OPI MEIKKAAMAAN – HELPOT OHJEET ALOITTELIJALLE

08.06.2023

*Sisältää mainoslinkin.

Mistä aloittaa? Tämä riippuu lähtötilanteesta. Toinen tarvitsee apua kulmien kanssa ja toinen taas ihon sävyn tasoittamisessa. Tässä jutussa kerron perusteet, joilla toivottavasti jokainen onnistuu.

Kulmakarvat vaativat eri tuotteita eri ihmisille. Toiselle riittää pelkkä geeli ja toinen tarvitsee kulmakynän. TÄSTÄ pääset katsomaan suosikkini kulmakarvatuotteista.

1.  TUOTE TASOITTAMAAN IHOA

MIKSI: Punaisuuden peittämiseen ja/tai ihon sävyn tasoittamiseen.

MIKÄ TUOTE (suosittelen kevyitä meikkivoiteita): 

MIKÄ SIVELLIN: Tämä riippuu hyvin pitkälti myös omasta kädenjäljestä. *Real Techniques Expert Face Brush toimii hyvin monen nestemäisen meikkivoiteen kanssa ja mineraalimeikkipuuteriin aivan ilmiömäinen on *Alima Puren oma sivellin (arvokas, mutta panostus kannattaa).

TIESITHÄN! Meikkivoidetta on vaikea saada näyttämään hyvältä, jos iho on pintakuiva ja sen vuoksi röpelöinen. Kokemukseni mukaan syy tähän löytyy lähes aina vääristä ihonhoitotottumuksista. Löydät ohjeet yksinkertaiseen ihonhoitoon TÄSTÄ.

2. TUOTE TUOMAAN VALOA – TÄMÄ TUO HUOMATTAVAN MUUTOKSEN

MIKSI: Tämä tekee ilmeestä virkeämmän heti.

MIKÄ TUOTE:

  • Usealle tummien silmänalusten peittämiseen riittää pelkkä peitevoide, mutta jos se ei riitä ja tummuus kajastaa silti läpi, niin alle kannattaa laittaa neutraloija. TÄSTÄ löydät oppaan tummien silmänalusten peittämiseen.
  • *Anastasia Beverly Hills peitevoide on mielestäni loistava. Itse käytin tässä sävyä 04, joka taittaa punaiseen ja näin myös kirkastaa hyvin silmänalusia (käytän samaa sävyä myös ei niin ruskettuneena).

MIKÄ SIVELLIN: *Real Techniques Concealer Brush

PUUTEROINTI: Väritön *IsaDora irtopuuteri ja sivellin *Real Techniques Setting Brush. Puuterointi kevyesti peitevoiteen kohdilta. Ei koko kasvoilta.

3. PELKKÄ RIPSIVÄRI + TAIVUTUKSET

MIKSI: Avaa katsetta erityisesti hyvien taivutusten kanssa.

MIKÄ TUOTE:

4. RIPSIVÄRIN KAVERIKSI PARI PIENTÄ LISÄYSTÄ JA ERO ON SUURI

MIKSI: Huomaatko eron edelliseen kuvaan? Silmät näyttävät tasapanoisemmilta, kun silmän kaikkia piirteitä on korostettu eikä jätetty hommaa vain ripsiväriin.

MIKÄ TUOTE:

5. “MULLE EI SOVI PUNAISET HUULET”

MIKSI: Kaikille sopii punaiset huulet. Usein syyt sille, ettei huulipuna muka sopisi ovat seuraavat kaksi: Huulipuna on väärän sävyinen omalle iholle tai kokonaisuus on hukassa eli kohtia 1-3 (+6) ei ole käyty läpi.

MIKÄ TUOTE:

6. YHTÄKKIÄ KASVOT OVAT VIRKEÄMMÄN NÄKÖISET

MIKSI: Poskipuna on meikissä yksi tärkein asia ja tuo koko homman kasaan. Ilman poskipunaa saattaa näyttää kalpealta ja väsyneeltä.

MIKÄ TUOTE:

  • Sun omaa lemppari huulipunaa poskille.
  • Jos et ole huulipunien fani, niin voidemainen poskipuna on mielestäni kuulain ja pysyvin valinta. Omat suosikkini löydät TÄSTÄ.
  • TÄSTÄ pääset oppaaseen, jonka avulla osaat valita itsellesi oikean sävyn.

7. MEIKKI ON VAAN PIENI OSA KOKONAISUUTTA

Kun tapaat uuden ihmisen, niin varmasti katsot hänen koko olemusta. Käyttäytymistä, persoonaa, meikkiä, hiuksia ja vaatteita. Kokonaisuudessa meikillä on siis hyvin pieni rooli. Ja muista, että se meikki on paras meikki, jossa itse viihdyt.

MITEN TUOT EXTRAHEHKUA? Voidemainen highlight on siihen paras tuote. Tässä kuvassa käytin *Nudestix Illumi-Naughty -sävyä, joka on viileän sävyinen highlight. Tummemmalle iholle valitsisin sävyn *Hey Honey.

  • kukkis

    Shiseidon taivuttimia en ole löytänyt yli vuoteen mistään.

    • Miia Johansson

      Niitä tuli tässä pari viikkoa sitten myyntiin ja kerroin siitä mun IGssä, mutta myivät sitten ainakin Kicksiltä heti loppuun. Mutta varmaan Sokokselta vois saada. 😊 Ne on tosiaan olleet jo muistaakseni korona-ajoista asti loppu.

  • Marja-liisa

    Kiitos hyvistä neuvoista

  • Anne

    Kiitos selkeistä neuvoista. Olisiko sinulla vinkkejä ja tuotesuosituksia, miten huulipunan saisi pysymään. Ongelma on ylähuuli, joka iän (52v) myötä on kadonnut😂 Huulen ja ihon raja on epämääräinen ja pystyryppyjäkin alkaa tulla. Vaikka rajaan ja pohjustan kuinka huolellisesti, tahtoo ylähuulen puna karata🫢 Puna huulissa olisi niin kaunis. Mitkä tuotteet ottaisit tällaisessa tapauksessa käyttöön?

    • Miia Johansson

      Heippa Anne 🙂 pysyvyys riippuu hyvin paljon tuotteesta, mutta suosittelisin mattaisia huulipunia. Ne pysyy paremmin paikallaan. Tai sitten ihan nestemäisiä huulipunia, jos niiden supermattaisuus ei häiritse. Esim Kjaer Weis tai Absolutionin mattapunat. Tai Anastasia Beverly Hills nestemäinen huulipuna.

  • Wella

    Ostin tuon Macin vp ripsarin talvella, mutta se on todella hankala poistaa.
    Mikähän (edullinen) ripsarin poistaja olisi hyvä? Meikkaan vain pari kertaa kuukaudessa, niin putsareihin ei viitsi investoida. 😬

    • Miia Johansson

      Heippa Wella 🙂 Joo, tää ripsari on sellainen hydridiripsari, jossa on vedenkestävän ripsarin ominaisuuksia. Mulla ei valitettavasti ole suositella vednekestävän ripsarin poistoon erillistä tuotetta. 🙁

  • Markit

    Heippa; Mitenkäs se vieläkin, 50 v “meikkiuran” jälkeen tuntuu, että olen aloittelija…no siksi, kun 50 v sitten ei ollut Miiaa!😄. Ripsaria, luomiväriä, meikkivoidetta ja poskipunaa laitettiin miten milloinkin. Se oli tietysti sitä aikaa ja onhan se kyllä kiva tietää, että miten niitä kannattaa laittaa. Siksi kait edelleen tuntuu, että olen aloittelija, joskin oppiesi mukaan aika hyvä. Etenkin, kun olen näitä neuvojasi lukenut niin kauan ja mukava kun kertaat näitä perusasioita. Se poskipuna kun ei ole vakiinnuttanut paikkaansa. 😏
    Huomasin ” kauhukseni”, että poskessa on ryppy! Olisiko se voidemainen poskipuna nyt parempi kuin puuterimainen? Ihoni on vaan niin ohut, että kyllä minusta tulee ryppyinen mummeli sitten vanhana!😄
    Olet kyllä niin nätti pienellä meikillä, kun osaat tehdä sen niin hyvin. Olet varmaan harjoitellut 😂

    • Miia Johansson

      Voi sua ihanaa Markittia! <3 Ja joo.. voisihan voidemainen poskipuna olla sulle aika hyvä vaihtoento tai ihan vaan huulipunaa poskille.

      Olin muutamia vuosia sitten palvelukodissa meikkailemassa ihania mummoja ja lähes jokaiselle laitoin vain voidemaista poskipunaa.. en mitään muuta ja kyllä kaikki tuli niin virkeän ja iloisen näköisiksi. Poskipuna on kyllä se paras juttu. 🙂

  • Marja poutanen

    Moikka,
    olen seurannut sua alunperin ihonhoidon ohjeiden vuoksi ja saanut entisen kuivan ihon pysymään hyvässä kunnossa ohjeillasi.

    Meikkijutut eivät ole niinkään kiinnostaneet, olen ollut sellainen viiden meikin nainen, joka meikkaa niillä joka päivä ja siinä se…koska en muuta osaa.Nyt sain jostain yhtäkkiä ihme kimmokkeen, ehkä ikääntyminenkin osana siihen, että haluan oppia meikkaamaan kauniin luonnollisen meikin.

    Monta päivää selasin sivujasi, videoklippejä ja valitsin meikkejä niiden perusteella mitä tilaan, välillä jopa ahdistukseen saakka…halusin kerralla kunnollisia tuotteita, inhoan tavaroiden roskiin heittoa joten halusin, että ne tulisivat oikeasti käyttöön eikä rahat mene hukkaan, sillä ei sitä liiemmin ylimääräistä ole.

    KIITOS!!!!! Kerrasta itselle hyvät perussiveltimet, meikkivoide, voidemainen poskipuna ja bronzer ja puuteri, 3 luomiväriä, kulmakynät ja huulituotteet!!! Eka meikkikokeilu ja olin myyty, mä osaan!!! Ja mikä parasta, innostuin. Eihän tää niin vaikeeta olekaan ja mä näytän todella hyvältä, nuorenin heti ainakin pari vuotta😜 Kiitos, olet tehnyt hyvää ja perusteellista työtä! Ilolla jatkan seuraamistasi! Mukavaa ja rentouttavaa lomaa, nauti vapaasta jotta saamme syksyllä idearikkaan Miian takaisin blogin pariin!

    • Miia Johansson

      Heippa Marja 🙂 Pahoittelen, että löysin nyt vasta aikaa vastata sulle. Mutta siis onpa kyllä ihan huikeeta! Ja hei just tää, että hyvillä tuottella ja siveltimillä sitä yhtäkkiä osaakin. <3 markkinat on tosiaan pullollaan vaikka minkämoista tuotetta. Toki välillä voi käydä niin ettei mun suositus toimi ja eri kädenjälkeenkin voi sopia eri tuotteet. Mutta onpa aika ihanaa, että sulle kaikki oli nappijuttuja. <3

  • Hannele

    Tuolla Alima Puren siveltimellä tulee kesällä omaan makuun turhankin peittävä lopputulos. Olisiko vinkata jotain hyvää (ja ehkä myös edullista) kabukia, jolla saisi todella ohuesti mineraalimeikin?

    • Miia Johansson

      Heippa Hannele 😊 Ota pikkasen vähemmän tuotetta niin ei tule niin paksu kerros. Annostele siveltimessä olevn tuote pisteinä ympäri kasvoja ja sitten vasta aloita pyörittely. Näin ei tarvi ostaa uutta. ❤️ Mutta jos silti haluat uuden, niin etsi jokin hieman lerpumpi ja harvempi kabuki. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram