KÄYTÄTKÖ NÄITÄ IHONHOITOTUOTTEITA VÄÄRIN?

19.11.2019

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 23.10.2023

Eräänä päivänä sain vahingossa selville, että yksi kavereistani oli käyttänyt suosittelemaani puhdistusbalsamia aivan väärin. Tämän vuoksi tuote ei ollut toiminut oikein. Tajusin, että samahan voi käydä siellä ruudun toisella puolella, jonka vuoksi pahimmassa tapauksessa hyvä tuote saattaa lentää roskakoriin.

MUISTAKAA SIIS AINA KYSYÄ, JOS JOKIN SUOSITTELAMANI TUOTE EI TEILLÄ TOIMI. YKSI SYY VOI OLLA SE, ETTÄ TUOTETTA KÄYTETÄÄN VÄÄRIN. 

PUHDISTUSBALSAMI

Moni meistä on tottunut vahvasti puhdistaviin puhdistusgeeleihin tai vaahtoihin, jotka ovat muuten lähes jokaiselle ihotyypille liian voimakkaita ja syynä erinäisiin iho-ongelmiin. Silloin kun tämän käänteentekevän ihonpuhdistuksen salaisuuden tajuaa ja siirtyy puhdistusbalsameihin tai -maitoihin niin tekee helposti ihonpuhdistuksen väärin. Tämä jälkeen moni hermostuu uuteen ostamaansa tuotteeseen, toteaa ettei se toimi ja nakkaa mäkeen.

Oikea tapa on lisätä tuote kuiville kasvoille ilman vettä eli suoraan meikin tai meikkittömien kasvojen päälle (sillä myös meikittömät kasvot pitää puhdistaa liasta). Tuote pyöritellään kasvoilla niin kauan, että lika ja meikki on lähtenyt kunnolla liikkumaan. Tämän jälkeen puhdistusbalsamin kanssa kädet kastellaan ja pyöritellään vielä hetki balsamia kasvoilla, koska näin balsami muuttuu maitomaiseksi. Tämän jälkeen kasvot huuhdellaan.

Tämän postauksen kuvassa on kaksi suosikkiani: *Evolven Gentle Cleansing Melt ja suomalainen *Flow Cosmetics Balm to Milk Cleanser (HUOM! Tuotteen ilme muuttunut brändiuudistuksen myötä).

KASVOVESI

Kasvovesiä on erilaisia, mutta itse tykkään käyttää kosteuttavia sellaisia. Kosteuttavan kasvoveden tietää vain siitä, mitä inci-listassa lukee. Esimerkiksi jos INCI-listan alku on vesi, denaturoitu alkoholi ja glyseriini, niin luultavimmin kasvovesi ei ole kovin laadukas.

Kasvovesi tuo nimensä mukaan iholle vesikosteutusta ja aloittaa näin ihon kosteutuksen. Tämä vuoksi älkää ihmeessä suihkuttako kasvovettä pumpulilapulle, koska hukkaatte niin paljon kosteutta pumpulilevyyn. Käytän usein aika karskia esimerkkiä, että eihän kukaan lisäisi kosteusvoidettakaan pumpulilla! Kasvovesi lisätään siis iholle käsin tai suihkuttelemalla ja painellaan iholle.

Kuvassa on ehdoton tämän hetken suosikkini: *Bybi Mega Mist.

ÖLJYSEERUMI

Usein öljyjen kanssa moni tekee sen virheen, että laittaa ensin öljyn ja sen jälkeen kosteusvoiteen, vaikka useimmiten tämän pitäisi olla toisin päin. Tuotteet lisätään iholle siinä järjestyksessä kuinka raskaita ne ovat. Öljyjen molekyylit ovat suurempia ja sen vuoksi kasvovoiteen raaka-aineiden pienemmät molekyylit eivät pääse imeytymään öljyn ohi ja kasvovoiteestasi ei ole ihollesi mitään hyötyä.

Vaikka perinteisesti vesipohjainen seerumi lisätäänkin ennen kosteusvoidetta, niin öljyseerumin kanssa tilanne onkin eri. Öljy on usein raskaampaa kuin kosteusvoide ja siksi se lisätään ihonhoidossa viimeisenä askeleena. Tosin itse korvaan usein kasvovoiteen öljyllä ja skippaan siis voiteen kokonaan.

Kuvassa on oma öljyseerumi suosikkini *suomalaiselta Fiiniltä. Tämä öljy sopii hyvin monelle ihotyypille. Kuivalle, sekaiholle, herkälle ja punoittavalle iholle sekä niin miehille kuin naisillekin.

P.S. Instagramini kohokohdista löydät nyt koko ihonhoitorutiinini videon muodossa!

  • E~

    Hei, kiitos hyvistä vinkeistä ja ihanasta blogista! Kirjoittelin sulle joku aika sitten öljyn aiheuttamista iho-ongelmista, ja nyt harmikseni sama aiheutui tästä Fiinin kaura-tyrniöljystä. Vaikka iho on ihanan kosteutettu ja pehmeä, tuo öljy myös mukanaan isoja, kipeitä finnejä ja muita epäpuhtauksia, mikä harmi.

    • Miia Johansson

      Heippa E! 🙂 Voi eii.. ootko kokeillut rasvaiselle iholle tarkoitettuja öljyjä? Suosittelen ottamaan yhteyttä Twistbehen. Tai onko se jokin tietty ainesosa, joka tätä aiheuttaa. Tästä tuotteesta olis ainakin helppo sulkea pois ainesosia, koska inci-lista on lyhyt. 🙂

      • E~

        Kiitos vastauksestasi! Periaatteessa näin voisi tehdä, mutta tyydyn siihen, että ainakin nuo Bybin boosterit tuntuvat sopivan minunkin iholle. Kun iho herkistyy niin äkkiä ja korjaaminen kestää viikkoja, ei uusia tuotteita viitsi testailla ihan pikkukummassa. Rasvaisesta ihosta ei minulla ole kumminkaan kyse, vaan pikemminkin kuiva/sekaiho, jossa on ollut jos jonkinlaista pod-ongelmaa.

  • Salla

    Hei Miia,

    Oletko kokeillut Yves Rocherin puhdistusöljyä? Se on aivan loistava, jos kaipaa puhdistusöljyä, joka sopii hieman pienemmälle budjetille (tällä hetkellä 7,5€). Ehkä se ei ole kosmeettisesti yhtä elegantti, kuin moni kalliimpi tuote. Mutta se poistaa meikin ja huuhtoutuu kokonanaan pois kasvoilta, jättämättä mitään filmiä kasvoille, joten toimii!

    • Miia Johansson

      Heippa Salla! 🙂 En ole kokeillut, mutta hyvä idea. Onko se mille ihotyypille? Oon huomannut, että jotkut öljyputsarit kuivattavat kasvoja ja siksi olen itse kääntynyt hellävaraisiin balmimaisiin.

      • Salla

        Luulen, että sopii ihan kaikille ihotyypeille. Itsellä on sekaiho ja taipumus pintakuivuuteen. En ole huomannut käytössä, että kuivattaisi ihoa, eikä iho ole tuntunut kireältä käytön jälkeen. En ole öljyputsareiden kanssa huomannut tosin, että mikään olisi kuivattanut ihoa.

        Tarkistin tuotteen inci-listan (käytin inci-decoder nettisivuja, jonne voi liittää inci-listan, jolloin saa tietoa jokaisesta aineesta), listassa ei ollut mitään kuivattavaa, mutta loppupuolelta löytyy parfum, eli tuote ei varmasti sovi kaikille. Toisaalta, on aika vaikea löytää mitään täysin tuoksutonta tuotetta, luonnonkosmetiikastakin usein löytyy vähintään Limonene inci-listalta.

        Tuotteessa on mieto tuoksu ja se on aika juoksevaa. Koska tuote on niin juoksevaa, sitä joutuu käyttämään ehkä normaalia enemmän (2-3 pumppausta), mutta lähes päivittäisessä käytössä se kesti 5kk.

        Pitää varmaan kokeilla enemmän myös balmimaisia, tähän mennessä kaikki balmimaiset, mitä olen testannut, vaatii tuotteen pois pyyhkimisen, eikä tuote huuhtoudu pois iholta. Nämä olen kokenut liian työlääksi.

        • Miia Johansson

          Hieno vinkki siis. 🙂 Ja joo on totta, että hajusteita käytetään todella yleisesti kosmetiikkassa ja se on myös harmillisen allergisoiva raaka-aine. Mä en itsekään tykkää noista pois pyyhittävistä, koska sitten mulla on kylppäri täynnä likaisia liinoja. Plus mun atooppinen iho ei kestä mekaanista hierontaa. 🙁 Muuten nekin ovat kyllä hyviä.

  • Anne-Maria

    Hei! Oletko kokeillut Josh Rosebrookin Hydrating accelerator mist -kasvovettä? Se on vähän samantyylinen kuin tuo Bybi mutta omasta mielestä paljon kosteuttavampi 🙂

  • Elina

    Hei, Mitä mieltä oot Evolven kosteuttavasta kasvovesi suihkeesta? Ootko testannut?

  • Tupu

    Moi! Käytätkö hoitonestettä ollenkaan? Entä käytätkö konjac-sientä joka aamu vai silloin tällöin? Kun itse aloin käyttää iltaisin konjac-sientä puhdistuksessa apuna, niin t-alueelle alkoi ilmestyä finnejä ja mustapäitä 🙁

  • Ansku

    Minun ihoni tuo Evolven puhdistusbalsami teki ärtyneeksi ja punaiseksi. Ihossani on couperosaa jonkin verran mutta harva aine on saanut kasvoni niin ärtyneeksi kuin tuo. Onko muilla tällaista kokemusta.

    • Miia Johansson

      Heippa Ansku! 😊 No onhan kökköä.. kuulostaisi siltä, että olet herkistynyt jollekin tuotteen ainesosalle. 😞

  • Kaitlin

    Hahaa mulle kävi just noin, ostin sen Lumenen Valo puhdistusbalmin ja hinkkasin sitä kosteille kasvoille niinkuin putelin käyttöohjeissa lukee, ihmettelin miten tää jättää niin rasvaisen kalvon jälkeensä eikä tunnu huuhtoutuvan millään irti joten nakkasin putelin tonne “anna pois”-koriini, kunnes viime viikolla luin jostain että näitä balmeja pitäisi hieroa kuiville kasvoille… Noh, nythän tää tuote toimii, ja tuntuukin tosi ihanalta! :O

  • MHR

    Mulla ei kyllä noilla balmeilla lähde, kaikki meikki pois, vaikka kuinka teen ohjeiden mukaan (mulla on juurikin tuota Flown bilberry jne, mikä kuvassa). Senpä takia pyyhin kasvovedellä kostutetulla pumpulilla kasvot, että lähtee loputkin meikit. Toista, laadukkaampaa kasvovettä sitten taputtelen käsillä iholle ja annan kuivua. Teenkö tässä nyt jonkin järkyttävän virheen, minusta on vaan paras saada se kaikki vanha meikki pois..

    • Miia Johansson

      Heippa MHR! 🙂 joo mulla oli alkuun sama, mutta siis balmmimaista pitää kärsivällisesti pyöritellä kasvoilla niin, että kaikki meikki on kunnolla sulanut. Ainakin its etein alkuun sen virheen, että olin liian hätäinen. Lisäksi käytän puhdistuksessa kaksoispuhdistusta ja toisena vaiheena Huxleyn geeliputsaria, jolla lähtee kaikki viimeisetkin meikin rippeet ja se puhdistaa vielä kunnolla ihohuokoset. 🙂

  • Karoliina

    Moikka, onko siulla kokemusta ekopharman vadelma kasvovedestä? Se on vähän budjettiystävällisempi kuin tuo bybin megamist, iso suihkepullo ja 25€? Pitäisi myös olla kosteuttava!

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 joo siis jo vois olla sekaiholle ihan jees ja muuten ihan hyvät raaka-aineet. Oma iho on vaan nauttinut niin paljon hyarulonihaposta ja tykkään siitä että iho on oikeasti pehmoinen sen jälkeen, kun kasvovesi on laitettu. Muuten mulla iho menee heti huonompaan kuntoon, jos se vesikosteutus ei ole kunnossa. Mutta meillä on kilolla niin omat tarpeet ihon suhteen. 😊

  • Emilia

    Hei. Pohdin kovasti tuotteiden tilaamista. Vaikuttavat hyviltä joten kiitos suosituksista. Ihoni on hyvin kuiva mutta rasvoittuu paikoitellen. Mietin kuitenkin että kun en arkisin juuri käytä meikkejä niin onko tuotteet jotenkin liian tehokkaita minulle sitten?

    • Miia Johansson

      Heippa Emilia! Iho tarvitsee niin vesi kuin myös rasvakosteutusta, mutta tuotteet pitää vaan valita omalle iholle sopivaksi. Ihoa pitää myös hoitaa vaikka ei käyttäisi meikkiä siis jos haluaa ihon pysyvän hyvänä. Eli ihonhoito ei tule tehokkaammaksi, jos meikkiä ei lisää. 😊 Vertaa vaikka miesten ihonhoitoon. Hekään eivät käytä meikkiä. Ihonhoitotuotteista ei siis tunnista onko kasvoillasi meikkiä vai ei.

  • Henna

    Hei,

    Ostin uusia ihonhoitotuotteita, kuten tuon bybin kasvoveden, evolvelta uuden seerumin ja kosteusvoiteen. Hankein myös evolvelta puhdistustuotteet.

    Huomasin kuitenkin, kun käytin näitä rasvoja ensimmäistä kertaa meikkini alla, että meikatessani ihoni alkoi ikäänkuin hilseilemään. Kasvoillani oli jo ennestään James Readin tanning mist suihketta.

    Voiko olla mahdollista, että se ei sovi näiden tuotteiden kanssa vai onko meikkivoiteessani ongelma ( NYX born to glow käytössä)? Ei ole ennen tullut tälläistä tilannetta vastaan ja ajattelin kysyä sinulta, koska saattaisit osata vastata tähän.

    Kiitos jo etukäteen! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! hmm.. mielenkiintoista. Alkoiko se rullaamaan meikkivoiteen kanssa vai tuntuiko iho siis kuivalta? Katsoin, että tuo NYXin Born to glow olis aika vesipohjaista, joten sen takia mietin, ettei välttis toimi. Jos kosteusvoide ei ole hyvin imeytynyt ihoon. En oikein muuta keksi.

  • Enni Ylinen-Luopa

    Moi! Tilasin juuri täältä Apeiron hellävarainen puhdistusmaito, Olivia Klein Hydra Lotion hoitoemulsio ja Olivia Klein Hydra Spray Toner kasvovesi ja olen siis 14-vuotias. En oikein tiedä mikä on paljon meikkaamista, mutta itse käytän peitevoidetta, poskipunaa ja ripsiväriä, joten siksi ajattelin että tuon puhdistusmaito käy varmaankin, mutta suosittelisitko silti kaksoispuhdistusta? Minulla on sekaiho ja iho on pintakuiva, mutta olen nyt käyttänyt LV:n ja Erisanin tuotteita varsinkin geeliputsareita ja olen ajatellut, että ihan hyviä ne ovat, mutta eivät ilmeisesti, koska jättävät minun ihoni todella kuivaksi ja kireäksi. Nyt onneksi tajusin tilata oikeat? tuotteet ja alan pitää ihostani parempaa huolta!

    • Miia Johansson

      Heippa Enni 🙂 Kaksoispuhdistusta ei välttämättä tarvitse. Muista vaan lisätä puhdistusmaito kuivin käsin kuiville kasvoille, niin puhdistusteho ei laimene. Ja joo tuo kiristely on merkki liian vahvasta putsarista. Jos tuntuu, että haluat tehostaa puhdistusta niin konjac-sieni on loistava lisä tuon Apeironin putsarin kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram