SATOJA VIESTEJÄ PÄIVÄSSÄ – MIKSI EN ENÄÄ VASTAA KAIKKIIN?

11.12.2019

Vielä pari viikkoa sitten olin ylpeä siitä, että vastasin aivan kaikkiin saamiini blogi- ja Instagram-viesteihin. Teidän iho- ja meikkiongelmien ratkominen on ollut todella mielenkiintoista ja palkitsevaa, koska olette onnistuneet saamaan upeita tuloksia. Se on kuitenkin alkanut viemään ajastani noin neljä tuntia päivässä. Tähän liittyy suurempikin ongelma kuin ajan käyttäminen: henkinen hyvinvointini.

Viime viikonloppuna mieheni sanoi, että olen tiuskinut hänelle jo vähän aikaa. En oikein tiennyt siihen syytä, koska en normaalisti ole sellainen. Sen kuitenkin tiesin, että jos ihminen on muille inhottava, niin hänellä on huono olla. Tänään myönnän, että minun on huono olla. 

Olen jo vähän aikaa tuskaillut sitä, että työni on todella yksinäistä ja tiedän sen olevan yksi pieni syy, mutta yhtä asiaa en ollut tajunnut: Teen töitä KOKO AJAN! 

Kun herään aamulla, vastaan heti saamiini Instagram-viesteihin noin parin tunnin verran. Kun päiväni vihdoin lähtee käyntiin, vastaan viesteihin joka käänteessä: koiran kanssa lenkillä, matkalla ruokakauppaan, matkalla kaupungille, istuessani vessassa (!), työpäivän tehtävien lomassa ja siis tuntuu, että puhelin on kädessä kokoajan. Ja sehän on! Kun illalla lopettelen töitä, jatkan viesteihin vastailua pitkin iltaa. Ennen kuin käyn nukkumaan vastaan viesteihin ja vastaan niihin vielä puolen yön aikaan ennen kuin suljen silmäni. Ja tämä toistuu joka päivä – hyvin paljolti myös viikonloppuisin.

Vuosi sitten Thaimaan lomalla en oikeastaan muuta rannalla tehnytkään, kun vastasin teidän viesteihin. Haluan tehdä kaikkeni, jotta voisin auttaa teitä. Olen liian kiltti.

Ystäväni ja blogikollegani Erika Naakka herätti minut siihen, että olen töissä koko ajan. Jopa hänkin on huomannut, että olen nykyään aika vittuuntunut. Olen hiljaisempi, kireä ja pienetkin asiat ärsyttää – tuntuu, että maailma on minua vastaan, vaikka minähän tässä olen maailmalle vihainen. Erika tosiaan sai minut tajuamaan, että tässä sitä nyt ollaan – hyvin tiiviissä suhteessa puhelimeni ja teidän viestien kanssa. Kaikki pyörii teidän viestien ympärillä, mutta nyt on myönnettävä: En enää pysty siihen. 

Se, että olette ottaneet minut niin avosylin vastaan somessa ja täällä on ollut todella ainutlaatuista. Olen nöyränä tämän kaiken edessä. Teen sisältöä täydestä sydämestäni ja käytän sen suunnitteluun ja luomiseen paljon aikaa. Vaikka bloggaaminen ja Instagram stoorien tekeminen voi näyttää helpolta, niin sitä se ei ole. Jos se olisi helppoa, niin kaikki olisivat vaikuttajia. On kuitenkin muutama asia, jotka olen jostain syystä erityisherkkänä ihmisenä ottanut todella raskaasti. Ne ovat seuraavat viestit, joita saan päivittäin: Miksi et tee koskaan näin? Miksi teet aina näin? Voisitko mielummin tehdä näin? Ja nämä koskevat siis erinäisiä asioita työstäni ja taiteestani. Tiedän, ettei kukaan tarkoita näillä viesteillä hitustakaan pahaa, mutta ajatelkaapas siltä kantilta, että saisit omalle työpaikallesi tälläisiä viestejä ihan joka päivä noin kahden vuoden ajan. Olisitko rikki? Varmasti tulisi sellainen olo, että olet huono, et osaa ja muut osaa paremmin. Lytätty olo.

Syy ei siis TODELLAKAAN ole teissä vaan siinä, ettei oma pää enää kestä. Tiedän, että haluatte minulta kaikenlaista sisältöä ja siksi laitatte näitä viestejä. Nämä viestit ovat samalla myös todella arvokkaita, koska teitä varten tätä teen. Kertomalla nämä fiilikseni saatan ampua myös itseäni nilkkaan, koska varmasti aina joku suuttuu. Niin kuin nykyajan sisällön ymmärtämisessä on tapana. Haluan kuitenkin kertoa rehellisesti (kuten blogini kaikki sisältö on), että miksi lopetan satoihin Instagram-viesteihin vastailun ainakin toistaiseksi. Oman henkisen hyvinvoinnin ja ajankäytön järkeistämisen vuoksi. Blogikommentteihin ja Instagram-kuvien kommentteihin vastaan edelleen parhaani mukaan.

On ollut ihanaa, että pääsen niin lähelle teitä lukijoita ja sehän tässä hommassa onkin parasta. Eräs some-ammattilainen ehdotti, että palkkaisin itselleni community managerin, jos nyt oikein muistan tämän nimikkeen. Eli henkilön, joka vastaa puolestani viesteihin. Se menee kuitenkin hieman hankalaksi, sillä hänen pitäisi tietää paljon meikeistä, meikkaamisesta ja ihonhoidosta. Vuosia kerryttämäni tieto olisi hankalaa siirtää toiselle ja en tiedä näettekö tekään siinä mitään arvoa, että joku toinen vastaisi puolestani.

Eniten aikaa vievät kysymykset koskevat teidän jokaisen henkilökohtaista ihonhoitoa ja meikkaustottumuksia. Teidän auttaminen on ollut todella ihanaa, mutta tämä ns. palveluni on ollut täysin ilmainen (ihan omasta halustani). Joskus autan todella pitkälle, luen käyttämienne tuotteiden inci-listaa, etsin syyn huonolle iholle ja suosittelen parempia tuotteita. Käyttämäni aika menee kuitenkin usein hukkaan, kun saan vastauksen: “Kokeilen nyt ensin tätä omaa tapaa.” Se on todella lannistavaa, koska näen kuinka metsään siinä mennään ja oma aikani meni täysin hukkaan. Ehkä jatkossa teen ihonhoidon tai meikkauksen analysoinnin maksusta (villi heitto), kunhan olen käynyt ensi vuonna aloittamani ihonhoidon koulun Formula Botanicassa ja tietoni on taas uudella tasolla. Tähänkään mennessä en ole antanut vinkkejä kuin vaan helppoihin ihonhoidon ongelmiin, joissa tiedän taitoni riittävän.

Blogini on täynnä vinkkejä, joita kokoan sen mukaan mitä ongelmia suurin osa ihmisistä kohtaa. Postauksieni avulla on todella moni teistä oppinut meikkaamaan ja saanut ihonsa kuntoon oikeaoppisella ihonhoidolla. Sivupalkin kategoriat on täynnä mielenkiintoisia juttuja ja Googlestakin löytyy juttuni todella helposti kirjoittamalla nimeni ja ongelmasi. Kokeile Googlesta vaikka: Miia Johansson atooppinen iho. Näin teen itseasiassa itsekin, kun pyydätte apua johonkin ongelmaan. Googletan siis omaa sisältöäni ja linkkaan niitä teille.

Jatkossa tulen käyttämään enemmän aikaa mielenkiintoisen sisällön luomiseen ja opiskeluun sekä itsestäni huolta pitämiseen. Mietin myös kuumeisesti uutta yritystä tähän rinnalle, mutten vielä tiedä mikä se voisi olla.

Toivon siis sydämeni pohjasta, että ymmärrätte. Jatketaan hauskoilla jutuilla, pysytään positiivisina ja pidetään itsestämme huolta. Lisäksi tervetuloa kommentoimaan tänne blogin puolelle. <3

  • Elina

    Terve päätös, muistetaanpa kaikki pitää huolta myös omasta jaksamisesta muiden hyvinvoinnin ohella. Kaikkea hyvää sinun loppuvuoteesi ja ensi vuoden koitoksiin, seuraan blogin puolella matkassa mukana kuten tähänkin asti. 🙂

  • Sh

    Teet ihan oikein kun pidät itsestäsi huolta ja annat itsellesi edes vähän vapaa-aikaa. Ei kukaan muukaan (lääkärit, kampaajat, jne) tee ilmaiseksi noin paljon työtä, vain auttaakseen jotain tuikituntematonta. Ja sitten loppujen lopuksi joku muu saa siitä palkan joko tuotteen myynnin tai palvelun avulla.

    Minusta parasta olisi jos työpäivän loputtua jätät työpuhelimen työhuoneeseen ja otat oman puhelimen illaksi käyttöön jolla voit tehdä mitä haluat.

  • Erika

    <3

  • Anne-Maria

    Hyvä päätös! Oma hyvinvointi ja jaksaminen on kaikista tärkeintä.

  • Katja

    Tärkeä päätös ja oivallus! Jaksamisen kannalta on olennaista huomioida omat voimavarat. Sekä yrittäjän oikeus vapaaseen! Sillä se myös yrittäjillä on, vaikka esim. kunnan töissä on helpompi ikään kuin jättää työ päivän päätteeksi ja viettää vapaa-aikaa. Entäpä, jos irrottaisi työsi omaan puhelimeen(mikäli siis on samassa paketissa eli puhelimessa tällä hetkellä on kaikki?). Näin saisit jätettyä työsi ja pidettyä vapaata. Voimia!

  • Terkkari

    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/12/10/aivot-ovat-viisaat-ne-ajavat-itsensa-burnoutiin-jos-stressi-jatkuu-liian?utm_source=facebook-share&utm_medium=social

    Tässä hyvä artikkeli sun blogikirjoitukseen liittyen. Tiedän kokemuksesta, mitä on tehdä sosiaalisena ihmisenä töitä yksin, olla tunnollinen ja kiltti ja venyttää omia rajoja ja lopulta uupua.
    Kukaan ei rajoja voi laittaa paitsi ihminen itse. Voimia ja viisautta sulle tehdä oikeita päätöksiä! ❤️

  • Jenni

    Oikea päätös! Olet niin sydämellinen ihminen ja ainakin itse saan jo blogista ja instatutorialeista niin paljon, että en voisi edes kuvitella, että sinun pitäisi vastailla kaikkiin viesteihin ❤️ Kiitos, kun pidät blogia!

  • Heini

    Hyvä Miia<3 Pidä huolta jaksamisestasi ! Hyvin voit laittaa dm:t pois käytöstä, tärkeillä asioilla olijat tavoittaa sut kyllä muutakin kautta 🙂

  • Piia

    Haleja <3 Hyvä, että pysähdyt ajoissa.

  • Kaisa

    Todella hyvä päätös Miia! Sulta saa niitä hyviä vinkkejä ja neuvoja ihan katsomalla stooreja ja lukemalla näitä tekstejä. Kiitos niistä! Jatka siis näitä niin me lukijat ja katsojat ollaan enemmän kuin tyytyväisiä ja onnellisia ❤️ JA vaikket jatkaisi näitäkään niin nyt jo niin hyvä ja kattava paketti tietoutta ja taitoa, että näilläkin pärjätään mainiosti. Kiitos, että olet rehellinen. Arvostan.

  • Lauraaa

    Kyllä mulle on tärkeämpää saada sulta inspiraatiota hienoihin meikkeihin, kuin että jaat kosmetologin palveluita ilmaiseksi sen hinnalla että oot väsynyt joka varmasti näkyy siinä insta/blogi sisällössä! Eli ihmiset vaan rohkeasti kosmetologien palveluita käyttämään ihan maksusta ja Google laulamaan, sä voit ihan todellakin hyvällä omallatunnolla keskittyä siihen taiteelliseen puoleen tässä työssä 🙌

  • Erika

    Hei! Hyvä että heräsit tähän ennen ku palat loppuun koko hommaan. On myönnettävä, että vittuuntuneisuus paistaa joskus sun videoiltakin ja toisinaan meikit toistaa samaa kaavaa vaikka sävyt saattavatkin hiukan vaihtua.

    Tsemppiä jatkoon, muista tehdä tota duunia nimenomaan myös itsellesi! 😊

  • Nina

    Todella fiksu päätös! Ota vaan kaikki tarvitsemasi aika itsellesi ja koita rentoutua! En oikeastaan ymmärrä niitä ihmisiä, joiden mielestä tämä voisi olla huono juttu ja jotka voisivat haukkua sinua tästä.

    Itselleni tämä aihe on ajankohtainen, sillä jouduin viikko sitten sairauslomalle paniikkihäiriöiden ja uupumuksen vuoksi. Aloin itsekin tiuskimaan ja annoin sen edetä siihen saakka, että saatoin olla iloinen yhdessä hetkessä, mutta pian saatoin raivostua jostain ihan pienestä asiasta. Onneksi sinä et ole vielä mennyt tähän saakka!

    Jos olet tähän mennessä tehnyt paljonkin ilmaista työtä, ala vaan pistämään pieniä maksuja vastausta kohden. Luulisin, ettei sen jälkeen vastauksiasi sivuuteta “kokeilen tätä omaa keinoani ensin”. Itse olen aina ollut iloinen, kun/jos olet vastannut minulle edes jotain pientä.

  • Emma/thebeautysquares

    Ymmärrettävää ja järkevää. Olen aina ollut yllättynyt, kun olet vastaillut viesteihini, en ole sitä osannut edes odottaa. Olet palvellut yleisöäsi oman hyvinvointisi kustannuksella, hyvä että sinulla on ystävä ja mies, jotka huomauttivat. Toivottavasti sinulle jää nyt aikaa muuhunkin ja fiilikset kohenee 🙂

  • Maikku

    Sinä itse vain tiedät, mikä sulle on parasta ♥ Terveys ja oma hyvinvointi on kaikkein tärkeintä, hyvä että olet pysähtynyt kuuntelemaan itseäsi ja johonkin pitää vetää raja.

    Ihanaa joulunaikaa Miia, muistathan levätä ♥

  • Senna

    Word! Tosi hyvä päätös, itseään pitää kuunnella, kaikkea tarvitse ehtiä tai suostua tekemään. Tällainen rajanveto on hyvä tehdä.
    Kiitos kivasta ja inspiroivasta blogista ja IG-tilistä ja ihanaa joulun odotusta sinulle.

  • Eeva

    Ihan oikea päätös pidä itestä huolta.
    Aivot ja kroppa tarvii lepoa.
    Niinkuin eräs kardiologi sanoi mulle viime kesänä et vaikka labra arvot ja ekg ovat hyvät niin kroppa kertoo totuuden,vika löytyi sydämestä.

  • Nanni

    Ymmärrän. Oikea päätös <3

  • Ninni

    Voi ihana Miia! Tää oli hyvä kirjoitus ja ainakaan mä en halua, että palat loppuu ja ihan vaan sen takia, että haluat auttaa ja olet kiltti <3 Annan tätä kautta ISOIMMAN halin ja toivon, että pidät itsestäs hyvää huolta. On vaan yks meikki- Miia <3

  • Sini

    Tärkeän oivalluksen olet tehnyt! Ja toi työn määrä, minkä oot tehnyt ilman korvausta, huh huh! Itsellä ei ole tullut oikeasti mieleenkään, että laittaisin viestiä, ja pyytäisin henkilökohtaista apua ongelmiin, koska ajattelen, ettei se ole korrektia. Olet kuitenkin todennäköisesti kaiken tiedon jo jossain muodossa jakanut blogissa 🙂

    Voisin nyt kuitenkin tässä kysyä yhden ehkä vähän hassun jutun, kun kerran kirjoittamaan aloin 😀 ostin siis sellaisen konjac-sienen, joka tuli sun yhdessä boksissa. Teinkö jotain väärin, kun se meni todella nopeasti sellaiseksi, että siinä oli vaan ikäänkuin kuori jäljellä ja sisus ihan ontto? Vai meneekö se joka tapauksessa vanhetessaan sellaiseksi?

    • Kati

      Moikka Sini! Vastaan Miian puolesta 💕 Konjac sienen käyttöikä on tyypillisesti m. 2-3kk ja se menee ikäänkuin hauraammaksi vanhetessaan. Näin siis meillä olevien “aitojen” The Konjac Sponge Companyn sienten kanssa. Konjaceja on toki joka lähtöön, kuten kaikkia tuotteita eli riippuu varmasti myös sienestä jonka ostit. Jos se sattuu olemaan meiltä TwistBeltä niin laita vielä meille tarkempaa tietoa kuinka kauan kesti yms – tai jos ei ole meiltä niin kysy ostopaikastasi 🙂

      • Miia Johansson

        ❤️

      • Sini

        Kiitos vastauksesta! 🙂

        Ei siis todella kestänyt niin kauaa, kuin sanoit sen kestävän (kuukauden ollut ei-päivittäisessä käytössä) ja käyttöohjeitakin mielestäni noudatin. Tuote on kyseisen yrityksen, mutta ei ole teiltä ostettu, joten kysäisenpä tilaamastani paikasta!

  • AK

    Hei Miia, Olen seuraillut blogiasia kauan ja joskus miettinyt sitä, kun somessa moni on todella ilkeä ja ajatellut kuinka kauan jaksat sitä kaikkea. Ja pelännyt että jopa lopetat kokonaan. Minulla on tietenkin oma lehmä ojassa tässä kun haluaisin jatkossa myös seurata sinua. Olen oppinut niin paljon sinulta ja toivon myös jatkossa oppivan. 🙂 Mielestäni blogisi sisältö ja instagram antavat vastauksen kaikkiin kysymyksiin, joten ihan turhaan kulutat itseäsi toistamalla jo kirjoitettuja vastauksia. Huolehdi itsestäsi. Me superfanisi jaksamme odottaa päivityksiäsi <3 Rentouttavaa joulua, Miia. 🙂

  • Taija

    Hyvä Miia, oma hyvinvointi edellä! 🙂 Sitä paitsi, sun blogi on täynnä vastauksia juuri niihin yleisimpiin ihonhoitokysymyksiin, niin miksei ihmiset katso täältä. Laiskuuttako?

  • Markit

    Heippa; No olen sitä joskus kommenteissani ihmetellyt, miten aina jaksat vastata ystävällisesti ja etkö turhaudu vastaamaan kysymykseen, jonka aihetta juuri edellisessä postauksessa käsittelit. Miksi ei käytetä arkistoasi ja jos se tuntuu hankalalta, niin googlesta olen minäkin monta vastausta löytänyt miia johansson (ezen)- haulla. Muistan, kun hain sanaa unisex, kun sitä jossain käytit 😂. Miksi ei haeta itse tietoa. Onhan se helppoa kysyä sinulta, mutta minä lukijana välillä mietin, että eikö nyt itse voisi googlella hakea tuotteen jälleenmyyjiä, tuotetietoja tms. Hyvä että lähipiirisi sai sinut havahtumaan. Työvuosia on sinulla kuitenkin paljon jäljellä, ja on hyvä löytää se tasapaino. Ja että ilo säilyy tekemiseen.
    Oli oikein hyvä kun avauduit, en minä sinua hylkää 😊.
    Elämässä on muutakin kuin työ.
    Muuten, tuo 2. kuvan värimaailma on aika nappisuoritus. Eikä kuvattavassakaan ole moittimista.❤

    • Nata

      Juuri näin! Minullakin taitaa Googlen haetuin olla Miia Johansson (-Ezen) ja nykyään Google ehdottaa sitä minulle usein automaattisesti 😅 Olisiko blogin puolelle muuten mahdollista saada jonkinmoista ”HAKU” -kenttää, joka helpottaisi sisällön hakua suoraan blogistasi?

      Olet kyllä ihan mahtimimmi, kiitos että jaksat jakaa taitojasi niin käytännönläheisesti 🥰

  • Murmeli

    Hyvä Miia, rajojen veto on tärkeää ja oman hyvinvoinnin ylläpitäminen! Hyvää joulun odotusta ❤️

  • Siiri

    Ymmärrän täysin. Kiitos ja tsemppiä jatkoon! 🙂

  • Mirka

    Hyvä päätös, teet itsellesi ison palveluksen ❤

  • Katri

    Hyvä päätös❣️Ratkaisusi on todellakin ja täysin ymmärrettävä, tuen sun ratkaisua täysin! ❤️ Olet huippu siinä mitä teet ja KIITOS että jaat osaamistasi – se mitä jaat jo blogissa ja ig:ssa riittää! Sun oma jaksaminen on tärkeintä. Levollista mieltä ja hyvää palautumisen aikaa. 🙏

  • Ananas

    Ymmärrän TÄYSIN! Ja villi ideasi ei ole huono, sinulla on suuri ammattitaito ja ei sitä moni ilmaiseksi muille jakele. Jos konsultaatiosi olisi maksullinen niin pois karsiutuisi ne, jotka kyselevät vain mielenkiinnosta eivätkä hyödynnä antamaasi neuvoa. Nyt keskityt tarinoimaan meille stooriesi ja blogipostauksien kautta opettaen meille herkullisia meikki- ja ihonhoitovinkkejäsi! Monet ovat menneet käyttöön ainakin tässä osoitteessa.

  • Sussu

    ❤️

  • Tintti

    Ainoa oikea päätös! Oma hyvinvointi ja terveet rajat työn ja vapaa-ajan välillä ovat ihan super tärkeitä ihan jokaisessa työssä ja sometyössä ja luovassa työssä tämä ehkä vielä korostuu. Toivottavasti olet yhtä ylpeä tästä päätöksestä kuin siitä kaksi viikkoa sitten, että vastailit viesteihin. Itse ainakin arvostan tätä enemmän ♥️

  • Titi

    Respect!!! A<3

  • JenniV

    Kunnioitan ja arvostan suuresti tekemääsi työtä, olen saanut sinulta todella monta vinkkiä meikkaukseen ja ihon hoitoon, muutaman kerran jopa yv:nä, kiitos niistä!!!
    Täysin ymmärrettävää, ettet pysty/jaksa enää vastailla jokaiselle, kokoajan! Respect 💪🏽

    Girl u rock 😜 innolla odotan aina sinun uusia postauksia/stooreja/blogeja/videoita..

  • JenniV

    Kunnioitan ja arvostan suuresti tekemääsi työtä, olen saanut sinulta todella monta vinkkiä meikkaukseen ja ihon hoitoon, muutaman kerran jopa yv:nä, kiitos niistä!!!
    Täysin ymmärrettävää, ettet pysty/jaksa enää vastailla jokaiselle, kokoajan! Respect 💪🏽

    Girl u rock 😜 innolla odotan aina sinun uusia postauksia/stooreja/blogeja/videoita 😍
    Iloista joulunodotusta 🎁

  • Ellivelli

    Hyvä, kun järkeistät tekemisiäsi. Blogisi sisältö on varsin hyvää, en usko että pelkoa seuraajien menettämisestä on vaikka et vastaisikaan joka viestiin. Kyllä jokainen osaa googlata apua ongelmiinsa, ehkäpä se on vain helppoa heittää kysymyksiä sinulle.
    Itselläni on vähän päinvastainen ongelma, olen sosiaalisessa työssä, on lapsia ja olen aika erakko luonteeltani. Olen niin lopenväsynyt ihmisten läsnäoloon, että en jaksa edes ystävieni whatsappi viesteihin vastata. Tai siis vastailen ja ahdistun entistä enemmän, kun joka tuutista joku lähestyy ja kaipaan selvästi yksinäisyyttä ja tylsyyttä elämääni. Minulla on 6 viikossa 2 yhteistä vapaata perheeni kanssa ja joka viikonloppujoku on keksimässä jotain “kivaa” minne pitäisi perheen kanssa tai yksin mennä. Sitten suututaan, jos ei halua. Ihme hommaa prkl. ;D

  • Minna

    Täysin oikea päätös! Sinulla on mahtava insta-tili ja blogi, josta löytyy tietoa hurjasti.
    Tsemppiä ❤

  • Lauraär

    Hyvä päätös! 👍 Rajanveto on tärkeää, ja itsestä huolehtiminen. Jos joku ottaa nokkiinsa, niin voi voi.. 🙂 Varmasti saadaan vieläkin inspiroivampaa sisältöä sulta, kun jaksat paremmin keskittyä varsinaiseen työhösi ✌🏻

  • JK

    Hyvä Miia ❤ niin tärkeä ja hyvä päätös. Ei kannata kuluttaa itseään loppuun. Vaikkakin meikit ja kauneudenhoito jne ovat aivan ihania asioita, elämään tulee mahtua paljon muutakin. Nauti vapaa-ajastasi ❤ ja kuten muutkin ovat jo ehdottaneet, helpottaisikohan työpuhelimen JA oman yksityisen puhelimen hankinta tuon vapaa-ajan erottamista? Sen voisit jättää äänettömälle työhuoneeseen, kun työt lopetat päivältä?

    Paljon tsemppiä ja iso hali!

  • Sanna

    Varmasti oikea päätös ainakin toistaiseksi. Oma jaksaminen on tärkeintä. Itse koen kuitenkin että someura on lyhyt ja sun vahvuus on juuri ihmisläheisyys ja vuorovaikutus. Toivon että joskus teet livenä tai muuta jossa olet vielä vuorovaikutuksessa seuraajien kanssa! Ihanaa joulua!

  • Mimilii

    Ihana Miia ❤
    Voi mä ymmärrän hyvin sua!
    Tärkeintä on nyt sinun jaksaminen ❤

  • Anniina

    Minusta on erittäin ymmärrettävää, että teet tällaisen päätöksen ja en voi ymmärtää, jos joku siitä suuttuu. Et tee tätä vain meille vaan myös itsellesi, eikös niin? Sullahan on kaikki oikeus päättää ja määrittää, mitä sun omaan työhön sisältyy. Annat jo todella paljon tekemällä videoita ja kirjoittamalla tätä blogia, eikä sun tarvitsekaan olla kenenkään henkilökohtainen neuvoja. Mun mielestä karrikoidusti se on vähän sama asia, kuin alkaisit vain hyvää hyvyyttäs tekemään kaikille ilmaisia meikkejä, tuskin kuitenkaan siihen lähtisit? On todella hienoa, että ajattelet itseäsi ja omaa jaksamistasi❤️

  • Maeri

    Täysin oikea päätös <3 kenenkään ei tarvitse olla tavoitettavissa 24/7, meillä on myös oma ykityiselämämme. Oma hyvinvointi on kaikkein tärkeintä. Mukavaa joulun odotusta sinne!

  • Minttu

    Oikea päätös Miia! ❤️

    Sä teet ihan huipputyötä – blogi ja instastoorit – noiden kautta oon saanut niin hyviä vinkkejä ettei mitään rajaa! 👌🏻

    Pidähän huolta itsestäsi! ❤️

  • Taina

    Hyvä päätös! Tsemppiä! ❤

  • Noora

    Hei Miia! Ymmärrän todellakin ratkaisusi, itse en ikinä edes kuvitellut että olet koko ajan vastannut kaikkiin viesteihin, sillä niitähän on varmasti tullut kamalasti!
    Ehkäpä voisitkin laajentaa bisnestäsi verkkokursseihin yms, joiden ostajille voisit sitten paremmin vastata henkilökohtaisesti. Itse ainakin olen sitä mieltä, että ammattitaitosi on jo todella vakuuttava, ja ostaisin kyllä mielelläni laatimasi kurssin tai valmennuksen. Kuten esim. Twist be:n vastaavat joista olet itsekin puhunut. 🙂
    Rauhallista joulun odotusta joka tapauksessa, ja muista, että vaikka teetkin tätä työksesi, tee silti oman hyvinvointisi ehdoilla <3

  • Ansku

    Olen ollut niin iloinen kun olen saanut sinulta niin loistavia vinkkejä ihon hoitoon ja meikkaamisen. Monelta hutiostokselta olen näin välttynyt, kun sattumoisin ihonikin on melko samanlainen kuin sinulla esim. meikkvoiteiden ostaminen on ollut viime aikoina helppoa. Hyvä kun kerroit rehellisesti että kaikkiin viesteihin et kertakaikkiaan ehdi vastata. Jokaisen pitää kyllä ymmärtää se.

  • Kaisuli

    ❤️ Odotan jo huomista tutorialia, aina niin hyviä ja hauskoja 😄

  • Sonja

    Täysin nappi päätös Miia!
    Kiitos hyvästä ja monipuolisesta blogista ja insta- tilistä.

  • Hanna

    Hieno ja täysin ymmärrettävä päätös! Oma hyvinvointi on tärkeintä, koska muuten homma tyssää aika äkkiä ja heijastuu moneen asiaan. Voin vain kuvitella kuinka kuormittavaa on vastailla viesteihin joka käänteessä. Itseäkin ahdistaa jatkuvasti piippaileva puhelin, joka keskeyttää aina. Se tekee todella hermostuneeksi ja puhelinta tulee kytättyä koko ajan, nykyäänhän pitäisi olla 24/7 tavoitettavissa. Kaikki on tottuneet siihen. Yrittäjä ei myöskään voi loputtomiin jatkaa ilmaista työtä, jota olet kiltteyttäsi tehnyt. Olisi täysin kohtuullista asettaa sille hintalappu👍🏻 Ja mielenkiintoista että aiot opiskella ihonhoitoa, siitä olisi mahtava kuulla lisää kun opinnot alkavat! Ihanaa ja rentouttavaa joulun aikaa Miia❤️

  • Kikaltsu

    Todellakin oikea päätös! Itse en edes kehtaisi kysyä mitään yksityiskohtaista asiaa omaan ihonhoitoon liittyen. Toinen mitä aina ihmettelen, että miten joku viitsii valittaa sinulle vaikka kun napautat siveltimestä liiat värit pois 😀 niin kuuluu tehdä! 😀

    Meinasin ehdottaa, että laita instan kommentit kokonaan pois, mutta olitkin ehtinyt sen jo tehdä.

    Ymmärrän täysin myös tuon kiltteyden. Itsekin haluan auttaa toisia, mutta tälläkin hetkellä se alkaa lipsumaan siihen, että minä olen ainut 4 hlön oppimispiiristä, kuka tekee hommia…

    Muista rentoutua. Ihanaa joulun odotusta!

  • .

    Erittäin hyvä päätös! Olen itsekin jo kauan miettinyt sitä kuinka jaksatkaan vastata kaikkiin viesteihin, koska minusta ei siihen olisi. Eikä tarvitse sinunkaan! Sun blogista löytää tosi helposti apua kun itse jaksaa vähän googlata. Ihan hyvin voisit tehdä tuosta ongelmanratkaisusta maksullista jatkossa jos se kuitenkin on sellainen asia mistä pidät. Työtään ei tarvitse tehdä ilmaiseksi vaikka siitä pitäisikin 🙂 Ja sun jaksaminen on meidän kaikkien seuraajienkin etu, tsemppiä!

  • Eva

    Tsemppiä Miia <3 ja kiitos monista vastauksista joita olet minullekin kirjoittanut instan puolella. Täysin ymmärrettävä päätös, seuraajamäärä on jo niin iso että on täysin mahdotonta vastata kaikkeen.

  • Hanna

    Näin just! Hyvä homma! 👌
    Täällä pysytään!

  • Katariina

    Heippa Miia! Kiitos aivan upeasta ja opettavaisesta blogista, sekä ihanista minitutoriaaleista ja muusta sisällöstä, jota aivan uskomattomalla panoksella ja tahdilla meille tuotat! Ei sinun tarvitse venyä siihen, että oman terveytesi ja hyvinvointisi kustannuksella teet tätä kaikkea, ei tarvitse! Ja uskon, että kaikki sen ymmärtävät. Omien rajojen asettaminen jos joku, on tervettä ja jopa toivottavaa.
    Ja se vielä, että Googlella on tosi helppo löytää postauksiin ja itsekin usein sieltä etsin tietyn aihealueen sisältöä.
    Ihanaa joulun aikaa sulle! 🙂

  • TeijaH

    Hienoa! Kannatan, onnittelut ja mitä vielä keksisi, jesh!
    Julkinen vuorovaikutus kommenteissa niin instaseuraajien kuin blogilukijoidenkin kanssa on mielestäni loistoratkaisu.
    Silloin kommentit ovat kaikkien nähtävinä, jolloin a) niistä hyötyvät useammat ja b) kommenttejakin voi kommentoida, jolloin c) syntyy kivaa keskustelua ja tietoa ja vinkkejä jaetaan useammalle. 😀

  • Iida

    Oikea päätös! ❤️ En edes tiennyt että autat somessa ihmisiä ilmaiseksi! 😳Ammattilaisen, kuten sinun, tulisi saada korvaus tehdystä työstä, joten suosittelen perustamaan maksullisen neuvontapalvelun! Uskon että moni olisi valmis maksamaan henkilökohtaisista neuvoistasi!!!

  • Tiina

    Pelkkää lovee Miia! ❤️ Oot paras! Ja olisin todellakin valmis maksamaan sun kurssista tms.

  • Satu

    Hyvä Miia, oikea päätös. Itsestä on pakko pitää huolta, muuten ei jaksa❤️

  • Emmi

    Tuen tätä 100-prosenttisesti!
    Kyllä tuommoinen työmäärä pitäis olla laskutettavaa, kannatan villin kortin miettimistä tosissaan 🙂 Tuotat upeaa sisältöä, ja blogiasi alusta asti seuranneena ihannoin sitä, kuinka teit intohimostasi ammatin ja perustit oman yrityksen!

    Sinä olet tärkein, riität ilman yksityisviestejäkin. ❤️

  • Sari

    Hyvä ratkaisu! Olenkin ihmetellyt, että vastaat kaikille.
    Raaka totuushan on, että vastaileminen on harrastus ei työ, koska siitä ei makseta.

  • Niina

    Hyvä hienoa mahtavaa jatkan tilisi seuraaamista ❤️ Voimia Iloa Pirteyttä sinulle!

  • Marjut

    Hyvin ymmärrettävää! Ei kukaan pysty vastaamaan satoihin viesteihin päivässä loputtomiin! Kiitos sun vinkeistä joita oot viesteissä laittanu ❤️ Ne on auttanut ja iho on nyt parempi!

  • Laura

    Oikea päätös! ❤️

  • Elisa

    Kuulin vapaaehtoistyössä hyvän lauseen: “Lentokoneessa happinaamari laitetaan aina ensin itselle, jonka jälkeen voi vasta auttaa muita.” Elämässä pitää opetella sanomaan ei tietyille asioille jotta itse jaksaa paremmin. Kantapään kautta opittu 💪Jaksamisia!!

    • Miia Johansson

      Aivan loistava vertaus näin entiselle lentoemännälle! <3 Kiitos kaikille tähän asti viestejä lähettäneille. Olen lukenut kaikki ajatuksella ja joka ikinen viesti merkkaa mulle paljon! Vitsit olette kyllä huippujengi! <3

  • HT

    Ymmärrän ihan täysin. Sulla ei ole mitään velvollisuutta vastailla hlökohtaisesti, kun muutenkin jaat jo hyvin paljon ilmaista tietoa täällä ja ig:ssä. Se on tosi arvostettavaa. Minä ainakin aion pysyä visusti sun seuraajana edelleen jatkossakin 😊 Kiitos Miia, sä oot niin huippu!

  • Tupu

    Hyvä päätös ja koska kerroit asian suoraan ja rehellisesti, niin kenelläkään ei pitäisi olla nokan koputtamista. Jaksuja ja hyvää joulun odotusta. Tsemppiä! 💕

  • Maria

    Hyvä kirjoitus ja vielä parempi päätös. ♥️ Nyt aivokapasiteetin vapautusta toisille asioille ja lepoa mielelle ja keholle.
    Tärkeät viestit ja asiat tavoittavat sinut muillakin tavoin.
    Ihanaa vuoden loppua ja upeaa uutta sellaista!

  • Suski

    Tämä päätös on todella hyvä. Ei kenenkään kuulu elää puhelin 24/7 kädessä. Äläkä missään nimessä ole pahoillasi tai syytä itseäsi. Jokaisen ihmisen kuuluu vetää omar rajat! ❤ ihanaa joulua teille!

  • Emmi Rantanen

    Ei siinä ois mitään järkeä että joku toinen vastais sun puolesta, mutta ei myöskään siinä että sä ajat itses loppuun. Joten ihana Miia ota aikaa itsellesi ja priorisoi asiat uudelleen just sillä tavalla kun susta tuntuu hyvältä ä. Mä en ainakaa lähde mihinkään täältä vaan ihan yhtä innolla luen juttujasi ja katson stoorejasi ❤️✨🎀🥰😘 jos joku sen takia mielensä pahottaa, niin häneltähän se vaan on pois. Tsemppiä jaksamiseen ja ihanaa joulunodotusta😘❤️

    Ystävällisin terveisin, Emmi Rantanen

  • Anni

    Miia, upeaa että olet itsekäs ja vedät tähän rajan, sulla on siihen täysi oikeus ja ennen uupumista/liikaa kuormittumista se on varmasti kannattavaa ❤️ Eikä sulla oikeasti edes ole mitään velvollisuuksia meitä seuraajia kohtaan, arvostan sun rehellisyyttä tässä asiassa.

    Mä kyllä samaistun, mua alkais varmasti ärsyttää jos toistuvasti tekemisiä kyseenalaistettais. Onhan se tärkeää että osaa perustella tekemisensä, mutta jossakin vaiheessa liika on liikaa. Ymmärrän täysin että olet päätynyt tähän ratkasuun.

  • Milla

    Kaunis meikki tässä postauksessa! 🙂 Hienon päätöksen teit, terveys ensin ja sitten ylimääräiset, jos niille jää ylimääräistä aikaa. Voin kuvitella, miten paljon tuollainen viestimäärä voisi painaa, kun välillä tuntuu jo nyt 10-20 uutta eri keskustelua päivässä raskaalta ja varsinkin, jos vastapuoli alkaa sitten syyllistämään viiveestä (joskus muutamien tuntienkin…) / hoputtamaan vastaamista keskustelussa tai julkisella kommentissa Instagramissa. Siitä tulee aina sellanen fiilis, et pitäisi revetä jokapaikkaan, kun kuitenkin blogin + Instan ohessa käyn töissä ja opiskelen AMK- tutkintoa… Tuollainen viestimäärä olisi aivan liikaa. 😀 🙂 Vaikka ihana on varmasti saada viestejä ja auttaa ihmisiä!

    Tsemppiä jatkoon, muistahan rentoutua ja pitää itsestäsi huolta! <3 Ihanaa joulunaikaa teille 🙂

  • Heidi

    Aivan oikea päätös. 🖤 Pidä huolta itsestäsi! Olet huippu!

  • Eveliina K-H

    ❤️ uskon että ratkaisusi on aivan oikea oman hyvinvointisi kannalta!
    Ja olen samaa mieltä että täällä blogin ja instan feedin puolella kommentointi on myös meille seuraajille antoisampaa kun päästään vuorovaikuttamaan keskenämme ja sun kanssa.
    Rentouttavaa joulun aikaa Miia ☃️

  • Anne

    Ymmärrän täysin ❤️

    Tuo maksua vastaan analysointi on hyvä idea! Itse voisin ainakin kyseisen palvelun ostaa. On monta kysymystä jotka on tehnyt mieli kysyä, mutta ei ole kehdannut sinua vaivata ilmaiseksi.

  • J.O

    Hei Miia
    Olet ollut kohta kolme vuotta minulle suuri vaikuttaja somessa. Olen avullasi oppinut paljon uusia tekniikoita ja oppinut myös pitämään meikkaamisesta, se kun on ennen ollut vähän pakkopullaa. Kiitos sinulle ja pidä huolta itsestäsi, että voit edelleen tuottaa sisältöä, jolla on monelle suuri merkitys♥️

  • Raisa

    Olen iloinen, että viimeinkin “heräsit” tilanteeseen ja osaat nyt ottaa vähän etäisyyttä työhösi. Mielestäni blogisi on mahtava ja täältä löytää vastauksen asiaan kuin asiaan <3

    Hyvää Joulun odotusta!

  • Pjs

    Eikö IG:ssä saakin sen storyjen “vastauspalkin” kokonaan pois storyistä? Kun ainakin useilla mun seuraamilla yoitubettajilla sitä ei ole? Mun mielestä se olis hyvä sulle niik et sit syyllistyi niistä viesteistä jos niitä sit edelleen tulee (ja kun tulee… Aina on niitä “kyllä se nyt mulle voi vastat, tää on niin pikku asia/kysymys…) ja kilttinä ihmisenä varmaan vastailisitkin ainakin osaan edelleen!

    Mielenrauhaa siis voisi tuoda se.

    • Pjs

      Olitkin jo tehnyt sen, Jes! 😀

  • Anette

    Ihana Miia ❤ ihan oikea ratkaisu! ❤ Jään innolla taas odottamaan asiantuntevia, helposti lähestyttäviä ja ennen kaikkea hauskoja ja helposti postauksia ja videoita. Kiitos Miia ❤

  • Tuula Luukkonen

    Voi Miia rakas ❤ nyt teit aivan oikean ratkaisun ettet polta itseäsi aivan loppuun. Blogistasi löytyy todella kattava arkisto vaikka minkälaisiin ongelmiin ja neuvoja kaiken moisiin asioihin kunhan vaan viitsii vähän etsiä. Nyt enemmän aikaa itsellesi ja nuorelle avioliitolle. Toivotan sinulle ja kaikille läheisillesi rauhallista joulunaikaa ja mukavaa alkavaa vuotta mummo Mikkelistä

  • Miia

    Sulla on ihanat ystävät ja aviomies, harva uskaltaa sanoa toiselle että olisikohan aika painaa jarrua ❤️ päätöksesi on täysin oikea! Ite oon saanu niin paljon apua sun stooreista ja blogista, etten tiedä miten voisin riittävästi kiittää sua siitä 🥰 miten monesti olenkaan kaupoissa kierrellyt muisti- ja kauppalistana sun ig ja blogi 😂😂 kiitos! Hyvää Joulua ja loppuvuotta!

  • Annukkka

    Hieno päätös. Tuotat upeaa sisältöä ja jaat tietoa, taitoa ja upeita tuotevinkkejä. Ei ihme, että suosiosi kasvaa kasvamistaan. Mielestäni tehtäväsi ei ole vastailla koko maapallon kysymyksiin. Olkaamme siis kiitollisia siitä, että opastat meitä jo muutenkin niin paljon ihanilla videoillasi.
    Olet enemmän kuin ansainnut myös oman elämän, joten toivon sinun sen ottavan. Ihanaa Joulua ja Menestystä vuodelle 2020. Oot niin huippu!!!

  • Jonna

    Ihana Miia! Tämä kaikki on täysin ymmärrettävää, pääasia että jaksat vielä auttaa meitä kollektiivisesti sun upealla sisällöllä! Siitäkin saa muuten pitää lomaa, ihan hyvällä omalla tunnolla! ❤️

  • Iida

    Tosi hyvä että osasit tehdä tärkeän päätöksen ja rajan. En minä ainakaan oleta että suosittu bloggaaja ja vaikuttaja viitsii panostaa minun pieniin ongelmiin omalla ajalla ja ilmaiseksi. Ihmiset muutenkin googlaa kaiken, joten luulisi löytyvän vastaus muutenkin. Olet ammattilainen ja osaat antaa hyviä vinkkejä laajasti blogissa ja eri kanavilla, niitä kyllä ihmiset löytävät. Tsemppiä, rauhaa ja ihanaa joulun odotusta <3

  • Minttu

    Ihana Miia ❤️
    Hyvä kun huolehdit omasta jaksamisesta, se on kaikkein tärkeintä! Olet tehnyt todella paljon ihmisten eteen, ihan liikaakin. Nyt on aika ajatella sinua itseä ja perhettäsi. Sen me kaikki ymmärrämme kyllä. 🥰 Ihana on sinua seurata blogissa ja instassa. Mukana jatkan kuten aina tähän astikin. Kaikkea hyvää sinulle loppuvuoteen ja iloista tulevaa vuotta! ❤️
    P.s Yrittäjänä kukaan muu ei huolehdi sinun hyvinvoinnista kuin sinä itse. On hyvä olla esim. työpuhelin ja henk.koht. puhelin erikseen. Voit olla myös somessa “vapaalla”. Toimin itse näin ja olen kokenut sen toimivaksi.

  • Markit

    Miia, Miia, puhelin pois! Kello on kohta 19.30. Mene vaikka miestäs halimaan.😄 Huomenna uusi päivä. Ei me mihinkään kadota, kuten huomaat. 😊

  • Tuulia

    Oi että, erityisherkkänä ihmisenä olen suorastaan huojentunut puolestasi, teit ihan varmasti oikein ratkaisun! Blogistasi löytyy niin kattavasti tietoa ettei ole itsellä ainakaan tullut kertaakaan tarvetta kysyä mitään erikseen. Ihana olet <3

  • Jenni

    Ymmärrän täysin. 💜 Hienoa, että teit tämän päätöksen, jotta itse voisit paremmin! 💜

  • Minja

    Aivan täysin oikea päätös kaikilta mahdollisilta kanteilta. Olet auttanut minua hurjan paljon ihon ja meikkaamisen kanssa, vaikken yhtäkään yksityisviestiä tai kysymystä ole sinulle laittanut. Sisältö mitä tuotat on todella arvokasta, ainakin minulle joka koen aiheen tärkeäksi.

    Nyt kohti vuotta 2020 ja enemmän armoa itselle. ❤️

  • Minja

    Sellainen muuten tuli mieleen, että jos auttaminen ja kysymyksiin vastaaminen on sinulle sydämen asia, niin yksi keinohan voisi olla esim. Instalivet. Vaikkapa tunnin Q&A silloin tällöin, jos se inspiroivalta ja hyvältä idealta kuulostaa! 🙂

  • Nana

    Olen huomannut rakkautesi korvakoruihin. Mitä jos kokeilisit myös siipiäsi uniikkien korvakorujen saralla? Sulla on valmis asiakaskunta jo valmiina ja perehtyminen materiaaleihin yms. Voisi olla mielenkiintoista 🙂

  • Tiia - Littlebigthings

    Ehdottomasti hyvä päätös! Oma jaksaminen ensin, vaikkei se kiltille helppoa olekaan. En minäkään suostuisi tekemään työtä ilman palkkaa, vaikka aina on niitä ketkä niin haluais.

  • Elina

    ❤ 100% ymmärrys ja tuki sinulle! ❤

  • Marsupilami

    Ihana Miia 💖 kun avauduit ja varmasti monelle tuttuja tuntemuksia omasta arjesta ja kyllä ihmisten tulisi nyt viimeistään ymmärtää sinua🥰Hyvää blogia pidät 😍mutta muista että ei sinun todellakaan pidä venyä äärimmilleen ja olet hyvä ellet täydellinen 🙂eikä seuraajien jokaiseen kissanristiäisiin tarvii juosta!😉 Kiitos ihanasta blogistasi!💞

  • Minna

    Ei huono idea tuo maksusta neuvominen! Ja olisi kyllä ihan mahtavaa jos sulla olisi joskus oma meikkisarja, eikös vaan 🙂

  • Lene

    Melkein voisi jopa onnitella tekemistäsi havainnoista ja ratkaisuista niihin! Saatat pysäyttää uupumuksen ennen kuin se todella imee kaikki mehut ja palautuminen olisi pitkän tien takana. Kuvaamasi työmäärä saattaa myös kuvastaa sitä, että ammattilaisena olet vaiheessa, jossa on aika siirtyä seuraavalle levelille eli esim. tarjota laskutettavaa palvelua tai palkata apua tai alkaa rajaamaan asioita, joihin vastaat ja milloin vastaat ja muutoinkin järkeistämään asioita reaktiivisista toimintatavoista proaktiiviseen. Se, että puoleesi käännytään (hyvässä tai pahassa) on sinänsä vain hyvä merkki: sinut on huomattu ja osaamistasi arvostetaan. Niinkuin muuallakin työelämässä, palvelun ja tekemisen kehittäminen paremmaksi ei lopu koskaan. Usein ilmaistöiden kautta voi luoda kontakteja ja saada näkyvyyttä ennen kuin on mahdollista edellyttää korvausta tekemästään työstä. Avautuminen puolestaan on lähes terapeuttista! Toivottavasti saat ladattua akkuja ennen kuin lähdet uuteen nousuun!

  • Sinikka

    Teit loistavan päätöksen!❤️

  • Kaija

    Tämä on varmasti todella viisas päätös! Ilolla jatkan seuraamistasi.

  • Mirja

    Hyvä Miia! Yrittäjänä onnittelen sinua päätöksestäsi! Ensinnäkin hyvinvointisi vuoksi ja siksi että asiantuntijuudesta pitää muiden maksaa. Itsekin annan pieniä vinkkejä ilmaiseksi, mutta ei ole oikein, että myös ns.vapaa-aikasi menee ilmaiseen työhön. Nyt otat aikaa itsellesi, ja niille asioille, jotka saavat mielesi tasapainoon ja tekevät sinulle hyvää. Olet upea oma itsesi ja siksikin tärkeä tehdä uusia päätöksiä. Voi hyvin <3

  • Ellu

    ❤❤❤

  • Kyllikki

    Hyvä Mia! Oma hyvinvointisi on sinun ykkösasiasi. Olen pitempään katsonut kauniita kasvojasi, joista on ilo kadonnut. Surullisena olen ajatellut, että nyt ei kaikki ole hyvin. Pitää olla terveen itsekäs; avoimista, ystävällisistä, avuliaista ihmisistä -sellaisista kuin sinä- kyllä ammennetaan loputtomasti. Olet taitava javtuottelias ammattilainen, jolta syntyy uusi postaus lähes päivittäin. Ei kukaan voi olettaa, että sen lisäksi jaksat vastata kaikkiin kysymyksiin, joita ihmiset keksivät sinulle laatia. Sinua ei unohdeta, vaikket ole koko ajan saatavilla. Hyvää mieltä ja hyvää vointia!

  • Piia

    Todella hyvä päätös! Olen itsekin yrittäjä (muusikko) ja en voisi kuvitellakaan tekeväni ilmaista työtä päivittäin. Jo siinä kun vastailee tarjouspyyntöihin maililla, menee aikaa. Ehdottomasti rajaa aikaa itsellesi ja myös vaan olemiselle, se voimauttaa ja tuo energiaa taas työelämäänkin. Yksi luovaa työtä tekevä naisyrittäjäystäväni vastaili myös asiakkaiden kysymyksiin maileilla pitkään ilmaiseksi mutta sitten hän kypsyi asiaan ja kehitti selkeistä aihealueista osissa ostettavan ja tasoiltaan etenevän (opetus)videokurssin. Vastaavankaltainen idea voisi toimia sullakin hienosti! Tai sit just joku rajatun ajan sisällä tapahtuva maksullinen on line-neuvonta. 🙂 Tsemppiä jatkoon ja kiitos jo kaikesta mitä olet opettanut meikkauksesta ja ihonhoidosta, olen oppinut tosi paljon molemmista ja rohkaistunut kokeilemaan uusia juttuja – nyt käytän jopa glitter-luomivärejä keikoillani! 🙂

  • Marika

    Tänne tuli hyviä vinkkejä mm. työpuhelin erikseen ja instalive q&a. Vaikka satunnaisina päivinä tai aina kerran viikossa tiettynä päivänä tiettyyn aikaan. Meikkikoulutukset olis jees. Ainakin Maker Academy vuokraa tiloja. Kerroitkin jo, että ensi vuodelle on jotain semmosta luvassa. Ja täällä on itseasiassa kiva lukea muidenkin seuraajien kommentteja ❣

  • Sanni

    Oikea päätös!
    Blogisi ja instagram ovat olleet minulle suuri inspiraation kohde meikkaamiseen ja ihonhoitoon jo pidempään. Jatka samaan malliin!❤️
    Ja kyllä omaa ammattitaitoa pitää arvostaa eikä tehdä töitä ilmaiseksi. Eli maksu ihonhoitovinkeistä tms. kuulostaa minusta järkevältä ja asialliselta.
    Kiitos ihanasta blogista ja varsinkin ign storysta💕 rentouttavaa joulun odotusta🎄🎄

  • Maria

    Hyvä Miia! Teet juuri oikein itseäsi ja läheisiäsi kohtaan ja myös meitä seuraajia kohtaan😊. Parempi näin kuin että huonoimmassa tapauksessa lopetat kokonaan.
    Ite oon saanu tosi paljo apuja ja rohkeutta sun stooreista meikkaamiseen. Kiitos ja hyvää joulun odotusta❤️

  • Jenny

    Hyvä päätös! <3 On tärkeää osata, opetella vetämään rajat. Katson ilolla jatkossakin sun stooreja kun vauva nukkuu ja luen blogia 🙂

  • Eve

    Hyvä, että näet nyt mihin rajat pitää vetää! Pidä niistä kiinni niin varmasti alat voimaan paremmin 🙂 Sun blogi on huippu ja ig-storyjen minitutoriaalit on parhautta!

  • Martsi

    Erittäin hyvä päätös! <3
    Mitäpä, jos alkaisit myydä vinkkejä eri pulmiin? Että sulta vois ostaa vaikka "Kevyt Vinkki 10e", johon tulee vain yksi vastaus ja joka ei johda lisäkysymyksiin.
    Sit vaikka pari muutakin vinkkiä eri hintaisina.
    Mieti et millaisille kysymyksille sulla on ollut kysyntää ja sit vaan jonkun kätevän verkkokaupan kautta alat myydä vinkkejäsi! (Nuo hinnat nyt oli vaan esimerkkejä).

    Tsemppiä Miia!

  • Pauliina

    Sun tekemisestä on huokunut aina se, miten suurella rakkaudella työtäsi teet. Mutta kivakin työ voi polttaa loppuun! Hyvä päätös!
    Olenkin pitkään miettinyt että miten jaksat tehdä niin paljon töitä ilmaiseksi (selkeästi rakkaudesta lajiin!) mutta selkeästikään et ole yhtään bisneshenkinen. voisit kyllä oikeasti ammattilaisena pyytää rahaa henkilökohtaisista konsultaatioista, niin kaikki muutkin ammattilaiset tekevät! Kaikkea hyvää jatkoon!!!

  • Hanna

    Kuulostaa erittäin hyvältä päätökseltä ja rajanvedolta. Tsemppiä ja toivottavasti vointisi kohenee pian tän päätöksen myötä 🙏

    Hei mulle tuli mieleen vinkata, että ootko koskaan harkinnut työnohjausta? Mietin nimittäin, että varmaan voisit hyötyä sellaisesta, tietty jos itsestäsi tuntuisi siltä. 😊 Toki pitäisi löytää vaan just oikea tyyppi, mutta useiden kanssa pääsee käsittääkseni tapaamaan kerran ilmaiseksi ennen sopimuksen tekoa.

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Mä en itseasiassa edes tiedä mikä on työn ohjaus. 😃

      • Hanna

        Ahaa! Wikipediassa erittäin hyvä kuvaus siitä, mistä työnohjauksessa on kyse. Lyhyesti siis.

        Itsellä hyviä kokemuksia työnohjauksesta, mutta olen tosin eri alalla kuin sinä (olen sosiaalialalla). Niin omien hyvien kokemusten vuoksi halusin vinkata. 😊

        • Miia Johansson

          Kurkkasinkin joo hieman, että mitä tuo tarkoittaa. 🙂 Mulla on sen verran erikoinen ala, että usein on hankala löytää ihmistä, joka ymmärtäisi tämän päälle. Usein aika menee siihen, että pitää selittää oman homman lainalaisuudet, ja silti tätä työtä ei oikein ymmärrä kukaan muu kuin toinen bloggaaja. Mulla työnohjaus varmasti on sitä, että koitan puida asioita muiden ammattibloggaajien kanssa ja erityisesti Erika Naakan kanssa, joka kirjoittelee samoista aiheista. 🙂 Pidän ehdottomasti mielessä, jos tulee todellinen blokki. Tällä hetkellä onneksi kaikki on hyvin ja vaan jätin pois tuon viestien vastailun. 🙂

  • Ulla

    Hyvä, että olet ymmärtänyt ja teet muutoksia työhösi. Ihminen ei veny loputtomiin. Työn ja vapaa-ajan tulee olla balansissa. Teet niin hyviä juttuja, että niistä varmasti jokainen löytää itselleen sopivat vinkit vakkei henkilökohtaista ohjetta saakkaan. Jaksamista, hyvää joulua ja tulevaa uutta vuotta sinulle!

  • Jenski

    Heippa! Hyvä päätös, vaikka varmasti raskas! Sullakin on oikeus vapaa-aikaan ja itse siirtyisin pieneen vaivanpalkkaan jos haluat iho-ongelmia jatkossa ratkoa. Olet tehnyt pitkään ilmaiseksi työtä josta kosmetologit veloittavat normaalin yrittäjän tuntihinnan mukaan.

    Olet ollut minulle hius- ja kauneusalanammattilaiselle valtava inspiraationlähde ainesosien tutkimisen ja ylipäätään meikkamisen ja luonnonkosmetiikan puolesta. Iso kiitos ja ota pieni aikalisä ja keskity puolisoosi niin varmasti blogiin ja instagramiin saa uutta intoa ❤

  • Henna

    Tää on niin nykyaikaa ettei blogeihin jakseta kommentoida tai sähköposteja kirjoittaa kun on meset wazzapit ig joissa odottaa saavansa vastauksen asioihinsa välittömästi. Ymmärrän hyvin sua ja aivan oikein toimittu. <3

  • Ilona

    Ihan oikea päätös!!! ❤❤❤❤

    Useita kauneusbloggaajia seuraavana olinkin ihmetellyt kauan, miten ihmeessä kykenet vastaamaan KAIKKIIN viesteihin. Enkä ihmetellyt mitenkään ihastellen että vau mikä supernainen, vaan niin että vau, mikä loppuunpalaminen tulossa… Varsinkin kun ihmiset kyselevät jatkuvasti samoja asioita sekä asioita joihin vastaus tosiaan löytyisi helposti blogistasi googlaamalla.

    Ihanaa että kuitenkin edelleen aiot vastailla blogin puolella, vaikka ei sielläkään minusta ole maailmanloppu jos et vastaa kaikkeen (kuten tähän minun kommenttiini ei tarvitse vastata :D).

    Varmasti me lukijat halutaan pitää meidän suosikkibloggaaja töissä vielä piitkään, joten karsi vaan liika työ ja keskity olennaiseen 😍❤

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram