EDULLINEN IHONHOITO – MITÄ IHO OIKEASTI TARVITSEE?

20.09.2022

*Sisältää mainoslinkin.

Mainokset ovat pullollaan tuotteita ja raaka-aineita, mitä jokaisen “pitäisi” käyttää. Löytyy erilaisia seerumeita ja tehoaineita.

Oma lemppari vaikuttaja kehuu jotakin tuotetta ja sehän pitää heti saada.

Mutta miten valitsisimme tuotteet juuri omalle iholle ja sillä tavoin, ettei siihen uppoa liikaa rahaa. Iho ei lopulta tarvitse paljon.

Jatketaan viime viikon juttusarjaa ihonhoitoguru *Kati Partasen kanssa. Kysyin häneltä, että mitä se iho ihan oikeasti tarvitsee?

MITÄ IHO OIKEASTI TARVITSEE MINIMISSÄÄN?

KATI VASTAA: Sanoisin, että jopa tärkeämpää kuin mitä iho tarvitsee, on mitä se ei tarvitse. Sillä jos ihoa kuormitetaan liiallisesti vääränlaisilla, liian voimakkailla ja aktivoivilla tuotteilla sekä ihonhoitorutiineilla tai muilla ulkoisilla stressitekijöillä (maski, saasteet, meikki jne), niin pitkällä aikavälillä ei ole merkitystä, jos käyttääkin muutamaa hyvää tuotetta kaiken kuormituksen lisäksi. Tämä ei riitä kompensoimaan liiallista kuormitusta ja toimii iholle vain laastarina. Kaikista tehokkainta on huolehtia, että käytössä on aidosti ihoa hoitavat, laadukkaat tuotteet ja että muutkin omat arjen valinnat ja elintavat tukevat oman ihon ja koko kehon hyvinvointia.

Jos oma elämä ja arki on tasapainossa, ruokavalio kunnossa ja arki pyörii puhtaan luonnon helmassa voi hyvin ”pärjätä” täysin ilman kosmetiikkaa. Harvalla meistä kuitenkaan on se tilanne ja sen vuoksi ihon hyvinvoinnin ja tasapainon ylläpitämiseksi on suositeltavaa käyttää oikein valittuja ihonhoitotuotteita.

Minimissään tyypillisesti iho tarvitsee illalla lempeän puhdistuksen esimerkiksi puhdistusmaidolla tai -öljyllä tai niitä yhdistäen kaksoispuhdistuksella. Tämä riippuu siitä onko meikkiä, millaista meikkiä ja kuinka paljon.

Sen lisäksi iho kaipaa ns. janojuomaa ja ravintoa aivan kuten koko kehommekin. Janojuomaa iholle ovat vesipitoiset tuotteet kuten kasvovesi, seerumi ja voide. Ravintoa puolestaan kasvoöljyt ja balsamit. Kaikkia näitä ei toki tarvitse käyttää ja jokaisella on hieman eri preferenssit millaisista tuotteista oman rutiinin haluaa koostaa. Suomessa neljä vuodenaikaa tuovat lisäksi oman haasteen ihonhoitoon sillä vaihtuvat vuodenajat muuttavat ihon tarpeita luomalla erilaisia kuormitustekijöitä iholle: kesäisin ihoa ennenaikaisesti ikäännyttävä UV-säteily ja talvisin pintakuivuutta lähes kaikilla aiheuttava kylmä ja kuiva ilma.

MILLÄ TUOTTEILLA TAI RAAKA-AINEILLA TEKEE IHOON SUURIMMAN ERON?

KATI VASTAA: Olemme huomanneet että suurimmat wow-fiilikset tulee kasvovedestä ja kasvoöljystä! Nämä ovat molemmat laajasti väärinymmärrettyjä ja -käytettyjä tuotteita, joita toki löytyy markkinoilta myös hyvin laaja kirjo. Aidosti laadukas, 100% ihoa hoitava kasvovesi ja kasvoöljy voivat nostaa ihonhoitorutiinin ja siitä saatavat tulokset aivan uudelle tasolle.

MIIA LISÄÄ: Komppaan täysin Katia. Oma wow-fiilis oli ensin kasvovedestä ja vihdoin kun pääsin eroon omista ennakkoluuloista kasvoöljyjä kohtaan, niin siitä tuli vielä suurempi wow-fiilis.

MIKÄ OLISI HYVÄ JA EDULLINEN TUOTESETTI?

Yksinkertaisimmillaan rutiini koostuu 3-4 tuotteesta. Näissä tuotteissa on loistava hinta-laatusuhde:

  1. PUHDISTUS: *Apeiron puhdistusmaito (varma valinta kaikille ihotyypeille), jolla lähtee kevyt meikki. Puhdistusöljy *Ayu Organicsilta (tämän hinnan alle on vaikea löytää laadukasta vedellä emulgoituvaa puhdistusöljyä).
  2. KASVOVESI: *Olivia Klein kasvovesi eri vaihtoehtoja ihon eri tarpeisiin.
  3. KASVOVOIDE: *Olivia Klein kasvovoide eri vaihtoehtoja ihon tarpeisiin.
  4. KASVOÖLJY: Epäpuhdas iho *Apeiron jojobateepuuöljy, sekaiho sekä kirkastusta kaipaava *Föllinge Carrot Oil, ikääntyvä ja kuiva *Föllinge Neroli kasvoöljy.

Jos iho on kuiva, niin voiteen sijaan öljyä voi käyttää aamuin illoin. Moni kuitenkin tykkää että päiväksi on voide.

  • Markit

    Heippa; Tämä oli taas hyvä muistutus. Kyllä minäkin olen sortunut ostamaan kaikenlaista ja ihan lempparin ( Miia 😀) suosituksesta. Lähtöasetelma kun oli se vesi ja joku kosteusvoide. Iskeehän siinä väkisin jonkin sortin hepuli, kun lukee blogista, mitä kaikkea on olemassa 😄. Onneksi olen hetken harkinnut enkä ensi huumassa hankkinut… vasta toisessa. Mutta parasta on se, että kaikkia on tullut käytettyä eikä huteja tullut hankittua, kiitos sinun. Ja kyllä puhdistusaine, kasvovesi, öljy ja kosteusvoide on ne, mitä tarvitsen. Muut tuotteet ovat niitä iloa tuottavia ja joita käyttämällä tuntee olevansa niin kaunis ja fiksu ☺. Niitä käytän satunnaisesti, ehkä sekin voisi olla vähän järjestelmällisempää 🤔.
    Kiitos kun kirjoittelet, on kiva lukea 🌹.

    • Miia Johansson

      Tuo onkin joo hyvä periaate, että hankkii vasta siinä “tokassa huumassa”. 😀 Tulee ehkä hieman tarkemmin mietittyä. Mutta tosiaan, jos kosmetiikka tuo iloa, niin silloin se on mun mielestä kannattava ostos. <3

  • S

    Sopiiko tämä kuivalle iholle?

  • Nina

    Moikka Miia,

    Monen vuoden seuraamisen jälkeen vihdoin täällä kommentoimassa! 😀 Tämä sinun osaamisesi ja urakehityksesi on ollut kadehdittavan upeaa seurata! Joskus vuosia sitten olen saanut tavatakin sinut juhlameikin merkeissä, hyvänen aika, olet vielä hurjan mukavakin! Olet onnesi ja menestymisesi todellakin ansainnut. Aion siis jatkaa blogisi ja ig:n seuraamista jatkossakin 🙂

    Nopea kysymys syysihon hoitotuotteista, mulla on käytössä: *Kasvovesi: Madara Comforting toner
    *Seerumi: Madara firming Jelly
    *Öljy: Flow cosmetics roseship ja balmbalm frankinsense oil
    *Puhdistus: Evolve cleansing melt.

    Nyt seerumi on lopussa ja pohdin Olivia Kleinia Madaran tilalle.
    Ihoni on melko normaali/pintakuivuutta talvisin. Ikää (jo)46v.
    Olisko tässä ok kombo syksyn kylmeneviin säihin? Kiitos jos ehdit kommentoida 🙂

    Onnea ja menestystä sinulle tuleviin projekteihin! <3

    • Miia Johansson

      Heippa ja voi kiitos niin kauniista sanoista! 🥰 Olivian seerumi on joo tosi hyvä pintakuivuuteen ja samalla vahvistaa ihoa.

      Kiva muuten, kun tulit kommentoimaan. ❤️

      • Nina

        Kiitos kun ehdit vastailla. Laitetaan siis Oliviaa tilaukseen!

  • Inkku

    Heippa!

    Itselläni on akneen taipuvainen sekaiho, ja viime aikoina olen käyttänyt Ducrayn Keracnyl foamin gel-puhdistusgeeliä. Mitä sanoisit, onko se liian vahva puhdistustuote?

  • Sanna

    Moi! Ostin Olivia Kleinin kasvoveden ja voiteen, kun niitä on hehkutettu, että ovat hellävaraisia. Mulla sekaiho, joka nyt herkistynyt ja pintakuiva. Kun otin tuotteet käyttöön, naama alkoi kirvellä ja punoittaa. Ihmettelin, että mikä mahtaa olla vikana. Kunnes yksi osasi vinkata, että Olivia kleinin tuotteet sisältävät alkoholia! Mun mielestä vähän väärin mainostaa näitä ”kaikille sopivina” koska alkoholihan on yksi aika voimakkaasti reaktiota aiheuttava. Mielipiteitä?

    • Miia Johansson

      Heippa Sanna! 🙂 Mitkä Olivia Kleinin tuotteet sulla oli käytössä? Niissä on myös paljon eroja ja tuotteita löytyy paljon eri ihotyypeille. Alkoholia on tuotteessa niin vähän, että se tuskin on tätä aiheuttanut. Tämän pystyy katsomaan INCI-listasta alkoholin sijainnista suhteutettuna muihin raaka-aineisiin. Eli sitä on varmaan noin prosentin verran aivan maksimissaan.

      Jos iho on reaktiivinen, niin Olivia Klein ei ole siihen kaikista ideaalisin tuotesarja. Myöskin kyse voi olla jostain raaka-aineesta, mikä ei sovi juuri sun iholle. Ihan tosi ikävää kuulla, että sulla iho reagoi näin. 🙁

      Nämä “kaikille sopivat” tuotteet on sinänsä aina hankalia, koska kyllä ne sopivat suurimmalle osalle eri ihotyypeistä, mutta aina on tosiaan poikkeuksia.

      Jos alkoholia olisikin enemmän, niin itseasiassa se ei ole kaikista eniten ihoa rekatioita aiheuttava. Eniten ihoreaktioita aiheuttavat raaka-aineet ovat säilöntäaineet (toki alkoholi myös auttaa tuotteen säilyvyydessä, mutta sillä on muitakin tehtäviä), hajusteet (kaikista yleisin) ja esimerkiksi emulgaattorit. Sitten perässä tulee iso liuta muita raaka-aineita, kuten tässä vuosien varrella olen huomannut, että herkkyyksiä löytyy jopa ihoa hellivään aloe veraan tai kukkaisvesiin, mutta nää on harvinaisempia.

      Helposti reaktiivisen ihon kanssa kääntyisin näiden postauksien puoleen:

      Herkän ihon hoito: https://miiajohansson.com/2021/11/herkan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikalla/
      Minimalistinen ihonhoito: https://miiajohansson.com/2021/05/minimalistinen-ihonhoito-miten-ja-miksi/
      Tässä erityisen hyvä postaus sulle: https://miiajohansson.com/2022/05/iho-ongelmia-tai-herkka-iho-nama-suomalaiset-tuotteet-auttaa/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram