REISSUKOSMETIIKKA – MITÄ OTAN VIIKONLOPUKSI MUKAAN?

28.08.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Viikonlopun kotimaan reissut alkavat varmasti yleistymään entisestään Koronan myötä ja tämän vuoksi ajattelinkin heittää teille muutaman vinkin reissukosmetiikasta. Itselleni tärkeimmät asiat reissukosmetiikassa ovat helppous ja nopeus, mutta silti haluan pitää ihoni hyvässä kunnossa. Tämä ei ole siis ole yksi niistä postauksista, jossa koko reissukauneudenhoito hoidetaan yhdellä palashampoolla ja hehkuvoiteella.

REISSUSSA RÄHJÄÄNTYY – SIKSI MUKAAN SUPERKOSTEUTUSTA

Kasvojen hellävaraisesta kaksoispuhdistuksesta en luovu edes reissun ajaksi. Saan paljon kysymyksiä, että miten puhdistuksen voi hoitaa ilman vettä. Mielestäni ei mitenkään. Vettä tarvitsee myös kehon puhdistukseen, joten jos et pääse edes suihkuun, niin kasvojen meikkaus ja pesu tuskin on prioriteettilistalla ykkosenä. Puhdistusliinoilla ei kasvoja saa kunnolla puhtaaksi.

Reissussa ainakin itselläni iho on usein paljon kuivempi, joten otan mukaan aina todella kosteuttavat tuotteet. *Olivia Klein Mineral toner on syväkosteuttava ja rauhoittava kasvovesi, joka sopii kaikille. Olen käyttänyt tämän riittoisan putelin kohta loppuun ja aion ostaa lisää. Kosteusvoiteeksi otin vaan *Antipodesin superkosteuttavan yövoiteen, johon olen ihastunut ihan toden teolla. Yövoidetta voi aivan hyvin käyttää päivällä, jos siinä ei ole mukana raaka-aineita, jotka eivät ole hyviä auringossa, kuten esimerkiksi retinoli. Yöksi heitän päälle vielä *Fiinin kasvoöljyn, vaikka tuo Apeiron riittäisi aivan hyvin pelkästäänkin.

LUE MYÖS: MITEN HOIDAN IHOANI TÄLLÄ HETKELLÄ?

MEIKKEJÄ, JOITA ILMAN EN LÄHDE REISSUUN

Listaan tähän muutamia meikkejä, joita ilman en lähde reissuun. Reissussa mukana ovat myös muutamat siveltimet, joista voitte lukea TÄSTÄ.

KIVA OLLA MUKANA

Poskipuna usein riittää reissussa, mutta lisää hehkua ja lämpöä saa aurinkopuuterilla. Mukanani oli nyt kylmän sävyinen *bareMineralsin nestemäinen aurinkopuuteri.

Myöskään luomiväripaletteja en jaksa raahata mukaan reissuun, joten puikkoluomivärit ovat loistava vaihtoehto ja myös nopea lisätä. Kirjoitin omista suosikeistani TÄSSÄ. Käytän näitä muutenkin arjessa PALJON.

Mukana on myös hyvin usein jokin lemppari nude-huuli komboista, joista kirjoitin TÄSSÄ. Lisäksi jokin kestävä kajaali, jonka voi heittää vaikka vesirajaan. Pysyvistä kajaaleista kirjoitin TÄSSÄ.

PAKKO OLLA MUKANA

Hammasharja ja Laveran hammastahna ovat ehdottomasti minimivarusteet. Olen myös vaihtanut hammastahnan luonnonkosmetiikkaan ja niissä kannattaa muuten aina varmistaa, että hammastahnassa on fluoria. 

Deodoranttien kanssa olen tuskaillut jo pitkään ja haluaisinkin käyttää alumiinittomia sellaisia, mutta kainaloni ovat eri mieltä. Luonnon puolelta en voi käyttää ruokasoodallisia deodorantteja, joita suurinosa markkinoilla on. Pitkään käytin ruokasoodatonta dödöä, mutta sekin alkoi jostain syystä ärsyttämään kainaloitani. Sitten vaihtoin Doven alumiinittomaan deodoranttiin, mutta se ei pitänyt hien hajua poissa. Nyt käytän sitten miesten deodoranttia ja tuloksena: kainaloni eivät haise eivätkä myöskään ole ruvella.

P.S. Kuvan laukku on saatu Benefitiltä. Kivoja reissupussukoita on oikeasti vaikea löytää, mutta ehdottomasti parhaat löytyvät mielestäni Kicksin kokoelmista. Esimerkiksi tämä *Make Up Storen pussukka, jonka saa myös naulakosta roikkumaan.

Onko teillä jokin aivan ehdoton kosmetiikkatuote, jota ilman ette lähtisi reissuun? Jos nyt mainitsemani pakolliset ovat jo laukussa. 

  • Terhi

    Miia, osaisikohan auttaa? Olen käyttänyt Evolven multipeptide 360 -voidetta päivävoiteena ja nyt vasta hoksasin että siinähän on “luonnon”retinolia. Pitäisikö voidetta siis käyttää vai yövoiteena, että sen kanssa ei voi altistua auringolle?

    • Miia Johansson

      Voi käyttää hyvin myös päivällä. 😊 En muista tosin, että evolvessa olisi ollut bakuchiolia, vai muistanko väärin? Tätä usein verrataan luonnon retinoliksi. 😊

  • Minna

    Kiva postaus! 😊 sitä aina tuskailee, että mitä ottaa reissuun mukaan, niin tästä sai hyviä vinkkejä. Tuohon dödöpulmaan, ootko kuullut tai kokeillut sellaista tuotetta kuin nuud? Se on alumiiniton, kemikaaliton ja vegaaninen vaihtoehto ja teho kestää tottumisen jälkeen 3-7 päivää. Suosittelen testaamaan! ☺️

    • Miia Johansson

      Heippa Minna! 😊 Joo tuo Nuud näkyy aina siellä täällä, mutta se mikä eniten mietityttää on se etten löydä INCI-listaa mistään tämän firman sivuilta. Joka puolella vaan lukee mitä siinä ei ole, kun mua taas kiinnostaa mitä siinä on. 😅 Ja siis se ihana perinteinen inci-lista. 😃

      • Markit

        Olisiko se inci tässä? Paremmin kieliä ymmärrät, niin kurkkaa 🤔

        https://nuudcare.com/pages/what-is-in-nuud

        • Miia Johansson

          Joo toi on ainoa minkä mäkin löysin, mutta moni firma merkkaa noin pääraaka-aineet, mutta todellinen inci-lista on ihan muuta. Tämän vuoksi on aika epäilyttävä. 😬

          • Minna

            Mulla on kyseinen tuote siis käytössä, ja tässä on purkissa lukeva inci-lista:

            Caprylic / capric triglyceride, Ricinus communis seed oil, Zinc oxide, Prunus amygdalus dulcis oil (almond oil), Polyglyceryl-3 diisostearate, Stearalkonium bentonite, Hydrogenated castor oil, Copernicia cerifera cera, Propylene carbonate, Silver.

            Miltä tää kuulostaa? 😄

          • Miia Johansson

            Joo kuulostaa ihan hyvältä. 😊 Hopea raaka-aineena onkin mulle uusi juttu.

  • Roosa

    Hei.
    Pakko tulla kommentoimaan tuota deodorantti asiaa. Oletko kokeillut Kaurilan saunan deovoiteita?
    Niissäkin on kyllä ruokasoodaa..
    Omille kainoille ne on sopinut, vaikka toisinaan toisen kainalon iho ärsyyntyykin hieman.
    Tosin alumiinista ärsyyntyy molempien kainaloiden iho.
    Ihana tuo reissupussukka. 🙂

    • Miia Johansson

      En ikävä kyllä, kun en voi käyttää ruokasoodaa kainaloissa. 😟

  • Vera

    Hei, hyviä vinkkejä! mitä Laveran hammastahnaa suosit? Täällä myös hyvä deodorantti hakusessa🙈🙈Ja lukeeko tuossa tarkoituksella Apeironin yövoide?😁

    • Miia Johansson

      Heippa Vera! 😊 Mä otan aina vaan jonkun niistä Laveroista, jossa on fluoria. Ja hei hyvä huomio. 😅 Antipodes piti olla.

  • Eeva

    Moikka Miia!

    Laitan kysymystä täällä ihonhoitoon liittyen siltä varalta, että instan inboksisi on tulvillaan viestejä. 😂

    Olen inspiroitunut blogisi kautta muuttamaan ihonhoitorutiiniani, ja olenkin vinkeilläsi löytänyt erinomaiset tuotteet iholleni. Tänään lähdin etsimään Stockalta itselleni c-vitamiini/retinolituotetta ennaltaehkäisemään esimerkiksi ikääntymisen merkkejä. Tutkin tuotteita ja samalla yritin googlailla kuumeisesti tuotearvosteluja. Kiire meinasi iskeä, ja nappasin lopulta äkkiä Bybin Bakuchiol Boosterin. Nyt kotona luin tuotteesta tarkemmin, ja aloin epäröimään. Onko booster liian tujua ensimmäiseksi retinolituotteeksi 25-vuotiaalle sekaiholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Eeva! 😊 Hyvä kun laitoit tätä kautta, sillä IG on tosiaan nyt aivan tukossa. Jos sulla on alkanut olemaan jo ikääntymisen merkkejä, niin voi jo käyttää ikääntyvän ihon tuotteita. Se on niin yksilöllistä. Kannattaa kokeilla ensin pienelle osalle ihoa, koska tuote on todella tehokas. Mutta esim itse herkkäihoisena tämä on aivan loistava, mutta tietty meillä on hieman myös ikäeroa. 😃

  • Piu

    Moikka!

    Rimita green deodorantit on mun ehdottomia lemppareita ja mun mies tykkää myös 😊 Niissä ei oo ruokasoodaa.

    • Miia Johansson

      Okei.. näitä en oo vielä testannut. 😊

  • Emmi

    Heippa! Mitä mieltä olet Miia Weledan Skin food voiteista kasvovoiteina? Muistelisin, että olet kertonut käyttäneesi asiakkailla, mutta juolahti mieleen, etten ole näissä tuoreemmissa postauksissa niistä nähnyt mainintaa 😊 Ps. postausehdotus – marketin parhaat ihonhoitotuotteet ainesosaluettelon pohjalta (eli mitä sieltä valikoituis sun ostoskoriin testiin, jos vaikka reissun päällä tarvis akuutisti jotain)

    • Miia Johansson

      Heippa Emmi! 😊 Mä käytän joo edelleen Weledan Skin Foodia ja siis oon aina käyttänyt sitä enemmän meikkituotteena. Eli sen avulla saan ihosta pehmoisen ja hyvän meikkivoidetta varten. Eli ns. primerina kasvojen korkeimmissa kohdissa. En laita siis sitä esim nenälle rasvoittuvalla iholla. 😊

      Joo ja siis mitä tulee markettien tuotteisiin niin sieltä en ole löytänyt vielä tuotteita, jotka olisivat raaka-aineiltaan laadukkaita sekä myös ekologisesti ja eettisesti valmistettuja. Etsintä jatkuu. 😊

  • Nea

    Moikka!
    Tuosta kun painaa linkkiä ”apeiron yövoiteeseen” niin se vie antipodesin voiteen sivulle. Kumpihan on nyt oikea?😅

    • Miia Johansson

      Heippa Nea! Joo kirjoitin väärän tuotteen. Linkki johtaa oikeaan tuotteeseen. 😊

  • Pepsi

    Moi.
    Minäkin kommentoin deoasiaan, vaikka se ei pointti tässä postauksessa ollutkaan. ☺
    Mä olen aikoinaan käyttänyt apteekin voimakkaimmat deot ja tuntui, ettei mikään riitä.
    Päätin jossain vaiheessa siirtyä kuitenkin luonkosiin.
    Oon testaillut siis todella monia, monia merkkejä ja tuoteita.
    Ihoärsytystä en saanut, mutta ne joissa on soodaa ja öljyjä/rasvaa reagoi mun ihon kanssa niin, että haju on tosi paha. Rimita taas ei riittänyt teholtaan.
    Päätin antaa vuosien jälkeen toisen mahdollisuuden kristallikivelle. Ja todellakjn yllätyin.
    Aiemman kokeiluni aikana en malttanut hangata sillä riittävän kauaa kainaloiden ihoa. Nyt kun ymmärsin, että se vaatii melko pitkän hankausajan, niin sehän toimii ja on loistava!
    Illalla hieron suihkun jälkeen kosteisiin kainaloihin ja aamulla suihkautan ruusuvettä kainaloon ja taas pitkä hankaaminen.
    Ei kemikaaleja eikä muitakaan ikäviä aineita. Mutta tehoa normiarkeen riittävästi.
    Kannattaa kokeilla. Ja malttaa hangata ja toki muutamia päiviä odotella, että kainalot tottuu. ☺

    • Miia Johansson

      Okeiii 😃 mielenkiintoista! Mullakin joskus ollut tuo kivi ja muistan, että se alkoi haista hielle, vaikka tietenkin laitoin sitä puhtaisiin kainaloihin. 😬😅

      • Pepsi

        No voi video. 😐 Mä en ole huomannut kivessäni hajua.
        Mut mä oon ottanut tavaksi säilyttää sen ilman korkkia kotona ollessa. Se on siis ihan vaan paljaana hyllyllä. 😀 En tiedä auttaisko se tuuletukseen.

        • Miia Johansson

          Vois auttaa joo.. tää pitää kyllä testaa uudelleen 🥰

  • Mirja

    Täällä dödöjen suhteen sama, ruokasooda alkaa parin viikon käytön jälkeen ärsyttää, ja kerran kun jatkoin silti käyttöä, lopulta tuloksena oli palovammaa muistuttavat äärimmäisen kipeät alueet kainaloissa.

    Alumiinittomista luonnondödöistä ainoa mikä pitää edes jotenkuten on Schmidt Kookos-Ananas, ja tuo riittää normaaliin toimistotyöpäivään ihan hyvin, mutta kyllä minä kuntosalille yms. laitan niitä synteettisiä alumiinimyrkkyjä (Triple Dry) kun vaan toimivuus on täysin ylivoimainen.

    • Miia Johansson

      Joo mulla kanssa sellaiset palovamman näköiset rakkulat. 😬

  • Suvi

    Kiitos vinkeistä, tuota kasvovettä olen ajatellut pitkään ja täytyy ostaa kun edellinen tyhjenee!
    Osaisitkohan auttaa: minulla puskenut yhtäkkiä t-alueelle toooodella paljon finnejä. Pientä nyppyä ja punaisia kipeitä.. olen ihan ihmeissäni.. pesen kasvoni flown balmilla ja madaran maidolla, mega mist kasvovesi, päivällä bybin cvitamiinirasva ja yöllä bybin night nutrition tai kaura-tyrniöljyä..

    • Miia Johansson

      Heippa Suvi! 😊 Hmm.. onko samat tuotteet ollut käytössä koko ajan, kun näin on käynyt? Onko sulla tullut jotain hormonaalisia muutoksia, ruokavaliomuutoksia, stressiä tai mikä olisi muuttunut?

  • Suvi Lindström

    Heippa. Ruohonjuuresta saa We love the planetin So sensitive – voidemaista deodoranttia. Ei ole ruokasoodaa eikä alumiinia, pakkaus metallinen =täysin kierrätettävä, tuoksuu ihanalta (“puhtaan puuvilla tuoksu, raikas”), hinta on n. 16 €.
    Tässä inci:

    AINESOSAT: “INCI:
    Zea Mays Starch, Cocos Nucifera Oil*, Cera Alba, Caprylic/Capric Triglyceride, Olea Europaea Fruit Oil, Glyceryl Caprylate, Parfum, Sodium Caproyl Lactylate, Triethyl Citrate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Hypericum Perforatum Flower Extract

    • Miia Johansson

      Okei 😃 tää oli yllätys, koska heiltä oon aikasemmin kokeillut ruokasoodallisia tuotteita ja en tiennyt, että heillä on muita. 😊

  • Saga

    Kolmantena otan aina mukaan mielipiteitä jakavan Babe Balmin. Huulille, poskipäille, korostuksiin ja atooppisen ihon hätäavuksi hilseileviin läikkiin.
    Peitepuikko on minulle voidemaisen poskipunan jälkeen tärkein. Mutta en ole vieläkään löytänyt täysin passelia, sitä “valoa” tuomaan, koska olen lumikinvaalea (pun.pohjasävy).
    Olisiko ehdotuksia luonnonkosmetiikan tai tavistenkin joukosta?

    • Miia Johansson

      Heippa Saga! 🙂 Oih.. miksi babe balm jakaa milipiteitä? Sehän on loistava tuote. 😀 Tosi vaaleita peitevoiteita löytyy luonnonkosmetiikan puoleta alima purelta ja synteettiseltä puolelta esim Jeffree Starilta.

  • esh

    Moikka! Mä olen viimeiset pari vuotta käyttänyt tätä L’occitanen deodoranttia.

    https://fi.loccitane.com/verbena-citrus-cooling-deo,52,2,6776,917565.htm#s=6820

    Minulle suositeltiin tätä muutama vuosi sitten Sokoksella, kun halusin vaihtaa vähän turvallisempaan deodoranttiin.

    • Miia Johansson

      Joo, tuossa ei ainakaan ole alumiinia, mutta aika vahvasti hajustettu tuote ja sitruksen eteeriset öljyt voivat myös olla aika allergisoivia. Mutta superhyvä, jos on toiminut sulla. <3

  • Jonna

    Hei, kiitos hyvästä postauksesta. Oletko esitellyt tuota NUORI sarjan huulivoidetta? Kokemuksia?

    • Miia Johansson

      Heippa Jonna! 🙂 Joo, on tosi hyvä! Mä oonkin puhunut siitä vaan mun stooreissa ja unohtunut täällä kokonaan kertoa. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram