Luonnonkosmetiikan itseruskettavat kasvoille x3

09.05.2019

Kasvojen säännöllinen altistus auringolle on niitä pahimpia ennenaikaisen ikääntymisen salaisuuksia. Jos haaveissa on säilyttää kaunis iho mahdollisimman pitkään, niin suosittelen siirtymään kunnon aurinkosuojiin ja lierihattuun. Se ei tarkoita sitä, että koko kesän pitäisi olla kalman valkoinen, koska on keksitty loistavia itseruskettavia niin kasvoille kuin vartalollekin. Tässä postauksessa kaikki itseruskettavat ovat luonnonkosmetiikkaa.

Postauksen tuotteilla saa kauniin sävyn kasvoille ja päätin tällä kertaa näyttää eron näiden kahden kuvan voimin, jossa tosin loin sävyeron kasvoille valoilla. En tiedä minkä päähän piston sain, mutta näette varmasti näissä sen eron, jonka postauksen tuotteilla saa aikaan – kevyttä sävyä siis.

VANHA TUTTU SUOSIKKI

Eco By Sonyan itseruskettava kasvovesi* on ollut käytössäni jo pidemmän aikaa. Tämän kyseisen putelin kävin ostamassa ennen Thaimaan reissuamme. Tähän asti siis luulin, että tämä merkki on ainoa, jolla on itseruskettava kasvovesi, kunnes tänä vuonna markkinoille putkahti samanlaisia ties kuinka monelta merkiltä.

Vaikka tämä on asteittain ruskettava, niin yhden lisäyksen jälkeen seuraavana aamuna kasvoilla on jo kaunis sävy. Kasvovesi on samalla myös kosteuttava eikä tuki ihohuokosia. Ja näin atoopikkona se ei leimauta ihottumaani esiin, kuten saattaa synteettisten itseruskettavien kanssa käydä.

SUOMALAISTA OSAAMISTA

Tämä Atopikin itseruskettava kasvovesi ruskettaa kasvot nopeasti. Se sisältää Dihydroxyacetonea (ainesosa, joka tekee rusketuksen) sen verran enemmän kuin Eco by Sonyan tuotteessa, että eron kyllä huomaa. Tämän tuotteen tosin lisäisin vasta lopuksi kasvojen hoidon jälkeen, sillä toivon kasvovedeltä hieman enemmän hoitavia ainesosia. Itseruskettavana tämä kyllä toimii ja onkin puolet Eco by Sonyaa edullisempi. Tämä tuote on myynnissä ainakin Yliopiston Apteekissa.

ASTEITTAIN PÄIVETTÄVÄ

Myös Zuii lanseerasi uusia itseruskettavia tuotteita ja merkin Gradual Tan Face Water* onkin enemmän asteittain päivettävä kuin ruskettava. Itse en huomannut kuin minimaalisen eron ensimmäisen levityskerran jälkeen. On oikeastaan suht helppo päätellä kuinka paljon tietty tuote ruskettaa, kun kurkkaa inci-listaan ja katsoo monentena Dihydroxyacetone on – mitä kauempana niin sitä vähemmän tuote ruskettaa.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

  • Tiina

    Hei,

    Mikä tuo toinen tuote siis on? Tekstissä ei mainittu tuotteen nimeä. Kiinnostaisi kokeilla! 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Tiina! ja uppista.. nyt se on korjattu tekstiin. 😀 Kiitos, kun huomasit. <3

  • Laura

    Moi! Missä vaiheessa kasvojen hoitoa ruskettava kasvovesi kannattaa laittaa? Haluan kokeilla, mutta pelkään katastrofia ja tummaa lopputulosta. 😄

    • Miia Ezen

      Heippa Laura! 😊 Näillä ei tarvitse pelätä tummaa lopputulosta. 👌 Jos pelkää epätasaista lopputulosta, niin voi varmuuden vuoksi hoitaa ensin ihon normaaliin tyyliin ja antaa ihonhoidon imeytyä. Vasta sen jälkeen sitten tällä. Eco by Sonyaa tosin voisin käyttää ihan juurikin kasvoveden sijaan. 😊👌

  • Anna-Riikka

    Suosittelisitko jotain noista tuotteista tuoksuherkälle ihmiselle? Ovatko tuotteet siis kuinka voimakkaasti hajustettuja?

    • Miia Ezen

      Heippa Anna-Riikka! 🙂 Atopik on ainoa, jossa on inci-listalla parfym ja sekin aivan loppupäässä ja itse tuotteen hyvin mieto tuoksu on enemmänkin sellainen hyvin hyvin mieto desinfiointiaineen tuoksu. Eco by Sonyassa tuoksuu taas ripaus itseruskettavaa. Myös Zuiin tuoksu on lähes olematon. En tiedä kuinka vahvat tai kuinka miedot tuoksut ovat hajusteherkälle huono juttu. Näissäkin tuotteissa tuoksu tulee raaka-aineista ja eivät erikseen hajusteista (paitsi Atopik). Toivottavasti tästä oli apua. Näm tuoksu asiat on hieman hankala ilmaista kirjoittamalla.

  • Elina Tuhkanen

    Jos käyttää kasvoveden tapaan, meikinpuhdistuksen jälkeen, uskaltaako sen päälle laittaa yövoidetta? Vai meneekö laikukkaaksi? Vanulapullako laitat?

    • Miia Ezen

      Heippa Elina! 🙂 Itse olen joo laittanut, mutta usein laitan kuitenkin sen normaalin kasvohoitoni ja annan sen vaikuttaa. Tämän jälkeen sitten vasta tämä itseruskettava. Nykyään käytän tosin paljon öljyjä ja öljyn päältä tämä ei oikein imeydy.

  • Mari

    Heippa Miia!
    Haluaisin siirtyä kasvojen hoidossa pelkästään luonnonkosmetiikkaan. Mutta mistä nämä tuotteet tunnistaa? Onko lk:n tuotteissa eroja vai voiko olettaa, että kaikki tuotteet ovat laadukkaita?
    Hämää myös , kun esim. Lumenekin mainostaa ‘niin ja niin monta prosenttia luonnosta’ ja monilla sarjoilla purkin kyljessä maininta ‘vegaaninen’.
    Mä olen ihan hukassa mitä uskoa ja mistä aloittaa. Myös korea kosmetiikka alkanut kiinnostaa, mutta apua..mites sitten ulkomainen luonnonkosmetiikka? Enhän bongaa edes suomalaista!
    Mari

    • Miia Ezen

      Heippa Mari! 🙂 Joo luonnonkosmetiikan tuotteessa on hurjia eroja ja oikeastaan laadukkaat tunnistaa vain inci-listaa lukemalla. 🙁 Ja siis Lumenehan ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta sen varmasti tiesitkin. Voihan mainostaa tuotteitaan vaikka niin, että 80% on luonnontuotetta, mutta joissakin tuotteissa, kuten vaikka kasvovedessä saattaa olla vettä tuo 80% ja onhan vesi luonnosta. Eli näin karkeasti ajateltuna.

      Ja vegaaninen tarkoittaa siis sitä ettei tuote sisällä eläinperäisiä tuotteita – esim. mehiläisvahaa. Eli myös synteettinen kosmetiikka voi olla vegaanista. Ja mä ymmärrän täysin, että oot hukassa. Näin itse asiaan perehtyneenä voin sanoa, että markkinat on täynnä aivan kukkuu tuotteita ja paljon! Testasin mm. pari päivää sitten luonnonkosmetiikan tuotetta katsomatta inci-listaan. Laitoin naamalle ja olin, että herrajumala tässä on vahva tuoksu. Sen jälkeen kurkkasin inci-listaan ja parfum oli listalla todella korkealla. Lisäksi sitä mainostettiin purkin kyljessä isolla, että sisältää aloe veraa, mutta tätä raaka-ainetta oli vaan pieni määrä tuotteessa ja aivan inci-listan loppupäässä. Jos haluan aloe veraa niin haluan sen olevan ekana tai vähintään ensimmäisten viiden joukossa. Eli tuli kyllä huijattu olo!

      Jos kiinnostaa todella silmiä avaava kurssi kosmetiikasta ja sen raaka-aineista ja siis oppia lukemaan inciä niin suosittelen twistbe:n uusi alku ihollesi kurssia -> https://bit.ly/2WDA9QG

      Jos taas haluat vaan ostaa oikeasti hyviä ja laadukkaita tuotteita niin kurkkaa Twistben valikoimista oman ihotyypin mukaan: https://bit.ly/2zcljqH

      Ikävä kyllä markkinoilla on ihan käsittämätön määrä höttöä. Mä tuun kirjottelemaan näistä vielä monta postausta. 🙂

      • Mari

        Kiitos perusteellisesta vastauksestasi! Aihe todellakin kiinnostaa ja noilla twistben sivuilla olen pyörinytkin ja tilasinkin heiltä mm.suosittelemasi aurinkosuojan.
        Odotan innolla postauksiasi ihon hoidosta!

        Uusin päivityksesi osui ja upposi. Minulla on kolmetoista vuotias nuori neiti ja epäpuhtauksia pukkaa. Tähän asti olen hänelle ostanut Madaraa, koska luulin olevan laadukasta luonnonkosmetiikkaa😥
        Kiitos siis vinkeistäsi!

        • Miia Ezen

          Heippa Mari! 🙂 Joo on Madaralla ihan hyviäkin juttuja. Vaikuttavia aineita ai vain ole niin suuri määrä kuin suosimissani tuotteissa ja huomasin jossakin kasovedessä olevan aika paljon kuivattavaa alkoholia. Eli tässäkin on se, että inci-listasta vaan näkee sen mikä on oikeasti hyvää. Hienot paketit tai mainokset usein huijaa ja houkuttelee meitä – minuakin! 🙁

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram