EROON LUUFINNEISTÄ – MITEN ONNISTUIN

26.05.2021

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 26.10.2023

Luufinnit eli miliumit ovat harmittomia valkoisia kovia palleroita iholla, joita on vaikea saada pois. Tästä postauksesta löydät parhaat vinkit niiden poistoon ja myös ehkäisyyn.

Vaikka sanotaan, ettei luufinnien syntymistä pysty estämään, niin minun on kyllä oltava eri mieltä asiasta. Itselleni tuli niitä aikaisemmin enemmänkin, mutta hyvällä ihonhoidolla olen pystynyt pitämään ne melkein kokonaan poissa. Samoin kävi bloggaajakollegalleni Erikalle. Hänen postaukseen pääset TÄSTÄ.

MITÄ LUUFINNIT OVAT JA MISTÄ NE JOHTUVAT?

Luufinnit eivät ole finnejä tai valkopäitä. Ne ovat keratiinia täynnä olevia pieniä palleroita, jotka ovat jääneet ihon alle loukkuun.

Vaikka monet eri mediat kirjoittelevat syistä näiden muodostumiselle, niin tarkkaa syytä en niille oikein löytänyt. Liian vahvat kasvojenpuhdistustuotteet, paksummat voiteet (koostumus ei kerro mitään, koska pitää katsoa raaka-aineisiin), auringon polttamat tai ihottumat voivat olla syitä.

Auttaessani teitä iho-ongelmien kanssa olen huomannut, että luufinnejä esiintyy enemmän kuivalla iholla.

MITEN LUUFINNEISTÄ PÄÄSEE EROON?

Kaikessa ihonhoidossa on hyvä muistaa, että iho on kehomme suurin elin. Meidän tehtävämme on tukea sen toimintaa eikä koittaa muuttaa siitä. Aivan samalla tavoin kuin tuemme sydämen hyvinvointia syömällä sydämen toimintaa tukevia ruokia.

BHA-hapot mainitaan usein miliumeiden hoidossa, mutta niitäkään ei ole hyvä käyttää liikaa ja suurissa määrissä, koska ne voivat häiritä ihon normaalia toimintaa.

Kuuntelin juuri vähän aikaa sitten probioottisen ihonhoidon pioneerin sekä kemian maisterin ja tutkijan Trevor Steynin haastattelua ja hänkin mainitsi, että myös ihomme mikrobiomi adaptoituu erilaisiin tilanteisiin. Jos joka päivä käyttää esimerkiksi happoja, niin iho alkaa tottua siihen. Kuorit ihon ulointa kerrosta koko ajan lisää ja lisää. Näin iho alkaa uusiutua nopeammin ja nopeammin, koska iho koittaa pitää paksuutensa ja tärkeän uloimman kerroksen, joka suojaa meitä. Edessä on luultavimmin uusia iho-ongelmia sekä ihon hetkellinen huonontuminen, kun lopetat tämän rutiinin.

Happokuorinta on kuitenkin hyvä lisä miliumien vastaiseen taisteluun, mutta yksittäin se tuskin riittää, kertoo kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntija Kati Partanen, jota haastattelin tätä postausta varten. Kati kertoi, että miliumeiden tullessa useimmiten herkälle silmänympärysiholle kuorinnan kanssa kannattaa sillä alueella olla varovainen. Kati suosittelee siis mietoa entsymaattista kuorintaa, tehokasta vesikosteutusta ja balmia, jonka avulla Kati on itse päässyt eroon omista miliumeista raskauden aikana.

Itselläni miliumit ovat hiljalleen hävinneet, kun olen yksinkertaisesti syöttänyt iholleni sellaisia raaka-aineita, joita se tarvitsee. Ihon kosteutus ja hellävarainen käsittely ovat avainasioita.

TÄSSÄ PARHAAT VINKKINI:

  • Käy poistattamassa jo olemassa olevat luufinnit kosmetologilla. Kotona niiden poistamisessa on aina tulehdusvaara.
  • Jätä pois vahvat puhdistustuotteet, kuten vaahto- ja geeliputsarit. Ne sekoittavat ihon toimintaa kaikista pahiten. TÄSSÄ postaus.
  • Kati suosittelee kuorinnaksi esimerkiksi *Flow Cosmeticsin hellävaraista entsyymikuorintaa.
  • Anna ihollesi vesikosteutusta ja raaka-aineita, jotka sitovat itseensä vettä, kuten hyaluronihappoa. Tästä hyvä esimerkki on *Pure=Beauty Birch Sap Mist.
  • Anna ihollesi hyviä öljyjä. Loistava öljy on *Balm Balm Rosehip serum (laitetaan ihonhoidossa viimeisenä). Se sisältää useita hyviä kasviöljyjä, jotka ravitsevat ihoa hyvillä rasvahapoilla sekä antioksidanteilla ja hillitsevät tulehduksia. Valitsisin tämän öljysekoituksen miliumeista kärsiville. Katin suosittelema *Bybin Babe Balm on myös loistava.

Onko lukijoissa sellaisia, jotka ovat päässeet luufinneistä eroon? Miten onnistuitte? 

  • Eea

    Olen valmistunut kosmetologiksi 16 vuotta sitten ( en tosin ole koskaan tehnyt niitä hommia), mutta koulusta jäi juuri mieleen tuo että miliumit johtuu liian kuivasta ihosta tai liian rasvaisista hoitotuotteita. Itse olen niitä kotona kyllä poistanut, mutta siinä täytyy olla kyllä tosi puhtaat välineet ja kädet. Olen tehnyt neulalla reiän, puristanut miliumin ja sitten joku desidioiva tuote päälle.

    • Miia Johansson

      Heippa Eea! 🙂 Joo, tää onkin mielenkiintoista mitä itsekin luin monesta lähteestä, että johtuisi liian rasvaisista tuotteista. Mutta sinänsä “liian rasvainen” ei taas sitten kerro, että mitä oikeastaan pitäisi välttää. Esimerkiksi tietyt kasviöljyt on tähän loistavia. 😀 Tuntui, että vaan eri mediat toistelivat toisiensa juttuja ja enpä itsekään löytänyt tarkempaa syytä.

      Sä varmasti osaat poistaa nuo itse hygienisesti. Mä meinaan itse koitin muutamaa tuossa taannoin ottaa itse pois ja onnistuin saamaan oikein mojovan tulehduksen siihen aikaan. Siksi suosittelen meille “ei-kosmetologeille” käymään ammattilaisella. <3

      • Eeva

        Juu ehdottomasti mäkin suosittelen että mieluummin kosmetologille poistoon kuin kotona!

  • H

    Pakko oli tulla taas kommentoimaan! Kuuntelin Nonsensen viimeisimmän podcast-jakson, jossa oli puhetta mm kasvoöljyistä(ja siitä että ne joutaa roskiin) ja botox-hoidoista. Teki mieli huutaa ääneen, sillä heidän vieraanaan oleva ammattilainen esimerkiksi suositteli mahdollisimman vahvaa putsaria. Kauneudenhoito on kuin uskonto ja on niiiin monta koulukuntaa. Mutta kommenttini pointti oli, että olen ikuisesti kiitollinen sinulle ihoni upeasta kunnosta (ilman botoxia tai neulaushoitoja) edullisilla luonnonmukaisilla tuotteilla. Olet upea esikuva nuorille ja vanhemmille naisille<3

    • Miia Johansson

      Voi kiitos H! <3 En varmaan edes uskalla kuunnella tuota jaksoa. Olisi tosin mielenkiintoista tietää, että miksi kasvoöljyt joutaa roskiin eli mikä on tälle peruste. Ja tietenkin jokainen ihonhoidon ammattilainen tietää myös, että vahvat putsarit häiristevät ihon luonnollista toimintaa ja aiheuttavat näin helposti iho-ongelmia. Ja siinä oot kyllä oikeassa, että löytyy montaa eri koulukuntaa. Tämä varmasti johtuu vielä verrattain vähäisestä tutkimustiedosta. Tämä siis oma arvioni.

      Mutta koitetaan me pitää kosmetiikka hauskana juttuna ja jokainen saa ehdottomasti käyttää juuri sitä mitä itsestään parhaalta tuntuu. <3

      • Noora

        Skinmedin Elina on pitkän linjan ammattilainen medikaalisten ihonhoitojen saralla. Hänen ihonhoitofilosofiansa poikkeaa varmasti paljon siitä mitä esim. täällä blogissa esitellään. Kuuntelin tämän bodin ja Elina sanoi suurimman osan kasvoöljyistä jäävän ihonpinnalle “lillumaan” ja siitä siirtyvän ihohuokosiin suurentaen niitä ihohuokosia vähitellen. Elina tietenkin työnsä puolesta on tekemisissä medikaalisten ihonhoitosarjojen kanssa ja suosii näiden sarjojen putsareita. Sarjathan painivat vähän eri sarjassa näiden ns. “tavissarjojen” kanssa. Näissä on mm. käytetty laajoja tieteellisiä tutkimuksia ja tuotteen ostaminen käy ainoastaan ihonhoidon ammattilaisen kanssa.

        • Miia Johansson

          Heippa Noora! 🙂 Joo, mäkin kuuntelin tämän ja olin aivan suu pyöreänä, koska nämä väitteet eivät pidä yhtään paikkaansa.

          Ensinnäkin on hyvä tietää, että “medikaalisissa” ihonhoitosarjoissa eli kosmetologilla myytävissä ihonhoitotuotteissa käytetään samoja raaka-aineita kuin tavallisessa kosmetiikassa. Niin yllättävältä kuin tämä voi joillekin kuulostaa, niin ero ammattilaissarjoihin on se, että ne on markkinoitu eri tavalla. Sisällöltään ne voivat olla hyviä tai huonoja. Samalla tavoin kuin kaupasta löytyy niin hyviä kuin huonoja tuotteita. Ainoa keino nähdä onko tuote laadukas niin pitää katsoa raaka-aineisiin. Yllättävän moni ammattilainen ei ole koskaan edes kurkannut ainesosaluetteloiden puolelle, jonka olen huomannut tässä kolmen vuoden aikana tätä blogia kirjoitellessani.

          On totta, että kasvoöljyt jäävät ihon pintakerroksiin, mutta niin jää suurin osa muistakin kosmetiikan raaka-aineista ja niin on tarkoituskin. Esimerkiksi hyvin suosittu raaka-aine hyaluronihappo on yksi tällainen, vaikka tästäkin on eri molekyylikokoja. Se, että ihohuokoset suurenisivat öljyistä on ihan täyttä puppua. Jos näin olisi, niin emme voisi käyttää myöskään mitään kosteusvoiteita, koska kosteusvoiteet ovat sekoitus vettä, öljyjä, aktiiviaineita, emulgaattoreita, säilöntäaineita.. Myös öljyjä on erilaisia ja eri tarpeisiin.

          Se, että jotain tiettyä tuotetta myydään vain kosmetologilla on täysin brändin itse tehty valinta ja muuten moni muukin aivan “tavallinen” kosmetiikkabrändi tekee laajoja tieteellisiä tutkimuksia. Itseasiassa suurin osa niistä tekee.

          Jos aihe kiinnostaa lisää niin loistava video löytyy tästä: https://www.youtube.com/watch?v=77gz-WDyBGE Videolla puhuu kemian tohtori, joka on erikoistunut kosmetiikkaan. Hän kertoo videolla hyvin mitä myyttejä liittyy juuri tähän “medical grade” kosmetiikkaan.

          Medikaalinen ihonhoito on kuin mikä tahansa muu kosmetiikka.

          • Noora

            Hei, aihe kiinnostaa työnikin puolesta. Olen kosmetologi ja sairaanhoitaja, joten tiedän paljon, koska teen näitä medikaalisia ihonhoitoja sairaanhoitajana. Ja kyllä olen Elinan kanssa monessa asiassa samaa mieltä.
            Puhuin nyt pelkästään ihonhoidon sarjoista, joita eivät kosmetologit saa edes myydä. Näitä sarjoja myyvät vain tuotteisiin koulutetut terveydenhuollon ammattilaiset. Nämä painivat ihan omassa sarjassaan, eikä voi todellakaan edes väittää, että nämä ovat raaka-aineiltaan samoja ja raaka-aineissa samat pitoisuudet, kuin kaupan esim. voiteissa. Eikö ole vaan hienoa, että tälläisiä tuotteitakin on olemassa. Ja mitä sitten? Oli se sitten luonnonkosme tai synteettinen niin molemmilla on paikkansa eikä toinen ole toiselta pois. Jokainen hoitaa ihoaan miten haluaa ja mihin uskoo. On aika ikävää, että yleensä täällä juuri sinun blogissa erimieltä olevat ihmiset lynkataan. Miksi pitää aina niin jyrkästi kritisoida toisin ajattelevia. Itsekin tykkään monesta luonnonkosmetiikan tuotteesta, vaikka uskonkin enemmän synteettisiin, niin en silti lähde mollaamaan toista 🙂

          • Miia Johansson

            Nyt on korjattava, että ehdottomasti en lynkkaa ketään. Kerron vaan totuuden ja faktat. Se ei ole lynkkaamista. 😊 Pahoittelen, jos sait tällaisen kuvan.

            Tässä ymmärsin sitten väärin, että mitä tarkoitat medikaali-ihonhoidolla. Kerro ihmeessä lisää ja olisi mielenkiintoista nähdä INCIt ja mitkä brändit on kyseessä. Vai puhutko jostain lääkärin määräämistä tuotteista? Vai mahdollisesti jostain mistä en ole vielä kuullut. 🤗 Täällä kun blogissa haluan tuoda kuluttajalle sen totuuden esiin ja siksi nämäkin tuotteet kiinnostaa. Laita vaikka tähän tuotteen inciä ellei kyse ole lääkeaineista, joista en sitten tiedä mitään.

            Ja en tosiaan tiennyt, että on jotain kosmetiikkatuotteita mitä kosmetologit ei saa myydä, mutta sairaanhoitajat saa. Eli shoot me! Kerro ehdottomasti enemmän. 😃

          • Noora

            Miia hyvä mä luulen, että meidän ei kannata tästä enempää jatkaa. Meillä on tästä niin eri näkemys. Sinä et anna mahdollisuutta muille vaan sinun totuus ja faktathat ovat aina oikeassa. Hyvää jatkoa!

          • Miia Johansson

            Heippa Noora! 😊 Miksi ei? Mielelläni kuulen ja opin uutta. Ja mielelläni kuulen sen asiantuntijalta. En tosiaan aikaisemmin ole kuullut kosmetiikasta, jota ei saisi myydä kuin sairaanhoitaja eikä edes kosmetologi. Sellaisista tiedän, joita saa määrätä vain ihotautilääkäti. Kurkkasin sun kollegan somesta mitä tuotteita hän suosittelee ja siellä oli ainakin sellaisia, joita on saatavilla myös kosmetologilla tai voi tilata netistä. Eli onko jotain muita kotihoitotuotteita, mitä ei kuvissa ole? 😊

            Ja juurihan tässä koitan kovasti antaa sulle mahdollisuutta ja koitan saada tietoa. 😊

        • Markit

          Heippa Noora; Tarkoitatko medikaalisella ihonhoidolla sitä, että aineita viedään ihoon jotenkin pistosten tms kautta, ei siis vain käsin? En ole tuota termiä aiemmin kuullut ja yritin asiaa googlata. Voisitko mitenkään avata minulle, miksi ne hoitoaineet ovat vain sairaanhoitajan takana, jos eivät ole pistoshoitoja? Nehän eivät ole kuitenkaan lääkkeitä? Ovatko ne siis jotenkin…vaarallisia/ vaarallisia väärin käytettyinä? Asia on kyllä itselle ihan vieras, mutta olisi kiva, jos hiukan valistaisit, uteliaisuus heräsi. Ja miksi ko tuotteita saa verkkokaupasta vain käymällä ensin esim Sinmedissä? Vai onko se myyntikikka? Toki voisin sieltäkin asiaa kysellä, mutta kun otit sen esille, olisi ehkä aiheellista kertoa lisää, nyt asia jäi kesken ainakin minulle. Inci löytyi tuotteille, mutta oli niin monta aineosaa, että en kaikkia jaksanut selvittää eikä ymmärrys riitä. Kiitos, jos viitsit vastata..

          • Miia Johansson

            Heippa Markit! 😊 Joo, mullekin jäi nyt auki tämä ja ajattelin kanssa selvittää asiaa. En ole itse kuullut kosmetiikasta, joka olisi sairaanhoitajan takana, mutta voihan se olla mahdollista. Olisi kiva oppia. 😃

    • Tii

      En ole tuota jaksoa kuunnellut, mutta botox-hoidoissakin on omat hyvät puolensa, toki riippuen, miksi niitä ottaa. Jos pelkästään ulkonäköä tasoittaakseen niin ok, jos tykkää ja tulee siitä onnelliseksi.

      Itse olen menossa botox-hoitoon erittäin pahan hampaiden narskuttelun takia ja hoidon tekee erikoishammaslääkäri. Olen nuori, alle 30v , että muuta ns. tarvetta tälle ei ole. Tämä kun on ainut keino saada narskuttelu loppumaan (toki vain siksi aikaa kun teho säilyy).

      • Miia Johansson

        Joo nuo kauneushoidot tai Botoxin käyttäminen muuhun onkin eri homma. Niistä en tiedä oikeastaan mitään. 🙂

  • JK

    The Ordinaryn retinol 1% säännöllisellä käytöllä ne lähtee itsestään, eikä lisää tule. Ihon uusiutuessa ne lähtee ihan kevyesti kynnellä vähän rapsuttamalla.

    • Miia Johansson

      Okei 😀 Mielenkiintoista. Retinoidi tietenkin uudistaa ihoa.

  • Riina

    Heippa! Kiitos mielenkiintoisesta postauksestasi! Olisin vielä kysynyt sopiiko nämä vinkkaamasi tuotteet myös ruusufinnistä miliumien lisäksi kärsivälle?

    • Miia Johansson

      Heippa Riina! 🙂 Joo sopii. Tuo Balm Balmin öljy erityisesti. Kasvovedeksi valitsisin ehkä mielummin esim. Flow Cosmetics ruusuveden.

  • Heidi

    Hei!
    Mulle tuli ennen melko paljon miliumeja ja oon ite niitä poistanut steriilillä injektioneulalla (tiedän, ei ehkä itse kannattaisi). Ihonhoitotuotteet mulla oli ennen mitä sattuu mut sun kautta löysin olivia kleinin, bybin ja evolven. Niiden tuotteita käyttämällä iho on ollu ihanan kosteutettu eikä miliumeja ilmesty enää juuri laisinkaan! Kiitos siis hyvistä vinkeistä ihonhoitoon 😊

    Käytän tosi minimaalisesti tuotteita ja käytössä on evolven kosteuttava kasvovesi, olivia kleinin hydra lotion sekä bybin mansikkaöljy. Kasvot sorrun edelleen pesemään kääk käsisaippualla/suihkussa shampoolla.. 😅 Oon kokeillut joikin öljypusaria ja olivia kleinin sensitive washia mut en tykännyt kummastakaan. Sensitive wash on mun mielestä vaikea pestä pois kun taas joikin öljystä sain allergisen reaktion. Tässä pitäis kyllä petrata, koska luultavasti mun ihosta tulis vielä kauniimpi oikealla putsarilla 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 🙂 Ihanaa kuulla, että oot saanu mun vinkeillä iho paarempaan kuntoon. Ja joo ehdottomasti kannattaa vaihtaa putsari kasvoille. Kasvojen iho on kuitenkin hyvin erilainen kuin muu iho. Mitä öljyputsaria sä oot testannut?

      • Heidi

        Jep! Kokeilin Joikin organic facial cleansing öljyä, ostin randomilla edullisen hinnan vuoksi. 😊

        • Miia Johansson

          Se ei ole muistaakseni vedellä emulgoituva eli ei varmana lähtenyt kunnolla iholta ja vaatisi musliiniliinan kaveriksi. Jos nyt oikein muistelen. Hyviä putsareita voit tsekata tästä: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/puhdistus/

        • Eeva

          Pakko kommentoida tähän, Joikin öljyputsari on tosiaan ei vesiliukoinen ja pakkauksessa tulee mukana sieni, jolla puhdistus onnistuu. Tosin öljyssä on myös eteerisiä öljyjä ja se on erityisesti seka ja rasvoittuvalle iholle (sisältää teepuuöljyä ja greippiöljyä mm eli ei välttämättä paras esim herkälle iholle). Mulle tää öljy on ollut paras mitä oon kokeillut ja iho rauhoittu tästä, kun taas emulgoituvat öljyt ei käyneet vaan ihoo kukki ja tuntu inhottavalle (käytössä ole flow ja fiini ei ollut mun juttu) vaikka tein kaksoispuhdistuksen maidolla toisinaan…

          • Heidi

            Aivan. Huomasinkin, että sienellä se lähti, mutta sain allergiset reaktiot itse tuotteesta, joten se jäi senkin vuoksi käyttämättä. Onneksi ei kuitenkaan jäänyt käyttämättä, sillä ystävälleni se sopi täydellisesti! 😊

  • Ulla

    Mulla luufinnit tulevat ainoastaan silmänympärysiholle. Kaikki kosmetologitkaan eivät uskalla niitä poistaa, koska ovat niin lähellä silmää. Olisiko jotain tuotevinkkiä silmänympärysiholle?

    • Miia Johansson

      Mä alottaisin ensin siitä, että miten tällä hetkellä peset ja hoidat kasvojen ihoa?

      • Henna

        Siis mulla ihan sama juttu että luufinnejä vain silmänympärysiholla 😱 mulla putsarina öljypuhdistus, aamuisin vesipesu. silmänympärysvoiteista oon kokeillut monenlaisia mutta mikään ei tunnu tehoavan! Iho kovasti tykkää erilaisista öljyistä, mutta silmänympärykset sitten aamulla tosi turvoksissa 🙁 mulla tosi herkkä ja pintakuiva iho.

        • Miia Johansson

          Mitä tuotteita tarkalleen käytät ja onko sulla mikä kasvovesi käytössä? 🙂

          • Henna

            Kiitos viestin huomioimisesta 😍 mulla käytössä cliniquen moisture surge-sarjan tuotteet! Siitä silmänympärysvoide, kasvovesi, tiiviste ja kosteusvoide. Lisäksi silmänympärysvoiteena joskus suosittelemasi avenen oma 🙃 tykkään kyllä noista ihan, mutta jotain exstraa sitä kaipaisi!

          • Miia Johansson

            Heippa! 😊 Suosittelen kurkkimaan näitä mun suosituksia oman ihotyypin mukaan, joilla tuhannet mun seuraajat on saaneet tuloksia. ❤️

            https://miiajohansson.com/2021/05/28/ihonhoito-eri-ihotyypeille-helppo-opas/

  • Soile

    Mulla oli tosi iso ongelma näistä vielä vuosi sitten..tuli jopa huuliin. Sitten vihdoin vaihdoin tuotteita rajulla kädellä ja päädyin testaamaan Bybin Mega Minstiä ja myös niiden päivä-ja yövoidetta. Näihin olen jäänyt koukkuun ja ei enää tietoa luufinneistä! Ihan pelastus.

    • Miia Johansson

      Ihan huippua kuulla! <3 Mega Mist on loistava vesikosteuttaja ja Bybin voiteissa kanssa loistavia luonnon raaka-aineita.

  • Henna

    Mulla on poskipäissä luufinnejä jotka on alkaneet nyt itsestään irtoilemaan oikealla ihonhoidolla. Kiitos sinun Miia! Putsarina Flown Balm to milk, kuorintana Flown lingonberry entsyymikuorinta, sit flown ruusuvesi ja evolvelta hyaluronihapposeerumi ja voide. Aivan tosi nopsaa parantunu iho!

    • Miia Johansson

      Jipiii! <3 Ihan superihana kuulla!

  • Johanna K

    Minä oon saanut olemassaolevat miiliumit pullahtamaan itse pois hieromalla niihin avokadoöljyä. Otan siis tipan öljyä ja hieron sitä miiliumiin vaikka tvtä katsoessa, lisäten öljyä aina välillä. Muutamana iltana kun tuon tekee niin se on pullahtanut itse pois. Kätevä erityisesti silmän lähellä kun edes ammattilaiset eivät ota pois, jos on liian lähellä silmää.

    • Miia Johansson

      Loistavaa!! 😃

  • Hensku

    Minulla oli luufinni poskessa ja silmäluomessa aiemmin. Ne katosivat kun aloin käyttää omalle iholle sopivaa ihonhoitosarjaa. Kunnon vaahtoava putsari ja riittävästi kosteutusta. Miiliumit kertovat yleensä kuivasta ihosta. Oma ihoni on rasvainen, mutta tarvitsee silti paljon kosteutusta purkista 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Hensku! 🙂 Joo rasvainen iho voi myös olla kuiva. Suosittelen ehdottomasti testaamaan myös hellävaraisempaa putsaria, jos jossain vaiheessa tuntuu.

  • aino_pauliina

    Hei hyvä postaus! Taidanpa laittaa pari tuotetta tilaukseen. 🙂 Mulla on aina ollut miliumeja, silmien ympärillä ja poskilla/poskipäillä. Olen useamman vuoden käynyt kosmetologilla aina poistattamassa niitä, mutta näin korona-aikana en ole uskaltanut mennä.. Iho kyllä kaipaisi tätä jo!

    • Miia Johansson

      Joo kannattaa aloittaa ainakin tuosta hellävaraisesta putsarista ja siitä sitten hiljalleen muita omalle ihotyypille tarkoitettuja tuotteita. <3

  • Jonna

    Olin saikulla viikon ja oli aikaa tehdä tämä: lisäilin reippaasti luufinnien päälle paksun kerroksen Weleda skin foodia ja niin vaan ne katosi teho rasvauksen jälkeen.

    • Miia Johansson

      Siis ihan loistavaa! 😀

  • Ilona

    Loistava postaus! Vuoden verran oon käyttänyt ja etsinyt sun vinkeillä mulle sopivia tuotteita ja tätä lukissa tajusin et hei, mul ei oo enää luufinnejäkään. En tiiä mikäköhän on ollut se käänteentekevin juttu. Putsarina flown balm to milk, vetenä flown probioottinen tai ruusuvesi sekä whamisan deep rich, ja bybin päivä/yövoide. Silmänympäryksille käytän mossan voidetta. Mulla ei oo oikeen ollut siitä mossasta mitään mielipidettä, mutta tän valossa se on kyllä parempi kun “ok”, mihin sen ennen luokittelin.. Mutta sitä vaan, että kiitos vinkeistä ja sun höpinöistä. ☺️

    • Miia Johansson

      IHanaa kuulla, että oot saanu apua! <3

  • Mari

    Olen reilu 30v nainen. Minulla aika ajoin tulee luufinnejä. Jo teininä niitä ilmestyi silloin tällöin. Joskus poistatin niitä kosmetologilla.
    Olen kuitenkin huomannut, että omalle iholle väärät tuotteet tuovat luufinnit kasvoille.
    Tarvitsen kasvoilleni kosteutusta ja oikeilla tuotteilla luufinnit ovat pysyneet poissa! Ensiapuna käytin bsalmimaista kasvovoidetta, viikko ja pam : luufinnit kadonneet.

  • Eija

    Hei,laitetaanko seerumin jälkeen jokin voide?

    • Miia Johansson

      Joo seerumin jälkeen on hyvä lukita sen kosteus ihoon joko kosteusvoiteella, kasvoöljyllä tai balsamilla. 😊

  • Anni

    Moi! Onko mahdollista että koko kasvot ovat pelkkää miliumeja? Jos näin niin mitä ihmeessä asialle voisi tehdä? Itselleni on tullut nyt paha akne jotka näyttävät aivan samalta mitä luufinnit näyttävät. Olen ihan avuton😔

    • Miia Johansson

      Heippa Anni! Akne ja miliumit on eri asia ja johtuvat eri syistä. Kannattaa ehdottomasti kipaista lääkärille, jos olo on epätoivoinen. ❤️ Toinen vaihtoehto on ottaa yhteyttä Twistbehen. Aknen juurisyyt on hyvä selvittää, jotta sen saa hallintaan.

  • JR

    Hei, kävin kosmetologilla poistattamassa miliumin, mutta poistaminen ei sujunut helposti ja iho tulehtui. Miten saisi tuon kohdan nyt hoidettua nopeasti normaaliksi ja tulehduksen pois? Olisiko jotain vinkkejä?Kosmetologi vain pahensi tätä.

    • Miia Johansson

      Aika taitaa tässä asiassa olla paras parantaja. ❤️

  • Bojana Jovanovic

    Hei Miia,

    Tarvitsen niiiiiin apuasi. Minulla on silmien ympärillä paljon luufinneja, joista en pääse eroon. Käytän kyllä Alverden (vegaaninen ja luomu) vaahtoa meikin poistamiseen. Eli se pitäisi jättää nyt kokonaan pois. Voisin kokeilla tätä Flow Balm to Milk putsaria tai Bybin Milkiä. Ja entsyymikuorintaa voisin kokeilla, onnistuuko ilman mysliiniliinaa? Entäs mikä Bybin päivä ja yö voide olisi suositeltava yli 40 vuotiaalle iholle?
    Käytän myös Retirides 0,5% Tretinoin voidetta ryppyjen vähentämiseen.
    Olen myös käynyt kosmetologilla viime vuonna, mutta tulos ei ollut niin hyvä, kun juuri silmien ympärillä on paljon luufinneja, eivätkä he poistata niitä silmien ympäriltä.
    Kiitos etukäteen.

  • Maria

    Hei, klikkasin postauksesi linkeistä Twistben sivuille ja huomasin sieltä, että sekä Balm Balm Rosehip Serumin että Bybin Babe Balmin valmistus on lopetettu. Pystyisitkö kenties päivittämään tähän juttuun jotkut uudet tuotesuositukset?

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 joo, tällä hetkellä etsinnässä hyvät korvaavat tuotteet.

  • Mari

    Hei Miia! Törmäsin sivuusi googlailun kautta, kun yritin selvittää miten päästä eroon miliumeista. Olen saanut sinulta paljon vinkkejä, mutta vielä olen hieman hukassa minkälaisten tuotteiden kanssa lähtisin liikkeelle. Koen, että itsellä on erityisemmin kuiva, mutta myös rasvoittuva iho. Lisäksi ihoni saattaa helposti ärsyyntyä ja paikoin ihottumaa saattaa syntyä, jos käytän vääriä tuotteita. Lisäkis miliumeja esiintyy vain silmänympärysiholla.

    Vaihdoin nyt puhdistuksen vaahdosta öljyyn ja puhdistusmaitoon, molemmat ovat Lapionen tuotteita.

    Tämän jälkeen suihkutan Olivia Kleidin kasvovettä.

    Seerumi, kasvovoide ja silmänympärysvoide ovat toistaiseksi mossalta, mutta pohdin niiden vaihtoa, kannattaako?

    Olen nyt n. 3 viikkoa käyttänyt uutta puhdistustapaa ja lisännyt kasvoveden. Toistaiseksi en näe muutosta miliumeiden kohdalla, mutta siinä voi mennä aikaa?

    • Miia Johansson

      Heippa Mari 🙂 Joo, miliumeiden kanssa menee aikaa, jos niitä ei käy kosmetologilla erikseen poistattamassa. Käytä ensin nuo Mossan loppuun ja vaihda sitten ravitsevimpiin tuotteisiin. Perus ihonhoito usein riittää. ELi putsari, kasvovesi sekä kosteusvoide ja/tai kasvoöljy. Ja suosi aina yksinkertaisia ja herkän ihon tuotteita, kuten Laponie esim. 🙂

  • Rilla

    Hei. Minkälaista ihon hoitoa suosittelisit 9 vuotiaalle pojalle jonka poskiin ja nenään on vuosia ilmestynyt runsaahkosti luufinnejä? Kyseessä on monipuolisesti syövä, paljon liikkuva ja siten myös hikoileva lapsi.

    • Miia Johansson

      Heippa Rilla 🙂 Löydät tästä parhaat vinkit luufinnien ehkäisemiseen ja mistä luufinnit johtuu: https://miiajohansson.com/2021/05/eroon-luufinneista/

      Eli eihän hän pese ihoaan millään vahvalla geeli- tai vaahtoputsarilla, saippualla tai suihkugeelillä, koska ne kuivattaa ihoa paljon.

  • Erika

    Moi! Mulla ei oo aiemmin ollut ongelmaa luufinnien kanssa, mutta nyt on yksi ihan silmäkulmassa ollut ehkä pari kuukautta. Voisikohan poistua ihan vaan ihonhoidolla? Paikka sellainen, että kosmetologikaan ei pysty ehkä poistamaan ja mieluiten hoitaisin kotona.

    Käytän tällä hetkellä Avril puhdistusöljyä, ruusuvettä sekä Weledan skin foodia. Kannattaisiko näihin lisätä, korvata tai jättää joku pois? Mitä suosittelisit? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Erika! 🙂 Onhan sen mahdollista, että poistuu. Mullakin tulee välillä silmien sisäkulmiin, kun sinne tulee niin vähemmän laitettua sitä kosteutta erikseen. Voisithan kokeilla ihan erikseen vesikosteuden sekä rasvakosteuden varovaista käyttöä sormen päällä näihin kohtiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram