IHONHOITO OMAN IHOTYYPIN MUKAAN – MIKSI TÄRKEÄÄ?

18.10.2022

Oman ihotyypin mukaan valittu ihonhoitorutiini luulisi olevan itsestäänselvyys, mutta se ei valitettavasti ole näin. Suurin osa tekee valinnat sen perusteella mitä kaveri, lemppari vaikuttaja tai mainos kertoo tuotteesta. Jopa tuoksu ja tuotetuntuma kämmenselällä ovat hyvin suuria valintakriteerejä. 

1. HERKKYYSREAKTIOT VÄÄRÄSTÄ TUOTTEESTA?

Meidän jokaisen iho on hyvin erilainen. Siinä voi olla montaa eri ongelmaa tai tarvetta. Nopeasti voisi kuvitella, että jos iho näyttää suht normaalilta, niin kyllähän siihen voi varmasti läträtä sitä rasvaa, mihin kaveri on ihastunut. Näin voi hyvinkin olla, mutta tilanne voi myös olla se, että ihosi ei kestä tiettyjä raaka-aineita tai esimerkiksi paljon erilaisia aktiiviaineita samassa purkissa.

Tuotteesta saatu reaktio ei siis tee itse tuotteesta tai koko brändistä huonoa. Kyseinen tuote ja siinä oleva raaka-aine tai raaka-aineyhdisteet eivät sovi sinulle.

Iho voi myös olla couperoottinen, siinä voi olla POD:iin taipuvaisuutta tai paha atopia, jolloin melkein mikä tahansa tuote voi kirvellä. On tärkeää siis tietää mitä tuotteita lähtee käyttämään.

LUE MYÖS: Allerginen reaktio kosmetiikasta – Miten löydät syyllisen?

2. ET SAA SAMAA FIILISTÄ, MITÄ KAVERI

Kaveri tai lempparivaikuttajasi hehkuttaa jotain tuotetta maasta taivaisiin. Ihosta tulee hänen mukaan upean napakka ja pehmoinen. Itse et huomaakaan mitään eroa. Mitä ihmettä?

Tuotteessa oli jotain sellaista raaka-ainetta, jota kaverin iho tarvitsi ja joka sopi hänelle. Jos oma ihosi pysyi samanlaisena ja et huomannut oikein mitään eroa, niin voi olla ettei tuote ollut juuri sinulle. Toki on hyvä muistaa, että tiettyjä ihonhoidon raaka-aineita pitää käyttää pidemmän aikaa, jotta tuloksia voi nähdä. Lisäksi todella tärkeä asia muistaa on se, että ihollakin on oma raja kuinka hyväksi sen voi saada. Ihohuokosia ei voi saada pois ja ei ole olemassa mitään tuotetta, joka tekee ihosta photoshopatun näköisen. 😉

LUE MYÖS: Ihohuokoset piiloon – 3 parasta vinkkiä

3. ET SAA TULOKSIA

Jos et saa tuloksia, niin sinulla on väärät ihonhoitotuotteet. Toki tämäkään ei ole niin mustavalkoista, koska ihonhoidolla pystyy vaikuttamaan ihon kuntoon kuitenkin rajallisesti. Aivan kaikkeen ei ihonhoito riitä, kuten hyvin usein hormonaalisen aknen tai ruusufinnin syyt löytyvätkin jostain muusta kuin ihonhoidosta.

Mutta esimerkiksi usein helposti “hoidettavia” ihon tiloja ovat pintakuivuus, kuivuus, liikarasvoittuminen, väärästä ihonhoitorutiinista johtuvat finnit ja jopa POD. Näiden kanssa olen pystynyt teitä auttamaan.

Postaukset eri ihotyypeille löydät listattuna TÄSTÄ.

Tulehan moikkaamaan mua I love me -messuille tällä viikolla ja autan sua sun ihonhoidon kanssa. Mut löytää Twistben osastolta lauantaina klo 11-16 ja sunnuntaina klo 10-15. 

  • V

    Mitä tehdä jos seurannu sun ohjeita jo vuoden päivät, siirtyny käyttämään luonnonkosmetiikkaa ja kosteuttavia kasvovesiä (vieny pois pintakuivuuden, suurin pelastus!!) mutta iho pahempi kuin koskaan, eli siis epäpuhdas finnejä ja näppyjä täynnä😪 on siis todella epäpuhdas, sekaiho

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Mulla on sulle läjä kysymyksiä. Oliko sulla finnit jo silloin kuin muutit ihonhoitoa? Onko ne tulleet vasta tänä aikana? Jos on, niin onko sulla tullut muutoksia elämään? Ruokavalio tai stressi esim. Onko tullut muutoksia liittyen hormoneihin? Raskaus, imetys, ehkäisy (pois jättäminen tai käyttöön otto). Mitä ihonhoitotuotteita tarkalleen käytät?

      Jos mennään jo aknen puolelle, niin siihen pystyy Ihonhoidolla vaikuttamaan todella rajallisesti. Vain silloin, jos väärä ihohoito on syyllinen. Mutta se tosiaan selviää sitten sun käyttämistä tuotteista puhdistuksesta vesi- ja rasvakosteutukseen, että mitä raaka-aineita sieltä löytyy. 😊

      • V

        Mulla on ollu jonkin verran epäpuhdas iho jo sillon kun muutin ihonhoitorutiinin. Enemmän semmosta pikkunäppyä ja mustapäitä. Epäpuhtautta ollut koko ajan, mutta nyt kesän aikana ja sen jälkeen alkanut pahentua. Tällä hetkellä iso elämänmuutos käynnissä, se toki vaikuttaa. Ei ole aknea.
        Käytän laponien gel cleanser, taiga natural cleansing oil, alteyan white rose water, evolven bio-retinol ja laponien face cream (care and hydrate). Teen kaksoispuhdistuksen jos tarve ja käytän konjac sientä. Aikasemmin olen käyttänyt olivia kleinin sitä epäpuhtaalle iholle tarkoitettua kasvovettä ja se toiminut paremmin, mutta nyt käytän tämän white rose waterin loppuun. 😊

        • Miia Johansson

          Heippa V! 🙂 Huomasin, että oot laittanut jo useamman viestin. Ne tulee siis mun hyväksynnän kautta, koska tänne tulee aivan uskomaton määrä spämmiä. Julkaisen kommentit sitten samalla, kun vastaan niihin. Joskus mulla kestää ennen kuin kerkiän vastailemaan. <3

          Kuulostaisi siltä, että epäpuhtaudet tuskin johtuu ihonhoitotuotteista. Ihonhoito kun vaikuttaa vain aivan siihen ihon pintakerrokseen. Aika usein mäkin unohdan täällä sanoa, että ihoon vaikuttaa todella paljon oikeastaan kaikki muu ja ihonhoito on vaan se kakun kuorrutus. Voihan tuota sun rutiinia hieman tarkastella ja vaihtaa esim kasvoveden enemmän epäpuhtaan ihon tuotteeseen, kuten Olivia Klein Hydra Toner. Mutta en usko sen kovinkaan paljon vaikuttavan kokonaisuuteen, koska kuulostaisi siltä, että syyt löytyy muualta.

          Mun ihonhoidon osaaminen ulottuu valitettavasti vain ulkoiseen ihonhoitoon. Suosittelen lämpimästi Twistben sisäisen ihonhoidon analyysiä, josta moni on saanut apua ja siihen pääsee tästä: https://adtr.co/5vaRcj

          • V

            Okei kiitos vastauksesta, mun kommentit tuli nyt noin monta kertaa sillä tää lagas jotenkin extra paljon kun laitoin ja väitti että ei kommentti mennyt perille 🤣 anteeks spämmistä ja kiitos avusta <3

          • Miia Johansson

            Aaa okei.. se sanoi sellaista. 😀 No mutta vihdoin päästiin taas molemmat kiinni keskustelusta. 🙂

      • V

        Mulla oli jonkin verran epäpuhtautta sillon kun vaihdoin ihonhoitorutiinin. Oli semmosta pikkunäppyä ja mustapäitä. Nyt kesän aikana ja jälkeen ainakin hirveesti mennyt huonompaan suuntaan. Nyt on toki tällä hetkellä suuri muutos elämässä ollut noin kuukauden ajan, se toki vaikuttaa. Ei ole akne.
        Käytän laponien gel cleanser, taiga cleansing oil, alteya white rose water, evolven bio-retinol ja laponien face cream (care and hydrate). Teen kaksoispuhdistuksen jos tarve, käytän konjac sientä. Pyrin pesemään vain iltasin, joskus pesen aamulla jos iho esim rasvoittunut tai olen laittamassa paljon meikkiä.
        Käytin aijemmin olivia kleinin sitä epäpuhtaalle iholle tarkoitettua kasvovettä, se toimi paremmin, mutta nyt kuitenkin käytän tämän hetkisen loppuun. Kiitos avusta <3

  • V

    Mulla on ollu jonkin verran epäpuhdas iho jo sillon kun muutin ihonhoitorutiinin. Enemmän semmosta pikkunäppyä ja mustapäitä. Epäpuhtautta ollut koko ajan, mutta nyt kesän aikana ja sen jälkeen alkanut pahentua. Tällä hetkellä iso elämänmuutos käynnissä, se toki vaikuttaa. Ei ole aknea.
    Käytän laponien gel cleanser, taiga natural cleansing oil, alteyan white rose water, evolven bio-retinol ja laponien face cream (care and hydrate). Teen kaksoispuhdistuksen jos tarve ja käytän konjac sientä. Aikasemmin olen käyttänyt olivia kleinin sitä epäpuhtaalle iholle tarkoitettua kasvovettä ja se toiminut paremmin, mutta nyt käytän tämän white rose waterin loppuun. 😊

  • Edla

    Hei olipa kiva postaus!👍🏻

    Minua on pitkään mietityttänyt kuivan mutta epäpuhtaan ihon hoito. En oikein tiedä, miten sen kanssa toimisin. Mikään ei kosteuta tarpeeksi, mutta liian tujut aineet tukkii ihon.
    Tällä hetkellä käytössä on Djusien tuotteet, mutta iho jää liian kuivaksi, joten pitäisi vaihtaa tai lisätä jotain, mutta en oikein tiedä mitä. Iho on karhea ja täynnä pientä epätasaisuutta. T-alueella on mustapäitä ja otsalla muutamia finnejä.
    Iskee epätoivo enkä haluaisi turhaan kokeilla kaikkea. Olen lisännyt camomillaisen kasvoveden Djusien tuotteiden kanssa, mutta ei riitä. Välillä käyttänyt Laponien kosteusvoidetta.

    Jos joskus kerkeät vastata tai tulee mieleen joku vanha postauksedi, josta voisi löytyä apua, niin olisin kiitollinen neuvoista.

    Mukavaa syksyä!

    • Edla

      Lisäksi iho on POD-altis. Djusien tuotteet poisti PODin, mutta ilmeisesti se uusiutuu helposti

    • Miia Johansson

      Heippa Edla! 🙂 Olen nyt kuullut, että Djusien putsari aiheuttaa jostain kumman syystä (ei selitettävissä raaka-aineissa) epäpuhtauksia, mutta tietenkin se on tuskin tässä syynä. Mä otatisin sinuna Twistben ihonhoitoanalyysin, koska ihossa on monia eri tarpeita. Näin saisit mahdollisimman hyvät tuotteet käyttöön juuri sun iholle. POD:in kanssa kun on muutenkin oltava tarkka, ettei tosiaan se pääse riehaantumaan. Tässä analyysi: *https://adtr.co/YthCzK

      • Edla

        Kiitos vastauksesta! Joo olen epäillyt Djusien hoitonestettä, mutta voi hyvin olla putsariki. Tai vaikea sanoa, koska luultavasti tässä tilanteessa monen asian summa. Mutta pitääpä miettiä tuota analyysiä, kiitos vinkistä.

  • Eeva

    Moikka Miia!
    Talvi ja pakkaset lähestyy. Olen lähdössä vuoden kylmpimpinä aikoina Lappiin laskettelu/hiihtoreissulle. Aloin pohtimaan jo etukäteen sitä, miten päivittäinen liikkuminen todella kylmässä ilmassa tulee vaikuttamaan kasvojeni ihoon, jonka olen vihdoin viimein saanut suht hyvään kuntoon. Luinkin sun aiempia postauksia mm. omasta talvi-ihonhoitorutiinistasi. Mua jäi vielä mietityttämään, kannattaako aamuisin pestä/kosteuttaa kasvoja ollenkaan esimerkiksi ennen rinnepäivää, vai antaa yön aikana iholle muodostuneen talin jäädä kasvoille suojaamaan ihoa?

    Kiva jos ehdit vastata ja jos sulla on jotain vinkkejä arktisiin oloihin! 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Eeva! 🙂 Joo, voit hyvinkin jättää aamupesun kokonaan väliin ja laittaa silti iholle lisänä esimerkiksi vedetöntä balsamia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram