MEIKKIVOIDE IKÄÄNTYVÄLLE IHOLLE x 3

23.01.2024

*Sisältää mainoslinkin.

Aikuisemmalle tai ikääntyvälle iholle toimii lähes aina paremmin ohuempi ja kuulaampi meikkivoide, sillä paksumpi meikkivoide ei enää istu niin kauniisti. Juonteen ja rypyt tulevat helpommin esiin paksumman meikkivoiteen kanssa, joka saa ihon näyttämään helposti kuivalta tai liian meikatulta.

Jos siis tuntuu, että vanha tuttu meikkivoide ei enää toimi, niin tässä on kolme loistavaa vaihtoehtoa.

1. IHOA HOITAVIN LUONNONKOSMETIIKAN MEIKKIVOIDE

KENELLE?

*Lavera Hyaluron Liquid meikkivoide pitää ihon pehmeänä laadukkailla luonnon kasviöljyillä. Lisäksi se sisältää hyaluronihappoa, joka sitoo tehokkaasti vesikosteutta iholle. Mielestäni tämä sopii kaikille paitsi helposti rasvoittuvalle iholle. Erityisen hyvä tämä on herkälle ja kuivalle iholle.

Tämän meikkivoiteen kanssa ihosta tulee upean mehukkaan ja terveen näköinen. Lisäksi ihosta tulee tasainen ja kuulas, joka pysyy päivän loppuun asti.

Peittävyys tässä meikkivoiteessa on yllättävän hyvä ja sanoisin, että yhdellä kerroksella pääsee jo helposti keskipeittävän puolelle. Tämä on myös kerrostettavissa tai vaihtoehtoisesti tätä voi käyttää todella minimaalisesti kevyenä kerroksena.

SÄVYVALINNAT

  • Päivettyneelle tai ruskettuneelle valkoiselle iholle Warm Nude 03. Tämä sävy taittaa vahvasti keltaiseen ja käytän tätä itse alla olevissa kuvissa. Keltaisuus taittaa hyvin ihon punaisuutta ja ohuesti levitettynä ei näytä liian lämpimältä.
  • Talven vaalealle hyvin valkoiselle iholle Natural Ivory 01. Tämä on melko vaalea ja itsellenikin liian vaalea talven vaalealla iholla.
  • Perus talven vaalealle valkoiselle iholle sekoitus sävyjä 03 ja 01 on loistava. Väliin jäävä sävy 02 näyttää melko punaiseen taittavalta, mutta se pitää vielä testata.
  • Sävyt vertautuvat melko hyvin Madara Skin Equal meikkivoiteeseen. Madaran 20 on tässä meikkivoiteesse 01. Madaran 40 on tässä meikkivoiteessa 03.
  • Tummia sävyjä ruskeille ja mustille ihon sävyille ei ole. 😒

2. SILKKISEN KUULAS JA ASTEEN PYSYVÄMPI

KENELLE?

*Idun Minerals Norrsken Pure Mineral Illuminating meikkivoide on kauniin silkkinen meikkivoide. Jo yhdellä kerroksella saa kauniin tasaisen lopputuloksen nopeasti. Lopputulos on keskipeittävä ja satiininen sekä kuulas, mutta ei liian hohtava.

Näistä kolmesta tämä sopii myös hieman rasvoittuvammalle iholle, mutta loistava myös kuivalle iholle. Sanoisinko, että sellainen mahdollisimman monelle iholle sopiva.

SÄVYVALINNAT

  • Itselläni on kokemusta vain sävystä Ingrid, mutta se sopii itselleni talven vaaleana ja myös päivettyneempänä, vaikka päivettyneenä sävy voisi olla hieman tummempi. Laveraan verrattuna se on sävyltään hieman punaiseen taittava.
  • Tämän meikkivoiteen värikarttaa tutkiessani sanoisin, että talven vaalealle melko neutraali sävy on Disa. Päivettyneemmälle vaalealle tai ruskettuneelle taas Embla.

HUOM! Tämän meikkivoiteen nimi saattaa olla harhaanjohtava. Kyseessä ei ole siis luonnnonkosmetiikan tuote. 

3. EXTRAHEHKUA KUIVALLE IHOLLE

KENELLE?

*Shiseido Revitalessence Skin Glow meikkivoide on näistä kolmesta kaikista ohuin ja kuulain. Jos et millään meinaa saada kuivaa ihoasi hehkuvaksi niin valitse tämä. Tähän tuotteeseen sain vinkin Meikkimuijalta.

Tätä meikkivoidetta voi kerrostaa, mutta myös levittää hyvin ohuen ja huomaamattoman kerroksen. Levittyessään tämä on extrakuulas, joten puuteria kannattaa lisätä niihin kohtiin mihin kiiltoa ei halua. Vaikka meikkivoide onkin hyvin kuulas, niin se pysyy yllättävän hyvin koko päivän.

SÄVYVALINNAT

  • Itselläni on ainoastaan sävy 260, joka on loistava valkoisen talvi-ihon sävy. Se on neutraali, joka taittaa asteen punaiseen. Se antaa kuitenkin kivasti iholle lämpöä, eikä ole liian vaalea.
  • Vaikka tämä sama sävy sopii iholleni myös päivettyneenä, niin parempi vaihtoehto olisi 350.
  • Tämä meikkivoide on todella ohut ja siksi moni eri sävy sopii yhdelle iholle. Sävykarttaa googletellessani huomasin myös, että sävyt ovat hyvin lähellä toisiaan ja eroja on todella vaikea huomata.

HUOM! On hyvä huomioida, että yhdelle ihon sävylle sopii usein moni sävy, koska kyse ei ole vahvemmin peittävästä meikkivoiteesta. Kuten huomaat tässä postauksessa, niin itselleni sopii niin Laveran sävy nro 03 kuin huomattavasti vaaleampi Idun Minerals sävy Ingrid. Toki näissäkin suurempi ero on meikkivoiteen pohjasävyssä kuin tummuudessa.

  • Kaisa

    Hienoa kun olet tehnyt ikääntyvälle iholle sopivia suosituksia ❤️ Mikähän olisi hyvä, kevyt meikkivoide ikääntyvälle rasvoittuvalle iholle, joka kiiltelee helposti päivän mittaan? Ja mistä tiedän minkä pohjasävyinen meikkivoide sopii just minulle?

    • Miia Johansson

      Heippa Kaisa 😊 En huolisi pohjasävyn kanssa kevyiden meikkivoiteiden suhteen. Niin kuin tässä postauksessa huomaa, toimii yhdellä iholla niin lämmin kuin viileämpi.

      Tässä hyvä ohut meikkivoide, joka sopii myös rasvoittuvammalle iholle:

      https://miiajohansson.com/miian-suosikit/loreal-true-match-nude-meikkivoide/

      Ja tietty kannattaa katsoa, että ihonhoito on kunnossa, ettei rasvoittuminen johdu siitä. ❤️

  • Essi

    Millä levität meikkivoiteen kasvoille? Ja voisiko saada joskus jonkun postauksen hyvistä peitevoiteita, joilla saisi jopa tummat silmänaluset piiloon ilman, että kertyisi juonteisiin + kikat näihin? 😍

  • Heli

    Kiitos hyvästä postauksesta! ❤️ Osaatko sanoa, mikä Shiseidon sävyistä vastaisi lähimmin Estee Lauderin Double Wearin Ecrua?

    • Miia Johansson

      Findation.com näyttää sävyä nro 210, mutta en oo varma, kun en pysty vertailemaan. Mutta kun katsot noita Shiseidon sävyjä vaikka Googlen kautta niin ne vaaleimmat sävyt on kaikki tosi lähellä toisiaan ja kun on kyse kevyestä meikkivoiteesta, niin sävyssä ei tarvi olla niin tarkka muutenkaan. Ja siis on sitten TOSI erilainen ja erilaiselle iholle kuim Estee Lauder Double Wear. Sanoisinko jopa, että toistensa vastakohdat. 😃

  • Markit

    Heippa; Todella mukavaa, kun taas huomioit erityisesti vanhempia lukijoita 🌹. Tuo Shiseidonin meikkivoide vaikuttaa kovasti samalta kuin aikoinaan suosittelemasi Sensai Luminous Sheer Foundation. Se on minulla edelleen käytössä, ei tarvitse välttämättä laittaa koko kasvoille, ainoastaan sinne, mistä jotain haluaa peittää. Eikä puuteria kuin vähän vaan kuten neuvot. Tätäkään ei oma järki älynnyt, vaan ihan turhaan huiskin koko kasvoille. Katsoin nuo peitevoidesuosituksesi ja Maybelline oli edelleen mukana
    On minustakin tosi hyvä ja helppo laittaa.
    Kiitos tästä jutusta. Kyllä näitä vaan tulee luettua edelleen. Vaikka aihe voi olla joskus käytetty, niin esim tuotteita tulee koko ajan uusia. Ja edellinenkin postaus oli tosi mielenkiintoinen. E202, kaliumsorbaatti on pistetty tarkkailuun, koska välillä on selittämättömiä kutinoita ja näppyjä.
    Ja hei, mukavaa vuotta 2024. Kiva kun olet täällä ❤.

    • Miia Johansson

      Heippa Markit 🙂 Sensai Luminous Sheer on joo kanssa tosi juoksevaa, mutta ei ehkä niin hehkuva iholla. Jotain samaa näissä kyllä on. 🙂

      Ja ihanaa kun SÄ oot täällä mukana jo varmaan kymmenisen vuotta! 😀

      • Markit

        Kiitos tiedosta. Pitää katsastaa, kun Sensai loppuu. Iho kun ei nuorennu eikä paksuunnu, kun vuosia tulee
        😊

  • Nalana

    Mahtavat tuotevalinnat postauksessasi!
    Muistan sinun jo aiemmin kehuneen Laveran aiempaa versiota meikkivoiteesta, mistä syystä ostin syksyllä tämän postauksessa mainitun. Aivan mieletön meikkivoide, joka todella ansaitsee lisähuomionsa! Madaran Skin Equal oli hyvä, mutta tämä oli minulle vielä parempi. Syynä saattaa olla minulle paremmin sopiva sävy. Olen erittäin vaaleaihoinen ja varsinkin kaulani on melko kellertäväsävyinen. Sävy 01 on minulle sopiva 3/4 vuodesta. Suuri peittokyky yllätti ja se johtunee juuri sinunkin mainitsemasta lämpimästä pohjasävystä.

    • Miia Johansson

      Jee 😍 ihanaa, että tykkäät. Ja siis tää Lavera on kyllä yllättävän pigmenttistä myös, vaikka onkin sinänsä kevyt. Tosi erilainen.

      Se vanha Lavera oli muuten kanssa kiva. En vaan enää muista sitä yhtään, että miten vertautuu tähän uuteen. Muistan, että tykkäsin laittaa aina sen, jos meikin piti pysyä kuulaana ja hyvänä koko päivän.

  • Pauliina H

    Lavera oli kovasti kehuttu jo tullessaan. Hankin sen. Luoja miten rasvainen! Ja se tuntuu iholla! Minusta kuulas ei kuvaa sitä lainkaan. Rasvainen ja mehukas kyllä. Plussaa siitä, että ei keräänny mihinkään kohtaan ja se kestää. Mutta rankan puuteroinnin se vaatii jotta ei tartu vaatteisiin ja että sen saa pysymään paikallaan . Mutta kun ikääntyvälle se liika puuterointikaan ei ole hyvästä. Lorealin nude onkin sitten Ihan toista maata, ei tunnu missään ja on lähes täydellinen. Tykkään kyllä Maybellinen skin Tintistäkin, se on kuulas. Ei rasvainen. Täytyy koettaa näillä pakkasilla käyttää tuo Lavera, kun ilma kiristää ihoa. Paitsi että mönjä nää pipoon kiinni 😕 Shiseido kuulosti siltä, että pysyn kaukana siitä!

    • Miia Johansson

      Heippa Pauliina 🙂 No onpas harmi, ettet tykännyt Laverasta. Se tosiaan on super hoitava meikkivoide. L’oreal nude on munkin mielestä loistava meikkivoide ohuen koostumuksensa vuoksi, mutta jos iho on tosi tosi kuiva niin se ei ehkä ole oikea valinta. Se on yksi harvoista ohuista meikkivoiteista, joka sopii myös hieman rasvaisemmalle iholle. <3 Tässä siitä plussat ja miinukset, jos joku haluaa lukea: https://miiajohansson.com/2021/11/uusi-ohut-ja-pysyva-meikkivoide/

  • Mari

    Kiitos! Viimetalvena lääkehoidon yhteydessä ihosta tuli hilseilevä, ja kiristelevä, olin kauhuissani mitä teen.
    Opiskelin sivuiltasi extrakuivaihoiselle sopivat tuotteet olemassaolevien lisäksi; hoitonesteen, balmin ja Laveran meikkivoiteen, jonka alle balminkin laitoin. Iho parani alle viikossa.
    Tämä meikkivoide jäi jatkuvaan käyttöön, toimii aikuisella melko normaalilla ihollani myös kesällä. Sävyä en edes vaihtanut, laitan niin ohuen kerroksen.
    Kiitos sinulle Miia 🌟

    • Miia Johansson

      Ooh wau! <3 Onpa niin ihanaa kuulla, että jutuista on ollut apua. Tämä on se tärkein palaute ja jonka vuoksi työtäni teen.

  • Tuuli

    Kiitos perusteellisesta postauksesta!

    Oma vinkki, Smashboxin Halo tinted moisturizer vaikuttaa samantyyppiseltä kuin nämä, on siis juokseva mutta yllättävän peittävä “seerumimeikkivoide” (kiitos Meikkimuija).

    Light neutral on punapohjainen ruskettunut sävy, kumma kyllä menee minulle tosi hyvin kesällä (olen keltapohjainen). Light keltapohjainen vaalea talvisävy.

    En tarvitse niin paljoa peittoa niin ohennan voiteen sy-voiteella, mukavasti taittaa silti ihon punoittelua pois. Täydellinen “ei meikkiä” meikkiin, toimii minun kuivahkolle iholle.

  • A.K

    Hyödyllinen postaus jälleen!😊 Kiva kun edelleen kirjoitat blogia/sivustoa,kun monikaan ei välttämättä ole instagramissa mukana tai ainakaan itse en ole 🤭 On ilo lukea postauksia ja niitä aina odottaa 💎
    Oisko hiustuote postausta pitkästä aikaa? Kiinnostaa mitä tuotteita (shampoo,hoitoaine,tehohoito jne.) käytät? Onko suosikit vaihtuneet? Katsoin kuvista,että olet saanut upeat pitkät hiukset ja sama projekti menossa täälläkin..Mukavaa talven jatkoa sulle 🤗❄️

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 Joo, mulla onkin alkamassa hiustuotteiden testailut tässä hiljalleen. Sitä tulee varmasti tässä talven/kevään aikana. Ihanaa talven jatkoa sullekin! 🙂

  • Jenna

    Jos pitäisi valita lemppari näistä, mikä se olisi?😊

    • Miia Johansson

      Tähän on ihan tosi vaikea vastata, kun riippuu niin ihosta ja toiveista. Mutta jos puhun vaan omasta ihosta, niin silloin valitsisin Laveran, kun tuntuu, että iho on extrakuiva ja vaatii paljon kosteutusta. Jos taas iho melko normikunnossa, niin silloin Idun Minerals. Omalle iholle Shiseido on taas ehkä huonoin, koska mun iho alkaa kuivuudesta huolimatta helposti kiiltelemään. Mutta Shiseido taas sopii ihanasti tosi kuivalle, josta puuttuu se hehku ja myös reilusti aikuisemmalle iholle, joka vaatii todella ohuen koostumuksen. 🙂

  • Tiina

    Heips, kävin testiin Laverasta sävyt 01 ja 02. 03 näytti todella tummalle. Mutta onpa tosiaan paksua tavaraa ja tarvitsee todella vähän. Taitaa tulla uusi suosikkini jos vaan kestää kasvoilla 😊 ihanan hehkun antaa kasvoille.

  • Ullis

    Hei Miia, kiitos taas hyvistä vinkeistä!

    Tuo Lavera houkuttelisi, mutta emmin hyaluronihapon takia. Olen huomannut, että ihoni ei kestä sitä päivittäisessä käytössä – tosin määräkin varmasti vaikuttaa. Hyaluronihappoa on tosi monessa tuotteessa nykyään. Esim Madaran Skin Equal on tosi ok satunnaisesti käytössä, mutta parinkin päivän peräkkäin käyttäminen saa itselläni ihon hilseilemään ja kuivumaan. En tiedä, olenko erityisen herkkäihoinen, kun en juurikaan ole kuullut muilta herkistymistä ko aineosalle.

    • Miia Johansson

      Heippa Ullis 🙂 Mietin, että voisiko kyseessä ollu jokin toinen ainesosa kuin hyaluronihappo? Se ei siis ole verrattavissa happoihin niiden perinteisessä mielessä, kuten vaikka esim. BHA-happo. Hyaluronihappo on siis ainesosa, joka sitoo vesikosteutta ihoon eikä esim kuori sitä. Mietin vaan, että nimeomaan hilseilyä ja kuivumista en uskoisi sen aiheuttavan, mutta tietenkin voihan sekin olla mahdollista, jos sille ainesosalle on herkistynyt. Mietin, että voisiko syyllinen kuitenkin olla hajusteet. Vai onko sulla tutkittu, että se olisi juuri hyaluronihappo?

  • Patricia

    Kiitos hyödyllisestä postauksista! 🤗 Mulla aina iho kuivuu meikkivoiteesta ja uskon että tuo Shiseidon voisi toimia mulle. Osaatko sanoa onko siinä hajustetta mukana? Monesti meikkivoide jossa on hajusteita aiheuttaa mulle pod-ihottumaa.

  • Heli Karvali

    Moi
    Millä saisin vaihdevuosien aiheuttaman kasvojen hikoiluun apua? Hikoilevat alueet silmänaluset ja nenän seutu, ei punastumista.Ihotyyppini on kuiva. Olen kokeillut monia eri kosteusvoiteita, hikoilen kaikki pois, osa varmaan ehtii voiteesta imeytyä ennen hikoilua. Käytän Jane Iredalen glow meikkivoidetta. Kesällä tulossa parit juhlat ja toivoisin meikkini kestävän.
    T: Maarit 50

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 Silloin kun ihonhoitoasiat tulevat selkeästi sisäisestä kauneudenhoidosta, niin suosittelen lämpimästi olemaan yhteydessä Twistben chattiin heidän sivuillaan. Pääset sinne tästä: * https://adtr.co/m0A9qR

      Mulla valitettavasti rajoittuu osaaminen vain kosmetiikan puolelle ja siinä tuotteet hikoilua vastaan ovat hyvin rajalliset. 🙁

  • Veera M

    Moikka ! onko sulla antaa vinkkiä meikkiä ennen laitettavaan kosteuttavaan balmiin ? Babe balm on ilmeisesti lopettu ja se oli pitkään mun lemppari 🙁 Mulla ei kasvoöljy ja kasvovesi ole riittänyt yksistään antamaan hyvää pohjaa meikille, tuntuu että se ei asetu kunnolla. Mulla siis kuivarasvainen iho, käytän laponien putsareita, kosteuttavaa kasvovettä ja alteyan ruusunmarjaöljyä.

    • Miia Johansson

      Heippa Veera 🙂 Nää c/o Gerdin balsamit on ihania. Esim. tämä sopii oikeastaan joka iholle: * https://adtr.co/gUGSpf

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram