VÄÄRÄT KÄSITYKSET LUONNONKOSMETIIKASTA?

30.01.2021

Olen huomannut viestienne perusteella, että luonnonkosmetiikkaan liittyy vielä paljon outoja uskomuksia ja väärää tietoa. Ajattelinkin siis tehdä pienen infopaketin, jonka avulla ehkä moni myytti aukeaa.

Ensinnäkin niin luonnon- kuin synteettiseen kosmetiikkaan liittyy molempiin omia ongelmiaan ja mustavalkoinen jaottelu näiden kesken on turhaa. Kosmetiikan raaka-aineita on tutkittu vielä verrattain vähän, joten tutkimustietoakaan ei ole vielä niin paljon, jotta siihen voisi satavarmasti nojautua. Varmasti olette huomanneet monia eri ihonhoitofilosofioita netin mielenkiintoisessa maailmassa ja kaiken saatavilla olevan tiedon valossa jokaisen pitää henkilökohtaisesti tehdä se päätös mihin vetää itse rajansa moittimatta muita omista päätöksistään.

LUONNONKOSMETIIKKA AIHEUTTAA IHOREAKTIOITA

KAIKKI KOSMETIIKKA VOI AIHEUTTAA IHOREAKTIOITA. Raaka-aineille voi herkistyä milloin tahansa ja kyseessä voi olla niin moni eri ainesosa kosmetiikan maailmasta. Yleisimpiä ovat mm. hajusteet, eteeriset öljyt sekä säilöntäaineet. Jälkimmäinen on kosmetiikassa todella tärkeä, sillä pilalle mennyt tuote voi aiheuttaa ihossa pahoja tulehdustiloja. Onneksi on myös tuotteita, joissa ei ole säilöntäaineita ollenkaan ja se on mahdollista esimerkiksi pelkästään kasviöljyjä sisältävissä tuotteissa.

Luonnonkosmetiikassa käytetään paljon myös ihoa aktivoivia hyviä ainesosia, joita joidenkin iho ei suuremmissa määrissä kestä. On siis erityisen tärkeää valita ihonhoitotuotteet juuri oman ihon tarpeiden mukaan.

LUE MYÖS: Ihonhoito oman ihotyypin mukaan

LUONNONKOSMETIIKKA ON KALLISTA

LUONNONKOSMETIIKASTA LÖYTYY NIIN KALLIITA KUIN EDULLISIAKIN TUOTTEITA. Nykyään jo hyvin moni edullinenkin brändi tarjoaa luonnonkosmetiikan tuotteita. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne olisivat välttämättä hyviä. Luonnonkosmetiikan moni raaka-aine on synteettistä kosmetiikkaa kalliimpaa ja siksi laadukkaissa luonnonkosmetiikan tuotteissa ei päästä ihan parin euron kosteusvoiteisiin, jos siis toiveena on edes hitusen laadukas tuote.

Riippuu tietenkin hyvin paljon, että mitä itse pitää edullisena. Omassa kuplassani esimerkiksi *Olivia Klein Hydra Lotion on edullinen (19,90€). Tosin tässä tullaan taas siihen, että Olivia Klein ei ole puhdasta luonnonkosmetiikkaa, koska se sisältää Phoxyethanolia säilöntäaineena (muut raaka-aineet ovat luonnosta). Tämä on omasta mielestäni loistava säilöntäaine, koska esimerkiksi luonnonkosmetiikassa usein käytetty kaliumsorbaatti on vähemmän siedetty säilöntäaine.

Jos kiinnostaa lueskella laadukkaista, mutta edullisista luonnonkosmetiikan tuotteista, niin löydät siitä postauksen TÄSTÄ.

LUONNONKOSMETIIKKA ON PAREMPAA KUIN SYNTEETTINEN (TAI TOISIN PÄIN)

KUMMINKAAN PÄIN ASIA EI PIDÄ PAIKKAANSA. Niin luonnonkosmetiikan kuin synteettisen kosmetiikan brändeissä on paljon sellaisia, joiden tuotteet eivät ole hyviä. Erityisesti nyt, kun luonnonkosmetiikka on trendikästä, niin sitä valmistetaan entistä enemmän, koska kysyntä kasvaa. Vain INCI-listasta selviää, että onko tuote laadukas ja vastaako se kyseisen tuotteen markkinointiväittämiin.

Koska itse suosin luonnollisempia tuotteita, niin en tiedä läheskään kaikkia INCI-listan raaka-aineita synteettiseltä puolelta ja se on oikeastaan mahdotonta melkein kenelle vaan. Ainesosaluettelosta pystyy kuitenkin päättelemään hyvin paljon sen perusteella, että mikä ainesosa on missäkin kohtaa listaa, koska tiettyjä ainesosia voidaan käyttää vain tietyn verran. Lopputulokseen vaikuttaa myös tuotteen kokonaisuus, mutta pieni INCI-listatietous auttaa jo pitkälle.

Kai tiesit, että myös synteettisessä kosmetiikassa on aina käytetty paljon myös luonnon raaka-aineita? Tämän vuoksi on myös hassua sanoa, että luonnonkosmetiikan tuotteet olisivat jotenkin huonompia.

Tästä aiheesta löytyy muuten hyvä postaus. Kumpi on parempi: synteettinen kosmetiikka vai luonnonkosmetiikka

LUONNONKOSMETIIKAN MEIKIT EIVÄT OLE HYVIÄ

OSITTAIN TOTTA, MUTTA MYÖS SYNTEETTISELLÄ PUOLELLA ON PALJON HUONOJA MEIKKEJÄ. Testaan todella paljon meikkejä työni puolesta ja olen sen verran samaa mieltä tämän väittämän kanssa, että luonnonkosmetiikan puolella on ehkä jopa enemmän huonoja meikkejä kuin niitä hyviä.

Muistan kun vuosia sitten halusin ostaa ensimmäisiä luonnonkosmetiikan meikkejä. Ostin niitä noin sadalla eurolla, joka on mielestäni suuri raha. Ja arvatkaa mitä kävi? Kaikki osoittautuivat käytössä huonoksi. Tämän vuoksi kerron teille täällä blogissa niistä hyvistä luonnonkosmetiikan meikeistä nyt kun työni puolesta niitä testailen. Edelleen hyvänkin brändin kaikki tuotteet eivät ole hyviä, mutta ihan saman tavalla se menee synteettisellä puolella.

Mitä enemmän kysyntä luonnonkosmetiikan meikkejä kohtaan kasvaa, niin sitä suurempi paine tulee myös valmistaa hyviä sellaisia.

LUONNONKOSMETIIKKA EI OLE TEHOKASTA

TOTAALISEN VÄÄRIN. Muistan itse ennen ajatelleeni, että kuinka ihmeessä parin raaka-aineen tuote voi olla tehokas. Nyt ihmettelen, että mihin tämä oma logiikkani oikein perustui. Jos ostan kaupasta eineslihapullia, joissa on pieni määrä lihaa niin onko se muka parempaa kuin kotitekoiset lihapullat, joissa on melkein pelkästään sitä itseään eli lihaa. Niin ja itsehän en siis syö punaista lihaa kuin todella harvoin. Kyllähän sitä käyttää mielummin kosmetiikkatuotetta, joka sisältää raaka-aineita, joissa on vaan ihon hyvinvointia parantavia ainesosia eikä “täyteaineita”, jotka vaikuttavat vaan itse tuotteen koostumukseen ja sen mukavaan ihotuntumaan.

Tällä väitteellä ei siis ole mitään perää, koska laadukas luonnonkosmetiikka on (tuotteesta ja brändistä riippuen) täynnä upeita ihoa helliviä ainesosia.

Olisiko teillä mielessä vielä jokin myytti luonnonkosmetiikkaan liittyen? Voisin kommenteissa vastata pitääkö se paikkaansa. 

P.S. Tämän postauksen lookin tein tällä viikolla IG stooreissa ja se löytyy edelleen IG:n kohokohdista.

  • Henna

    Aika usein luonnonkosmetiikka tuoksuu.. luonnonkosmetiikalta. Ainakin kasvovoiteissa se jonkin verran häiritsee. Esim Weleda skinfood tuoksuu epämiellyttävälle, samoin Essen voiteet. Mitä mieltä olet, onko tullut vastaan voiteita jotka muistuttaisivat tuoksultaan synteettistä kosmetiikkaa?

    • Miia Johansson

      Ymmärrän! 🥰 Etenkin silloin alkuun, kun aloin käyttämään enemmän luonnon tuotteita en tykännyt näistä tuoksuista yhtään. 😟 Niihin tosin tottuu ja tottuu jopa tykkäämään.

      Luonnonkosmetiikassa myös itse raaka-aineet voivat tuoksua, mutta onneksi on myös tuoksuttomia tuotteita. Jos siis tuntuu ettei ne mielytä edes tottuminen kautta. Ja tietty on myös joitain tuotteita, joissa on paljon kivempia tuoksuja. Esim. kuin karkin tuoksuinen Evolven C booster. Eli onhan niitä, mutta vaikea sanoa, että mikä on just sun tuoksunenään hyvä. 😍

      Pakko muuten sanoa, että nyt kun oon käyttänyt luonnonkosmetiikaa paljon, niin synteettiset tuoksut aiheuttaa mulle saman. Eli ne tuoksuu juurikin synteettisellä nyt luonnollisen rinnalla ja oon kuullu tän monelta muultakin. 😊

      Tuoksuttomista mulla on juttua tässä:
      https://miiajohansson.com/2020/05/23/hajusteeton-ja-tuoksuton-kosmetiikka-nailla-hoidat-ihoasi/

      • Maikku

        Tätä niin komppaan! Nyt jos joku on laittanut esim. synteettistä hajuvettä, se haisee oman nenään aivan kauhealle ja joskus jopa sietämättömälle. Tuoksuihin tottuu luonnonkosmetiikassa ja paljon on juurikin ihania metsäisiä, vaniljaisia tai hedelmäisiäkin tuoksuja 😻

  • Charming Nails

    Oletko testannut Taika -luonnonkosmetiikkaa? Olisi kiva lukea mielipiteesi 🙂 joskus aikoinaan kärsin aknesta, se oli ihan hirveetä kun ihotautilääkäri vielä suositteli Humektania kasvovoiteeksi. Iho meni siitä vaan enemmän paukamille ja oli kipeä. En ymmärtänyt mitään ihonhoidosta ja käytin silloin synteettisia markettimeikkejä joita laitoin kuuunnon kerroksen että akne peittyisi.

    No sitten meillekin tuli internet ja tietoa pystyi hakemaan itsekin. Jotenkin löysin Juurikasvu -palstan, mineraalimeikit ja luonnonkosmetiikan. Maailma avautui ja vaihdoin kaiken luonnonkosmetiikkaan ja kas näin, iho parani. Näihin aikoihin aloitin bloginkin. Akne hävisi hiljalleen ja iho voi paremmin.
    Osasin yhdistää kipeät paukamat mineraaliöljyyn ja opettelin tulkitsemaan incejä. Meni kyllä vuosia että osasin yhdistää jatkuvasti vuotavat, kirvelevät ja vetistelevät silmät propyleeniglykoliin. Sen kun jätti pois, silmien vuotaminen loppui ja mulla on siis silmät vuotaneet varmaan 20 vuotta kun olen luullut että se on vaan joku sukuvika tai kuivat silmät ;D

    Edelleen käytin huoletta luonnonkosmetiikkaa, ovathan ne turvallisia, kunnes kurkkasin jonkun kasvoveden inciä. No siinähän sitä propyleeniglykolia komeili ja tämäkin sarja oli siis sertifioitua ja piti olla luotettavaa. Onneksi nykyään ihoni kestää synteettistä että luomua sekaisin, kaikkea käytän kunhan inci on turvallinen minun näkökulmastani. Olen löytänyt vaan 2 sarjaa joita uskallan käyttää huoletta, joilla on minulle “puhtaat” incit.

    Se on tavallaan myytti että luonnonkosmetiikka on aina turvallista, sama pätee apteekkituotteisiin tai allergia- ja astmaliiton tuotteisiin että ne ovat puhtaita. Höpö höpö!

    • Miia Johansson

      Joo, se on totta, että aina pitää kurkkia sinne Inci-listan puolelle. 😍 Tosiaan Apteekkikosmetiikka on jotenkin saanut kummallisen hienon maineen, mutta sieltä löytyy myös todella paljon sitä huonompaa kosmetiikkaa. Tai mihin nyt jokainen itse vetääkään omat rajansa. 😟

      Muuten tuo propylen glycol on yksi tooodella monista raaka-aineista, joista pitkäaikaista tutkimustietoa ei ole. Lista tällaisista raaka-aineista on pitkä ja netti täynnä keskusteluja puolesta ja vastaan.

  • Rva A.

    En ole yhdessäkään artikkelissa, blogissa tai missään muussakaan paikassa törmännyt minkäänlaiseen vertailuun siitä, mikä aine synteettisessä on korvattu millä ainesosalla luonnonkosmetiikan puolella.

    Olen aina hoitanut ihoani kiitettävän hyvin, mitään iho-ongelmia ei ole esiintynyt, eikä mitään sellaista ole esiintynyt, joka selittyisi väärällä kosmetiikkavalinnalla.

    Siirryin 3 vuotta sitten pääasiallisesti luonnon puolelle, nyt taas sekakäyttäjä. Yhtään mitään eroja en ole huomannut ihossani, eli ihan sama kumpaa käytän. Itse olen jo alkanut siirtyä takaisin synteettiseen, mielestäni luonnonkosmessa on vain hilattu hintoja mekaanisesti ylös, perustelematta vesitiiviisti, mikä esim. seerumissa voi maksaa 400 euroa.

    Loppulauseena sanoisin, että olen alkanut hiipua luonnonkosmetiikan huterasta “arvoylistyksestä”, koska synteettinen ei ole vuosienkaan käytön jälkeen aiheuttanut mitään negatiivista, päinvastoin, löydän useammin hyviä kuin luonnon puolelta, eikä synteettisen kosmetiikan arvoja tarvitse puolustaa ja yli markkinoida niin raivokkaasti kuin luonnonkosmetiikan markkinoilla on tapana.

    • Miia Johansson

      Helou! 😊 Aihe on todella laaja ja se olisi ihan kunnon nettikurssi pituinen. Siksi siitä ei ole varmasti puhuttu monessa paikkaa. Mun mielestä on tärkeämpää katsoa asiaa oman kehon ja ympäristön kannalta kuin vastakkainasetella.

      Ja ihana kuulla, ettei sulla ole ollut sen kummempia iho-ongelmia. 😊👌

      Ja kerro ihmeessä mikä luonnonkosmetiikan seerumi maksaa 400€. Näitä hilattuja hintoja löytyy todella paljon myös synteettiseltä puolelta eli ihan kaikessa kosmetiikassa. Mikään raaka-aine ei ole sen arvoista, mutta brändäys voi olla. Ja jos saa myytyä tuohon hintaan niin mikäs siinä. Itse tietenkin suosittelen mielummin kohtuuhintaista kosmetiikkaa.

      Se on totta, että on tätä luonnonkosmetiikan ylistystä löytyy paljon ja sitä kotiinkin tässä postauksessa kertoa, että molemmilla on omat ongelmansa. Meidän pitää vaan kuluttajina olla tietoisia mitä ostamme ja mistä maksamme. Ja tutustua itse tuotteen sisältöön ja unohtaa nämä puheet.

      Ja loppuun omakohtainen kokemukseni. Mun iho on parempi kuin koskaan, kun vaihdoin omalle iholle sopiviin ja oikeasti inci-listaltaan laadukkaisiin luonnon raaka-aineisiin. Mukana myös tuollainen Olivia Klein tyylinen ratkaisu, josta postauksessa puhuin. Periaatteessahan se on synteettistä kosmetiikkaa, kun siinä kaikki raaka-aineet ei ole luonnonkosmetiikaa.

  • Eva

    Se mikä tuntuu ”väärältä” on sitten kyse kosmetiikasta, ruuasta, vaatteista tai ihan mistä vaan, kun tietynlainen ihmismäärä ”ostaa” itselleen paremman leiman sillä että julistaa kovaäänisesti käyttävänsä VAIN luomuruokaa, ostavansa vain luontoystävällistä sähköä, parantavansa sairaudet luontoa säästävillä rohdoilla vaikka kyse ei ole siitä, että oikeasti pohtivat luonnon/maailman/oman kehon tilaa, vaan koska ehkä heidän mielestä on ”parempi” sanoa että luonnonmukainen on ok. tästä varmasti monen ärsyyntyminen siihen, että laitetaan nämä asiat vierekkäin. Itse olen ns sekakäyttäjä, näin 45+ ikäisenä tuntuu että olen löytänyt tällä hetekellä sopivat tuotteet kosmetiikassa ja ihonhoidossa. Nuorempana olin huomattavasti innostuneempi kaikesta uudesta, oli kiva testata värejä, uusia tuotteita… nyt enemmänkin huomaan että olen tyytyväinen siihen että on tasapainossa purkit ja purnukat ja että juuri ne sopivat mulle tällä hetkellä. 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Eva! 🙂 Okei, mulle onkin vieras tämä ryhmä. Mutta se tietty varmaan riippuu, että mistä asioita seurailee ja mikä osaa omalle kohdalle. Mä oon huomannut, että selkeästi ihmiset on alkaneet olemaan tiedostavia näiden asioiden kanssa ja ottavat myös selvää. Niinkin hyvin, että mä saan myös paljon uutta oppia teiltä seuraajilta. 😀

  • Sonja

    Moi!
    Tälläistä olen miettinyt, että lähteehän ns. tavalliset meikit kasvoilta luonnonkosmetiikan puhdistusaineilla? Ehkä tyhmä kysymys, jotenkin vain arveluttaa että voiko luonnonkosmetiikassa olla kunnolla puhdistustehoa. En ole koskaan kokeillut.

    Ehtisitkö vastata myös mun muihin putsaripulmiin?

    Sulla on aivan upea iho ja olenkin nyt päättänyt alkaa seuraamaan sun neuvoja ja tuotesuosituksia ihonhoidossa. Ekaksi aion laittaa puhdistustuotteet uusiksi. Olen tähän asti tehnyt kaksoispuhdistuksen ja sitä aion jatkaa.
    En halua käyttää purkista sormin kaavittavaa balmia, vaan haluan pumppupullossa olevan öljyn, jonka voin vain pyöritellä kuivalle iholle, jatkaa puhdistusta konjac-sienellä ja lopuksi huuhtoa pois. En löytänyt blogistasi muuta sopivaa suositusta kuin Holika holikan Moisture Cleansing Oilin (onhan se tämä? https://eleven.fi/ihonhoito/k-beauty/holika-holika-seed-blossom-moisture-cleansing-oil ). Tähän asti olen käyttänyt Cliniquen ja MACin öljyjä. Onko ne huonoja, pitäiskö vaihtaa Holika Holikaan?

    MAC:
    Cetyl Ethylhexanoate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Peg-20 Glyceryl Triisostearate, Squalane, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Oryza Sativa (Rice) Germ Oil, Tocopherol, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Water\Aqua\Eau, Rosa Canina (Rose) Fruit Oil, Limonene

    Clinique:
    Cetyl Ethylhexanoate, Triethylhexanoin, Peg-20 Glyceryl Triisostearate, Polybutene, Peg-8 Diisostearate, Peg-12 Diisostearate, Ppg-15 Stearyl Ether, Water, Tocopheryl Acetate, Glycerin, Caprylyl Glycol, Glyceryl Laurate, Bht

    Mikä olisi sitten paras kakkosvaiheen putsari? Ihoni on aika kuiva, mutta finnejä tulee kuitenkin paljon. Blogistasi löytyy kyllä paljon tuotesuosituksia, mutta mietin että olisiko joku juuri näihin tarpeisiin paras mahdollinen.

    Kiitos, jos ehdit/viitsit kommentoida!

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 🙂 Joo, lähtee hyvin. Niin luonnon- kuin synteettisessä kosmetiikassa käytetään samoja öljyjä. Joskus puhtaammassa muodossa ja joskus hieman enemmän muokattuna. Mä lähtisin purkamaan tätä sun putsaripulmaa sillä, että mikä ihotyyppi sulla on? Mainitsit finnit, mutta onko sulla siis akne vai epäpuhtauksiin taipuvainen sekaiho kenties?

      Itse en ole luonnon puolelta törmännyt vielä hyvään emulgoituvaan putsariin. Tuo Holika Holika oli sitä blogini aikaa (ikävä kyllä), kun en vielä tiennyt ihonhoidosta mitään ja arvioin tuotteet niiden ihotuntuman mukaan. Ja on myös hyvin vaikea nyt mennä mennä sanomaan, että onko nuo sun käyttämäsi hyviä tai huonoja, koska itse suosin juurikin luonnon tuotteita ja oon niiden avulla saanut autettua tuhansia ihopulmiensa kanssa.

      Tosiaan, kuten mainitsit, niin blogissani löytyy paljon suosituksia ja niitä suosittelen kyllä sullekin oman ihotyyppisi mukaisesti, jos haluat mun vinkkien mukaan edetä. Mutta sitten se olisi balmimainen emulgoituva putsari. 😉

      Tässä parista mun lemppariputsarista:
      https://miiajohansson.com/2020/11/09/paras-meikinpoistoaine-ja-suomalainen/

      Ja tässä kaksoispuhdistuksesta ja niistä toisen vaiheen putsareista:
      https://miiajohansson.com/2020/08/23/kaksoispuhdistus-miten-milla-ja-kenelle-aivan-ehdoton/

      • Sonja

        Kiitos vastauksesta ja linkeistä!
        Äh, en kyllä tykkää ajatuksesta että putsari on kiinteänä purkissa 😀 Mutta ehkä sitten voisin yhden purkin verran kokeilla… Hyvä, etten ehtinyt laittaa Holika Holikaa tilaukseen. Vieläkö tuo Evolve on sun mielestä hyvä? Näyttäisi olevan hiukan edullisempi kuin Fiini.

        En enää edes tiedä, minkälainen ihotyyppi mulla on, olen vain sokeasti seurannut korealaista ihonhoitorutiinia ja odotellut tuloksia… *facepalm* Ihoa kiristelee hiukan pesun jälkeen, mutta se ei hilseile. Vääränlainen meikkivoide tarraa kuiviin kohtiin heti, vaikka alla on kosteuttavien tuotteiden armeija. Iho kiiltää helposti ja finnejä tulee etenkin leukaan ja silmien väliin (raivostuttavaa!). En usko, että tätä vielä akneksi voi kuitenkaan sanoa. Ikää 30 vuotta.

        • Miia Johansson

          Evolve on joo hyvä, mutta sopii paremmin kuivalle iholle. Plus sillä ei lähde meikki yhtä hyvin kuin Fiinillä. 😊 Ota teelusikka avuksi tuon balmiputsarin kanssa. 😃

          Ootko sä käyttänyt korealaisessa kaksoispuhdistuksessa kenties vaahto- tai geeliputsareita? Siinä voi olla yksi syy kiristelyyn ja kuivuuteen.

          Mäkin käytin ennen ihan superpaljon eri korealaisia tuotteita, mutta ihan se perus ihonhoito yllättävää kyllä riittää. 😊 Talvella monella sitten apuna vielä kosteuttava seerumi, mutta ei läheskään kaikilla.

          • Sonja

            Joo, käytössä on jo pitkään ollut L300-merkin puhdistusVAAHTO. No kun siinä lukee että kuivalle iholle…! 😀 Vaihtoon menee. Mut eikö mun ihotyyppi olekaan kuiva?
            Vaihdoin muuten tänään käsisaippuan sulfaatittomaan (N.A.E.) ja vaikka haju on kammottava niin kylläpä on nyt pehmoiset kädet, jo muutaman pesun jälkeen! Toivottavasti naamakin rauhoittuu uusien tuotteiden myötä. Kiitos vielä vinkeistä.

          • Miia Johansson

            Mä voin melkein mennä takuuseen, että saat tuon putsarin vaihdosta avun aika moneen juttuun. 😊

            Ja siis sun ihotyypin näkee paremmin sitten, kun iho on rauhoittunut, kun sitä ei enää putsaa liian vahvalla tuotteella. Vaikea siis sanoa, mutta kuivalle iholle tulee harvemmin epäpuhtauksia, tosin väärä putsari voi aiheuttaa myös epäpuhtauksia.

  • Ee

    Tämä kommentti ei nyt suoranaisesti liity luonnon vs synteettinen kosmetiikka aiheeseen, vaan yleisesti kaiken kosmetiikan suhteen siihen että kosmetiikkatuotteiden valinta ja INCI-listojen syynäys on kyllä aikamoinen työmaa tällaiselle ihmiselle, jolla ei ole tietämystä kosmetiikan raaka-aineista. Olen kokeillut monia ihotyypilleni suositeltuja (luonnonkosmetiikan) tuotteita, mutta joutunut pettymään, kun ne eivät ole olleet sopivia. En halua edes ajatella kuinka monia satoja euroja olen laittanut tällaisiin tuotteisiin. Ja lopulta olen päätynyt käyttämään Avrilin tuotteita, jotka ovat edullista luonnonkosmetiikkaa. Onko sinulla kokemusta/mielipidettä Avrilin ihonhoitotuotteista? Tai osaatko sanoa, voiko olla että ne sopivat sen takia paremmin herkälle iholleni, ettei niissä ole liikaa ihoon voimakkaasti vaikuttavia ainesosia toisin kuin kalliimmissa lk tuotteissa (vaikka niitäkin olen käyttänyt herkän ihon tuotteita)?

    • Miia Johansson

      Heippa Ee! 😊 Nyt on tosi vaikeaa sanoa, kun en tiedä mitä olet testaillut ja mitä ihosi on niistä tuumannut. Mutta luonnonkosmetiikassakaan hinta ei välttämättä kerro mitään. Pääasia kuitenkin, että oot nyt löytänyt omalle ihollesi sopivia tuotteita. 😊

  • Rosa

    Kiitos hyvästä postauksesta🙂 samoja asioita on tullut itsekkin pyöriteltyä pidemmän aikaa! Itse käytän enimmäkseen luonnonkosmetiikka, koska sieltä on löytynyt niin loistavan hyviä tuotteita🙂
    Yksi harhaluulo mihin on tullut törmättyä on se, että luonnonkosmetiikan ostaminen olisi aina automaattisesti ekoteko. Se toki saattaa olla mutta ei aina.
    Luonnokosmetiikassa yksittäisen raaka-aineen viljelyyn on saatettu käyttää todella suuria määriä arvokasta maa-alaa, vettä, koneistoa yms, joista koituu ilmasto päästöjä. Kun taas synteettisesti laboratoriossa voisivat päästöt olla minimaaliset kyseisen raaka-aineet kohdalla.
    Itseäni yllätti kun luin että litraan ruusuöljyä tarvitaan tuhat kiloa ruusun terälehtiä, väistämättä miettii mitä kaikkea ravinnoksi kelpaapaa voisi näillä pelto aloilla viljellä 🙄
    Näin ei tietenkään aina ole ja luonnoksometiikkaa tuotetaan myös varmasti löytyy tuottajia, jotka ovat onnistuneet saamaan prosessin mahdollisimman ympäristöystävälliseksi) Lähinnä vaan itse toivoisi, että ihmiset ei asettelisi vastakkain ja ajattelisi niin mustavalkoisesti asioista.

    • Miia Johansson

      Todella hyvä pointti!!! 👌😊 Olen samaa mieltä kyllä kuin sinä. Tämä on taas se yksi huonompi puoli luonnonkosmetiikassa.

  • Armiss

    Kehut aina sitä Bybin mistiä… Mitä mieltä olet noin yleisesti Bybin tuotteista? Siis voiko luonnonkosmetiikkaan tutustumaton ns. huoletta tilata esim. niitä voiteita eli että kaikissä on incit kunnossa? Esimerkkinä vaikka C-Caf Cream -kirkastava kasvovoide ja Night Nutrition -korjaava proteiiniyövoide. Hajoo pää kun valikoimaa kaikessa on liikaa 😉

    • Miia Johansson

      Helou 😊 Riippuu mitä tarkoitat “incit kunnossa”? 🥰 Bybin tuotteet on laadukkaita, mutta riippuu ihan siitä mitä sun iho tarvitsee. Sen mukaan kannattaa valita kosmetiikka. Täällä blogissa on paljon postauksia eri ihotyypeille.

      Esim. tämän postauksen kautta pääsee niihin: https://miiajohansson.com/2020/09/24/ihonhoito-oman-ihotyypin-mukaan/

      • Armiss

        Ikääntyvä sekaiho. Näytti sekaihosuosikeissa ainakin C caf olevan… 🤗 Tosin sen linkin kautta 15 e kalliimmalla kun toisesta paikasta 🤔

        • Miia Johansson

          Heippa Armiss! 🙂 joo, mä linkkaan usein siihen nettikauppaan, josta saa mahdollisimman monta tuotetta kerralla.

  • Heidi

    Ei liity varsinaisesti tähän, mutten saanut kommentoitua aiheeseen, missä käsittelyt kuorintavoiteita. Onko sinulla kokemusta Flow Cosmeticsin Entsyynikuorintanaamiosta? Tarvitsisin kuivalle iholle jonkin kuorinnan, ja kun kehittyä Bybiä ei enää saa, niin yritän löytää korvaavaa.

    Kiitokset ihanasta blogista ja instasta olen saanut molemmista paljon apua ja vinkkejä niin ihonhoitoon kuin meikkaamiseenkin.

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 🙂 Joo, on kokemusta ja en ikävä kyllä niistäkään ainakaan ensikokeilulla tykännyt, mutta testaan niitäkin vielä uudelleen. Oon ihan supernirso kuorintojen kanssa. 🙁

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram