JOS SAISIN VALITA VAIN 5 IHONHOITOTUOTETTA LOPPUELÄMÄKSI

24.03.2022

Kirjoitin alkuvuodesta postauksen, jossa kerroin viidestä meikkituotteesta, jotka valitsisin loppuelämäksi. Kyselitte kovasti Instagramin puolella, että mitkä olisivat sitten viisi ihonhoitotuotetta.

Tämä on todella vaikea, koska se riippuu aina niin ihoni tarpeista, mitä tuotetta käytän. Mutta jos olisi pakko valita, niin nämä viisi ne olisivat tällä hetkellä.

YHDELLÄ PUHDISTUSTUOTTEELLA KASVOT PUHTAIKSI, MUTTA PEHMOISIKSI

Öljy- ja balmiputsarit ovat käytössäni eniten, koska meikkaan työkseni paljon. Niillä saa ihon tehokkaasti, mutta hellävaraisesti puhtaaksi. Öljyputsareissakin on kuitenkin eroja, sillä nekin saattavat olla kuivattavia. Kirjoittelin viidestä mielestäni parhaasta TÄSSÄ.

*Djusie Liquid Silk Perfect Cleansing Oil on koostumukseltaan täysi kymppi. Se puhdistaa tehokkaasti, mutta jättää kasvot silti todella pehmoisiksi eikä vie mukanaan ihollemme tärkeää hydrolipidikalvoa. Se maksaa 35 euroa, joka voi olla monen mielestä paljon, mutta suhteutettuna siihen kuinka paljon se sisältää laadukkaita kokonaisia kasviöljyjä, niin hinta ei ole ollenkaan niin paha.

Jos pitäisi valita kaikista edullisin puhdistusöljy, mutta silti laadukas, niin valitsisin *Taiga Natural Cleansing oilin.

SUPERKOSTEUTTAJA JA IHON RAUHOITTAJA

Oman couperoottisen, atooppisen ja herkän ihon kanssa valitsisin ehdottomasti *Fiinin Ruusu-Kaura kasvoveden, jossa on mukana kosteutta sitovaa glyseriiniä ja hyaluronihappoa.

Tämäkin on sellainen tuote, johon palaan aina uudelleen, kun olen testaillut jotain muuta. Suurin syy tietenkin siinä, että tämä tuote on ihanteellinen juuri omalle iholleni.

On muuten hyvä muistaa, että ihonhoidossa moni tuote sopii kaikille ihotyypeille, kuten tämä kasvovesi. Mutta jos haluaa tuotteen, joka on ihanteellinen juuri sinun ihollesi, niin sillä voi saavuttaa vielä paremman ihon. On siis vissi ero sillä, että tuote sopii kaikille tai tuote on ihanteellinen jollekin ihotyypille.

LUE MYÖS: Ihonhoito eri ihotyypeille – Helppo opas

KOSTEUSVOIDE, JOHON PALAAN AINA UUDELLEEN

Ihoni on herkästi pintakuiva ja couperosan takia se myös punoittaa helposti. Itselleni ihanteellinen kosteusvoide on siis astetta ytympi ja sisältää rauhoittavia raaka-aineita. Lisäksi se sisältää raaka-aineita, jotka auttavat pitämään epäpuhtauksia loitolla. Vaadin siis kosteusvoiteeltani paljon ja sellainen kosteusvoide on *Olivia Klein Balance Cream. Lisäksi tässä on ihan mieletön hinta-laatusuhde!

Voit kurkata lukijoiden mielipiteitä kyseisestä tuotteesta TÄSTÄ.

MONITOIMIKASVOÖLJY NIMELTÄÄN “PIENI IHME”

*Balm Balm Little Miracle Rosehip Serum on todella monitoiminen kasvoöljy ja samalla kunnon antioksidanttipommi. Se rauhoittaa ihon talintuotantoa, tekee ihosta pehmoisen, auttaa pintakuivuuteen, rauhoittaa ihon punoitusta ja toimii myös loistavana kasvoöljynä ikääntyvälle iholle. Tämän monitoimisuuden vuoksi öljy löytyi myös kauneusboksistani.

Tämä öljy toimii kesät talvet ja pitää ihon pehmoisena, vaikka talven kylmät ilmat tai kesän aurinko koittaisi sitä kuivattaa.

KUULAAN MEIKKIPOHJANI SALAISUUS

Salaisuus on tietenkin se ihonhoito omaa ihotyyppiä kunnioittaen, mutta se miten saan meikkipohjasta kuulaan on *Weleda Skin Foodin ansiota. Pidän tätä tuotetta enemmänkin meikinpohjustusvoiteena kuin ihonhoitotuotteena, vaikka tämän tehtävä onkin tehokosteuttaa ja tehdä karheimmastakin ihosta pehmoinen. Tämä pelasti mut meikkitaiteilijana monen kuivan ihon kanssa.

P.S. Koska listaan sai valita vain viisi tuotetta, niin sydämeni itkee, koska joukosta jäi pois niin tarpeellisia tuotteita iholleni. Esimerkiksi tänä pitkänä talvena suuren muutoksen iholleni tehnyt kuoriva naamio, josta kirjoitin TÄSSÄ

  • Charlotta

    Onko tuossa Fiinin täysikokoisessa kasvovedessä samanlainen suihkaus, kuin matkakokoisessa versiossa? Pidän sellaisista sumumaisista suihkauksista, ja sen matkakokoisen version suihkaus on vähän turhan ärhäkkä itselle. 😀 Toki senkin voi levittää sitten käsien kautta.

    • Miia Johansson

      On se joo samanlainen molemmissa. 🙂

  • Anne

    Mistä tietää ettei iho ole liian rasvainen ennen meikkiä? Itsellä usein siis kuiva, mutta arastelen laittaa mitään rasvaa ennen meikkiä. Ja sitten kiinnostaisi mitä mieltä olet porkkanaöljystä, kun luin että on hyvä iholle ja voisi laittaa hiusten latvoihinkin. Ootko testannu 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Anne! 🙂 Vaikea sanoa näin netin välityksellä, mutta jos iho on kuiva, niin harvemmin ihoa pystyy liikaa kosteuttamaan. Se oikeastaan huomaa sitten päivän aikana miten iho käyttäytyy. Kuivalle iholle kannattaa ehdottomasti laittaa hyvä kosteutus alle, jotta ihon saa pysymään kuulaana koko päivän, joka voi kosteutuksesta huolimatta olla vaikeaa. Ja joo porkkanaöljy on monen muun luonnonöljyn tavoin hyvä raaka-aine. Kannattaa aina katsoa ihonhoitotuotteissa, että ne sopivat oman ihon tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Porkkanaöljy on tukena silloin, kun ja jos ihoaan haluaa ruskettaa auringossa. Jota tosin en itse suosittele.

  • Saritäti

    Tuo Weledan skin food on ihmeellinen aine. Se tuntuu ihan tönkkörasvaiselta ja silti sopii täydellisesti meikin pohjalle.

    • Miia Johansson

      Joo eikö ole!! 😃 Tuntuu hurjalta laittaa niin tönkköä kasvoille.

      • Annika12

        Sopiiko tuo weledan voide siis ihan päivä- ja yövoiteeksi?

        • Miia Johansson

          Sopii kyllä todella kuivalle iholle. 😊 Itse tosiaan käytän primerina meikin alle ja listan voidetta vaan tiettyihin kohtiin kasvoista eli en esimerkiksi t-alueelle. Vain niihin kohtiin missä haluan meikin pysyvän todella kuulaana.

  • Sonja

    SOS! Vaihdoin Fiinin Mustaherukka-balmiputsarin tuohon Taigan öljyyn muutamia viikkoja sitten ihan vain hintaeron takia. Tuo öljy on ihan mielettömän hyvä! Mutta! Nyt on muutaman päivän aikana tullut naama ihan täyteen finnejä, etenkin leukaan ja suun ympärille 😭 Voiko se johtua tuosta puhdistusöljystä vai onko todennäköisempää, että iho hermostui siitä kun mulla on viime aikoina ollut niin paljon murheita ja stressiä? Kurjaa, jos joudun vaihtamaan hyvän öljyn pois. En vain keksi, mikä siinä voisi ärsyttää kun raaka-aineitakin on niin vähän.

    • Miia Johansson

      Voihan se olla myös tuo tuote, koska se mikä tukkii ihoa voi olla myös hyvin yksilöllistä. Kannattaa vaan kokeilla, et jättää pois. Näin sen huomaa oliko tuo syyllinen. 😊

  • Niina

    Hei Miia,

    Osaatko sanoa, sopiiko Balance cream hormonaalisesta aknesta kärsivälle? Minua vaivaa hormonaalinen akne leuassa (aina silloin kun en ole raskaana tai syö lääkettä akneen) ja nyt olen käyttänyt Olivia Kleinin hydra lotionia, joka alkaa olla jo lopussa. Entäs tuo Balm balmin kasvoöljy?

    • Miia Johansson

      Joo molemmat kyllä sopii 😊

  • AM

    Oletko jossakin suositellut esimerkiksi meikkaajia eri suunnilla?Tai olisiko sinulla vinkkejä, miten löytää hyvä (itselleen ja tyyliinsä sopiva) meikkaaja juhliin (itse etsin nyt huhtikuuksi Turusta)? Tuntuu olevan vaikea tehtävä, kun ei tunne alaa.

    • Miia Johansson

      Heippa AM! 😊 Suomen maskeeraajat sivuilta voi etsiä paikkakunnittain. Suosittelen pyytämään tekijältä kuvia hänen töistään, jotta näkee minkälaista kädenjälkeä olisi luvassa.

      • AM

        Kiitos! Siellä tosin taisi olla vain neljä nimeä Turussa, mutta selviäähän googlaamallakin toki paljon.

  • Jonsku

    Itsellä on pitkään houkutuslistalla ollut leahlanin tuotteet, ja nyt heräsi kysymys, että mikä djusien öljyssä sai sinut valitsemaan sen tälle listalle, eikä aiemmin hehkuttamasi leahlanin öljy ollutkaan puhdistusöljy valintasi? 🙂 Itsellä nyt käytössä tuo djusie ja sen hinta tuntuu vielä oikein siedettävältä, ja leahlania ei hinnan takia ole vielä tullut hankittua vaikka kovasti mieli tekisi. Nyt vaan uteliaisuus heräsi, että miksi djusie päihitti leahlanin? 🙂

  • Jenna

    Moi! Ihoni on erittäin huonossa kunnossa tällä hetkellä ja meikkivoiteen laiton jälkeen iho näyttää aivan karsealta…Rupesinkin sen johdosta etsimään apua ongelmaan ja päädyin lukemaan sun postauksia, joiden ansioista ymmärsin ongelmien johtuvan puhdistustuotteista (taitaa olla aika tujuja ja vahvoja…)Koska olen tällä hetkellä opiskelija, ei kalliisiin ihonhoito tuotteisiin ole valitettavasti varaa. Yhdessä postauksessa kuitenkin suosittelit edullista Taiga natural cleansing oilia. Kävin kattelemassa tuotetta ja sivulla suositeltiin tuotesarjaan kuuluvia muita tuotteita, esimerkiksi kasvovesi ja mitähän kaikkea siellä oli. Ovatko nekin mielestäsi hyviä? Vai pitääkö miettiä muita tuotteita niiden tilalle?

  • Janina

    Moikka!
    Oon pessyt monta vuotta kasvoni Sebamedin Olive face&body washilla. Katoin, että siinäkin ekana ainesosana vesi. Mennäänkö ihan metsään jos pesee tällä tuotteella kasvot? Onko sulla itsellä kokemusta tästä tuotteesta?
    Ajattelin nyt seuraavaksi kuitenkin kokeilla seuraavaa komboa: Taigan cleansing oil, Olivia klein hydra toner, Rosehip serum. Miltä toi kombo vaikuttaa? Mulla suht hyvä pintakuiva sekaiho, välillä hormonaalista aknenäppyä leuassa. Kiitos jo valmiiksi vastauksestasi!

    • Miia Johansson

      Heippa Janina! 🙂 Aika monessa kosmetiikkatuotteessa on pohjana vesi. Mutta muistaakseni tässä tuotteessa on todella vahva surfaktantti siinä heti incin alussa, jota en suosittele. Mutta en ole nyt varma muistanko incin oikein. Ihon luonnollisen toiminnan kannalta hellävarainen pesu on aina se paras. 🙂 Taiga on tosi hyvä puhdistusöljy, mutta on ihanteellisin kuivalle ja herkälle iholle. Sekaiholle voisi parempi olla Djusie. Muut myös hyviä, mutta Olivian hudra toner voisi olla sulle parempi. 🙂

  • Noora

    Moikka Miia! Onko sulla kokemusta Weleda Skin foodista puuterisen mineraalimeikkipohjan alla? Entä ootko testannut Weleda Skin food lightia, toimiiko samalla tavalla kuin tavallinen?

    • Miia Johansson

      Heippa Noora 🙂 Joo on! Jos iho on todella kuiva ja sitä ei saa pehmoiseksi millään, niin kosteuttava kasvovesi ja Weleda Skin Food voi olla tosi hyvä yhdistelmä. Lightia oon kanssa testannut. Se on kanssa kiva, mutta todella erilainen ja nimensä mukaisesti paljon kevyempi. Kurkkaa vaikka molempien inci-listan alkuosaa. Siinä huomaa, että original skin food on tosi paljon ytympää, kun sisältää lanoliinia ja mehiläisvahaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram