USKOTKO SOKEASTI IHONHOIDON MARKKINOINTIIN?

10.10.2022

Jälleen kerran Instagram inboxini on alkanut täyttymään viesteistä, joiden lähettäjät painivat iho-ongelmien kanssa. Hyvin usein iho-ongelmat johtuvat (ainakin teidän viestien perusteella) vääristä ihonhoitotuotteista. Siksi päätin tehdä jälleen kerran koosteen vanhoista postauksista, joiden avulla tuhannet teistä ovat saaneet avun. 

MAINOSLUPAUKSET PITÄÄ PYSTYÄ TODISTAMAAN TUOTTEEN RAAKA-AINEILLA

Viime viikolla sain viestin, jossa ihon kuivuuteen ja pintakuivuuten oli neuvottu aivan jäätävän suuri määrä kalliita tuotteita ja nekin sellaisia, joilla ihon tilanne ei valitettavasti ollut muuttunut mihinkään. Jos nyt puhun ihan suoraan, niin valitettavan usein (ei todellakaan aina) myyjä ei osaa lukea INCI-listaa. Mainoslupaukset kun on löydyttävä myös raaka-aineiden puolelta, koska mitään laki ei määritä sitä mitä tuotteessa voi lukea. Tarkoitukseni ei ole olla ilkeä, vaan puhua faktoja ja olla kuluttajan puolella. Hyvin yleinen on esimerkiksi sana ‘hellävarainen’ ja tuote voi olla kaikkea muuta paitsi sitä.

Valitettavan suuri määrä kosmetiikasta ei todellakaan ole hyväksi iholle ja olen siitä itse hyvä esimerkki. Lätkin ennen kaiken maailman luksuskosmetiikkaa naamalle ilman minkäänlaisia tuloksia, mutta kun aloin hieman ymmärtämään mitä ihoni tarvitsee, niin johan alkoi tuloksiakin näkymään.

TÄSSÄ ihonhoidon tarinani – miltä ihoni näytti ennen ja mitä kaikkea olen testaillut. 

VALITETTAVASTI EDELLEEN OHJEISTETAAN VÄÄRÄNLAISEEN IHON PUHDISTUKSEEN

..JA SE AIHEUTTAA NIIN PALJON IHO-ONGELMIA!

Olen hokenut jo monta vuotta sitä kuinka tärkeää ihoa on puhdistaa hellävaraisesti.

Moni ei halua luopua geeli- tai vaahtoputsareista, koska ne puhdistavat niin tehokkaasti ja nopeasti. Noh, juuri tässä piileekin ongelman ydin. 

Geeli- tai vaahtopuhdistus kasvoille – Kaikista suurin virhe on juttu, jossa kerron sen mitä ihossa tapahtuu, kun sen pesee liian tehokkailla tuotteilla.

NO MITEN SITTEN VALITA OIKEAT IHONHOITOTUOTTEET?

Tämä ei todellakaan ole helppoa, sillä keneen voi nyt luottaa? Miia sanoo tuota ja mainokset taas toista. Siksi valinta jää aina lopulta sinulle.

Jos luotat osaamiseeni, niin olen kirjoittanut tästä postauksen, jonka avulla voit edetä askel askeleelta: Miten valita oikeat ihonhoitotuotteet?

Itse muuten luulin ennen, että kyllähän mä nyt jotain ihonhoidosta tiedän ja ainakin nyt ne perusteet, mutta eipäs mulla ollut harmainta aavistustakaan. Ihonhoidon perusteet voit lukea TÄSTÄ.

Tulet huomaamaan, että sivuillani monet jutut on linkattu ristiin ja aina palataan siihen samaan tuttuun kaavaan, joka on hellävarainen pesu, kosteuttava kasvovesi suoraan kasvoille (ei pumpulin kautta) ja lopuksi ravitseva voide ja/tai öljy. Ihon kanssa vähemmän on enemmän, sillä iholla on aivan uskomaton tapa hoitaa itse itseään, kun sen toimintaa ei häiritse väärillä ihonhoitotuotteilla. Ja tämä pätee niin tuotteiden määrään kuin myös yhden tuotteen raaka-aineiden määrään.

Suoraan eri ihotyyppien juttuihin pääset TÄSTÄ.

Ja näin syksyn tullen kun moni kamppailee pintakuivuuden kanssa, niin apua siihen löydät TÄSTÄ. Pintakuivuutta kun voi olla kaikilla ihotyypeillä – myös rasvaisella!

P.S. Saatatte ehkä huomata tekstissäni pientä turhautumista. Kun mainokset vie ihmisiä mennessään, niin pienen ihmisen voima niitä rattaita vastaan on todella tehoton. Onneksi tuhannet teistä on saaneet kauttani avun ja sana leviää hiljalleen. Oikeasti ihoa hoitavaa kosmetiikkaa, joka on myös ympäristölle ystävällistä, on vähän!

  • Tiina

    Katsoin kerran sivusta kun Emotion myyjä myi vanhemmalle rouvalle sujuvasti kallista Lancomea vaikka vieressä olisi ollut halvempaa ja parempaa luonnonkosmetiikkaa. Rouvan mielestä Lancome kun on niin hieno merkki…

    • Miia Johansson

      Joo.. joillekin tietty se brändiarvo on tosi tärkeä. 😔 Ihan superharmi, ettei ihmiset katso sisältöä samalla tavoin mitä vaikka ruoasta katsotaan. Toki ihan kaikkea siitä ei voi ymmärtää kuin kemisti, mutta hyvin paljon jo pienellä oppimäärällä.

  • Sonja T

    Hei! Törmäsin eilen artikkeliin, jossa oli puhuttu blue lightin vaikutuksesta ihoon. Oletko törmännyt tähän aiheeseen? 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 🙂 Joo, en ole lukenut aiheesta mitään tieteellistä faktaa, joten en osaa nyt sanoa varmaksi onko sillä vaikutusta. JOku fiksumpi voi ehkä valaista. 😀

  • My

    Voi kunpa kaikki ammattilaiset lukisi nämä sun tekstit❤️ Itselleni kävi niin, että alkukesästä alkuraskaudessa iho meni yhtäkkiä huonoon kuntoon. Oikein kunnon akne lävähti kasvoille. Ihoni on aina ollut ennemmin kuiva ja ohut mutta jo hyvin pitkään hyvässä kunnossa (kiitos sinun☺️). Muutin hieman ihonhoidon tuotteitani mutta epätoivoisena päätin mennä myös kosmetologille. Virhe. Kerroin hänelle, että iho on mennyt huonoon kuntoon ja koska syy on hormonaalinen (raskaus) ei ehkä ole paljon tehtävissä, mutta josko edes jotain apua saisi todella kipeisiin finneihin. Heti ensitöikseen hän torppasi ihonhoitorutiinini kun kuuli että käytän pelkkää luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa. Toisekseen hän piti iho-ongelmien syynä sitä etten ole merkkiuskollinen (eli en käytä pelkästään yhtä tuotesarjaa). Hänen mielestään tuotteet todennäköisesti kumosivat toistensa vaikutusta kun eivät ole samaa merkkiä😂 Yritin selittää että olen jo pitkään käyttänyt samoja tuotteita ja iho on voinut erinomaisesti. Lopuksi hän toki yritti myydä minulle sikakallista puhdistusainetta, jonka kanssa ei tarvitse kasvovettä kun se on jo puhdistusaineessa mukana😳🙈 Teki mieli kysyä että miten se voi olla mahdollista ja mikä sinun mielestä on kasvoveden tarkoitus. Tietenkään pesuaineen paketissa ei ollut minkäänlaista INCI-listaa näkyvissä, en muista olenko kosmetologin tuotteissa niitä koskaan nähnyt😅
    Ja mitä kävi iholle? Maksoin 90e täysin turhasta kosmetologikäynnistä. Iho palasi myöhemmin ennalleen raskauden edetessä ja hormonimuutosten hellittäessä, ihan perus ihonhoidolla mitä kotona jatkoin tutuilla ja turvallisilla tuotteilla😊

    • Miia Johansson

      Voi kiitos My! <3 Siis apuaaaaa, miten joku ammattilainen voi heittää tuollaisia myyttejä ilmoille, joilla ei ole mitään perää. 🙁 Ja siis eihän tuotetta voi torpata näkemättä inci-listaa. Esim. synteettisellä puolellakin saattaa olla (tosin en montaa tiedä) sellaisia, jotka on täysin luonnon raaka-aineista tehty, mutta he ei vaan mainosta sitä. Esim. Frank Bodyn jotkut tuotteet.

      Ja siis oot niin oikeassa.. tietyissä asioissa ja juurikin hormonaalisten syiden vuoksi ihonhoidolla ei kovinkaan paljon pysty tekemään. SItä en sitten tiedä taas miten vaikka esim. jokin Gua sha -hoito voisi vähän auttaa.. siitä tietää osaava kosmetologi.

      Mutta hyvä kuulla, että tilanne palasi takaisin normaaliin <3

  • Liilatar

    Moi
    Pitikö tekstissä lukea :” vähemmän on enemmän” eikä toisinpäin: enemmän on vähemmän? ☺️😉

    • Miia Johansson

      Eu kun juurikin vähemmän on enemmän. 🙂 Eli mitä vähemmän raaka-aineita, niin sitä parempi se on iholle.

      • Tii

        Niin siis tekstissäsi lukee “enemmän on vähemmän” , eli varmaan tarkoitus lukea tuo vähemmän on enemmän, sitä varmaankin aikaisempi kommentti tarkoitti .

      • Kommentti

        Kommentoija tarkoittaa, että olet itse kirjoittanut tekstiin että ihonhoidossa enemmän on vähemmän ja että tarkoititkohan kuitenkin toisinpäin eli vähemmän on enemmän.

        • Miia Johansson

          Aa katos katos 🤪 sit pitää korjata!

  • Markit

    Heippa; Tämä on vähän kinkkinen juttu. Kun siinä vessan tasolla haluan katsella kauniita purkkeja, joissa tuotteen tuoksukin on houkuttelevan hyvä. Ja ainakin minulla on nyt sellaisia tuotteita, joiden ulkoasu on lähes ruma, mutta tiedän sisällön olevan hoitava. Tietysti karsitulla ulkoasulla saadaan hintakin joskus edullisemmaksi. Ja voisihan ne rumat purkit olla kaapissa, mutta jotenkin kuvittelen, että kauniista purkista kun laittaa hyväntuoksuista voidetta, niin kyllä varmasti tulen kauniiksi 😄. Ja jos ei nyt Ruususelta näytä, niin ainakin mieliala kohentuu. Mitäpä tässä hajuvesifani muutakaan voi, kun ostaa ne hoitavat ja viisaat tuotteet ja lisäksi niitä kauniita ja hyväntuoksuisia aineita.
    Ilmankos tämä kasvojen hoito tuntuu vähän villiltä touhulta välillä 😂! Mutta on se vaan niin kivaa!😊
    Eli en usko markkinointiin, vaan Miiaan ja itseeni.☺

    • Miia Johansson

      Siis Markit nyt on aivan LOISTAVA pointti! Ja siis tämähän on ehdottomasti kosmetiikan yksi tärkeä asia, joka liittyy taas mielenterveyteen. <3 Tämä munkin pitäisi aina muistaa, kun paasaan aiheesta.

      • Markit

        No katos, se on vähän niin, että sinä käsket syödä terveellistä ruokaa, mutta minäpä syön sen lisäksi suklaata ja karkkeja! 😂🍬🍫

        • Miia Johansson

          No just näin! 😆🥰

  • Hanna

    Hienoa, että jaksat toistaa ja opettaa, sillä yllättävän moni ostelee edelleen tuotteita mainoksien ja yleisen hypen perusteella tietämättä ihonhoidosta juurikaan mitään.
    Itse olisin toivonut, että sinulta saamani oppi ihonhoidosta olisi ollut tiedossa jo nuorena, jolloin painin aknen kanssa ilman oikeaa apua ja mm. apteekin kuivattavan salvan ansiosta kasvoissa on loppuelämän näkyviä arpia (onneksi ei todella näkyviä). Iho on onneksi hyvässä kunnossa ohjeidesi ansiosta, joista olen todella kiitollinen!
    Pitääkin mennä hakemaan pakettiautomaatosta uusi jättipullo Bybin MegaMistiä, jonka tilasin talven varalle ☺️ Mukavaa syksyä sinulle!

    • Miia Johansson

      Ooh 😍 Ihan superia kuulla, että mun jutuista on ollut apua! Ja ihanaa, että Mega Mistiä saa nykyään isommassa putelissa. ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram