Tehdään meikkaamisesta helppoa neljällä askeleella

02.11.2019

*Sisältää mainoslinkin.

Vastaan päivittäin Instagramissa keskimäärin sataan viestiin koskien meikkiä tai ihonhoitoa. Tuntuu, että nyky-ajan tiedon paljous, sosiaalinen media sekä myös tiettyjen brändien agressiivinen tuotteiden markkinointi vaikuttajien ja muiden kanavien kautta on saanut monen päät aivan sekaisin ja ymmärrän sen täysin. Blogini tavoite onkin tehdä meikkaamisesta helpompaa sekä ihonhoidosta oman ihon tarpeisiin sopivaa. Suunnitelmissani on jatkokouluttautua, jotta voin auttaa teitä vielä paremmin (!!!).

Muistakaa, että meidän ei tarvitse tehdä joka päivä täyttä meikkimaskia näyttääksemme kauniilta, koska yksinkertaisuus pukee myös meikissä (sekä ihonhoidossa!). Lisäksi hyvin hoidettu iho on kaunis täysin ilman meikkiäkin.

Mitkä ovat sitten ne tärkeimmät asiat, jos ei jaksa perehtyä ihan jokaiseen meikin osa-alueeseen. Laitan ne tähän yksinkertaisin askelein.

1. MEIKKIPOHJA

  • Kaunis iho lähtee sisältä eikä meikkivoiteesta. Huonoa ihoa ei saa peitettyä oikein millään meikkivoiteella – se on vaan fakta. Ravinto (+tietenkin uni ja liikunta) on siis tärkein ja toiseksi tärkeimpänä tulee ihonhoito sekä aivan viimeisenä meikkivoide. Ravinnossa en osaa auttaa, mutta ihonhoidossa kyllä. Tämän vuoksi onkin niin tylsää, kun aina vastaan teidän meikkivoideongelmiin vastakysymyksellä, että no mites se ihonhoito? Ihonhoidosta voit lukea lisää TÄSTÄ.
  • Yllättävän moni ei edes tarvitse meikkivoidetta. Usein riittää, että peitevoidetta lisätään kasvojen keskikohtiin tuomaan valoa (tämän pitää olla hieman vaaleampi kuin oma ihosi) ja sen lisäksi peität tummat silmänaluset. Voit lukea lisää TÄSTÄ.

HUOM! Olen työssäni huomannut vaan yhä enemmän, että hyvän meikkipohjan salaisuus on hyvä ihonhoito. Tämänkin postauksen kuvissa ihoni on melko kuivan näköinen, joka johtuu kahdesta syystä. En kosteuttanut ihoani kunnolla ennen meikin lisäämistä ja olen juonut todella huonosti vettä muutaman viimeisen päivän. 

2. VIRKEÄ ILME

Tähän löytyy hyvin yksikertainen vinkki: Poskipuna. Voidemainen poskipuna on helppo, koska siihen ei tarvitse erikseen sivellintä ja sitä voi helposti lisäillä päivän aikana sormin. Lisää voit lukea TÄSTÄ.

3. KASVOJEN KEHYS

Kauniisti muotoillut kulmat tuovat ilmeeseen ryhtiä. Jos muotoilu ei luonnistu itseltään, niin kannattaa käydä ammattilaisen luona. Jos tilanne on sama kuin minulla, että kulmakarvoja ei paljon ole ja ne pitää piirtää joka päivä, niin parhaat tuotevinkkini löydät TÄSTÄ. Lisäksi tein juuri eilen Instagram-stooreissani tarkat video-ohjeet, jotka tallensin kohokohtiin.

4. EXTRAT: RIPSIVÄRI JA HUULIPUNA

Vaikka monelle aloittelijalle se ensimmäinen meikki on ripsiväri, niin mielestäni se ei kuitenkaan ole se välttämättömin. Voit nähdä ripsarittoman lookin TÄSTÄ. Jos kuitenkin haluat tuuheat ripset, niin neljä parasta vinkkiä löydät tästä. Aloittelijan meikistä saa helposti elegantin ja jopa juhlavan yksinkertaisesti lisäämällä huulipunaa. Huulipuna tarvitsee kuitenkin seurakseen aina ihon, jossa ei ole punaisuutta ja punaisuuden voi peittää helposti peitevoiteella ainakin kasvojen keskiosista.

TIIVISTETTYNÄ

Aloittelija usein ostaa mm. ripsivärin, nestemäisen rajauskynän ja meikkivoiteen. Itse ostaisin aloittelijana peitevoiteen, voidemaisen poskipunan ja kulmakynän sekä hoitaisin hyvin ihoani. Tällä jälkimmäisellä tavalla näyttää paljon raikkaammalta. Liian tasainen meikkipohja ja vaivalla tehdyt nestemäiset rajaukset saattavat tehdä ilmeestä hieman väsähtäneen.

P.S. Tässä meikissä huulissani on *Absolution huulipunaa sävyssä 01, *Urban Decayn rajauskynä sävyssä Blackmail sekä huulikiiltoa tuomaan kiiltoa.

  • Meri

    Hei! Osaatko sanoa mikä olisi sensain flawless satin meikkivoiteesta vaalein keltapohjainen sävy? 🙂

    • Miia Johansson

      Mä en tiedä noista vaaleammista sävyistä, mutta ikävä kyllä ainakin mun kokeilemat 202 ja 203 on punaiseen taittavia ja veikkaan, että vaaleammatkin. 😞

      • Meri

        Voihan harmi, tiedätkö vinkata mitään hyvää keltapohjaista meikkivoidetta pintakuivalle iholle? Nyt käytössä Cliniquen even better glow ja siitä en oikein pidä. P.S. Blogisi on ihan huippu, saanut paljon hyviä vinkkejä☺️

        • Miia Johansson

          Joo, mulla on itseasiassa postaus aiheesta. 🙂 https://miiajohansson.com/2019/02/17/paras-meikkivoide-pintakuivalle-iholle-x3/

        • Meri

          Testailin sävyä 202 ochre beige ja tosi kivasti sulautui iholleni vaikka minulla onkin keltapohjainen iho☺️

          • Miia Johansson

            Heippa Meri! Oi aivan loistavaa. 😀 Mä oon keikalla laittanut tätä jollekin keltapohjaiselle, niin ei ole näyttänyt hyvältä. Eli suosittelen silti varovaisuutta – etenkin jos ihossa on vähänkään oliivisuuteen menevää sävyä. <3

  • Jelena

    Moi Miia, voisitko tehdä jutun millaisessa valossa kannattaa meikata, ettei tulos ole ”ihmistenilmoilla” aivan jotain muuta kun meikatessa kotona. Nyt ainakin pimeämpää vuodenaikaan olisi mukava saada tälläistä tietoa. Ja jos saisi juttuun vinkkejä valon voimakkuudesta/ sävystä ( kylmä/lämmin) jne. Sekä mistä saa hankittua sopivat valot.

    • Miia Johansson

      Heippa Jelena! 🙂 Mä en tiedä riittääkö mulla asiaa tuohon postausken verran, mutta vastaan sulle tähän. Ideaali tilanne olisi kylmät valot kylppärissä – oon nähnyt niitä joissakin hotelleisssa. Itse haaveilen sellasista sitten meidän tulevaan asuntoon joku päivä. Edullinen vaihtoehto löytyy tuolta osta suosikkejani kohdasta sivupalkista, mutta muuten kylppärin valoista en oikein osaa auttaa. Valon lähde pitää kuitenkin olla melko voimakas, jos haluaa oikeasti kunnon meikkivalot. 🙂 Niin ja mulla oli muuten ennen sellaiset pallovalot Ikeasta peilin sivuilla – niissä on aika keltainen valo ja eivät olleet hyvät.

  • Pilkunviilaaja

    Moi Miia! Löysin blogisi ja IG:si kunnolla vasta kesällä, ja täytyy sanoa, että olen nyt jo koukussa 😊 Erityisesti haluan kiittää selkeistä ohjeista sekä erinomaisen hyvästä kirjoitustaidosta. Kirjoitat hyvin sujuvaa ja lähes virheetöntä suomea, mikä on harvinaisuus blogimaailmassa. Keep up the good work!

    • Miia Johansson

      Heippa Pilkunviilaaja! 🙂 Siis mun on pakko sanoa, että sun kommentti oli ehkä piristävin kommentti koko vuonna. Sydämen pohjasta kiitos! Oon meinaan tehnyt paljon työtä mun kirjoitustaidon edistämiseen ja muutenkin koitan kiinnittää huomiota sujuvaan tekstiin, jota on kiva lukea. Mulla oli todella tarkka äidinkielen opettaja ala-asteella ja uskon, että ne kidutustunnit maksaa nyt itsensä takaisin. Mutta vielä on paljon kehitettävää – enhän ole koskaan kunnolla opiskellut tätä aikuisiällä. Tosin hain muutamia vuosia sitten lukemaan journalismia ja jäin toiselle varasijalle. Olin siitä saavutuksesta todella ylpeä, koska mun yleissivistys on todella huono ja sitä painotettiin kokeissa kirjoitustaidon lisäksi. Kiitos siis vielä kerran – merkkaa mulle todella paljon. <3

  • VilmaJ

    Ihana huulipuna!

    • Miia Johansson

      Kiitos Vilma! <3

  • Lumi

    Marraskuun suosikit? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Lumi! <3 Joo, koitan huomenna saada ne tulille. 🙂 Mä koitan nykyään etten tekisi viikonloppuna paljon töitä.

  • Tupu

    Mikä aiheuttaa luufinnejä ja miten niistä pääsee eroon? Voiko niitä jotenkin ennalta ehkäistä?

    • Miia Johansson

      Heippa Tupu! 🙂 Joo, pystyy ennaltaehkäisemään. Miliumit johtuu ihon kuivuudesta. Mullakin oli niitä aikaisemmin. Nyt, kun oon oppinut hoitamana ihoa, niin niitä ei ole enää. Sun kannattaa lukea uusimpia postauksia mun tuolta sivupalkin ihonhoito-kategoriasta. 🙂

  • Markit

    Heippa; Tässä on nyt sitten klassinen lady Miia. Onhan tuo viimeinen kuvan ihan mahdottoman kaunis. Olet aikast muuntautumiskykyinen. Jos minä laittaisin tuollaiselle sykerölle hiukseni, ei sen luomaa kuvaa pelastaisi mikään meikki 😂. Kerran aiemmin olen sinusta nähnyt samantyyppisen kuvan. Upea, sanoisin.
    “Pilkunviilaaja” 👍. Mistä minä olen tykännyt on se, ettet viljele englantia suomenkielen sanojen tilalla kuin tosi harvoin. Sellainen tyyli on jotenkin häiritsevää, joskin minulla ei ole kokemusta kuin muutamasta blogista. Suomenkielentuntisi eivät menneet hukkaan.
    Pakko vielä tylsänä tyyppinä sanoa…kohta 2. “Virkeä ilme” = iloinen hymy, eikä maksa mitään 😀.

    • Miia Johansson

      Heippa Markit ! 😀 Ja siis niin totta tuo, että hymy on kyllä ihan paras meikki ja sitä myötä tietenkin asenne, joka sulla Markit on aivan upea. <3 Joo, pitää muuten kiinnittää vielä enemmän huomiota tuohon etten käyttäisi englannin kielisiä sanoja. Joissain meikkiasioissa ei vaan suomen kielessä ole vielä meillä kunnon vastinetta, mutta tuohon joo pyrin. 🙂

  • Kanerva

    Moi Miia! Komppaan täysin Pilkunviilaajaa, blogisi ja ig:si on ihan huiput! Olet todella taitava siinä mitä teet, etkä ainostaan sisällön suhteen. Kiitos hienosta työstä, sitä on ilo seurata! Hyvää loppusyksyä!

    • Miia Johansson

      Heippa Kanerva! 🙂 Kiitos aivan mielettömästi. <3 Lämmittää niin mieltä.

  • Katri

    Onko IG:ssä mainitsemasi urban decayn peitevoide kuinka jytkyä tavaraa? Itselläni on ongelma kun kasvoilla on todella paljon punaisuutta. Käytän Estee Lauderin double wear meikkivoidetta josta pidän kovasti. Peitevoiteena on käytössä juuri tuo maybellinen earaser joka sullakin on. Ongelma on siis se, että poskien ja nenän punaisuuden peitto vaatii aika paljon peitevoidetta ja en haluaisi kauhean paksua kerrosta peitevoidetta. Sun vinkkien avulla on saanut ihonhoidon kuntoon ja ihon rasvoittuminen on vähän rauhoittunut, joten nyt haluaisin pitää meikkipohjan mahdollisimman kevyenä. Kroonisesta nuhasta kärsivänä (😂🙈) joudun niistämään pitkin päivää jolloin peitevoide vielä tarttuu nenäliinaan. Jos paksua peittaria lisäilee päivän mittaan, tulee vähän tunkkainen olo kasvoille.. Ihoni on siis rasvoittuva, mutta jos yhtään laiminlyön ihonhoitoa, kärsin herkästi kosteusköyhyydestä.

    • Miia Johansson

      Heippa Katri! 🙂 On se aika ytyä, mutta levitystekniikalla saa ytystäkin kauniin. Ja pigmenttisyys on sinänsä vaan plussaa. Moni meikkitaiteilja käyttää vahmaisia meikkivoiteitakin, jotak ovat todella ytyä tavaraa, mutta käyttävät niitä niin vähän, että saavan ihosta kuulaan ja luonnollisen näköisen. Eli toisinsanoen pigmenttinen on hyvä, jos on punaisuutta. Kannattaa myös harkita punaisuuden neutraloijaa, niin ei tarvitse laittaa niin paksua meikkivoidetta. Mä otaan mukaan fiksailuun mielummin siveltimen ja peitevoiteen kuin puuterin. Itseasiassa en ota koskaan puuteria mukaan. Kun on laittanut todella vähän aamulla puuteria, niin voi hyvin paikkailla peitevoiteella ja ei tule liian tunkkaista lopputulosta. 🙂 Avain tässäkin on suuuuper ohut kerros. <3

  • Mirveli

    Toi huulipuna <3 katoin uusinta postausta ja skippasin suoraan, koska mulle sopivaa nudea huulipunaa ei maailmasta löydy 🙂 Sit skrollasin alaspäin ja aaah, miten upea meikki ja miten kertakaikkisen i h a n a huulipuna! Menee hankintalistalle!

    • Miia Johansson

      Joo, hitsit ymmärrän niin sun tuskan! Mutta kiva jos tuo tumma puna olis sun tyyliä ja sävyä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram