ATOOPIKON IHONHOITOVINKIT, JOILLA OIREET PYSYY POISSA

08.09.2021

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 11.3.2024

Jos atooppinen iho lehahtaa sinulla erityisesti talvella, on nyt hyvä aika vahvistaa ja valmistella iho kylmiä sekä kuivia ilmoja varten.

Tämän postauksen tuotteet ovat loistavia atoopikolle. Lisäksi monen blogistani löytyvän tuotteen avulla olen pystynyt pitämään ihoni täysin oireettomana jo 2,5 vuotta. Kaikki perustuu ihon toimintoja tukevaan ja ravitsevaan sekä puhtaaseen kosmetiikkaan.

On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka ihoa voi loistavasti tukea oikeilla tuotteilla, niin on silti mahdollista, että aaltoileva atopia ilmestyy välillä iholle esimerkiksi kovan stressin vuoksi.

JOS SINULLA ON TÄLLÄ HETKELLÄ IHO TODELLA KUIVA, RIKKI SEKÄ KIRVELEVÄ (eli oireet ovat pahat), NIIN ALOITA MIELUMMIN TÄSTÄ POSTAUKSESTA.  

atooppinen iho ja miten hoidan sitä

MITÄ ATOOPIKON KANNATTAA VÄLTTÄÄ?

  • Vaahto- ja geelimäiset puhdistustuotteet tulisi heittää heti roskiin, sillä ne tuhoavat jo muutenkin herkkää atoopikon ihon hydrolipidakalvoa.
  • Vaikka kuinka olisi ihana testata jotain uusia ihonhoidon uutuuksia, joissa on paljon aktiiviaineita, niin atoopikon kannattaa jättää ne väliin ja valita mielummin raaka-aineita, jotka rauhoittavat ja vahvistavat ihoa. En voi korostaa tarpeeksi kuinka tärkeää on valita ihonhoitotuotteet oman ihotyypin mukaan. Siksi olen täällä auttamassa.

MITÄ ATOOPIKON KANNATTAA SITTEN KÄYTTÄÄ?

  • Jos käytät meikkiä, niin *Fiinin hellävarainen kaura puhdistusbalmi on muutaman raaka-aineen tehokas, mutta hellävarainen vaihtoehto. Tämä pyöritellään ensin kuivalle iholle. Kun kaikki meikki on sulanut. lisätään vettä. Jos meikkaat vähän tai et ollenkaan, niin *Laponien puhdistusmaito on loistava. Näistä molemmista voit lukea lisää suosikeistani.
  • Kasvovetenä atoopikolle toimii aivan ihana ja superkosteuttava, mutta rauhoittava *Ayu Organics Watermelon & Birch Mist. Harvoin tulee vastaan kasvovettä, joka on tehokas vesikosteuttaja ja samalla sopii herkälle iholle. Lehahdusvaiheessa paras on *Flow Cosmeticsin ruusuvesi. Suoraan iholle laitettava kasvovesi on todella tärkeä, sillä atooppisen ihon heikentynyt suojamuuri ei pidä vesikosteutta ihossa niin hyvin, joten hyvä kasvovesi on ehdoton ja sitä kannattaakin kerrostaa iholle.
  • Kosteusvoiteeksi *Laponien kosteusvoide. Tämä brändi on erikoistunut herkän ihon hoitoon ja raaka-aineet ovatkin juuri ihoa rauhoittavia sekä vahvistavia.
  • Lisäksi atooppinen iho kaipaa hyviä öljyjä, jota atoopikon iholla on luontaisesti liian vähän. Ihan huipputuote on *Fiinin kaura-tyrni kasvöljy, joka laitetaan iholle kosteusvoiteen jälkeen painellen.

UUSI LÖYTÖ ATOOPIKOLLE

Itselläni atopia oireili erityisesti silmien ympärillä. Tällöin on hyvä valita silmänympärysvoide, jossa on vain muutama ihoa hellävaraisesti hoitava raaka-aine.

Tein pari viikkoa sitten löydön, sillä huomasin suomalaisen *Fiini Naturallyn valmistavan silmänympärysvoidetta, joka on atoopikolle aivan loistava. Se sisältää sheavoita, joka vahvistaa ihon hydrolipidikalvoa ja pitää kosteuden ihossa. Mustikansiemenöljy taas rauhoittaa ja arganöljy hoitaa ärtynyttä ihoa. Tosin nämä kaikki kolme hoitavat ihoa monella muullakin tapaa. Tuotteen neljäs raaka-aine on e-vitamiini, jolla on useampi funktio kosmetiikassa, kuten toimia säilöntäaineena, mutta se on myös loistava hoitamaan atoopikon ihoa.

Eli neljä upeaa luonnon raaka-ainetta todella riittoisassa silmänympärysvoiteessa, joka on koostumukseltaan kiinteämpää.

  • Emmi

    Hei, kiitos vinkeistä. Mitä suosittelet atoopikolle, jolla myös hajusteallergia? Varsinkin meikin suhteen hankaluuksia. Ja tietysti myös ihonhoito omanlainen haaste. Onko esim Avenella hyviä tuotteita ihonhoitoon. Ja suositteletko jotain tiettyä meikkimerkkiä?

    • Miia Johansson

      Heippa Emmi! 🙂 Nää on kaikki hajusteettomia tuotteita tässä postauksessa ja näitä siis suosittelen. Myös tuoksuttomia paitsi tietty Flown ruusuvesi. Hajusteettomuus ja tuokusttomuus on siis eri asioita, jos joku miettiin. Tässä postaus: https://miiajohansson.com/2020/05/hajusteeton-ja-tuoksuton-kosmetiikka-nailla-hoidat-ihoasi/

      Meikeissä kannattaa suosia mineraalimeikkejä, jos iho on herkkä tai jollain tapaa ongelmallinen. Esim Alima Pure. 🙂

  • Mijja

    Hei! Nyt tulee ei aiheeseen liittyvä kysymys, mutta asia joka mua on askarruttanut pitkään. Miten hoitaa otsan alue, eli kasvovesi+kasvovoide kun omistaa otsatukan 😀 Jos nostan otsiksen tarpeeksi pitkäksi aikaa pannalla pois, niin että tuote ehtisi imeytyä, käy joko se että otsis on taipunut niin että ei asetu enää mitenkään tai yleensä se että otsis kuitenkin rasvoittuu kasvovoiteesta. Ja vaikka pesisin hiukset ihonhoidon jälkeen, ei ole aikaa odottaa tuotteiden imeytymistä niiiin kauan, ja näin se otsis kuitenkin pääsee rasvoittumaan hiukan. Enkä käytä siis tuotteita paljoa. Sinulla nyt ei ole otsista, mutta olen miettinyt kovasti miten muut otsiksen kans selviytyy ihonhoidosta 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Mijja! 🙂 Joo, itseasiassa mulla käy usein sama, koska mulla tuo otsis on tuossa ohimoilla ja tulee kasvoille. En oikein keksi muuta kuin että pitäisi olla tuotteet, jotka imeytyy nopeasti. Lisäksi tuotteiden painelu iholle (esim. kasvoöljy) nopeuttaa imeytymistä.

    • J

      Oisiko mahdollista nostaa otsahiukset papiljotti- tai lämpörullan päälle ihonhoidon ja tuotteiden imeytymisen ajaksi? Tulis samalla nostetta!

      • Miia Johansson

        Hyvä vinkki! <3

  • Mirkku

    Pakko sanoa että tuo fiinin kaura puhdistusbalmi kirveli mulla alkuun tosi paljon (eka kuukausi ainakin) , ihmettelen sitä edelleen kun iho oli silloin ihan hyvässäkunnossa (ainakin omasta mielestä😅). En tiedä onko kellään muulla ollut samaa ongelmaa. Nyt pitäis kokeilla jotain muuta kun rupee selkeesti iho kuivumaan ja balmi ihan loppu. (Olen vasta pikkuhiljaa hyväksynyt sen että pientä atooppista ihoa taitaa olla..) 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Mirkku! 🙂 Kokeileppa tuota Evolven putsaria, jos iho on rikki. Se löytyy tuolta postauksesta, jonka linkkasin tähän postaukseen. <3

      • Mona

        Moi! Tilasin tuon Evolven putsarin, mulla on superherkkä iho ja tuli nyt mieleen, että voisi olla atopiaakin. Evolven puhdistusaine aiheuttaa kasvoille punoitusta ja kuivia kohtia, pohdin että voikohan se olla iholleni kuitenkin liian pesevä. Iho rauhoittui, kun jätin puhdistuksen kokonaan pois nuutamaksi päiväksi. Onkohan tuo kaurabalmi hellävaraisempi, uskaltaisinko sitä tai Laponien putsaria kokeilla? Meikkaan pari kertaa viikossa ja iho pitäisi siis toisinaan saada puhdistettua kunnolla.

        • Miia Johansson

          Helou 😊 Ei ole Evolve liian putsaava. Se on itseasiassa tosi hyvä juuri atoopikolle tai tosi kuivalle iholle. MUTTA siinä voi olla jokin raaka-aine mistä sun iho just ei tykkää. 😊 Ja joo nuo kaksi sun mainitsemaa on hyviä vaihtoehtoja. 👌😊

          • Mona

            Ahaa kas vain! Kiitos vastauksesta!

  • Jenni

    Mä tulen nyt kirjoittamaan sulle Miia ylistysviestin. Postaus myöskin liippaa läheltä koska yksi iho-ongelmistani on atopia.

    Mutta se itse asia. Mä olen käyttänyt kymmenen vuoden aikana varmasti tuhansia ja tuhansia euroja ostaen jatkuvasti uusia ihonhoitotuotteita ja toivoen jotain vaikutusta, ja niistä olen jäänyt vain tuhansia euroja köyhemmäksi.

    Sinun blogisi perusteella tilasin kuitenkin Twistbe verkkokaupasta maaliskuun alussa 2021 ihonhoitotuotteita, ja olen sillä tiellä. Nuo tuotteet maksoivat yhteensä 120€ ja sisälsivät (puhdistuksen, kasvoveden, seerumin ja kosteusvoiteen). Yhtäkkiä voisi ajatella että onpa suolainen hinta 120€, mutta siis nuo tuotteet ovat vasta nyt loppumassa!! Ne ovat siis kestäneet aamuin illoin käytössä yli 6kk!! Ennen näitä tuotteita käytin varmaan joka kuukausi tuon 120€ ihonhoitoon, kun tuotteet loppuivat ja tuntui ettei niiden teho riittänyt vaikka niitä kuinka annosteli.

    Nyt juuri viime viikolla vasta tein uuden tilauksen Twistbeltä, ja osassa noista maaliskuun tuotteista on vieläkin käyttökertoja jäljellä, osassa jopa viikkoja. Siis aivan mieletöntä miten riittoisia nämä tuotteet ovat olleet, ja kuinka tehokkaita vain pienellä määrällä. En olisi uskonut että laadukkaaseen luonnonkosmetiikkaan sijoittaminen voi olla selvää säästöä 🙂

    Kiitos Miia kaikesta mitä teet. Ihoni ei myöskään ole koskaan ollut näin tasapainoinen, ja atopiaankaan ei tarvitsee enää löträtä kortisoonia kilokaupalla. Olet paras <3

    • Miia Johansson

      Waauuuu Jenni! <3 Ihan super ihanaa kuulla. Siis tosi hyvä, että otit esiin myös tuon raha-aspektin. Itsekin käytin ennen niin paljon rahaa kosmetiikkaan, koska etsin koko ajan sitä parempaa ja toimivaa, koska ihoon ei tullut mitään muutoksia. Nyt tilanne on täysin eri ja tuloksiakin tulee. Olipa ihana viesti! 🙂

    • Mari

      Hei Jenni, haluatko listata mitkä tuotteet olet ostanut?

      T. Atoopikko, joka myös tuhansia euroja erilaisiin apteekkien ja markettien voiteisiin rahojaan käyttänyt ja talven tuloa ihottuman pahenemisen takia kauhulla odottava

  • KK

    Hei, itsellä tuo mainittu ruusukasvovesi on ollut todella toimiva. Lisäksi kehuisin Fiinin kaura-tyrni öljyn lisäksi sen sisartuotetta kaura-mustikka öljyä joka on erittäin hyvä! Oletkohan Miia kokeillut?
    T. Katri

    • Miia Johansson

      Heippa KK! 🙂 Joo, se on kanssa tosi kiva kasvoöljy.

  • Lumi -82

    Kiitos taas vinkeistä❤️ täytyypä kokeilla tuota silmänympärysvoidetta! Löytyisiköhän atoopikolle silmämeikin pohjustusvoidetta, mikä ei kuivattaisi? Esim. Wet’n wild kuivattaa pahasti mulla jo yhden käyttökerran jälkeen (muutenkin kuiva iho, ei pintakuiva – enää🥳) Käytän usein silmäluomilla peitevoidetta, mutta tietty meikit ei pysy niin hyvin eikä levity tasaisesti.

  • Katri

    Heippa Miia!
    Rakastan tätä sun blogia ja instatarinoita! On ihanaa kun saa apua oman todella herkän ja atooppisen ihon hoitoon ja vielä oikeasti hoitavilla tuotteilla! Kiitos että teet tätä <3
    Nää sun nyt mainitsemat on osa sellaisia joita oon kokeillut, ja laponien puhdistusmaito on kyllä todella hyvä! Sitä mennyt jo monta tuubia 😀 käytän kaksoispuhdistuksen ekaan vaiheeseen olivia kleinin öljyä jota muistan sun kans kehuneen. Kasvovetenä mulla on nyt ekopharman herukka, ootko kokeillut? Tosi helppo kerrostaa taputtelemalla kasvoille ja pitää ihon kosteana.
    Kasvovoiteena on olivia kleinin sensitive cream aamuisin ja iltaisin olivia kleinin vitamin cream tai laponien öljy. Silmänympärysvoiteena murumuru. Mitä oot näistä mieltä? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Katri ja siis niin ihana kuulla, että viihdyt mun sisällön parissa ja oot saanu hyviä tuotevinkkejäkin. 🙂 Kuulostaa hyvältä nuo sun tuotteet. Kurkkasin tuon Ekopharman INCIn ja näytti ihan hyvältä. <3

  • Piia

    Moi! Haluan vinkata myös, että Luonkosilla on ihan mahtavia tuotteita herkälle iholle. Lyhyet incit eikä säilöntäaineita. Radiant öljypuhdistuskakku on hajusteeton ja olen täysin rakastunut tuotteeseen! Iho aivan hehkuu aamulla herätessä ja tuntuu että ihon väri on tasaisempi<3

    • Miia Johansson

      Joo ne on kyllä hyviä INCI-listalta. 😃 Mä en vaan tiiä miten en pääse millään kiinni tuosta koostumuksesta ja sitten se öljyinen kakku sotkee sen paketin. Oon monta kertaa kokeillu, mutta ei vaan oo mun juttu. Mutta mikä on ihanaa, että joku muu tykkää, koska muuten tosi hyvä tuote. 😍

  • Anu

    Ensinnäkin – kiitos! 🤗
    Tämä atoopikko on porskuttanut hyvällä kasvojen iholla keväästä asti, kiitos tuotesuositustesi. Jännää, miten käy talvella!

    Jos sinulla olisi vinkkejä myös vartalon ihon hoitoon, olisi mielenkiintoista lukea niitäkin. Tuo perusvoiteiden läträäminen nyt ainakin on loputon suo.

    • Miia Johansson

      Joo! Mä ostin itseasiassa juuri testiin läjän erilaisia vartalovoita vai miten sen taipuu suomeksi. 😀 Ajattelin tehdä blogiin vertailun.

  • Emppu

    Joo vartalolle, käsiin ja päänahkaan kaipaisi myös apua atoopikolle. Jään seuraamaan!

    • Miia Johansson

      Heippa Emppu! 🙂 Hispohjaan mulla on auttanut Khadin Wonder Tonic, josta kirjoittelin tässä: https://miiajohansson.com/2021/08/uusi-wavy-girl-metodi-taipuisille-hiuksille/

      Sitä en itse laita jakauksen kohdalle, koska voi muuten näyttää hiukset likaiselta. Mutta rauhoittaa päänahkaa todella paljon ja ei ole nyt hetkeen ollut päänahassa karstaa, joka mulla johtuu kuivuudesta. Asia on tietty eri, jos kyse on melko yleisestä seborrooisesta ekseemasta.

  • Suski

    Hei ja kiitos tästä postauksesta! Olen löytänyt avullasi huipputuotteet atooppiselle iholleni. Kysyisin vielä oletko löytänyt cuperosa/atooppisille kasvoille voidetta joka tasottaisi punoitusta? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Suski! 🙂 Tarkoitatko siis meikkivoidetta vai voidetta, jossa on raaka-aineita, jotka rauhoittavat punoistusta?

      • Suski

        Päivittäin käytettävää päivävoidetta meinasin. En meikkaa lähes koskaan. 🙂

  • Heidi

    Mulla kuivaa kasvoissa silmänympärysiho. Luomet on välillä ihan juovilla/poimuttuneena ja alaluomelle tulee hilseileviä läiskiä. Mistähän tuotteesta vois olla apuja? Ostin nyt tuon fiinin mustikka silmänympärysvoiteen, mutta kuivuus silti piinaa.

    Sun blogi on ihan loistava, teet tärkeää työtä ❤

    • Miia Johansson

      Heipap Heidi! 🙂 Miten sä peset sun kasvot ja käytätkö myös kosteuttavaa kasvovettä? Iholla menee myös hetki ennen kuin se alkaa parantua.

      • Heidi

        Mulla on käytössä caudalien öljyputsari ja käytän sun suosittelemaa ruusuvettä. Tämä vaiva häviää aina kesäisin, mutta näin syksyllä se aktivoituu ja talvella on taas hieman parempana. Mikä kasvovesi olisi hyvä? Ottaisin myös suosituksia vastaan kosteusvoiteesta seka-iholle, koska talvella tarvitsen super kosteuttavan voiteen enkä luonnokosmetiikasta semmoista ole vielä löytänyt.

  • Vilma

    Moikka! Olen myös koko pienen elämäni kärsinyt atooppisesta ihosta, mutta minulla on samalla ollut paha akne pariin otteeseen joihin olen syönyt voimakkaat lääkekuurit. Tällä hetkellä minulle tulee muutamia mustapäitä ja yksittäisiä finnejä, mutta sen osalta ihoni on hyvässä kunnossa. Mielenkiinnolla kuitenkin lähden kokeilemaan suosittelemiasi tuotteita, koska pahat atooppiset lehahdukset on minulle joka talvisia. Osaatko sanoa onko tuotteet kuitenkin toimivia myös pitämään finnit ja epäpuhtaudet loitolla?

    • Miia Johansson

      Heippa Vilma! 🙂 Finnien poissa pitäminenhän riippuu oikeastaan siitä, että mikä niitä aiheuttaa. Jos syy lähtee esim. suolistosta tai hormoneista, niin ihonhoidolla ei siihen pysty vaikuttamaan. Mutta jos syy on väärät ihonhoitotuotteet, kuten yleisin eli liian vahvojen puhdistustuotteiden käyttäminen, niin finnit voivat hyvinkin kadota. Jos taas iho tukkeutuu helposti joistain raaka-aineista, niin ne pitää sitten eliminoida pois. Eli tämä riippuu niin monesta asiasta ja oikein yksioikoista vastausta en osaa sulle antaa.

      Näissä tuotteissa ei ole varsinaisesti mitään ihoa tukkivia aineisosia, mutta mukana ei taas ole sellaisia raaka-aineita, jotka on suunnattu erityisesti epäpuhtaalle iholle. Mutta esim tuo mineral toner on sellainen, josta taas saa apua molempiin vaivoihin. 🙂 Mutta kaikista tärkeintä on pistää se kokonaisuus kuntoon, eli hellävarainen putsari, kasvovesi ja kosteusvoide. Siitä se hiljalleen muokkautuu se sopiva rutiini itselleen ja ne sopivat tuotteet löytyy.

  • Miina

    Moi! Jäi kiinnostamaan tuo, että tuotteet joissa on paljon aktiiviaineita eivät olisi hyväksi atooppiselle iholle. Onko aktiiviaineista siis jotain haittaa? Itse käytän seerumeina hyaluronihappoa, C-vitamiinia ja retinolia. 🤔 Viimeisimmästä olen kuullutkin että voi kuivattaa ihoa.

    • Miia Johansson

      Heippa Miina! 🙂 Atooppinen iho on yleensä herkkä ja lisäksi atooppisen ihon suojamuuri on heikentynyt, joten aktiiviaineet voivat aiheuttaa ärsytystä. Kaikista tärkeintä herkän sekä myös atooppisen ihon hoidossa olisi keskittyä tukemaan ja parantamaan ihon suojamuuria. Eli suosittelen hoitamaan aina sen kaikista eniten häiritsevän asian ensin kuntoon ja atopiassa on tärkeää (tai monessa muussakin ihosairaudessa) siirtyä yksinkertaisiin raaka-aineisiin. Sitten kun iho on paremmassa kunnossa, niin voi hiljalleen testata yksi tuote kerrallaan, jos vaikka haluaa lisätä ihonhoitoon C-vitamiinia. Hyaluronihappo voi olla ihan ok atoopikolle, koska se sitoo ihoon kosteutta.

  • Iida

    Moi!

    En ole vielä päässyt näitä atooppisen ihonhoidon ohjeita kokeilemaan, mutta monta vuotta sopivia tuotteita etsineenä pistän ne nyt kyllä kokeiluun! Minua kiinnostaa onko kasvojen hoitorutiini hyvä tehdä aamuin illoin? Vai riittääkö esim. aamulle jokin kevyempi rutiini? En siis käytä meikkiä kuin vain hyvin harvoin ja tällä hetkellä ihonhoitorutiinini on lähinnä vesipesu ja rasvaus kun kaikki muu on tuntunut ppettävän kuivan ja oireilevan ihoni kanssa. Meikkatuani käytän toki puhdistusainetta (Body Shop camomilla cleansing butter).

    Kiitos avusta!

    • Miia Johansson

      Heippa Iida! 😊 Iltaisin iho on hyvä pestä ellet toki asu vaikka maalla, jolloin ilmassa ei välttämättä ole saasteita. Aamuisin riittää vesipesu. Muuten iholle on aina hyvä antaa vesi- ja rasvakosteutusta erityisesti talvella tai jos siinä ilmenee jotain ongelmia.

  • Krista

    Mitä kannattaa tehdä kun kaikki mitä iholle laittaa aiheuttaa kirvelyä, kutinaa, punoitusta? 😭

    • Miia Johansson

      Voi ei Krista! ❤️ Voitas alotta siitä, että mitä tuotteita käytät kun kirvelee? Onko sulla jotain ihottumaa vai iho vaan tosi herkkä nyt?

  • Tuulia

    Tuotanuin, oon mietteissäni täällä. Mulla on paksu, isoilla ihohuokosilla varustettu, todella rasvoittuva mutta atooppinen iho.

    Atopia on aika hyvin hallinnassa, muutamia enemmän ärtyviä kohtia (esim silmäluomet) lukuunottamatta. Oon ajatellut, että atooppisen kuivuuden ja tukkoisuuden poissapitämiseksi ihon reipas rasvoittuminen ja kiilto on pieni paha – kunhan se on hyvin kosteutettu. Oon aina pessyt apteekin vaahtoavilla geeliputsareilla aamuin illoin, eikä ilmeisesti pitäis. Puhdistusmaitojen käyttö vanulla pyyhittynä on aina rikkonut herkän ihon. Muutenkin tuntunut että näppyjä alkaa tulla mikäli näillä puhdistanut useampana päivänä.

    Kasvovedet oon aina ajatellut turhaksi rahastukseksi ja rasvaillut vaan luottotiotteellani Aqualan L:llä geeliputsarin jälkeen. Ilmeisesti jotenkin näillä sun vinkeillä voisin kuitenkin saada sekä atopian, ihohuokosten tukkeutumisen että ylenpalttisen rasvoittumisen/kiillon aisoihin?

    Musta tuntuu, että tää vois mullistaa mun elämän, mutta mitäköhän mun kuuluu tehdä 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Tuulia! 🙂 Vaihtaisin tosiaan pois vahvat putsarit ja vaihtaisin joko öljyputsariin tai puhdistusmaitoon, jonka voi siis poistaa myös vedellä. Ja eri puhdistusmaidoissakin on paljon eroja, kuten yleensä kaikessa kosmetiikassa. Tuossa sun kokeilemassa tuotteessa on voinut olla sun ihoa tukkivia ainesosia.

      Ja ehdottomasti uskon, että tällä saat ihoosi suuren muutoksen. Eli ota ihan perus ihonhoito haltuun. Itseasiassa juuri tänään julkaisemassa postauksessa kirjoitin ihonhoidon alkeista: https://miiajohansson.com/2022/04/ihonhoidon-alkeet-nama-jokaisen-pitaisi-tietaa/

  • Jaana

    Moi. Vierestä seuranneena voisin todeta mieheni kärsivät atooppisesta ihosta. Hänellä ei ole mitään ihonhoitorutiinia ja haluaisit auttaa häntä sellaisen luomisessa. Osaatko sanoa olisiko ihan samoilla tuotteilla hyvä lähteä myös miehen ihoa hoitamaan? Ja mitä muita vinkkejä olisi antaa alkuun? Välillä myös hänen päänahkansa on kovin kutiava ja mietin myös siihen toimivaa tuotetta.

    • Miia Johansson

      Heippa Jaana! 🙂 Joo, samoilla tuotteilla voi lähteä liikkeelle. Jos iho on todella paha, niin voi olla hyvä idea käydä ensin lääkärin luona. Lääkäri voi myös tsekata mikä hiuspohjassa on sillä se voi olla myös Suomessa miehillä hyvin yleinen seborrooinen ekseema tai joku muu. Esim tämä ja kuiva hiuspohja hoidetaan täysin eri tavoin. Siksi on hyvä saada ensin diagnoosi, jotta tietää mitä lähtee hoitamaan. 🙂

      • Jaana

        Kiitos paljon vastauksesta. Tilasimme nyt “perussetin” ja katsotaan jos niillä saisi ihoa paremmaksi🙂

  • Pauliina

    Hei, millaisia hiusten pesu tuotteita suosittelisit atoopikolle jolla myös hajusteyliherkkyys. Tuntuu että kaikissa shamppoissa ja hoitoaineissa on jotain mikä ei sovi ja kädet täysin rikki kokoajan. Oletko tehnyt hiuksista erillistä postausta?

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina 🙂 Mulla ei nyt tullut mieleen muita hellävaraisia ja myös hajusteettomia tuotteita kuin tämä Dhyvanan shampoo: https://adtr.co/WtC3tK Innersensellä taisi olla jokin hajusteeton hellävarainen hoitoaine.

  • Hanna-K

    Moi! Olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi ja saanutkin jo vinkkejä ihon hoitoon ja meikkaukseen 🙂

    Ongelmani on erittäin kuiva kasvojen iho (ehkä jopa atooppinen). Kasvoissa on tällä hetkellä leuan ja suun ympäryksen alueilla kuivaa hilseilevää ihottumaa, jota kiristää. Myös otsan alueella kuivaa röpelöistä ihottumaa.

    Tällä hetkellä olen käyttänyt seuraavanlaista ihonhoito rutiinia aamuisin:
    Pesu pelkällä vedellä, kuivaus taputellen,
    Flow camomilla & probioottinen kasvovesi (tätä taputtelen useamman kerroksen kasvoille) ja lopuksi kolme kosmeticsin kehäkukkavoide.

    Iltaisin muuten sama, paitsi pesu evolven gentle cleansing melt aineella tai välillä laponien puhdistusmaidolla.

    En tiedä mitä ihoni vielä tarvitsee/janoaa kun se on edelleen joistain kohdista kuiva ja karhea kuin hiekkapaperi.

    Kaapista löytyy monenlaista purkkia, joita on tullut kokeiltua. Esim. Kasvovesia löytyy bybin mega mist ja fiinin ruusu&kaura kasvovesi. Kasvovoiteita antipodesin vanilla pod kasvovoide, evolven multipeptide 360 anti-ageing voide, bybin night nutrition yövoide sekä bybin multi purpose beauty balm. Näitä kaikkia olen jossain vaiheessa kokeillut mutta tuntuu ettei mikään ole tuonut helpotusta ihoon.

    Joten osaatko neuvoa mitä voisin vielä kokeilla? Ja missä ajassa tuotekokeilut näyttävät tehoaako ne vai ei?

    Kiitos jo etukäteen jos osaisit auttaa!

    Terkuin Hanna-K

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna! 🙂 Mä mietin, että voisiko sulla olla POD. Se usein tulee juurikin ihottumana suun ja nenän ympärille. Voi olla myös silmien ympärillä joillakin. Kovasti vaan kuulostaa sun kuvailu PODilta eli suunympärysihottumalta. Vastasin muuten sun uuteen viestiin toiseen postaukseen. Mutta siis jos tosiaan sulla onkin POD, niin sitten unohda ne mun aikaisemmat neuvot. Parhaan diagnoosin saat tietenkin lääkäriltä. <3 PODiin multa löytyy postaus tästä: https://miiajohansson.com/2021/01/suunymarysihottuma-eli-pod-nama-tuotteet-auttavat/

  • Katja

    Moi!

    Kumpi laitetaan ensin kasvovoide vai silmänympärysvoide? Ja kertauksena vielä voisit kertoa kaikkien ton postauksen “mömmöjen” laittojärjestyksen? 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram