MEIKKIVOIDE NETISTÄ: KUINKA VALITA OIKEA SÄVY?

26.06.2020

oikean meikkivodiesävy netistä

Netissä on aivan loistava valikoima ihania meikkivoiteita – paljon suurempi valikoima kuin kivijaloissa. Tilaan itse meikkivoiteeni netistä ja olen onnistunut ostoksissani joka kerta lukuunottamatta paria luonnonkosmetiikan tilausta, joissa meikkivoiteet olivatkin melko punaisia ja infoa kyseisistä meikkivoiteista oli vaikea löytää.

Testaan tällä hetkellä ihanan kevyitä meikkivoiteita eri ihotyypeille, joten niistä on tulossa pian lisää. Suurinosa niistä tulee olemaan netistä ostettavia. 

1. MIIAN MEIKKIVOIDESUOSITUKSET

Kun suosittelen blogissa meikkivoiteita, niin kerron aina niissä postauksissa myös sävyistä. Vaaleaihoiset suomalaiset “tippuvat” yleensä kolmeen kategoriaan sen perusteella mitä olen työkseni meikannut: Lumikin vaaleat eli huomattavasti muita vaaleammat, perus vaalea sävy (noin 80% vaaleaihoisista suomalaisista, johon kuulun itsekin talvisin) ja hieman tummemmat sekä päivettyneet. Näiden avulla on helppo valita meikkivoide ja näet esimerkin mm. tässä postauksessa, jossa kirjoitin aikuisen naisen meikkivoiteista.

Harmikseni olen päässyt meikkaamaan todella vähän tummempia suomalaisia, mutta kohta kolme toimii aivan loistavasti kaikille ihon sävyille. Syksyn muutosmaanantaissa tulee varmasti olemaan mukana myös erilaisia ihon sävyjä, koska meitä suomalaisia on hyvin paljon eri sävyisiä. <3

2. GOOGLE SWATCH-HAKU

Meikkivoiteista hyvin usein pari ensimmäistä sävyä ovat lumikin vaaleille (riippuu siitä kuinka laaja sävyvalikoima on kyseessä) ja näiden jälkeen tulevat sävyt, jotka sopivat noin 80%:lle vaaleille suomalaisille. Näiden tietojen avulla on helppo päätellä meikkivoiteiden sävyistä oma. Eli kirjoittamalla Googleen esimerkiksi “mac face & body foundation swatches” löydät hyviä kuvia, joiden avulla voit päätellä oman sävysi. Käytän tätä paljon, kun mietin oikeaa sävyä itselleni.

3. VANHAN MEIKKIVOITEEN AVULLA

Netissä on monia erilaisia sivustoja, johon voit syöttää nykyisen meikkivoiteesi nimen ja sävyn. Sivusto antaa sitten sinulle oikean sävyn meikkivoiteesta, josta olet kiinnostunut. Itse tykkään käyttää findation.com -sivuja.

HUOM! Mitä ohuemmasta koostumuksesta on kyse, niin sitä anteeksiantavampia sävyt ovat. Valitse kuitenkin aina mielummin liian tumma kuin liian vaalea sävy. Hieman tummemmalla meikkivoiteella saat kivasti sävyä kasvoillesi ja voit tuoda valoa vaaleammalla peitevoiteella.

Oletteko te onnistuneet tilamaan netistä oikean sävyn ja onko teillä joitain lisävinkkejä miten tässä onnistuu? 

P.S. Tämän postauksen meikin tein IG-stooreissa ja tallenne löytyy Instagramini kohokohdissa nimellä ‘valmistujaiset’. Meikki sopii hyvin myös morsiamelle tai oikeastaan mihin tahansa juhlaan. Sävyjen puolesta tämä sopii paremmin keltaiseen taittavalle ja jopa hieman tummemmalle iholle.

  • Sarppaliini

    Minua on jäänyt edelleen mietityttämään nuo meikkivoiteiden pohjasävyt, kun joillain merkeillä on samaa sävyä “eri pohjilla” esim. Light cool ja light warm. Jos oma iho on pohjasävyltään kylmä ja kasvoilla on pisamia (hiuksissa jonkinverran punapigmenttiä), kumpi kannattaa valita: kylmänsävyinen vai lämminsävyinen? Jos otan punaiseen taittavan, niin tuleeko koko olemuksesta punakka krapulahahmo – tai jos valitsee keltaiseen taittavan, niin näyttääkö trumpilta.

    • Miia Johansson

      Heippa Sarppaliini! 😊 Hyvä kysymys. Mä itse kuulun siihen koulukuntaa, että suosittelen kaikille keltapohjaista meikkivoidetta, koska meillä jokaisella on ihossa myös keltaisuutta. Esim meikkitaiteilijat Bobbi Brown ja Celine Bernaerts kannattaa tätä samaa. Keltaisella meikkivoiteella saa hyvin piilotettua ihon punaisuutta, jota lähestulkoon jokaisella on kasvoissa enemmän tai vähemmän. Lisää aiheesta voi lukea tästä: https://miiajohansson.com/2020/04/13/10-yleisinta-kysymysta-meikkivoiteesta/

      Mutta yksi harva poikkeus voisi juurikin olla gingerit, jos iho on huomattavasti punaisempi. Mutta tää yleensä niille punapäille, joilla on oikein kunnon oranssit hiukset.

      Monesta meikkivoiteesta ei edes tiedä onko ne punaiseen vai keltaiseen taittavia. Esim Sensain meikkivoiteet on melkein kaikki aika punaisia, mutta taas monet marketti meikkivoiteet automaattisesti kaikki keltapohjaisia tai neutraaleja. 😊

  • Maria

    Ihanat meikki ja korvikset <3 Mistä ne on?

    • Miia Johansson

      Korvikset on joskus vuosia sitten ostettu Bijou Brigitestä Helsingin Kampista. 😊

  • Anne-Maria

    Jos testaat kevyitä meikkivoiteita niin kannattaa ehdottomasti kokeilla Charlotte Tilburyn Light Wonder 😍 se on aivan ihana kesällä

  • kukkis

    Meikkivoiteen valinnassa mielestäni vaikeinta on se, kun ei voi etukäteen tietää hapettuuko se iholla ja muuttaako kuinka paljon sävyä. Kumpa valinta olisikin niin helppoa että oikea sävy riittää. Itselläni moni sävy tummuu. Eikä tässä ongelmassa auta vaikka valitset kaupassa, koska sävyn tummuminen tapahtuu vasta myöhemmin. Lisäksi netin sävynvalinta sivustot harvemmin käsittää luonnonkosmetiikkaa.
    Ps. Olisin hirmuisesti kiinnostunut luonnonkosmetiikan deosta, mutta en ole löytänyt soodatonta mikä pitää kainalot kuivina, onko sinulla tähän vinkkiä?

  • Miime

    Moi Miia❤️

    Olen löytänyt. Vaan etsin edelleen sopivaa. Aiemmin kaikki meikkivoiteet taittoivat liian paljon keltaiseen. Ja tietty keltaisuusaste tekee ihostani harmaan ja elottoman. Eli ehdottomasti pinkkipohjainen meikkivoide. <- tuossa syy miksi en suostu ihoni hehkua sammuttamaan beigeen taittavalla sävyllä. Usko pois, omilla sävyillani en saa kaunista jälkeä, jos ostan keltapohjaisen meikkivoiteen

    Katsos, kun olen ollut aina sitä mieltä, että meikkivoiteen on syytä sulautua ihonväriin, kuin ei olisi meikkiä lainkaan… Tämä on tullut täysin selväksi ja tästä en luovu. Punapohjaiset meikkivoiteet vain yksinkertaisesti pukevat minua, kun ihoni on aina punakka. Surukseni olen siis vaalea, helposti palava, mutta myöhemmin hyvin ruskettunut ihminen, jolta rusketus lähtee nopeasti pois. Mutta sitä älytöntä pakkorusketusta en huoli. Riittää , kun saa kesällä olla ulkona mielinmäärin..

    Tietysti, riippuu vaatetuksesta, jos on kovasti ruskettunut, kannattaa väri tietysti valita dekolteen mukaan, tässähän ei kesäisin käytetä kaulan ihonväriä vertailukohtana!!!

    Minun rusketus taittaa myös roosaan. Ainoa mikä on täysin ruskeansävyinen on kämmenet.

    Yves Rocher'lta löysin sitten rosapohjaisia sävyä. Loppui se rahan haaskuu….

    Lumenen kaikki meikkivoiteet ovat harmahtavia ja hapettuvat ikävästi. Jota YR meikkivoiteet eivät tee, väri pysyy raikkaana, ei hapetu.

    Kaipaan vaihtelua, etsin uutta ja edullista, joka täsmää tarkasti ihoni sävyyn. Mutta tietämättä millainen meikkivoideväri on, (koostumus/pysyvyys) en osta, ennen kuin olen saanut testikappaleen. Mikäli tuuri käy saatan löytää, siinä pitäydyn pitkään

    Valitettavasti, Miia, en pysty ostelemaan niin hintavia meikkivoidetuotteita, joita postaat. On pakko tyytyä edullisempaan.

    Ajattelin kokeilla NYX dorps (niitä pisara/pipetillä annosteltavia) meikkivoidetta sävyssä Classic Tan, jossa sanotaan, että on tarkoitettu viileälle rosapohjaiselle iholle. Syteen tai saveen. Olen kyllä joskus tuhlannut rahaa turhaan – vääriin sävyihin, yleensä beigeen ja joko liian tummiin tahi vaaleisiin sävyihin.
    Minulla ei pitäisi olla punahiuksisuutta. Omistan tumman ruskeat hiukset, joku sanoo suklaan ruskea. Sävypohjalta nro 6 tai 7. En värjää hiuksia enää lainkaan. Onneksi sain nähdä, ettei hiukseni väri ole maantien harmaa. … ja koko nuoruus meni sählätessä milloin minkäkin sävyn ja värin kanssa.

    Tämä oli nyt vähän tällainen outo vuodatus, mutta kunhan nyt kirjoitin.
    Tusen tack linkistä Miia, tallensin sen kirjanmerkkeihin.

    Kivaa kesää Miia, toivottavasti Bella voi jo paremmin ❤️❤️❤️😘😘

  • Anne

    On kyllä ollut arpapeliä löytää oikeaa sävyä, tummuusastetta, osaisipa vielä kuvasta arvioida onko meikkivoide keltaiseen vai punaiseen taittava. Onneksi on olemassa verkkokauppoja joista saa tilattua näytekokoja! Kivijalkakaupoissa katson jos löytäisin myyjän jolla olisi samanlainen “väritys” kuin itselläni. Verkkokaupoissa käyttäjäarviot ovat itseäni auttaneet, erityisesti jos on mainittu tilattu sävy ja oma ihon sävy. Näistä sinun postauksista on myös ollut todella iso apu!

  • Sinni

    Meikkivoiteen sävyt näyttävät erilaisilta eri laitteiden näytöltä. Ostin peiteainetta, jonka kahden sävyn välillä puntaroin. Vertailin sävyjä puhelimen, tabletin, CromeBookin ja kannnettavan näytöiltä. Jopa tyttären puhelimen ja mun puhelimen näytöillä sama sävy näytti eriväriseltä! Tilasin sen, joka näytti useamman laitteen näytöillä samanväriseltä. Joku vinkkasi sivustosta , johon kirjoittamalla nykyisen meikkivoiteen nimen ja sävyn saa toisen merkin vastaavan sävyn. Kokeilin sitä kolmella eri merkillä ja eri sävyisillä meikkivoiteillani, tulos oli jokakerta sama ja sama sävy!

    • Miia Johansson

      Heippa Sinni! 😊 Juuri tuollaisesta nettisivusta puhun tässä postauksessa ja mulla se on ollut ainakin suurena apuna. Ei kyllä anna eri sävyisillä meikkivoiteilla aina samaa sävyä.

  • E

    Osaatko sanoa onko jostain tilattavissa näytepakkauksia meikkivoiteista, jotta oma sävy löytyisi? Nykyinen meikkivoide kun on väärän sävyinen, eikä sen perusteella siis voi tilata uutta.

    Ja toinen kysymys liittyen aiempaan postaukseen, johon ei enää voinut kommentoida: onko parempi käyttää huonoja ainesosia sisältävää kasvovettä ja -öljyä, kuin olla kokonaan ilman? Itselläni kun ei ole varaa edes niihin suosittelemiisi halvimpiin hyviin.

    Ja lopuksi, kiitos! Päädyn aina tälle sivustolle, kun etsin jotain neuvoa meikkaamiseen tai ihonhoitoon – ja löydän aina hyviä vinkkejä! <3

    • Miia Johansson

      Heippa E! twistbeltä saa ainakin heidän kokoelman meikkivoiteista testereitä.

      Ja oih.. mihin ei voinut kommentoida.. ihan johonkin melko uuteen? No mielummin laittaisin kasvovettä kuin olla kokonaan ilman. Eli ihan se perus setti.. putsari, kasvovesi ja voide. Öljynkin voi skipata. <3 Etsin kokoajan jotain edullisempia hyviä. :9

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram