*Sisältää mainoslinkin.
PÄIVITETTY 26.10.2023
Oletteko huomanneet kuinka kosteusvoiteilla luvataan mitä uskomattomampia asioita? Tuotelupauksia on joskus hauska lueskella ja verrata niitä inci-listan sisältöön. Esimerkiksi yleisin heti ryppyjä siloittava ainesosa on silikoni.
Tämä postaus on kolmas osa suositusta ihon perushoidon postaussarjasta. Kannattaa siis lukea myös edelliset postaukset, sillä ilman hellävaraista ihon pesua ja kosteuttavaa kasvovettä ei tuhdeinkaan kosteusvoide pelasta ihoa.
LUE MYÖS: MITEN RYPPYJÄ VOI EHKÄISTÄ?
OSAATKO VALITA OIKEASTI LAADUKKAAN KOSTEUSVOITEEN?
Kasvovoiteet ovat sekoituksia vedestä, öljystä, uutteista ja muista aktiiviaineista. Tietenkään säilöntäaineita ja emulgaattoreita unohtamatta. Ne tuovat iholle kosteuden lisäksi hyviä ravinteita ja lukitsevat kosteuden ihoon. Ei ole itsestään selvää, että kallis kosteusvoide olisi lupauksineen hyvä ja laadukas. Esimerkiksi selektiiviset kosmetiikkatuotteet sisältävät usein aimo annoksen silikonia ja sen huomaa heti inci-listan alkuosassa päätteillä -xane ja -cone. Tottahan on, että silikoni lukitsee tehokkaasti kosteutta ihoon, mutta se ei tuo iholle ravinteita.
Itse valitsen mielummin kosteusvoiteen, joka sisältää runsaasti laadukkaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Moni kasviöljy on rasvahappokoostumukseltaan hyvin samanlainen kuin ihon oma rasva. Tämän vuoksi jätän myös väliin tuotteet, jotka sisältävät mineraaliöljyä. Toki sekin lukitsee tehokkaasti kosteutta ihoon, mutta siinä ei ole kasviöljyjen ravitsevia ainesosia: vitamiineja ja antioksidantteja.
Ja tuloksetkin puhuvat puolestaan, sillä kun vaihdoin tuotteeni oikeasti hoitaviin, niin ihoni on ollut sen jälkeen todella hyvinvoiva. Voitte lukea ja katsoa kuvia siitä minkälainen ihoni oli ennen TÄSTÄ.
Kosteusvoiteet sisältävät usein myös uutteita, vahoja ja tehoaineita, joita käytetään hyvin yleisesti myös synteettisessä kosmetiikassa aivan kuten edellä mainittuja luonnon öljyjäkin. Siksi koen hieman hassuksi, jos vaikka lääkäri neuvoo välttämään kosmetiikassa luonnonkosmetiikkaa, koska luonnon raaka-aineita on käytetty kautta aikojen myös synteettisessä kosmetiikassa. Kosmetiikassa siis yleistäminen ja vastakkainasettelu on tämän vuoksi hieman hankalaa. On kuitenkin väliä minkälaisessa voidepohjassa ja jopa purkeissa eri tehoaineet kuten peptidit tai c-vitamiini oleskelevat. Lisäksi ympäristöystävällisyys olisi tietenkin nykymaailmassa todella tärkeää, mutta ikävä kyllä suurinosa firmoista ei siitä piittaa. Näihin asioihin pureutuminen onkin jo sitten toinen luku.
Inci-listan lukeminen ei ole helppoa ja moni ammattilainenkaan ei varmasti ymmärrä joka ikistä ainesosaa ellei ole kosmetiikkatuotteiden formuloija. Kaikista helpoin tapa onkin tehdä valinta sen mukaan, että heti inci-listan alusta asti näkee mm. luonnon voita, vahoja, öljyjä, kukkaisvesiä tai kasviöljyjä. Vaikka et inci-listasta mitään ymmärtäisi, niin nämä kyllä tunnistat. Tämä tietenkin olettaen, että haluat valita laadukkaan luonnon tuotteen.
MITÄ KOSTEUSVOITEITA SUOSITTELEN?
Niin ihonhoidossa kuin meikeissäkin tuotteet tulee valita oman ihotyypin mukaan, jotta lopputulos on toivottu. Siksi kosteusvoiteissakin täytyy katsoa, että ne sisältävät raaka-aineita juuri sinun ihollesi.
KUIVA IHO sekä IKÄÄNTYVÄ IHO tarvitsevat paljon hyviä öljyjä. Tämän vuoksi suosittelen ehdottomasti superlaadukasta *Antipodesin Vanilla Pod -voidetta. Sen inci-lista on todellista herkkua ja saat mitä sinulle luvataan. Kuivalle iholle on myös loistava suomalainen *Kolme Cosmetics kehäkukkauutekasvovoide, joka on koostumukseltaan moussemaista voidetta. Se sopii hyvin myös herkemmälle iholle ja tulehduksia ehkäisevän kehäkukan ansiosta loistava myös atoopikolle. Tämä voide on tuhtia, mutta imeytyy hyvin ja tekee ihosta pehmoisen ja tasaisen.
SEKAIHO: *Bybin C-CAF päivävoide kosteuttaa, mutta ei kuitenkaan sisällä mitään ihohuokosia tukkivia ainesosia. Se tekee ihosta todella pehmoisen ja tykkään käyttää tätä juuri siksi usein asiakkailla, koska saan meikkivoiteen tämän päälle niin nätisti. *Apeironin tasapainottava päivävoide sopii taas sellaisille, jotka haluavat mattaisen lopputuloksen eli valitsisin tämän melko rasvoittuvalle iholle.
YÖVOITEISTA olenkin löytänyt tässä viimeisen parin viikon sisään kaksi aivan unelmatuotetta. Molempiin ihastuin ihan heti, koska harva voide tekee ihoa niin pehmeäksi, kimmoisaksi ja ravituksi. Tulen kirjottamaan näistä molemmista pian lisää. Kyseessä ovat *Bybi Night Nutrition ja *Antipodes Avokado Pear yövoide. Molemmat ovat siis intensiivisesti kosteuttavia voiteita ja sopivat kaikille ihotyypeille.
Mietin tässä eräs päivä, että luonnon puolelta löytyy niin uskomattoman ravinnerikkaita tuotteita, etten edes tajua miksi olen joskus käyttänyt tuotteita, jotka ovat täynnä synteettisiä raaka-aineita. Tämä on täysin verrattavissa syömäämme ruokaan. Miksi ruokkisimme ihoamme teollisesti tehdyllä ruoalla, kun voimme paljon paremmin syödessämme luonnon antimia. Jostain syystä ajattelin aikaisemmin, että luonnon tuotteet eivät ole tehokkaita. Ne ovat tehokkaita sisäisesti, niin tietenkin myös ulkoisesti?
Hei Miia, osaisitkohan auttaa epätoivoista 😓 Tilasin jokunen viikko uusia tuotteita lopouneiden tilalle ja olen yrittänyt muuttaa ihonhoitorutiiniani suositustesi mukaan. Ihotyyppini on ehkä kuivahko sekaiho, johon tulee helposti epäpuhtauksia.
Otin kokeiluun evolven putsarin, kasvovetenä Pure Beautyn Birch sap mist, kosteusvoiteena vaihdellen evolven 360 voide/ Olivia Kleinin hydra lotion. Usein iltaisin laitan apeironin jojoba öljyä. Ihoni on nyt kuitenkin mennyt huonompaan suuntaan, tuntuu karhealta ja leuka on täynnä näppyjä. Muutenkin tuntuu että ihossa on kauttaaltaan pientä tukkeumaa. Jätin pois evolven putsarin ja jatkoin huxleyn geeliputsarin käyttöä. Se kyllä tuntuu hieman kuivattavalta minulle. Apeironin öljy ei myöskään tee mitään iholleni, tuntuu myös että se jää ihon pinnalle eikä imeydy. Aamuisin iho tuntuu siltä kuin siinä ei olisi ollutkaan mitään tuotteita..
Kiitos inspiroivasta blogistasi!
Heippa Emmi! Ihan aluksi mietin sitä, että evolven putsari on enemmän kuivalle iholle ja saattaa aiheuttaa tukkeumia epäpuhtaalla iholla, jos sen kanssa ei käytä toisen vaiheen putsaria. Se voisi olla jokin hellävaraisempi kuin geeli. Laitathan kasvoöljyn hiukan kasvovedestä kosteille kasvoille ja painelet kunnolla ihoon? Ennen öljyä voit laittaa tosiaan kosteusvoiteen.
Mutta näissä erikoistapauksissa sun kannattaa olla yhteydessä Twistbehen, koska mun on niin hankala auttaa täältä kommenttiboksin kautta. 😟 Tuossa oli kuitenkin ne ensimmäiset, jotka tuli mieleen.
Kiitos hyvistä tuotevinkeistä! Oon sun blogin kautta löytänyt Twistben ja avun mun atooppisen ihon ongelmiin. Ennen tungin naamaani aineita vaikka miten monesta purkista, nyt käytän kasvovettä, seerumia ja öljyä. 😊
Sivuhuomautuksena: tuo Antipodes yövoide-linkki ei johda siihen tuotteeseen.
Ihana kuulla kaima! 🥰 Linkki korjattu. 😊
Käytön ihonhoidossa niin kasvoilla kuin vartalolla ainoastaan luonnonkosmetiikkaa. Samoin myös kaikki hiusten hoitoon liittyvä on luonnonkosmetiikkaa. Olen pyrkinyt käyttämään meikeissä myös luonnonkosmetiikkaa. Mitä mieltä olet, kun itse käytät meikeissä myös synteettisiä? Vesittääkö se ihonhoidon? Pystyykö luonnonkosmetiikalla puhdistamaan kaikki synteettiset kemikaalit iholta? Tällä hetkellä ainut asia mitä en ole löytänyt luonnonkosmetiikasta on deodorantti. Soodallista en voi käyttää jatkuvasti, se ärsyttää kainaloiden ihoa, eikä sekään pidä kainaloita kuivina. Tarvitsen tehokkaan deon, en voi työssäni olla kainalot märkinä.
Heippa Kukkis! No siis ainahan olisi parempi käyttää esim mineraalimeikkejä, jotka on niistä kaikista puhtaimpia. Näissä tietenkin jokainen tekee omat ratkaisunsa. Mutta ei sinänsä vesity luonnonkosmetiikan käyttäminen. Iho saa kuitenkin hyviä ravinteita. Oon myös huomannut suuren eron ihossa, kun oon siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, vaikka meikeissä onkin synteettistä. Ja hyvin lähtee synteettiset meikit pois luonnon tuotteilla. Myös synteettisissä meikinpoistoaineissa käytetään luonnon öljyjä näin esimerkkinä. 😊 Mulla on sama juttu noissa dödöissä. Oon palannu takasin synteettiseen, vaikka alumiinittomaan kuitenkin. Mulla ärsyttää ihoa jopa ruokasoodaton luonnon dödö. Etsintä siis jatkuu. 🥰
Oletko jo kokeillut kolme cosmeticsin toxfree deodoranttia? Itselläni ollut nyt hetken testissä, eikä ole huonoa sanottavaa.
Helou! 🙂 En ikävä kyllä ole, koska mun kainalot ei kestä ruokasoodaa. Mulla vetää kainalot vesikelloille. 🙁 Mutta joo muuten oon hyvää kyllä kuullut. 🙂
En voi olla kommentoimatta tähänkään postaukseen. Luonnon raaka-aineet ovat hyviä sekä kosmetiikassa että elintarviketeollisuudessa, mutta kannattaa muistaa, että asia ei aina ole niin yksiselitteinen. Prosessoitu ruoka ei välttämättä ole aina huonompaa kuin luonnonmukaisesti tuotettu. Esimerkiksi kaali on niin karsinogeeninen, että jos söisi pelkkää kaalia niin varmasti kuolee syöpään (tämä on suora lainaus toksikologian luennolta Itä-Suomen yliopistosta, luennoitsijana Kirsi Vähäkangas). Tästä luennosta on jo vuosia aikaa, mutta se on jäänyt itselleni mieleen.
Tämä nyt vain yhtenä kommenttina aiheeseen, pieni keskusteluhan on aina vain mukavaa. Kaiken kaikkiaan tämä on kyllä edelleen yksi suosikki blogeistani, jota on ilo seurata.
Heippa Mai! 😊 Tää kaaliasia kuulostaa kyllä niin hurjalta väitteeltä jopa yliopiston luennoitsijalta, että mielelläni lukisin tästä jonkun tutkimuksen, josta näin on päätelty. Vai onko kyseessä samanlainen vertaus kuin liikaan veden juontiin voi kuolla? 😊 Joka siis on täysin totta, mutta että syöpä!
Ja olisi myös kiva kuulla, että mikä prosessoitu ruoka on parempaa kuin esim luonnon marjat ja vihannekset. 😃 Itse kun en ruoka-asioissa ole expertti.
Olisiko “prosessoitukin” termi, joka pitää sisällään kaikenlaista siinä mielessä, että on ihan eri asia puhuuko vaikka leikkeleistä vai kasvisruuasta? Tätä keskustelua lukiessa nimittäin muistin vanhan Anna-lehden artikkelin, jossa ravitsemusterapeutti puhuu prosessoidun, palkokasveihin pohjautuvan kasvisruuan eduista verrattuna samoihin ainesosiin prosessoimattomina: https://anna.fi/hyvinvointi/kasvisruokavalioon-siirtyminen-muuttaa-suoliston-bakteerikantaa-sanoo-asiantuntija-ravitsemusterapeutti-kertoo-millainen-prosessoitu-ruoka-on-hyvaksi?shared=403895-fdd6fe39-1
Itse siis kiinnitin juuri tähän huomiota, koska tuossa sanottu pätee omalla kohdallani mitä suurimmassa määrin. Olen siis kasvissyöjä, jonka vatsa ei oikein kestä palkokasveja paitsi juuri prosessoidussa muodossa. Marjat yms. tietty kannattaa syödä sellaisenaan, mutta kun proteiiniakin tarvitsee…
Tämä siis ihan sivuhuomiona, ei nyt suoranaisesti liity mitenkään kosmetiikkaan. 😀
Aivan 😊 ehkä mulla väärää sanavalinta, mutta siis einesruokaan vertasin.
Katselin nopeasti Googlesta taustaa tuolle väitteelle, mutta en heti löytänyt. Itselläni ei tällä hetkellä ole pääsyä PubMedin tietokantoihin. Muistan kyllä niin elävästi tuon lauseen, että uskallan seistä sen takana. On kuitenkin syytä olettaa, että siinä on taustalla tuo mainitsemasi vanha totuus, “annos tekee myrkyn”. Kaalihan kohtuullisessa määrin on mitä mainiointa ravintoa. Mutta halusin tällä vain osoittaa sen, että kun puhutaan paljon siitä, kuinka esim. makkararuokien nitraatit ovat huonoksi terveydelle (niin kuin ovatkin), niin niitä löytyy myös luonon omista ravintoaineista, esim. kaalista.
Ja taas toisin päin, joskus prosessoitu vaihtoehto voi olla parempi kuin vähemmän prosessoitu. Esim. margariinin terveyshyödyt on osoitettu, vaikka sen valmistus kasviöljystä vaatii usempia prosessoinnin vaiheita kuin voin kirnuaminen maidosta voiksi. Kova eläinrasva ei ole terveellistä, vaikka sen valmistus on prosessoinnin näkökulmasta yksinkertaisempaa.
Luonnon marjoja ja vihanneksia parempaa ravintoa tuskin onkaan. Muistan joskus lukeeni, että “syö kuin isoäitisi, niin pysyt terveenä”. Siis yksinkertaisesti ja luonnollisesti puhtaista kotimaan raaka-aineista valmistettua ruokaa. Varmasti näinkin, mutta halusin tällä kommentoinnilla tuoda ehkä esiin sitä, että asiat harvoin ovat aivan mustavalkoisia. Itsekin opettelen tätä ajatusmaailmaa vielä.
Blogissasi on paljon hyvää asiaa, ja olen saanut siitä paljon apua. Kiitos siitä, ja toivottavasti jatkat tätä kirjoitustyötä.
Joo siis tämä on tietenkin totta, mutta samahan se on kun käyttää synteettistä kosmetiikkaa, että sieltä tulee niin paljon erilaisia kemikaaleja, joiden yhteisvaikutuksia ei ole pystytty edes tutkimaan. Eli lopulta voisi olla paras käyttämättä mitään kosmetiikkaa, jos asian ajattelee niin pitkälle. Mutta jokainen lopulta tekee oman valinnan ja oma valintani on ihonhoidon tuotteissa luonnon raaka-aineet muutamia poikkeuksia lukuunottamatta (kuten Olivia Klein). Ja siis sitä nimeomaan olen blogissani painottanut ettei esim luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan asiat ole mustavalkoisia. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. 🙂
Mitä mieltä oot tästä The Ordinaryn voiteesta? (inci tuolla https://eleven.fi/ihonhoito/kasvojen-hoito/kasvovoiteet/the-ordinary-natural-moisturizing-factors-ha)
Heippa Kaitlyn! 🙂 Mä suosin ihonhoidossa enemmän luonnonkosmetiikkaa, joten en edes tunne kaikkia inci-sanoja synteettisesltä puolelta enkä tiedä paljon siitä tieteestä eri kemikaalien yhdistelyissä. Mitä enemmän oon opiskellut ihonhoitoa, niin sitä vähemmän sitä tuntuu tietävän. En välttämättä ole siis oikea ihminen vastaamaan tähän, mutta näyttäisi olevan aika juoksevaa voidetta incin perusteella. Sisältää paljon vettä, mutta messissä myös hyarulonihappoa. Tuota ihon natural moisturizing factoria on jo pitkään koitettu kosmetiikassa kopioida, mutta käsittääkseni sitä ei kuitenkaan kukaan ole vielä keksinyt. Iho on niin mieletön luonnon luoma kapistus. <3
Moi Miia!
Kiitos jälleen hyvästä tietoiskusta 🙂 Purkkimeressä seikkailua helpottaisi, jos avaisit niitä INCI-listan nimiä, joilla esimerkiksi hyvät öljyt ja vahat esiintyy. Ei toki kaikkia tarvi kirjoitta auki, mutta joitain esimerkeiksi – aivan kuten ylempänä tekstissä avasit, että silikonit ovat -cone- ja -xane-päätteisiä.
Mukavaa kesää!
Heippa Sara! Tästä on joo tulossa postausta, kun kerron kasvoöljyistä. Sinänsä kasvovoiteen incin avaaminen yhteen postaukseen on aika vaikeaa sillä asia on kuitenkin niin pitkä. Mutta jos haluat heti esimerkin, niin kurkkaa noiden mun suosittelemien voiteiden incit. 😊
Mulla ollut nyt käytössä jo useamman kuukauden päivävoiteena tuo Bybin c-caf voide ja yövoiteena Bybin Night Nutrition. Paras kombo ikinä! Itsellä juuri pintakuiva rasvoittuva iho ja nyt iho voi paremmin kuin vuosiin. Kiitos kun olet jakanut hyviä vinkkejä täällä blogin puolella. Vaihdoin myös vinkistäsi kasvoveden suihkutettavaan muotoon ja näin ollen myös pintakuivuus pysynyt hyvin poissa. Inci listoja tulee myös luettua palkon kriittisemmällä silmällä.
Jeee 😍 niin ihana kuulla!
Oletko koskaan tutustunut hohde merkkiin tai saaren taika? Olisi kiva tietää näistä tarkemmin.
Heippa Annika! 😊 En ole testannut. Hohteessa on kestotilaus ja tuote on aika kallis. 😬
Hei Miia, yritin avata: lue myös miten ryppyjä voi ehkäistä. Linkit eivät aukea. Ilmoittaa vaan jokaisessa:sivua ei löytynyt. 🙁 Tuotteet olisi kiinnostanu.
Joo mä en oo vielä kerinnyt vaihtamaan linkkejä yhden muutoksen vuoksi. Teen muutokset pian. 🥰
Linkit korjattu 🙂
Kiitos Miia, nyt sain auki. 👍😄 Hyvää kesän jatkoa.☀️😎🌺
Kääk! Lueskelin aiempia kirjoituksia ja niiden perusteella olen jo klikannut ostoskoriin Evolven Multi Peptide 360 Moisture -voiteen, mutta tässä uudessa tekstissä sitä ei mainitakaan suosituksissa… Ehkä uskallan sen nyt kumminkin tilata, mutta kerrotko vielä jos on joku juttu tässä 🙂
Heippa Elina! 😊 Tosi hyvä voide on tuo Evolve. En vaan siksi maininnut sitä, koska muuten joka postauksessa olisi samoja tuotteita. Kiva olla vähän vaihtelua. 😃
Tarkoittaako ikääntyvä iho numeroissa mitä, 50 +🤔Kun mietin esim. tuon antipodes ihovoiteen hankitaa tai jonku muun tuotteen missä mainitset ikääntyvän ihon.
Heippa Pirjo! 😊 Vaikea sanoa, mikä olisi oikea ikä alkaa käyttää ikääntyvän ihon tuotteita, koska se riippuu niin ihmisestä. Kannattaa lukeista tuo mun linkkaama ryppy postaus. 😊 Meikeissä aikuinen nainen on 50+. Ihonhoidossa iho alkaa ikääntymäön siinä noin 30 vuoden korvilla. Mutta nämä kaikki on niin yksilöllistä.
Onko tämä siis huti? Juuri käytin rahojani tähän mossaan kun luulin että on laadukas budjettiini nähden 🙁 Aqua, Alcohol, Lavandula Angustifolia (Lavander) Floral water, Glycerin
Heippa Susanna! 😊 No sanotaanko, että löytyy kyllä paljon laadukkaampiakin, mutta ei Mossat niin huonoja ole.
Onkohan silti esim Exuviance tai Environ tuotteet oikeasti ihon ikääntymisen kannalta parempia?
Käytän nykyään luonnonkosmetiikkaa vaikka ihoni oli sileämpi ja helpompi hoitaa esim exuviancen tuotteilla. Niiden päälle meikkikin levittyi paremmin. 🤔 Varmasti se sileys johtui silti esim silikonista mutta olen ajatellut et onko se nyt niin paha aine ja miksi vältellä sitä. Ainakin tiedän ketkä käyttää environ ja exuviance tuotteita ja heillä on upeasti ikääntynyt iho. Eli mua ei tavallaan haittaa “pahat” aineet jos ne vaan oikeasti auttaa ennaltaehkäisemään ihon ikääntymistä.
Vartalon iholla tulen joka tapauksessa käyttämään luonnonkosmetiikkaa.
Helou 😊 Ei silikoni ole pahasta, mutta ei siitä iho saa mitään ravinteita ja ei se vaikuta myöskään millään tavoin ikääntymisen ennaltaehkäisyyn. 😊 Kaikista eniten ikääntymiseen negatiivisesti vaikuttava asia on aurinko. Geenit on myös suuressa roolissa. Ravinto, stressitön elämä, liikunta ja uni.. näillä pystyt eniten vaikuttamaan. Ihonhoito on kirsikkana kakun päällä. 👌 Kannattaa lukea tuo postaus rypyistä, jonka linkkasin tähän postaukseen. 😊
Mutta ehdottomasti käytä sellaisia tuotteita, jotka tuntuu itselle hyvälle. Voisiko olla ettet ole vielä luonnonkosmetiikasta löytänyt tuotteita, jotka sopii juuri sun iholle? 🥰
Huomenta Miia.😄 Kiitos, nyt sain sivut auki. 👍 Olen pitkään seurannut instaasi ja saanu näin mummelina hyviä vinkkejä sekä meikkaukseen että ihon hoitoon.😍 Hyvää kesän jatkoa.🌺😎☀️
Kiitos kattavasta listauksesta. Miten, jos haluaa lisäksi vähän aurinkosuojaa kasvoille, eikä halua käyttää mitään peitevoiteita.. Suositteletko kasvovoidetta missä olisi tämmöinen kevyt aurinkosuoja vai jotain erillistä aurinkorasvaa kasvoille? Paahteisina päivinä varmaan jälkimmäinen, mutta jos ei halua kaappiaan täyteen voiteista. Suomen kesässä kun tuppaa olemaan niin vähän noita paahteisia päiviä. 🙂
Heippa Mira! 🙂 En ole nyt varma sainko kiinni sun kysymyksestä, koska siis peitevoidehan ei suojaa auringolta. 😀 Vai oliko typo? Mä käytän aurinkorasvaa kasvoille. Tästä löytyy postaus: https://miiajohansson.com/2020/05/15/aurinkovoide-meikin-alle-naihin-et-pety/
Ah! Vihdoin muistin tulla lukemaan tätä postausta! Ostin juurikin bybin caf – voiteen ja rakkauttaaa ~! Ja mietin juurikin myös saman sarjan yövoidetta että oliskohan hyvä mutta jätin vielä ostamatta. Ostin kuitenkin saman sarjan supercharge-seerumin/öljyn, jonka kaa olen puljannut vielä kun en ole tehnyt päätöstä yövoiteen suhteen. Edellinen pääsi siis loppumaan, en ole ollut täysin ilman siis 😂 Ihana postaus ja täyttä asiaa ! Ihanaa viikonloppua ❤️
Voi kiitos Heini! 🙂 Siis Bybit on kyllä niiiin ihania!
Hei!
Suosittelisitko tuota bybin c-caf kasvovoidetta myös ihan juhlameikin alle? Itselläni on rasvoittuva/sekaiho, joka alkaa hyvin helposti kiiltelemään (enkä tarkoita pientä kiiltelyä vaan ihan kunnon kiiltelyä/rasvoittumista).
Tuota Aperonin voidetta olisin ottanut kokeiluun mutta on ollut jo pitkään loppunut twistben verkkokaupassa :/
Hääjuhlat tulossa ja pitäisi valita hyvä kasvovoide meikin alle. Estee Lauder Double Wear on meikkivoiteena. Huxleyn geeliputsari + olivia klein hydra spray toner olleet jo jonkin aikaa käytössä, mikä on auttanut selkeästi poistamaan pintakuivuutta 🙂
Kiitos jo etukäteen! Ps. Blogisi on auttanut paljon ymmärtämään ihonhoidosta tärkeitä asioita.
Heippa Nea! 🙂 Se tosiaan riippuu niin ihosta. Jotkut huippumeikkitaiteilijat jättää esim lavameikistä pois kokonaan kosteusvoiteen. Eli vaikea sanoa, kun en tiedä miltä sun iho tuntuu. Mulla on esim aika rasvoittuva ja jos en laita mitään alle, niin meikki vajoaa ihohuokosiin ja ei näytä kivalta. Mutta kun ihon pehmentää niin meikki menee paljon paremmin ja en huomaa eroa rasvoittumisessa. Mutta jos iho tuntuu valmiiksi kosteutetulta kasvoveden jälkeen niin saattaisin asiakkaalta jättää pois kosteusvoiteen juhlapäivänä. 🙂 TUo EL on vielä niin ytyä, että siitä tulee aika pakkeli, jos ihoa ei ole valmisteltu sitä varten. Mutta siis kannattaa ihan testata. Tuo Bybi on loistava päivävoide näin muutenkin. <3
Hei! Mietityttää: kannattaako hankkia kosteusvoide erikseen silmänalusille ja silmänympärysalueelle? Ostin Evolven Multi Peptide 360 -kasvovoiteen ja nyt tajusin ettei sitä ehkä kuitenkaan kannata levittää silmien ympärille(?)
Heippa Elina! 🙂 Mä oon itseasiassa tutkinut tätä asiaa paljon viime aikoina ja eri asiantuntijat sanoo tähän eri neuvoja. Itse olen tullut näistä siihen lopputulokseen, että tässä on hyvä sauma säästää rahaa. Jos normi kasvovoide ei turvota silmiä niin ihan hyvin sitä voi käyttää myös silmien ympärillä. Monessa niistä on kuitenkin täysin samoja raaka-aineita – tietenkin riippuu tuotteesta.
Okei onpas mielenkiintoista! Tutustuin sun ”kuinka hoidan ihoani nykyään” -kirjoitukseen ja siinä ei tosiaan silmänympärysvoidetta mainittu erikseen. Tein kunnolliset tuotehankinnat tuon kirjoituksen perusteella ja nyt vasta hoksasin että tuo ”puuttuu”.
Pistin harkintaan Antipodes Manuka Honey Skin Brightening Eye Creamin, jos siitä olisi apua tummiin silmänalusiin. Mutta pitääpä nyt pohtia tarvitsenko tällaista erikseen ollenkaan… Kiitos avusta!
Tietenkin jos on jotain erityistarpeita, niin sitä kannattaa testata. Ja itsehän siis
käytän silmänympärysvoidetta. En vaan koe sitä erityisen tärkeäksi enää, mutta tämä riippuu niin keneltä kysyy. 🥰
Ok! Kiitos paljon 😊
Nourish London Balance aloituspakkaus sekaihon hoitoon
Hei! Olisikohan tuollainen setti hyvä kokeiluun, kun iho on sekaiho, mutta pintakuiva. Epäpuhtauksia on myös. Se kosteusvoide mitä blogissa suosittelet (apeiron) on pitkään ollut loppu ja tuon sarjan kosteusvoidetta tarjoavat yhdeksi vaihtoehdoksi tilalle.
Heippa Sari! 🙂 Saattaa olla joo hyvä setti. Itse en ole testaillut, niin en osaa sanoa omaa käyttökokemusta. Apeironin tilalle on ihana myös Olivia Klein Hydra Lotion, jos tykkää matammasta tai sitten hieman pehmeämmäksi ja kuultavammaksi ihon jättävä Bybi C-caf. 🙂
Pitääpä tutustua noihinkin. 🙂 On siis kosteusvoiteen lisäksi nyt etsinnässä myös kasvojen puhdistusaineet. En tiedä sattuisiko samalta vamistajalta löytymään kaikki? Veikkaan että tällä hetkellä käytössä olevat on hieman liian voimakkaat, ainakin jos sinun blogiin on uskominen. 😀 Iho on pintakuivuuden lisäksi todella voimakkaasti rasvoittuva. Pintakuivuus näkyy enemmän talviaikaan, kesällä aika ok. Sillä joku mattaistava kosteusvoide on etsinnässä. Toki yöksi voisi olla tuhdimpi voide. Olisiko sinulla mitä suosituksia koko kasvojen hoitoon, puhdistuksesta voiteeseen?
Heippa Sari! 😊 Ei tarvitse olla samalta valmistajalta. Täällä blogissa on kaikki mun suositukset eri ihotyypeille. Suurimman eron sun iho-ongelmiin saat tosiaan vaihtamalla hellävaraiseen putsariin. Kannattaa kurkata sivupalkin ihonhoito/puhdistus kategoriaan. 😊