UUSI WAVY GIRL METODI TAIPUISILLE HIUKSILLE

12.08.2021

Innostuitko curly girl -metodista, mutta se jäi sivuun sen monimutkaisuuden vuoksi. Haluaisitko helppohoitoiset hiukset, joihin ei tarvitse muotoiluraudoilla koskea.

HUOM! Luulin keksineeni pyörän uudelleen, mutta nettihän on täynnä ohjeita wavy girl -metodiin. Tässä postauksessa löydät siis omat suositukseni ja ohjeet taipuisan sekä ohuen hiuksen hoitoon ja luonnollisen laineen esille tuomiseen. 

KENELLE WAVY GIRL -METODI SOPII?

Kuten curly girl -metodikin, niin wavy girl -metodissa tuodaan esiin hiuksen oma luonnollinen taipuisuus ja korostetaan sitä. Piikkisuorasta hiuksesta ei saa kiharaa tai laineikasta näillä metodeilla.

Jos olet aina tottunut föönaamaan hiuksesi pesun jälkeen, niin et ehkä tiedäkään, että hiuksista saattaa löytyä kevyttä lainetta, joka on kaunis sellaisenaan. Tämä selviää niinkin helposti, että pesun jälkeen puristelet hiuksia ja katsot muodostuuko mitään lainetta. Hiuksesi saattavat mennä myös epämääräiseen kikkuraan kosteassa ilmastossa. Tällöin metodia kannattaa kokeilla.

Tätä kaunista kiharaa tai lainetta voi korostaa ja hieman parannella oikeilla tuotteilla. Lisäksi, jos hius on todella käsitelty, niin sen luonnollinen taipuisuus ei vielä tule niin selkeästi esiin.

HUOM! Curly Girl -metodi on huomattavasti monimutkaisempi sen vuoksi, että todella kihara hius, kuten esimerkiksi afro-hius vaatii aivan eri tavoin työtä kuin suoremmat hiuslaadut.

LUE MYÖS: Curly girl -metodi yksinkertaisesti – 4 helppoa askelta

MINKÄLAISIA TUOTTEITA KANNATTAA SUOSIA?

En mene tarkemmin curly girl “sääntöihin”, koska wavy girl -metodia voidaan tehdä paljon yksinkertaisemmin.

  1. Shampoissa ja hoitoaineissa kannattaa välttää silikonia, koska osa silikoneista tekee hiuksesta raskaan. Itse tykkään todella paljon *Briogeon kosteuttavista tuotteista. Esimerkiksi *Be Gentle Be Kind Aloe + Oat Milk shampoo ja *hoitoaine.
  2. Huokoisen ja laineikkaan hiuksen pinnalle kertyy helposti muotoilutuotteita, vaikka ne olisivat luonnon tuotteita. Siksi hiukset on hyvä välillä syväpuhdistaa, jotta laineen saa kauniisti esiin. Tähän voi käyttää noin kerran kuussa markettien vahvoja sulfaatillisia shampoita (esim. erittäin hieno suomalainen shampoo) tai hiusta hoitavampi *L’anza Clarifying shampoo, joka samalla myös kirkastaa blondia väriä, jos hopeashampoita tulee käytettyä paljon.

MITEN LAINEET SAA ESIIN?

  1. Pesun jälkeen anna hiusten ilmakuivua ja suihkuttele pyyhekuiviin hiuksiin reilusti *Khadin Wonder Tonicia tuomaan kosteutta ja puristele se hiuksiin. Tätä kannattaa laittaa myös hiuspohjaan, koska se hoitaa kuivaa hiuspohjaa ja hillitsee talintuotantoa eli pesuväli pitenee.
  2. Kiinnitä ja puristele kosteus hiuksiin *Bruns hoitoainesuihkeella, joka sisältää paljon hyviä öljyjä. Tämä tuo laineet ihanasti esiin, mutta ei ole ohuelle hiukselle raskas. Oma ohut ja huokoinen hius meinaan menee likaisen näköisiksi kaikista tähän asti kokeilemistani hiusöljyistä.
  3. Seuraavina päivinä aamuisin puristele hiuksia vedellä ja saat laineet uudelleen esiin, jos ne ovat yön aikana painuneet pois. Lisään myös vaihdellen freesauksen mukaan kohdan 1-2 tuotteita. Harjaus on myös enemmän kuin sallittu, joka on taas curly girlissä huono juttu, sillä kiharasta hiuksesta tulee harjatessa valtava pehko.

HUOM! Mitä pidemmälle pesupäivästä menen, niin sitä paremmat laineet saan aamuisin freesattua. Lisäksi tällä metodilla hiuksien kunto paranee huomattavasti. 

P.S. Vaikka metodissa puhutaan tytöistä, niin se sopii kaikille sukupuolille, joilla on taipuisat hiukset ja toiveena tuoda hiuksen oma tekstuuri esiin. 

  • kukkis

    Kokeiluun menee 👍

    • Miia Johansson

      Jee ja tietty pystyy toteuttamaan monella muullakin tuotteella eli katse vaan omaan kaappiin ja mitä sieltä löytyy. 😍

  • Heisku

    Kannattiko hoitoainetta käyttää ollenkaan? Tässä pesun (sisältääkö hoitsikan?) jälkeen hiuksiin suihkutettiin tuota kosteussuihketta.

    • Miia Johansson

      Joo hoitoaine ehdottomasti 😊 mielummin jättää pois tuon Khadin tuotteen.

  • Riina

    Oumaigaad, olen tietämättäni toteuttanut wavy girliä viimeiset 10 vuotta! Maria Nilan True Soft argan oil on ollut mielestäni sopiva hiusöljy ohuemmallekin hiukselle 🙂

    • Miia Johansson

      You go girl!! 😃 💪

      Oli pakko kurkkaa tuon aineisosat, kun Argan öljy on aika raskas öljy. Niin kyse ei itseasiassa ole hiusöljystä, vaan siloittavan fiiliksen tekee silikoni, joita on kahta erilaista heti INCI-listan alussa. 😬 Tää on siksi tylsää, että purkin kylkeenhän voi kirjoittaa mitä vaan. Itse sanoisin hiusöljyä sellaiseksi, jossa on pääasiallisesti ellei pelkästään öljyjä.

      Sinänsä silikoni ei ole mikään pahis, mutta se helposti tekee hiuksesta raskaamman. Sen minkä se tekee niin iholla ja hiuksissa loistavasti on antaa sileän fiiliksen. Hoitavuutta siinä ei ole, kuten luonnon öljyissä, mutta kosteuden se sitoo tehokkaasti.

      • Riina

        😟 Mitä helvettiä, yleensä luen kaiken silikonien varalta mutta en tätä! Noh tää on hyvä silti eikä liian raskas ollenkaan 😄👌

        • Miia Johansson

          No mutta pääasia, että toimii 😊

  • Heidi. H

    Wau! Pitääpä kokeilla itsekin tuota, vaikka mulla on hiukan lyhkäsempi tukka kun sulla mut, eiköhän se siinäkin sit toimi 😄 Mikä huulipuna ja sävy sulla muuten tässä kuvassa on, ihana!? 😍

    • Miia Johansson

      Joo, toimii ihan kaiken pituisiin hiuksiin. 😃 Tuossa vikassa kuvassa on Joe Blasco ja sävy Venezia.

  • Paula

    Heippa, kiitos tästä 🙂 Kysyisin vielä, jätetäänkö hiukset siis kuivumaan ihan vapaina? Minulla on pitkät hiukset ja laineet saattavat ehkä suoristua, jos ne roikkuvat märkinä 🤔 Mutta kokeilen silti kyllä 🙂
    Kiitos ihanasta blogista ja somesta, aina unohtuu murheet, kun katsoo kauniita kuvia ja lukee kivoja vinkkejä 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Paula! 😊 Joo, vapaana tai ainahan voi myös ploppaa eli pistää vaikka t-paidan sisään. Tyyli on vapaa. 😃

  • Minna

    Kiitos paljon tästä, tää lähtee kokeiluun! Aikanaan curly girl jäi juurikin sen monimutkaisuuden ja harjaamattomuuden vuoksi mitkä ei oikein vaan istunut omaan arkeen. Oma hius on juurikin laineikais, joten tää kuulostaa nyt ihan omalta jutulta! :))

    • Miia Johansson

      Joo, tää vois olla sulle osuvampi mahdollisesti. 😃

  • Charming Nails

    Aika mielenkiintoinen! Mullahan on luonnonkihara paksu tukka jota vihaan, mutta jotenkin oppinut sitten tykkäämään curly girlin myötä. Mulla oli tosi lyhyt malli joka kihartui holtittomasti, siis ihan korkkiruuveille mutta nyt kasvatan, ja kampaaja sanoi kun ihmettelin miksi se ei enää niin kiharru, ettei näin paksu jaksa itsekseen kun pituutta tulee. Tykkäisin kuitenkin itse enemmän laineista kun kiharoista 🙂

    • Miia Johansson

      Ooh korkkiruuville! 😍 Ihanat!!

  • Jenna

    Tätä täytyy testata 😊 Itsekin aloitin curly girl -metodilla mutta inhosin sitä geelillä ja kaikilla aineilla läträilyä 🙄 En ehkä löytänyt oikeita aineita ja jaksanut tarpeeksi kauan jatkaa, jotta olisin saanut omat kiharani toimimaan. Mulla ongelmana tukassani on se, että alta hiukset menee hyvinkin kiharaan kun saavat kuivua rauhassa ilman fööniä mutta päällimmäiset hiukset (varmaankin käsittelyistä/vaalennuksista/auringosta kärsineet) ovat kuivemmat ja huokoisemmat eivätkä jaksa kihartua tai mennä edes kunnolla laineille vaikka selkeästi luonnonkiharaa/lainetta minulta löytyy. Tuntuu että päässä olisi kahta eri hiuslaatua ja alemmat hiukset alkavatkin herkästi näyttää rasvaisilta ja likaisilta jos laittaa enemmän jotain jätettävää ainetta 😕 Etenkin tuo öljyjä sisältävä tuote jänskättää tämän takia 😬 Mulla on tällä hetkellä käytössä Kevin Murphyn Angel Wash + Angel Rinse sekä jätettävänä hoitoaineena saman sarjan Staying Alive. Välillä laitan myös K18 hoidon. En ole varma sisältävätkö nämä silikoneja/sulfaatteja, ostin ne tuuheuttavan ominaisuuden toivossa 😁

    Mitähän mun kannattaisi kokeilla, jotta molemmat hiuslaatuni olisivat tyytyväisiä? 😊 Ja en tosiaan föönaa enää hiuksia mutta kiharrinta joudun käyttämään juuri noihin päällimmäisiin hiuksiin jotta olisivat samaa sarjaa alahiusten kanssa 😄

    Ps. Kiitos ihanasta blogista ja instatilistä, etenkin sun meikkistoorit (tai mitkä hyvänsä stoorit) tuo aina hymyn huulille 🥰

    • Miia Johansson

      Helou! 🙂 Hyvin suurella todennäköisyydellä niissä on silikonia, kun kyse on perinteisestä synteettisestä kosmetiikkasarjasta. Tunnistat ne esim. -xane ja -cone päätteistä. Mahdollisimman ravitsevia tuotteita käyttäisin ja tietty käsittelyä ei olleenkaan, jos malttaisit. <3

  • Joshua

    Moikka Miia! Toimiiko tämä hyvin vaikka pesupäivien välissä tyveen suihkuttaa kuivashampoota?

    • Miia Johansson

      Joo toimii! 😊 Mä käytän myös kuivashampoota.

  • Maarit

    Heippa! Ostin nuo kaikki tuotteet ja nyt testailemaan. Mulla semi laineikas, mutta äärettömän pörröinen hius ja tuntuu, että mikään ei auta pönttöön. Hiukset näyttää aina ihan kuivilta ja sähköiskun saanneilta, vaikka kampaaja sanoi, että hyvässä kunnossa ovat.

    Huomasin, että tuossa Brunsin hoitsikassa on vain 9kk käyttisyä avauksen jälkeen. Onko kuinka käyttökelpoista tuon ajan jälkeen? En mitenkään usko, että tuossa ajassa saan läheskään pulloa tyhjäksi. Koskaan aikaisemmin en ole ajatellut tuota käyttöaikaa, kun yleensä on 12 tai 24kk ja siinä ajassa saa yleensä pullon tyhjäksi.

    • Miia Johansson

      Heippa Maarit! 🙂 Joo laineikas/kihara hius voi näyttää itselleen huonokuntoiselta, jos niitä ei pesun jälkeen muotoile oikein ja siis anna kostuetta. Joo tosiaan Bruns on luonnonkosmetiikkaa ja luonnon tuotteet näin yleisesti säilyy aina hieman vähemmän aikaa. Mutta toisaalta se on on mun mielestä hyvä siksi, että synteettinenkosmetiikka, joka ensin säilyy kaupan hyllyllä useamman vuoden ja sen jälkeen vielä kotona pari vuotta niin kertoo siitä, että siinä on huomattava määrä säilöntäaineita. Eli sinänsä positiivinen ongelma. En kuitenkaan usko, että tuote menee heti kymmenennen kuukauden kohdalla pilalle. Se on kuitenkin pumppupullo ja itse tuotetta ei lähmitä käsin. 🙂

  • Essi

    Onko sulla käyttökokemusta olaplexin nro 6 jätettävästä hoitsikasta/muotoiluvoiteesta? Tuote saanut paljon kehuja, kampaaja käytti sitä mun polkkaan eilen ja tuli kiva, oma hius luultavasti hyvin samantapainen kuin sulla. Luin harmikseni incistä, että dimethicone kolmantena listassa, en ostanut tuotetta mukaan 😕

    • Miia Johansson

      Heippa Essi! 😊 Valitettavasti mulla ei oo tuosta kokemusta. Silikoniton on aina parempi, jos haluaa tuoda oman kiharan esiin.

  • Inari

    Lähtee testiin😍 hoidan hiuksiani tällä hetkellä cg-metodilla ja on todella työläs.. mulla jätettävänä hoitsikkana voidemainen tällä hetkellä. Toimiskohan sillee et lisään vaan vettä siihen ja sit sumutepulloon🤔

    • Miia Johansson

      Tai ihan sellaisenaan vaan pienellä määrällä kunnolla käsiin työstäen? 😊

  • ...

    Hei, itse kastelen hiukset joka päivä, mutta pesen pari kertaa viikossa. Mitenhän pitäisi soveltaa tuotteiden käytön kannalta? Laittaako joka päivä vai vain aamulla tai kun on pessyt hiukset?

    • Miia Johansson

      Nää laitetaan aina, kun hiukset on pesty. Toki näiden avulla voi myös freesata eli testaa mikä toimii sulle. 🙂

  • Katja

    Miia, kerroit että käytät kuivashampoota. Mitä merkkiä käytät?

    • Miia Johansson

      Heippa Katja 🙂 Käytän Batistea, mutta nyt sitä huomattavasti vähemmän, kun hiukset ei enää rasvoitu niin herkästi otettuani käyttöön suihkusuodattimen. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram