IHOA HOITAVA MEIKKIVOIDE x 3

26.09.2020

Tiesitkö, että lähes jokaisen synteettisen meikkivoiteen raaka-aineissa on paljon silikonia. Se on hyvä raaka-aine, koska se silottaa ihoa hyvin ja auttaa meikkiä pysymään paremmin. Kuitenkin silikonilla on kääntöpuoli. Se on iholle vieras aine ja se saattaa sekoittaa ihon mikrobitasapainoa. Lisäksi iho ei mitenkään pysty hyödyntämään silikonia. Ja mitä tulee luontoon – silikoni ei ole biohajoavaa.

Tykkään itse käyttää myös tällaisia silikonillisia meikkivoiteita erityisesti tärkeinä päivinä, mutta pääsääntöisesti käännyn luonnon hoitaviin meikkivoiteisiin, koska ihoni pysyy näin huomattavasti paremmassa kunnossa. Voisin verrata tätä roskaruokaan. Se on välillä ihan ok, mutta joka päivä syötynä se ei ole kropalle enää niin hyvä. Tietenkin luonnon puolesta tavoitteena on päästä silikonimömmöistä kokonaan eroon.

1. KEVYT JA IHON SÄVYÄ TASOITTAVA MEIKKIVOIDE

*Zuii Lux Flawless meikkivoide näkyi paljon kanavissani viime vuonna, kunnes tuotteessa kävi jokin kömmähdys ja sen koostumus muuttui niin paljon, että uusi ostamani puteli jäi käyttämättä. Zuii korjasi koostumuksen, mutta nyt kun sain uudelleen tuotteen kokeiluun, niin itse purkissa oli jotain vikaa. Mieheni kuitenkin korjasi putelin ja pääsin vihdoin testailemaan.

En sitten tiedä onko ihoni muuttunut entistä rasvoittuvampaan suuntaan, mutta ensikokeilulla sanoisin, että koostumus on erilainen ja sopii nyt paremmin kuivalle iholle. Sinänsä harmi, koska luonnon puolelta on niin vaikea löytää meikkivoidetta seka- ja rasvaiselle iholle.

Tämä kuitenkin blurraa kevyesti kasvoja peittämällä kevyesti ihon virheitä, mutta ei tosin kokonaan. Näet eron postauksen ensimmäisessä kuvassa (käytän lisänä tietenkin aina myös peitevoidetta kasvojen keskiosissa). Ennenkaikkea tämä meikkivoide on iholle hyvä ja hoitava.

SÄVYISTÄ: Käytän tällä hetkellä itseruskettavaa ja siksi sävy *Driftwood on loistava. Muutenkin sävyt antavat paljon anteeksi, koska meikkivoide on niin kevyt. Joku joka on minua paljon ruskettuneempi voi hyvin käyttää tätä samaa sävyä. Sävy *Dusk on taas loistava perus vaalealle talvi-iholle ja *Ivory todella vaalealle. Sävyvalikoima on siis nappi ja paljon tummemmillekin löytyy sävyjä. Itse en tosin rehellisyyden nimissä tykkää käyttää näin kevyttä meikkivoidetta silloin kun en ole ruskettunut, koska silloin kasvoni ovat todella punaiset ja se paistaa läpi. Eli talvella ja ilman itseruskettavaa käännyt peittävämpien meikkivoiteiden puoleen.

2. EHDOTTOMASTI PARAS ONGELMAIHOLLE

Kyseessä ei ole meikkivoide vaan *mineraalimeikkipuuteri Alima Purelta, joka ajaa siis meikkivoiteen virkaa ja yhdessä ihon omien öljyjen kanssa muodostaa kauniin meikkipohjan. Tämä on mielestäni ehdottomasti paras kokeilemani. Se sopii kaikille ihotyypeille ja erityisesti suosittelen mineraalimeikkipuutereita ongelmaihoisille, kuten akneen, POD-iholle tai herkkäihoiselle. Tälläinen meikkipuuteri ei nimittäin häiritse ihon luonnollista toimintaa millään tavoin.

Mineraalimeikkipuuteria voi levittää juuri sellaisen kerroksen kuin haluaa eli sillä saa niin peittävää kuin myös kevyttä lopputulosta. Tärkeintä sen kanssa on hyvä sivellin, joka tekee levityksestä nopeaa ja helppoa.

Näet ennen ja jälkeen kuvat postauksen toisessa kuvassa eli tässä yläpuolella. Iho näyttää iholta, mutta paremmalta versiolta.

Sävyvalinnoista ja sivellinvalinnoista voit lukea lisää TÄSTÄ POSTAUKSESTA, jonka omistin kokonaan tälle *Alima Puren mineraalimeikkipuuterille.

3. PEITTÄVÄ JA PYSYVÄMPI

Kolmas meikkivoide on melko mielenkiintoinen, sillä tämän *Madaran Skin Equal meikkivoiteen koostumuksen kanssa on itselläni kuin myös muutamalla teistä ollut ongelmia. Sen ravistus ja vispaus putelin putkella auttaa jo aika paljon asiaan, mutta tuntuu, että välillä saan sillä loistavan meikkipohjan ja välillä en. Tämä on yksi harvoista luonnon meikkivoiteista, jota uskallan suositella myös sekaihoiselle, mutta todella rasvoittuvalla iholla tämä ei kuitenkaan pysy.

Lisää sävyistä ja meikkivoiteesta voit lukea TÄSTÄ POSTAUKSESTA, jonka omistin tälle meikkivoiteelle. Meikkivoide on kasvoillani yllä olevassa kuvassa.

Olisi huippua kuulla teidän mielipiteitä näistä kolmesta meikkivoiteesta!

P.S. Kaupoissa ja netissä näkee paljon meikkivoiteita, joita mainostetaan iholle hyväksi käyttämällä sanoja: healthy foundation, serum foundation, treatment foundation ja vaikka mitä. Näistä harva kuitenkaan on oikeasti iholle hyvä. Markkinoijahan saa sanoa tällaisiä, vaikka INCI-lista sanoisi jotain ihan muuta. Totuus kun seisoo aina INCI-listassa eli ainesosaluottelossa niin kosmetiikassa kuin ruoassakin. 

  • Laura

    Onko sun käyttämissä peitevoiteissa silikonia? Mikä luonnonkosmetiikan peitevoide on suosikkisi?

  • Anna

    Alima pure 😍 lempparini ollut alkukesästä lähtien! En olisi uskonut tykästyväni näin paljon mineraalimeikkeihin, mutta niin vaan kävi. Antaa todella kauniin ja luonnollisen lopputuloksen, peittäen kuitenkin tarpeeksi. Ihoni myös kiittää!

    • Miia Johansson

      Joo siis ihan kuin mun suusta!! 😍 Mäkään en olis uskonu ihastuvani mineraalimeikkipuuteriin.. ikinä! Mutta ihosta tulee superkaunis! 🥰

    • Taija

      Sama mulla, paras meikkipohja ja tekee ihosta kauniin. Onneksi rohkenin testata. Meikkivoiteita en ole enää käyttänyt 😀

    • Seija Karstunen

      Täytyypä kokeilla, kun nykyään herkkäihoisena ja edelleen huono meikkiä käyttämään – tyyppinä tuntuu jot ihan sama kuinka tyyliin laatukamaa meikkivoide on, on kuin olisi naamio naamalla, siltä tuntuu eikä siis mitenkään mukava naamio. Kiitos 🙂

  • Pepsi

    Moi. ☺
    Multa löytyy nämä kaikki kolme, kun olen metsästänyt omalle, melko rasvoittuvalle iholleni sitä täydellistä meikkivoidetta.

    Aiemmin jo kerroinkin, että Madara on ehkä huonoin mulle. Se näyttää hyvältä heti levitettynä, mutta tosi pian se kerääntyy ihohuokosten pohjaan ja pieniin juonteisiin. Vaikka yritän sekoittaa tuotteen, levittää eri siveltimellä ja vähentää määrää. 😐

    Alima puren kanssa en ole vielä ehkä päässyt ihan sinuiksi. Tykkään ehkä hieman peittävämmästä lopputuloksesta tai siis koen, että en ole vielä onnistunut saamaan sillä riittävän tasaista väriä kasvoilleni. Ja ehkä myös tämän alle laitettavalla voiteella on merkitystä senkin kannalta, että iho tunnu liian kuivalta.
    Tämän käyttöä ja testailua jatkan kuitenkin ehdottomasti. ☺

    Zuiin meikkivoide on ehdottomasti näistä se paras mulle. Levittyy kauniisti ja helposti.
    Tosin sellaisen havainnon nyt pidemmän aikaa käytettyäni oon tehnyt, että kestävyys ei ole synteettisten luokkaa. Illalla meikkivoide on ikäänkuin liukunut, sulanut pois ja punaisuus tulee taas näkyviin.

    Tällaista se on rasvoittuvan ihon omaavalla, ei oo helppoa ei. 😃😁
    Etsinnät jatkuu ja siihen saakka mennään näillä. Ainoastaan Madara jää varmaan itselläni käyttämättä, muut kyllä käytetään loppuun. 👍

  • Laura

    Ah, Alima Pure on ihana!😍 Oon niin monta eri mineraalipohjaa kokeillut aikoinaan ja olin jo ehtinyt luovuttaa niiden suhteen. Nyt kuitenkin stressin ja maskin käytön lisääntymisen vuoksi leuka alkoi mennä tosi huonoon kuntoon entisen meikkipohjan kanssa, niin oli pakko keksiä jotain muuta. Oon käyttänyt nyt pari viikkoa ja tää on ihan superhyvä! Enää ei myöskään tarvii olla jatkuvasti korjailemassa meikkipohjaa, kun pysyy rasvoittuvallakin iholla nättinä😊

  • Oona

    Silikoni ei ole biohajoavaa, mutta se hajoaa kyllä. Se hajoaa takaisin vedeksi, hapeksi ja hiekaksi (josta se on jalostettu). Se ei siis kuormita luontoa. Mitä tarkoitat sillä, ettei iho pysty hyödyntämään silikonia? Silikonit ovat laaja ryhmä aineita, ja yleensä voiteissa/meikkivoiteissa olevat silikonit auttavat kosteuttamaan ihoa. Silikoni ei imeydy ihoon, mutta aineen ei tarvitse aina imeytyä ollakseen hyödyksi! 🙂 En oikein tiedä mistä tämä silikoni-misinformaatio kumpuaa. Silikoni on toki iholle vieras aine, mutta niin ovat kyllä melkein kaikki luonnonkosmetiikassa käytetyt aineet. Mineraalimeikit on kyllä super hyviä, erityisesti herkälle iholle!

    • Kati @ Twistbe

      Silikonejahan on toki erilaisia, mutta myös niiden, etenkin pidemmän aikavälin, vaikutuksia yhä tutkitaan. D4, D5 ja D6 sykliset silikonit kuitenkin on esimerkiksi todettu ympäristöongelmiksi. Siitä kun ongelmia havaitaan siihen että lainsäädäntö reagoi menee käytännössä vuosikausia eikä prosessia nopeuta teollisuuden lobbaus….

      https://www.foodpackagingforum.org/news/echa-classifies-cyclic-siloxanes-as-svhcs

      Ovatko kaikki silikonit haitallisia ympäristölle? Eivät välttämättä, mutta miten sitten niiden vaikutukset iholla? Silikoni on kieltämättä jopa ylivoimainen raaka-aine sitomaan kosteutta iholle ja luomaan suojaavan kalvon. Siksi sitä käytetään mm. arpi- ja haavahoidoissa.

      Ihonhoito- ja meikkituotteissa silikonia käytetään myös luomaan sileää tuntumaa ja näköä iholle. Tämä on kuitenkin vaikutus joka huuhdellaan illan tullen pois iholta, ei ihoa aidosti hoitava ominaisuus tai ihon luonnollista toimintaa tukeva. Näemme Twistbellä käytännön asiakastyössä myös kuinka silikonit häiritsevät ihon luonnollista toimintaa, niillä ikäänkuin laastaroidaan ihoa jolloin iho ei toimi ITSE optimaalisesti. Tästä voi johtua esimerkiksi tilanne jossa vahvasti silikonipohjaisista tuotteista pois vaihtaminen voi tuntua mahdottomalta koska iho reagoi muutoksen välittömästi sillä ihon oma toiminta ei ole kunnossa ja tasapainossa.

      Iho ja sen mikrobiomi on nerokas järjestelmä kun sen antaa toimia rauhassa. Luonnonkosmetiikassakin sallitaan toki paljon prosessoituja raaka-aineita’ mutta laadukkaissa tuotteissa paljon mm kylmäpuristettuja kasviöljyjä, joita iho pystyy hyödyntämään silikoneja huomattavasti monipuolisemmin. Ja jotka itsessään ovat silikoneja huomattavasti monipuolisempia.

  • Nea Niemi

    Oletko koskaan käyttänyt everyday mineralsin mineraalimeikkivoidetta? Siinä se ”matte” versio sopii mielestäni hyvin sellaiselle iholle, joka tarvitsee todella peittävän, jos on pahaan punaisuuteen taittava iho.

    • Miia Johansson

      Heippa Nea! 🙂 En ole testaillut, mutta kuulostaa hyvältä.

  • Eveliina K-H

    Heippa! Olen käyttänyt tuota Madaran meikkivoidetta ja voin samaistua tuohon mainitsemaasi ilmiöön. Ihoni on sekaiho, ei kauhean rasvoittuvan mutta vähän t-alueelta. Välillä se levittyy ja sulautuu ihoon todella kauniisti, kun taas välillä varsinkin t-alueelle se jotenkin ihmeellisesti nousee pintaan. Melkeinpä kuplii voisi sanoa.. mahtaisiko johtua kuolleesta ihosolukosta? En ole muistanut tarkkailla että onko parempi kuorintaa seuraavana päivänä..

    • Miia Johansson

      Heippa Eveliina! 🙂 Mä veikkaan, että kyseessä on vaan tuotteen formulointi ja tuote pitäisi jotenkin saada heti alkuun sekoitettua paremmin. Hyvinkin voi olla eroja myös eri tuote-erissä. 🙁

  • Rosa

    Moi Miia! Mitä mieltä olet, sopiiko mineraalimeikkipuuteri myös vahvasti rasvoittuvalle sekaiholle? Miten mineraalimeikki kestää rasvoittuvuutta? Olen hipelöinyt Lily Lolon mineraalimeikkipuuteria jo pitkään, mutta en ole uskaltanut vielä investoida…

  • Ella

    Ostin juuri tuon Zuiin meikkivoiteen ja pari kertaa olen sitä ehtinyt käyttämään. Peittävyys oli aika kevyt, mutta musta se oli ihan riittävä kunhan iho on suht hyvässä kunnossa. Pysyvyys oli mielestäni yllättävän hyvä, pysyi sekaihollani jopa nenänpielissä melko hyvin. Ostin sävyn Driftwood, mutta harmittavasti se oli minulle hiukan liian tumma. Mutta miksattuna vaaleampaan vuoteeseen se menettelee, pitää sitten vain ensi kerralla kokeilla tuota duskia 🙂

    • Miia Johansson

      No voihan kökkö.. joo tuo Drifwood on sellainen ruskettuneen sävy. 🙁

  • Sanna

    Alima Puren meikkipuuteri on kyllä aivan loistava tuote, paras luonkos-pohja jota olen käyttänyt😍 Ostin juuri testiin tuon Madaran skin equalin, mutta se on juuri siinä rajalla että on liian rasvainen itselleni. Peittokykykin on selvästi huononpi kuin Alimalla. Sanoisin, että omalla ihollani jopa Algamariksenkin sävytetty spf30 toimii paremmin kuin skin equal.

  • Viivi Koponen

    Zuii luxi sävyssä dusk muuttuu oranssiksi omalla iholla. Harmi koska tuntuu muuten sopivan iholleni.

  • Nina

    Oon kokeillut nyt kaikkia näitä. Zuii on ihana mut aika kevyt peitoltaan ja haju on erikoinen. Tykkäsin kyllä. Alima puresta en taas ollenkaan. Ihan kun jauhoa vaan pyörittäisi naamalla. Nuorempana käytin pitkään Lorealin mineraalimeikkip. ja silloin oli kiva. Ehkä ikä on syynä. Iho on kuivempi ja nyt rakastan meikkivoiteen kosteutta ja kiiltoa. Nyt madaraa kokeiltu 1-2 x ja vaikuttaa tosi lupaavalta. On muuten sokoksella tarjouksessa..

    • Miia Johansson

      Heippa Nina! 🙂 Jos haju on erikoinen, niin kannattaa reklamoida. Mulla oli tosi erikoinen haju yhdessä putelissa, jonka tilasin Tallink Siljalta ja se haju suorastaan etoi. Ei ollut normaali. Tosin me kaikki otetaan hajut niin erilailla. Normi tuoksi on siis kukkainen. 🙂

      Kannattaa tuon Aliman alla kokeilla kunnon kosteutusta iholla, jotta se menee kauniisti kasvoille. Mutta ihan huippua kuulla, että Madara on ollut sulle hyvä valinta. <3

  • Maiju M

    Zuiin meikkivoiteet ovat parhaita, kiitos sinun! Tosin koen, että tästä saan hyvinkin peittävän lopputuloksen ilman pakkelikerrosta. Liekö sitten laittotapani, tykkään levittää sormin sekä siveltimellä enkä tarvitse peitevoidetta enää nykyään tämän kanssa 😍 Kuperoosaihoni on kuin toinen iho sinun ansiostasi! Wau! En ole huomannut eroa omalla sekaihollani (Driftwood), juuri viime viikolla korkkasin uuden purkin Ruohonjuuresta ja ihanaa päästä taas käyttämään tätä! Kiitos sulle näistä vinkeistä, nää on huippuja 😍

  • Kiille

    Kirjoitat Alima Puren sävyvalinnasta ”Neutral on myös hyvä vaihtoehto, mutta se ei peitä punaisuutta alleen niin kuin beige.” Mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? 😅 Mun ihon pohjasävy ei ole punainen vaan neutraali mutta herkkä ihoni punoittaa jatkuvasti – siis minkä mukaan pohjasävy oikeastaan kannattaisikaan määrittää? Jos haluan punakkuuden peittoon niin beige on silloin oikea valinta? Itsellä ei ole väriopit hallussa mutta eikö AP:n beige taita lämpöiseen? Ja jos sitä isken punoittavalle iholle lopputulos on entistä punakampi vai kumoavatko nämä toisensa 😂

    • Miia Johansson

      Heippa Kiille! 🙂 Tästä pohjasävyvalinnasta on kaksi teoriaa. Itse laitan aina asiakkaille hieman keltaiseen taittavan meikkivoiteen, koska se neutraloi punaisuutta hyvin. Paitsi miestä meikatessa tai esim elokuvarooliin meikatessa tässä pitää olla tarkempi. Esim meikkitaiteilija Bobbi Brown on tässä asiassa samaa mieltä. Meillä kaikilla on kuitenkin ihossa keltaisuutta on iho sitten punainen, neutraali tai keltainen. Jotkut sitten mielummin valitsevat kuitenkin punaiseen taittavalle iholle punaiseen taittavan meikkivoiteen, mutta erityisesti vaalealla iholla tämä voi korostaa ihon punaisuutta. Eli tässä Alimassa beige on hieman keltaisempi kuin neutral. Ei siis mitään suuria määriä, mutta niin, että punaisuus taittuu pois paremmin. Eli myös keltaiseen taittava iho voi punoittaa. Ihon punoitus on tosiaan eri asia kuin ihon punainen pohjasävy. Mutta mielestäni ihan meidän tavallisten naisten elämässä tätä on ehkä turha miettiä liikaa. <3

      • Kiille

        Kiitos vastauksesta! Sekosin näemmä jo omissa kirjoituksissakin mutta pääsit kartalle 🙈 Ja asia tuli selväksi, lähden kokeilemaan tuota beigeä. Kiitos sinun kasvojen iho ei punoita niin pahasti kuin mitä se on punoittanut! Jännä huomata että eihän mun ihonsävy ole oikeasti punainen vaan ihan muuta… 😆

        • Kiille

          Tulin raportoimaan että ostin Alima Puren sävyn beige 2, sävy on mulle täydellinen ja häivyttää myös punakkuutta. Ja siis ylipäänsä nyt oli kyllä rakkautta ensisutaisulla 😍 En ole koskaan aiemmin edes kokeillut mineraalimeikkipuuteria, meikkivoide+puuteri -combolla menty. Kiitos sun ihonhoitovinkkien iho itsessään on niin paljon paremmassa kunnossa, tämä tökötti vei kyllä meikkipohjan uudelle levelille helppoudessaan ja luonnollisuudessaan! Kiitos ❤️ Tästä palvelusta kyllä mieluusti maksaisinkin, onko siihen jotain tapaa (joku muu kuin klikata nettikauppaan linkistäsi)???!
          Levitätkö tuotetta muuten myös luomille ja silmien alle? Laitoin ensin peitevoidetta ja sitten sudin alima puren päälle, ilmeisesti voisi tehdä toisin päinkin? Seuraavaksi pitänee ostaa suosittelemasi Pixin kasvosuihke… 🧐😄

          • Miia Johansson

            Siis niiiin ihanaa kuulla! <3 Tulipa hyvä mieli! Joskus saattaa olla hankala aluksi työstää tämä, mutta sä oot päässyt jyvälle heti alussa. Ja voi kiitos, kun ajattelet minua täällä blogin takana. Mutta mulle se on jo suuri asia, jos ostat linkkini kautta. Se pitää blogini pystyssä. <3

            Mä en itse levitä tuotetta silmien alle ja luomille, mutta sen voi mainiosti tehdä. Ihan mikä vaan itsellä toimii. Ja joo, mä laitan peitevoiteen vasta tuon jälkeen, mutta tietty mikä on sulle paras tapa. Pixi on joo tosi hyvä, mutta toivoisin, että luonnonkosmetiikan puolella olisi jokin vastaava ja myös paremmilla raaka-aineilla. Tuotteena se toimii kyllä tosi hyvin. Pixiä en suosittele tosin, jos on helposti tukkeutuva iho. 🙂

  • Emmi

    Alima Pure on niin paras! Mutta siveltimellä ja kosmetiikkatuotteilla mineraalien alla on tosissaan iso vaikutus!

  • Saara

    Olen tykästynyt Alima puren mineraalimeikkipuuteriin, mutta ainoa miinus on se että se tuntuu korostavan ihohuokosiani. Voiko tämä johtua vääränlaisesta siveltimestä, tai mikä tähän tepsisi?

    • Miia Johansson

      Heippa Saara! 🙂 Joo, voi olla vääränlainen sivellinkin. Usein liian tönköllä kabukilla, voi tulla liian paksu pohja. Ja mullakin tulee joskus vahingossa liikaa tuotetta ja sitten ihohuokoset korostuu. Eli malta ottaa tuotetta melko vähän ja työstää se kunnolla tasaisesti joka puolelle kasvoja, vaikka aluksi näyttäisi ettei iholla näy oikein mitään. Ja sitten toista kerrosta kevyesti niihin kohtiin, johon peittoa tarvitsee enemmän. 🙂

  • Anne_Sofia

    Nyt on käytössä tuo Zuii ja on rasvoittuva t-alue. Se on toiminu ihan hyvin mut painelen paperilla loppuiltapäivästä enemmät kiillot pois. Harva meikkivoide kun ei vaan pysy, edes Estee lauder. Alima pure on kesällä ihana ja just jos haluaa tosi kevyttä peittoa. Madaraa en oo vielä kokeillu, mut ehkä jossain vaiheessa testiin.

    Kysymyksenä, nyt kun lopetit meikkitutoriaalit, niin jatkatko kuitenkin eri tuotteiden testailua ja kirjoitat niistä sitten tänne ja tärppejä IGssä tms? Tosi harmi, että tutot loppu mut vitsi, et sain eilen sun neuvoilla ihanan meikin ABH Norvinalla. Kiitos 😍

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Joo, blogi jatkuu ja myös IG. Instagram jatkuu tosin hieman eri tyylillä. <3

  • kukkis

    Alima Pure on pitkään houkuttanut kokeilla. Miten se sopii ikääntyvälle iholle, korostaako juonteita?

    • Miia Johansson

      Heippa Kukkis! 🙂 Ei korosta juonteita, kun laittaa ohuen kerroksen ja työstää hyvin ihoon. Hyvä sivellin on myös avainasia eli ei liian tiheä ja tönkkö sivellin, koska sillä tulee helposti paksumpi pohja.

  • Lilylolo

    Itse ostin hiljattain Lily Lolon mineraalimeikkivoiteen (sen ”nestemäisen”) version ja se on kyllä ollut ihana! Ei enää paluuta kaupan meikkivoiteisiin.

  • Maria

    Täällä myös todella hyviä kokemuksia Alima puresta! Mulla on nyt jo parin vuoden ajan tullut todella itsepintaisesti finnejä leukapieliin, mutta tämän mineraalimeikkipohjan käytön aloittamisen myötä ne ovat kadonneet. 😍 Meikkipohja myös pysyy hyvin koko päivän.

  • ansku

    Alima Pure on kyllä hyvä! Löysin sen sinun kauttasi ja se on ollut kyllä loistava, luonnollinen ja helppo! Haluaisin kuitenkin suosia suomalaista luonnonkosmetiikkaa tai ainakin vähän lähempänä tehtyä. Oletko kokeillut / arvostellut jo Korennon tai Flown mineraalimeikkipuutereita ja niiden sävyjä?

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Joo, oon testannut noita, mutta en pitänyt niistä yhtä paljon. Mutta ei ne huonojakaan missään nimessä olleet. <3

  • Eija

    Moikka Miia!
    Itse en ole koskaan tykännyt meikkivoiteista ja olenkin käyttänyt Cliniquen mineraalimeikkipuuteria. Meikkivoiteet kiristivät ja tukkivat ihoni. Nyt vuosien saatossa olen panostanut kasvojeni ihonpuhdistukseen ja kosteutukseen, Kiitos vinkeistä kuuluu sinulle 😊 , ja nyt ajattelin antaa meikkivoiteille uuden mahdolisuuden. Nyt iho ei kiristänyt mutta ei minulla kuitenkaan ole luonnollinen olo sen kanssa. Päätin kokeilla Alima Puren mineraalimeikkipuuteria. Voi vitsit, se on se mun juttu 👍 Ihanan kevyt, pysyy hyvin, peittävyydellä pystyy pelaamaan ja mikä parhainta, iho hengittää! Itselläni on cuperosa iho, joten punaisuus tulee läpi poskista, mutta se on vain hyväksyttävä. Mieelummin hiukan punainen iho kuin tukkeutunut iho.

    • Miia Johansson

      Hei sä voit kerrostaa tuota Alima Purea poskille, niin punaisuus ei tule niin paljon läpi. 😀

  • Anette

    Hei Ihana Miia 😍 Minulla ollut käytössä Zuii Lux Luminecent meikkivoide, sävy driftwood. Olen tykännyt tosi paljon meikkivoiteen läpikuultavasta peittävyydestä ja ihanan hoitavaan silkkisestä tunteesta. Sopii hyvin +40 atopia/pod kuivalle iholleni.
    Nyt pitäisi uusi tilata mutta arvon tuon sävyn kanssa, driftwood vai pitäisikö ottaa dusk talvi ihoa varten vaikka ajoittain itseruskettavaa kyllä käytän? Pohjasävyni on vaalea keltaiseen taittava/neutraali. Sitä mietin etten halua että olisi liian vaaleakaan. Voi vaikeus 😅 Osaisitko Miia neuvoa kumpi vois olla parempi ja onko suuri ero noissa sävyissä? Niin hankala kun tilaa eikä voi testata.

    • Miia Johansson

      Heippa Anette! 🙂 Joo, on näissä sävyissä kyllä selkeä ero. Dusk on vaalealle talvi-iholle ja Driftwood ruskettuneelle. 🙂

  • Lotta

    Moikka, onko sinulla mielipidettä BareMineralsin tuotteista? Itselläni on tällä hetkellä käytössä BarePro performance wear liquid foundation ja powder foundation. Näihin kahteen olen itse ollut tyytyväinen, saan itseäni mielyttävän peittävän ja matan tuloksen, mutta juttujesi lukemisen jälkeen on alkanut mietityttämään tuo BareMineralsin mainonta. Yritys antaa ymmärtää, että tuotteet olisivat hyviä iholle yms. mutta mahtaakohan näin kuitenkaan olla?

    • Miia Johansson

      Heippa Lotta! 😊 Mä kurkkasin tuo nestemäisen tuotteen ja näyttää ihan perus synteettiseltö meikkivoiteelta. He tosiaan saavat luotua sellasen mielikuvan, että itse luulin aikoinaan brändin olevan luonnonkosmetiikkaa. 😬

  • Rva A.

    By Raili Pro Glow Perfecting Foundation meikkivoide. Miia, oletkohan testannut, saanut paljon tykkäyksiä ja hehkutuksia, tosin aikuiselle iholle suositeltu meikkivoide.

    • Miia Johansson

      Joo oon testannu, mutta ei ollu mun mieleen edes aikuisen naisen iholla. 😟 Peittävyys oli mun mielestä lähes olematon. 😬

      • Rva A

        Joo, tuo aikuinen nainen on sellainen ikuisen typeryyden aihe, mutta meikkitaiteilija Hulkkosella varmaan mielessään jokin tietty ikä, en tosin tiedä itsekään, mikä se tarkka määrite on. Näitä fraaseja, aikuinen iho, ikääntyvä iho, kypsä iho on paljon, mutta koskaan ei paljasteta mistä iästä milloinkin on kysymys 🤔

        • Miia Johansson

          Meillä ammattilaisilla aikuinen nainen tarkoittaa yli 50-vuotista. Tietenkin riippuu aina ihosta. Voi hyvinkin olla, että paljon nuorempi kun iho voi tarvita ns. aikuisen naisen meikkivoiteen. Tai sitten 60-vuotiaalla on niin siloinen iho, että siihen voi laittaa ytympääkin meikkivoidetta tarvittaessa. 😃

  • Nina

    Olisko sinulla tutoriaalia miten levität alima puren tai vastaavan? Ja millaisella siveltimellä?

    • Miia Johansson

      Mä voin tehdä stooriin videota 😍 Siveltimistä on tuossa linkissä, jonka linkkasin tähän postaukseen. 😊

  • Aino

    Oon aika vasta löytänyt tieni tänne sun blogiin ja instagramiin, ja pakko kyllä hehkuttaa, että oon nyt saanut ihan uutta virtaa ja paljon uutta tietoa oman ihon hoidon suhteen. On kuule lentäny vaahtoputsarit hiiteen ja balmia ja milkkiä tullut tilalle! Ja ihana bybi c-caf löytyy kaapista myös! Harmittaa, että en oo löytäny tänne aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan! Meikkipohja ja peiteaine pitäisi miettiä vielä uusiksi, mutta ongelma on suuret ihohuokoset ja rakenteellisesti tummat silmänaluset yhdistettynä jokseenkin ohuen oloiseen silmänympärysihoon. Lily lolon mineraalipuuteri ja peiteaine ollut pitkään käytössä, mutta jotenkin se ei enää toimi. Ehkä iän myötä iho muuttunut… Bohon neutraloija silmien tummuuteen on hyvä, mutta en tiedä mikä peiteaine olis tarpeeksi peittävä mutta riittävän ohut sen lisäksi. Olisko näihin mitään suuntaa-antavaa vinkkiä heittää?

    • Miia Johansson

      Heippa Aino! 😊 Mun pitää joo ehdottomasti kirjoittaa peiteaineista pian lisää. Alan nyt tutkimaan uutuuksia samoin tein. 👌

  • Enni

    Heipsun!

    Täällä kans ääni Zuiille! Tosin en enää osaa päättää tykkäänkö luxista vai niiden siitä vanhasta enemmän, ne on niin erilaisia mutta aivan jerjettömän hyviä! Peittävyys/kerrostettavuus on super hyvä ja saan niillä peittoon kerralla kaikki mitä tarvii, harvinaista luonnonkosmetiikassa mielestäni. Vuosia käytin Lily Lolon mineraalipuutereita, nekin hyviä mutta ihastuin nestemäisiin Zuiin myötä 2011.

  • Jenna

    Kiitos Miia kun olet suositellut meille näitä meikkipohja! Madara ei mulla toiminut yhtään eikä ollut hyvät värit. Alima pure oli mulle liian jauhoinen verrattuna Everyday Mineralsin jojobapuuteriin. Zuiin meikkivoiteet on olleet tänne ihan uus juttu, pitkään harkitsin mutta päätin kokeilla ja ai että!! Nää sulautuu ihoon niin täydellisesti, pysyy ja peittää erittäin hyvin! Nyt ei tartte enää ettiä oikeita tuotteita, kiitos sulle!

  • Noora

    Hei Miia!

    Oletko testannut KORENTO-sarjan meikkivoiteita tai seerumimeikkivoidetta? Mietin olisiko noissa keltapohjaisia punakalle iholle? Seerumimeikkivoide myös kiinnostaisi.

    • Miia Johansson

      Joo oon testannu, ja varmaan toimii kivasti kuivalle iholle. Mä en ehkä tykänny niin öljyisistä koostumuksista. Sävyjä kyllä löytyy hyvin. 😊

      • Noora

        Ihana Miia 💖 kiitos vastauksesta, teet loistavaa työtä meidän kaikkien naisten suureksi iloksi 🥰

  • Tintti

    Sulla on aivan mieletön blogi ja Instagram myös! Oon oppinut sulta niin paljon ihonhoidosta, kiitos siitä. Oon tässä pidemmän aikaa kärsinyt enemmän ja vähemmän podista, joka nyt onneksi kuitenkin osoittaa ainakin pieniä rauhoittumisen merkkejä oikeanlaisten tuotteiden ja meikkaamattomuuden myötä. Joskus kun tietysti olis kiva vähän laittautuakin, niin osaisitko suositella jotain tiettyjä meikkimerkkejä joita uskaltais vielä vähän herkälle iholle lähteä kokeilemaan? Ainakin Bohon tuotteet vaikuttaa kiinnostavilta, mitä ajattelet niistä? Lumene on toistaiseksi osoittautunut huonoksi vaihtoehdoksi, siitä iho aina ärsyyntyy jos yhtenäkin päivänä meikkiä laittaa. :/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram