KARHEASTA IHOSTA KUULAS JA TASAINEN – 3 VINKKIÄ

28.03.2022

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Karhea iho ja mikään kosteutus ei tunnu auttavan? Meikkivoidekaan ei oikein asetu iholle ja näyttää tarrautuvan kiinni kuiviin kohtiin. 

Huomasin tämän olevan todella yleistä, kun tein vielä meikkikeikkaa. Siksi pakkiini oli myös aina hieman ongelmallista miettiä meikkivoidetta, jonka saisi istumaan tällaisellä iholla ja lisäksi vielä pysymään hyvin. Ratkaisua oli todella hankala tehdä siltä seisomalta, koska asiakkaan iho oli ollut tällainen jo pitkään. Toivottavasti tähän postaukseen eksyisi mahdollisimman moni, joka kärsii ihon karheudesta ja samalla luultavimmin myös kiristelystä.

MISTÄ IHON KARHEUS JOHTUU?

Syitä voi olla monia ja vaikka helposti itse alan syyttelemään vääriä ihonhoitorutiineita, niin syyllinen voi hyvinkin johtua stressistä tai esimerkiksi elintavoista. Mutta koska en ole sisäisen ravitsemuksen ammattilainen, niin tässä jutussa keskitytään ulkoiseen ihonhoitoon. Ja kyllä – hyvin usein syyllinen on joko väärä tuote tai puutteellinen ihonhoito.

Ihon karheus on usein merkki siitä, että iho on ollut kosteusköyhä jo pitkään. Ihon sarveiskerros on voinut jopa paksuuntua ja siksi tuntuu ettei siihen imeydy oikein mikään. Tuhdimmatkin ja monen hehkuttamat voiteet saattaavat jäädä vaan ihon pinnalle kiiltelemään. Tällaista karheutta, kiristelyä ja jopa ihon liikakiiltelyä kutsutaan myös pintakuivuudeksi.

Otan asian esille juuri nyt, koska huomasin kuinka ihon hoitamattomuus todella tekee ihosta karhean ja vanhat tutut loistavat tuotteet eivät tunnu enää edes auttavan. Tämä tapahtui itselleni, kun olin lähes viikon vatsataudissa ja ihonhoito oli viimeinen asia mielessäni. 

VINKKI 1 – YLEISIN SUOMALAISTEN VIRHE

Kaiken alkulähde on ihon puhdistus. Edelleen (oman kokemukseni mukaan) suurin osa suomalaisista pesee kasvonsa saippualla tai tujuilla geeli- ja vaahtoputsareilla. Ne huuhtovat pois ihon tärkeää hydrolipidikalvoa ja ovat happamalle iholle liian emäksisiä. Ihon on näin hyvin vaikea pitää kosteus iholla vaikka kuinka kosteuttavan tuotteen siihen laittaisi. Miksi siis huuhtoa pois ihomme itse luomaa kosteutta, jota mikään voidepurkki ei pysty imitoimaan. 

LUE MYÖS: Kasvojen pesu palasaippualla – hyvä vai huono idea?

LUE MYÖS: Paras luonnon puhdistusöljy x 5 (Nämä puhdistustuotteet pitävät iholla happaman pH-arvon)

VINKKI 2 – PALAUTA IHON HAPAN PH-ARVO

Ihon hydrolipidikalvon pH on hapan ja myös ihon mikrobiomi tarvitsee happaman ympäristön toimiakseen optimaalisesti. Karheus voi olla ihan hetkessä historiaa ja yhtäkkiä iho imeekin kosteuttavan kasvoveden, kun iholla on käyttänyt todella hellävaraisesti kuorivaa mietoa happotuotetta. Mutta tähän suosittelen vain todella hellävaraisia happotuotteita. Liian usein ja liian ytyt happotuotteet voivat viedä ihonhoidon väärään suuntaan.

Riippuu täysin ihotyypistä kuinka usein mietoja happoja kannattaa käyttää. *Djusie Acid Bloom on aivan loistava ja uniikki tuote kirkastamaan ihoa ja juurikin palauttamaan iholle tasapainon. Se toimii ns. välillisenä kosteuttajana, sillä iho pystyy pitämään itsessään kosteuden paremmin, kun sen ympäristö on hapan. Acid Bloom on jopa niin kevyt kuorinta (tai jopa enemmän vain matalan pH-arvon tuote), että sitä voi käyttää jopa joka päivä seka- ja rasvaisella iholla. Kuivemmalla ja herkemmällä iholla käyttäisin sitä 2-6 kertaa viikossa.

Tällä tuotteella pääsin nopeasti eroon ihoni karheudesta ja sain muut tuotteet imeytymään. Mutta semi herkällä iholla en voi käyttää tätä kuin noin joka toinen päivä. 

VINKKI 3 – NESTEYTÄ IHOA

Jos tuntuu, ettei mikään suihkuteltava kasvovesi oikein riitä nesteyttämään ihoa (kerrostamisesta huolimatta) ja mikään ei tunnu kunnolla imeytyvän, niin ota apuun seerumi. Seerumi kannattaa valita ihon omien tarpeiden mukaan, jotta saat siitä sen wau-efektin ja se oikeasti toimii.

TÄSSÄ MUUTAMA OMA LEMPPARI ERI IHO-ONGELMIIN: 

  • UUSIN IHASTUS: *Laponie of Scandinavia Brightening Treatment on loistava erinäisiin ihon temppuiluihin ja myös ihon karheuden poistamiseen. Sain tästä paljon apua sairasteluideni jälkeen ja ihoni alkoi hiljalleen taas kirkastua ja tulla pehmoisemmaksi. Tuote on loistava herkälle iholle ja myös epäpuhtauksista kärsivälle iholle, jolla on hyvä käyttääkin hellävaraisia tuotteita ja rauhoittaa ihon tulehdusta.
  • *Laponie of Scandinavia Calming Treatment sopii taas ärtyneelle ja helposti reagoivalle iholle. Suunympärysihottumasta kärsivälle tai ruusufinnin rauhoittamiseen tämä on loistava tuote. Vaikka tuote on rauhoittava, niin se antaa iholle samalla myös kosteutusta.

Onko sun iho ollut joskus karhea? Miten onnistuit saamaan siitä kuulaan ja pehmoisen?

  • Niina

    Ahhh!! Acid Bloom!! Whamisa oli liian styrkka mulle. Tämä Djujie on ollut ihan super kymppi mun kuivalle mutta myös herkälle iholleni en yleensä voi tälläisiä tuotteita käyttää ja alkuun piti totutella käyttö mutta nyt jo toimii aamuin illoin todella hyvin. Kaikki kuivuus poissa ja iho on niin kimmoisa ja hyvännäkönen etten edes tarvii meikkivoidetta enää. Ihanaa!!

    • Miia Johansson

      Ooh ihanaa kuulla 😍 Mäkin koitin totutella, mutta mun iho meni vaan tosi huonoon kuntoon, kun käytin säännöllisesti. Mutta mulla toimii käytössä niin, että laitan harvemmin. Eli mun herkällä iholla tää on mieto kuorinta. 😊

  • Saana

    Moi Miia! Mistähän voisi johtua seuraavanlainen ongelma, tää liittyy vähän aiheeseen niin rohkenen kysyä! 🙂 Oon pari vuotta pessyt kasvoni Evolven Gentle Cleansing Meltillä, ja oon viime kuukaudet kamppaillut sen kanssa, että mun leuassa (ja poskissa myös vähän) on paljon sellaisia pieniä vaaleita näppylöitä (vaikuttaa mulle epäpuhtaudelta ja näppylöitä on välillä todella paljon, ne ei kuitenkaan kehity finneiksi asti :D). Tekis sitten aina niin mieli puristella noita näppyjä, koska niistä tulee sit talia tms ulos, mutta yritän välttää. En oo vaan keksinyt niiden nujertamiseen mitään! Välillä hermostun ja puristan ne kaikki puhtaaksi, kunnes ne sitten palaa takaisin.

    Oon kokeillut kosteuttaa ihoa kasvovedellä, ja rasvoilla ja öljyillä, ja mun mielestä niillä ei ole ollut tän ongelman kannalta mitään eroa.

    Noh, viimeisimpänä, oon nyt pari viikkoa kokeillut pestä kasvoni paljon pesevämmällä tuotteella, sellaisella mitä sä neuvot välttää, ja tuntuu, että ongelma on vähän lähtenyt paranemaan. Mitä teen väärin ja mitä voisin kokeilla seuraavaksi? Oon aina ajatellut, että mun iho on kuiva, ja siksi olen käyttänyt tota pesuainetta, mutta onko tää nyt kuitenkin vaikka rasvottuva iho, ja pitäisi hoitaa eri tuotteilla?

    • Miia Johansson

      Heippa Saana! 🙂 Veikkaan syylliseksi Evolven Cleansing Meltiä, joka on enemmän kuivan ihon tuote. Se sisältää Caprylic /Capric Triglycerideä, joka voi helposti tukkia ihoa, jos siihen on taipumusta. Vaihtaisin tämän toiseen balmiin tai puhdistusöljyyn, joka sopii myös epäpuhtaalle iholle. Joidenkin iho tukkiintuu todella herkästi tähän kookoksesta valmistettuun raaka-aineeseen. Se ei silti tietenkään tee tuotteesta huonoa, mutta se ei ehkä vaan sovi just sulle. 🙂

      • Saana

        Kiitos vastauksesta!! 🙂 Noniin eli kuulostaa siltä, että toi Evolven tuote voisi olla nyt syypäänä. Muuten olen siitä kyllä tykännyt, mutta täytyy kokeilla jos joku muu balmi olisi parempi!

      • Minna

        Hei! Onkohan Flown Balm to milk cleanserissakin jokin mahdollisesti tukkiva ainesosa? Auttaako tähän konjac-sieni tai kaksoispuhdistus?

        • Miia Johansson

          Joo on, mutta paljon vähemmän. Konjak-sieni voi tosiaan auttaa paljonkin ja myös kaksoispuhdistus. 😊👌

  • Saritäti

    Onko tää Djusie samankaltainen kuin Bybin Day Glow Brihtening… kasvovesi?

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 No periaatteessa, mutta periaatteessa ei. 😀 Eli Bybi on selkeästi vahvempi tuote ja sitä ei kannata käyttää millään ihotyypillä säännöllisesti aamuin illoin. Kuuriluontoisesti vaan, mutta sinänsä samaan tarkoitukseen, eli ihon kirkastamiseen.

  • Naapinkainen

    Kun ymmärsin ottaa seerumin käyttöön, iho muuttui kuivasta ja hilseilevästä kuulaaksi. Tämä erityisesti talvella. En ole löytänyt Huxleyn tuotesarjan veroista, mutta on ihana lukea blogiasi ja seurata Instaa, josta saa vinkkejä ja suosituksia. Olen erityisesti hullaantunut meikkivinkkeihisi!

    • Miia Johansson

      Oi kiitos ihana 😍 ja ihan superia, että oot löytänyt sulle sopivat tuotteet.

  • Eveliina

    Moikka Miia,

    Olen jo vuosia hoitanut atooppista herkkää ihoani sun ohjeiden mukaan. Osaatko sanoa mistä johtuu äkkinäinen kuivuus iholla? Minulla on silmäluomet ja silmänympärys iho ihan rutikuiva, eikä meikki asetu nätisti.

    • Miia Johansson

      Atopia on joo hankala pirulainen. 😔 Stressi esimerkiksi oman kokemuksen mukaan vaikuttaa siihen todella paljon ja pahimpina aikoina mun piti turvautua kortisonivoiteeseen, jotta pääsin pahimman yli.

      Mitä tuotteita sulla on käytössä ja miten käytät niitä? 😊

      • Eveliina

        Käytän tällä hetkellä meikkien puhdistukseen Fiinin kaura puhdistusbalmia ja ihonhoitoon Fiinin ruusu kaura kasvovettä, Evolven hyaluronic seerumia, Evolven multi peptide 360 kosteusvoidetta sekä Fiinin kaura tyrni öljyä. Aamuisin laitan tällä hetkellä kosteusvoiteeksi bybin day defencen, tuntuu silti että nämäkin kaikki nyt vaan kirvelee luomilla. Otin käyttöön kyllä lääkärin kirjoittaman protopic rasvan luomille, jos helpottaisi pahimpaan. Selkeästi palanneet pakkaset laukaisi tämän ☹️

        • Miia Johansson

          Voi eii.. joo mä niin ymmärrän. Mutta lohdutukseksi nyt kun sulla on hyvät ihonhoitotuotteet käytössä, niin hiljalleen niiden kanssa tällaisiä “lehahduksi” tuskin enää tulee. Itse en oo kärsinyt atopian oireista enää moneen vuoteen. <3 Käytä nyt vaan lääkäriltä saatua voidetta pahimpaan. Tässä postauksessa on muuten superhyvä ja edullinen silmänympärysvoide atopiaan ja ei muuten kirvele. :D https://miiajohansson.com/2021/09/atoopikon-ihonhoitovinkit-joilla-oireet-pysyy-poissa/

          • Eveliina

            Joo, toivon mukaan. Ei ole pitkään aikaan tullut tämmöistä, pitää laittaa tuo silmänympärysvoide tilaukseen! Kiitos Miia 🙂

  • Hanna

    Itellä yks arkipäivien pelastuksista on pari tippaa Bybin Bakuchiol boosteria kosteusvoiteen sekaan, meikki levittyy sen jälkeen nätisti! Kiitos myös sulle ihonhoitoneuvoista, niiden ansiosta iho on paljon paremmassa kunnossa 🤗

    • Miia Johansson

      Ooh joo öljyt on kyllä ihan parasta iholle ja loistava tapa saada kuulas iho. 😍 Auttaa myös pintakuivuuteen. Se oliskin mun vinkki nro 4.

  • Meri

    Moi! Olen jo saanut ihoa parempaan kuntoon sun vinkeillä, mutta mulla on edelleen ongelmana todella pintakuiva mutta kuitenkin rasvoittuva iho. Varsinkin nenän alue on aina ihan röpöläinen ja kuiva ja meikkivoide jää ruman näköiseksi. Käytössä olivia klein hydra spray kasvovesi, kasvorasvana lumenen joku päivävoide, mutta ei oikein tunnu kosteuttavan (ajattelin kokeilla apeironin intensive care kasvovoidetta jatkoon) ja välillä öljynä balm balm rosehip serum. Putsarina fiinin puhdistusbalmi.
    Suosittelisitko jonkun seerumin käyttöä vai pitäisikö koittaa tuota Acid Bloomia? Ja missä vaiheessa acid bloom laitetaan iholle (kasvoveden jälkeen ja päälle rasva?).

    • Miia Johansson

      Heippa Meri! 🙂 Acid Bloom on siis kasvovesi tai hoitoneste. Millä sanalla haluaakaan sitä kuvailla. 🙂 Eli korvaa sun nykyisen kasvoveden. Ihon röpelöisyyteen voi auttaa Acid Bloom, tai myöskin kosteuttavampi kasvovesi tai sitten kuten sanoit niin lisänä kosteuttava seerumi. Erityisen paljon röpelö iho nauttii hyvästä kasvovoiteesta ja siinä olevistä öljyistä tai ihan vaan kasvoöljystä. Käyttäisin säännöllisesti tuota rosehip seerumia kasvovoiteen jälkeen erityisesti öisin ja tietenkin ihoon vaikuttaa (erityisesti pintakuivaan) todella paljon myös ruokavalio. Untakin pitäisi saada tarpeeksi. <3

  • Tiia

    Moi. onko apteekista saatava sepamed pesuneste hyvä kasvoille?

    • Miia Johansson

      Heippa Tiia! 🙂 Itse en käyttäisi vaahtoavia tuotteita, joissa on vahvoja surfaktantteja. Ne huuhtoo pois ihon tärkeää hydrolipidikalvoa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram