IHO-ONGELMIA TAI HERKKÄ IHO – NÄMÄ SUOMALAISET TUOTTEET AUTTAVAT

10.05.2022

Kaupallinen yhteistyö: Laponie of Scandinavia

Suomalaiselle luonnonkosmetiikan ihonhoitobrändille Laponie of Scandinavialle myönnettiin juuri arvostettu allergia-, iho- ja astmaliiton allergiatunnus. Lisäksi brändi on haalinut monia palkintoja tuotteistaan. On myös harvinaista, että yhdellä brändillä aivan kaikki tuotteet ovat täydet kympit ja tämä kosmetiikkanirsoilijakin voi suositella niitä kaikkia. 

Ja se mitä hoen aina blogissani kiteytyy niin hyvin tähän brändiin: Mikä onkaan ihonhoidossa se kaikista tärkein? No, tukea sitä ihon luonnollista toimintaa. Laponie of Scandinavian tuotteet tekevät juuri tämän ja sopivat sille herkimmällekin iholle sekä rauhoittavat ongelmaihoa.

MINKÄLAINEN IHONHOITOTUOTE TOIMII HERKÄLLE SEKÄ ONGELMAIHOLLE?

Hellävarainen ja yksinkertainen. Ja lisänä aurinkosuoja. Samaa mieltä on Laponie of Scandinavian kemisti Jaana Ailus. Hän kuitenkin muistuttaa iloisesti haastattelussani, että ihonhoito saa olla myös hauskaa, itsensä hemmottelua ja tuoksuista nauttimista. Jaana kertoo, että herkkäihoiselle tämä ei tosin aina ole mahdollista ja iho voi ärtyä jo pelkästä hankaamisesta.

Laponie of Scandinavia tarjoaa ihonhoitotuotteita kaikille ihotyypeille, mutta tuotteiden koostumuksissa on ajateltu erityisesti herkkä- ja ongelmaihoisia. Kaikki tuotteet on kehitetty ilman lisättyjä hajusteita tai ne ovat hajusteettomia.

Olen itse opiskellut luonnonkosmetiikkatuotteiden formulointia, mutta osaamiseni on minimaalista (lähes hihittelyn tasoista) verrattuna Jaanan yli 15 vuoden tietoon ja taitoon. Hän opiskelee juuri nyt kosmetiikkatieteiden tohtorin tutkintoa Liverpool John Mooresin yliopistossa eli Laponiella on aika kovan luokan osaaja ja huomaahan sen itse tuotteistakin.

Jaana nosti esiin kolme asiaa, joihin pitää kiinnittää erityisen tarkasti huomiota, kun valmistaa tuotteita herkälle iholle (jota siis myös ongelmaiho on): Säilöntäaineet, lopputuotteen pH-arvo sekä emulgaattorien mietous.

Jaana kertoo näin: “Usein luonnonkosmetiikan säilöntäaineet eivät ole sieltä miedoimmasta päästä. Niitä pitää käyttää todella suuria määriä tai niillä on voimakas ominaistuoksu. Tämä tuo haasteen kaikkiin vettä sisältäviin tuotteisiin. On löydettävä säilöntäainejärjestelmä, joka suojaa tuotteen mikrobiologiselta kontaminaatiolta, mutta on myös mahdollisimman ihoystävällinen. Tämä vaatii aika paljon kikkailua säilöntäaineiden pitoisuuksien, pH:n ja mahdollisen säilyvyyttä parantavien aineiden kanssa. Emulgaattoreissa suosin poikkeuksetta yksittäisiä ionittomia emulgaattoreita valmiiden emulgaattoriseosten sijaan. Nämä ovat kaikkein miedoimpia ja siksi helpoiten siedettyjä.”

MIKSI IHO SAATTAA JOSKUS REAGOIDA LUONNONKOSMETIIKKAAN?

Tämän halusin ehdottomasti kysyä itse kemistiltä ja kuulla hänen kantansa asiaan. Jaana kertoi, että syynä ovat usein juurikin nuo kolme asiaa, että säilöntäaineiden, tuotteen pH-arvon ja emulgaattorien kanssa ei ole oltu tarkkoja. Mukana voi myös olla raaka-aineita, jotka eivät välttämättä sovellu herkälle iholle, kuten kukkaisvedet tai eteeriset öljyt. Olen itse aina pitänyt kukkaisvesiä hellävaraisina, mutta seuraajien myötä oppinut, etteivät nekään välttämättä ole ihan jokaiselle herkälle iholle se paras vaihtoehto.

Jaana kertoi, että kaikista herkimmille ei sovi myöskään uutteet ja/tai kasviöljyt, joita muuten on nähty kautta aikojen ihan synteettisessä kosmetiikassakin. Jaana tutkii itseasiassa tällä hetkellä ihoärsytystä ja kasviuutteita osana työn alla olevaa väitöskirjaansa. Lopuksi hän vielä lisää, että on erittäin tärkeää, että käytettyjen kasviraaka-aineiden toksikologinen profiili on tiedossa ja uutosmenetelmät standardoitu. Olemme siis hyvissä käsissä.

MITEN VALITA IHONHOITUOTTEET LAPONIE OF SCANDINAVIAN TUOTTEISTA?

1. PUHDISTUS: Laponien puhdistusmaito on loistava meikin poistoon tai meikittömän ihon pesuun. Sillä saat pois myös fysikaalisen aurinkovoiteen. Jos kaipaat syväpuhdistavaa tuotetta ja ihosi on rasvoittuvampi, niin valitse Laponien geeliputsari. HUOM! Molemmat lisätään kuiville kasvoille ja pyöritellään iholla kunnes lika ja meikki on lähtenyt kunnolla liikkeelle. Lopuksi vasta vettä!

2. NESTEYTYS: Iho tarvitsee vettä ulkoisesti. Se ottaa sitä luonnostaan ilmasta, mutta kuiva sisäilma tai talvi tekevät siitä haastavampaa. Siksi ihonhoitoon kannattaa lisätä ehdottomasti suihkuteltava kasvovesi, joka nesteyttää ihoa. Se on osa perusihonhoitoa. Ei siis pumpulin kautta, koska haluamme kaiken nesteytyksen kasvoille suoraan. Laponie kutsuu omaa tuotettaan hoitovedeksi – rakkaalla lapsella on siis monta nimeä.

3. ERITYISTARPEET: Jos tuntuu, että iholle ei riitä se perus ihonhoito, niin valittavana on kolme seerumia eri tarpeisiin. Loistavia vaihtoehtoja iho-ongelmien hoitoon, mutta muistathan, että pohjalta pitää löytyä muu hellävarainen ihonhoitorutiini. TÄSTÄ löydät kaikki seerumit.

4. KOSTEUTUS: Kosteutus lukitsee kaikki edellä käytettävät ihonhoitotuotteet ihoon. Kosteusvoiteen lisänä käytän aina aamuin illoin kasvoöljyä, joka lukitsee nesteytyksen eli veden vielä tehokkaammin ihoon ja tekee kasvoista ihanan kuulaat. Laponien sivuilla sanotaan osuvasti: “Hyvä öljy on ihosi paras ystävä.” Olen täysin samaa mieltä.

MITKÄ OVAT OMAT LEMPPARINI LAPONIE OF SCANDINAVIAN TUOTTEISTA? JA MIKÄ ON LAPONIEN KEMISTIN JAANAN OMA SUOSIKKI?

Oma ihoni rakastaa kaikkea hellävaraisesti kirkastavaa, kosteuttavaa ja rauhoittavaa. Ihoni temppuili tänä talvena oikein kunnolla tuotetestailujen (eli työni) vuoksi ja sitä oli vaikea saada rauhoittumaan. Tuntui, että pintakuivuuteen ei auttanut mikään. Brightening Treatment oli sille ja on edelleenkin todellista herkkua. Myös Laponie of Scandinavian kasvoöljy on todellista rakkautta, jota juuri kehuinkin taannoisessa postauksessa.

Jaanan ehdoton suosikki on Face Cream. Jaana kertoo sen sopivan loistavasti meikin alle ja toimivan myös monitoimituotteena, josta iho saa nesteytystä ja kosteutusta samasta tuubista. Myös itselläni Face Cream on ehdoton “go to” erityisesti kesällä.

Laponie of Scandinavia juhlii tämän kuukauden heidän saamaansa allergiatunnusta ja siksi kaikkiin yli 49€ tilauksiin saa mukaan Calming Treatment seerumin (arvo 39€). Etu aktivoituu, kun ostoskorissa on Calming Treatment seerumi ja tuotteita yli 49€:n arvosta.

P.S. Laponie of Scandinavian ihoblogi on täynnä mielenkiintoista tietoa ihonhoidosta, jos etsit aiheesta lisää luettavaa. Ja tietenkin Laponien tuotteita voi ostaa suoraan heidän nettisivuiltaan TÄSTÄ.

  • Piia@

    Yleensä sanotaan, että aurinkosuojat tarvitsevat öljypuhdistuksen. Mieleenkiintoista ja kiva tietää, että Laponie puhdistusmaito riittää tähän.

    Minulla on koko Laponien setti käytössä, mutta puhdistusmaidon kanssa on “ongelma” että ihoni imaisee sen ennen kuin ehdin pestä sen pois, pitää käyttää todella reilusti jos haluan ehtiä hieroa sen kasvoille.

    • Miia Johansson

      Joo, reilusti kannattaa käyttää. 😊 Eli aika sama monella on vaikka puhdistusöljyn kanssa, että laittaa liian vähän. Laponien puhdistusmaidossa on tosiaan rypsiöljyä ja siksi myös aurinkosuoja lähtee. 🥰

  • Nipsuuh

    Lähteekö tuolla puhdistusmaidolla kevyt kerros vedenkestävää ripsiväriä?

    • Miia Johansson

      Mulla lähtee joo. 😊 Ota tuotetta tarpeeksi ja hiero ensin kuivin käsin kuiville kasvoille. Tästä on itseasiassa stooria mun IGn kohokohdissa nimellä kauneusboksi. Näytön miten poistan meikit Laponien puhdistusmaidolla. Alkaa kohokohdan noin puolesta välistä. 😊

  • Terhi

    Voisiko näitä kaikkia tuotteita lähteä rauhassa kokeilemaan, jos kärsii suunympärysihottumasta? Olen sinun ja twistbeen ohjeilla saanut hankalaa herkkää ihoani jo huomattavasti paremmaksi, mutta edelleen ihottumaa tulee.

    Kiitos mahtavasta ihonhoitofoorumista!!

    • Miia Johansson

      Joo ehdottomasti, mutta ota mieluiten yksi tuote kerrallaan käyttöön 🥰

  • Johanna

    Hei, onkohan herkkäihoiselle, joka kuitenkin meikkaa päivittäin kaksoispuhdistus tuolla Laponien geelillä ja sitten maitoputsarilla ok?

    • Miia Johansson

      Heippa Johanna! 🙂 Meikin poistoon ei välttämättä tarvitse kahta tuotetta, jotka ajavat saman asian. Jos tuntuu ettei meikki lähden yhdellä tuotteella tarpeeksi hyvin, niin apuun voi ottaa esimerkiksi konjac-sienen.

  • Anu

    Mun ehdoton lemppari on calming treatment, ainoa tuote millä saan suunympärys-ihottuman rauhoittumaan. Koko ajan on kaapissa uusi purkki varulta odottamassa, ilman en pärjää. Muutkin tuotteet tuttuja ja tällä hetkellä ei oikein muita tuotteita ole edes käytössä, niin hyviä nämä on olleet mun super herkälle ja reaktiiviselle iholle. Ihanaa, kun tämä sarja on olemassa ja on vielä kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Iso kiitos Jaanalle ❤️ Kesän lähestyessä tuli mieleen, että etsinnässä olisi reaktiiviselle, herkälle pod-iholle sopiva aurinkosuoja, onko ideoita siihen? Tuntuu, että kaikista suunympärys-ihottuma räjähtää.

    • Miia Johansson

      Ihan superihanaa kuulla, että nää on ollu sulle nappivalinta! <3 Bybi Day Defence SFP 30 voisi olla yksi hyvä. Siinä on suht simppeli inci. Ootko testannu?

      • Sonja

        Nyt kun tämä Bybi Day Defence tuli puheeksi, niin avaudun tänne… Se on ilmeisesti lopetettu! 😭 Sitä ei ole myynnissä enää juuri missään enkä löytänyt tuotetta enää Bybin omilta sivuiltakaan! Niin täydellinen aurinkosuojavoide, en tiedä millä korvaan tämän kun en sävytettyjä oikein tykkäisi käyttää… Aiotko Miia tehdä tänä keväänä aurinkovoidepostausta, onko tullut mitään hyviä uutuuksia?

        • Miia Johansson

          Heippa Sonja! 🙂 En usko, että on lopetettu. Todella monella valmistajalla on edelleen tomitusvaikeuksia. Varmasti tulee vielä lisää. 🙂

          Viime vuoden aurinkovoidepostaukset on edelleen aika relevantteja. Vielä en oo ainakaan löytänyt parempia. Mutta saa ehdottaa mitä ottaisin testiin. 😀

          • Sonja

            Onpa huojentavaa, jos ei ole lopetettu! Mutta kylläpä hämää, kun tuotetta ei enää tosiaan löydy Bybin nettisivulta…

            Tsekkailinkin sun viime vuoden postaukset ja tilasin tämän kesän aurinkovoiteeksi vartalolle Alga Maris SPF30 -suihkeen. 🙂

          • Miia Johansson

            Aa no sitten en tiedä, jos ei löydy edes Bybin sivuilta koko tuotetta. 😬

        • Päivikki

          Twistben sivuilla tuotteen kohdalla lukee ‘saatavuuskatkos’ ja saatavilla loppuvuonna. Tosi tylsää, itsekin jo hurahdin päivävoiteeseen, jossa kunnon 🌞kerroin.

          • Anu

            No voi hitsi! 🙁 Olisi ollut kiinnostava tuote kokeilla.

        • Jonna

          Myrtilli.fi verkkokaupasta löytyy Bybin Day Defense SPF30 voidetta 👌

  • Mira K

    Hei ootko tutustunut suomalaiseen Kajo Cosmeticsiin? Aivan ihania luonnonkosmetiikan tuotteita, joissa super nätit kierrätyslasista valmistetut pakkaukset! Oon itse tosi ihastunut tähän merkkiin, mutta olisi mahtavaa kuulla myös sun mielipide näistä 🙂 Tuotteita saa merkin omilta nettisivuilta täältä: https://kajo-cosmetics.com/fi

    • Miia Johansson

      Heippa Mira K! Kävin tutustumassa inceihin tai no tsekkasin yhden tuotteen incin ja siellä komeili heti Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer eli mikromuovia. Valitettavasti kyseessä ei ole siis luonnonkosmetiikan brändi. Voihan tietenkin olla, että jokin heidän tuotteistaan on sisällöltään luonnonkosmetiikkaa, mutta meni kyllä fiilikset aikalailla heti, kun tosiaan sivuista tulee sellainen fiilis, että kyseessä on luonnonkosmetiikkaa, mutta näin ei kuitenkaan ole.

      • Mira K

        Nyt kyllä järkytyin! Oli heti pakko tarkistaa minulla olevat tuotteet ja niiden inceissä ei onneksi ollut mikromuovia, mutta että joissain on.. Aikamoista harhaanjohtamista 🙁

        • Miia Johansson

          Joo geeliputsarin incin katoin ja siinä oli, mut joo aika moni firma käyttää sanaa luonnollinen ja sitähän ei siis oo mitenkään kielletty. Mutta siitä saa kuluttaja usein väärän kuvan. 😬

    • Anu

      Kosmetologini suositteli minulle Kajo hydrofiilistä puhdistusöljyä ja voin sanoa, että se on wow-tuote :). Minulla on kuiva iho, joka kärsi meikinpoistosta ja huusi välittömästi kosteutusta. Siitä lähtien kun aloitin puhdistusöljyn käytön, voin sanoa, että meikinpoisto on miellyttävin osa hoitoani. Haluaisin ehdottomasti kokeilla toista Kajo-tuotetta. Ehkä joku suosittelee jotain?!

  • Anna

    Upea etu ja upea Laponie 😍 tilaus lähti juuri, ennestään kokemusta ei ole. Itselläni ongelmana atooppinen ihottuma, joka pärähti päälle saatuani esikoiseni 9 kk sitten (oltuaan unholassa jopa 20 vuotta!).. Epäilen syyksi hormonimuutoksia ym.

    • Miia Johansson

      Oi toivottavasti tykkäät <3 Hei tuo Laponien öljy on aivan ihana atopiaan taipuvaiselle iholle. T. atoopikko 🙂

  • Markit

    Heippa; Tuon puhdistusmaidon olen hankkinut ja siitä tykkään. Tässä blogitekstissä onkin paljon luettavaa, kun laitoit tuohon loppuun vielä linkin Laponie ihoblogista. Siellä on paljon mielenkiintoista juttua.
    Sellainen pikkuhaitta nyt on, että nuo muut linkit (viimeistä lukuunottamatta) menevät englanninkielisille sivuille, joten minun pitää erikseen hakea se suomenkielinen selostus. Tai jos se olikin tarkoitus 🤔. Ei kouluenglantini oikein ymmärrä kaikkea 😄. Mutta kyllä minä selviän, älä ole murheellinen. 👍
    Taitaa blogisi lukijat olla nykyisin niin kielitaitoisia etteivät edes huomaa asiaa. Lukevat vaan sujuvasti. ☺

    • Miia Johansson

      Heippa Markit! 🙂 Aaa aivan! Pitääkin vvaihtaa linkit. Kielen pystyy vaihtamaan toiseksi Laponien sivuilla oikealla ylhäällä. 🙂

      • Markit

        Aaa, minä painelin vaan sitä Suomen lippua, kun tuli näkyviin. Ei muuten vaihtunut kieli siitä 😁. Että tällainen torvelo olin tällä kertaa!!!🤣😆😂

        • Miia Johansson

          No hei ei sitä aina noista sivuista tajua 🥰 Mä korjasin nyt linkit. 😊

  • Malla

    Laponien kasvovesi on ollut minulla noin vuoden käytössä ja on kyllä ihan mieletön tuote tosi herkällä akneen taipuvaisella iholla, jossa vähän podiakin taitaa olla. 😍 Oonkin ajatellut että tuo kasvovesi ei oo saanut vielä tarpeeksi missään hehkutusta, joten ihanaa että kirjoitit näistä tuotteista. Pitääpä tutustua noihin muihinkin tuotteisiin.
    Minulla tuli mieleen aihe, josta olisi kiva lukea postaus: vinkit toisen ihmisen meikkaamiseen. Tykkään meikata läheisiä välillä ja olisi kiva tietää, mitkä tavat/tekniikat helpottaisivat meikkaamista. Esim. rajauksen tekeminen toiselle on vaikeaa. Itseä on paljon helpompi meikata, kun omasta naamasta saa hyvän otteen. 😄

    • Miia Johansson

      Paras vinkki on varmaan se, että treenaa ja treenaa. 😬 Se ei tosiaan ole helppoa. Mutta hiljalleen löytyy niitä tapoja, jotka toimii just sulle. Vaikka sanoisin miten teen jollekin rajaukset, niin voi olla ettei se istu taas sun käsialaan. 😊

  • Jelena

    Moi, onko sulla kokemusta Lavera Hydro Sensation kosteuttavasta kasvosuihkeesta? Mietin tuota ainesosaluetteloa, onko tuon Alcohol* denat tarkoitus tässä tuotteessa? Ja onko herkälle iholle sopiva? muistan jostain kuulleeni että ko.aine esim meikkivoiteessa kuivattaa?
    Voikohan tuo aiheuttaa maksaläiskiä tai niiden pahenemista?

    • Miia Johansson

      Heippa Jelena! 🙂 Itse tuote ei pysty aiheuttamaan maksaläiskiä, sillä maksaläiskät ovat auringon UV-valon aiheuttamia ja johtuvat siitä. Mä en itse pidä kyseisestä tuotteesta, mutta mulla onkin hieman erilaiset toiveet tuotteelta. Denaturoitu alkoholi ei aina ole tuotteessa pahasta. Se riippuu ihan paljon sitä on ja miten kokonaisuus on rakennettu. Tätä kaikkea voi olla vaikea sanoa incistä, mutta itse herkkäihoisena en pysty käyttämään tuotteita, joissa on kyseinen raaka-aine incin alkupään tuotteissa.

  • Linda

    Hei Miia!
    Osaatko sanoa, sopisiko laponie-sarja iholle, josta mahdollisesti tullut kosmetiikka-allerginen? 😔 Olen käyttänyt jo kuukausia vain suosittelemiasi tuotteita ja poskien näpyt eivät ole lähteneet vaan välillä villiintyvätkin. Sibicort saa posket rauhoittumaan todella paljon yön aikana joten epäilen että olisi allergiaperäistä. Nyt pohdin, mitä uskaltaisin lähteä testaamaan, että saisin posket viimein kuntoon.

    • Miia Johansson

      Heippa Linda! 🙂 Tietenkin hyvin vaikea sanoa, että mistä poskien näpyt johtuu. Melkein mille vaan kosmetiikan raaka-aineelle voi herkistyä ja syy voi löytyä myös sisäisestä kauneudenhoidosta. Ihonhoito on lopulta hyvin pieni osa kokonaisuutta. Tärkeää olisikin siis selvittää syy näille näpyille. Onko kyse aknesta, ruusufinnistä, liian aktivoivista raaka-aineista, allergiasta vai mistä. Tässä kannattaa olla yhteydessä ensin lääkäriin, jotta tietää mikä on kyseessä. 🙂

      • Linda

        Kiitos Miia vastauksesta. Hoitajalla olenkin jo asian kanssa käynyt eikä uskonut olevan ruusufinniä mikä todennäköisesti pitää paikkansa, koska sibicort olisi kuulemma saanut sen villiintymään. Näpyt eivät ole finnejä eikä niistä erity mitään, ovat vain posken pinnalla olevia “kohoumia”. Hyvin herkästi tulevat kyllä pienestäkin, hankauksesta, väärästä syödystä ruoasta ym. Ovat olleet vuosia ja välillä pahenee. Lähinnä mietin, että olisiko laponien inci-lista sellainen, että tohtisi hyvin herkälle ja mahdollisesti jollekin ainesosalle herkistyneelle iholle kokeilla.

        • Miia Johansson

          No hyvä, että joku on katsonut tilannetta. 🥰 Ja kyllä Laponie on nimenomaan kehitetty herkälle iholle. 😊

  • Eveliina

    Moikka Miia,

    Musta tuntuu etten saa omaa ihoani millään kuntoon, kärsin atooppisesta ihosta ja ihoni on ollut nyt koko vuoden tämmöinen eikä mikään ole auttanut. Silmänympärysiho on kuiva ja silmäkulmat punottaa, samaten nenänpielet ja suun yllä oleva iho on kuiva ja karhea, vähän hiutalemainen. Huuletkin rohtuvat helpolla ja punoittaa.

    Käytän puhdistukseen Fiinin hellävaraista kaura puhdistusbalmia, Fiinin ruusu-kaura kasvovettä, Evolve hyaluronihappo seerumia, Evolve Multi Peptide 360 kasvovoidetta sekä Fiinin kaura-tyrniöljyseerumia. Silmänympärysiholle laitan vain kasvovettä, Fiinin (mustikka) silmänympärysvoidetta ja kasvoöljyä. Käytän aurinkovoiteena Bybin Day Defenceä tuotteiden päällä.

    Nämä tuotteet ei siltikään ole auttaneet ja en enää tiedä mitä tehdä kuivuuden kanssa. Onko sulla vinkkejä tarviiko jotain tuotteita vaihtaa tai kokeilla uutta?

    Terveisin,
    epätoivoinen

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Puhun nyt täysin omasta kokemuksesta, mutta silloin kun kärsin atopiasta, niin jos tilanne oli todella paha niin ainoastaan kortisoni voiteella pääsin pahimmasta yli. Tämän jälkeen ylläpidon hyvää ihoa hyvällä kosmetiikalla. Suosittelen siis lämpimästi lääkärillä käyntiä, jotta saat homman kuriin. ❤️

  • Aura

    Moi! Oon vasta löytänyt blogisi pariin, kun kertaalleen jo rauhoittunut iho lehahti aivan käsiin tässä kevään aikana. Laadukas ihonhoito osaa olla myös aika kallista, joten en oo uskaltanut vielä investoida mihinkään hyvistä vinkeistä täällä, kun pelkään uutta ihon protestia 🥲

    Onko mitään vinkkejä, kun iho ei osu yhtään mihinkään selkeään ihotyyppiin, ei rasvoitu, muttei ole pahemmin kuivakaan, mutta epäpuhtauksia on nykyään todella paljon leuan ja poskien alueella, ei aiempaa aknea, ja iho tuntuu yhtäkkiä ikääntyneen todella paljon? Hoitorutiini varmastikin liian raju tällä hetkellä, mutta miten lähteä muuttamaan rutiinia, kun iho reagoi nykyään todella herkästi kaikkiin muutoksiin?
    Puhdistus: Cerave Hydrating Cleanser
    Seerumit: The Ordinary Niacinamide+Zinc, Granactive Retinoid, parina iltana viikossa noiden sijaan Salisylic Acid 2%
    Kasvovoide: Aqualan perusvoide, ajoittain Weleda Skin Food

    • Miia Johansson

      Heippa Aura 🙂 Tervetuloa mukaan. Olen juuri palaillut lomilta ja pääsen vasta nyt kommenttien kimppuun. Mä suosittelen aina yksinkertaistamaan ihonhoitorutiinin ja myös vähentämään raaka-aineiden määrää tuotteissa, jos iho sekoilee ja vielä reagoi. Ennen kun ihoa saa rauhoittumaan on vaikea tietää mikä ihotyyppi se oikein on. Eli olet ihan oikeassa, että rutiinisi on aika raju ja moni tuote voi olla jopa täysin hyödytön, koska eri reaktiot voivat vaan olla merkki siitä, että iho on saanut tarpeekseen. Jättäisin ihan ensimmäisenä nuo seerumit pois. Ottaisin tilalle esim Laponien ihoa rauhoittavan kasvoveden. Ja ihosi tarvitsee myös hyviä öljyjä, joten kasvoveden kanssa ottaisin käyttöön kasvoöljyn.

      https://miiajohansson.com/miian-suosikit/laponie-balancing-essence-kasvovesi/
      https://miiajohansson.com/miian-suosikit/laponie-of-scandinavia-kasvooljy/

  • Marjo

    Moikka! Minulla on ruusufinni ja melko reaktiivinen iho. Nyt juuri menossa huono kausi ja ihotautilääkärin mukaan kasvoissa on nyt tulehduksellista/allergista ekseemaa. Olen nyt itse miettinyt, että joku ehkä laukaisee sen. Uusimpia asioita joita olen ottanut ihonhoidossa mukaan on Laponien tuotteet, myös puhdistus- ja hoitoöljy. Tarkoittiko tuo alla oleva lause siis, että juuri noille heidänkin öljyille voi olla yliherkkä?

    “Jaana kertoi, että kaikista herkimmille ei sovi myöskään uutteet ja/tai kasviöljyt”

    Itse en ehkä välttämättä usko, että kyseessä on heidän tuotteiden aiheuttama reaktio. Toinen uusi tuote on Madaran Skin equal meikkivoide. Olen kallistunut siihen, että syy voisi löytyä tästä. Onko sinulla tiedossa onko tässä meikkivoiteessa joitain yleisestiottaen tiedossa olevaa allergiaa/reaktioita aiheuttavaa? Olen melko paljon nyt ilman meikkiä ja ainakin kaksi kertaa on käynyt niin, että laitettuani ko meikkivoidetta ihon tilanne huononee seuraavana päivänä.

    Kysyisin myös lisäksi suosituksia herkän kuivahkon ihon meikkivoiteeksi, jos nyt pitää luopua tuosta Madarasta? Muuten ihoni on ollut todella hyvässä kunnossa, kärsin pitkään pintakuivuudesta, mutta sinun hyvät neuvot auttoivat ja ihonhoito tuntuisi muuten nyt olevan kunnossa, kiitos siitä! Kun saisi vain tämän tulehduksen/reaktiivisuuden pois.

    • Miia Johansson

      Heippa Marjo 🙂 Mietin, että voisiko syyllinen olla hajusteet? Madara Skin Equal ei muutenkaan ole ehkä se paras tuote ruusufinniin. Eli siis hyvä tuote, mutta en ruusufinnin kanssa kamppailevalle sitä suosittelisi vaan mielummin mahdollisimman yksinkertaisia tuotteita.

      Ruusufinnin ja muutenkin kaikenlaisten ongelmaihojen kanssa suosittelen meikkivoiteeksi mineraalimeikkipuuteria ja puhdasta sellaista. Kuten Alima Pure. tässä postaus: https://miiajohansson.com/2022/03/helppo-meikki-mineraalimeikkipuuterilla-miten-ja-kenelle/

      Toivottavasti Madaran meikkivoiteen pois jättäminen auttaisi. ❤️

  • Marjo

    Ja siis tarkennuksena vielä, että käytössä siis Laponien puhdistusöljy, kasvoöljy, kasvovesi, kosteusvoide ja balmi. Ja vaikka ruusufinniin ei saisi kortisonia laittaa, niin nyt on ollut pakko ja ihan ihotautilääkärin ohjeella ja resepteillä. Mutta vaiva ei vaan meinaa hellittää silti ja maanantaina taas uusi käynti lääkärillä…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram