PARAS PUNAINEN HUULIPUNA – JÄTTITESTAUS

27.02.2023

*Sisältää mainoslinkin.

Missä huulipunassa on paras koostumus? Entä mistä löytyy parhaat sävyt? Testasin 12 punaa kahden kuukauden ajan ja tässä on suuren testin tulokset. 

MILLÄ PERUSTEELLA OTIN TESTIIN?

Tällä kertaa otin testiin ainoastaan perinteisissä hylsyissä olevia punia ja nestemäiset jätin toiseen kertaan.

Ostin suuren läjän testiin ja muutaman sain. Valitsin kaikki sellaiset punat, jotka kiinnostivat itseäni juuri tällä hetkellä. Tuotteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä enkä antanut niille arvosanoja, sillä ne ovat niin erilaisia kaikki.

Huulipunissa on hyvä muistaa perus sääntö eli mitä kosteuttavampi puna, niin sitä huonommin se pysyy. Mitä mattaisempi ja pysyvämpi, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä se pysyy paremmin, mutta kuivattaa helpommin.

MITEN MUKA JOKAISELLE SOPII PUNAISET HUULET?

Kaikista tärkeintä meikissä on se, että siinä viihtyy itse. Sen puolesta huulipunien värisäännöt ja muut vinkit voi heittää romukoppaan.

Jos kuitenkin tuntuu, ettei punainen huulipuna imartele, tekee kasvoista väsyneen tai jopa tunkkaisen sävyiset, niin syynä on hyvin usein väärä huulipunasävy.

Toinen syy on usein se, että pohjameikki puuttuu. Jos kasvot ovat punaiset tai kirjavat, niin punaiset huulet voi tehdä koko kasvomeikistä suttuisen oloisen.

TÄSSÄ MUUTAMA VANHA JUTTU, JOIDEN AVULLA VARMASTI KAIKILLE SOPII HUULIPUNA:

1. KEVYEMPÄÄN MAKUUN

Bobbin huulipunat kiinnostivat sen vuoksi, koska ihailen tämän taiteilijan yksinkertaista meikkityyliä. Huulipunista katseeni kiinnittyi ihaniin nude-sävyihin ja muutamiin raikkaan kevyisiin puniin. Itselleni valikoitui viileä sävy *Watermelon 14, mutta myös korallinen sävy nro 13 näyttää varmasti upealta lämpimän sävyisellä iholla.

Koostumus on tässä kevyen kosteuttava. Lisäksi on ihanaa, että puna ei oikeastaan tuoksu millekään, koska miksi huulipunan pitäisi edes tuoksua.

2. KERMAISTA PIGMENTTISYYTTÄ

YSL:n punista oli hankalaa löytää raikkaan punaista sävyä. Päädyin huulipunaan ja sävyyn nimeltään *Rouge Pur Couture 21. joka oli lopulta omaan makuun liian rusehtava. Näin voi yleensä olettaakin, sillä sävyt on tehty enemmän keski-eurooppalainen ihon sävy mielessä. Ei siis kaikista vaaleimmille viileille saati tummimmille.

Koostumus on tosiaan todella kermaisen upea sekä kostea ja levittyy huulille helposti, mutta ongelma tällaisessa punassa on se, että se tarttuu heti joka puolelle. Kaunis kuvissa, mutta hankala oikeassa elämässä.

3. MARKETTIEN YLLÄTTÄJÄ

Olen kyllä mielestäni testannut näitä Maybellinen huulipunia joskus, mutta uskon niiden jääneen taka-alalle suuren nestemäisten huulipunabuumin aikana.

Sävyksi valikoitui vahvan punainen perinteisempi *sävy nimeltään Hot Chase. Tämä sävy on upea tummemmalla iholla tai vaalealla iholla ruskettuneena.

Koostumus on todella pigmenttinen, mutta hieman tahmea. Tahmeus on loistava juttu, sillä se tarraa hyvin huuliin. Näin se myös pysyy paremmin eikä lähde huulten rajoissa vaeltelemaan. Koostumus on perinteisten huulipunien parhaimmistoa ja mielestäni monta kertaa parempi kuin tämän testin kalliit Diorit ja YSL:t.

4. PUUTERIPUSU

MAC Cosmeticsilla on hyvin erikoinen huulipuna nimeltään powder kiss ja se päätyi mukaan testiin. *MACin retro matte punat ovat yksiä suosikkejani, sillä niissä on todella kivoja sävyjä ja ihan mukiin menevä perus koostumus.

Itselläni löytyy muutama sävy tästä puuterimaisesta koostumuksessa ja tähän juttuun mukaan pääsi *sävy Lasting Passion, joka on viileän sävyinen puna. Esimerkiksi Mandarin O on ihana lämmin sävy.

Itselleni muuten parhaiten sopii viileät sävyt, koska ihoni on punaiseen taittava eli kylmän sävyinen. Siksi viileän punaiset huulet saavat aina kehuja, mutta lämpimät sävyt eivät koskaan. Eli tietämättään jokainen ihminen näkee, mikä puna imartelee kantajansa ihon sävyä. 

Muistiinpanoissani lukee tämän punan kohdalla, että tämän punan ohut puuterimainen koostumus tuntuu joskus siltä, ettei se tarttuisi huuleen kunnolla. Koostumus on kuitenkin siinä hyvä, ettei se jää joka kuppiin kiinni.

Tässä huulipunassa on maku ja se on makea. Huonona puolena on se, että huulten on oltava hyvässä kunnossa muuten puna tarttuu kuiviin kohtiin näkyvästi ja kuivattaa huulia entisestään.

Kaikesta huolimatta pidän näistä erikoisista MACin punista, koska sävyt ovat upeita.

5. TÄSSÄ KOHTAA MENNÄÄN METSÄÄN

Siis Diorilla oli niin monta eri punaa myynnissä Kicksin sivuilla, että luulin niiden poikkeavan jotenkin toisistaan. En ole edelleenkään varma miten asia on, mutta tässä jutussa on nyt mukana kaksi Diorin punaa.

Ensimmäinen testaamani puna on *Dior 999 Satin. Ensimmäisenä muistuu mieleen kamala haju. Siis niin hirveä, että meinasin jättää testaamatta. Muistiinpanoissani lukee vain: “Ei liian kostea ja ei liian kuiva. Mukava levittää ja kiva huulilla. Perus hyvää tavaraa.”

Niin – tässä sen huomaa kuinka brändin viemä sitä on. Pakkauskin oli muovisen onneton, vaikka odotin jotain luxusta.

6. POIKKEUKSELLISEN UPEA SÄVYVALIKOIMA

Olen pitänyt Jeffree Starin huulipunista ensikokeilusta lähtien. Kerrankin jotain muuta kuin keski-eurooppalaiselle tehtyä lämpimän ruskeaa sävymaailmaa.

Koostumus näissä on ohut ja hieman puuterimainen. Lopputulos on myös matta ja siksi huulet pitää olla hyvässä kunnossa ja kosteutetut. Koostumus on siis ihan jees, mutta sävyvalikoima niin upea! Tässä testissä käytin *sävyä Watermelon Soda. Se on upeista upein korallisen pinkki kesäsävy.

7. PIGMENTTIÄ LUONNOSTA

Absolutionilla on varmasti luonnonkosmetiikan pigmenttisimmät punaiset punat. *Sävy Poppy Red valikoitui testiin raikkaan korallisen punaisen sävynsä vuoksi.

Tämä huulipuna on supermatta ja todella tarkoitan sitä, sillä sen levittäminen ei sovi aloittelijalle. Punaa pitää painaa huuliin kunnolla, jotta tuote tarttuu. Lisäksi reunoja varten tarvitsee ehdottomasti jonkin jämäkän siveltimen, koska muuten rajoista on vaikea saada tasaisen kauniita.

8. SE TOINEN DIOR

Ilmeisesti tämän jutun kahdessa Dior punassa on jotain eroa, sillä muistiinpanojeni mukaan arvostelu on hieman erilainen. Tässä käytössäni on *Rouge Dior Couture sävyssä Actrice.

Tämä puna ei nimittäin kuivata ja koostumus on kevyempi eikä niin pigmenttinen mitä toinen testaamani Dior. Koska puna on kevyempi, niin reunoihin käytin ihan vähän tummempaa rajausta. Ilman rajausta se olisi näyttänyt suttuiselta.

Muistiinpanojeni mukaan tämän kevyemmän sävyn kanssa puna pysyy helpommin kauniina ja sitä on helppo lisäillä pitkin päivää. Tykkäsin. Mutta siis se haju – se on edelleen läsnä.

9. MATTA JA EI KUIVATA – MITÄ IHMETTÄ!

Tämä *Milanin huulipuna sävyssä Blossom jää taatusti käyttööni! Upean viileä sävy imartelee viileän sävyistä ihoani ja ilme on fresh koko päivän.

Sävy ei ole edes se upein juttu vaan se koostumus! Tämä huulipuna on samaan aikaan ohut ja pigmenttinen. Se levittyy todella helposti ja kauniisti. Tämä puna on matta, mutta se ei kuivata yhtään. Tällaista en ole kyllä mattapunissa varmaan koskaan nähnyt.

Lisäksi tästä punasta jää huulille pieni sävy (engl. tint), joka tarraa huuliin ja pitää sävyn upeana koko päivän. Toki lisäilyä tarvitsee, mutta kulumista ei näe niin helposti. Ainoa huono puoli on se, että tätä sävyä ei saa millään putsarilla pois ja sitä on vielä vähän seuraavanakin päivänä.

10. PORUKAN VÄHITEN SÄVÄYTTÄVÄ

Nämä Kimchi Chic punat näyttävät huulilla täysin erilaisilta kuin hylsyissä. Sävyvalikoimasta löytyy hauskoja sävyjä, mutta siihen päättyykin kohteliaisuudet. Käytin viileää *sävyä nimeltään YGJ.

Koostumus on aika perus huulipunaa. Mukavan pigmenttinen, mutta hitusen kuivattava. Ei mitään erityistä, mutta hintaansa nähden ihan ok.

11. TÄLLAISTA OLEN AINA TOIVONUT

Siis en todellakaan tiennyt, että nestemäinen huulipuna tulee myös perinteisen huulipunan muodossa. Tällaisesta olen vain haaveillut. Tämä Nablan puna on aivan ihana!

Sain testiin *sävyn Signature Red, joka on sävyltään klassisen punainen ja sopii hyvin monelle.

Kirjoitan tähän suoraan mitä olen muistiinpanoihini runoillut: ” Tämä puna on extrasuperduper matta. Näyttää kuin olisi samettia huulilla, mutta tuntuu todella kevyeltä nestemäiseltä huulipunalta. Mikään nestemäinen huulipuna ei ole ollut näin kevyt ja tämä ei oikeastaan edes kuivattanut huulia. Uskomaton pysyvyys ja pystyy lisäämään helposti huulten sisäosiin niin, ettei mene klönttiseksi monesta kerroksesta.”

12. LUONNON LÄMPIMIÄ SVYJÄ

Luonnonkosmetiikan puolella on vaikea tai oikeastaan mahdotonta saada aikaan viileitä sävyjä ellei käytä synteettisiä väripigmenttejä tai karmiinia. Siksi uskoisin, että Zuiin huulipuniin on valikoitunut vain lämpimät sävyt. Käytin sävyä *Coral Red.

Sävyt ovat kevyitä niin huulilla kuin värikoostumukseltaankin. En oikein ole saanut mitään kunnollista kirjoitusta näistä muistiinpanoihini, koska sävymaailmasta ei löydy omaan makuun sopivaa ja koostumuskin on aika perus.

P.S. Käytin kaikkien huulipunien kanssa rajauskynää, sillä näin rajat saa helpoiten kauniiksi. Pärjään vain kahdella rajauskynällä punaisten huulten kanssa. Oranssiin taittavien punien kanssa käytän MAC High Energy ja viileiden punien kanssa käytän *MAC Cherry.

  • Kaija

    Kiitos testistä. Olis ollut super kiva, jos kuvat olisivat olleet koko kasvoista 🙂

    • Miia Johansson

      Mietin, ettei siinä näe kunnolla huulipunan koostumusta huulilla. 😊 Lisäksi se olisi ohjaillut liikaa siihen, että jengi ostaa sen huulipunan mikä näyttää kivalta mulla. Ja se vie siis metsään sävyvalinnassa.

      • Jenspa

        Pakko kommentoida tähän, että miekin ensin mietin miksei ole kuvaa koko kasvoista, mutta aika pian hoksasin että näinhän sen pitää ollakin! Ei olisi tosiaan näkynyt huulipunan koostumusta, mikä ainakin mulle on äärimmäisen tärkeä tietää. Useimmissa testeissä juurikin on kuva koko kasvoista, ja eihän siitä tätä seikkaa huomaa.

        Mahtava postaus, onneksi mulla on myös viileän vaalea iho, niin uskallan testata sulle sopivia sävyjä ☺️ nyt vain kuumeisesti miettimään, valitsenko Nablan vai supertarttuvan Milanin 😄

        • Miia Johansson

          Joo, noi kaksi on kyllä molemmat niin ihania ja toisistaan myös super erilaisia. <3

  • kukkis

    rms luonnonkosmetiikan punat (RMS Beauty Lip2Cheek – huuli- ja poskipuna)
    on ihania ja todella pysyviä. Näistä olisi myös ollut kiva saada sinun mielipide. Itse käytän vain huulissa luonnonkosmetiikan punia, koska huulilta osa punasta “syödään” enkä halua syödä normikosmetiikan “pahiksia”

    • Miia Johansson

      Oot ihan oikeassa Kukkis 😍 vitsit kun luonnon puolella olis yhtä ihania sävyjä.. tai no absolution on kyllä paras vahvojen sävyjen puolesta ja Kjaer Weis nude-sävyjen.

      Ja joo.. em oikein diggaillut RMS:n sävyistä. 😔

  • kukkis

    Apua….. just tajusin että haluun tilata rms lisää, eikä oikein kukaan enää myy ja sävyvalikoima tosi huono 😭

  • Charming Nails

    Olen löytänyt yhden täydellisen punaisen huulipunan; nestemäisen Jeffree Star Wifey sävyn. Sopi minulle täydellisesti, tykkään viileistä ja hiukan murretusta sävystä. esim MAC Ruby Woo tuli hankittua kun “se sopii kaikille” mutta mulla näytti rumalta. Ei sovi kaikille! Nyt mulla ei taida olla yhtäkään punaista kun en sellaisia enää oikein käytä ja arkimeikissä ne on too much 😀

  • Elise

    Ihan huikean paneutuvaa duunia jälleen kerran! Arvostan ihan mielettömästi sitä, että jaksat tehdä näin kattavan koosteen, vaikka se vie todella paljon aikaa. Näin säästät meidät muut hutiostoksilta sekä koostumuksen ja sävyn suhteen. KIITOS!

    • Miia Johansson

      Oi wau kiitos 😍 joo, onhan näissä hommaa ja rahaakin palaa aika kiitettävästi, kun en vaan kehtaa aina kysellä testiin. 😬

  • Laura

    Musta kivoimmat huulipunakoostumukset omassa käytössä on LH cosmeticsin Fantastickissä ja Charlotte Tilburyn Matte revolutioneissa. LH:t on hyviä arkikäyttöön. Kevyitä, ei kuivata, spf ja hajuttomia/mauttomia. Näissä on ollut myös eka huulipuna ikinä, jonka oon saanut käytettyä loppuun asti ennen pilaantumista. 😅
    CT:n mattapunat aina, kun haluan kunnolla väriä huuliin. Ihanan kevyt koostumus ollakseen matta, eikä kuivata mulla juurikaan. Kevyt vaniljainen tuoksu, mutta ei juuri huomaa muuten kuin levitysvaiheessa.

  • Anne

    Heti otsikon alla olevissa pikkukuvissa ei taida huulipunat olla jàrjestyksessà? MItkà ovat 8. ja 10. puna (siis jos laskee vasemmalta oikealle ylhààltà alas) tykkààn noista sàvyistà.

    • Miia Johansson

      Heippa Anne 🙂 Joo, eivät ole pikkukuvissa järjestyksessä, mutta jokainen puna on aina otsikkonsa alla. 10:s on ainakin Maybelline, koska siinä näkyy silmää. Kasin veikkaan olevan Dior Satin, mutta voit itsekin vertailla ja tarkistaa. Tosiaan parhaiten näät noista isommista kuvista. <3

  • Jenna

    Sinulla oli jossain aiemmassa postauksessa Kjaer Weissin puna sävyssä Love. Mitä olet nykyään mieltä tästä?

    • Miia Johansson

      Joo, se on kanssa tosi hyvä. 🥰 Mulla ei vaan oo sitä enää, kun annoin sen mun siskolle, kun tein Instagramin puolella hänelle meikin.

  • Jonsku

    Tää huulipunajuttu on kyllä itselle niin mystinen! En kerta kaikkiaan pysty näkemään punaista punaa itselleni sopivana vaikka kuinka haluaisin 🥺 Ihon sävyn määrittely on tosi hankalaa, verisuonten ja muiden perinteisten vinkkien perusteella ihonsävy olisi kylmä, ja vaaleanpunaiset ym mielestäni sopiikin itselle sekä vaatteissa että hiuksissa ja luomilla, mutta ihoni myös ruskettuu tosi helposti ja se tuntuu olevan aika ristiriidassa sen kanssa, onko iho kylmä vai lämmin 😳 Aina kun laittaa punaista huulipunaa, tuntuu että ihon kaikki epätasaisuudet oikein hyppää silmille, vaikka kuinka yrittää tehdä pohjan hyvin.. Nyt tekisi mieli vielä tuota milania testata, sen hintakaan ei ihan päätä huimaa onneksi. Punaiset huulet olisi niin naiselliset ja klassiset, että olisi ihana osata käyttää punaa!

    • Miia Johansson

      Se voi olla ihan hyvin tottumiskysymyskin tai sitten vaan sä et yksinkertaisesti tykkää punaiseista huulista itselläsi, vaikka se meidän muiden mielestä oliskin sulla hyvä. 🙂

  • Ida-Maaria

    Kiitos hyvästä ihanasta postauksesta punaisten huulipunan suhteen. ☺️ Mitä upeaa huulipunaa sinulla on postauksen toiseksi ylimmäisessä, oikeanpuoleisessa kuvassa? 🤩

  • Kate

    Hei, kiitos hyvistä neuvoista! Mikä sopisi oliivi ihotyypille? Tai verisuonet taittuu vihreään. Semmoinen joka ruskettuu helposti kesällä mutta on kalpea talvisin.

    • Miia Johansson

      Heippa Kate 🙂 Tarkoitatkohan siis lämpimän sävyistä ihoa? Oliivin sävyinen iho saattaa olla myös viileä. Mutta lämpimälle hon sävylle sopii kaikki lämpimät huulipunasävyt. Esim tämän postauksen Maybelline on lämmin sävy. Mutta lämmin sävy löytyy kyllä varmasti jokaisesta näistä punista.. itselläni on vaan yksi esimerkkisävy jokaisesta punasta. Usein lämpimän sävisissä nimissä esiintyy sanat: hot red, orange, mandarin, coral..

  • Eveliina

    Hei! Sinulla oli instastoorissa joku hyvin pysyvä punainen huulipuna (linkki meni Kicksin sivuille) juuri ennen lomaa. Niin mikä huulipuna se olikaan? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Eveliina 😍 se oli Too faced, mutta vielä paremmin pysyvä on tää Nablan huulipuna: * https://adtr.co/osd9lf

      • Eveliina

        Kiitos paljon! 😍😘

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram