IHONHOIDON ALKEET – NÄMÄ JOKAISEN PITÄISI TIETÄÄ

07.04.2022

Saan edelleen päivittäin kyselyitä, että mitä tehdä, kun ihoa kiristää, iho on karhea, meikki ei pysy tai ihossa on muita ongelmia. Usein syyksi paljastuu väärät ihonhoitotuotteet, puutteellinen ihonhoitorutiini tai jopa ihan jäätävä määrä erilaisia tuotteita, joita lätkitään kasvoille kerroksittain aivan turhaan. 

1. MIKÄÄN EI PELASTA IHOA, JOS KÄYTÄT VÄÄRÄÄ PUHDISTUSTUOTETTA

Kaiken lähtökohta on ihon hellävarainen puhdistus. Valitettavasti kauppojen hyllyt ovat täynnä iholle liian emäksisiä tuotteita, jotka aiheuttavat suurimman osan iho-ongelmista. Mutta monet käyttävät näitä tuotteita, koska ne ovat niin tehokkaita (joka samalla on se ongelman ydin). Onneksi on myös toinen vaihtoehto eli tehokas, mutta samalla myös hellävarainen puhdistus.

Useat lukijoistani ovat saaneet upeita tuloksia pelkästään vaihtamalla puhdistustuotteen.

SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI LUKEMAAN TÄMÄN JUTUN: Geeli- tai vaahtopuhdistus kasvoille – kaikista suurin virhe!

SAIPPUAN KÄYTTÄJIEN KANNATTAA LUKEA TÄMÄ POSTAUS: Kasvojen pesu palasaippualla – Hyvä vai huono idea?

2. UNOHDA VANHANAIKAINEN KASVOVESIEN KÄYTTÖ JA SIIRRY UUTEEN AIKAAN

Viimeiset likarippeet kasvoilta puhdistava kasvovesi on turha. Silloin kun ihon puhdistusrutiini on kunnossa, niin likarippeitä ei tarvitse poistaa pumpulilla tai ihon pH-arvoa tasapainottaa. Se on melkein sama kuin käsienpesun jälkeen kädet pitäisi vielä pyyhkiä kasvovedessä uitetulla pumpulilla.

Minkälainen kasvovesi sitten on tarpeellinen? Sellainen, joka aloittaa ihon nesteytyksen. Tuote suihkutellaan tai painellaan käsin kasvoille. Lisäksi aina valitaan tuote, jossa on raaka-aineita juuri sinun ihosi tarpeisiin. Esimerkiksi rasvaisemmalla iholla kasvovedessä on hyvä olla ihon talintuotantoa hillitseviä raaka-aineita ja herkälle iholle tarkoitetussa tuotteessa taas rauhoittavia eikä liikaa aktivoivia raaka-aineita, joista iho voi lehahtaa punaiseksi.

Iho tarvitsee vesikosteutusta etenkin talvella, kun sisä- ja ulkoilma ovat kuivia. Tällöin iho ei pysty hyödyntämään ilmankosteutta. Jos olet joskus käynyt tropiikin lämmössä, niin siellä huomaa, että kasvot eivät välttämättä tarvitse niin paljon vesikosteutusta, koska ilma on kostea.

LOISTAVIA KASVOVESIÄ OMALLE IHOTYYPILLESI LÖYDÄT TÄSTÄ.

3. KOSTEUSVOIDE ON LOISTAVA, MUTTA KASVOÖLJYLLÄ VIET IHONHOIDON UUDELLE TASOLLE

On käytössäsi sitten kosteusvoide, kasvoöljy tai balsami, niin niiden jokaisen tehtävä on sitoa nesteytys ihoon. Siksi seuraava tuote lisätään kasvoille aina niin, että iho on vielä kasvovedestä hieman kostea.

Laadukas kosteusvoide on itselläni aina käytössä, mutta kasvoöljyillä olen saanut ihostani vielä paremman ja kuulaamman. Harmillisesti myytti siitä, että kasvoöljyt tukkisivat ihoa, on juurtunut monella hieman liiankin syvään. Kasvoöljyissä on eri rasvahappokoostumuksia ja toiset niistä ovat ihanteellisempia kuivalle iholle toiset rasvaisemmalle. Yleistys on siksi mahdotonta. Ja sisältäähän laadukas kosteusvoidekin kasviöljyjä.

Yksinkertainen ihonhoitorutiini sisältääkin vain puhdistustuotteen, kasvoveden ja kasvoöljyn. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, ettei kallis tarkoita aina parasta ja halvin huonoa. Esimerkiksi en itse käyttäisi selektiivistä luksuskosmetiikkaa, koska lähes poikkeuksetta ne sisältävät niin paljon raaka-aineita, jotka vaikuttavat vain miellyttävään ihotuntumaan, mutta eivät tee sitä tärkeintä, eli hoida ihoa. Toki tällaista voi löytyä myös luonnonkosmetiikan puolelta, ja siksi totuuden näkeekin vain ja ainostaan INCI-listan puolelta.

Jos kaipaat apua ihonhoitoon, niin mene aina oman ihotyypin mukaan. Se mikä sopii minulle ei välttämättä ole ideaalisin sinulle. Eri ihotyyppien hoidosta voit lukea TÄSTÄ. Samassa postauksessa on myös ohjeet oman ihotyypin tunnistamiseen.

Tämä oli toivepostaus ja olen itsekin huomannut sen, että ihonhoidon alkeista täytyy selkeästi puhua tasaisin väliajoin. 🙂

  • Johanna

    Osaatko sanoa miksi monet kosmetologit näkevät punaista, kun sanon käyttäväni puhdistukseen öljyä? Heidän mielestään se tukkii ihon. Toki mulla oli näppylöitä mutta voihan se muustakin johtua… Mulle suositellaan aina vaahtoa tai geeliä kosmetologilla.

    • Miia Johansson

      Tää on tosiaan todella syvälle ja tiukkaan juurtunut myytti. On olemassa öljyjä, jotka tukkii ihohuoksia, mutta on olemassa öljyjä, jotka on aivan loistavia epäpuhtaalle iholle. Oon opiskellut ihonhoitotuotteiden formulointia ja siellä kävin läpi todella monia öljyjä. Niitä on tosiaan niin monta erilaista. Tässä on aiheeseen pureutunut postaus, jossa tähän vastaa Suomen huippukosmetologit, estenomit ja kemistit: https://miiajohansson.com/2021/06/tukkiiko-tai-laajentaako-kasvooljyt-ihohuokosia/

  • Hansu

    Oikeanlainen hellävarainen puhdistus ja kasvoveden käyttö ilman pumpulia on kyllä nelisen(?) vuotta sitten mullistanut mun ihonhoidon. Tuolloin se muutos lähti whamisan kasvovedestä ja sun blogista liikkeelle. 😊

    Sen verran oon lähtenyt sooloilemaan, että noin vuosi sitten tilasin testiin medik8 kasvoveden, joka ei siis ole luonnonkosmetiikkaa ja se on jäänyt käyttöön siitä lähtien. Pysyy ihohuokoset puhtaampina eikä esim nenän pieliin tuu pikku epäpuhtausrykelmiä. Tuota siis kosmetologi mulle suositteli.

    Minulla on siis todella voimakkaasti rasvoittuva iho, joka aiemmin on ollut lisäksi pinnalta kuivan karhea, aina hilseilee mutta rasvoittui. Nykyisin iho on pysynyt hyvässä kunnossa, vaikken edes pese kasvoja aamuisin (twistbellä taisin joskus lukea että kerta päivässä riittää). Helpottaa ja nopeuttaa kyllä aamuja ja mineraalimeikkipohja levittyy hyvin. Alkuun kyllä pelkäsin että lehahtaako naamaan hirveät epäpuhtaudet kun jättää aamupuhdistuksen pois 😁

    Sun postaukset, stoorit ja blogi on edelleen yks mun päivien kohokohdista! Kiitos siitä sulle Miia. 😊☀️

    • Miia Johansson

      Voi miten ihana kuulla, että saat täältä iloa päiviin! <3 Tuli niin kiva fiilis. 🙂

  • Charming Nails

    Mä en pysty edelleenkään luopumaan misellivedestä 😀 mun pitää jotenkin varmistaa että se iho on varmasti puhdas..käytän kaksoispuhdistusta vaihdellen, öljyä joskus tai eri putsareita vaihdellen. Konjac sieni apuna. Konjac sieni on minusta kiva apulainen, on iho pysynyt paljon tasaisempana eikä tule epäpuhtaus rykelmää poskiin. Eikä se kuivata tai tee pahaa rasvoittuvalla iholla. Toisaalta näenhän mä aina siitä sienestä ettei siihen jää enää mitään mutta en malta olla vielä pyyhkimättä misellivedellä ;D

    • Miia Johansson

      Konjak-sieni apuna tekee kyllä ihosta jo todella puhtaan. Ja juuri noin, että siitä sienestä näkee lopuksi jääkö siihen mitään. Erityisesti, jos on se valkoinen sieni. 🙂 Monessa misellivedessä on pinta-aktiivisia aineita (se on niiden idea), joita en itse jättäisi iholleni. 🙂 Mutta ymmärrän, jos joku tapa on tiukassa. 😀 Mulla oli todella tiukassa kaksoispuhdistus vaahtomaisella tai geelimäisellä putsarilla ja sillä tuhosin sitten aina hellävaraisen putsarin hyvät tulokset. Ja nyt myöhemmin käytin kaksoispuhdistukseen puhdistusmaitoa, mutta mun iho ei sitä tarvi, kun mun käyttämät puhdistusöljyt kuitenkin emulgoituu ja en käytä ihoa tukkivia ainesosia. Meni hetki ennen kuin tajusin, etten tarvitse toista puhdistusta perään. 😀

      • Sn

        Mitä nämä pinta-aktiiviset aineet tarkoittavat, ja mikä niissä on huonoa? Itselläni on Madaran misellivesi, ja olen miettinyt onko siinä jotain epäsuotuisa iholle.

        • Miia Johansson

          Heippa! 🙂 Pinta-aktiiviset aineet ovat peseviä ainesosia, joita en itse jättäisi iholle. Laittaisin mielummin iholle jätettävän kosteuttavan kasvoveden.

          • Sn

            Aivan, kiitos vastauksesta. Hankin kyseisen miselliveden hetkeä ennen tutustumista ihonhoito vinkkeihisi ja olenkin lähinnä yrittänyt sillointällöin kuluttaa sitä nuukana ihmisenä, ettei olisi ollut turha ostos.

            Suosittelemillasi tuotteilla olen päässyt oikein mieluisaan ja hyvään lopputulokseen. Ihoni ei sitten lapsuusaikojen ole ollut yhtä kosteutettu ja pehmeä kuin nyt! 😊 Käytössä mm. Fiinin ruusu-kaura kasvovesi😊

          • Miia Johansson

            Oi miten ihanaa kuulla 😍

      • Sn

        Mitä nämä pinta-aktiiviset aineet tarkoittavat, ja mikä niissä on huonoa? Itselläni on Madaran misellivesi, ja olen miettinyt onko siinä jotain epäsuotuista iholle.

  • Saara

    Itsellä ihonhoito on mennyt minimalistisempaan suuntaan, kiitos lisääntyneen tiedon (mm. sinun blogisi kautta). Ongelmana on silti löytää sopivat putsarit herkälle iholle, joka näköjään tukkeutuu leuan alueelta. Huomasin yhden lukijan kommentoineen Evolven balmin aiheuttavan tätä ja heureka-valo syttyi omassa päässäkin. Ilmeisesti siis epäpuhdas iho leuan alueella (plus stressin ja hormonien aiheuttamat purkaukset vain ja ainoastaan leukaperissä).

    Harmikseni laatikossa odottaa täpötäysi Evolven balmi ja koska on vähävarainen, niin se on pakko käyttää pois ennenkuin voi alkaa taas kokeilemaan jotain uutta. ☹ Mitä suosittelisit superherkälle iholle, jolla on tukkeutumistaipumus? Tuo leuan alueen tukkeutuminen alkoi balmien myötä. Aiemmin pesin Lactoline-pesunesteellä, mutta totesin sen olevan pidemmän päälle huono tapa, vaikka iho ei siitä ottanut nokkiinsa. Olen vielä sellainen ihminen, joka ei voi jättää naamaa rauhaan ja puristelen kaiken ulos ja leuka on nyt punaisia arpia täynnä.
    Kaikenlaistahan sitä kokeilisi, jos lompsa antaisi myöten. Fiiniä olen pohtinut, mutta hinta on aika korkea ja saatavuus hankala, kun on suurimman osan vuodesta pois Suomesta.

    • Miia Johansson

      Heippa Saara! 🙂 Jos vaan kykenet, niin Evolven kanssa lisänä konjak-sieni voisi toimia, niin se tehostaa ihon puhdistusta, mutta ei kuitenkaan liikaa. Evolve tosiaan on parempi kuivalle iholle.

  • Mari

    Oletkohan jossain kertonut, mitä ainesosia kannattaisi välttää kosmetiikkaa valitessa? Tuntuu niin sakealta viidakolta nuo incit. Kovasti haluaisin minimoida kasvojenhoitotuotteet ja käyttää laadukkaita luonnonkosmetiikan tuotteita. Paljon hyviä vinkkejä sinulta olen saanut.

    • Miia Johansson

      Heippa Mari! 🙂 Tämän postauksen lopussa löytyy linkkejä eri postauksiin, jossa kerron miten tunnistaa hyvän tuotteen: https://miiajohansson.com/2021/05/ihonhoito-eri-ihotyypeille-helppo-opas/

      Välttämisestä on hankala puhua, koska kaikki raaka-aineet mitä kosmetiikasta nyt löytyy on EU:n hyväksymiä. Jää sitten jokaisen omaksi arvioiksi mitä raaka-aineita ei halua laittaa iholleen. 🙂

  • Pt

    Onko cliniquen 3 vaiheen hoito siis aivan pieleen menevä? Eli ensin puhdistus, sitten kuoriva kasvovesi ja sitten voide. Juuri siihen ajattelin siirtyä. Itsellä kuiva iho. Ja nykyään muutakin ongelmaa. Entisessä elämä iho oli todella hyvä aina, en tiedä mikä mennyt pieleen noin 5v sitten.

  • M

    Moikka Miia!
    Tää ei varsinaisesti liity postauksen aiheeseen, mutta vähän kuitenkin… osaatko sanoa riittääkö fysikaalisen aurinkosuojan poistamiseen pelkkä puhdistusmaito (esim. Laponie) vai pitäisikö tehdä kaksoispuhdistus eli tuohon balmi- tai öljyputsari alkuun? Ihoni tuntuu ärtyvän suurimmasta osasta öljyputsareita (luonnonkosmetiikasta kokeiltu useampia) ja siksi kyselen riittäisikö pelkkä puhdistusmaito (ja vaikka konjac-sieni kaverina)?

    • Miia Johansson

      Heippa M! 🙂 Mitä sä oot kokeillut öljyputsareista? Mutta joo, kyllä Lapobiellä pitäisi saada myös fysikaaliset pois, koska sisältää öljyjä. 🙂

      • M

        Moi! Oon kokeillut ainakin Evolven balmin, Flown balmin, Ekopharman Karpalo -puhdistusöljyn ja Taigan puhdistusöljyn 🤔 mutta ehkä meen nyt tolla Laponiella ja vaan seurailen tukkeutuuko iho 🙂 kiitos paljon avusta! 🥰

  • Tuula

    Itsellä cuperosa atooppinen iho ja jopa ruusufinniä ollu vaikea löytää tuotteita puhdistus yms.millä saisi sen hyväks punottaa kuivuu näppyyntyy..kokeiltu on kaikenlaista.oisin kiitollinen kun siihen löytyisi vihdoin tuotteet 🙂

  • Susa

    Kiitos paljon Miia! Otan nämä ohjeet käyttöön.
    Mutta miten tähän kaikkeen suhteutuu viime aikoina paljon hehkutetut c-vitamiinit, happokuorinnat ynnä muut ihmeaineet?

    • Miia Johansson

      Heippa Susa! 🙂 Joo, aina on jokin raaka-aine mitä hehkutetaan paljon. Viime aikoina on näkynyt paljon myös niasiiniamidia kosmetiikassa ja se on nostettu mainoksiin. Ihonhoitoa kannattaa katsoa aina siltä kantilta, että mitä raaka-ainetta oma iho tarvitsee. Yleensä perus ihonhoito riittää kaikille. Sen suurimman ihonhoidon tekee elintavoissa, ruokalautasella ja esimerkiksi aurinkosuojalla.

  • Niina

    Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitä suosittelisit hoitolinjaksi mulle:
    Kasvot klassinen sekaiho, mutta myös todella nopeasti rasvoittuvat. Kesäkeleillä menee puoli tuntia ja otsa kimmeltää, ja mikään tuote ei tähän mennessä ole auttanut rasvoittumiseen. Mulla on myös todella vaalea iho, ja lääkäri on suositellut aurinkosuojaa käytettäväksi läpi vuoden.

    Mineraalipohjaiset SK:t ei oikein toimi mun iholle, ne ei imeydy, ja tässä yli kolmikymppisenä jotkut mattapinnan antavat kemikaaliset suojat kuivattaa jo liikaa. Aurinkosuoja mikä tahansa, niin mun iholla sitä pitää lisätä otsaan ja nenään kahden tunnin välein. Voit kuvitella, mitä kaikkia puhdistuskeinoja oon kokeillut tälle kemikaalikasalle vuosien mittaan :S

    Rasvoittuva iho on mun tapauksessa geeneissä, siskolla ja isällä on samat ongelmat. Salisyylihappoa sisältäviä rasvaisen ihon tuotteita on en voi käyttää allergian takia. Parhaiten iho on nyt voinut korealaisen rutiinin kanssa, käytän It’s skinin öljyputsaria ja appelsiiniuutetta sisältävää puhdistusvaahtoa, ja lopuksi silmänympärykset & kaula misellivedellä, kasvot Lumenen kasvovedellä (linja vaihtelee vuoden ajan mukaan, välillä hoitavampaa, välillä ihontoimintaa tasoittavampaa). Aamuisin pyyhin öljyä sisältävällä Lumenen misellivedellä enimmät yön rasvat veke ja voiteet päälle.

    Mulla on vähän se ongelma, että just kun iho on tottunut talven rutiiniin ja voi hyvin, niin pitäis vaihtaa voimakkaampiin suojakertoimiin ja muuttaa sit rutiinia. Korona-aikana iho oikeastaan voi paremmin, kun en oo laittanut meikkiä ollenkaan maskin peittämälle alueelle. Talkkia tasaamaan kiiltoa.

    Oisko vinkkejä? 😀 Öljyn käyttö puhdistamiseen selvästi on ollut hyväksi, mutta iholle jätettäessä esim. Madara ja mossan öljyt on tukkineet. Ja ne ei imeydy kunnolla. Olis ihanaa päästä joskus ihan livenä kosmetologin eteen, että mitä ihmettä ne tekis mun iholle näillä spekseillä.

    • Miia Johansson

      Heippa Niina! 🙂 Mä lähtisin ihan liikkeelle tästä perus ihonhoidosta eli puhdistusvaahdot pois. Putsari pitäisi olla hellävarainen. Sen jälkeen vasta näkee mihin iho rauhoittuu. Mä oon itse kanssa käyttänyt ennen paljon korealaista ihonhoitoa ennen kuin tutustuin ihon toimintaan ja mikä iholle oikeasti on parasta. Se ei useimmiten tarvitse kuin yhden putsarin, jossa on oikeita raaka-aineita omalle iholle. Misellivesissä on myös se puoli, että se sisältää pinta-aktiivisia aineita, joita en jättäisi iholle. Ihon pitäisi muutenkin puhdistua yhden tuotteen avulla. Tässä postauksessa löytyy ohjeet miten kannattaa edetä. Kasvoöljyjä on tosiaan paljon erilaisia, koska ne sisältää kasviöljyjä, joissa on eri rasvahappokoostumuksia.

  • Noora

    Moikka😊🌞 Kiitos ihan mahtavista neuvoista ihonhoitoon liittyen. Miulla on ToDeLLa pintakuiva iho, mutta kuitenkin epäpuhtauksia löytyy, epäpuhtaudet johtunee varmasti osittain hormonikierukasta mitä käytän tällä hetkellä ehkäisynä. Tälleen kolmenkympin tietämillä ihohuokoset on myös huomattavasti enemmän esillä. Mutta se kuivuus on todellinen ongelma, poskipäillä iho oikein kiiltelee kuivuuttaan, ja silmänympärysiho on ryppyinen.

    En meikkaa ja oon muutenkin ollut laiska ihonhoidossa, tuotteet millon mitäkin. Mietin itselle nyt ihan yksinkertaista kasvojen hoitoa: puhdistus, kasvovesi, kasvoöljy.

    Löysin blogistasi tuotteiksi Laponien puhdistusmaidon, Pure beauty birch sap mist kasvoveden ja Balm Balm ruusunmarjaseerumin kasvoöljyksi.☺ Mietin lisäksi vielä BYBIN korjaavaa yövoidetta / Balm Balmin ruusunmarjabalsamia, tehokosteutukseksi esimerkiksi saunomisen jälkeen. Miltä kuulostaa? Tulipas pitkä viesti😬🧡

    • Miia Johansson

      Joo, kuulostaa tosi hyvältä ja jos haluat jotain epäpuhtauksiin, niin valitse mielummin enemmän sekaihon tuotteet. Tässä on nyt enemmän kuivan ihon tuotteita, vaikkakin sopivat myös epäpuhtaalle. Mutta ensialkuun on hyvä saada iho rauhoittumaan ja vaikea sanoa juuri mistä esim. epäpuhtaudet johtuu. Voi olla pintakuivuudesta, hormoneista tai vääristä tuotteista tai rutiineista. Siitä kun iho alkaa hiljalleen rauhoittumaan, niin tietää paremmin mihin suuntaan ihonhoidossa kannattaa lähteä ja mistä raaka-aineista se iho tykkää enemmän. 🙂

  • A

    Moikka😊

    Osaisitkohan sanoa mikä ihonhoitorutiinissani on pielessä? Ihoni on atooppinen ja herkkä, tämän lisäksi olen kärsinyt epäpuhtauksista poskien ja otsan alueella.

    Käytössäni on tällä hetkellä Cliniquen puhditusbalmi ja samalta merkiltä kosteus-, sekä silmänympärysvoide. Näiden lisäksi olen ottanut Atopikin kasvoveden ja Bybin strawberry boosterin käyttöön viime aikoina. Iho tuntuu kosteutetulta, mutta epäpuhtauksia syntyy tiuhaan tahtiin. Mikäköhän avuksi?

    • Miia Johansson

      Heippa A! 🙂 Puhdistusbalmeista ja öljyistä on vaikea sanoa testaamatta, mutta nekin voivat olla liian peseviä. Eli vaihtaisin ainakin tuo Cliniquen pois. Siinä on myös muistaakseni ihoa tukkivia ainesosia, jos oikein muistelen.

  • Lea

    Eli mä voisin käyttää päivisin suihkutettava kasvovesi ja läpytellä sit öljyn kasvoille 🤔 tosin jos tarvis
    extra kosteutusta niin ehkäpä seerumi sit KVn ja öljyn väliin 🤷‍♀️ käytän pure=beautya ja nyt oon käyttäny kasvoveden jälkeen ok:n hydra rasvaa päivällä. Illalla sitten jojoba öljy (tai jos näppyä puskee niin apeiron jojobateepuu öljyä).
    Lähinnä tekis mieli jättää tuo rasva pois koska se mun pitää aina tilata jostain, pure=beautya kun saan ostettua liikkeestä täällä tuppukylässä.
    On mullakin ongelma 😅

    • Miia Johansson

      Heippa Lea! 🙂 Joo, ihan hyvin voit tehdä noin. Testaa riittääkö. 🙂

  • Krista

    Tilasin Essen herkän ihon kokeilupaketin helpottaakseni ruusufinnin ja atopian oireita. Olen nyt tuotteita käyttäny muutaman päivän ajan ja oireilu on vaan pahentunu. Mitä mieltä olet että kannattaako tuotteiden käyttöä jatkaa? Olen kuullut että herkällä iholla saattaa mennä aikaa tottuakseen tuotteisiin, mutta iho tuntuu niin inhottavalta kun tuotteita laittaa kasvoille. Kutiaa, polttelee, paksuuntuu, punoittaa ☹️

    • Miia Johansson

      Heippa Krista! En käyttäisi enää, jos tuollainen reaktio tulee. Voi olla, että tuotteessa in jokin raaka-aine, joka ei sovi juuri sulle. En nyt muista kyseisten tuotteiden inciä ja mitä niissä on, mutta säilöntäaineet voi olla yksi mikä ei sovi todella herkälle iholle. Yksi vaihtoehto on siis vaihtaa säilöntäaineettomiin todella herkän ihon tuotteisiin.

      Tässä postausta: https://miiajohansson.com/2021/11/herkan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikalla/

  • Sonja

    Moi! Näin kolmenkympin paremmalla puolella olen huomannut, että iho on pintakuiva, hilseilevä ja on couperosaa/näppyjä. Mikä olisi hyvä ja sopivan hellävarainen tällaiselle iholle?

    Minusta tuntuu, että etenkin jotkut suihkutettavat hyaluronihappoa sisältävät kasvovedet vain pahentavat iho-ongelmia. Olisiko joku superkosteuttava voide hyvä? Olen arbutinia käyttänyt nyt vajaan vuoden.

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 🙂 Joillekin herkkäihoisille jopa hyaluronihappo voi olla liikaa, mutta tietenkin vaikea sanoa mikä sun kokeilemassa tuotteessa on lopulta ollut syyllinen. Näillä Laponien tuotteilla lähtisin liikkeelle aluksi ihan perus setistä. Puhdistusmaito, kasvovesi ja kosteusvoide. Tietty kasvoöljy on aivan loistava lisä juurikin pintakuivuuteen ja hyvä lisä muuten kevyemmän voiteen lisänä. 🙂

  • Milla

    Minkälaista kasvoöljyä suosittelisit sekaihoiselle?

  • Anni

    Tämä blogi ja sun ig-sivu ovat hyviä, kun näistä on helppoa poimia sellaiset aiheet, jotka itseä koskettaa. En ole himomeikkaaja, olen tyyppiä vähemmän on enemmän, ja täältä olen saanut hyvät vinkit niiden omien ”perusmeikkien” kanssa. Plus oikeesti toimivia tutoriaaleja tällaiselle en osaa meikata ihmiselle. Paras vinkki on ollut tämä ihonhoito teksti!! Kuivaakin kuivempi ihoni taisi löytää sopivat tuotteet!!! Kiitos kun jaksat tehdä näitä postauksia/tutoriaaleja/vinkkejä!!!

    • Miia Johansson

      Ihanaa kuulla, että näistä jutuista on ollut apua 🥰

  • Iida

    Hei! 😊 Mites kun sanotaan että tuotteita lisätessä kasvojen tulisi olla vielä edellisestä tuotteesta kosteana niin mulla ehtii kasvovesi kuivua ennen öljyn laittoa kun laitan siinä välissä silmänympärysvoiteen? Mulla olisi sellainenkin kysymys kun käytän harvoin meikkiä niin voinko vain niinä päivinä tehdä kaksoispuhdistuksen kun käytän meikkiä? Ja muuten käyttää meikittöminä päivinä vain maitopuhdistusta? 😊 Mulla on siis sekaiho.

    • Miia Johansson

      Heippa Iida 🙂 Joo, oot ihan oikeassa, että iho pitäisi olla vielä hieman kostea. Muuten vesikosteus voi vaan haihtua ilmaan ja se hyötyä menee siinä hukkaan. Myöskin se auttaa öljyä imeytymään. Mietin, että laitatkohan kasvovettä tarpeeksi, jos niin nopeasti haihtuu iholta. <3

      Ja joo, juuri noin suosittelisin tekemään puhdistuksen. 🙂

      Huomasin, että olit laittanut nämä kysymykset uudelleen. Mä vastailen blogin kommentteihin tosiaan pari kertaa viikossa ja viestit tulee sitten samalla esiin, kun vastaan niihin. Tänne tulee aivan käsittämätön määrä spämmiä ja siksi en päästä viestejä automaattiseen julkaisuun. Näin ne menis multa helposti myös ohi.

  • Iida

    Hei! 😊 Kirjoitan mun kommentin uudelleen koska en tiedä julkaisiko se sitä. Mites sitten kun sanotaan että kasvojen tulisi olla kosteat vielä kasvovedestä ennenku lisätään öljy, mutta mä laitan niiden välissä silmänympärysvoiteen joten kasvovesi ehtii kuivua sillä välin? Ja toinen kyssäri kun olen nyt tehnyt kaksoispuhdistusta ja käytän aika vähän meikkiä, että voiko tehdä niin et pesee kaksoispuhdistuksella silloin vain kun käyttää meikkiä muuten vain maidolla niinä päivinä kun ei ole meikkiä? Minulla on sekaiho.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram