KASVOMASKIN AIHEUTTAMA AKNE – TÄSTÄ APU

18.12.2020

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Kasvomaski aiheuttaa monelle todellisia SOS-tilanteita ja jopa normaalisti hyvässä kunnossa olevat ihot ovat alkaneet temppuilla. Maski tekee alleen aivan uudenlaiset kostean hikiset olosuhteet ja iho ei pääse toimimaan normaaliin tapaan. Tämä voi aiheuttaa masknea eli maski aknea.

MIKÄ ON MASKNE?

Hiki, tali, lika, meikki ja bakteerit muhivat kosteutta sitovan maskin alla ja erityisesti helpommin tukkeutuvat ihot alkavat muodostamaan maskin alle finnejä. Maskne tarkoittaa siis maskin aiheuttamaan aknea.

On myös hyvä huomioida, että maski voi aiheuttaa masknen lisäksi myös ihoärsytystä, joka voi johtua itse maskista. Siksi on tärkeää (mahdollisuuksian mukaan) testata, jos joku toinen maski olisi parempi.

MITEN IHONHOITOA KANNATTAA MUUTTAA MASKIN ALLA?

  • Ihon puhtaus on tärkeää, mutta ihoa ei saa puhdistaa edelleenkään liian tuhdeilla puhdistusaineilla, koska tällä häiritset vielä enemmän ihon luontaista toimintaa ja maskne luultavammin vain pahenee. Skippaa siis geeli- ja vaahtoputsarit. Oikeaoppisesta ihon puhdistuksesta voit lukea lisää TÄSTÄ.
  • Jos joudut käyttämään maskia hyvinkin paljon esimerkiksi työn puolesta, niin suosittelen, että skippaat meikin kokonaan maskin alla. Mitä vähemmän maskin alla on kosmetiikkaa ja kosmetiikan erilaisia raaka-aineita, niin sitä parempi. Jos meikkiä haluaa kuitenkin käyttää, niin kaikista ihoystävällisin vaihtoehto on mineraalimeikkipuuteri, josta kirjoitin TÄSSÄ.
  • Itse maski sitoo jo ihoon kosteutta ja maskin alla liian rasvan tuotantoa pitäisi yrittää hillitä, niin tämän vuoksi kannattaa välttää tuhteja kosteusvoiteita ja kasvoöljyjä erityisesti päivällä.
  • Koska maskne tulee helpommin sellaiselle henkilölle, jonka iho tuottaa enemmän rasvaa ja ja myös tukkeutuu helpommin, niin suosittelen ehdottomasti hellävaraista kaksoispuhdistusta. Ensin meikki ja lika pois öljypohjaisella putsarilla ja sen jälkeen vielä ihon kunnollinen, mutta hellävarainen puhdistus puhdistusmaidolla. Normaalisti en suosittele aamulla kasvojen pesua muulla kuin vedellä (näin lähes kaikilla ihotyypeillä), mutta jos yön aikana iho on rasvoittunut, niin voi olla hyvä puhdistaa iho aamulla ennen ihonhoitotuotteita ja maskia. Lisää kaksoispuhdistuksesta voit lukea TÄSTÄ.

SOS-TUOTTEET MASKNEN KANSSA

Lemppari ihonhoitokauppani Twistben asiantuntijat Veera ja Kati kasasivat loistavan SOS-paketin masknea varten. Paketin löydät kokonaisuudessaan *TÄSTÄ.

Paketti sisältää seuraavat tuotteet:

  • *Olivia Klein Hydra Lotion: Kevyt, mutta kosteuttava voide, joka hillitsee ihon talin tuotantoa ja auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina.
  • *Olivia Klein Detox Mask: Syväpuhdistava, mutta ei yhtään kuivattava naamio, jota voi käyttää jopa 2-3 kertaa viikossa. Tuote on todella riittoisa ja ohut kerros kasvoilla riittää.
  • *Esse Hyaluronihapposeerumi (15ml): Vähentää haitallisien bakteerien määrää ihossa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihon mikrobiomin toimintaa.
  • *Nourish London Probiottinaamio: Kahden käyttökerran naamio, joka rauhoittaa maskin aiheuttamaa epätasapainoa iholla.
  • Ja extrana 10-sivuinen masknen hoito-opas

Onko täällä lukijoissa monta, jotka kamppailevat masknen tai muiden maskin aiheuttamien ihoärsytysten kanssa? 

  • Meri

    Hei Miia,

    Minulla on myös maskin aiheuttaman ihon huonontumisen lisäksi tullut POD, leukaan ja nasaaliviivojen alueelle. Sopisiko mielestäsi tämä SOS paketti myös POD iholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Meri! 🙂 No näistä tuotteista sopii Essen seerumi ja tuo Nourishin naamio PODille, joten ei koko setti. Mutta PODille sopii esim Flown rauhoittava luomukamomillavesi ja Olivian Sensitive Cream. 🙂

      • Meri

        Kiitos Miia 🙂 Rauhaisaa joulun odotusta!

  • Leena

    Todellakin! Oon sairaanhoitaja ja maski kasvoilla parhaimmillaan (tai pahimmillaan) 14 tuntia päivässä😷olen muutenkin saanut tässä 40 iässä epäpuhtaudet leuan alueella riesaksi ja nyt ne pääsee oikein muhimaan maskin alla. Olen ottanut näistä tuotteista useamman jo käyttöön ja lisäksi olen kokeillut Novexpert in sinkkisarjan tuotteita. En ole saanut kovin merkittävää apua vielä mutta jatkan käyttöä kyllä. Onhan tämä tämmöinen pinnallinen juttu mutta kyllä se ihon kunto vaikuttaa itsetuntoon, ihan samalla lailla kuin se nostattaa itsetuntoa kun iho on hyvässä kunnossa. Ootan että tämä loppuu ja voin polttaa maskit roviolla!

    • Miia Johansson

      Heippa Leena! 🙂 Joo, voi että sitä päivää, kun tämä loppuu. Kaikista eniten odotan sitä juuri hoitoalalla työskentelevien puolesta. <3

  • Mari

    Sairaanhoitajana maskia joutuu käyttämään pitkän päivän ja sen lisäksi,että epäpuhtaudet ovat lisääntyneet myös couperosa pahenee kokoajan😔Yritän hoitaa ihoa hyvillä tuotteilla ja huomioida couperosa elämisessä muutenkin mutta nyt tuntuu,ettei oikein mikään auta.

    • Miia Johansson

      Siis tää on kyllä niin ikävää! 🙁 Koita olla vapaa-ajalla mahdollisimman paljon ilman maskia. <3

  • Venla

    Itselläni on helposti tukkeutuva, rasvainen iho hormonaalisella aknella. Olen nyt joutunut työn puolesta pitämään maskia n8h päivässä. Yllätyin, että itselleni ei masknea tullut, mutta kuivaihoisille työkavereilleni sitäkin enemmän. Jopa yhdelle atoopikolle puskee finniä. Itsellänikin iho enemmän kuivuu ja kiristää kuin hikoilee ja tukkeutuu. Onko sinulla tähän apua?

    • Miia Johansson

      Oho! No kiristely on tosiaan merkki veden puutteesta iholla ja kuulostaa pintakuivuudelta. Miten sä hoidat sun ihoa? 🙂

  • Anniina

    Miten jos on hyvin herkkä iho,joka herkästi punoittaa? Sopisiko sos paketti myös? 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Anniina! 🙂 Osat tuotteista joo, mutta en koko kittiä ehkä ostaisi.

  • Markit

    Heippa; Valtavan kaunis kuva sinusta. Tuo puolukkapuuron väri on sinulla upea ja kokonaisuus taustoineen mietitty taas niin hyvin. Ja on hiukset kasvaneet ihan silmissä 😃. Taitaa olla aika kiva? No onhan se tässä kuvassa aidon näköinen.
    Ja kyllä se maski kuivattaa ihoa, vaikka en joudu pitämään kauaa yhteen menoon, enkä joka päivä. Yritän nyt vähän tunnollisemmin laittaa eri purkeista voiteita. Minulle siis tosi pieni harmi, kun vertaa ihmisiin, joiden on pakko pitää maskia koko työpäivä. Tsemppiä ja jaksamista heille ❤.

  • Kaisa

    Syyskuusta alkaen täytynyt olla maski koko työpäivän kaupanalalla. Nuorena ei ollut iho-ongelmia, mutta nyt 40 vuotiaana naama kukkii! 😐 Eikä millään rauhoitu. Kiitoksia vinkeistä. Täytyy testata.

  • Liilatar

    Viis maskeista ja akneista kun huomasin hiuksesi 😁.
    Onko nämä ne pidennykset, ilmeisesti siis on. Kauniilta näyttää! Voitko kertoa hintaa ja tarkemmin, millaiset ne ovat. Kiitos!

    • Miia Johansson

      Kiitos 😍 Ens viikolla on tulossa postausta pidennyksistä ja koitin koota siihen mahdollisimman paljon infoa näistä. Oon kyllä itekkin niin rakastunut näihin. 😃

  • Jenika

    Kyllä on.😭 Mie olen luopunu toivosta jo. Olen hoitotyössä ja käytän maskia ja visiiriä. Naama kukkii ja on kuiva. Mustapäät lisääntyy. Iho kesii. Mitä näitä nyt on. Hiphei. Onneks ei tartte liikkua juurikaan missään…

  • Pauliina

    Mustapäitä tulee enemmän, kun joutuu käyttämään töissä koko päivän maskia. Pahinta on kuitenkin se, kun tiettyyn aikaan kuusta tulevat finnit eivät tahdo parantua, kun koko ajan maski hankaa ja hautoo. Meikkiä en käytä ollenkaan maskin alla, kuten olet neuvonut. 🙂

  • Jenni

    Moi Miia! Osaisitko neuvoa miten saisi ripsien taivutukset pysymään maskin kanssa? Vedenkestävä ripsiväri pysyy kyllä, mutta taivutukset ei. Pieni asia, mutta vaikuttaa merkittävästi ulkonäköön. Kestotaivutuksiakin olen miettinyt.

    • Miia Johansson

      Joo siis tää on tosi hankala juttu. 🤔 Mä en oo kyllä keksinyt tähän oikeen mitään muuta kuin juuri nuo kestotaivutukset.

  • Jossuea

    Itellä kans työn puolesta monta tuntia päivässä maski kasvoilla, mutta vaikka aknesta kärsinkin niin ihmeen vähän näppyä tullut. Atopia sen sijaan puskee taas esiin ja tuntuu että mun posket hilseilee kohta irti, oisko tähän jotain vinkkiä mikä auttais? Nykyset tuotteet on kyllä olleet hyviä omalle iholle mutta tuntuu ettei mitkään kasvovedet, öljyt tai paksutkaan rasvat auta hilseilyyn?

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Onkohan sulla mitä tuotteita käytössä?

  • T.

    Mun iho räjähti niin rankasti e-pillereiden lopettamisen jälkeen yhdistettynä näiden maskien käyttöön, että jouduin aloittamaan Roa kuurin.
    Mutta aivan mahtavaa; tämä tämän kertainen kuuri ei olekaan sellainen “norsukuuri” jollaisia nuorempana jouduin syömään (2x) , vaan heti kun vaste on saavutettu, puolitetaan annos! Ja tämä tapahtui jo tässä 3 viikon sisällä. Eikä ihoni edes ehtinyt alkaa kuivua pahasti. Aknepaukamat kuitenkin parantuivat.

    Ja lääkärin ohjeen mukaan annosta vähennetään myöhemmin jopa vain 1x viikko! Ja jos akne nostaisikin taas myöhemmin päätään, tämä voidaan aloittaa alusta. Ihan mahtavaa!

    Olisinpa jo aiemmin tiennyt tällaisesta tavasta annostella tätä vahvaa lääkettä. Viisi vuotta sitten viimeksi yritin irti e-pillereistä ja vuoden jaksoin taistella “luomuna” luonnonkosmetiikan, sinkin ym.. avulla, kunnes oli pakko luovuttaa. Paljon ehti sen vuoden aikana tulla arpia, jotka toki jo nyt ovat vaalentuneet. Mutta jos tuolloin olisin tiennyt tämän, en olisi turhaan vältellyt tätä vahvaa lääkettä viimeiseen asti ja saanut arpia.

    Tätä tapaa siis kuulemma käytetään yleisesti juuri aikuisiän hormonaaliseen akneen.

  • Teija

    Olen myös sairaanhoitaja ja minulla on helposti tukkeutuva, rasvainen iho. Ikää melkein 40 ja talvisin iholla myös pintakuivuutta. Finnejä tulee nyt enemmän, mut enemmän vaivaa pienet näpyt poskissa ja leuan alueella. Kun jouduin lopettamaan e-pillerit reilu vuosi sitten, niin sen jälkeen ihoni alkoi mennä huonompaan kuntoon eikä tämä maskin käyttö ainakaan helpota ongelmaa 😥

  • Jenni

    Onko kokemuksia kuparimaskeista? Niiden lupaus ihoärsytyksen minimoimisesta kiinnostaa ja kuparin steriloiva vaikutus. Onko näistä todellisuudessa apua maskin takia ärtyvälle iholle? Ja pysyykö iho parempana näiden kanssa? Kuulostaa ainakin tosi mielenkiintoiselle 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni! 🙂 Tähän en osaa vastata, koska en ole kasvomaskien ammattilainen. Ehkä täällä olisi joku terveydenhuollon ihminen lukijoissa?

  • Eeva

    Moi Miia!
    Rauhallista Joulua teidän perheelle+Bertta koiralle!
    On tää erikoista aikaa pakottaa pysähtymään,koska korona ei katso onko kuningas vai tavallinen kansalainen.
    Toivon vaan että kaikki noudattaa thl:än+hallituksen suosituksia..

  • Jenni

    Maskit aiheuttaneet nenän ja suun alueen punaiset läiskät, jotka sitten kesivät ikävästi.

    Kaunis kynsilakka, muistaisitko merkkiä 😊

  • Riikka

    Hei, osaisitko suositella kaksoispuhdistukseen tuotteita mitä voisi käyttää raskaana ollessa. (ei saisi sisältää eteeristä öljyä) olisin kovasti halunnut tilata paljon kehutun Flow BALM TO MILKin kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen. Mutta se taitaa sisältää eteeristä öljyä. Minulla on pintakuiva sekaiho missä on aknea. Kiitos jos jaksat vastata.

    • Miia Johansson

      Heippa Riikka nämä Fiinin on aivan loistavia ja molemmat heidän uutuudet sopii raskaana olevilla. Toinen tuote näyttää nyt olevan loppu, mutta tuo kauraversio sopii hyvin myös akneen taipuvaiselle iholle: https://miiajohansson.com/2020/11/09/paras-meikinpoistoaine-ja-suomalainen/

      Toiseen vaiheeseen Neal’s Yard Remedies puhdistusmaito, jossa ei myöskään ole eteerisiä öljyjä. 🙂

  • Outi

    Osaisitko auttaa? Maskin kanssa en voi laittaa MITÄÄN voiteita yms aamuisin, muuten kaikki valuu hikoillessa pois. Mutta uutena ongelmana silmäluomien turvotus, kutina, polttaminen. Oireet tulee ja menee mutta selvästi helpottavat vapaapäivinä. Voisiko pelkästään työpäivän aikana käyttämäni käsisaippua (sisältää noita huonoja aineita) aiheuttaa allergiaa ja oireilua silmiin? Vai maski? Lääkärissä määrätään vuorotellen antibioottitippoja silmätulehdukseen ja kortisoonia iho-oireisiin… ei auta🙈 Oletko löytänyt puhtaita tuotteita hiusten pesuun/käsisaippua ?

    • Miia Johansson

      Heippa Outi! 😀 Nyt tuli monta kysymystä samaan syssyyn ja en oo ihan varma mietitkö, että onko näillä kaikilla asioilla jotain yhteyttä toisiinsa. Maskin kanssa tosiaan ei välttämättä tarvitsekaan laittaa kosteusvoidetta, koska itse maski toimii jo oklusiivina. Mulla on aiheesta postaus tässä, jossa tosin käsitellään enemmän masknea: https://miiajohansson.com/2020/12/kasvomaskin-aiheuttama-akne-tasta-apu/

      Miten sä peset kasvojen ihoa ja miten hoidat sitä?

      Useimmiten käsisaippuat sisältää vahvempia surfaktantteja ja tietenkin myös muillekin raaka-aineille niissä voi olla allerginen. Ja jos hierot silmiä, niin ihan hyvin joku käsisaippuan raaka-aine voi niitä myös ärsyttää. Kokeileppa ottaa vaikka töihin oma saippua mukaan ja katso muuttuuko tilanne. 🙂 Tässä on postaus siitä mitä pahimmillaan käsisaippua voi käsille tehdä: https://miiajohansson.com/2019/09/yksinkertainen-vinkki-kuivien-kasien-hoitoon/

      Kropan/käsien pesusta on muuten ensi viikolla tulossa uusi postaus.

      Hiusten pesuun tykkään itse käyttää Briogeon tuotteita. Ne eivät ole luonnonkosmetiikkaan, mutta niissä on paljon hyviä raaka-aineita. Luonnonkosmetiikan puolelta Bruns on loistava. Kannattaa kurkkia sivupalkin hiuskategoria. 🙂

  • Minttu

    Hiphei minusta on ihanaa kun oon saanu kalpeaan ihooni vähän ruusun sävyä maskaknen myötä !!! Harmittaa tosin aina peittää se maskilla! Antakaa kaikkien kukkien kukkia vaan, ei tehdä elämästä niin vaikeaa 😘🌺🌸☀️ Ripsiväri valumis ongelman ratkaisin jättämällä ripsivärin kokonaan pois, mikä helpottaa myös aikaisia aamuja 💋

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram