IHOHUOKOSET PIILOON – 3 PARASTA VINKKIÄ

03.07.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Ensinnäkin ihohuokosia ei pysty pienentämään, mutta niiden suurentumista voi ehkäistä hyvällä ihonhoidolla. Lisäksi ihohuokoset kuuluvat ihoon. On todella ikävää kuinka mainonta ja some ovat vaikuttaneet meihin muokatuilla kuvillaan niin, että luulemme täydellisen ihon olevan kuin posliininuken iho.

Hyvin moni meikkiasiakkaistanikin luulee, että heillä on suuret ihohuokoset, mutta todellisuudessa asia ei ole niin. Moni vaan katsoo sitä omaa ihoaan suurennuslasin tavoin.

1. ENNALTAEHKÄISY

Ihon puhtaana pitäminen on kaikista tärkeintä. Jos ihohuokosiin jää likaa ja ne tukkiutuvat helposti, niin alkavat huokoset ajan saatossa myös venymään ja suurentumaan. Tätä ongelmaa ilmenee erityisesti rasvaisemmalla iholla.

Tämän vuoksi suosittelenkin ehdottomasti hellävaraista kaksoispuhdistusta, jolla olen itse saanut pidettyä epäpuhtauksen hyvin loitolla. Ensimmäisessä vaiheessa käytän *Flown balmimaista putsaria ja toisessa vaihdellen erilaisia puhdistusmaitoja. Tällä hetkellä käytän *Nourish Londonin putsaria. On tärkeää, että maitomaisen putsarin työstää iholle kunnolla, jotta ihohuokoset puhdistuvat kunnolla. Huomaan tässä suuren eron, jos pesen kasvot hutiloiden.

LUE MYÖS: EROON MUSTAPÄISTÄ – 3 ASKELTA (VAI OVATKO NE MUSTAPÄITÄ)

2. PELKKÄ HYVÄ MEIKKIVOIDE EI RIITÄ

Yleensäkin ihonhoito vaikuttaa hurjasti siihen miltä meikkivoide näyttää, joten tämä on asia, joka pitää ehdottomasti pistää ensin kuntoon. En voi painottaa tarpeeksi kosteuttavan kasvoveden tärkeyttä ja omalle ihotyypille tarkoitettua kosteusvoidetta meikin alla. Kun iho on pehmoinen ja kosteutettu, niin siihen levittyy myös meikkivoide todella nätisti.

Toiseksi tärkein asia on se, että meikkivoide tulee levittää todella ohuelti. Tämä tekniikka vaati ainakin itseltäni alkuun kovasti treeniä ennen kuin onnistuin. Itse saan tehtyä ohuen meikkipohjan siveltimellä ja meikkisienellä taas lopputulos on kakku. Mutta meillä jokaisella on oma kädenjälki ja kaikki on oikein kunhan lopputulos on kaunis. Tulen kirjoittamaan tämän hetken lemparisiveltimistäni pian.

Löysin muuten tuohon alle vanhan blogikuvan, jossa havainnollistin sitä miltä ihohuokoset näyttävät paksulla meikkipohjalla, joka on kunnolla puuteroitu. Ohuella meikkipohjalla iho näyttää täysin erilaiselta. Kannattaa zoomata kuvaan, jos luet blogiani mobiilisti. Kuvat ovat molemmat samalta puolelta kasvoja – toinen kuvista on vaan peilikuva. Väärin tehdyssä kuvassa on muuten tarkoituksella tehty huono silmämeikki.

Meikkivoiteista voit lukea lisää meikkivoidekategoriasta, mutta yksi tärkeä asia helpommin rasvoittuvan ihon meikkivoiteessa on se, että sen tulee olla joko matta tai semimatta. Kuivalle iholle tarkoitetut meikkivoiteet kiiltävät rasvaisella iholla usein liikaa ja näin korostavat myös ihohuokosia. Tässä pari hyvää vaihtoehtoa edullisemmasta päästä.

  • Koostumukseltaan ohut, mutta peittävä *Wet n Wild Photofocus meikkivoide. Ruskettuneelle vaaleaihoiselle sävy Soft Beige ja vaalealle talvi-iholle Nude Ivory.
  • Hieman kevyempi *NYX Bare With Me meikkivoide arkeen. Ruskettuneelle vaaleaihoiselle sävy Beige Camel ja vaalealle talvi-iholle sävy True Beige Buff.

LUE LISÄÄ: MEIKKIVOIDE NETISTÄ: KUINKA VALITA OIKEA SÄVY?

ihohuokoset piiloon

3. PUUTEROINTI

Puuteroinnissa on sama homma, että sitä tulisi laittaa todella vähän. Yleensä moni laittaa puuteria kokonaan ympäri kasvoja, mutta se on täysin tarpeetonta. Liika puuteri kuitenkin korostaa ihohuoksia, jonka huomaatte yllä olevassa kuvassa. Puuterin tehtävänä on viedä pois kiiltoa. Kun kiilto viedään pois, se myös auttaa hieman ihohuokosten piilottamisessa. Mutta puuteria ei tarvitse paljon.

Oma suosikkipuuterini on ehdottomasti *Laura Mercier Translucent irtopuuteri, joka on ihan superriittoisaa ja menee sävyltään kesät ja talvet. Se kestää käytössä useamman vuoden, jos puuterin kanssa ei läträä. Käytän puuterin kanssa myös aina todella pientä sivellintä, kuten *Real Techniques Setting -sivellintä. Lisään puuteria siis vain t-alueelle ja niihin kohtiin, joissa meikkivoide tai peitevoide tuntuu valuvan juonteisiin. Yleensä tämä kohta on silmänaluset ja naururypyt. Lisäksi tietenkin ne kohdat, joissa on suurentuneita ihohuokosia.

ihohuokoset piiloon

EXTRAVINKKI: Jotkut suosivat suurentuneiden ihohuokosten kanssa silikoniprimeria. Se täyttää ihohuokoset. Omasta mielestäni silikoniprimerin kanssa tulee aina hieman kakkuinen look, koska tykkään itse todella luonnollisesta lookista ja mielestäni ihohuokoset ovat kauniita. Ovat ne sitten suuria tai pieniä. Mutta jos ihohuokoset häiritsevät todella paljon, niin tämä voi olla kokeilemisen arvoinen juttu. Esimerkki hyvästä silikoni primerista on *Benefitin Porefessional, jota saa myös pienemmässä koossa, jos haluaa ensin vaan testailla.

  • Minna

    Vitsi kun pääsisikin eroon tosta pinttymästä, että puuteri on ehdoton meikin kiinnittämisessä. Tosin läträän nykyisin sillä jo vähemmän kuin ennen heh.. pieni sivellin auttaa maltissa myös.

    • Miia Johansson

      Joo, mä ymmärrän sua. 🙂 Vanhat tottumukset on usein aika tiukassa. <3

  • Sonja

    Tää on niin huippublogi! 🤩 Täältä oppii koko ajan uutta! Mutta mikä neuvoksi, kun meikkivoide “valuu” päivän aikana ihohuoksiin? Erityisesti nenässä ja poskilla, jotka rasvoittuvat päivän aikana enemmän, näyttää meikki vallan kadonneen ja siirtyneen ihohuoksiin. Olen kokeillut monia eri meikkivoiteita sekä mineraalimeikkejä, joten merkistä ei ole nyt kyse 🤔

  • Anne-Maria

    Minulla on taas päinvastainen kokemus: minun mielestä mattapinnan jättävät meikkivoiteet korostaa ihohuokosia ja ihon tekstuuria kun taas hehkuvat meikkivoiteet blurraavat epätasaisuuksia.

    • Miia Johansson

      Okei 🙂 Tämä varmasti käsiala-asiakin. 🙂 Mulla toimii aina näin hyvin asiakkaalla. Riippuu tietenkin ihan hirmuisesti meikkivoiteesta.

  • Eve

    Postaus meikkisiveltimistä olisi mieluinen💛💜 Erityisesti meikkipohjan tekemiseen mutta toki vinkit muihinkin hyviin siveltimiin aina kiinostaa👍

    • Miia Johansson

      Tällainen on itseasiassa tulossa kaksin kappalein ja odottaa julkaisuvuoroa. 😃

  • TeijaH

    Juuri eilen loppui tuo Nourish Londonin Kale -putsari. Tykkäsin kovasti! Sekä tuotteesta että siitä että se loppui =D Ehdin nimittäin jo pitkään toivoa loppumista =D kun 100 ml pullosta vain riitti ja riitti. Varastossa kuitenkin odottaa muutama muu tuote, ja tänään onkin kiva valita uusi kakkosvaiheen putsari! Teen usein kaksoispuhdistuksen, vaikka en olisi meikannutkaan.
    Väänsin auki Nourishin putelin, ja se on niin hienosti tyhjiöpakattu, että sain kaiveltua sormeen enää vajaan “otsallisen” verran putsaria. Sisällä oli isohko metallijousi, joten sinänsä hyvä hajottaa osiin, jotta saa lajiteltua keräykseen.

    • Miia Johansson

      Hyvä kierrätysvinkki!!! 🥰

  • Noora

    Hyvä postaus jälleen! Mitä mieltä olet mossan puhdistusmaidon incistä? Voisiko se toimia toisena tuotteena kaksoispuhdistuksessa?

    • Miia Johansson

      Heippa Noora! 😊 Mä en tiedä sen inciä, joten en oikein osaa sanoa.

      KAIKILLE: Oon muuten saanut nyt niin hurjan määrän inci-listoja teiltä etenkin IGssä luettavaksi, että suosittelen lämpimästi kaikille Twistben uusi alku ihollesi valmennusta, jossa sitä oppii lukemaan. 🥰 Muuten hyviä ihonhoidon tuotevalintoja löytyy täältä mun blogista, jos ei niin paljon incit kiinnostele, mutta haluaa silti tehdä hyviä valintoja.

      • Markit

        😄😂 Tästähän minä jo kainosti sinulle Miia kirjoittelin kerran, että tulet hukkumaan inci-kyselyihin ja vaikka niin kovin tahdot kaikkia auttaa, niin eihän se voi olla mahdollista. Pitäisikös meidän lukijoiden nyt ryhdistäytyä ja ruveta itse selvittelemään inci-juttuja. Puteli vaan käteen ja google auki. Kyllä se sujuu, hitaasti mutta varmasti. Siis ihan Miian työmäärää mietin, kun muutakin elämää pitää olla.😊

        • Miia Johansson

          Hih.. joo haluaisin kovasti kyllä auttaa, mutta tosiaan hukum jo muutenkin viesteihin ja vastaan näihin ihan pitkin päivää ja myös vapaapäivinä kuten tänään, mutta oma on valintani. 😅 Instagramissa en edes kaikille enää kerkiää vastailemaan. Se harmittaa, mutta ei voi mitään. 😟 Lisäksi vastailen tooodella paljon sellaisiin viesteihin, joihin vastaus löytyy superhelposti avaamalla blogin sivupalkin ja valitsemalla sieltä kategorian. Tai kirjoittamalla asian sivupalkin etsi palkkiin. Nämä jos vähenisi niin pystyisin auttamaan jossain hieman hankalammissa meikki/ihonhoito jutuissa. 🥰

          • Markit

            🙈 Täytyy tunnustaa, ettei yöunet mene…en ole huomannut etsi- kohtaa 😭. Olen googlannut nimelläsi+ tuote. Niin monta kertaa olen sivupalkissa käynyt ja arkistoa selannut, eikä ole silmä suurennuslasia noteerannut. Vähän hei hävettää 🙄.

          • Miia Johansson

            Hih.. no mutta tuo google-systeemi toimii varmaan vielä paremmin. Saa juuri sen heti ensimäisenä mitä etsii. 😀

  • Päivi

    Hei! Mulla olisi yksi kysymys itseruskettavista; mitä mieltä olet Vita Liberatan itseruskettavista? Oletko kokeillut? Itse käytin aiemmin tuon merkin tuotteita, mutta nyt Itselläni käytössä Zuii ja Eco by Sonya. Onko Isoa eroa esim ainesosien suhteen? Onko VL luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävä?

    • Miia Johansson

      Heippa Päivi! 🙂 Tykkään Vita Liberatan itseruskettavista kyllä ja niistä löytyykin tuolla mun itseruskettavat kategoriasta. Eli sivupalkista löytyy kaikki postauksen katgorioittain. VL ei tosiaan ole luonnonokosmetiikkaa. 🙂

  • Miime

    Heippa Miia
    Kiitoksia suuresti meikkivoidevinkeistä, on ihan tarpeen, olen vaihtamassa merkkiä. …
    Incistä, voitko kuvitella erääseen aurinkopuuteriin oli lisätty nailonia. Noh, tuo “puuteri” ei irronnut ollenkaan. Tuote oli yhtä kumia. Sävy täysin kelvoton vaalealle suomineidolle!!!! Ja tuollaisia myydään!

    Puuteroinnista: käytän Essencen ALL about Matt -puuteria, puuteroin vain kerran.
    Päivän aikana mahdollinen kiilto saa olla omissa oloissaan. Kaikki kuitenkin on kiinni ihon omasta kunnosta.
    Jos ihoaan ei hoida, mikään meikki ei ole kaunis iholla.

    Ehkä olen itsekin jo tottunut käyttämään puuteria kevyellä kätösellä, koska jälki on tosi kevyttä? Aiemmin käytin puuterivippaa, nykyisin joko sivellintä tai meikkisientä. Meikkisienellä saa todella kuultaan ja kevyen lopputuloksen – kokeile vaikka!! Voin vakuuttaa, että yllätyt.

    Tähän samaan hengenvetoon Miiaseni kaikki:
    Vinkkauksestasi sain todella oivan aurinkopuuterin. Ei ole liian keltainen vaan neutraali. Se on Revelation Bronze Cool.
    Toinen, jonka ostin oli Maybellinen snapsmascara. Yksinään ei toimi, sillä massa raskasta hennoille ripsille, mutta kun laittaa alle WP -ripsiväriä, toimii.

    Poistattaessa karisee hiutaleiksi poskipäille, mutta muutoin toimii kelvollisesti. Ei ihan huono ollenkaan, mutta varmasti paremmin toimiviakin löytyy??

    • Miia Johansson

      Heippa Miime! 🙂 Joo, kostutettu meikkisieni on kiva kikka laittaa puuteria.

  • Miime

    Ja ihohuokosista:

    Ei minulla alle nelikymppisenä vielä huokoset paljon näkyneet, vaikka katselen suurentavasta peilistä. Ja vaikka on rasvoittuvaisuuteen taipuvainen iho. Nätti oli, kun sika pienenä. Odota yli 50, sen jälkeen tapahtuu paljon nopeassa tahdissa kasvoilla, jos muutoinkin elämässä.
    Ihon löystymisen ja elastisuuden väheneminen/ kasvojen ovaalin muuttuminen on tuonut ihohuokoset esille, mutta en anna sen häiritä. (“hamsteriposken” alut nähtävissä 🤣)
    Meikkiguru, vaikka hän ei hypetyksestä pidä, Raili Hulkkonen antaa kasvojensa olla koskematta mihinkään kiristyksiin tai täyteaineisiin. BRAVO😘😘😘

    Hän uskaltaa, tänä julmana somekautenakin olla juuri se Raili, joka hän aidosti on, minusta se on kyllä mainitsemisen arvoinen paikka. Hän on myös edelläkävijä siinä, että kaikille tulee kasvoihin elämisen jälkiä, antaa niiden olla. Koska ikääntymistä ei pääse pakoon, jos elää tahtoo…. Minä kunnioitan Railia suuresti ❤️❤️❤️

    • Miia Johansson

      Raili on kyllä ihana ja superkaunis! <3

  • Tiina Siren

    Juttusi ovat erittäin mielenkiintoisia ja valaisevia…aina oppii uutta. Sinulla on ihania eri ilmeen antavia meikkaustyylejä….ja niin kauniita korvakoruja.

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Tiina! <3

  • Taru

    Kiitin jo uusimman kevyt meikkivoide x4 -postauksesi Nyx Bare With Me Beige Camel-vinkkiäsi, jonka blogipostauksesi avulla löysin ja joka itsellenikin on aivan täykky. Samaan syssyyn tämäkin Nyxiin liittyen eli mitä mieltä olet Nyxin kehutusta Nyx Bare With Me Hydrating Jelly Primerista meikkipohjan alle? Skincarisman mukaan tuotteessa ei ole silikonia, mutta onko tässä jokin muu ehdoton No No? En itse näistä Inci-listoista vielä niin paljon ymmärrä. Kiitos jos jaksat vastata <3

    https://www.skincarisma.com/products/nyx-cosmetics/hydrating-jelly-primer/ingredient_list#info-section

    • Miia Johansson

      Heippa Taru! 😊 Mä en itseasiassa käytä primereita erikseen, koska suosittelen valmistelemaan ihon hyvällä ihonhoidolla. Usein primereissa on samoja raaka-aineita kuin itse meikkivoiteessa ja siksi koen ne turhaksi. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram