LAADUKAS KOSTEUSVOIDE SYKSYYN – 4 LÖYTÖÄ

28.08.2021

Ostin kesälomalle erilaisia kosteusvoiteita testiin ja tässä kolme, joihin todella ihastuin. Lisäksi mukaan tuli vielä viime metreillä yksi uutuus.

Tässä postauksessa kerron kenelle nämä kosteusvoiteet toimivat ja minkälaisia ihoa helliviä ainesosia ne sisältävät.

HUOM! Muistattehan, että mikään kosteusvoide ei pelasta ihoa, jos sitä pesee väärällä tuotteella ja alta puuttuu vesikosteutus eli kasvovesi. 

LUE MYÖS: Miten tunnistaa oma ihotyyppi ja valita oikeat tuotteet?

KEVYT, HAJUSTEETON KOSTEUSVOIDE KAIKILLE

*Laponie of Scandinavia on tunnettu tuotteista, joissa on yksinkertaiset luonnon raaka-aineet. Ne ovat erityisen hyviä herkästi reagoivalle iholle ja jopa PODista eli suunympärysihottumasta kärsiville. Sanoisinkin Laponien tuotteita luonnon vastineeksi apteekin perusvoiteille.

Vaikka tämän *Laponie kasvovoiteen koostumus on kevyt, niin se on silti yllättävän kosteuttava sekä tekee ihon pehmoiseksi ja näin myös valmiiksi meikkiä varten. INCI-listan alkupäässä komeilee rypsiöljy ja kauraöljy, jotka ovat molemmat ihoa rauhoittavia raaka-aineita. Tuote sisältää myös kosteutta sitovaa glyseriiniä. Aika täydellinen koostumus siis ja kosteusvoiteeksi sopivan simppeli.

KUIVAN IHON UNELMA

*Nourish Londonin Argan Skin Rescue kosteusvoide sopii yövoiteeksi kaikille ihotyypeille tai päivävoiteeksi todella kuivalle iholle.

Tämä jojoba- ja argan öljyä sisältävä kosteusvoide on koostumukseltaan kevyen yty. Se sitoo kosteuden tehokkaasti ihoon ja onkin yksi kuivan ihon lempparivoiteistani. Erityisen hyvä päivävoiteeksi ikääntyvälle sekä karhealle iholle, joilla tuntuu ettei oikein mikään kosteusvoide riitä.

KUIVALLE IHOLLE, JOSSA MYÖS EPÄPUHTAUKSIA

Tässä *GG’s Rich Moisture voiteessa on hieman laajempi raaka-aine kattaus kuin esimerkiksi Laponien tuotteessa. Tämä voide sisältää paljon erilaisia kasviöljyjä, uutteita ja hyaluronihappoa. Kasviöljyistä se sisältää esimerkiksi manteliöljyä, joka pehmentää kuivaa ihoa ja sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja. Viinirypäleen siemenöljy on taas loistava antiage-kasviöljy.

Voiteessa on myös seljankukkaa, joka rauhoittaa tulehduksia ja tasapainottaa ihoa eli loistava epäpuhtaalle iholle. Samalla seljankukka myös kiinteyttää ikääntyvää ihoa.

Tämä oli itselläni reissussa mukana ainoana kasvovoiteena ja se toimi loistavasti niin päivä- kuin yövoiteena. Sopi siis hyvin meikin alle kosteuttaen, mutta ei tehnyt ihoa kiilteleväksi.

SYKSYN UPEIN IHONHOIDON UUTUUS

*Bybin uusi Face Base on yksinkertaisesti loistava tuote. Se on riittoisa ja sisältää todella simppelit raaka-aineet. Siinä on myös loistava hinta-laatusuhde, koska 20 eurolla on vaikea löytää näin laadukasta kosteusvoidetta.

Jos keikkailisin vielä meikkitaiteilijana ja pakkiin olisi valittava vain yksi kosteusvoide, niin se olisi tämä, sillä toimivuuden lisäksi tämä sopii myös herkälle iholle.

Tässä tuotteessa on näkyvissä sitä ihonhoitotuotteiden kustomointia, jota on jo pitkään uumoiltu tulevaisuuden buumiksi. Eli sekaan voi heittää joko omaa lemppari kasvoöljyä tai Bybin boosteria. Esim. kuivalle iholle *Strawberry Booster ja ikääntyvälle iholle *Bakuchiol Booster. Tosin ihan pelkästäänkin tämä kosteusvoide toimii niin aamulla kuin illallakin.

P.S. Muistathan valita aina ihonhoitotuotteesi oman ihon tarpeiden mukaan. Lisää lemppari kosteusvoiteita eri ihotyypeille löydät TÄSTÄ.

  • Leenamaari

    Kiitos tästä! Olinkin jo odotellut testauksia bybin uusimmasta päivävoiteesta. GG’s on ihan vieras tuote. Kumpaa suosittelisit yli 40 vuotiaalle sekaiholle?
    Toinen kysymys onkin sitten se, että mitä yleisesti tarkoitetaan kosmetiikassa ikääntyvällä iholla, onko siinä joku oletusikä, esim mitä voisi sanoa 50-60 v ihosta?

  • Tiina

    Jotain olen oppinut sua seuraamalla, sillä juuri ostin tuon Bybin Face basen. Oon siis osannut tutkia INCI-listaa. Kiitos tiedosta mitä jaat!

    • Miia Johansson

      Jee 😍 toivo tykkäsit! 😃

  • Emilia

    Moi Miia! Mitä kasvonaamiota suosittelisit kuivalle iholle?😊

    • Miia Johansson

      Mulla ei just nyt tule mieleen sellaista, mutta pidän silmät auki ja kirjoittelen tänne, kun löydän hyvän. 😊 Tosi pitkälle kuivan ihon kanssa pääsee perus ihonhoidolla ja siihen lisäksi joko kasvoöljy tai balsami.

  • Heidi

    Hei, sopisko toi Bybin hyvin myös couperosa iholle?

    • Miia Johansson

      Joo kyllä sopii 😊

  • Sonja

    Moi, missä vika tai miten toimia toisin, kun aamun kasvovoiteet tuntuu menevän harakoille. Kuljen siis työmatkaa julkisilla, joten joudun pitämään maskia ja koen että hengityksen höyrystyminen saa kasvoille aamulla levitetyn hyvien kevyen kasvovoiteen “nousemaan takaisin pintaan”, eli hikoilen heti aamutuimaan sen kasvovoiteen pois? Onko joku aika että missä ajassa kasvorasva ois imeytynyt riittävästi? Tuntuu ettei tuntikaan riitä kevyen voiteen kanssa :/

    • Miia Johansson

      Heippa Sonja! 🙂 Tarviiko sun käyttää töissä maskia? Mitä jos laittaisit voiteen vasta siellä? Maskin alla hengityksen tuoma kosteus aiheuttaa tämän.

  • Mari

    Kiitos hyvistä vinkeistä! Voisitko suositella hyviä seerumeitakin? Vähän ohuemman kukkaron omaavalle :). Itse en oikein ymmärrä inceistä mitään.

    • Miia Johansson

      Ohuemmalle kukkarolle tai oikeastaan melkein kenelle vaan suosittelen pysymään perus ihonhoidossa. Sillä pärjää todella hyvin. 🤗😍 Seerumit on kiva lisä, jos haluaa jotain extraa johonkin tiettyyn asiaan. 😊 Itse en esim yllä hetkellä käytä ollenkaan seerumia.

  • Kati

    Kiitos suosituksista. Erittäin kuivan ihon paras naamio on I’m from honey mask.

  • Niina

    Moikka! Kivoja uusia kasvovoide-vinkkejä, mutta näitä lukiessa pohdin usein: lisäätkö meikin suoraan kasvovoiteen päälle vai laitatko väliin vielä aurinkosuojan? Moni kasvovoide olisi ihanan sopiva nimenomaan meikin alle, mutta aurinkosuojan puuttuminen harmittaa. Toisaalta taas aurinkosuojan lisääminen kasvovoiteen päälle muuttaa voiteen ihotuntumaa liian mattaiseksi tai liian tahmeaksi; en ole vielä ainakaan löytänyt sitä täydellistä aurinkosuojaa. Miten olet ratkaissut tämän?

    • Miia Johansson

      Heippa Niina! Ja ihan superhyvä kysymys. 🙂 Mä toimin henk koht täysin väärin ja käytän aurinkovoidetta vaan silloin, kun oleilen enemmän auringossa ja silloinkin käytän usein aurinkosuojallista meikkivoidetta. Kun käyttää ohutta meikkivoidetta, niin sitä pystyy laittamaan niin paljon, että iho saa tarpeeksi suojaa. Myös mineraalimeikkipuuteria käytän, vaikka enemmän tulee käytettyä nestemäisiä. Jos tiedän istuvani suurimman osaa päivästä koneella töitä tehden, niin en laita aurinkovoidetta. En käytä myöskään aurinkovoidetta pimeinä kuukausina. Mutta tää on mun henk koht valinta.

      Eli siis mä suosittelen valitsemaan aurinkosuojallisen meikin. Näin aurinkovoide ei vaikuta ihonhoitotuotteiden koostumukseen. 🙂

      Kesällä tuli käytettyä melkein joka päivä tätä: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/ilia-super-serum-skin-tint-spf-30/

      • Niina

        Kiitos vastauksesta! 🙂

  • ER

    Hei, olen oman kasvojeni ihon saanut erinomaiseen kuntoon neuvoillasi, iso kiitos siitä!

    Nyt murheena on teinitytön iho, jolle syntyy helposti näppyjä. Mietin, että siirränkö täysin omat oppini hänen käyttöön (hellävarainen (kaksois)puhdistus Olivia Kleinin tuotteilla, saman merkin kasvovesisuihkeella kosteutus, Olivia Klein kosteuttava voide+ suosittelemasi jojobateepuuöljy näpyille.)

    Teinille olen hankkinut nimittäin nyt kovin paljon suositeltuja Saarentaika tuotteita.
    Spot Control kasvovoiteen hankin hänelle, jonka tuotesisältö on:

    Ingredients: Aqua, Prunus armeniaca (Apricot kernel oil), Cetearyl Alcohol & Polysorbate 60 (Emulsifying Wax NF), Helianthus Annuus (Sunflower oil), Vegetable glycerin, Olea europaea (Olive oil), Cocos nucifera (Coconut oil), Butyrospermum parkii (Shea butter), Phenoxyethanol and Ethylhexylglycerin, Stearic acid, Zinc oxide, Avena sativa extract (Oat silk), Allantoin, α-Tocopherol (Vitamin E), Sodium hyaluronate (Hyaluronic acid), Xanthan gum, Cucumis melo (Melon extract), Fragaria vesca (Strawberry extract), Vaccinium macrocarpon (Cranberry extract), Hippophae rhamnoides (Sea buckthorn fruit oil), Melaleuca alternifolia (Tea tree leaf oil), Citrus medica limonum (Lemon essential oil), *Citral, *Limonene

    Sekä pesuun tämä teepuusaippua:

    INGREDIENTS: Aqua, Potassium Oleate, Potassium Cocoate, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Lauryl Glucoside, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Olive Oil Polyglyceryl -4 Esters, Polyglyceryl -4 Caprate, Potas ­ sium Citrate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Chloride, Citric Acid, Limonene.

    95 % Luonnollinen, Parabeeniton Sulfaatiton

    Näiden kahden Saarentaika tuotteen lisäksi hän käyttää Olivia klein suihkutettavaa kasvovettä +näpyille jojoba-teepuuöljyä.

    Kysymys kuuluukin, onko nämä Saarentaikan tuotteet liian voimakkaita tuotteita mahdollisesti hänelle, kun iho ei ole rauhoittunut juurikaan kuukauden käytön jälkeen? Näppyjä syntyy edelleen (ei aknea) ongelma-alueille, otsaan ja leukaan ja huulien ympäristöön varsin tiheästi.

  • Linda

    Pakko kommentoida vähän asian vierestä. Tuli mieleeni tuosta kuvastasi, että ihailen kuinka rohkeasti käytät aurinkopuuteria ja poskipunaa. Itse jotenkin arkailen sitä ihan turhaan, sillä näyttää tuolla tavalla tosi kauniilta. 😍

    • Miia Johansson

      Oo kiitos Linda 😍 Joo, erityisesti poskipunaa voi laittaa reilusti. Autinkopuuterin kanssa voi tulla helposti överit, jos laittaa keltaisissa vessan valoissa.

  • piksu

    Itse olen pettynyt tuohon Bybin Face Balm -voiteeseen, koska se lähtee rullautumaan iholla. Lisäksi se on tosi kevyt ja iho kiristää vaikka on pessyt öljyllä tai emulsiolla ja laittanut kosteusvoiteen sekaan bakuchiol-öljyä ja alle hyaluronihapposeerumia ja kasvoveden. Toivottavasti muilla toimii paremmin.

    • Miia Johansson

      Onpa harmi! 😔 Tarkoitatko siis tätä uutta Face Basea?

  • Päivi

    Kiitos upeista neuvoista. Nyt tarvitsisin hieman opastusta. Tilasin itselleni Fiini naturally sarjan kaurapuhdistusbalmin, Balm Balm Ruusunmarjaseerumin, Olivia Klein Balance Cream hoitovoiteen. Sain tuosta Puhdistusbalmista kovan ryyhkän ihooni heti ensimmäisellä kerralla eli ei sopinut ulle. Nyt kasvoihin tulee pieniä märkäpäitä ja tuo voide jättää tahmaisen pinnan. Minulla on couperosa ja herkkä iho,mutta myös suuret ihohuokoset. Mitä tein väärin? Mitä kokeilen nyt😢

    • Miia Johansson

      Heippa Päivi! No onpa tosi harmi. 🙁 Ja siis mitä tarkoittaa ryyhkä? 🙂

      Kerrotko mulle miten käytät tuotteita ja mikä kasvovesi sulla on käytössä?

      • Päivi

        Aamulla vedellä kastelen ihon, suihkautan PURE=BEAUTY BIRCH SAP MIST kasvoveden, taputtelen sen ihooni. Sitten tuota uutta ruusunmarja seerumia kämmenpohjalle tippa sen painelen ihoon sitten kosteusvoide. Tuli pieniä näppyjä joissa oli märkä pää. Jätin tuon ruusunmarja seerumin eilen laittamatta ja alan epäillä onko se syypää, sillä iho näyttäisi hieman rauhoittuneen. Tietysti en ole käyttänyt sitä puhdistusbalmia myöskään.

        • Miia Johansson

          Helou 😊 eli siis vaikka tuossa purkissa lukee seerumi, niin kyseessä on kasvoöljy, joka laitetaan kosteusvoiteen jälkeen. Eli siinä syy miksi sun kosteusvoide ei oikein tunnu imeytyvän.

          Ja on joo ihan hyvä idea jättää aina yksi tuote pariksi viikoksi pois, jotta syyllinen löytyy. Näissä on paljon vaikuttavia raaka-aineita, jotka voi myös tuon tehdä. 😊

          • Päivi

            Kiitos❤️❤️ tulipa tyhmä olo🤣🤣 kokeilen seerumia vielä. Sinulta olen saanut todella hyviä neuvoja ja oppeja. Vielä kun meikkivoide löytyisi niin sais senkin asian kondikseen.

  • Kristiina

    Oon itse tykännyt tosta Bybin Face Basesta tosi paljon, käytän sitä iltaisin ja aamulla iho on ihanan pehmeä. En kuitenkaan saa sitä pysymään meikin alla, vaan meikkivoide lähtee aina rullautumaan. Alla kasvovesi ja hyaluronihappo. Teenköhän jotain väärin?

    • Miia Johansson

      Mikä meikkivoide sulla on ja onko aikasemmin kyseinen meikkivoide pysynyt hyvin? 😊

      • Kristiina

        Meikkivoiteena Lumenen CC, aikaisemmin on pysynyt hyvin. Voiskohan johtua siitä, etten anna bybin imeytyä ihoon kunnolla?

        • Miia Johansson

          Jos sulla on se aikaisemmin pysynyt, niin sitten varmasti se ei vaan sovi tämän Bybin kanssa yhteen. Imeytymisen odottelu voi auttaa. Rullautuminen johtuu siitä, että kahden eri tuotteen ainesosat eivät sekoitu keskenään. Tässä tapauksessa kuvittelisin öljyjä ja Lumenessa olevia silikoneja.

  • p

    onko tämä parabeeniton ja sulfaatiton?

    • Miia Johansson

      Kosteusvoiteissa ei käytetä muutenkaan sulfaatteja, koska se on pinta-aktiivinen ainesosa ja sitä näkee puhdistustuotteissa. Mutta joo nämä kaikki on parabeenittomia ja sulfaatittomia. 😊

  • Minna

    Mitä päivävoidetta, missä on suojakerroin suosittelet meikin alle? Bybin ei mielestäni toimi meikkivoiteen kanssa.
    Minna

  • Suski

    Hei! Jos sun olisi ihan pakko ostaa itsellesi kasvovoide joka maksaa max 15e, mitä ostaisit? Kamalaa kun ei vaan ole mahdollista ottaa joka päiväiseen käyttöön näitä ihanuuksia mistä vinkkailet ja kirjoittelet. Tuskastuminen vahvasti läsnä kosteusvoide hyllyillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram