HELPPO MEIKKI MINERAALIMEIKKIPUUTERILLA – MITEN JA KENELLE?

30.03.2022

Kaupallinen yhteistyö: Jolie.fi

Mineraalimeikkipuuteri on yksi helpoimmista tavoista tehdä meikkipohja. Ja yksi mielenkiintoisin asia siinä on se, että se on kaikista ihoystävällisin vaihtoehto mitä on olemassa. Tässä postauksessa kerron helpon meikkipohjan vinkit luonnonkosmetiikan meikeillä.

KAIKKI TÄMÄN JUTUN TUOTTEET ON SAATAVILLA JOLIE.FI:LTÄ.

MITÄ ON MINERAALIMEIKKIPUUTERI?

  • Luonnollisista mineraaleista valmistettu helppo meikkipohjatuote. Näet ennen ja jälkeen kuvan yllä olevassa kuvassa.
  • Sisältää parhaimmillaan yksinkertaiset raaka-aineet, jotka ovat mica, titaanidioksidi, sinkkioksidi sekä rautaoksidi. Täten mineraalimeikkipohja sisältää myös luonnollista aurinkosuojaa, vaikka sitä ei olisi erikseen ilmoitettu.
  • Koska tuote ei sisällä vettä, niin se ei tarvitse myöskään säilöntäainetta. Lisäksi laadukkaat mineraalimeikkipuuterit eivät sisällä mitään turhaa ylimääräistä, kuten esimerkiksi hajusteita.

KENELLE MINERAALIMEIKKIPUUTERI ON IDEAALI TUOTE?

Mineraalimeikkipuuteri sopii yksinkertaisesti kaikille. Tuote sekoittuu ihon omien rasvojen ja ihonhoitotuotteiden sekaan kauniiksi pohjaksi. Se on kuin personoitu meikkipohja, koska voit valita pohjan ihonhoitotuotteet oman ihotyyppisi perusteella ja pyöritellä päälle väripigmentit eli mineraalimeikkipuuterin tasoittamaan ihon sävyä. Voit tehdä pohjasta kevyen tai kerrostamalla todella peittävän.

Koska mineraalimeikkipuuteri sisältää minimalistiset ja ihoystävälliset raaka-aineet, on se loistava valinta myös ongelmaiholle. Esimerkiksi rosaceaan, suunympärysihottumaan tai vaikka akneen tämä on loistava valinta.

OMA SUOSIKKI MINERAALIMEIKKIPOHJISTA JA SÄVYVALINNAT

Alima Pure Satin Matte on ehdoton lempparini mineraalimeikkipuutereista. Testasin muutama vuosi sitten lähes kaikki markkinoilla olevat vaihtoehdot ja tämä tuote nousi selkeästi yli muiden. Silloin kirjoitin TÄMÄN postauksen.

SÄVYISTÄ: Sävyt Neutral 2 ja Beige 2 sopivat molemmat vaalealle talvi-iholle, joista beige on hitusen lämpimämpi (lämpimämpi sävy taittaa aina paremmin pois ihon punaisuutta, jota on lähes kaikilla). Numerolla 1 alkavat ovat todella vaaleita. Beige 3 on taas jo todella ruskettuneelle (käytin sitä TÄMÄN postauksen kuvassa).

MITEN TUOTETTA KÄYTETÄÄN JA MITEN MUUT MEIKIT TOIMIVAT SEN KANSSA?

  1. Mineraalimeikkipuuterin kanssa tärkeää on hyvä sivellin, sillä ilman sitä sen käyttö on huomattavasti hankalempaa. Paras sivellin, jota olen testannut on Alima Puren kabuki-sivellin. Se on arvokas, mutta kestää ja on jokaisen sentin arvoinen. Sen kanssa saa tehtyä meikkipohjan hetkessä.
  2. Yksinkertaisesti kopauta meikkipuuteria kanteen haluamasi määrä ja pyörittele se siveltimeen, jonka jälkeen se pyöritellään kasvoille. Tämän kanssa ei voi epäonnistua. Alla on hyvä olla sopiva kosteutus, mutta ei kuitenkaan liian tahmainen iho.
  3. Voit lisätä päälle joko puuterimaisia tai voidemaisia tuotteita normaaliin tapaan, koska mineraalimeikkipuuteri asettuu iholle meikkivoiteen tavoin.

TÄMÄN MEIKIN AVAINTUOTTEET JA YHDET SUOSIKKINI LUONNONKOSMETIIKAN MEIKEISTÄ

P.S. Joliella myydään upeiden luonnonkosmetiikan meikkien lisäksi mielenkiintoisia ihonhoitotuotteita. Esimerkiksi Antipodesilta löytyy oma lemppari yövoide.

  • Tintti

    Hei Miia!

    Kiitos kivasta ja ajattomasta sisällöstä sekä blogiin että instaan. Olet joskus kertonut, että parhaiten sinut “saa kiinni” täältä blogin kautta, niin kirjoitan nyt tänne. 🙂

    Uusimmassa Insta Storyssasi, jossa esittelet just näitä samoja meikkejä, mistä tämä postaus on tehty, toteat osuvasti, että meikissä on parasta se, että saa tehdä just niin kuin itsestä tuntuu hyvältä ja mistä itse tykkää. Olen samaa mieltä!

    Tosi paljon on kuitenkin somessa nyt sellasta sisältöä, jossa neuvotaan, mikä on “väärin” ja sit mikä on “oikein”. Kyseisistä videoista välittyy viesti, jonka mukaan se, mikä oli vielä puoli vuotta sitten se ainoa ja oikea tapa, onkin nyt ihan väärin, ja nyt oikein on jokin muu. Todellisuudessa on kuitenkin usein niin, että molemmat – ja useat muut – tavat ovat todellakin ok, mutta niiden avulla saavutettu lopputulos vain on keskenään erilainen.

    Tuollainen sisältö ei varsinaisesti rohkaise meikkaamaan, kun se, mitä on just opetellut, joutaa kohta kuitenkn jonkun “kauneusgurun” mielestä viemäriin. Uskon, että sinulla, pitkän linjan kauneusvaikuttajana, meikkaamisen ammattilaisena ja hyvien vibojen levittäjänä voisi olla jokin fiksu, terävä ja oivaltava näkökulma tähän ilmiöön.

    Jos tällainen sisältö herättää sinussa ajatuksia, olisi ihanaa, jos jaksaisit jakaa niitä myös meille seuraajille. Itsekin olen jo reilusti yli 30 ja oppinut meikkaamaan pitkälti sinun sisältöjen avulla sekä uskaltautunut kokeilemaan uusia juttuja. Nuo “oikein”/”väärin”-sisällöt koen kuitenkin tosi lannistaviksi ja jotenkin tympeiksi (sinulla niitä ei onneksi ole, mutta ei niiltä oikein voi somessa välttyäkään, kun aihe trendaa nyt selvästi). Kun meikissä just ei ole olemassa vain yhtä oikeaa juttua, vaan jokainen voi tehdä niin kuin itse tykkää.

    Olisi ihanaa, jos kirjoittaisit aiheesta – uskon, että se resonoi sekä sinussa että seuraajakunnassasi.

    Itse postauksen aiheeseen:

    Nämä meikit vaikuttavat kyllä hyviltä. Itse olen jo toistakymmentä vuotta käyttänyt Jane Iredalen mineraalimeikkipohjaa ja Pommist-kosteussuihketta sen kiinnittämiseen. Pommistissa on aika voimakas tuoksu, joka kyllä haihtuu nopeasti tuotteen suihkauttamisen jälkeen.

    Kiitos ihanasta ja inspiroivasta sisällöstä ja mukavaa alkukevättä (joka kyllä lämpötilan puolesta on lähempänä sydäntalvea).

    • Miia Johansson

      Heippa Tintti! 🙂 Joo, täältä saa kiinni. Joskus voi vastauksessa kestää, kun haluan aina rauhassa lukea ja keskittyä.

      Tosi hyviä ajatuksia. Mä itseasiassa näin meikkauksen ammattilaisena ja paljon ihmisiä meikannenna ja heille meikkivinkkejä jakaneena osittain ymmärrän myös nuo oikein/väärin ajatukset. Tein niitä ennen itsekin. Niiden kautta nimittäin ihmiset usein oppii sen, miksi joku tietty tapa VOI olla ehkä parempi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi, sillä kaikki tykkää eri asioista. 🙂

      Maskeeraajakoulussa opin myös tekemään kauneusmeikkiä tietyllä tavoin, jotta se näyttää kameran läpi ammattimaiselta. Eli periaatteessa tietyt muoto-opilliset asiat on ammattilaisena ns. oikein ja väärin.

      Mutta meikissä on se hauska asia, että riippuu aivan mihin meikkiä tehdään ja tällöin mikä on oikein ja mikä väärin. Meille perus tallaajille se on siksi ihanaa, kun voidaan tehdä juuri sitä mitä halutaan. Ammattilaisella asia on taas hieman erilailla. Siksi mietinkin, että ehkä näissä oikein/väärin jutuissa onkin tämä hieman ristiriitainen asia. Kuka kertoo ja kenelle? 😀

      Myöskin somessa nousee todella paljon helpommin sellaiset jutut, joissa tehdään asioita “väärin” ja “oikein”. Sisällöntuottaja voi myös tämän vuoksi tehdä tällaisia videoita.

      En halua nyt lannistaa sua asian äärellä, koska ymmärrän täysin just mistä puhut ja onkin tosi virkistävää, että moni muukin ajattelee, että saa just meikata niin kuin itse haluaa. <3 Nämä oli vaan niitä ajatuksia näin ammattilaisen näkökulmasta ja mikä voi johtaa tähän oikein/väärin -ajatteluun. 🙂

      Ja sama täällä itse postauksen aiheeseen:

      Jane Iredalen tuotteet on varmasti tosi hyviä, mutta ihan vaan huomiona, etteivät ne ole puhtaita mineraalimeikkejä. Juuri kurkkasin niin heidän mineraalimeikkipuuteri sisältää mm. silikonia. Jos siis tällainen asia on itselleen tärkeä, niin haluan vaan, että tiedät. <3

  • Kati

    Alima Puren mineraalimeikkipuuteri on noussut myös omaksi suosikikseni 🙂 Sinulla on ensimmäisessä meikkipohjattomassa kuvassa ihanan hehkeä kasvojen iho! Saisipa omankin ihon vielä parempaan kuntoon..

    • Miia Johansson

      Voi kiitos 😍 Kyllä se siitä pikkuhiljaa. Hyvä muistaa, että ihoon vaikuttaa todella paljon elintavat, hormonit, stressi yms. Ihonhoidolla pelkästään ei siis aina päästä toivottuihin tuloksiin, koska se vaikuttaa kuitenkin vaan ihan siinä ihon pinnalla. Tätä koitan aina muistutella ja myös olemaan itselleen armollinen. ♥️

  • Tiina

    Hei, instassa tulee kokoajan vastaan meikkivideoita +40vuotiaille, joissa on käytössä voidemaisia meikkinappeja sisältävä meikkipaletti. Eli samassa kätevässä voidemaisten meikkien paletissa on poskipuna, meikkivoide, varjostus, bronzer ja nämä jopa parissa sävyssä. Osaatko suositella mitään vastaavaa tuotetta?

    • Miia Johansson

      Heippa Tiina! 😊 Kjaer Weis on ehkä ainoa, jonka tiedän, missä näin on valmiina. Silloin kun tein meikkaajan töitä, niin keräsin noin eri ammattilaissarjoista nappeja ja laitoin magneettipalettiin. Voisko nää olla myös sellaisia näissä videoissa? 😊 Ongelma tietty näissä on ettei vahamaiset meikkivoiteet sovi kaikille, koska ne ei pysy kaikilla ihotyypeillä.

  • Taija

    Mulla on kolmas purkki menossa, todellakin paras meikkipohja. Välillä yritän käyttää Essen meikkivoidetta, mutta pidän Alima Puresta niin paljon, että palaan aina takaisin. Mulla käytössä neutral 3. Tilasin nyt tuon suosittelemasi siveltimen. Nyt ollut käytössä Lily Lolon kabuki. Hyödynsin alekoodin, kun mun puuteri alkaa olla loppumaisillaan.

    • Miia Johansson

      Ooh ihanaa kuulla, että säkin tykkäät. <3

      • Amanda

        Moi!

        Hassu kysymys mutta, tuleeko tämä siis meikkivoiteen alle vai päälle?😅

        • Miia Johansson

          Tarkoitatko siis mineraalimeikkipuuteria? Se on siis itsessään meikkivoide, mutta puuterimaisessa muodossa. 😊

  • Markit

    Heippa; Minulla on nyt jo toinen Diorin meikkipuuteri käytössä. Ymmärränkö nyt oikein, että mineraalimeikkipuuteri on periaatteessa sama kuin meikkipuuteri, mutta Diorin tuote ei ole niin ystävällinen iholle kuin esim tuo Alima Pure? Vai onko mineraalimeikkipuuteri peittävämpi vai ovatko ne kaksi ihan eri asiaa. Googlailin asiaa, mutta en ole ihan varma ( menin siis sekaisin kaikesta lukemastani 😂). Tällainen tosi tavallisen tallaajan kysymys 🤣.

    • Miia Johansson

      Hyvä kysymys ja on siis eri asia. 🙂 Ja joo ihan oikeassa oot tuosta Diorista, että ei ole hyvä iholle. Tuossa Diorin tuotteessa on hajusteita, erilaisia mikromuoveja ja jopa nanomuotoista titaanidioksia ja INCI-listan sijoittelun perusteella uskoisin määrän olevan yli sallitun rajan.

      Tässä ota vanhasta postauksesta: “Nanopartikkelit ovat hyvä esimerkki raaka-ainemuodosta, jonka turvallisuudesta on pitkään keskusteltu ja joista ei ole ollut riittävän kattavaa tutkimusnäyttöä, mutta ne ovat silti olleet laajalti käytössä erilaisissa tuotteissa. Juuri hiljattain Tukes ilmoitti Euroopan komission uudesta asetuksesta, joka mm. rajoittaa nano muotoisen titaanidioksidin käytön maksimissaan 1%:iin. Käytännössä tämä tarkoittaa myös, että tällä hetkellä apteekissa (ja siis monissa muissakin paikoissa) on myynnissä tuotteita, joiden nanopartikkelipitoisuudet ylittävät reilusti tämän pitoisuuden. Nämä tuotteet pitää poistaa markkinoilta 1.10.2021 mennessä.”

      Alima Puren mineraalimeikkipuuterilla ja muillakin mineraalimeikkipuutereilla saa todella kevyttä, keskipeittävää tai todella peittävää tulosta. Riippuu aivan siitä paljon laittaa. 🙂

      • Markit

        Hei; Kiitos paljon vastauksesta. Minä olen esimerkki siitä, kun itse ei mitään tiedä ja myyjän on helppo suositella ostamaan 😣! Toisenkin puuterin ostin jo ennen kuin Miian valistuskampanja ihon hyvästä hoidosta ja INCI- listan lukemisen tärkeydestä oli iskostunut päähäni. Ja nyt harmittaa! En osta enää kolmatta! Lupaan 😇.
        Kiitos Miia tärkeästä työstä. Hyvä kun pidät meistä huolta. 🌹

  • Nipa

    Hei
    Kysyisin nyt kevään ja auringon tullessa vähän aurinkorasvasta. Voisiko esim.alga mariksen aurinkorasvan päälle laittaa tuollaista mineraalipohjaista meikkiä? Tai jotain muuta meikkiä? Lisäksi mietin mikä olisi ratkaisu kun osan työpäivästä olen sisätiloissa maskin kanssa ja osan ulkona, että tarttuuko kaikki aamulla laitettu voide sinne maskiin…maksaläiskiä alkanut tulla jo paljon pienestäkin ulkoilusta siksi nyt jo aurinkorasvaa tarvitaan.

    • Miia Johansson

      Heippa Nipa! 🙂 Joo voi laittaa tuon aurinkorasvan päälle ja siitähän tulee extrasuojaa myös auringolta. Vaatteiden ja myös maskin hankaus on varmasti yksi suurimmista asioista (hikoilun ohella), jotka ottavat aurinkosuojaa pois. Eli lisäisin suojaa, kun otat maskin pois.

  • Mia

    Hei Miia,

    Itsekin akneihoisena olen jo jonkin aikaa luottanut Alima Puren meikkiin ja on kyllä aivan huippu! Ihoni on myös herkkä/reaktiivinen ja täytyy mainita tuosta Diorista, että jokainen tuote heiltä on aiheuttanut reaktioita iholla ja silmämeikki jopa saanut silmät kirvelemään! Aikamoisia myrkkyjä siis ainakin näin herkkäihoiselle.

    Itse tykkään käyttää meikinpohjustusvoidetta meikkipuuterin alla. Oma ihoni kaipaa runsaasti kosteutta, jota en laadukkailla ihonhoitotuotteilla onnistu meikin alle saamaan. Olen käyttänyt sellaista kuultoa tuovaa. Onko sinulla suositella jotain kosteuttavaa voidetta meikin pohjustukseen herkkikselle? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Mia! 🙂 Mitä tuotteita laitat meikin alle?

    • Jaana

      Kun aikaa on, luen näitä viestien kommentti kenttiä, koska useimmiten kokemuksista, kysymyksistä ja vastauksistasi saan vinkkejä.

      Itselläni on pääosin ihan hyvä iho, mutta aika-ajoin hormonit, stressi tai käsillä kasvoihin nojaaminen sekä mahdollisesti jopa kaikki yhdessä vaikuttavat ihoni reaktiivisuuteen. Samoin ihoni on nirso joillekin kosmetiikan raaka-aineille, jonka vuoksi olen karsinut paljon tuotteita lyhyelle incille.

      Alima Pure on vielä vieras merkki, mutta Korennon mineraalimeikkipuuteri on reaktiivisen ihon aikaan paras. Harmikseni iho suuttui Alga Mariksen sävyttävästä aurinkosuojasta 30 uva/uvb.
      Viime vuonna oli Mossan Sävyttävä käytössä ja palannen siihen.

      Oikukas iho tuo joskus haasteita ja blogisi on helpottanut sen kanssa olemista. Pääosin ihoni on nykyisin pitkiä aikoja hyvinkin tasainen ja kaunis. Kiitos, kun tarjoat hyvänmielisen alustan kokemuksien jakamiselle ja jaksat aina vaan vastata meidän kysymyksiin 🌸

      Ihanaa kesän odotusta!

      • Miia Johansson

        Voi ihanaa kesää myös sulle Jaana! 🙂 Ja kiva kun tulit jättämään omat kokemukset.

  • Bemu

    Hei! Tämä oli oikein hyvä postaus <3 Mitenkäs kun sanotaan että vanhenevalle iholle ei saa käyttää puuteria, miten tämän kanssa? Haluaisin käyttää näitä kun ovat paljon kivampia kuin meikkivoide ja helpompia käyttää. Ihoni kuitenkin tarvitsee jotain joka tasoittaa väriä…

    • Miia Johansson

      Heippa Bemu! 🙂 Joo siis puuteri onkin sitten eri asia. Mineraalimeikkipuuteri on siis meikkivoide, mutta vaan eri muodossa. Kun ihonhoito alla on kunnossa ja tuote laitetaan oikein, niin mineraalimeikkivoide sulautuu kauniisti ihoon.

  • Lempi

    Kiitos taas mielenkiintoisesta postauksesta! Minua kiinnostaa tuo mineraalimeikkipuuterin aurinkosuoja, että miten riittävä se on koko päiväksi. Kannattaako sen alle laittaa suojakertoimellinen päivävoide tai aurinkovoide? Entä voiko tuota mineraalimeikkipuuteria lisätä aurinkosuojaksi usein päivän mittaan vai tuleeko kerrostaessa kakkumaiseksi?

    • Miia Johansson

      Heippa Lempi! 🙂 Kaikkia aurinkosuojia suositellaan lisäämään päivän aikana, jos tarkkoja ollaan. Mineraalimeikkipuuterissa ei kuitenkaan ole ihan suojakerroin 30:ntä, joten jos aurinkossa oleilee, niin laittaisin alle erikseen aurinkovoiteen. Ja voihan tätä toki lisäillä. Ei tule kakku, mutta kyllä selkeästi paksumpi. Mutta jos auringossa oleilee ihan koko päivän, niin itse en silloin laittaisi meikkiä ollenkaan, jotta ihan perus aurinkovoiteen lisääminen onnistuu helpoiten.

  • Petra

    Mulla on bare mineralsin mineraalimeikkipuuteri mutta en saa sitä pysymään rasvoittuvalla t-alueella millään. Tykkäisin käyttää mutta iltapäivällä erityisesti nenän päältä rasvoittuminen tulee läpi ja meikkipuuteri kasaantuu rumasti. Olisiko tähän vinkkejä?

    • Miia Johansson

      Heippa Petra! 🙂 Joo, siis näissä on tietenkin todella paljon eroja. Mullakaan ei pysynyt tuo bareMinerals, mutta tilanne voisi nyt olla eri, kun on ihonhoitokin paremmassa kunnossa. ELi ihonhoito on oikeastaan ainoa, jolla sitten pystyy vaikuttamaan siihen ihon rasvoittumiseen. Tässä postausta todella rasvaisen ihon hoidosta: https://miiajohansson.com/2021/04/erittain-rasvaisen-ihon-hoito-3-askelta/

  • Nadja

    Heippa! Onko tulossa suosituksia ohuista kesään sopivista meikkipohjista? 😊 Olen suosituksestasi käyttänyt pari kesää Nyxin Bare with me:tä mutta tälle kesälle tekisi mieli testata jotain uutta. Mietin tätä Alima purea tai Lorealin True matchia. 🤔😊

  • Meri

    Hei, olisi kiva kuulla mitä mieltä olet BareMineralsin mineraalimeikkipuuterista? Itse olen kokeillut sen lisäksi Jane Iredalen sekä EXI:n mineraalipuutereita, ja BareMineralsista tykkäsin näistä eniten. Täytyy ottaa seuraavaksi tämä Alima Pure testiin 🙂 Kiitos ihan huipuista vinkeistä mitä jaat täällä <3

    • Miia Johansson

      Heippa Meri! 🙂 Mulla se ei silloin kun testasin niin oikein pysynyt, mutta voi olla, että ihonhoitokin oli silloin miten sattuu.

  • Marjut

    Menin ja tilasin😃
    Jännitin sävyä, että menikö mönkään… valitsin suosittelemasi Beige 2.
    Madaran Skin Equalissa sävy on nro. 20.

    Hain tänään tuotteet postista ja kokeilin heti. Ensin mietin, että miten ihmeessä tätä osaan käyttää, mutta rohkeasti vaan tartuin aivan loistavaan siveltimeen ja kasvoille pyörittelyn jälkeen tuijotin itseäni äimistyneenä peilistä.
    Jälki oli upeaa ja tarpeeksi peittävää.
    Atooppinen sekaihoni jossa nyt pintakuivuutta tuntuu hengittävän niin hyvin, että huh!
    Tässäpä mietin, että taitaapa meikkipussi mennä nyt uusiksi aurinkopuuterin ja poskipunankin osalta😃
    Osaatko suositella niihin hyvät siveltimet? Sillä entiset ovat toooosi vanhat.

    • Miia Johansson

      Ooh! 😀 Ihan huippua, että tulos oli hyvä ja vielä onnistuit helposti. Real Techniquesin uudet siveltimet on loistavia. Mulla on tuolla suosikeissa sivellinsuosituksia, mutta huomasin, että osaa niistä ei enää saa. Mun pitää ehdottomasti päivittää sinne uudet siveltimet kunhan kerkiän. 🙂

  • Jenna

    Onpa ihana tuo huulipunasävy 😍 harmi kun niin arvokas. Tarkoittaako tässä lämmin sävy että sopii paremmin lämminsävyisille kasvoiltaan?

    • Miia Johansson

      Heippa Jenna! 🙂 Eli jos iho on lämpimän sävyinen, niin ihon pohjasävy on kauttaaltaan lämmin. Kasvot voivat sinänsä kaikilla olla hieman punertavat. Tässä postausta aiheesta: https://miiajohansson.com/2022/03/miten-valita-oikeat-varit-meikissa-vaatteissa-ja-hiuksissa/

      • Jenna

        Hei, tarkoitinkin oikeastaan sitä, että sopiiko tämä huulipunan sävy mielestäsi enemmän lämpimän sävyiselle iholle kuin todella vaalealle viileälle sävylle? tilasin tämän kuitenkin jo eilen joten käännetään vielä veistä haavassa 😆

        • Miia Johansson

          Aa joo.. eli lämpimän sävyiselle iholle. ELi viileät sävyt sopii viileän sävyiselle iholle ja lämpimät lämpimän sävyiselle iholle. MUTTA lämpimat sävyt sopii myös silloin melko hyvin vaalen viileälle iholle, kun ruskettuu tai mun tapauksessa käyttää itseruskettavaa. Eli sen puoleen ihana kesäsävy. <3

  • Tanja

    Suosituksestasi tilasin tämän mineraalimeikkipuuterin testiin (sävyssä Neutral 1) ja oli kyllä super positiivinen yllätys! 🙂 En ole aiemmin lämmennyt mineraalimeikeille ollenkaan, mutta tämä oli luonnollisen kaunis ja silti kohtalaisen pysyvä! Juhliin ehkä jatkossakin laitan Madaran Skin Equalia (olen sävyjen 10 ja 20 välillä, jos jotakuta Alima Puren sävyvalinnassa auttaa), mutta arkena tämän Alima Puren sutaisu riittää erinomaisesti. 🙂 Kiitos siis tuhannesti suosituksesta!

    Haluaisin myös vinkata muita kalkkilaivan kapteeneja (aiemmin olin täsmälleen Skin Equalin nro 10 sävyinen, eli hyvinkin neutraalin valkoinen :D), että Alima Puren viimeistelypuuteri sävyssä Augusta on kokeilemisen arvoinen aurinkopuuterina, jos kaikki aurinkopuuterit tuntuu liian kellertäviltä tai tummilta!

    • Miia Johansson

      Ihan superihan kuulla, että tykkäsit 😍

  • Ellu

    Heippa Miia!

    Kysäisisin Idunin meikeistä, etenkin heidän mineraalipuuteristaan. Mitä mieltä olet? Kiitos paljon, jos ehdit vastata!

    • Miia Johansson

      Heippa Ellu! 😊 Mä en itse ole niin suuri Idun fani ja en ole löytänyt brändiltä tuotteita, jotka pääsisi mun lemppareihin.

  • Leena

    Miia hei!

    Alima Puren mineraalimeikkipohja kiinnostaa kovasti, mutta sopiiko se +60 iholle, jossa jo “vähän” juonteitakin. Iho muuten hyvässä kunnossa, mutta muutama pintaverisuoni näkyy punertavana iholla poskien kohdalla. Kiitos neuvosta ja superkiitos tästä blogista, jota seuraan ahkerasti.

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 Joo, sopii myös +60 iholle. Aina tärkeää on ihonhoito tämän tuotteen alla. Kasvoöljyjen kanssa esimerksiksi nämä sulautuvat todella kauniisti iholle.

  • Taru

    Hei, tuo Alima Puren mineraalimeikkipuuteri on ollut blogisi ansiosta suosikkini jo vuosia. Olen käyttänyt sävyä Olive 1. Nyt kuitenkin tuota on tosi hankala saada. Osaisitko suositella jotakin vastaavaa tuotetta?

  • Niina

    Hei! Missäköhän itselläni mättää, kun tämä alima pure satin matte (ja tuo heidän sivellin) oli itselle täysi floppi 🙁 iho on tosi kuiva, eikä tee mieli käyttää tätä tuotetta. Mun iho on tosi hankala, enkä edes tiedä mikä ihotyyppi mulla on. Ainakin se on kuiva, näin talvisin saan herkästi atooppista ihottumaa silmien ympärille. Kuivuuden lisäksi jotkin tuotteet kirvelevät kovasti. Tämän lisäksi saan todella herkästi kaikenlaisia epäpuhtauksia, ihonalaisia finnejä, paiseita joista tulee märkää, miliumia, pientä ihon väristä finniä, mustapäitä… Iho itseasiassa pysyi pitkään suht hyvänä korealaisella kosmetiikalla, mutta aloin saada finnejä ja iho allkoi kuivua näin talven tullen. Kun tuotteet loppuivat, tilasin Novexpertin 5 omegas öljyputsarin, Olivia kleinin kasvoveden ja fiini naturallyn öljyseerumin. Olivia Kein kasvovesi kuitenkin kirveli poskipäillä, joten hain häthätää apteekista Atopikin kasvoveden. No tämä kasvovesi + fiinin öljyseerumi RULLAANTUVAT ihollani! Ja iho tuntuu janoavan kosteutta näiden tuotteiden lisäksi… Ai niin ja ne muutamat finnit ovat vaihtuneet 1-4 uuteen finniin joka päivä 🙁 Pari vuotta sitten mulla oli samankaltainen tilanne, jolloin tilailin luonnonkosmetiikkaa hulluna etsien oikeaa parantavaa tuotetta iho-oireisiin. Todellisuudessa sain järkyttävän pahan aknen, jonka lopulta sain pois Acnatac lääkevoiteella. En haluaisi että tilanne uusisi, ja siksi olen käyttänyt nyt vain noita kolmea uotetta, mutta olen epätoivoinen. Mikä avuksi? Kiitos jos jaksat vastata <3

    • Miia Johansson

      Heippa Niina 🙂 Ja siis onpa tylsää. 🙁 Ehkä voin auttaa. <3 Itsekin jo ehkä tuossa vastasit tähän, että miksi tämä Alima Pure ei sulla toimi. Pitäisi saada ensin iho kuntoon siellä alla. Olikohan sulla mikä Olivia Klein kasvovesi käytössä? Onko Novexperting öljyputsarin jälkeen iho minkä tuntuinen? Se on ainakin todella hyvä hyvin kuivalle iholle.

      Mä lähtisin sinuna kääntymään hajusteettomien ja mielellään myös säilöntäaineettomien tuotteiden suuntaan ihonhoidossa. Ne ovat niitä kaikista allergisoivimpia raaka-aineita. Välttäisin myös sellaisia tuotteita, joissa on paljon ihoa aktivoivia ja uusivia raaka-aineita.

      Mitä tulee akneen, niin jos ihonhoito on muuten kunnossa, niin juurisyyt johtuu usein sisäisistä asioista, kuten esimerkiksi hormoneista tai suolistosta, mutta nämä on tosi yksilöllisiä. Yleisesti näihin on todella vaikea vaikuttaa ihonhoidon kautta.

  • Niina

    Kiitos Miia kun jaksoit vastata! 💗 itseasiassa turhautuneena siirryin korealaiseen kosmetiikkaan ja sain ihon kuntoon pika-ajassa! 😱💯 turhauttaa tämä luonnonkosmetiikan viidakossa seikkailu, tuntuu että pitäisi olla kemisti että onnistuu 😅 mutta seuraavan kerran kun kokeilen luonnonkosmeettiikka muistan sun vinkit. Koska todella haluaisin tukea kotimaista kosmetiikkatuotantoa joka ei kuormita ympäristöä. Mutta nyt nautin näiden purkkien verran ainakin tästä parantuvasta kosteutetusta ihosta ja siitä että mikään tuote ei kirvele 🫶

    • Miia Johansson

      Ehdottomasti pääasia, että sait ihosi kuntoon <3 🙂

  • Sara Christine Pellonpää

    Hei Miia,
    Kiitos loistavasta avustasi.
    Olen 50+ toimitusjohtaja ja elän elämäni stressavinta aikaa työssä. Sen lisäksi minulla on lukuisia kroonisia sairauksia kuten syöpä.

    Laitan linkin erääseen laitteeseen. Olen aina hoitanut ihoani säntillisesti, mutta nyt kasvoni ovat romahtaneet. Tämä laite, voisiko siitä olla apua nimenomaan kiinteytykseen??? https://tenslaite.fi/tuote/uniglo/

    Arvostan pikaista vastausta. En halua face liftiin.

    Kiitos ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Jos haluat ihan rehellisen mielipiteeni, niin jos laitteilla tai vooteilla saisi pidettyä kasvot napakoina oikeasti näkyvästi, niin kaikki köyttäisivät niitä. Voi olla, että joillain kosmetologin käsittelyillä saa jotain pientä muutosta aikaam ainakin hetkellisesti, mutta valitettavasti niihin kunnon tuloksiin pääsee vain kirurgin pöydällä. 😔 Me kaikki kuitenkin vanhetaan ja ryoistytään.. tai siis he kenellä on se etuoikeus, koska todellinen etuoikeushan se on. ❤️

  • Laura

    Moikka! <3 Alima Puren mineraalimeikkipuuteri on ihan lempparini, kiitos suosituksestasi! Kumpikohan aurinkopuuteri on sen kanssa kestävämpi/helpompi laittaa; ALIMA PURE BRONZER vai KJAER WEIS VOIDEMAINEN BRONZER?

    • Miia Johansson

      Heippa Laura 🙂 Ihan kumpi vaan toimii. Riippuu tosi paljon vaan mistä koostumuksesta tykkää. Voidemainen on aina pysyvämpi. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram