SYKSYN IHONHOITO – YHTÄKKIÄ IHO MUUTTUI!

14.09.2022

*Sisältää mainoslinkin. 

En tiedä olenko koskaan kertonut teille, että mulla on oma henkilökohtainen ihonhoitoguru *Kati Partanen. Tutustuin Katiin muutamia vuosia sitten, kun hän tarjosi minulle verkkovalmennusta nimeltään *Uusi alku ihollesi. Tämä valmennus avasi itselleni aivan uuden maailman ihonhoidossa ja tajusin kuinka markkinoijan talutushihnassa olinkaan ollut.

Tämän jälkeen Kati on ollut se henkilö, jolta kysyn ne vaikeimmat ihonhoidolliset kysymykset, mitä olen teiltä saanut. Hän tekee sen täysin ilmaiseksi ja täydestä sydämestä. Onneksi Katilla on oma huikea ihonhoidon kauppa *Twistbe yhtiökumppaninsa Veeran kanssa, jonne he ovat valikoineet tuotteita, jotka ovat oikeasti hyväksi ihollemme ja ympäristölle.

Päätinkin siis kysäistä Katilta pari kysymystä syksyn ihonhoitoon liittyen. Ensi viikolla jatketaan jälleen Katin sekä uusien mielenkiintoisten kysymyksien parissa.

IHO TUNTUU YHTÄKKIÄ KESÄN JÄLKEEN KUIVALTA JA MIKÄÄN EI TUNNU AUTTAVAN

KATI VASTAA: Tämä on tosiaan hyvin tyypillistä, sillä syksyn tullen ilma kylmenee ja sisätiloissa lämmitykset alkavat pauhaamaan kuivattaen sisäilmaa. Näin ollen iho alkaa tuntumaan kuivalta.

Jos tuntuu, ettei iho oikein ota mitään vastaan, on kesän jäljiltä ihoa myös fiksua kuoria. Aurinko paksuntaa ihoa ja saattaa tehdä siitä samean ja ”vaikeasti vastaanottavan”. Kuorinnan kanssa on hyvä muistaa kuitenkin maltti ja välttää voimakkaita happokuorintoja ja liian karkearakeisia kuorintoja. *Twistbelle olemme kuratoineet valikoiman lempeitä kuorintoja, joita voi hyvillä mielin käyttää kerran viikossa.

MIIA LISÄÄ: Suosittelen lämpimästi Twistben kokoelmasta *Leahlani Honey Love kuorintaa. Herkästi reagoivalle iholle taas *Flow Cosmetics Lingonberry entsyymikuorintanaamiota.

TOP 3 ASIAA, JOTKA OLISI HYVÄ TARKISTAA OMASTA IHONHOITORUTIINISTA

KATI VASTAA:

  1. KASVOVESI – Onhan kasvovesi ylipäänsä käytössä? Jos on, niin tarkista myös, että siitä löytyisi jokin humektantti, joka auttaa sitomaan kosteutta iholle. Humektantteja ovat mm. glyseriini, hyaluronihappo, xylitolin eri muodot, ektoiini ja myös esimerkiksi hunaja.
  2. BALSAMI – Pintakuivan ihon bestis on kasvoveden lisäksi balsami. Se auttaa lukitsemaan kasvoveden ja muiden vesipitoisten tuotteiden kosteuden ihoon ja suojaa ihoa estäen kosteutta haihtumasta. Balsamia voi käyttää hyvin aamuin illoin ja se toimii loistavasti esimerkiksi mineraalimeikin alla. Jos balsami tuntuu liian tuhdilta päiväksi niin hyödynnä sitä illalla ja heräät aamulla ihanan siloisen ihon kanssa. 💕
  3. NAAMIO – Hemmottele ihoa syksyllä syväkosteuttavalla naamiolla. Kosteutukseen on vaikea panostaa liikaa syksyn ja talven aikana.

MIIA LISÄÄ: Käytäthän kasvovettä oikein? Kosteuttava kasvovesi suihkutellaan iholle tai laitetaan suoraan käsien kautta. Pumpuliin sitä on turha hukata. Ja muuten balsamit on jotain aivan mieletöntä ja en olisi yhtäkään syksyä ja talvea ilman niitä.

MUUTAMA LOISTAVA TUOTE SYKSYISEN IHONHOIDON ONGELMIIN

  1. KASVOVESI: *Pure=Beauty Birch Sap Mist ja *Laponie Balancing Essence ovat aivan kaikille sopivia ihoa syväkosteuttavia kasvovesiä.
  2. BALSAMI: *Laponie All-Around Balm on loistava vaihtoehto kaikille ihotyypeille.
  3. NAAMIO: *Laponien Hydrating Face Mask on ylellisen tuntuinen, kevyt, mutta syväkosteuttava naamio, jota voi tarpeen tullen käyttää useamman kerran viikossakin ja jättää iholle yöksi! Jos sinulla on epäpuhtauksia tai tukkeumaa iholle valitse *Antipodes Aura Manuka Honey naamio.

P.S. Ethän pese enää kasvojasi vaahtoavilla tai geelimäisillä putsareilla saati saippualla? Niiden kanssa tuskin mikään hienoinkaan ihonhoitotuote pelastaa tilannetta. Lue lisää TÄSTÄ

  • Heini

    Laponien balmi o niiiin ihana 🙌 Otin käyttöön myös tatuoinnin hoitoon ja toimi siinä mielettömän hyvin 😍 Sen lisäksi ollut reissuillaki tosi hyvä kun menee koko nassuun, huulille ja käsille💗 tosi riittoisa koostumus

    • Miia Johansson

      Joo se on kyllä näppärä pieni purkki 😍

  • Annukka

    Kiitos tästä jutusta. Tämä oli juuri sitä mitä kaipasin, kun iho tuntuu yhtäkkiä menneen melko huonohkoon kuntoon (osittain ehkä syytän myös ruusufinniä). Mutta ehkä näillä neuvoilla saisin kuivuuden kasvoista pois 😊

    • Miia Johansson

      Jos tuntuu ettet onnistu, niin pistä uudelleen viestiä 😍

  • Kati

    Missä vaiheessa ihonhoitoa tulisi tuo balsami laittaa? Normaalisti käytän kasvovettä, seerumia ja viimeisenä kasvoöljyä, mutta jos haluaa käyttää balsamia, niin korvataanko sillä esim. öljy vai seerumi vai mihin väliin se oikein kuuluu?

    • Miia Johansson

      Hyvä kysymys 😊 Voit korvata balsamilla öljyn eli balsamit tulee viimeisenä, koska se on koostumukseltaan “paksuin”.

  • Sonja

    Hyvä postaus hyvään aikaan! Mun iho sekosi aivan täysin syksyn tultua. Hirvittävä pintakuivuus, nenä hilseili kuivuuttaan ja otsa sekä leuka täyttyivät isoista, kipeistä finneistä. Selasin sun blogia vinkkien toivossa (tämä on loistava tietopankki!) ja päädyin tilaamaan Olivia Kleinin Hydra Serumin ihonhoitorutiinia täydentämään. Nyt muutama päivä kokeilua takana ja tilanne on paljon parempi. 🙂 Kiitos siis sinulle.

    Nyt mietin, minkä kasvoveden tilaan seuraavaksi, kun OK Hydra Spray loppuu… Iho rasvoittuu herkästi ja epäpuhtauksiakin ilmenee, niin onko parempi jatkaa ihotyypin mukaisella kasvovedellä vai vaihtaa talveksi johonkin kosteuttavampaan? 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 🙂 Jos haluat jotain uutta kokeilla, niin Pure=Beautylle on tullut uusi tuote, joka on loistava juuri sun ihotyypille. Tuote tässä: * https://adtr.co/0374My

      • Sonja

        Oi, kiitos vinkistä! Taidan kokeilla tuota. 🙂

  • Iina

    Pari vuotta sitte minulle puhkesi pod ja sain sen paranemaan neal’s yardin sensitive soothing cleasing milk putsarilla, ja soothing moisturiser kasvovoiteella ja pure beautin Rose mist kasvovedellä kuriin, joskus käytän pure beautin argan oil kasvoöljyä. Tällä hetkellä samat tuotteet käytössä, paitsi viikko sitten otin käyttöön Flow cosmetics Rose Flora kasvoveden. Pari viikkoa sitten ennen kuin otin uuden kasvoveden käyttöön puhkesi taas pod 😭 Kannattaisiko minun kokeilla tuota Balm Balm Face Balm tuotetta? Viime talvena se oli hyvä.

    • Miia Johansson

      PODista on välillä vaikea sanoa, että mitä kannattaa kokeilla, mutta mitä jos testaisit tuon Balm Balmin sijasta Laponien balmia? 🙂

  • Taina

    Hei!
    Olen ottanut aiemmin käyttämäni kasvovoiteen lisäksi käyttöön kasvoveden, essencen, seerumin, silmänympärysvoiteen ja joinakin öinä käytän yönaamioita. Olen pohtinut, onko sillä väliä, antaako tuotteiden imeytyä ennen seuraavan levittämistä? (käytän useita tuotteita vain iltaisin, joten meikin levittymistä ei tarvitse ottaa huomioon). Entä miksi usein kehotetaan taputtelemaan tuote iholle, eikö perinteinen kevyt hierominen aja saman asian?:D

    Kiitos muuten tuhannesti tuotevinkeistä, monta helmeä löytynyt kauttasi!

    • Miia Johansson

      Todella hyvä kysymys! 😊 Ihonhoitotuotteiden kanssa ei kannata odottaa, että edellinen tuote imeytyy kokonaan. Esimerkiksi kasvovesi ja useimmat seerumitkin lukitaan iholle kosteusvoiteella ja/tai öljyllä. Jos pelkän vesipohjaisen tuotteen antaa kokonaan imeytyä niin lukittavaa ei jää. Siksi olisi hyvä laittaa seuraava tuote, kun iho on vielä edellisestä hieman kostea.

      En itse tiedä mitä virkaa taputtelulla on.. ehkä piristää pintaverenkiertoa. Enemmänkin painelisin iholle, mutta hierominen varmasti ajaa saman asian. Nuo on näitä hienosäätöjä. 😊

  • Netta

    Moikka,
    Oon jääny miettimään tota laponien balsamia kun sellasen omistan niin onko tosiaan turhaa käyttää sitä kasvovoiteen päällä tai liian ”kuormittavaa”? Tuntuu että iho ei oikein vastaanota sitä yksinään. Kavovesi, seerumi, ohut kerros kasvovoidetta ja sen jälkeen taputtelin balsamia herkimpiin kohtiin (plasma pen sperijauksen jäljiltä) ja hormonaalisiin finneihin kevyesti. Laponien kasvoöljyn oon laittanut taas iltaisin. 6tippaa kämmenelle ja sitä kautta kasvoihini. Iho imaisee kaiken hetkessä 😁 tätä kasvovoide/balsami komboa oon käyttänyt päivisin tuomaan lisäsuojaa iholleni töissä. Kotona pärjään kasvovoiteella. Työni laittaa ihon aika koetukselle perus syksy/talvi-ilmojen lisäksi.

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Meinasitko kuormittavalla, että olisi jotenkin raskas? Öljy- ja vahapohjaisrt tuotteet eli juurikin balsamit ja kasviöljyt vaatii alleen aina jotain vesipohjaista, jotta ne imeytyy eli kosteusvoide ja balsamit kombona on todella hyvä. 😊 Tai balsamin alle vähintään kasvovesi.

      • Netta

        Juu meinasin raskasta, pelkäsin lähinnä et syötän ihoon yhdellä kertaa liikaa tuotteita. kasvovettä kyllä kerrostan parikin kerrosta mut iho huutaa tällä hetkellä niin lujaa sekä vesi- että rasvakosteutusta et ne kasvovedet imeytyy tyyliin nanosekunnissa mun ihoon mutta kun lisäsi kasvovoiteen vielä väliin niin sit tuntui toimivan. Mutta kiitos, uskallan siis jatkaa samalla tyylillä 😊

        • Miia Johansson

          Joo ehdottomasti 😍

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram