IHONHOITO TALVELLA SUOMALAISILLA TUOTTEILLA

18.01.2021

Iho vaatii talvella paljon enemmän ja on hyvin tavallista etteivät kesällä käytetyt ihonhoitotuotteet riitä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että talvella ilma on kuivaa niin sisällä kuin ulkona. Lisäksi pakkanen kurittaa ihoa entisestään. Tällaisissa olosuhteissa iho ei pysty sitomaan ilman kosteutta ihoonsa, jota iho tekee luontaisesti kosteammassa ilmastossa.

Jos ihoa ei avita ja kosteuta talvella tarpeeksi, voi se tuoda mukanaan myös muita ongelmia, kuten tulehduksia ja epäpuhtauksia. Esimerkiksi atoopikko kärsii oireistaan herkemmin talvella.

Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit nauttia talvellakin hyvästä ihosta. Muistathan kuitenkin olla itsellesi armollinen. Meillä kaikilla on kausia, jolloin iho voi huonommin. Siihen vaikuttaa todella paljon mm. stressi ja elintavat. 

KUN ILMA ON KUIVA, NIIN IHO TARVITSEE VETTÄ PURKISTA

Kai tiesit, että pintakuivuuden aiheuttaja on vesikosteuden puute iholla ja tämä ilmenee iholla usein kiristelynä tai jopa rasvoittumisena. Iho tarvitsee vesi- ja rasvakosteutusta, vaikka hyvin usein jokainen vain etsii talvella sen kaikista täyteläisimmän voiteen ja saattaa jopa ihmetellä, että miksi voide kiristää naamaa. Kyse onkin siitä, että voiteen alla ei ole ihon paljon kaipaamaa vettä.

Kosteusvoiteen alle laitetaan siis ihan oikeaoppisen ihonhoidon mukaan kosteuttavaa kasvovettä (unohtakaa ne pumpulilla levitettävät puhdistavat kasvovedet), mutta talvella tämä ei välttämättä riitä ja hyvin moni tarvitsee lisäkosteutusta seerumista. Seerumissa kannattaa etsiä INCI-listasta esim. hyaluronihappoa, joka auttaa sitomaan kosteutta iholle.

SUOMALAISIA SUOSIKKEJANI:

  • *Flow Hyaluron & Probiotics seerumi: Kaikille ihotyypeille kosteutta tuova seerumi sisältää molekyylikooltaan kahta eri hyaluronihappoa. Loistava myös ikääntyvälle iholle.
  • *Olivia Klein Hydra Serum: Syväkosteuttaa ja vähentää ihon punoitusta. Rauhoittaa tulehdusta iholla ja onkin loistava myös POD-iholle.

LUE MYÖS: Kuinka tunnistat laadukkaan kasvoveden?

TEHOKKAAMPIA KUIN KOSTEUSVOITEET

Tiesitkö, että öljyt ja balsamit sitovat kosteuden ihoon tehokkaammin kuin kosteusvoiteet. Kun olet siis laittanut kasvoveden ja lisäksi mahdollisesti seerumin kasvoille, niin nyt on aika lukita kosteus ihoon ja niin, että iho on vielä hieman kostea edellisistä tuotteista.

Jos et tykkää käyttää öljyjä meikin alla, niin balsami on silloin hyvä vaihtoehto. Itseasiassa balsamit ovat niissä olevien raaka-aineiden vuoksi vielä tehokkaampia kuin öljyt. Esimerkiksi kasvivahat ja mehiläisvaha nimittäin sitovat kosteuden ihoon tehokkaasti.

Itse rakastan käyttää öljyjä pääsääntöisesti iltaisin, mutta jotkut öljyt ovat mielestäni loistavia myös meikin alle. Tiesithän myös, että öljyjä on hyvin paljon erilaisia. Jos olet kerran kokeillut kasvoöljyä ja se jäi vaan pyörimään kasvoille, niin se ei ollut ehkä sinulle sopiva. Vai muistitko laittaa alle kosteuttavan kasvoveden, joka auttaa kasvoöljyn imeytymisessä.

SUOMALAISIA SUOSIKKEJANI:

  • *Pure=Beauty Glow Booster kasvoöljy: Tämän tuotteen öljyistä ihosi saa A- ja C-vitamiinia sekä hyviä rasvahappoja, joista uskon tuotteen nimenkin tulevan eli kyseessä on todellinen hehkubuusteri. Tuote sisältää myös skvalaania, joka tasapainottaa ihon öljyntuotantoa. Tykkään käyttää tätä meikin alla, mutta sopii hyvin myös yöksi sitomaan kosteutta iholle.
  • *Kolme Cosmetics Kehäkukkabalsami: Tämä vedetön balsami jättää ihon silkkisen pehmoiseksi ja superkosteutetuksi. Viiden raaka-aineen unelmatuote on hajusteeton sekä säilöntäaineeton, ja sisältääkin ainoastaan ihoa hoitavia ainesosia eikä mitään turhaa, kuten itse tuotteen koostumusta parantavia raaka-ainetta. Koostumus onkin hyvin erilainen ja ihanan kuohkea, johon törmää ihonhoitotuotteissa todella harvoin. Ihan must tuote kuivaihoiselle. Tuote on nyt suuremmassa pakkauskoossa kuin mitä tässä kuvassa.

Tuleeko teille talvella iho-ongelmia, joihin ette ole vielä löytäneet ratkaisua? 

  • Heidi

    Suuret kiitokset tästä postauksesta! Olisin vielä kysynyt, että miten tuo Puren kasvoöljy eroaa Bybin Bakuchiol Boosterista tai Balm Balmin Frankincense ölyistä? Minulla on noita kahta käytössä ja pohdin, että vastaako tuo Pure näitä kahta.

    Minulla ei ole ollut kasvojen kuorintavoidetta käytössä pitkiin aikoihin ja aloin miettiä, että pitäisikö kuorintaakin tehdä säännöllisesti? Vai riittääkö vain tämä puhdistus ja kosteutus?

    Kiitos vielä tästä blogistasi, olen saanut siitä niin paljon apua kuivalle iholleni!

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 🙂 Se eroaa noista öljyistä, että se sisältää siis eri kasviöljyjä ja eri öljyillä on erilaisia hyötyjä. En osaa oikein muuten selittää. Eli INCIstä näkee mitä öljyjä näissä kaikissa on käytetty ja sitä kautta tietää, että mihin ja kenelle ne sopivat parhaiten. Kivoja öljyjä ovat nämä kaikki.

      Kuorinta on joo hyvä tehdä noin kerran viikossa ihotyypistä riippuen. 🙂 Etsin juuri jotain hyvää kuorintaa, kun parin suosikkini tuotanto on lopetettu. 🙁

  • Jenni

    Hei oisko sun mahdollista tehdä postausta markettien ihonhoitotuotteista? Mitkä olisi INCi listaltaan sellaisia mitä voisit suositella? Lähinnä kasvojen puhdistusaineelle, kasvovedelle ja kosteusvoiteelle etsisin mielelläni näin kotihoidontuella edullisempaa vaihtoehtoa, ja olisihan se kätevää napata esim. kosteusvoide kauppareissun yhteydessä mukaan☺️

    • Miia Johansson

      Helou Jenni! 🙂 Joo, mä niiin ymmärrän sua ja se oliskin tosi kiva. Mun on pakko sanoa, etten ole vaan löytänyt marketeista sellaisia, joita voisin suositella. 🙁 Mulla on ne tietyt kriteerit, mitä suosittelen ja en vaan vielä ole sellaisia marketeista löytänyt.

      Tässä on postausta edullisesta ihonhoidosta, mutat myös superlaadukkaasta sellaisesta. <3

      https://miiajohansson.com/2020/03/31/parhaat-edulliset-ihonhoitotuotteet/

  • Laura

    Itselläni öljyt ei imeydy juurikaan, eli esim.Skin Foodista toimii vain light versio, ja Bybin bakuchiol lähinnä sotkee tyynyliinan. Myös sekoitettuna kosteusvoiteeseen. Puhdistukseen käytän Evolven balmia tai puhdistusöljyä, kuorinta kerta viikkoon. Nyt ei enää tee mieli kokeilla öljyisiä tuotteita, iho on siedettävässä kunnossa mutta paljon parempikin voisi olla.

    • Miia Johansson

      No voihan kökkö. 😟 Onko sulla mikä kasvovesi ja ehkä seerumi käytössä, jotka auttaa kasvoöljyn imeytymisessä? Ja miten laitat öljyn? Se kannattaa painella ihoon. 😊 Jos näistä vinkeistä olis apua?

    • Eevas

      Mulla oli sama ongelma kunnes sain hyvän neuvon Määrästä! Olin siis ite laittanut Bakuchiolia kokonaisen pipetillisen! Mikä on ihan liikaa… Mulle siis autto, että laitan ihan max 1-3 tippaa koko kasvoille ja imeytän sen painelemalla suoraan kasvoveden tai seerumin päälle (seerumiakaan ei saa olla liikaa), jätin voiteen kokonaan pois. Tän myötä, oon voinut käyttää sekä balmeja että öljyjä kun niitä ei laita liikaa. Ehkä auttaa suakin?

      • Miia Johansson

        Hyvä vinkki! 😍

  • Aikku

    Raskaus on muuttanut kasvojeni ihon sekaihosta kuivaan ja tämä talvi on kyllä ollut jo tähän asti melkoinen tuskin taival.

    Tilasin heti syksyllä alkuraskaudesta twistbelta sekaiholleni sopivat ja turvalliset tuotteet. Raskauden edetessä iho muuttuikin kuivaksi enkä millään raaski tilata uusia tuotteita. Nyt yritän sinnitellä vaan kevääseen =)

  • Julia

    Itselläni heti syksyn alussa puhkesi akne uudestaan, joka koko viime talven vaivasi. Kesällä jo ehti unohtaa tämän kuinka posket on täynnä finnejä. 🙄 Käytössä on nyt fiinin puhdistusbalsami, teepuusaippua ja bybin mega mist. Ja nourish balance seerumi aamuin illoin, apeironin tasapainottava päivävoide ja yöksi jojoba-teepuuöljy. Mietin että onkohan tuo teepuusaippua kuitenkin liian pesevä? vaikka ei pitäis olla mitään ylimääräistä inci-listalla.. tuote on saaren taikaa. Paranemaan päin alkaa iho olla, mutta edelleen posket punoittaa ja finnejä tulee. Kyllä tämä talvi on ihonhoidon kanssa haastavaa aikaa. Kiitos tästä todella hyvästä postauksesta! 🤗 Sun blogista oon oppinut niin paljon kaikkea ja iho paljon paremmassa kunnossa. 💪😊

    • Miia Johansson

      Heippa Julia! 🙂 Mä jättäisin saippuan pois kokonaan, mutta en tiedä saatko sen pois jättämällä silti suuria vaikutuksia. Akneen pystyy kuitenkin vaikuttamaan melko vähän ihonhoidolla ellei akne ole itse aiheutettua väärillä ihonhoitotuotteilla. Saippuoissa on aina se riski, että vaikka INCI-listalla ei olisikaan sulfaatteja, niin saippua voi silti olla jopa vahvaa sulfaattia pesevämpi. Se riippuu niin monesta asiasta. Mä linkkailen tähän sullekin Sannin hyvän postauksen aiheesta: https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/saippuan-kuivattavuudesta/

  • Emilia

    Hei!
    Oon löytänyt sun postauksista kuivalle, atopiaan taipuvalle iholleni Flow Cosmetics ruusuveden ja Antipodesin Vanilla Podista loistavan päivävoiteen, mutta tarvisin vielä hyvän yövoiteen ja kasvoöljyn. Mietin että voisiko tuo Kolme Cosmetics balsami toimia yövoiteen tilalla, ja tarvitsisiko se siihen vielä lisäksi kasvoöljyä? Vai olisko sulla ehdottaa jotakin toimivampaa komboa esim ihan yövoiteista? 😊

    Sun blogin myötä oon oppinut paljon uutta ihonhoidosta ja meikkaamisesta. Kiitos siitä! 😍

    • Miia Johansson

      Heippa Emilia! 🙂 Joo tuo on tosi hyvä yövoiteena ja erityisesti atoopikolle ja kuivalle iholle. Sen lisänä ei tarvitse kasvoöljyä.

  • Hanna

    Upeita kynsilakkoja näissä! Mitä ne on? 😊

  • Julia

    Kiitos vinkeistä!! 😍 mulla on epäpuhdas ja atooppinen iho, eli poskissa finnejä ja muita epäpuhtauksia ja ohimoilta iho samanaikaisesti hilseilee kuivuuttaan 😅 oon kokeillut sun suosituksesta Bybin tuotteita, jotka kyllä kosteuttaa, mutta en tiedä, pitäiskö mun lähteä hoitamaan tota epäpuhtaisuutta vai kuivuutta. Vai onko tää nyt sit sellainen sekaiho 🤔 hankala kombo joka tapauksessa etenkin näin talviaikaan 😂

    Kiitos mielettömästi blogista ja meikkivinkeistä, oot upea inspiraatio ja auttanut jo monissa ihonhoidollisissa pulmissa! 😍

    • Miia Johansson

      Heippa Julia! 🙂 Tätä kannattaa lähteä purkamaan ensin siitä miten puhdistat sun kasvot. Eli mitä tuotetta siihen käytät? Sitten jos tässä on tarpeen tehdä muutoksia, niin katsoo ensin tämän kortin ja mihin iho rauhoittuu. 🙂

      • Julia

        Just jokin aika sitten vaihdoin tuohon monien suosittelemaan Evolve Cleansing Meltiin ja sen rinnalla käytän kasvovetenä Bybin Mega Mistiä ja kosteusvoiteina Bybin yövoidetta ja päivävoidetta. Epäpuhtauksiin nää ei oo sinänsä auttaneet, mutta ihon kuivuuteen kyllä, mikä on toki hyvä asia. Välillä käytän kaksoispuhdistuksena tuon Cleansing Meltin jälkeen teepuusaippuaa, koska oon lukenut, että se auttaisi epäpuhtauksiin ja tuntuu, ettei tuo Evolve ihan täysin puhdista kaikkia meikinrippeitä kasvoilta. Oon myös miettinyt, että voikohan se olla jopa osasyyllisenä epäpuhtauksiin, jos tukkii ihoa. Pitäisköhän mun kokeilla jättää tuo saippua sitten pois ja kokeilla kaksoispuhdistuksena jotain toista tuotetta tuon Evolven rinnalla tai vaihtaa suosiolla johonkin enemmän sekaiholle tarkoitettuun tuotteeseen? Oon kokeillut myös Flow cosmeticsin Balm to milk cleaseria samoin lopputuloksin,kuin tuo Evolve 🙁

        • Miia Johansson

          Heippa Julia! 🙂 Oi kiva kuulla, että oot saanut kuivuuteen apua. Evolve Cleansing melt onkin tosi hyvä kuivan ihon putsari, mutta en suosittelisi sitä iholle, jossa on epäpuhtauksia.

          Epäpuhtauksien kanssa on se hankaluus, että kosmetiikka ei aina välttämättä ole se ratkaisu. Kosmetiikka kun on muutenkin kokonaisvaltaisessa ihonhoidossa se jäävuoren huippu. Eli ihoon tosiaan vaikuttaa niin moni muu tekijä, kuten parina esimerkkinä suoliston hyvinvointi, stressi ja hormonit. Jos olisin sinä, niin olisi yhteydessä Twistbehen ja kysyisin sieltä tuota sisäisen ihonhoidon puolta. Itse en osaa siinä auttaa.

          Mutta kosmetiikassa epäpuhtaalle iholle suosisin mielummin tuota Flowta tai Fiiniä ja toisen vaiheen puhdistukseen jotain todella hellävaraista maitomaista putsaria, kuten Apeiron putsaria tai Neal’s Yard Remedies puhdistusmaitoa. Tää hellävaraisuus on tosi tärkeää. <3

  • Minsku

    Hei Miia! Kyselisin sinulta ammattilaisen mielipidettä Saarentaika tuotteista. Omaan silmääni vaikuttaa hyvältä, luonnonkosmetiikkaa, sulfaatiton jne. Itselläni juuri hormoniperäisiä näppyjä usein joten ajattelin pitäisikö kokeilla tätä saippuaa.. löytyy näköjään myös nestemäisenä. Kiitos jos vastaat ja mukavaa päivää! 🙂

  • Miia

    Moikka kaima!

    Oletko testannut ikinä CeraVen tuotteita? Tiktokissa varsinkin nyt kehuttu paljon CeraVen hydrating cleaneria ja mietinkin että mahtaisiko tuo olla kelpo (ja edullinen) putsari kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen. Mielellään kuulisin ja varmasti monet muutkin, mikäli sinulta jotain kokemusta näistä tuotteista löytyy. Mietin että voisiko siinä olla sarja mikä olisi edullinen ja ihan kelpo sarja, sekä helposti saatavilla. 😊 Sen enempää ei näihin ole tullut tutustuttua, somesta ainoastaan nähnyt paljon hehkutuksia sarjan tuotteista.

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Mä oon ehkä väärä henkilö vastaamaan tähän, kun suosin ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa.

    • Kati

      Minä olen käyttänyt tuota Ceraven hydrating cleanseriä juuri kaksoispuhdistuksessa jälkimmäisenä tuotteena ja mielestäni toimii hyvin. Samoin puhdistan sillä kasvot aamulla. Ihoni on pintakuiva. Sanoisin, että mukavan neutraali putsari, joka ei kuivata ihoa yhtään 🙂

  • Katja

    Jos käyttää öljyä niin jätetäänkö silloin kasvovoide kokonaan pois vai voiko niitä käyttää yhdessä ja mikä on silloin järjestys? Oletko tutustunu Dermosilin tuotteisiin? Ostin juuri testiin heidän kasvoöljyn ja seerumin 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Katja! 😊 Voi käyttää yhdessä ja sekoittaakin keskenään jos haluaa. Ihonhoidossa laitetaan aina tuotteet raskaimmasta kevyempään. Eli öljy tulee viimeisenä tai sitten balmi.

      Mä en suosin ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa, joten en ole testaillut. Joitain incejä olen Dermocilistä tsekkaillut ja ei ollut mieluinen, mutta se on ihan ymmärrettävää, sillä hyvillä raaka-aineilla on kuitenkin tietty hinta ja nämä Dermocilit on ihan superedullisia.

  • P

    Oletko kokeillut Ekopharman tuotteita? Se on myös kotimaista luonnonkosmetiikkaa, joten arvio kiinnostaisi.

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Joo, oon kokeillut muutamia brändin tuotteita, mutta ikävä kyllä en löytänyt niistä sellaisia, joihin olisin tykästynyt. 😟

  • Taru

    No nyt on ongelmana todella kipeät ja valtavat finnit leuan alueella. Koska joutuu käyttämään jatkuvasti maskia. Edes nuorena ei ole ollu finnejä. Ja toinen ongelma on kuiva huultenympärysiho. Just maskin alla iho ns maseroituu ja sitten kuivuu ihan vereslihalle. Ei oo kiva ku aikusen naisen huulten ympärykset on niinku pikkulapsilla jotka pakkasilla nuolee huulia.

    • Miia Johansson

      Voi eiii.. 🙁 Maskin kanssa ihonhoito onkin jo taas eri juttu. Kirjoittelin aiheesta tässä: https://miiajohansson.com/2020/12/18/kasvomaskin-aiheuttama-akne-tasta-apu/

      • Taru

        Kiitos linkistä. Oon vasta “löytänyt” sut, niin en oo kaikki postauksia vielä ehtiny lukea. 🙂

        • Miia Johansson

          Tervetuloa mukaan! <3 Joo, en meinaa itsekään pysyä mukana mistä aina kirjoittelen, mutta nyt oli juuri sopivasti tää postaus. Ja siis tosi kökköä, että joudut kärsimään tuollaisesta! 🙁

  • Pire

    Olen näillä sinun vinkeillä saanut ihon kuntoon ja tasapainoon 🙂 nyt talvella huomaan pikku rypylää tulevan ohimoille ja otsalle jos en yhtenä päivänä tee ihonpesurutiineja (balmi putsari, kosteuttava kasvovesi, seerumi ja öljy). Asia on korjaantunu seuraavana aamuna, kun illalla käytän tuplakerroksen kasvovettä 🙂

    • Miia Johansson

      Oi kun ihana kuulla, että oot saanu ihoa parempaan kuntoon. Ja hei hyvä vinkki tuo kasvoveden kerrostaminen. 🥰

  • Anni

    Minun ihoni on tällä hetkellä sellainen murheen kryyni, etten tiedä enää mitä pitäisi tehdä 🙁

    Olen käyttänyt viime kesästä lähtien sinun suosittelemisiasi sekaihon tuotteita, jotka olen ostanut Twistbestä. Ihon kunto ei ole parantunut toiveista huolimatta, vaan se on ollut jatkuvasti punoittava ja eri puolilla kasvoja tulehtuneita finnejä. Juuri nyt en uskalla käyttää mitään muuta kuin kosteusvoiteena Aqualan Duoa ja puhdistukseen Flown Balm to milkin jämiä.

    Osaatko yhtään sanoa, uskallanko antaa vielä luonnonkosmetiikalle uuden mahdollisuuden vai onko ihoni vain liian herkkä sille? Alan olla jo todella epätoivoinen, enkä tiedä mistä etsiä apua 🙁

    • Miia Johansson

      Heippa Anni! 🙂 Onko siis ihosi huonontunut, kun olet ottanut näitä sekaihon tuotteita käyttöön vai pysynyt samana? Jos on pysynyt samana ja kyse siis epäpuhtauksista niin ihonhoito tosiaan on vain jäävuoren huippu, koska epäpuhtauksille usein syy löytyy muualta. Mutta jos ihosi siis punoittaa vääristä tuotteista, niin silloin kannattaa ehdottomasti kääntyä herkän ihon tuotteisiin, joita siis luonnonkosmetiikan puolella on yhtä lailla. Kaikista yleisimpiä herkkyysreaktioita aiheuttaa hajusteet sekä säilöntäaineet tai ihan jopa laadukkaat aktiiviaineet. Näitä on tietenkin kaikeassa kosmetiikassa paitsi kerkälle iholle suunnatussa sellaisessa.

      Tosiaan en nyt ihan saanut kiinni siitä, että mikä ihollasi on ja mikä reaktio on tullut milloinkin. Suosittelen tässä vaiheessa ehdottomasti ottamaan yhteyttä Twistbehen, jossa osataan kaivaa esiin tuo juurisyy, joka aiheuttaa tätä ja siis syy löytyy useimmiten sisäisen kauneudnehoidon puolelta. Myös lääkärillä käynti ei ole ollenkaan huono idea. 🙂

  • Laura

    Ensinnäkin kiitos mahtavista postauksista, olen saanut paljon hyödyllistä tietoa ja vinkkejä ihonhoitoon. Nyt on kuitenkin talvi tehnyt kepposet, tai näin ainakin oletan. Nimittäin ihoni on mennyt nenän päältä omituiseksi, iho ikäänkuin hilseilee pois. Tai ihan kuin käyttämäni tuotteen jäisivät vain kuivaksi kalvoksi pinnalle. Ja tietenkin tulee nypittyä tuota ihoa pois kun se niin kovasti häiritsee. Käytössä nyt bybin milk melt, mega mist, bybin yövoide iltaisin ja mansikka öljy. Päivisin muuten samat mutta kasvovoiteena olivia klein balance cream. Onko vinkkejä miten saisin tuon nenän ihon kuntoon?

    • Miia Johansson

      Mulla on kanssa ollut joskus näin. Kuorinta auttoi ja sitten vaan kerroksittain kasvivettä ja päälle kosteusvoide lukitsemaan. Hetki meni, että iho parani. ❤️

  • Sanna

    Hei! Mikä olisi toimiva kotihoito näppyarpiin kasvoilla, onko mikroneulauksella mitään hyötyä? 😬

    • Miia Johansson

      Ihan rehellisesti sanottuna jättäisin mikroneulauksen ammattilaiselle, koska siinä on aina tulehtumisriski. 🥰 Mutta tietyt öljyt kuten ruusunmarjaöljy voi auttaa.

  • Anne

    Moikka, miten ja missä välissä tota kehäkukkabalsamia käytetään? Eli jos on tosi kuiva iho niin tuleeko seerumin ja kasvovoiteen lisäksi ja mihin väliin 😄

    • Miia Johansson

      Tämä toimii kasvovoiteen tilalla eli on siis balsami eli kosteuttavan kasvovoiteen ja seerumin päälle. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram