5 yleisintä ihonhoidon virhettä

14.03.2019

Jos haluat ihosi parempaan kuntoon ja/tai meikkipohjan näyttävän kauniimmalta, niin lue tämä postaus!

Vastailen päivittäin teidän ihonhoidon ongelmiin Instagramin puolella. Usein kysymys saattaa liittyä meikkivoiteen pysyvyyteen tai kuulaaseen meikkipohjaan, mutta käännän keskustelun lähes poikkeuksetta ihonhoitoon – sieltä ne ongelmat yleensä löytyvät. Kun ihonhoito on kunnossa, niin meikkikin näyttää kauniimmalta ja pysyy kauemmin. Nämä 5 ovat ne yleisimmät, joita teidän virheistä olen kerännyt ja virheistä oppii, joten otetaan nämä opit nyt käyttöön.

1. “PESEN KASVOT TEHOKKAALLA PUTSARILLA”

MIKÄ TÄSSÄ MÄTTÄÄ? Liian tehokas pesu häiritsee ihon omaa toimintaa ja on hyvin usein syynä ihon kuivuuteen tai jopa näppylöihin! Jos iho huutaa pesun jälkeen kireyttä ja kuivuutta, niin hyvin suurella todennäköisyydellä putsarisi on liian kuivattava. Jos putsarin toisena raaka-aineena on SLS (Sodium Laureth Sulfate) niin käsissäsi on yksikertaisesti huono ja liian tehokas putsari.

TUOTESUOSITUS: Itse suosin kaksoispuhdistusta ja voitkin lukea ihonhoitorutiinistani TÄSSÄ. Puhdistan ensin kasvoni öljymäisellä Whamisan putsarilla*, joka emulgoituu veden kanssa ja on siksi helppo pestä pois. Tämä sulattaa iholta meikin ja muut liat. Tämän jälkeen puhdistan kasvot Whamisan voidemaisella vaahtoputsarilla*, jolla päästään kunnolla puhdistamaan ihohuokoset ja muutenkin viimeistellään ihon putsaus. Edullisemmat vaihtoehdot tähän ovat Holika Holika Moisture Cleansing Oil* ensimmäiseen vaiheeseen ja toiseen vaiheeseen Holika Holika Rice cleansing foam*.

2. “EN KÄYTÄ KASVOVETTÄ”

MIKÄ TÄSSÄ MÄTTÄÄ? Apuaaaa sanon minä! 😉 Länttäätkö siis suoraan kosteusvoiteen kasvoille, kun iho tuntuu pesun jälkeen super kireältä. Tämä on yleistä. Kasvoveden tärkein tehtävä ei siis ole viimeistellä puhdistusta vaan aloittaa ihon kosteutus ja tasapainottaa ihon pH-arvo vesipesun jälkeen. Jos skippaat kasvoveden, niin iho ei pysty vastaanottamaan kaikkea hyvää, jota annat sille seerumin ja/tai kosteusvoiteen muodossa. Kosteusvoide lopulta lukitsee kaiken kosteuden ihoon, mutta jos siitä välistä puuttuu kasvovesi niin mitä mahtaa iho tuumata? Noh, ihosi pH-arvon ollessa liian emäksinen iho kärsii usein liiasta kuivuudesta, rasvoittumisesta ja jopa epäpuhtauksista. Kosteuden kerrostaminen ennen kosteusvoidetta onkin kauniin ihon salaisuus hellävaraisen puhdistuksen lisäksi.

TUOTESUOSITUS: Kasvovedessä ei ole siis hyvä olla alkoholia ainakaan INCI-listan alkupäässä, koska alkoholi kuivattaa ihoa entisestään. Kasvoveden lisäksi käytän hoitonestettä, joka onkin korealaisen ihonhoidon sydän. Tällä hetkellä pyyhin kasvoni Bentonin Moist and Mild Tonerilla*, jota olen siis kaatanut vanulappuun. Tämän jälkeen kaadaan käsiin Mizonin hoitonestettä* ja painelen sen iholle. Saatan laittaa tätä pari kerrosta, jos ihoni on todella kuiva. Jos haluat selvitä tästä kohdasta vain yhdellä tuotteella, niin voit käyttää kosteuttavaa kasvovettä kerroksittain japanilaiseen tyyliin. Siihen suosin hieman geelimäistä koostumusta, joka löytyy esimerkiksi Whamisalta*.

3. “EN KUORI / KUORIN JOKA PÄIVÄ”

MIKÄ TÄSSÄ MÄTTÄÄ? Jos ihoa ei kuori, eivät myöskään hyvät ihnhoitotuotteet pääse vaikuttamaan kunnolla. Lisäksi meikki ei näytä hyvältä, jos ihoa ei ole kuorittu. Ihon liika kuorinta taas saattaa häiritä ihon luonnollista toimintaa, joka saattaa taas lisätä talin tuotantoa tai kuivattaa ihoa. Kuorinta noin kerran viikossa olisi hyvä.

TUOTESUOSITUS: Ohjaan sinut melko uuteen postaukseeni jossa kerron lyhyesti hyvistä kuorinnoista, joista jokainen on hieman erilainen. Postaukseen pääset TÄSTÄ.

4. “LAITAN ENSIN KOSTEUSVOITEEN JA SITTEN HOITONESTEEN”

MIKÄ TÄSSÄ MÄTTÄÄ? On hyvin tärkeää laittaa ihonhoitotuotteet oikeassa järjestyksessä, sillä pahimmassa tapauksessa rahasi menevät hukkaan. Hoitoneste ei enää hyödytä siinä vaiheessa, kun kasvovoide on jo laitettu.

TUOTEJÄRJESTYS: Kaikista helpoin on ajatella tämä asia niin, että kaikista kevyin tuote tulee ensin (esim. vesimäinen kasvovesi) ja tuhdein viimeiseksi (esim. kasvoöljy). Kasvojen pesun jälkeen tulee siis kasvovesi, hoitoneste, seerumi, kosteusvoide ja lopulta öljymäiset tuotteet on kyseessä sitten öljyseerumi tai kasvoöljy.

5. “PESEN KASVOT VEDELLÄ, KÄSISAIPPUALLA TAI PYYHIN PUHDISTUSLIINOILLA”

MIKÄ TÄSSÄ MÄTTÄÄ? Mieti, että pesisit käsiäsi vain vedellä. Myös kasvoille tulee likaa ja sekin on pestävä pois muulla kuin vedellä. Jos et siis meikkaa, niin lika pitää silti pestä pois. Ja ei sitten käsisaippualla, kuten moni myös tekee. Tässä kohtaa muistuttelen lukemaan ensimmäisen kohdan – rankka puhdistus ei tee iholle hyvää. Puhdistusliinat voivat olla oivallisia silloin tällöin, mutta ihoa ei niillä saa kunnolla puhtaaksi. Ne enemmänkin pyörittelevät likaa ja meikkiä ympäri ihoa, mutta eivät puhdista ihoa kunnolla. Ne sisältävät myös hyvin usein paljon alkoholia, joka kuivattaa ihoa. Lisäksi hankaus saattaa ärsyttää ihoa ja johtaa jopa pigmenttihäiriöihin.

TUOTESUOSITUS: Jokaisen tulisi puhdistaa iho kunnolla (mutta hellävaraisesti) ja siihen ohjeet löydät postauksen alusta.

POSTAUKSEN MEIKKI

Yllätys, että käytin taas luomiväreinä Norvina-palettia*. Se on vaan suosikkini. Meikkivoiteena käytän usein kevyttä MACin Face&Bodya*, kun haluan ihoni näyttävän iholta (Käytän sävyä C2, joka on itselleni loistava kesäsävy. C-alkuiset ovat keltaiseen taittavia ja N-alkuiset neutraaleita). Näet tästä kuulaasta ihosta tutoriaalin TÄSSÄ. Huulissa käytin Essencen huultenrajauskynää sävyssä 11 Sucker for Grey ja huulikiiltona Joe Blascon huulikiiltoa sävyssä Carmin. Pisamat on piirretty Lidlin Cien -merkin ruskealla kajaalilla.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Jossu

    Täyttä asiaa! Vaan kylläpä tuli hyvä fiilis kun on nää asiat jo kunnossa, kiitos sinun! Juuri pari päivää sitten kehuin niin tyytyväisenä sinua kun olen saanut ihoni kuntoon ja meikin pysymään koko päivän😃😃 Toki silloin tällöin päivän mittaan olen joutunut taputtelemaan rasvaa pois vessapaperilla mutta sekin on paljon vähemmän kuin ennen ja nyt meikki on silti säilynyt koko päivän . Ennen oli työpäivän aikana hävinnyt ja/tai tuhriintunut epätasaisesti sotkuksi. En tiedä miten voisin kyllin kiittää sinua😊😊😊 Olen niin onnellinen tästä!!! KIITOS!!

    • Miia Ezen

      Oi vautsi – kiitos Jossu! <3 Mulla ihan samoja juttuja. Ja toki tosiaan meikkiä tarvitsee välillä vähän parannella - siitä ei koskaan pääse mihinkään. Mutta se hurja meikkivoiteen katoaminen naamalta, kuivuus, rasvoittuminen t-alueelta ja kaikki nämä on nyt historiaa. Niin ihana kuulla, että oot päässyt samaan tilanteeseen ja vielä mun avuilla. Sun palaute on juuri se miksi jaksan näistä toitottaa. 😀

  • Krista

    Olipa virkistävää lukea näitä ihonhoidon “mokia”, kun itse olen tehnyt ainakin puolet noista jossain vaiheessa 😀 Meni vuosia että en puhdistanut ihoani mitenkään (paitsi silloin kun meikkasin), vedellä vaan läträsin. Kylläpä iho kiitti..

    Asiasta toiseen, olisiko sulla antaa mitään vinkkiä sibeliusrypyn häivyttämiseen? Joko meikkaamisella tai ihonhoidolla? Itseltäni sellainen löytyy, ei ole vielä kovin syvä ryppy, mutta kuitenkin sellainen että saa ilmeen “huolestuneeksi” kun muuten esim. otsan alueen iho on sileä.

    • Miia Ezen

      Heippa Krista! Joo sama – tai itseasiassa mä oon tehnyt nämä kaikki jossain vaiheessa ja varmasti on vielä parannettavaa. Opiskelut aiheesta jatkuu silti. 😉 Ikävä kyllä noita ryppyjä ja juonteita ei oikein oman tietoni mukaan pysty millään häivyttämään. Ainoa vaihtoehto taitaa olla botox. 🙁

  • Kirsi

    Mulla auttoi sibelius-uraan Ditlaser-hoito. En tiedä kuinka yleisesti on käytössä mutta omalla kosmetologilla on ja se toimi, ura madaltui jo yhdellä hoitokerralla.

    • Miia Ezen

      Hei loistava vinkki Kirsi! 🙂

  • Anne

    Postausidea: olisi kiva lukea silloin tällöin suosikkilistauksia eri tuoteryhmistä, kuten vaikkapa top3 parhaat aurinkopuuterit, highlighterit, poskipunat, huulipunat jne. Tiedän että olet suositellut eri postauksissa eri tuotteita mutta olisi mukavaa jos ne löytyisivät kootusti yhdessä postauksessa. 🙂

  • Marjo

    Ihanaa lukea näitä! Ja täällä hurrataan sille, kun on alkanut noudattamaan oikeanlaista puhdistusmenetelmää( kiitos tietenkin Miian vinkkien) kasvoissa, niin MONIEN vuosien kireys ja pintakuivuus Poissa kasvoilta ! 💚💛💙
    Ihana Miia !

    • Miia Ezen

      Heippa Marjo! 🙂 Niiin ihana kuulla. <3

  • Mia

    Olen myös huomannut ihoni kunnon parantuneen kun olen alkanut kerrostamaan hoitonestettä iholle. Ihoni ei rasvoitu enään läheskään niin pahasti kuin ennen ja näyttää myös kuulaammalta(ei pelkästään rasvaiselta) 🙂
    Mitä poskipunaa kuvassa? 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Mia! 🙂 Niin ihana kuulla.. ihan kuin omasta suustani. 😀 Mulla taitaa tässä olla jenkeistä tilattua Glossierin voidemaista poskipunaa, mutta mun on kyllä pakko tehdä pian postaus mun lemppari poskipunista. 🙂

  • Markit

    Hei; Hah hah!🤣😂 No juurinkin länttään kosteusvoidetta, kun niin nassu kiristää 😅. Paitsi että juuri tänään ostin Whamisan
    Organic Flowers Cleansing Water -puhdistusveden, ennestään ne kaksi putsaria on suosituksestasi hankittu. Pitäisiköhän vielä kasvovesi hankkia…? Kohta en tunne itseäni, kun läträän eri aineitten kanssa, olenhan aika pököpää näissä jutuissa. Siis nassuaineitten. Mutta kummasti teet minusta käännynäistä. Kun tarpeeksi kirjoitat ihon hoitamisesta, niin jopa minä uskon! Ei huono 😀. Siis kiitos. Jatka samalla valitsemallasi linjalla, tiedä minkä viisauden vielä minunkin päähäni ujutat 😄. Tykkään muuten noista Whamisan tuotteista.

    • Miia Ezen

      Heippa Markit! No kasvovesi on kyllä ihonhoidossa aivan älyttömän tärkeä. 🙂 Ja Whamisat on kyllä ihan huippulaatuisia ja parempi ollakin, koska ovathan ne arvokkaampia. 🙂

      • Markit

        On ne varmaan tyyriimpiä, nyt olen kyllä onnistunut ostamaan tarjouksessa tai -20%. Toisaalta, ikää on jo 60+, niin on aikakin vähän satsata tähän nassuun. Kun on mennyt tähän asti sillä ” länttäysmoodilla” 😄. Erittäin kuvaava sana 😊.

        • Miia Ezen

          Haha.. loistava sana! 😀 Hei tuo -20% onkin jo aika hyvä ale!

  • Heidi

    Heippa! Tuo joe blascon huulikiilto- charmin, niin mietin vain kun itselläni on tuota samaa mutta tuo näyttää minun huulilla paljon vaaleammalta, mistä tämä johtuu? Onko sulla jotain muuta kenties tuon huulikiillon alla vai johtuuko se siitä että minkä väriset omat huulet on? 🤔😃

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! Joo mulla on olla tuota Essencen rajauskynää ja sen päälle vaan painelen tätä, koska muuten tulee liian vaalea. Käytin tätä kiiltoa mun Instagramin ‘huono meikki’ tutoriaalissa. Kannattaa kurkata mun IG:n kohokohdista. Siellä näät kuinka vaalea se on mullakin ihan pelkästään. 😉

  • Henna

    Hei,

    vitsit miten upeat kuvat sinulla on joka postauksessa, niin kaunis iho ja raikas meikki, vau! 🙂

    Ihonhoitovinkkisi ovatkin kiinnostavia ja niihin liittyen olisi myös kysymys. Osaatko sanoa, käyvätkö nuo mainitsemasi tuotteet, tai ylipäätään korealainen kosmetiikka, paljon mustapäitä puskevalle, epäpuhtaalle (ei kuitenkaan aivan akne) ihotyypille? Tai olisiko joku tietty tuote/merkkisuositus siihen? Iso kiitos jo etukäteen, jos ehdit vastaamaan ja aurinkoista kevättä!

    • Miia Ezen

      Oi kiitos Henna! <3 Joo ehdottomasti käy ja varsinkin kaksoispuhdistus on tähän aivan loistava! Se puhdistaa tosiaan ensin lian sekä meikin ja sen jälkeen toisessa vaiheessa päästään kunnolla kiinni niihin ihohuokosiin. Ja tietenkin koko muu rutiini kasvovesineen on jokaisen iholle tärkeää. Nämä kyseiset tuotteet sopivat myös ihollesi. Kuorinta kerran viikossa on myös todella tärkeää, jotta iho pysyy kirkkaana. 🙂 Aurinkoista kevättä sullekin. <3

  • Sari

    Jos on ripsienpidennykset, niin öljypohjaista puhdistusta ei suositella. Olisko sulla näitä ajatellen jotain vaihtoehtoa? Voi olla, että jossain oli jo maininta, mutta mitä eroa on hoitonesteellä ja serumilla? 😁

    • Miia Ezen

      Heippa Sari! Mä itse tekisin ripsien pidennyksien kanssa niin, että puhdistaisin öljyputsarilla muun kasvon ihon paitsi silmienympäryksen ja sitten ottaisin jollain muulla silmämeikit pois. Ja sitten vielä kävisin toisella vaiheella läpi. 🙂

      Hoitonesteellä lisätään iholle kosteutta ja se varmistaa, että kaikki ihonhoitotuotteet varmasti imeytyvät hyvin ihoon eli auttaa myös seerumia imeytymään. Hoitonesteet on tarkoitettu jokaiselle ihotyypille sillä kaikkien iho tarvitsee kostautusta. Seerumi on taas kohdennettua ihonhoitoa ja seerumeita käytetään ihon erityistarpeisiin. Ne ovat siis tehoaineita esim. ikääntymisen merkkejä tai epäpuhtauksia vastaan tai tuomaan iholle lisäkosteutusta. Jos siis mitään erityisiä ongelmia iholla ei ole, niin ihan perus ihonhoito ja hyvä hoitoneste mielestäni riittää. 🙂

  • Mari

    Mä olen ihan hurahtanut meikkeihin ja ihon hoitoon luettuani näitä postauksiasi ja instastoryja. Meikkikin näyttää itsellä jo paremmalta. Thanks!

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! 🙂 Ihana kuulla! Ja tosiaan meikkikin näyttää heti paremmalta, kun on parempi iho. <3

  • Jenni

    Olen vähän pihalla vielä hoitonesteen ja kasvoveden suhteen. Taputellaan kasvoille vai vanulapulla? Hoitoneste vai kasvovesi jos vain jompikumpi?

    • Miia Ezen

      Heippa Jenni! 🙂 Hyvä kysymys. Itse henk koht tykkään kaataa kasvoveden vanulapulle ja pyyhkiä sillä kasvot. Moni painelee kasvoveden myös ihan käsin. Jos haluaa pärjätä yhdellä tuotteella, niin kannattaa valita joku kosteuttava kasvovesi ja sen voi silloin painella käsin kasvoille ja voi laittaa sitä vaikka useamman kerroksen, jos iho tuntuu todella kuivalta. 🙂 Toivottavasti osasin vastata sun kysymykseen.

      • Markit

        Jenninltä hyvä kysymys, odotin oikein vastaustasi.
        Mutta en ihan ymmärrä, että miten voi olla sama asia pyyhkiä kasvovesivanulapulla tai taputella kasvovesi? Minä miellän pyyhkimisen puhdistamiseksi… Kuivemmalle iholle taputellaan?
        Ja se ero hoitoneste- kasvovesi? Väännä nyt Miia rautalangasta, että kumpi parempi? Vai molempi? Minä en ymmärrä enkä osaa AAAAPUVA! 🤔. Vai olenko nyt vaan tyhmätyhmä 😀
        Näitä nimityksiäkin on niin paljon.

      • Jenni

        Osasit! Kiitos! 💋

  • Hanne-Leena

    Kiitos taas niin ihanasta ja tarpeellisesta postauksesta 😍 ja tuo look on I-H-A-N-A❤️

    • Miia Ezen

      Heippa ja kiitos sulle! <3

  • Henna

    Hei! Mulla on ollut reilun kuukauden nyt käytössä ihonhoidon alkeet postauksesta suosittelemisia tuotteita: caudalie make up removing Cleansing Oil, murumuru puhdistusvaahto, son&park beauty Water COSRX Essence, weleda skin food ja kora organicsin silmänympärysöljy. Lisäksi kuorin kerran viikossa mizonin kuorinta-aineella. Mulla ei oikeestaan oo koskaan ollut kuiva iho vaan sekaiho. Nyt kuitenkin on tullut kuivuutta nenän ja poskien seudulle ja näkyy erityisesti meikatessa lohkeleivana ihona (sama meikkivoide käytössä kuin aikaisemminkin). Mitä luulet, mistäköhän tuotteesta kuivuus voisi johtua ja osaisitko vinkata tilalle jonkun toisen tuotteen? 🤔 Iho tuntuu kyllä hyvältä eikä kiristä, mutta meikki ei levity kauniisti ja iho näyttää kuivalta.
    Ja kiitos paljon vinkeistäsi! 😊 Oon innostunut aivan uudella tavalla meikkaamisesta ja ihonhoidosta sun ansiosta. Suosikkejani ovat instan minitutoriaalit.

    • Miia Ezen

      Heippa Henna! 🙂 Hmm.. mä veikkaan, että tuo Muru Murun vaahtoputsari voi olla sulle liikaa. Kokeileppa olla ilman sitä hetki. 🙂 Kerro sitten miten menee ja katsotaan auttaako tämä. <3

      • Henna

        Hei ja kiitos paljon! 😊 Ihon kunto on mennyt parempaan suuntaan. Mitä tuotetta suosittelisit kaksoispuhdistukseen tuon murumurun tilalle? Luulen myös, että etanalima ei sovi mulle. Mitä hoitonestettä suosittelisit?

        • Miia Ezen

          Heippa Henna ja jeeee! 😀 Ihanaa kuulla! Mä oon pikkuhiljaa siirtymässä aikalailla luonnonkosmetiikan puolelle, joten voisin kokeilla esim Bybin Mega Mist kasvovettä kerroksittain ja puhdistukseen ihan pelkästään vaan öljyputsaria. 🙂

  • Heidi

    Voiko kaksoispuhdistus pahentaa ihon kuntoa? Minulla ilmennyt finnejä hirveesti kun alkanut kaksoispuhdistusta käyttämään ja käytössä sinun suosittelemia tuotteita.

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! No joo ainakin alkuun voi tulla sellaista ihon puhdistumista, mutta pitäisi muutamassa viikossa kyllä mennä ohi. Onko sulla mitkä tuotteet ja mikä on sun ihotyyppi? 🙂

      • Heidi

        Skin79 Cleanest Coconut öljyputsari ja murumuru puhdistusvaahto.

      • Heidi

        Ainiin ja luulen että sekaiho minulla.

        • Miia Ezen

          Heippa! Joo oon todennut, että tuo Muru Murun vaahtoputsari on monelle liian kuivattava (vaikka ei sisälläkään SLSää). Tällä kertaa taisi tämä suositukseni mennä pieleen, mutta tosiaan meidän ihon on niin erilaisia.

  • Heidi

    Hei!

    Kysymys tuosta Holika Holikan tuotteesta. Sopiiko myös silmämeikin poistoon? Saman merkin All kill -putsari ei soveltunut ainakaan itselle, silmät kirveli todella paljon. Kiitos vastauksesta!

    • Miia Ezen

      Heippa Heidi! 🙂 No mulla toimii nuo molemmat silmämeikin poistoon ja ei kirvellyt, joten en siksi uskalla sulle tuote suositella. Mutta tuo Whamisan öljyputsari vois olla sulle hyvä. 🙂

  • Annukka

    Kasvovesi on itselleni ikuinen pohdinnan aihe. En ole elämäni aikana vielä löytänyt ainuttakaan kasvovettä, joka EI aiheuttaisi itselleni pientä näppyä otsaan. Olen koittanut erilaisilta merkeiltä monia.

    Jouduin turvautumaan syksyllä ensimmäistä kertaa elämässäni ihotautilääkäriin, kun sain siitä suositusta Holika Holikan hoitonesteestä POD-ihottuman. Samalla kysyin häneltä kasvovedestä. Ja hän sanoi, että kasvovesi ei ole iholle tarpeellinen. Mielestäni on tämä hänen vastauksensa oli mielenkiintoinen. Minulla on muutamia kosmetologi-ystäviä, jotka taas ovat täysin samaa mieltä siitä, että kasvovesi on must!

    • Miia Ezen

      Heippa Annukka! 🙂 Huih.. olisit nähnyt mun naaman kuinka se venähti tästä lääkärin kommentista. Kyllä kasvovesi on tarpeellinen ehdottomasti ja oon sun kosmetologiystävien kanssa täysin samaa mieltä. Mun omat tiedot perustuu omiin kokemuksiin sekä Twistbe:n kursiin. Kurssi perustajat ovat opiskelleet nimenomaan ihon biologiaa ja hekin sanovat, että se on tärkeä iholle. Ihon uloin kerros suojaa ihoa kosteuden haihtumiselta ja tämä kerros sisältää myös tärkeitä bakteereja, jotka estävät epäpuhtauksien syntymistä. Jotta tämä uloin kerros toimii oikein, on tärkeää ruokkia sitä nimenomaan vedellä ja tämä vesi sitten lukitaan ihoon kosteusvoiteella tai öljyllä. Jos saan kysyä, niin mitä kasvovesiä sulla on ollut testissä?

      • Annukka

        Myös minun mielestä tämä lääkärin vastaus oli erikoinen, koska muuten kuulee sitä, miten tärkeä kasvovesi on.
        Lääkäri oli naispuolinen.

        Mutta olen koittanut tässä 15 vuoden aikana kasvovesiä Nivealta, mutta olen huomannut, että Nivean tuotteet eivät sovi minulle ollenkaan, koska ne aiheuttavat muitakin ihoreaktioita. Sitten olen koittanut Lumenelta erilaisia kasvovesiä. Biothermiltä olen koittanut sitä vaaleanpunaista purkkia. Diego dalla Palmalta ja Exuviancelta olen koittanut yhdet kasvovedet. Viime vuonna koitin Madaran kasvovettä. Olen koittanut myös yhtä kukkaisvettä, mutta en millään muista sen nimeä.

        Suurin osa on ollut kuivalle iholle tarkotettuja, koska minulla sellainen on. Olen myös koittanut normaalille iholle tarkoitettuja, jospa ne sopisi paremmin.

        Olen koittanut käyttää tuotteita jonkun aikaakin, koska olen miettinyt sen olevan ensireaktio. Mutta otsani menee niistä poikkeuksetta huonoon kuntoon.

      • Annukka

        Olisiko sinulla vielä jotain ehdotusta, mitä voisi koittaa?

  • Nanna

    Enpä ole minäkään eläissäni ollut näin tyytyväinen ihooni kuin nyt. Itse asiassa vielä aika vähällä panostuksella ja pienellä budjetilla parin tuotteen avulla, nimenomaan sillä ihonhoitopuolella. Ostin nyt Ruohonjuuren tarjouksesta tuon Whamisan geelimäisen kasvoveden ja jestas, miten ihana se on kasvoilla! Weledaa olen hehkuttanut myös, mutta tähän asti se on jäänyt ihon päälle kiiltelemään, kun olen illalla sitä laittanut koko kasvoille yövoiteeksi. Kas, nyt kun kerrostin Whamisaa muutaman kerroksen ja levitin sen jälkeen Skin Foodin, iho tuntui jotenkin imaisevan sen sisäänsä ja lopputulos on niiin pehmoinen. Aivan kuin tuo kasvovesi tosiaan sanoisi iholle, että varsinainen kosteutus on vasta tulossa, valmistaudu! Että iso kiitos suosituksista, niiden perusteluista ja opastuksesta Miia, olet aarre! <3

    Yksi kysymyskin vielä jäi mietityttämään: voiko tuota Whamisaa käyttää huoletta myös silmänympärysiholle?

    • Miia Ezen

      Heippa Nanna! 🙂 Aivan ihana kuulla! 🙂 Ja siis enpä olisi paremmin osannut kuvailla tuota kasvoveden voimaa ja kuinka se auttaa voiteen imeytymisessä. <3 Itse olen laittanut aina kasvovettä/hoitonestettä myös silmänympärysiholle, koska saan niin myös silmänympärysvoiteen imeytymään paremmin. 🙂

  • KatriVee

    Moi Miia, minulla t-alueelta rasvoittuva sekaiho ja epäpuhtauksia siellä täällä. Tällä hetkellä käytössä seuraavat tuotteet, tässä järjestyksessä:
    amuin illoin Skin Housen Essential Cleansing Oil, aamuin illoin Mizonin Snail Cushion -puhdistusvaahto, iltaisin The Ordinary Glycolic Acid 7% (kuoriva kasvovesi) ja Holika Holika 3 Seconds Starter + kasvovoide.

    Lähinnä haluaisin tietää, käytänkö tuotteita sopivassa järjestyksessä ja mikä kasvovesi sopisi aamuun? Kiitos! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa KatriVee! 🙂 Onko tämä setti auttanut sua? Mä veikkaan, että ei? 🙁 Voisit meinaan jättää kaksoispuhdistuksen pois aamurutiinista. Lisäksi tuo glykoolihappo saattaa olla sulle liian voimakas kasvovedeksi ja siksi iho ei rauhoitu. Helposti rasvaisemman ihon kanssa ollaan liian “rankkoja”. Esim tämän postauksen Bentonin kasvovesi voisi olla vähän “rauhallisempi vaihtoehto”.

  • Anne-Marie

    Hei! Kiitos ihanasta blogistasi ja hyvistä neuvoistasi ihonhoidon suhteen! Opettelen täällä juuri vaihe vaiheelta uudistamaan omia rutiinejani, bongasin esimerkiksi omasta kaapistani sls:ää sisältävän puhdistusaineen ja aion nyt siirtyä tuohon suosittelemaasi kaksoispuhdistukseen. Ilmankos iho onkin ollut aivan korppu pesun jälkeen! 😀 Mitä mieltä olet muuten Tonymolyn yövoiteista? Itse tykkään noista hauskoista panda- ja banaanipurnukoista mutta ovatko ne oikeasti laadukkaita?

    • Miia Ezen

      Heippa Anne-Marie! 🙂 Joo ne ovat hyviä voiteita. Itse tosin olen pikkuhiljaa siirtymässä pois tietyistä synteettisistä raaka-aineista ja käytän synteettisiä enää melkein ainostaan kasvovesissä ja hoitonesteissä. Kaikista tärkeintä ihonhoidossa tosiaan on se kasvojen pesu ja kasvovesi. Kevytkin kosteusvoide lukitsee sen kaiken kosteuden ihon sisään.

  • Johanna

    Haha huvitti tuo liian tehokkaan puhdistusaineen käyttö, sillä mieheni käyttää Nivean kasvoputsaria, joka ei todellakaan sovi hänen iholle. Kuivattaa ihan liikaa ja iho näyttää niin rutikuivalta aina pesun jälkeen. Olen yrittänyt kertoa, että tuote kuivattaa liikaa, mutta hänen vastaus on että voi laittaa sitten rasvaa. 😄

    Mutta pitäisi itsekin kyllä vielä paremmin tsempaa kosteutuksen kanssa. Kasvovettä aloin käyttämään, mutta ostamani Lumenen kasvovesi ei soveltunut mulle, joten sitten se vähän jäi…

    • Miia Ezen

      Heippa Johanna! 😀 Joo siis miehille on niin vaikea näitä selittää. Kurkkaappa noita mun postauksia ihonhoidosta, veikkaan sun saavan sieltä paljon hyviä vinkkejä. Eli sivupalkista löytyy kategoriat ja sieltä ihonhoito. Siellä on otsikoittain selkeästi erilaisia mielenkiintoisia aiheita. 🙂

      • Johanna

        Kävin Hullareilta ostamassa testiin Madaran kasvoveden, kun oli tarjouksessa. 🙂 Whamisaa katselin, mutta oli hieman tyyris mun budjetille. Ainakin toistaiseksi on toiminut eikä iho ole tykännyt huonoa! Ja olen oikein joka ilta laittanut seerumeita ym, niin ehkä kohta alkaa tulostakin tulemaan. Kiitos tästä jutusta siis, se sai mut kauppaan asti! 😀

        • Miia Ezen

          Heippa Johanna! Toivottavasti saat joo ihoa parempaan kuntoon. 🙂 Aina saa laittaa viestiä, jos tulee jotain mieleen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram