AURINKOVOIDE MEIKIN ALLE – NÄIHIN ET PETY

15.05.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Tiedätkö sen ällön rasvaisen tunteen, joka usein jää aurinkovoiteista kasvoille? No näiden kahden kanssa sitä ei käy!

Tänä vuonna olen hieman jo myöhässä aurinkovoidepostauksen kanssa, mutta syynä on se, että olen rauhassa tutkinut ja testaillut. Nyt olen varma näistä kahdesta suosituksesta ja valmis kohtaamaan auringon lämpimät säteet.

ERITTÄIN TÄRKEÄÄ TIETÄÄ AURINKOVOITEESTA ITSESI JA YMPÄRISTÖSI KANNALTA

  • Tiesithän jo, että aurinkovoide on maailman paras anti-age tuote?!
  • Se tulee sisältää niin UVA-säteilylle kuin myös UVB-säteilylle suojaa. UVA-säteily aiheuttaa pigmenttimuutosta ja ryppyjä. UVB-säteily taas polttaa ihon.
  • Aurinkovoidetta tulee lisätä kasvoille noin teelusikallinen. Tämän vuoksi usein meikkivoiteessa oleva suoja ei riitä, koska harva sitä lisää niin paljon.
  • En suosittele kemiallista aurinkosuojaa, koska ne ovat haitallisia vesistöille ja sen arvellaan olevan ihmisille hormoonihäirikkö. Tieteellinen artikkeli TÄSSÄ ja selkokielisempi the Guardian artikkeli TÄSSÄ. EWG:n kooste oxybenzonen ongelmista ihmisille TÄSSÄ. Valitse siis fysikaalinen aurinkosuoja. Kemialliset aurinkosuojat ovatkin jo kiellettyjä mm. Havaijilla ja Palaussa. Fysikaalinen aurikosuoja (sinkkioksidi ja titaanioksidi) muodostaa ihon pinnalle ns. peilin ja heijastaa säteet iholta pois. Kemiallinen aurinkosuoja (oxybenxone ja octinoxate) taas muuttaa UV-säteet lämmöksi, joka kulkeutuu pois verenkierron mukana tai vapautuu ilmaan. Ikävä kyllä suurinosa aurinkovoiteista on kemiallisia.
  • Muista, että suojakerroin eli SPF 15 estää noin 93% UV-säteistä, SPF30 noin 97% ja SPF50 noin 98%.
  • Paras tapa suojautua auringolta on vaatteet. Tämä onkin aurinkovoiteen kanssa paras yhdistelmä, jos esimerkiksi pigmenttiläiskät meinaavat aina tulla kesällä. Itse koitan pysytellä varjossa ja otan mielummin rusketuksen purkista. Parhaista itseruskettavista voit lukea TÄSTÄ. Kasvoille tarkoitetut löytyvät TÄSTÄ.
  • Fysikaalinen aurinkosuoja tulee poistaa hyvin iholta ja siihen hyvä kombo on öljymäinen putsari (esim. *Flown putsari) ja *konjakkisieni.

EDULLISIN VAIHTOEHTO

*Mossan tämän kevään uutuus yllätti itseni totaalisesti, koska se imeytyy niin hyvin ja hintakin on loistava. Tämä tuntuu iholla kevyeltä ja ei todellakaan jää lähmäiseksi ihon pinnalle. Mossan voide on kevyesti sävytetty, mutta se leviää kuitenkin oman ihon sävyiseksi. Se sisältää mehiläisvahaa ja oliiviöljyä, jotka eivät ole niin hyviä helposti tukkeutuvalle iholle, mutta niitäkin niin vähän, etten usko näiden raaka-aineiden olevan ongelma.

Tätä muuten suosittelee myös bloggaajakollegani Erika Naakka.

KOSTEUTTAVA, MUTTA KEVYT

Luulin jo, etten löydä parempaa aurinkovoidetta meikin alle kuin Mossa. Googlettelin kuitenkin pari viikkoa sitten ahkerasti eri vaihtoehtoja ja päätin tilata testiin vielä *Madaran aurinkovoiteen. Tämä on vielä hitusen parempi kuin Mossa, sillä tämä hoitaa hieman enemmän ihoa. Esimerkiksi ensimmäinen raaka-aine inci-listalla on aloe, joka on ihoa kosteuttava ja rauhoittava raaka-aine. Tämä tekeekin ihosta ihanan pehmoisen.

Mitään järisyttävän suurta eroa näissä tuotteissa ei käytössä kuitenkaan ole ja molemmat ovat hyvä valinta. Jos haluaa kuitenkin olla ihan varma, ettei epäpuhtauksiin taipuvainen iho mene tukkoon, niin *Muktin SPF 15 päivävoide on siihen hyvä valinta. Samalla merkillä on loistava *sävyttävä päivävoide suojakertoimella 15, mutta se on esimerkiksi itselleni liian vaalea. Jos et ole siis ruskettunut, niin tämä on ihana vaihtoehto kesäksi meikkivoiteen sijasta ja ei sisällä ihoa tukkivia ainesosia.

P.S. Tiesitkö, että mineraalimeikkipuuterit sisältävät titaani- ja sinkkioksidia, jotka suojaavat auringolta. Monessa tuotteessa ei vaan ole mitattu tuotteen SPF-pitoisuutta ja siksi näihin tuotteisiin ei ole merkattu UVA- ja UVB-suojaa. Omasta lempparistani kirjoitin TÄSSÄ

  • Erika

    <3 Ja mäki oon alkanut nyt käyttää myös tota Madaraa! Paras kaksikko 🙂

    • Miia Johansson

      Ooh! 😍 Meillä alkaa siis hiljalleen mennä moni tuote yksiin. 😃

  • Marja

    Ootko kokeillu vielä Atopikin aurinkosuojia kasvoille? Luonnonkaunis-blogissa niitä suositeltiin kovasti. 🙂

    Ja toinen kysymys:
    Teenköhän jotain väärin, kun öljymäisiä putsareita käyttäessäni (esim. Flow puhdistusvoide tai Ruhakun puhdistusöljy) tuote ei emulgoidu veden kanssa vaan jää valkoiseksi kalvoksi? Kyse siis tuotteista, joiden pitäisi muuttua veden kanssa maitomaisiksi. Levitän tuotteen oikeaoppisesti kuville kasvoille ja hieron kunnes meikit lähtevät sulamaan. Tämän jälkeen lisään lämmintä vettä, jonka jälkeen hieron lisää. Öljy ei kuitenkaan lähde irtoamaan ja emulgoitumaan, vaan muuttuu valkoiseksi tahmaksi. Saan tuon tahman pois ainoastaan musliiniliinalla. Tiedätkö yhtään mistä tässä mahtaa olla kyse ja miten sen saisi korjattua? (Niin ja jos sillä on merkitystä, niin meikkinä käytään ainoastaan luonnonkosmetiikkaa, esim. Madaran meikkivoidetta)

    Muutoin kiitos aivan mahtavasta blogista!! Sun oppien avulla oon saanu ihon voimaan paljon paremmin ja innostunut jälleen meikkaamisesta. Odotan aina innolla uusia ig-stoorejasi, ne ovat muodostuneet itselleni päivän piristys- ja rentoutumishetkiksi! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Marja! Niitä mulla ei ole ollut testissä ja mennytkin ihan ohi, että brändillä on aurinkosuojia. 😊

      Tuo onkin mielenkiintoinen ja tietääkseni aina harvinainen ilmiö, mutta oon muutaman kollegan kanssa puhunut tästä emulgoitumisesta ja joillakin tietyt tuotteet käyttäytyy erilailla. 😟

      Niin ihanaa kuulla, että mun jutuista on iloa. Taas jaksaa jatkaa. 😊❤️

    • Sista

      Tää on kyllä ihme mysteeri. Itselleni näin kävi satunnaisesti Evolven puhdistusbalmin kanssa. Aloinkin sitten kiinnittämään asiaan huomiota ja huomasin, että putsari muuttuu vettä lisättäessä oudoksi tahnaksi riippuen ihollani olleesta meikkivoiteesta. Tykkään vaihdella meikkivoiteita, ja käytännössä lähes aina kun kasvoillani oli Macin Face & bodya (varsinkin jos olin laittanut enemmän kuin yhden ohuen kerroksen) oli lopputuloksena emulgoitumaton lieju. Muissa omistamissani suhteellisen erilaisissa meikkivoiteissa samaa ongelmaa ei ollut. Tuossa Face & bodyssa ainakin on koostumus levitettäessäkin sellaisen tietyn “filmin” muodostava (tavallaan tarraa ihoon kun sormilla levittää), joten päättelin sen olevan syypää. Face & body on ainakin tosi vedenkestävää… mutta en sitten tiedä mikä asiassa oikeasti mättää, mutta i feel ya 😀

      • Miia Johansson

        Tosiaan outoa! 😀 Mulla on kanssa tuo MACin Face & Body käytössä ja silti kyllä lähtee niin Evolvella kuin Flowlla hyvin meikki.

  • Suski

    Moi Miia! Kannattaako tuon Madaran alle laittaa päivävoidetta vai voiko sen laittaa suoraan puhtaalle iholle meikkivoiteen alle?

    Mulla on normaali iho, joka aikaisemmin rasvoittui päivän mittaan, mutta sun ohjeilla olen päässyt siitä ongelmasta eroon (tuhannet kiitokset!), ja epäpuhtauksiakin esiintyy tosi harvoin. Hikoilen vain helposti kasvoista kuumalla ilmalla, ja mitä useamman kerroksen laitan, sitä enemmän hikoilu häiritsee.

    • Miia Johansson

      Tää Madara saattaa ihan yksinäänkin riittää päivävoiteen tilalle, mutta kannattaa kokeilla, että mitä oma iho tarvitsee. 😊

  • Jenny

    Kiitos vinkeistä, Madaralla alet tulossa niin pitääpä melkein tilata tuo aurinkovoide testiin. 🙂 Onko muuten synteettisen kosmetiikan spf meikkivoiteissa juurikin tuo kemiallinen suoja?

    • Miia Johansson

      Hyvä idis 😍 Usein joo synteettisessä on kemiallinen aurinkosuoja, mutta sekään ei ole kuitenkaan kaikissa näin. Eli kannattaa tsekata inci-lista. 😊👌

  • SannaV

    Oli taas tosi ajankohtainen ja hyödyllinen postaus😊

  • Eveliina K-H

    Moikka Miia! Ootko koittanut Essen aurinkovoidetta? Mielipidettä? Itse nyt tilasin sen keväällä kun olen muutenkin käyttänyt Esseä, mutta siinä on vähän kummallinen koostumus.. ihankuin siinä olisi rasvaa ja öljyä sekaisin ja ne olisivat vähän herottuneet keskenään.. levittyy kyllä nätisti kunhan jaksaa varovasti työstää iholle.

    • Miia Johansson

      Heippa Eveliina! 🙂 Joo oon kokeillu, mutta muistelen, että se oli tosi kallis. Ja mulla tipahti siitä pumpusta se “pilliosa” sisään ja en enää saanut ytyä tuotetta pumpattua ylös, joten kokeilut jäi sitten siihen. Ainesosien puolestahan se on hyvä. 🙂

    • Emmi

      Samaa mieltä, että Essen aurinkovoiteessa on vähän kummallinen koostumus, tuo että “heruttuu.” Levittyy kuitenkin hyvin, kuten sanoit ja toistaiseksi ainoa aurinkovoide, joka ei tuki akneihoa! Olen huomannut, että monessa luonnonkosmetiikan aurinkovoiteessa on suht paljon öljyjä eli rasvainen iho kiiltelee, mutta toistaiseksi en ole löytänyt Essen päihittänyttä. Raaka-aineet hyvät ja purkista näkee, paljonko tuotetta on kulunut, kun pohja ns. nousee ylöspäin. Aluksi ihmettelin kun tuossa ei ollut pilliä ollenkaan kuin sellainen nysä, että onko se katkennut tms ja laitoin jo verkkokauppaankin viestiä. Kunnes selvisi, että pulloa pitää pumpata hulluna, että voidetta tulee. Niin high tech nämä Essen purkit 😂. Liittyi kai jotenkin siihen, että pullon sisällä on ilmatiivis pussi, ja tuotetta tulee ilman tuota pilliä.

      Toinen super hyvä aurinkovoide, jota testasin viime kesänä oli Kalaharin aurinkovoide. Imeytyi todella hyvin eikä jättänyt rasvaista pintaa, vaan mattaisen ihon. Kannattaa kokeilla tätä, jos kiinnostaa! Edullisempi vielä kuin Esse. Omalla kohdallani muistaakseni tuli jotain näppyjä kiitos aknen, joten Essellä mennään. Tuo postauksen Madarakin tuli testattua, mutta raskas koostumus ja akne villiintyi tästä.. Tuo Kalahari oli silti Madaraa parempi.

      • Miia Johansson

        Mulla oli itseasiassa sellainen “pilli” sisällä. Tongin sen purkin sisältä ja koitin kiinnittää takaisin, mutta en onnistunut. Fiksuna olis tietty kannattanut palauttaa tuote. 😬😅

        Ja Madarassa on tosiaan on muistaakseni ainakin mehiläisvahaa, joka voisi olla yksi syyllinen tähän aknen villiintymiseen, mutta sitä on tosin aika vähän. Opiskelen vielä tuotteiden formulointia, joten en varmaksi osaa sanoa mikä voisi olla.

  • Marre

    Moikka! Oisko sulla mitään suosituksia aurinkovoiteista, joissa suojakerroin olisi 50? Tuo 30 ei mulle riitä, varsinkin kun olen punapigmenttinen ja työskentelen ulkona😅

    • Miia Johansson

      Heippa Marre! 🙂 Joo Dhyvanan SPF50 on hyvä kasvoille. Löytyy tästä:* https://bit.ly/3668IED Se taiskin olla mukana mun viime vuoden suosituksissa, jos oikein muistan. Se on kevyesti sävytetty, koska muuten tosiaan fysikaaliset aurinkovoiteet jää valkoisiksi iholla.

  • Laura

    Alga marisin sävytetty SPF30 on myös ihan super hyvä! Sopii jopa mun rasvoittuvalla ja herkästi tukkeutuvalle sekaiholle. Ei tuki huokosia eikä saa ihoa rasvoittumaan normaalia herkemmin. Tuoksuu miedosti vaniljalta, joten tuoksuherkimmille ei sovi. Madaraa oon käyttänyt silloin joskus pari(?) vuotta sitten, kun se tuli markkinoille ja tykkäsin muuten, mutta koostumus oli ehkä vähän turhan paksua. En tiedä, onko sittemmin muutettu.

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 Joo, uskoisin, että koostumus muuttunut, koska ainakaan tämä ei ole paksua ja käsittääkseni tämä on myös uutuustuote tosin en ole tästä ihan varma.

    • Jenni

      Onkohan tuo Alga Marisin sävytetty aurinkovoide kuinka tummaa? Itse olen hyvin vaalea ja epäilyttää onko liian tumma/oranssi sävy omalle nassulle, joka ei edes rusketu vaikka viettäisikin aikaa auringossa 🙂

      • Miia Johansson

        Muistaakseni niitä on nykyään kahta eri sävyä 😊

  • Rosis

    Oletko kokeillut Whamisan aurinkosuojaa kasvoille?

    • Miia Johansson

      Heippa Rosis! 🙂 En ole muistaakseni.

  • Pauliina

    Minulla on tuo Mossa ja tykkään siitä. 😊 Ensin pelästyin, kun se olikin sävytetty. Mutta onneksi se ei näkynyt iholla.
    Pakkauksesta en löytänyt viitteitä siihen, että lisi sävytetty, luulisi että olisi mainittu. Ettei sitten ollut vaan väriaine, koska ei antanut pigmenttiä iholla. 🤔
    Sääli, että luonnonkosmetiikka vaihtoehtoja on niin vähän. Mä en tykkää sävytetyistä, ja kaikissa korkean suojakertoimen voiteissa on sötkötetty jotain sävyä. 🙄
    p.s Kiitos blogistasi, teet hienoa työtä! 🥰

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina! 🙂 Joo, tuohon on itseasiassa syy miksi sävyä on sekoitettu mukaan. Muuten 30 ja 50 suojakertoimelliset fysikaaliset aurinkosuojat olisivat iholla valkoisia. Tällaisia toki kyllä löytyy esim Biosolis merkiltä, mutta itse henk koht otan mielummin sävytetyn kuin valkoisen. 😀

    • Pepsi

      Alga Maris -merkillähän on sävytetyn voiteen lisäksi suojakertoimella 50 oleva, ei sävytetty voide.
      Itseltäni löytyy sekin, mutta tykkään enemmän sävytetystä, kun tuo toinen jättää tosiaan valkoisen pinnan iholle.

  • Annina

    Kemiallinen aurinkosuoja ei automaattisesti tarkoita, että tuote sisältää octinoxatea tai oxybenzonea. Esim. kaikki NIVEA SUN aurinkovoiteet on octinoxate- ja oxybenzone-vapaita kemiallisisen suojan sisältäviä aurinkorasvoja 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Annina! 🙂 Joo totta! Kurkkasin ja Niveassa on käytetty homosalatea, joka ei ole ihan yhtä haitallinen kuin nämä kaksi muuta. Kuitenkin se on ikävä kyllä tutkimusten mukaan hormonihäirikkö. Tuosta EWG:n linkistä löytyy kaavio, jossa on kerrottu myös homosalatesta ja mitä tutkimuksissa on siitä todettu.

  • Hansu

    Heippa Miia!

    Mulla onki nyt ollu päivittäisessä käytössä Lily Lolo meikkipuuteri, jossa spf 15. Pitkään oon käyttänyt myös Estée Lauderia mutta laiskuus voitti kun jotenkin koen aamusta helpoksi sutia naamalle tuon meikkipuuterin. Ei oo niin tarkkaa sen levitys. Ja tosiaan mulla on rasvoittuvan iho niin koen itse tuon Lily lolon mulle hyväksi kun se mattaisuus häviää tosi nopeaa mutta kuitenkin meikkipohja säilyy suht tasaisen näköisenä.

    Mulla ois vielä sellanen kysymys asian vierestä, että kun oon nyt varmaan noin kolme vuotta käyttänyt whamisan sitä tuhdeinta toneria (ja yhen putelin original toneria) ja mietin että uskaltaisinko välissä kokeilla sun suosittelemaa baby balmin suihkutettavaa kaavovettä. Jos vertailee näitten inciä niin ootko mitä mieltä? Tuolla whamisalla sain teini-iästä saakka vaivanneen pintakuivuuden ihostani poissa. Se onkin ollut mulle sellanen “Graalin malja” kasvojen hoidossa 😂😆

    • Miia Johansson

      Heippa Hansu! 🙂 Eli tarkoitatko Bybiä? Ja siis jos sulla jokin toimii, niin sinänsä ei kannata vaihtaa. 🙂 Bybi on raaka-aineltaan kyllä joo hyvä. Hyvin erilaisista tuotteista on kyse. Itse en pysty käyttämään taas Whamisaa, koska mulla on niin herkkä iho ja Whamisan tuotteissa on niin paljon erilaisia fermentoituja tehoraaka-aineita, että mun iho ei ikävä kyllä niitä kestä. Mutta tosiaan sehän ei kerro sitä ettei se sopisi muille. <3

  • Eija

    Lumenen Lähde day fluidissa näköjään myös SPF 30. Antaisiko tämä riittävää suojaa päivälle?

    • Miia Johansson

      Heippa Eija! 🙂 Varmasti antaa hyvin suojaa, mutta itse en suosittele kemiallisia aurinkosuojia. Kurkkaisn inci-listaa ja siinä on käytetty homosalatea, joka on tutkimuksissa todettu hormonihäiriköksi. Ei ole yhtä huono kuin nuo kaksi, jotka mainitsin postauksessa, mutta kyseenalainen silti.

  • Eve

    Mulla on käytössä Mossan face and body aurinkorasva spf20. Oon kyllä tykännyt siitä, yritin etsiä tuota toista Mossaa meidän Prismasta muttei ainakaan silloin ollut hyllyissä 😊🤔

    Ps. Kiitos hyvistä vinkeistä ❤

    • Miia Johansson

      Heippa Eve! 🙂 Joo, se on kanssa kiva. Olisikin mukana mun viime vuoden suosituksissa ja tietty edelleen toimii. 😀

  • Leena

    https://australiangold.co.uk/collections/sun-cream/products/botanical-spf-50-tinted-face-lotion

    Hei! Mitä olet mieltä ylläolevan linkin aurinkovoiteesta? Itselleni on sopinut hyvin. Ei tuki, ei kiillä ja sopii loistavasti meikin alle. En osaa kyllä tulkita inci-listaa.

    • Miia Johansson

      Heippa Leena! 🙂 Olikin hieman vaikeaa löytää inci-listaa, koska sitä ei ollut tuolla firman omilla sivuilla tuotteen yhteydessä. Se on sellainen asia, jonka vuoksi usein itselläni hälytyskellot soivat, koska miksi firma ei halua olla avoin siitä, mitä tuote sisältää. Ja tietenkin myös tuotteen ulkomuodosta tuli sellainen fiilis, että kyse on luonnonkosmetiikasta, koska siinä luki botanical, mineral sunlotion ja vielä piirrettyjä kasveja. Näin ei kuitenkaan löytämäni inci-listan mukaan ole. Totta on, ettei tuote sisällä kemiallista aurinkosuojaa, mutta se sisältää kuitenkin näitä perus synteettisiä raaka-aineita, kuten silikonia. Sinänsä silikonissa ei ole mitään haittaa, mutta se ei myöskään hoida ihoa. Tekee voiteesta vaan iholla pehmoisen tuntuisen ja helpon levittyvyyden. Ja tietenkään se ei myös ole biohajoava raaka-aine. Itseäni kuitenkin ottaa niin päähän, että tehdään tuotteen ulkomuodosta ja teksteistä sellainen, että se näyttää ostajalleen luonnonkosmetiikalta. Tällaiselle viherpesulle peukku alas. 🙁

  • Kaisa

    Mossa löytyy ja täytyykin sitten käyttää meikin alla! Hyvä vinkki, ostin meinaan viime vuonna ja en tykännyt kun tahrii vaatteita. Itsellä olisi hakusessa väritön kertoimellinen kasvovoide. Tuntuu muuten olevan vaikea! Mieluummin vähän vaalea hohde kun että tahraa…

    • Kaisa

      Madara siis viime vuodelta 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Kaisa! 🙂 Biosolikselta löytyy esimerkiksi.

  • Juulia

    Moi! Oletko testannut paljon hehkutusta saanutta Hynt beautyn sun prep broad spectrum spf25? Hinta on aika suolainen mielestäni ja siksi olisi kiva kuulla mitä mieltä siitä olet 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Juulia! 😊 En ole, mutta kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta tuotteelta.

    • Janina

      Mulla on ollut käytössä nyt puolisen vuotta tuo Hynt Beauty:n sun prep ja sen päällä Mádaran skin equal meikkipohja ja olen tykännyt tästä yhdistelmästä tosi paljon. Tämä sun prep sopii mun iholle täydellisesti, tuoksuu raikkaalta ja imeytyy ihoon nopeasti joten pohjan levittämistä ei tarvitse odotella pitkään. Aion jatkossakkn käyttää tätä vaikka onkin melko hintava, mutta ehdottomasti paras aurinkosuoja kasvoille ja meikin alle.

    • Emmi

      Mullakin käytössä Hynt ja on ihan huipputuote! Jokin ainesosa saa vähän silmät vuotamaan joskus, mutta etenkin koostumus on ihan uskomattoman hyvä. Pakkaus on myös todella nätti ja toimiva pumppupullo.

  • Jenna

    Hei, ootko testannut tätä aurinkosuojaa https://www.kicks.fi/clinique/ihonhoito/aurinkovoiteet/kasvot/spf-korkea/spf30-mineral-sunscreen-face-30-ml.

    Mulla on itsellä tuota ja myös Mossa, mutta en tykkää käyttää sitä meikin alla. Käytän Mossaa meikittöminä päivinä. Ja mulla myös helposti tukeutuva iho.

    • Miia Johansson

      Heippa Jenna! 😊 Mä käytän mielummin luonnon aurinkovoiteita, vaikka tässä Cliniquessa ei olekaan kemiallista aurinkosuojaa. Siinä on kuitenkin aimo annos silikoneja, jotka ei ole omalla tukkeutuvalla iholla koskaan hyviä, jos käytän niitä usein. Ja lisäksi toivon tietenkin tuotteelta myös hoitavia raaka-aineita. Mutta nää on aina henk koht mieltymyksiä. 😊

      • Laura

        Itse koen hajusteiden käytön aurinkovoiteissa enemmän ongelmalliseksi kuin silikonit. Hajusteiden vaikutuksesta ihoon pidemmällä ajan jaksolla on kuitenkin tutkittua tietoa, suosittelen tutustumaan 🙂

        • Miia Johansson

          Joo se on totta! 😊 Mä siis opiskelen ihonhoitotuotteiden formulointia nyt, joten tuttuja juttuja. Tosiaan monia asioita on otettava huomioon. Hajusteet tosiaan ovat hyvin yleisesti allergisoivia raaka-aineita ja ehdottomasti tärkeää ottaa huomioon. 😊

      • Jenna

        Kiitos vastauksesta, taidankin kokeilla seuraavaksi tuota Madaraa 🙂

  • Elisabet

    Tilasin itselleni YesStylesta PURITO Centella Green Level Unscented Sun SPF 50+, vähän on semmonen klähmänen, mutta hinta-laatusuhde on toistaiseksi miellyttänyt. Lapsille tilasin Alga Mariksen SPF 50 ja Mossan SPF 20 voiteet. Kiitos maanmainiosta blogista!

  • tips

    Wow, kiitokset! Vasta muutama päivä sitten tätä postausta toivoin😃👍 nyt menee tuo sävytetty Mossa kokeiluun, jos vaikka selviäisi kesästä sitten ilman meikkivoidetta. Nykyinen spf tosiaan värjää mut valkoiseksi.

  • Marja-Terttu

    Mistä Mossaa voi ostaa?
    Käykö se jo vanhenevalle iholle?

    • Miia Johansson

      Heippa! Sopii ikääntyvälle iholle, mutta ei sinänsä sisällä mitään erityisiä ainesosia siihen tarkoitukseen paitsi tietty se kaikista paras.. eli aurinkosuoja. 😊

  • Liilatar

    Heippa. Kertoisitko vielä olenko nyt ymmärtänyt oikein hehkeän kesäihon salaisuudet:
    – illalla itseruskettavaa (ei joka ilta) muiden hoitotoimenpiteiden ohella
    – aamulla: kosteutus, aurinkosuoja, talviaikaa tummempi meikkivoide, ripaus voidemaista poskipunaa ja ehkä siveltimen suhautus bronzeria
    Olisko se tässä? Olisiko suositella kuivahkollemiholle sopivaa edullisehtavaa kesäajan meikkivoidetta?
    Kiitos paljon!

    • Miia Johansson

      Joo 😊 Mutta yleensä talvella on vaaleampi iho eli meikkivoide oman ihon sävyn mukaan. Meikkivoidekategoriassa löytyy erilaisia meikkivoiteita eri ihojen tarpeisiin. 😊

  • Anna

    Kiitos tekstistä, tosi mielenkiintoinen! Pitää kurkata Prismasta, löytyisikö toi Mossa sieltä.

    Linkkasit tohon myös tuon Flown putsarin, jota oon harkinnut ostavani jo monta kuukautta. Ehkä vihdoin voisi… Yks kysymys kuitenkin siitä: pesätkö sillä myös silmämeikin? Tuolla ohjeessa lukee, että älä unohda silmänympärysihoa, mutta ei selkeästi että sopisi silmämeikin poistoon.

    • Miia Johansson

      Joo voi poistaa myös silmämeikin ja itse teen näin. 😊 IG kohokohdista löytyy mun ihonhoitovideo, jossa näytän myös tämän.

  • Anna

    Vielä jatkokysymys. Kumpaa suosittelet enemmän atooppiselle iholle: Evolve gentle cleansing melt vai Flow balm to milk?

    Kiitos etukäteen tooosi paljon!

    • Miia Johansson

      Molemmat sopii 😊 Evolve on kuivemman ihon ja flow sekaiholle parempi. Esim itselläni on atopia ja sekaiho, mutta käytän molempia näistä.

  • Marja-Kaisa Suokas

    Hei Miia!

    Kiitos tästä aurinkosuojainfosta❣️ Minua kiinnostaa löytää turvallinen aurinkosuoja jonka kerroin on 50.
    Ystävällisin terveisin,
    Marja-Kaisa Suokas

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Laitoin tuohon aikaisemman kommentin jättäjälle linkin sellaiseen, eli tuossa ylempänä löytyy. 😊

  • Eija Ratilainen

    Mistä näitä tuotteita saa? Kuulostaa hyvältä. 😊

  • Eija Ratilainen

    Mistä tuotteita saa?

    • Miia Johansson

      Tekstissä on linkit ostopaikkoihin. 😊

  • Kata

    Heippa! Oon vasta hiljattain kaverin suosituksesta alkanut lukea sun blogia, ja tosi mielenkiintoisia ja perusteellisia postauksia, kiitos! ☺️🙌 Mitä mieltä oot La Roche-Posayn 50+ anthelios XL -aurinkovoiteesta? Ostin hiljattain ja nyt tästä sun postauksesta ja tuoteselosteesta opin, että tää ilmeisesti on fysikaalinen. Ootko testannut käytössä?

    • Miia Johansson

      Heippa Kata! 😃 Tervetuloa mukaan jengiin. 💕 Joo, mä en ikävä kyllä ole testannut, koska en käytä aurinkovoiteita, joissa on kemiallista aurinkosuojaa. Eli tuossa on mm. homosalatea. Tässä postauksessa on tuo EWG:n linkki, jossa on lueteltuna ne ongelmalliset kemialliset suojat ja siis tuo homosalate on yksi niistä. 😟

  • Katja

    Moi. Kiitos hyvästä postauksesta. Oletko sattumoisin testannut näitä Ultrasunnin aurinkovoiteita? Itse kaipaisin juuri kevyttä 50-kertoimella varustettua aurinkorasvaa, joka ei tuki huokosia.

    • Miia Johansson

      Heippa Katja! 😊 Kurkkasin inciä ja näyttää olevan incissä kookosööjyä, joka on ihohuokosia helposti tukkiva öljy. En siis laittaisi helposti tukkiutuvalle iholle. 😟

      • Katja

        Ok, kiitos nopeasta vastauksesta!

  • Eva

    Moikka!

    Kiitos vinkeistä 🙂 Mainitset tekstissä, että fysikaaliset aurinkosuojat pitää poistaa iholta huolellisesti. Jos käytän vartalolle fysikaalista aurinkosuojaa, millaisella puhdistusaineella sen voisi poistaa? Kävisikö esim. Olivia Kleinin Wash & Care puhdistus- ja hoitoöljy, tai osaatko vinkata jotakin muuta?

    • Miia Johansson

      Heipap Eva! 🙂 Joo, öljyt on hyviä ja sen seuraksi vaikka jokin puhdistuskinnas, niin lähtee varmasti.

  • Aura

    Hei! Olen vasta ihastunut vinkkeihisi (vaikka en kova meikkaaja olekaan) ja saanut paljon infoa, kiitos! Mahtavaa, että lahjomattomia, rehellisiä mielipiteitä jakavia tyyppejä! 🙂

    Tämä artikkeli tuli kuin tilauksesta. Onko sinulla arkistoissa/mielessä vinkkejä meikin päälle lisättävään aurinkosuojakerrokseen? Tämä kun tuntuu olevan aika mahdottumuus 😅

    • Miia Johansson

      Heippa Aura! Kannattaa laittaa aurinkosuoja meikin alle. 😊 Nuo meikin päälle suihkuteltavat ei oikein riitä, kun hyvä määrä aurinkovoidetta kasvoille on kuitenkin se noin teelusikallinen.

      • Aura

        Kiitos vastauksesta! Muotoilin kysymyksen aika huonosti, tarkoitin aurinkorasvan lisäämistarkoituksessa, jos viettää päivän jossain menossa ja haluaisi varmistaa aurinkosuojan pysyvyyden (aamulla laitettu rasva ei kuitenkaan suojaa koko päivää). Enkä kuitenkaan haluaisi pestä meikkejä pois ja laittaa uutta kerrosta, meikata sitten taas uudelleen. Tai olenkohan ainoa, joka miettii näin vaikean kautta 😅

        • Miia Johansson

          Aivan 😀 Itseasiassa fysikaalinen aurinkosuoja pysyy ainakin paremmin kuin kemiallinen, koska kemiallinen jää ihon pinnalle. Mutta ei oikein taida olla muuta vaihtoehtoa kuin valita esimerkiksi jokin sävyttävä tuote, jota voi lisäillä. Toisaalta jos koko päivän on auringossa, niin tarvitseeko silloin edes meikkiä? 😀

  • Säde

    Hei Miia! Jos käyttää pelkästään sävytettyä aurinkovoidetta kesämeikkipohjana, mitä suosittelisit sen kanssa poskipunaksi/aurinkopuuteriksi? Toimiiko nestemäinen paremmin kuin puuterimainen? Jos niin mikä on paras nestemäinen vaihtoehto? 😊☀️

    • Miia Johansson

      Heippa Säde! 🙂 Toimii molemmat. Lumenella on kiva nestemäinen.. vahva Lumenemainen tuoksu tosin, mutta kiva tuote muuten. Sitä käytin viimeisimmällä tube-videolla ja myös useasti stooreissa. 🙂

  • Pauliina

    Moi, ja kiitos taas hyvästä postauksesta. Nyt on pakko esittää kysymys jota olen jo pitkään miettinyt. Saako tai kannattaako näitä fysikaalisia aurinkosuojia levittää silmänympärysiholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina! Hyvä kysymys. 🙂 Saa ja kannattaa. 🙂

  • Heidi

    Hei Miia!
    Kiitos postauksesta! Moni on puhunut kemiallisen ja fysikaalisen aurinkosuojien eroista. Jäin miettimään fysikaalisien aurinkosuojien sinkki- ja titaanioksideja ja niiden vaikutusta luontoon. Nopealla googlettelulla löysin myös sinkkioksidin haitallisista vaikutuksita luotoon liukenevista sinkki-ioneista. Mitä mieltä olet tästä?

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 🙂 Joo, kosmetiikka on kyllä niin mielenkiintoinen aihe ja mitä syvemmälle menee, niin sitä syvämmältä suosta itsensä löytää. 😀 Mä en ole perehtynyt sinkkioksidin ympäristövaikutusten tutkimuksiin vielä, joten en osaa tähän tarkemmin ottaa kantaa. Kirjoitin muuten uusimmassa postauksesta juurikin vähän tähän aiheeseen liittyen, että kuinka kosmetiikan raaka-aineet on niin kaksi piippuinen juttu. 🙁

  • Anette

    Kiitos taas Miia vinkistä. Täällä Mossa käytössä +40 kasvoille ja on kyllä tosi hyvän tuntuinen eikä jätä ihoa yhtään tahmeaksi. Ja hei kysymys, oletko testannut ja suositellut vartalon aurinkosuojista kun en nyt löytänyt/muista onko siitä ollut postausta? Jos vaikka joskus vähän hilluisi vähissä vaatteissa terassilla 😎Omalla siis, ei kaupungin 😅

    • Miia Johansson

      Hihi.. näistä ei taidakaan mulla olla postausta. 🤔😃 Pitää ottaa työn alle. 😊👌

  • Iida

    Moi Miia! Varmaan mahdotonta löytää aurinkovoidetta, joka olisi täysin tuoksuton mutta inci-lista olisi ok? Itselläni on ongelmana, etten oikein siedä tuotteita joiden tuoksu jää nenään pyörimään. En ole varsinaisesti allerginen enkä yleensä saa migreeniä, mutten voi keskittyä mihinkään jos nenässäni on jokin tuoksu koko päivän. Pahimmassa tapauksessa alkaa migreenikohtaus. Hajusteettomia/tuoksuttomia aurinkovoiteita löytyy kyllä hyvin esim apteekista, mutta niiden inci-lista on varmaan kamalaa katsottavaa 😬 Sama ongelma on kyllä myöskin päivävoiteiden kohdalla, siksi käytän osittain tuoksutonta L300-sarjaa vaikka ne ei iholle varmasti parhaita tuotteita olekaan. Olen myös löytänyt arganöljyn, joka ilmeisesti sopii iholleni ihan hyvin, kun lähes koko kevään olen sitä käyttänyt ja iho on hyvässä kunnossa. Putsarina mulla on se Evolven cleansing melt ja se on tosi hyvä kun se pestään pois ja tuoksu ei jää iholle.

    Mulla on siis oltava lähes kaikki kosmetiikkatuotteet (vartalovoide, käsivoide, huulirasva, hiuslakka, kuivashampoo, meikit) kokonaan hajuttomia. Yhtä tiettyä tuoksullista deodoranttia voin käyttää, samoin miedon tuoksuisia shampoita ja hoitoaineita.

    Onko mitään vinkkejä mulle? 😬

  • Cara

    La Roche-Posay Anthelios emulsio (SPF 50) on aivan loistava kasvoille. Suosittelen kokeilemaan ! Super kevyt, ei lainkaan tahmeutta eikä tuki epäpuhtauksiin taipuvaa ihoa. 🙂

  • Just saying

    Jos laitetaan asioita koko järjestykseen niin aurinkosuojia isompi ongelma merille on ilmaston muutoksen aiheuttama lämpeneminen, happaneminen, ylikalastus ja roskaaminen. Tää on taas vähän kun osa kosmetiikka yrityksistä on brändännyt aurinkosuojia isoksikin ongelmaksi.

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Joo, siis ehdottomasti on erilaisia ongelmia, mutta toisaalta mielestäni luonnon puolesta on hyvä tehdä aina niitä parempia valintoja. On sitten kyseessä pieni tai iso asia. Se määrä, mitä vesistöihin menee näitä kemikaaleja on kuitenkin toisaalta niin iso asia, että siksi mm. Hawajilla on oxybenzone kielletty.

  • Sari

    Hei!
    Mulla on käytössä Orionin SunPro herkän ihon aurinkosuojavoide sk30, en löytänyt siitä ainakaan nuita mainitsemiasi huonoja aineita, onkohan se siis ihan ok tuote?

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Nyt on rehellisesti sanottava, että tämä kyseinen tuote sisältää useampia kemiallisia aurinkosuojia, joista en ole paljon ottanut selvää. Ja taitaa joukossa olla myös yksi sellainen, jota ei jenkeissä saa kosmetiikkatuotteissa käyttää. Ja mitä näistä löytyy EWGstä tietoa, niin näyttää olevan aika vähän tutkimustietoa. Eli menisin turvallisilla fysikaalisilla voiteilla. Lisäksi suosin sellaista, joissa on muutenkin ihoa hoitavia ainesosia versus paljon täyteaineita. 😊

  • Mari

    Moikka Miia! Pyysin herkälle, atooppiselle 30+ -iholleni testeriksi tuota madaraa. Rakastuin voiteen sävyyn ja koostumukseen! Mutta: illalla otsani oli täynnä pieniä finnin alkuja. Iholleni tulee epäpuhtauksia tosi harvoin, mutta voiko syy olla tässä rasvassa? Ja tuleeko epäpuhtauksia tosiaan vain yhden päivän käytöstä? Poistin rasvan kookosöljyllä (joka sinänsä ei ole iholleni paras tuote, mutta poistamiseen ajattelin sen olevan ok) sekä Madaran puhdistusmaidolla.

    Jos epäpuhtaudet todella johtuivat tästä rasvasta, osaisitko suositella jotain toista rasvaa tällaiselle (kai nyt sitten) epäpuhtauksiin taipuvaiselle herkälle iholle, sellaista rasvaa jossa olisi suojakerroin 30? Noissa postauksissa mainitsemissasi kun oli vain 15. Vai luuletko, että kaikki fysikaaliset suojat sk 30 aiheuttavat saman ilmiön?

    • Miia Johansson

      Hmm.. uskoisin, että ne ovat olleet jotain muuta kuin finnejä, mutta vaikea mennä sanomaan. Voisiko olla vaan jokin ihon muu reaktio? 🤔 Sinänsä itse fysikaalinen aurinkosuoja eli titaanioksidi tai sinkkioksidi eivät ainakaan aiheuta finnejä ja ovatkin erittäin hyviä raaka-aineita epäpuhtaalla iholla. Tuotteen muut raaka-aineet tai niiden yhteisvaikutus voi olla mikä on aiheuttanut reaktion. Mulla ei ole nyt tähän hätään oikein muuta kuin oon kuullut, että Hynt olisi hyvä, mutta en oo kurkannut sen raaka-aineisiin. 😊

  • Eveliina

    Moikka Miia,

    Olen lähdössä ulkomaille ja mietin tätä madaraa. Riittääkö tuo spf 30 vai olisiko spf 50 parempi, katsoin että kumpaakin löytyy madaralta. Entä jos päivän on auringossa, pitääkö tuotetta lisätä kasvoille päivän mittaa? 😊

    Kiitos jo etukäteen!

    • Miia Johansson

      Heippa Eveliina! 😊 No mä suosittelen aina tietty korkeampaa kerrointa, mutta kyllä 30spf myös on hyvä. Kunhan tosiaan muistaa lisäillä. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram