#MUUTOSMAANANTAI – aikuisen naisen heleä päivämeikki

02.03.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Tämän viikon muutokseen asteli Kirsi! Olen niin innoissani erityisesti tästä muutoksesta, koska hän on anoppini! Kirsillä oli oma meikki jo kasvoilla ja siihen kuuluu normaalisti ripsiväri, todella kevyt rajaus ja hieman poskipunaa. Päätin siis jatkaa meikkiä Kirsin omasta meikistä. Hän ei pidä vahvasta meikistä, joten halusin tehdä tästä hänen näköisensä meikin, jota hän voi käyttää niin arjessa kuin juhlassakin.

Muutosmaanantait kehittyvät pikkuhiljaa teidän palautteiden perusteella ja myös sen mukaan kuinka opin videoimaan näitä Instagramiin. Yhden naisen tuotanto kiittää palautteesta. 😀 Huomioikaa kuitenkin, että seuraavan viikon muutos on kuvattu vanhaan tyyliin, koska kuvasin neljä kappaletta muutoksia samana päivänä. 

6 TÄRKEÄÄ ASIAA AIKUISEN NAISEN MEIKISSÄ

  1. Kaikista tärkeintä on kuulas iho. Aikuiselle naiselle voi useimmiten käyttää ainoastaan hyvin ohuita meikkivoiteita. Jos olet nuori ja olet joskus päässyt meikkaamaan yli 50-vuotiasta, niin olet varmasti yllättynyt kuinka helposti meikkivoide näyttää kakulta ja korostaa juonteita. Myös maskeerauskoulussa aikuisen naisen meikki koituu monelle kompastuskiveksi. Ihosta pitäisi saada sen näköinen, että siinä ei oikeastaan näy meikkivoide ollenkaan.
  2. Jos huulissa käyttää vahvempia sävyjä, niin silloin rajauskynä on ehdoton. Muovisessa varressa tulevat rajauskynät ovat pysyvämpiä eivätkä karkaile niin helposti juonteisiin. Sävyinä huulilla kannattaa käyttää mahdollisimman raikkaita sävyjä.
  3. Kannattaa suosia mahdollisimman paljon voidemaisia tuotteita, koska puuterimaiset tuotteet korostavat eniten juonteita. Eli esimerkiksi voidemainen poskipuna ja/tai aurinkopuuteri on paras ratkaisu.
  4. Puuterointi kannattaa jättää minimiin, jos käyttää sitä ollenkaan. Kirsille lisäsin vain hieman puuteria kasvojen keskiosiin pienellä häivytyssiveltimellä.
  5. Kulmakarvoja ei kannata tehdä liian vahvoiksi, sillä ne saattavat tehdä aikuisen kaunottaren tuiman näköiseksi.
  6. Vältä hohdetuotteita kuten helmiäistä luomiväriä, glitteriä, puuterimaista hohdetuotetta poskilla, koska nämä korostavat juonteita. Voidemainen hohdetuote ilman glitter-hippusia on poikkeus.

KIRSIN MEIKISSÄ KÄYTETYT TUOTTEET

SILMÄMEIKKI:

  • Kaikki mahdolliset voidemaiset tuotteet ovat aikuiselle naiselle loistavia ja samaa pätee myös luomiväreihin. Käytin Kirsillä H&M:n voidemaista luomiväriä sävyssä Countess. Kirsillä on jo kaunis oma sävy luomilla, jonka huomaa ennen kuvasta ja halusin vain hieman korostaa sitä. Jokin tummempikin voisi tähän sopia, kuten *MACin Paint Pottien kauniit sävyt.
  • Rajaukseen käytin Joe Blascon voidemaista ruskeaa rajaustuotetta.

KASVOMEIKKI:

  • Ihon valmistelu kosteuttamalla on todella tärkeää, joten laitoin pohjalle kosteuttavan *Bybin kasvoveden ja sen päälle kuivalle iholle tarkoitetun *Bybin tehokosteuttavan balsamin, joka teki Kirsin ihosta aivan ihanan kuulaan ja pehmoisen.
  • Käytin kuivalle iholle sopivaa *Zuiin LUX Luminescent kevyttä ja kosteuttavaa meikkivoidetta. Aikuisella naisella on aina parempi käyttää asteen tummempaa kuin vaaleampaa meikkivoidetta. Kun käytetään ohuempia meikkivoiteita, niin ne antavat sävyissä paljon paremmin anteeksi kuin paksummissa. Ette ehkä videolta uskoisi, että käytän itse samaa sävyä Driftwood, jota laitoin Kirsille, koska olen huomattavasti tummempi koomisten itseruskettavieni vuoksi. Aikuisen naisen meikkivoiteista on tulossa juttua seuraavassa postauksessa.
  • Punaisuuden peittää kauniisti Joe Blascon special red ja silmien alle laitoin hieman *Bohon neutraloijaa sävyssä 07 (ei näkynyt stooreissa) ja saman merkin *peitevoidetta sävyssä 02.
  • Poskipunana toimi *Kjaer Weis voidemainen poskipuna.

HUULET:

KUKA SITTEN ON AIKUINEN NAINEN?

Meikkimaailmassa aikuinen nainen on yli 50-vuotias. Kuitenkin se riippuu niin paljon ihosta. Joskus oman ikäisilläni 38-vuotiailla voi olla jo sen verran juonteita, etteivät hohdemaiset luomivärit sovi ja vähänkään paksumpi meikkivoide näyttää kakulta sekä korostaa juonteita. Eli sinänsä tarkkaa ikärajaa on vaikea sanoa.

Aika kaukaa haettu esimerkki on Netflixissä esitettävän Love Is Blind – sarjan 34-vuotias Jessica, jolla on melko ryppyiset silmät ja hänen käyttämä hohdeluomiväri korostaa juonteita melko pahasti. En siis halua olla ilkeä, mutta haluan puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Esimerkiksi Kirsillä on niin siloiset luomet, että hänelle jopa voisi laittaa helmiäistä liikkuvalle luomelle.

  • Eve

    Oikein raikas meikki ja ihana lopputulos! Sinulla on kaunis anoppi ja videoilta välittyi lämmin henkinen tunnelma 😊 Levititkö tuon meikkivoiteen Real Techniquesin contour brushilla? Olen käyttänyt buffing brushia enkä saanut mielestäni lopputulosta 🙁

    • Miia Johansson

      Joo, countour-sivellintä tykkään käyttää näiden ohuiden meikkivoiteiden kanssa. 😊

      • Miime

        Minä taas tykästyin Beautyblenderiin – eikä!!
        Oikeesti, Miia, et usko, miten ohutta jälkeä sain, kun laitoin pisaran otsalle, poskille, leukaan ja nenään. Tulos oli todellakin second skin effect 😲😲😲.

        Minä, joka suhtaudun melkein kaikkeen epäillen, kuten hehkutettuun Beautyblenderiin. Kun en pure mtään nielemättä.
        No, mutta, en jaksa koko ajan pestä niitä, siksi päädyin takaisin RT-siveltimiin. (Helpompi pestä ja kestää hyvin, kun huolehtii siveltimen puhtaudesta.)

        Tässäkin teen juuri noin kuin yllä kuvasin – yksi pisara otsalle, poskille, nenälle ja leukaan ja tulos oli ihan jes. Muita peiteaineita, värinneutraloijia en käytä kuin hippusen silmien alle tummempiin kohtiin.
        EIKÄ puuteria silmien alle, ainostaan siihen kohtaan, jossa ihon rasvaisuus alkaa puskea ja liuottaa meikkiä pois.

        Sulla on hyvin viehättävä anoppi ❤️❤️❤️ minä tykkään😃

  • PjN

    Niin kaunis anoppi sulla! Mitkä silmät, wau! Ja iho ja oikeastaan kaikki!
    Helppo meikatakin, kun ei tosiaan paljoa tarvi!
    Mun mielestä tässä näki nyt erityisen selvästi luonnollisten, mutta erottuvien kulmien, punaisuuden peittämisen ja poskipunan merkitys.
    Ei paljoa, ei isosti, mutta lopputulos kiittää!

  • Eeva

    Moikka!
    Lempeän oloinen anoppi sulla,voin ihan samaistua tähän kuvaan.Mua nauratti ne tuiman näköset tummat kulmat se on ihan totta.Luonnollisuus on valttia vanhetessakin ja persoonallisuus on saa tulla ekana.
    Mulle on tärkeää 3 asiaa kulmat ripsari ja huulipuna.Nyt oon jo tottunut siihen isontavaan peiliin eka aamuna aattelin voi ei vika ostos.

  • Miime

    Miia🌹
    Miten ihastuttava malli sinulla♥️♥️♥️

    Näitä lisää, kiitää hän😄☀️☀️☀️

  • Susanna

    Tosi nätti anoppi! 🤗 Vaikka ite olen paljon nuorempi, niin silti mielenkiintoista katsoa tämmöistäkin stooria ja opin taas uutta! 😃

  • T

    Minun mielestä tämä oli tähän mennessä onnistunein muutosmaanantain meikki ja storyt! Niin kaunis ja raikas meikki ja tosiaan ihana nähdä tulos, missä ei ole tarvinnut “pakkeloida” koko kasvoja vaan kevyempi ehostus riittää 😊 aiemmin storyt oli vähän hakemista ja kokeilemista, mutta tässä huomasi jo hyvän ja rennon otteen! Ehkä myös tuttu meikattava teki tästä rennomman 😊 mukavaa kevään alkua!

    • Miia Johansson

      Kiitos T! 🙂 Edellisissä videoissa ja kuvissa hämää se, etten ollut ottanut malleista kunnon kuvia ja siksi iho näyttää pakkeloidulta, kun ne oli otettu vaan kännykän kameralla. Mutta tottahan sekin, ettei tosiaan meikkivoidetta tarvitse aina laittaa koko kasvoille. 🙂 Koitan joo kokoajan parantaa videoiden kuvausta ja osaamista. 🙂

  • Anne

    Kaunis anoppi ja ihanan raikas meikki! Nuo kulmat 👌🏻
    Lisää vaan näitä!

    • Miia Johansson

      Hän on tosiaan kyllä niin kaunis. Kesään asti koitan ainakin tehdä näitä ja katson sitten sen jälkeen, että onko nämä kaiken sen ajan ja vaivan arvoisia. 🙂

  • H

    Heippa! Tulee nyt hieman väärään postaukseen tämä kommentti, mutta toivon, että tavoittaa sinut!

    Onko sinulta vielä tulossa/suunnitelmissa boxia lempparituotteistasi? Olisi todella huippua, jos tulisi ja sama sisältökään ei haittaa, sillä tuotteet ovat jo käytetty loppuun.. 🙂

    Kiitos työstäsi jota teet, saa mukavasti arjen unohtumaan, kun lueskelee sinun somea ja blogia. Olet todella aito ihminen ja hienoa nähdä, että “julkisuus” ei ole nostanut sinun päätäsi pilviin. Teet asioita ja esimerkkejä meitä tavallisia naisia varten ja näin ollen monien on varmasti helppo samaistua sinuun. Kaikkea hyvää sinulle, äläkä anna negatiivisten ihmisten vaikuttaa sinuun!

  • Johanna

    Hei, mikä kulmaväri on anopilla ja mikä sävy? Itse etsin nyt uutta kulmaväriä, kun hiukseni ovat teräksenharmaat ja iho keltapohjanen. Onko suositusta?

  • Miup

    Tämä muutos on ollut ehdottomasti tähän astisista paras! Vaikka kuvissa muutos ei niin järisyttävä olekkaan. Pidän siitä, että juurikin muuttujan omasta tekeleestä taiotaan pienillä, mutta merkittävällä, muutoksilla uusi upeampi lopputulos. Tämän saman hän pystyy itsekin myöhemmin toteuttamaan. Näitä muutoksia lisää!

  • Saara

    Kaunis anoppi sulla ja kertakaikkiaan ihana meikki tuli! Täytyy näyttää äidille tämä että saa hänkin inspistä meikkiin 🙂

  • Markit

    Heippa; Olen tällaista niin odottanut! Ihanaa kun sait malliksi aikuisen naisen, johon voi itse samaistua, sinä Miia kun olet siihen liian nuori, vaikka symppis oletkin 😄.
    Kirsi-anoppisi on valtavan kaunis ja niin viisaan ja lempeän näköinen. Miten pieni meikkimäärä riittääkään, vähän vaan korostetaan ja pikkuisen peitetään. Kun häntä katsoo, niin en edes osaa kuvitella vahvaa meikkiä. Ja tuo listasi ohjeista ja käytetyistä meikeistä …pitääköhän oikein printata, etten hävitä? Siinä oli niin paljon hyödyllisiä neuvoja. Olen niin innoissani!😄
    Kiitos Kirsi-anopille, kun tulit malliksi, Miialla kun on meitä varttuneempia tyttöjä paljon lukijoina. Kiitos Miia ❤

  • Jane

    Kiitos! Näitä olen odottanut kun ikä alkaa kohta viitosella. Lisääkin saa tehdä 🙂

  • Tia

    Mahtava muutos. Hän on luonnonkaunis. Punaisuus pois, kulmat kuntoon ja huuliin väriä ja ihan täydellinen. Ei hän muuta tarvii niin kaunis aikuinen nainen. Toki silmämeikki on super kaunis ja luonnollinen. Mutta siis olen yllättynyt miten vähällä tämän ikäisen naisen saa näin upeaksi. Mitä enemmän ikää, sitä paremmalta huulipuna näyttää kun se puna on valittu oikein niinkuin tässä. Upeaa työtä.

  • Sandra

    Hei!
    Ihana postaus! Olen kaivannut juuri tällaista!
    Itselle on 40 tullut mittariin ja vaikka olen aina hoitanut ihoa niin kyllä vaan ne rypyt ilmestyvät silmiin ilosta 🙂
    Minulla on pitkään olleet huolena luomivärit. Silmämeikissä en voi tosiaan helmiäisiä käyttää, korostavat silmien naururyppyjä ja muita silmien juonteita.
    Sitten nuo matat luomivärit tuntuvat hirveän vaikeilta, kuivattavat luomia yhtä näkyville rypyille kuin helmiäiset tai silmät näyttävät siltä kuin olisi mustelmat, näin tavikselle olevinaan kovin vaikeaa.
    Olen vaaleahiuksinen omalla värillä, kauniisti harmaaraidoittunut pää jo. Tykkään kylmistä sävyistä meikeissä, sopivat iholleni parhaiten. Ehkä voidemaiset, sormin levitettävät luomivärit olisivat vastaus. Osaisitko neuvoa merkkejä? Tekisi mieli heittää kaikki roskiin, erityisesti lahjaksi saatu Too Faced paletti Chocolate Bon Bon on kunnostautunut kiusaamisessani…

  • Laura

    Mitä Kirsi itse tykkäsi meikistä? Koki sen omakseen? Onko hänen oma meikkaaminen nyt vinkkiesi myötä muuttunut?
    Kaunis lopputulos!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram