PARAS LUONNON PUHDISTUSÖLJY x 5

03.02.2022

*Sisältää mainoslinkin.

Puhdistusöljyt poistavat iholta kaiken lian ja meikit (myös vedenkestävän), mutta jättävät ihon pehmoiseksi sekä ylläpitävät ihon hapanta pH-arvoa. Tämä on kaiken lähtökohta hyvään ihoon.

MURRETAAN HETI ALKUUN KUVAN MYYTIT: 

  1. Puhdistusöljy ei tuki ihohuokosia, kun valitsee puhdistusöljyn joka sopii omalle ihotyypille. Öljyillä on eri rasvahappokoostumuksia ja pitää vain valita itselleen sopiva.
  2. Jos et käytä vedellä emulgoituvaa puhdistusöljyä, vaan sellaista tuotetta, joka sisältää ainoastaan öljyjä tai vähän emulgaattoria, niin kyllä se jää kasvoille pyörimään, jos sitä koittaa poistaa pelkällä vedellä. Tässä postauksessa kerron vedellä lähtevistä puhdistusöljyistä.
  3. Puhdistusöljyn ei ole tarkoitus tehdä ihosta kiljuvan puhdasta. Jos ihosta lähtee kaikki sen luonnolliset öljyt, niin ollaan puhdistuksessa menty jo liian pitkälle ja pidemmän päälle tämä voi aiheuttaa ihon kuivuutta, epäpuhtauksia, rasvoittumista tai muita iho-ongelmia.

HUOM! Myös puhdistusöljy voi olla liian puhdistava, joten tässäkin tuotekategoriassa on monenlaista tallaajaa.

LUE MYÖS: Tukkiiko tai laajentaako kasvoöljyt ihohuoksia?

1. UUSI SUOMALAINEN

Tämän vuoden suurin ja mielenkiintoisin lanseeraus on ehdottomasti suomalaisen ihonhoitoguru Katja Kokon kehittelemä Djusie. Niin fressi brändi luonnonkosmetiikan maailmassa, että oksat pois. Rakastuin heti ensikokeilulla *Djusie Liquid Silk Perfect Cleansing Oiliin, joka sopii aivan kaikille ihotyypeille.

Tämä tuote jättää ihon pehmoiseksi, mutta raikkaan puhtaaksi. Tuote on myös helppo huuhdella pois vedellä. Upea limen tuoksu tulee eteerisistä öljyistä ja samettinen fiilis kokonaisista ravitsevista kasviöljyistä.

Djusie Cleansing Oil

2. HERKULLINEN KOTIMAINEN

Täydessä hiljaisuudessa markkinoille on saapunut espoolaisten siskosten *Ayu Organics Seabuck & Baobab kasvojen puhdistusöljy. Sain tästä tuotteesta vinkkiä yhdeltä teistä, kun etsin parhaita luonnonkosmetiikan puhdistusöljyjä. Te todellakin tunnette minut hyvin, sillä tämä tuote on yksinkertaisuudessaan loistava ja huuhtoutuu hyvin pois vedellä.

Tämä tuote on mielestäni näistä viidestä kaikista herkullisimman tuoksuinen. Tuoksu tulee vaniljasta, tyrnistä ja litsea cubeban eteerisestä öljystä. Tuote sisältää runsaasti ikääntyvää ihoa helliviä kasviöljyjä, mutta sopii loistavasti kaikille ihotyypeille.

Ayu Organics Seabuck & Baobab Cleanser

3. EDULLINEN JA HAJUSTEETON

Edullisia vedellä pois pestäviä puhdistusöljyjä on vaikea löytää, sillä laadukkaat kasviöljyt eivät ole edullisia myöskään valmistajalle. Suomalainen Taiga on kuitenkin onnistunut tekemään noin 20 euroa maksavan puhdistusöljyn, joka tulee söpön pienessä muovipullossa, mutta sisältää silti saman 100ml tuotetta kuin tämän postauksen muutkin tuotteet.

*Taiga Natural Cleansing oil on hajusteeton ja sisältää yksinkertaiset kuusi raaka-ainetta. Vähemmän raaka-aineita on kosmetiikassa useimmiten hyvä juttu.

Yllättävää kyllä tuote taistelee ihan samoilla viivoilla kuin tämän postauksen hieman pidemmälle viedyt tuotteet: emulgoituu hyvin vedellä ja jättää ihon pehmoiseksi. Sopii kaikille ihotyypeille, mutta on ihanteellinen herkälle iholle.

Taiga Cleansing Oil

4. VARMA NAKKI KUIVALLE IHOLLE

*Bybi Swipe Clean on nimensä mukaan tämän postauksen ainoa pois pyyhittävä puhdistusöljy. Tosin tuote sisältää sen verran emulgaattoria, että joillain ihotyypeillä se lähtee pois vedelläkin. Pois pyyhittävät puhdistusöljyt ovat erityisen hyviä kuivalle iholle, koska ne eivät vahingossakaan puhdista ihoa liikaa. Näin ne myös suojaavat kuivaa ihoa paremmin ja estävät kosteuden haihtumista iholta. Raaka-aineiden puolesta tämäkin tuote sopii silti kaikille ihotyypeille.

Bybi Swipe Cleanin koostumus on loistava, koska se on pois pyyhittäväksi silti kevyt ja lähtee helposti pois esimerkiksi *konjak-sienellä tai *kestovanulapulla. Molempia käytetään kosteina.

Bybi Swipe Clean

5. TROOPPISEN YLEELLINEN JA SILKKINEN

Tämä *Leahlani Tropical Enzyme Cleansing Oil oli ensimmäinen puhdistusöljyihastukseni luonnonkosmetiikan puolelta. Tuote sisältää aimo annoksen upeita kasviöljyjä ja tuoksu on kuin tropiikin makeat hedelmät.

Tämäkin tuote huuhtoutuu pois hyvin vedellä ja jättää ihon puhtaaksi, mutta pehmoiseksi.

Vaikka kaikki tämän postauksen tuotteet on superihania, niin valitsisin silti tämän tuotteen omaksi puhdistusöljyksi, koska se puhdistaa meikin kaikista parhaiten, mutta ei vahingossakaan tee ihosta liian puhdasta. Valitettavasti tuote on arvokas, mutta jos joskus tulee fiilis hieman satsata, niin suosittelen tätä tuotetta lämpimästi.

Leahlani Tropical Enzyme Cleansing Oil

HUOM! Puhdistusöljyt lisätään kuiville kasvoille ja kuivin käsin. Kun kaikki lika ja meikki on lähtenyt liikkumaan, niin lisätään vettä ja huuhdellaan pois. Näiden tuotteiden kanssa et välttämättä tarvitse kaksoispuhdistusta, mutta voit ottaa lisäksi *konjak-sienen puhdistusta tehostamaan.

  • Henriikka

    Kiitos näistä esittelyistä, kaikki vaikuttavat kokeilemisen arvoisilta!
    Miten nämä vertautuvat aiemmin kehumaasi Evolven puhdistusbalmiin? Mietin, että kannattaisiko vaihtaa johonkin näistä öljyputsareista, kun ihon jatkuva kuivuus tuskastuttaa näin talvella.

  • Ceci

    Kiitos Miia postauksesta! Tää on JUURI se mitä tarviin tällä hetkellä, oletkohan ajatustenlukija 😀

    Haluan kiittää myös muista vinkeistäsi! Olen oppinut käyttämään eräitä tuotteita eri tavalla ja kosteuttamaan ihoani oikein, ja nyt yhtäkkiä kaikki toimii paremmin ja näyttää upeammalta. Vika ei ollutkaan tuotteissa vaan käyttäjässä…

    • Miia Johansson

      Oho Wau! 😍 Kerro ihmeessä miten muutit käyttötapoja ja mitä tuotteita käytössä. Mua kiinnostaa tosi paljon. 😃

      • Ceci

        Esimerkiksi opin laittamaan poskipunan oikein ja käyttämään vähemmän meikkivoidetta. Kasvoveden määrän lisääminen auttoi myös hurjasti! Luomiväritekniikassa oli myös parantamisen varaa…

        • Miia Johansson

          Oho.. sä oot oppinut siis monta asiaa. <3

  • Anne M

    DJUSIE! Paras paras putsari! Ihana huumaava mutta raikas tuoksu tulee mieleen kuumat kesät etelä-euroopassa 😍 Tää on upea, että nostat kotimaisia tuotteita! Pakko sanoa, sarja on kyllä aika timantti! pohdin, onkohan hyvä auki olevalle atooppiselle ja herkälle iholleni, joka kutisee, punoittaa, hilseilee herkästi, juttelin Katjan kanssa ja päätin testata. Nyt viikkojen testailun jälkeen ihoni voi paremmin kuin vuosiin! Naamasta on tullut pehmeä ja tasainen värinen ja hyvin kosteutettu. Kiitos Miia kun olet ohjeistanut oikeaoppista ihonhoitoa täällä blogissasi, tästä on hyvä jatkaa! Terveisin Anne

    • Miia Johansson

      Oi ihana kuulla! 😍 Mulla on iho mennyt tosi kuivaksi tänä talvena. Aluksi Djusie tuntui ihanalta, mutta pidemmällä käytöllä mulla meni iho huonompaan suuntaan ja otin vanhat tutut tuotteet käyttöön. Uskon, että kesällä testaan sitten taas uudelleen. Mutta tää putsari on kyllä ihana. 😍

      EDIT ja siis tosiaan tarkoitin Djusien kasvovettä ja kasvoöljyä, jotka ei riittäneet mulle. Mutta putsari toimii kyllä loistavasti kaikilla ihotyypeillä. 🥰

      • Laura

        Moi, kokeile Sileä kasvoöljyä, se on “ravitsevampi” kuin Djusie.

        • Miia Johansson

          Joo, oon testannut. 😊 Tykkään tosi paljon, mutta nää kevyemmät öljyt on mulla enemmän kesän juttu.

  • kukkis

    Ostin Djusien koko paketin. Puhdistusöljy on loistavan tuntuinen. Seerumi ja öljy, en tiedä kumpi ehkä kummatkin tekee ihon nenän vierustoista ja poskista kirkuvan punaiseksi. Jokin reaktio, aion nyt kuitenkin vähän aikaa testailla mitä tapahtuu. Mä niin joteskin olisin halunnut näistä tykätä.

    • Miia Johansson

      Sama fiilis.. olisin halunnut tykätä, mutta en itselleni. Kirkastusta kaipaavalle iholle on tosi hyvät. 😊 Mutta siis harmi, jos sulla meni rahat hukkaan. 😔

  • Nipsu

    Onko tuota bybin puhdistusöljyä olemassa kaksi eri versiota tai Onko pakkaus vaihtunut? Joka paikassa ja tuotekuvissa on tuommoinen vaaleanpunainen pakkaus, mutta itselläni on keltainen…

    • Miia Johansson

      Heippa Nipsu! 😊 En oo nyt ihan varma, mutta olisko nykyään tuo 30ml putsari keltaisessa ja isompi vaaleanpunaisessa. Samaa tavaraa kuitenkin kaikissa eli ei ole kuin tuo yksi tuote. 😊

  • Päivi

    Voi Miia🤔nyt on hyvät neuvot tarpeen. Minulla on tänä talvena nenän pielien ja silmien yläpuolella oleva otsan alueen ihohuokoset muuttuneet isoiksi enkä ymmärrä miten saan ne rauhoittumaan. Tuntuu että meikkivoide ja puhdistusmaitokin vain jää huokosiin vaikka kuinka putsaan. Nenän pielet ovat samalla hyvin kuivat ja kirvelevät. Nyt ois apuja tarpeen

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Mulla menee iho tuollaiseksi, jos se ei saa tarpeeksi kosteutusta. Miten sä peset sun kasvot ja millä kosteutat? 😊 Laita vielä tarkat tuotteet.

      • Päivi

        Tällä hetkellä on lumenen herkän ihon puhdistus maito, Olivia Kleinin Hydra kotiin( liian kepeä mulle, tilasin juuri Balsam voiteen) kasvosuihkeena Puren Rose

        • Miia Johansson

          Heippa Päivi! 🙂 Pelkkä ruusuvesi ei välttämättä riitä kosteutukseen, jos iho on todella kuiva. Erityisesti talvella voi olla, että iho tarvitsee lisäksi vielä kosteuttavan seerumin.

          kasvovesisuositus:
          https://miiajohansson.com/miian-suosikit/bybi-mega-mist-kasvovesi/

          seerumisuositus:
          https://miiajohansson.com/miian-suosikit/olivia-klein-hydra-serum/

          Myös kuulostaisi siltä, että puhdistustuote ei ole tarpeeksi tehokas, jos se vaan jää ihohuokosiin. Katsoin incin (en ole varma oliko oikea tuote) niin tuote ei sisällä öljyjä, jotka on todella tehokkaita, mutta hellävaraisia raaka-aineita puhdistuksessa. Eli kunhan tuo tuote loppuu, niin kannattaa vaihtaa puhdistusmaitoon, jonka teho on parempi. Suosituksia löytyy tuolta mun suosikeista. 🙂

  • Tiipii

    Mikä on riittävä määrä tuotetta kerralla? Jos ei puhuta paksummasta juhlameikistä vaan kevyestä arkimeikistä. 🙂 Itselläni on paha tapa ottaa kaikkea vähän liian runsalla kädellä.. Nämä kaikki ovat aika pieniä pulloja niin minun käytössä loppuvat varmaan alta aikayksikön. 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Tiipii! 🙂 Se pitää oikeastaan kokeilla itse, että mikä riittää. Jos tuotetta on liian vähän, niin se ei taas poista meikkiä ja enemmänkin vaan imeytyy ihoon ja sotkee. Toivottavasti löydät sopivan määrän testailemalla.

  • Sonja

    Moi! Onko joku näistä erityisen hyvä kuivahkolle ja herkälle mutta epäpuhtaalle ja helposti tukkeutuvalle iholle? Iho siis reagoi hyvin herkästi kaikkeen. Tällä hetkellä käytössä Elizabeth Ardenin puhdistusöljy ja harkitsen vaihtamista kun tuntuu että finnejä ja epäpuhtauksia tulee jatkuvasti. Toki voi johtua jostain muustakin tuotteesta.

  • KaisaL

    Mulla odotteleekin Djusien boxi tuolla… Yritän käyttää entiset tuotteet ensin pois. Loppu häämöttääkin jo novexpertin puhdistusöljyssä, magnesiumsuihke myös lopuillaan, joten kohta pääsen testaamaan!
    Oon tykänny tuosta novexpertistäkin, vaikka se ei oikein emulgoidu (ohjeessakin on, että liinalla poistetaan,mutta minä jääräpää emulgoin silti).
    Ehdottomasti haluan jatkossa kunnolla emulgoituvan puhdistusöljyn,kiitos tästä postauksesta!

    • Miia Johansson

      Hih.. Novexperting kanssa onkin isompi homma, että saa emulgoitumaan. 😀 Se on kyllä tosi hyvä tuote kuivalle iholle, mutta ei joo ehkä sellaiselle, joka tykkää mielummin emulgoituvista tuotteista.

  • Pauliina

    Hei Miia! Ompas ihanaa kun luonnonkosmetiikan puolelta löytyy näin paljon hyviä kotimaisia tuotteita! Mitä mieltä olet ekopharman ja btb13 merkkien ihonhoitosarjoista? Tuo ekopharma ainaki hiljattain uudistui. Aloin nyt käydä kunnolla läpi näitä sun ihonhoitopostauksia, jos löytäisin tätä kautta itselleni sopivat ja kotimaiset tuotteet.

    • Miia Johansson

      Joo, siis Suomessa ollaan laadukkaassa luonnonkosmetiikassa ihan edelläkävijöitä! 😀 Mä en ole niin noiden kahden brändin INCIen fani, mutta siis moni kyllä tykkää. 🙂

  • Aino

    Moi! Mulla olis etsinnässä flown puhdistusbalmille seuraaja. Mulla lienee sekaiho ja etenkin nenässä ja poskipäillä on suurentuneet ihohuokoset. Kasvovetenä on pure beautyn birch ja seerumina tällä hetkellä pure beautyn youth booster serum. Kasvovoiteena dhyvanan spf 30 cc voide. Pyörittelen nyt mielessä taigaa, djusieta tai leahlania. Mikä näistä olis ns. kevyin vaihtoehto? Flow tietty koostumukseltaan ihan erilainen, mutta tuntuu että siitä jää iholle liian rasvainen ja tukkiva fiilis.

    • Miia Johansson

      Djusie tai Leahlani vois olla sun juttu 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram