelisi kokeilemaan. Niitä en kuitenkaan sulje pois. 🙂

  • Charming Nails

    Punainen oli pitkään itselle hankala koska en löytänyt oikeaa sävyä. Mulla on keltaiset hampaat ja Jeffree Starin Wifey on ainut joka ei korosta keltaisuutta ja sopii minulle täydellisesti. esim. MAC Ruby Woon sanotaan sopivan kaikille mutta mulle liian kirkas ja jotenkin lämpöisään taittava.
    Sitten mulla on paljon erilaisia nudempia punaisia joita voi laittaa just kevyesti huulille, ja hyvältä näyttää <3

    • Miia Johansson

      Joo toi Ruby Woo on jännä. Mulla on ollu se testissä joskus vuosia sitten.. sävystä en muista mitään, mutta saakeli se oli kuivattava. 😬

    • Markit

      Hm…onko se tämä JEFFREE STAR COSMETICS SUPREME GLOSS WIFEY 5,10 ML? Kiitos, jos viitsit katsoa.

      • Charming Nails

        Jos Markit kysyt multa niin joo, tuo on se sävy kiiltona, mulla on se Velour Liquid Lipstick Wifey. En ole kokeillut noita kiiltoja että vastaako se nestemäisen punan sävyä tismalleen oikein 🙂

        • Markit

          Kiitos vastauksesta. Minäpä tutkin lisää. Epäilin vähän, että väärän löysin, kun oli huulikiilto. Tutkitaan. 🌹

  • Mira

    Mulla kans ollu ogelmia löytää täydellistä punaista huulipunaa, ja pari vuotta sitten ostin MAC:in Ruby Woon, joka oli sävyn puolesta tosi kiva mutta just toi mainitsemasi kuivuus oli ihan kamalaa. Sai puolen tunnin välein lisäillä huulirasvaa päälle ku tuntu että huulet on ihan korppua koko ajan. Harmi sinänsä koska sävy oli aivan nappi mutta ei voinut kokonaan loppuun käyttää sen kuivattavuuden takia.

    Nyt käytössä Lumenen Nordic Chic sävyssä 15 ja muuten ihan kiva eikä kuivata huulia, mutta sävy ehkä vähän liian lämmin ja pigmenttiä kaipaisin enemmän kun saa laittaa aika reilusti että näkyy, ja leviää mun mielestä tosi helposti päivän aikana.

    Alkoi nyt kiinnostaa toi Cliniquen Ruby Pop, kun mulla just vaalea ja punaiseen taittava iho ja toivoisin huulipunan taittavan enemmän kylmään. Pitääkin varmaan ostaa se sitten kun saan käytettyä tän Lumenen loppuun, kiitos vinkistä <3

  • Saritäti

    Jeffreen Redrum on todella kaunis puhdas punainen. Pysyvyys on huippu, eikä kuivata!

  • Johanna

    Mulla toi sisleyn oranssiin taittava punanen. Tilasin sen just sun vinkkaamana joskus, ihan paras❤️

    • Miia Johansson

      Ooh ihanaa, että tykkäät! 😍

  • Maiju

    Hei, ootko hylännyt Anastasia BH nestemäisen huulipunan sävyssä Carina? Se on ollut nyt maskin kanssa ihan paras! Hain sitä pari kappaletta lisää viime viikolla. 😀

    • Miia Johansson

      Joo se on ihana sävy ja juurikin maskin kanssa hyvä, mutta jotenkin en vaan enää tykkää noista nestemäisistä ja niiden koostumuksesta. 😔 Näin mää mieltymykset muuttuu ajan kanssa. ❤️

  • Salla

    Pakko kommentoida instapäivitykseen liittyen. Älä stressaa jos et ehdi vastata ihmisten yksityisviesteihin, ei sun tarvitse jakaa kaikille sun ammattitaitoa ilmaiseksi ja käyttää siihen tolkuttomasti aikaa!

    Olen itse saanut paljon apua iho-ongelmiin ja inspiroitunut meikkaamisesta sun postausten takia. Kiitos siis siitä! Ehkä voisit miettiä miten pystyisit hyödyntämään ihmisten mielenkiintoa sun vinkkejä kohtaan niin että siitä jäisi sulle jotain käteenkin…

    • Miia Johansson

      Heippa Salla! 🙂 Kiitos ihanasta viestistä. <3 Ja ei huolta.. kyllä saan ihan sopivan korvauksen työstäni. 🙂 Someassarit vaan nostaa todella kovaa tuntipalkkaa, johon mulla ei yksityisyrittäjänä oikein ole varaa.

  • Saana kataja

    Hei! Saanko kysyä, kun tilasin cliniquen huulipunan ruby pop värissä. Mikä huulten rajauskynä olisi siihen paras? ❤ kiitos jo ihan superisti vastauksesta 😍🌞

    • Miia Johansson

      Heippa Saana! 🙂 Mä itse käytän melkein mitä vaan punaista kaikkien punaisten kanssa. Eli en ole niin tarkka, mutta esim tulee mieleen MACin Cherry. 🙂

      • TH

        Minäkin meinasin tulla kysymään rajauskynää cliniqueen huulipunaan, mutta vastaus olikin valmiina. 🤩 Joten kysyn vielä yhden tarkentavan kysmyksen tuohon cliniqueen huulipunaan liittyen, oletko pohjustanut huulet jollakin?? Ja mikä voisi olla paras pohjustusaine huulipunalle vai tarvitaanko sellaista lainkaan?? Itse tykkäisin käyttää punaisia huulipunia, mutta ongelmat ovat, joko huulipuna levittäytyy yli rajojen tai kuluu keskeltä epäsiistin näköiseksi.

        • Miia Johansson

          Helou! 😊 No mä en henk koht käytä pohjustajia. Se on vähän näissä tavallisissa pubissa, että on pakko lisäillä, kun ne lähtee syödessä helposti pois. Rajaus auttaa siihen ettei punat leviä ja myös mattakoostumus huulipunassa. 😊

      • Saana

        Okei! Kiitos vastauksesta. En oo ollu mikään huulipunan käyttäjä koskaan, mutta haluan alkaa kokeilemaan! 🥰

  • TH

    Kysyn sellaista mielenkiintoista asiaa huulipunasta. Olen hullaantunut oranssista huulipunasta ja haluaisin ehdottomasti sellaisen ostaa, mutta……. Mitä meikkiohjeistuksia ja värioppaita olen lukenut ja löytänyt, niin kaikissa lukee “Ettei oranssi huulipuna käy viileälle ihon sävylle”.
    Sinä kun tiedät näistä asioista paljon, niin onko näin ettei viileän sävyiselle käy oranssi huulipuna?? Olen ihon sävyltä viileä ja tässä myös muutama lisätieto, jos ne auttaa asiaan: olen todella vaalea kasvoiltani, vihreät silmät ja ihossani on paljon punapigmenttiä (iän myötä pisamat on haalenneet), eli kesällä/auringossa vaaleat hiukseni alkavat taittaan punaiseen sävyyn (en värjää hiuksiani lainkaan) ja palan todella herkästi auringossa.

    Toinen kysymys: Jos käyttäisin oranssia huulipunaa, niin pitääkö olla oranssi poskipuna vai käykö joku muu neutraalimpi sävy?? Joku meikkaaja neuvoi minua joskus, että huulipunan ja poskipunan pitää aina olla samaa sävyä. Käytän poskipunissa pinkki-mauve-roosan sävyjä.

    • Miia Johansson

      Heippa TH! 🙂 Voi hyvinkin sopia myös oranssi etenkin jos tosiaan olet “ginger” vai miten se suomeksi sanottaisiinkaan. Usein joo laitetaan poskille samaa sävyä, mutta en näe, että siinä on mitään sääntöä. Rohkeasti vaan kokeilemaan ja löytämään ne omat lempparisävyt. Tärkeintä on, että itse viihdyt. <3

      • TH

        Voi kiitos jälleen rohkaisun sanoista ja neuvoista! 😍 Nyt sitten etsimään uutta huulipunaa oranssin kategoriasta. 🧡

  • Pinja

    Hei voisitko vinkata neutraaliin tai kylmään punasn vielä rahauskynän esim cloniquen punan kanssa mitä käyttäsit 🙂

    • Miia Johansson

      Esim. Jeffree Star Redrum on tosi hyvä. 🙂

  • Henna

    Hei! Minkä sävyinen poskipuna sopii punaisten huulien kanssa käytettäväksi? Ajattelin ostaa viileälle iholleni sopivan cliniquen ruby pop huulipunan mutta minulla on vain pinkkiä poskipunaa, pitäisikö ostaa joku toinen, jota käyttäisi punaisten huulien kanssa 😁 olisiko yksi hyvä perus sävy mainitsemasi Rms beauty demure?
    Vaikea myös miettiä, mitkä vaatteiden värit sopisivat punaisten huulien kanssa parhaiten, kun nyt olen hankkinut esim vaalean punaista ja vaalean sinistä vaatetta, koska värianalyysissä olin kesä 😅 siksi innolla seurailen sinun vaatepostauksia!

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! 🙂 Joo, se Demure sopii tai voit ihan hyvin käyttää myös huulipunaa voidemaisena poskipunana, niin ei tarvitse erikseen ostaa siihen tuotetta. 🙂 Ja melkein minkä vaan kanssa sopii klassiset punaiset huulet. Lähde vaan testaamaan mikä sun silmään on just sun mielestä hyvä. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram