IHO PAREMPAAN KUNTOON – OMA TARINANI

05.06.2020

Oma matkani hyvään ihoon on ollut takkuinen. Finnejä, pintakuivuutta, kiristelyä, atopiaa ja rasvaisuutta. Olen aina koittanut pelastaa tilanteen jollain paremmalla kasvovoiteella tai uudella ihmeellisellä meikkivoiteella. Miten sitten tilanne muuttui? Sen kerron sulle tässä postauksessa.

Kirjoitin viime postauksessa teidän ihonhoidon onnistumisista. Ajattelin kirjoittaa heti perään omastani, vaikka en löytänyt kuvia ihan alkutaipaleelta. Alla olevat meikilliset kuvat ovat noin kolme vuotta sitten otettuja, kun vielä editoin kuviani, joten nämä kuvat olet mahdollisesti nähnyt raskaasti korjailtuina aikaisemmin (pahoittelen). Nyt näet kuitenkin sen totuuden.

MIKÄ OLI TILANTEENI ENNEN

Siitä ajasta ei olekaan kuvia, kun pesin vielä ihoani vaahto- tai geeliputsareilla ja iskin kasvovoiteen perään. Voi sitä rasvoittumisen määrää, isoja finnejä ja todella pahaa pintakuivuutta. Atopiasta kärsin etenkin talvisin. Alla näet kuvan pahasta atopian vaiheesta, joka tosin tapahtui viime vuoden talvella muutaman tuotteen yhteissummana, mutta tämä oli aikaisemmin täysin normaalia.

Tilanne hieman parantui, kun otin mukaan asteen hellävaraisemman korealaisen ihonhoitorutiinin. Silloin kosteuttava hoitoneste taisi auttaa ihon kuntooni jo paljon. Kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa käytin kuitenkin vaahtoputsaria, joka kiristeli pesun jälkeen. Käytin kasvoille muutenkin aivan järkyttävän määrän tuotteita ja minulla ei ollut havaintoakaan mitä raaka-aineita niissä oli ja olivatko ne juuri minun iholleni hyviä. Nyt jälkikäteen kun katson näiden tuotteiden inci-listaa, niin huih mitä höttöä niissä olikaan.

MIKÄ MUU VAIKUTTAA KAUNIISEEN IHOON?

Tietenkin tässä kohtaa minun pitäisi sanoa ravinto, uni ja liikunta, mutta en ole aiheen asiantuntija, niin jatkan ihonhoidosta toiseen osaamisalueeseeni eli meikkaamiseen.

En olisi ikinä uskonut sanovani tätä, mutta mitä ohuempi meikkipohja niin sen kauniimman meikin saa. Usein tekee mieli peittää kaikki ihon virheet, mutta uskokaa pois, että silloin ainakin ihan kasvotusten nämä niin sanotut virheet korostuvat- meikkivoiteen pigmentti tarraa kiinni finneihin ja kuivuuteen. Toki ihon punaisuuttaa saa meikkivoiteella piiloon, mutta sitäkin kannattaa koittaa rauhoittaa hyvällä ihonhoidolla.

Tässä tärkeä asia, jonka avulla olen saanut asiakkaalle paremman meikkipohjan, vaikka iho ei olisi ollut niin hyvässä kunnossa.

POHJUSTUS: En käytä primereita eli meikinpohjustusvoiteita (paitsi silmämeikin alla). Käytän primerina hyvää ihonhoitoa. Nyt annankin sinulle tehtävän: kokeile kämmenselkääsi. Jos ihosi on käsistä hyvässä kunnossa, niin iho tuntuu melko siloiselta. Tämä ei ole kuitenkaan sellainen alusta, jolle levittäisin meikkivoidetta. Tähän pitää lisätä ensin kasvovettä ja kosteusvoidetta (painellen ne kunnolla ihoon) ja sitten vasta lisätä meikkivoide. Jos ihosi on taas karhean tuntuinen, niin kasvoveden jälkeen lisään esimerkiksi Weledan Skin Foodia, joka on todella ytyä. Työstän sen hyvin ihoon, kunnes ihosta tulee pehmoinen. Voiteen paksuus voi yllättää, mutta se usein pelastaa ainakin vähän tilannetta. Samalla tavoin kuin se pelastaisi hieman kämmenselän karheutta.

MIKÄ ON TILANNE NYT?

Ihoni tuli huomattavasti parempaan kuntoon, kun vaihdoin laadukkaaseen luonnonkosmetiikkaan (näissäkin on eroja). Vaikka en ole missään nimessä synteettisen ja luonnonkosmetiikan vastakkainasettelija, niin luonnon puolelta vaan löytyy enemmän vaihtoehtoja, joissa on paljon ihoa helliviä raaka-aineita. Muistetaanhan kuitenkin aina, että molemmissa niin synteettisessä kuin luonnon tuotteissa on omat ongelmansa.

Ehkä parhaiten huomaatte eron vertaillen kuvia. Postauksen keskimmäisissä kuvissa käytössä oli korealainen kosmetiikka ja ihoni oli ihan jees, mutta pintakuivuutta oli vielä vähän, finnejä oli melkein kokoajan ja iho rasvottui.

Oli todella vaikea luopua korealaisesta ihonhoitorutiinista, koska luulin sen olevan se yksi ja oikea. Kaksoispuhdistus vaihtui hellävaraisempiin tuotteisiin. Yhtäkkiä kasvovesi, paksumpi hoitoneste ja seerumi saivat vaihtua vaan yhteen tuotteeseen: laadukkaaseen kasvoveteen. En millään halunnut päästää irti hoitonesteestä, vaikka lopulta tajusin, että uusi suihkuteltava kasvoveteni riitti mainiosti. Luulin myös, että geelimäinen kasvovoide oli ehdottomasti paras rasvoittuvalle iholleni. Olin niin väärässä. Ihoni tarvitsi enemmänkin hoitavia ja tasapainottavia aineisosia, kuin aimo annoksen silikonia, jota on ikävä kyllä suurimmassa osassa kasvovoiteista (-cone -ja -xane -päätteiset sanat inci-listalla).

Tällä hetkellä ihoni tuntuu todella pehmeältä ja kimmoisalta aamusta iltaan. Finnejä tulee vain silloin, jos edessä on jokin stressaava tilanne. Pintakuivuutta ei ole ollenkaan ja ihon rasvoittuminen on hellittänyt aivan käsittämättömän paljon. Rasvoittumisen hellittämiseen vaikutti aluksi hellävaraisempi putsari, mutta nyt myöhemmin laadukkaat kasvoöljyt, joihin tutustuin viimeisimpänä. Atopia on ihosairaus, mutta siihen pystyy vaikuttamaan todella paljon hyvällä ihonhoidolla. Nyt ärsyyntymisiä tulee vain silloin, jos käytän tuotteita, joissa on liian paljon aktiivisia ainesosia. Käytän pääsääntöisesti vain ohuita meikkivoiteita ja ne pysyvät todella hyvin kunhan valitsen ne oman ihotyypin mukaan.

MITEN MELKEIN KUKA VAAN SAA IHONSA PAREMPAAN KUNTOON?

Teen pian postauksen, jossa kerron mitä tuotteita käytän tällä hetkellä. Voisin sanoa, että tällä hetkellä ihoni on niin hyvä kuin siitä voi tulla. On kuitenkin tärkeää valita ihonhoitotuotteet oman ihotyypin mukaan. Tässä muutama postaus ihonhoitorutiineista eri ihotyypeille:

  • Tiia

    Itse siirryin 1,5 vuotta sitten käyttämään pelkästään luonnonkosmetiikkaa ja muutenkin aloin panostaa ihon hoitoon ajatuksen kanssa. Kosteutus on ollut avainsana, sillä kaikenlainen kuivuus, näppylät yms. ovat historiaa ja iho näyttää ihanalta. <3

    Mieheni käyttää myös vain luonnonkosmetiikkaa, kiitos minun. 😀 Nyt hänellä on viime viikkoina alkanut tulla enemmän finnejä ja iho myös rasvoittuu helpommin. Toki stressi on varmasti yksi tekijä, mutta voisiko hänelle olla hyötyä esim. hellävaraisesta kaksoispuhdistuksesta? Nyt hänellä käytössä joku Whamisan vaahtoputsari.
    Olisi ylipäänsä kiva kuulla vinkkejä myös miesten ihonhoitoon liittyen. 🙂

    • Miia Johansson

      Joo hellävarainen pesu on tärkeää myös miehille. 😊 Kaksoispuhdistusta tuskin tarvitsee, mutta putsarin voisi vaihtaa esim maitomaiseen.

  • Emmi

    Hei Miia! Onko sinulla kokemusta Pure Beautyn Birch sap -kasvovedestä? Etsinnässä edullisempi vaihtoehto Bybin mega mistille..

    • Miia Johansson

      Heippa Emmi! 🙂 Joo, on kokemusta, mutta ei ollu mun mielestä hyvä vastine Bybille. Huomenna on tulossa postausta, jossa on mun mielestä aika kiva vastine bybille.

  • Laura

    Kiitos postauksesta! Olen käynyt läpi lähes saman, liian kovat putsarit ym. Joskus jätin jopa naaman kokonaan rasvaamatta, koska se rasvoittui niin nopeasti! Sehän ei ainakaan auttanut asiaa… nyt käytössä on luonnonkosmetiikka ja ihon perusteellinen kosteutus. Ongelmat ovat lähestulkoon kadonneet, tosin rasvaisuus vaivaa hieman edelleen. Seuraavaksi lähtee kokeiluun suosittelemasi rasvaisen ihon tuotteet 🙂

    Kysymys: mikä huulipuna sinulla on tuossa viimeisessä kuvassa?

    • Miia Johansson

      Heippa Laura! 🙂 Siinä on Boho cosmeticsin puna sävyssä 106.

  • Sari

    Hei!
    Olen nyt viimeiset päivät viettänyt sun blogissa ja laittanut tuotteet vaihtoon. Tää on kyllä paras lukemani kauneusblogi🤗 Muutama kysymys olisi vielä. Mulla on herkkä ja ohut sekaiho ja poskilla finnien arpia ja couperosaa.

    Nyt otin käyttöön Flow Balm To Milk Cleanser puhdistusvoiteen ja flow ruusuveden. Mulla on sitten pandhy’s acv-voide ihorasvana, osaisitko siitä sanoa mitään onko se hyvä? Käytän myös pandhy’s mineraalimeikkivoidetta.

    Kannattaisiko vielä ottaa jotain muuta käyttöön? Jokin seerumi tai yöksi öljy?

    Otin toki myös testiin uuden aurinkorasvan ja saippuan ja tilasin bohon neutralisoijan ja uudet huulimeikit nyt kun vauhtiin päästiin😂

    • Sari

      Lisäisin vielä että voiko nuita aknearpien koloja jotenkin piilottaa meikillä tai auttaako jokin ihonhoitokikka niihin😊

      • Miia Johansson

        Tosi tylsää, mutta aknearpiin ei oikein ole mitään ihonhoidon puolella. 😟 meikilläkään ei paljon pysty niitä häivyttämään, koska meikillä ei oikein pysty vaikuttamaan ihon tekstuuriin. 😟

        Vastaan muihin kysymyksiin maanantaina. 😘

  • Emmi

    Hei Miia! Onko sinulla kokemusta Pure Beautyn kasvovesistä (koivun mahla)?

    • Miia Johansson

      Heippa Emmi! 🙂 Vastasin tuohon sun ekaan kommenttiin.

  • Iitu

    Eipä minulla muuta kuin että aivan tolkuttoman kauniita “ihokuvia” blogissasi onkin! Niitä ihan jumittuu katselemaan, kuin parastakin taidetta.

    • Miia Johansson

      Voi kiitos Iitu! <3

  • Mmyy

    Mitä huulipunaa sinulla on kuvassa?

    • Miia Johansson

      Boho 106 🙂

  • Tupu

    Moi! Käytätkö enää Huxleyn geeliputsaria? Mulla on se nyt kesällä käytössä, kun teen illalla putsauksen. On toiminut hyvin. Talvelle on Apeiron putsari. Aamuisin pesen kasvot pelkällä vedellä.

    • Miia Johansson

      Heippa Tupu! 🙂 EI ole enää käytössä, mutta siis hyvä tuote kyllä. Huomenna tulee postaus mun tän hetken ihonhoitorutiinista.

  • Henna

    Hei!

    Kiitos ihanasta blogista! Olen vasta viime aikoina tutustunut blogiisi ja instagram tiliisi ja ihailen lähestymistapaasi asioihin. 🙂

    Mitä mieltä olet laponie of scandinavian tuotteista? Minua kiinnostaisi toimivat tuotteet jotka olisivat inceiltään suht yksinkertaisia. Itselläni on atooppinen ja herkkä iho, on ollut vaikeaa löytää omalle iholle sopivia tuotteita kun tuntuu ettei mistään oikein löydy neuvoja millaiset tuotteet olisi hyviä parikymppisen ihon hoidossa. Pintakuivuutta esiintyy ja suun ympärilläkin on jotain ihottuman tapaista vaikka putsari on hellävarainen ja kasvovesi on käytössä, ehkä en vain ole löytänyt niitä omalle iholle sopivia tuotteita 🙁

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! 😀 Kiitos ja tervetuloa mukaan jengiin! <3

      Huomenna tulee postausta tuotteista, jotka sopii atoopikolle eli mun tämän hetken ihonhoidon postausta.

      Ja kannattaa enemmänkin tosiaan miettiä, että mitä se sun iho tarvitsee kuin sun ihon ikää. <3 Toisaalta kuulostaa, että sulla vois olla suunympärysihottuma eli perioraalidermatiitti. Vai onko se sitä? Jos on, niin tuotteet tosiaan pitäisi vaihtaa todella simppeleihin.

      Laponien tuotteita olen testaillut, mutta en ole jostain syystä niihin itse koskaan täysin ihastunut.

  • Peip

    Moikka Miia! Lueskelin edellisiä kirjoituksiasi ja joskus käytit whamisaa, mutta atopian takia lopetit sen käytön? Mitä mieltä olet tällä hetkellä sarjasta, itse tykästyin ja vaikuttaa tehokkailta, mutta haluaisin vielä kuulla tämän hetkisen suhtautumisesi:)

    • Miia Johansson

      Heippa Peip! 🙂 Mulla on tosiaan herkkä iho ja Whamisasta saan nykyään aina reaktion, koska niissä on vaan niin paljon uutteita ja fermentoituja raaka-aineita, jotka on mun iholle liikaa. Se ei kuitenkaan tee tuotteesta huonoa. 🙂 Vaikka tietenkin itse tykkään nykyään simppelimmästä incistä, koska iho ei kuitenkaan pysty käyttämään hyväksi mahdotonta määrä raaka-aineita ja ei niitä tarvitsekaan. Pääasia, että oot löytänyt sun iholle sopivat tuotteet. <3

      • Peip

        Tuntuu kyllä hyvältä iholla, kiva näinkin päin että on jopa liikaa hoitavia ainesosia. 😊Katson ainakin nämä purkit loppuun. Kiitos että jaksoit vastata 🙏🙏🙂🙂

  • Rose

    Tein alkuvuodesta aivan samoin ! Olin koko talven käyttänyt paksuja hoitovoiteita missä tosin on paljon tehoa, mutta iho muuttui rasvaiseksi ja suuri huokoiseksi. Vaihdoin täysin hoitolinjan käyttämällä runsaasti kosteuttavia seerumeita missä on vitamiinejä ja johan iho muuttui tosi sileäksi ja hehkuvaksi. Nyt iho ei enää ole rasvainen ja uurteetkin häipyivät. Tummia silmänalusia ei enää juuri ole eikä silmäpussejakaan ! Tuhdit voiteet eivät minun iholleni sovi !

    • Miia Johansson

      Heippa Rose ja ihanaa kuulla, että oot saanu ihon parempaan kuntoon! Rasvoja on tosiaan erilaisia ja ainesosia myös molekyylikooltaan erilaisia. Ne raskaammat voivat tosiaan tukkia ihohuokosia, mutta sitten ne kevyemmät voivat sopia mainiosti myös rasvoittuvalle iholle. Esim jojobaöljy on tästä loistava esimerkki. <3

  • Katja

    Kuinka poskien couperosaa saisi häivytettyä?

    • Miia Johansson

      Heippa Katja! 🙂 En tiedä onko sulla ihonhoito kunnossa, mutta siitä kannattaa aloittaa, koska näin saa ihoa rauhoitettua. Lisää voit lukea tästä: * https://bit.ly/3h9Twv7

      • Katja

        Kiitti, tuo linkki autto ymmärtämään vähän taas lisää 🙂

  • Marika

    Minä tarvitsisin vähän vinkkejä, kun käytössä sulla varmaan kaikki samat tuotteet ollut ainakin jossain vaiheessa. Toivottavasti pystyt vastaamaan, mutta ymmärrän jos et ehdi.

    Oon varmaan n. puol v käyttänyt iltaisin puhdistukseen:
    – evolven balsamia (vähän aika sit ostin myös sen flown keltaisen putsarin, ja suihkussa mulla on myös olivia kleinin puhdistusgeeli),
    -flown probiootti kamomilla kasvovettä/olivia kleinin spray toneria
    – sitten evolven hyalaronihapposeerumia (en laita joka ilta)
    – weledan skin food (tai vaan öljy riippuu miltä iho tuntuu) ja apeironin jojoba öljy.

    Aamuisin putsaan mossan misellarvedellä ja kasvovedet ja laitan olivia kleinin hydra lotion voiteen. Kuorin/teen naamion n. kerran viikkoon, käytössä esim. Olivia kleinon detox mask, evolven cacao instant Glow mask.

    Mulla on atooppinen herkkä iho joka on siis välillä kuivahko mutta tulee epäpuhtauksia. Ei niinkään finnejä (ellen syö suklaata 😂) mutta mustapäitä ja ns. Valkopäitä. Olen siirtynyt pitkälti luonnonkosmetiikkaan kun ne ei ole minulle niin allergisoivia. Nyt mulla on kuitenkin tullut viime kuukausien aikoina todella paljon epätasaisuutta, siis näppyjä oikeasti paljon, juuri poskiin ja leukalinjaan, ei siis suoranaisia finnejä vaan muutamia mustapäitä mutta eniten ns. valkopäitä, onko ne nyt sit tukkeutuneita ihohuokosia, eli epätasaisuutta ja kohonneita ihon värisiä pieniä näppyjä ja puristaessa niistä tulee valkoinen mato.

    Ahdistavat itseäni tosi paljon ja en tiedä mitä voisin keksiä et saisin niitä valkoisia näppyjä pois. Et onko nyt joku tuote nyt noista mikä tätä tekee, en keksi mitä voisin enää testata?

    Muuta en ole muuttanut elintavoissa jne. Olen 28v, meikkaan tosi kevyesti arkisin eli ripsiväri, peitevoidetta tarvitseviin kohtiin ja sit evolven sävyttävä päivävoide aurinkokertoimella, mutta näitäkään ei joka päivä.. En ymmärrä miksi posket on juuri nyt ongelmana. 🙁

    • Miia Johansson

      Heippa Marika! 🙂 Ihoonhan vaikuttaa paljon enemmän sisäinen ihonhoito. Onko sulla ehkä sillä saralla joku muuttunut tai ootko ollut stressaantunut tai kenties hormonaalisia muutoksia. Ihonhoito on vaan se jäävuoren huippu. Mun on myönnettävä etten osaa neuvoa näissä ja siksi suosittelenkin sisäisen ihonhoidon asiantuntijaa: *https://bit.ly/2UpdV5C

      Mutta itä noihin tuotteisiin tulee niin jättäisin Weledan Skin Foodin ainakin nyt pois. 🙂

    • Joshua

      Mulla oli Marika viime vuonna täysin samoja ongelmia. Poislukien että ihoni ei ole atooppinen ja herkkä, sanoisin että normaali. Finnejä muutamia sillon tällön, enemmän ongelma olivat mustapäät ja umpikomedot erityisesti poskissa. Laitoin Twistbe:n nettisivuilla heille viestiä ja he suosittelivat tuotteet.
      Jätin kuorinnan kokonaan muutamaksi kuukaudeksi pois ja muuten käytössä oli Huxleyn putsari (aamuisin vesipesu), Olivia Klein Hydra Spray Toner, Nourish London Argan Skin Rescue, Aperion jojoba teepuuöljy (öisin) ja Apeiron tasapainottava päiväoide (päivisin).
      Suosittelen ilman muuta Twistbe:n asiakaspalvelua! Ei maksa mitään netissä kysellä ja mun iho on nyt tasaisempi kun ikinä! Toivottavasti löydät ratkaisun!:)

  • Saaga

    Hei Miia,

    mitä olet mieltä Shiseidon Perfect Cleansing Oil-puhdistustuotteesta ainesosien (tai jos sinulla on käyttökokemusta?) perusteella? Olen puhdistanut rasvoittuvaa sekaihoa yleensä kaksoispuhdistuksella, ja tämä ainakin kertakokeilulla vaikutti hyvältä 1. vaiheen putsarilta. Plussaa, että vedenkestävän meikin sai vaivatta irti. Tuota Flown Balm to milkiä olen harkinnut, mutta jotenkin tuo pakkausmuoto on sellainen jota olen karsastanut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram