TOP 5 IHONHOITOTUOTTEET VUONNA 2019

01.01.2020

*Sisältää mainoslinkin.

Vuonna 2019 ihonhoitorutiinini meni täysin uusiksi. Olen oppinut lukemaan inci-listoja ja nyt tiedän mitä kasvoilleni laitan. Ennen ihonhoitoni oli sitä, että kiinnostuin tuotteista mainosten ja vaikuttajien kehujen perusteella. Lätkin naamalleni mitä sattuu. Vuonna 2019 olen ollut aivan järkyttynyt siitä mitä höttöä meille myydään ja miten mainostajat saavat meidät uskomaan mitä uskomattomampia väitteitä heidän tuotteistaan. Suurin tehtäväni onkin jakaa tätä tietoa, kertoa totuus ja suositella teille hyviä tuotteita, joilla saa tuloksia.

Pidempään minua seuranneille nämä viisi tuotetta ei varmasti ole mitään ylläreitä – olen puhunut näistä paljon.

PUHDISTUSBALSAMI

Aikaisemmin käytössäni oli vedellä emulgoituva puhdistusöljy, mutta olen siirtynyt kokonaan puhdistusbalsameihin. Olen huomannut niiden olevan ainakin omalle iholleni paljon hellävaraisempia. Puhdistusbalsami hierotaan kuiville kasvoille ja sitä pyöritellään iholla kunnes kaikki meikki ja lika on kunnolla sulanut. Tämän jälkeen vasta lisätään vettä ja tuote huuhdotaan pois. Viimeisimpänä käytössäni on ollut *Evolven puhdistusbalsami.

Evolven lisäksi *suomalaisella Flowlla on loistava puhdistusbalsami, mutta brändin toimitusvaikeuksien vuoksi en ole saanut sitä vähään aikaan käsiini. Nyt tuotetta tosin taas saa ja alan Evolven sijaan suosimaan suomalaista. Molemmat ovat todella hyviä tuotteita, mutta Evolve huomattavasti edullisempi.

LUE MYÖS: Kasvojen puhdistus – yksi tärkeimmistä asioista ihonhoidossa

KOSTEUTTAVA KASVOVESI

Kaikista kosteuttavin kasvovesi, jonka olen löytänyt, on *Bybin Mega Mist. Tämän avulla voi sanoa pintakuivuudelle heipat. Ihmettelen, jos mitään yhtä hyvää tulee vuonna 2020 vastaan. Muistathan, että kosteuttavaa kasvovettä ei lisätä pumpulin avulla vaan laitetaan suoraan kasvoille.

LUE MYÖS: Miten eroon pintakuivuudesta?

VUODEN “GAME CHANGER”

Vuonna 2019 tajusin, etten voi enää elää ilman kasvoöljyjä. Olen aina katsonut niitä nenän vartta pitkin ajatellen: “Ne ei imeydy ja ne tekevät ihostani entistä rasvaisemman.” Kuinka väärässä olinkaan omien olettamuksieni ja huonojen öljykokemusteni kanssa.

Suomalainen Fiini on tehnyt aivan mielettömän *kaura-tyrni öljyseerumin. Tästä tuotteesta hyötyy todella moni eri ihotyyppi. Se on todellinen superkosteuttaja ja se sopii niin atoopikolle, herkkäihoiselle, sekaihoiselle, ikääntyvälle iholle kuin myös pintakuivalle iholle. Itse käytän tätä aina iltaisin, kun iho on vielä hieman kostea kasvovedestä. En yleensä laita tämän alle kosteusvoidetta, koska öljy riittää mainiosti.

Mistä tunnistaa näin pääpiirteittäin hyvän kasvoöljyn? Tämä on helppo – siinä on sitä itseään, eli hyviä öljyjä. Esimerkkinä tämän lemppariseerumini inci: Avena sativa kernel oil (kaura), Simmondsia chinensis seed oil (jojoba), Hippophae rhamnoides seed oil (tyrni), Tocopherol ( E-vitamiini)

PARAS TUOTE EPÄPUHTAUKSIIN

*Apeironin jojoba-teepuuöljy taistelee epäpuhtauksia vastaan kuivattamatta ihoa. Tämä on epäpuhtaan ihon unelmatuote. Itse käytän tätä myös paikallisesti valillä ilmestyviin finneihin ja saan ne rauhoittumaan paljon nopeammin. Hintakin on vain 14,90€ ja tuote todella riittoisa.

LUE MYÖS: Kasvoöljyt, jotka toimii

PARAS KUORINTA

Tässä kuorinnassa on samassa naamio, entsyymikuorinta sekä hellävarainen raekuorinta. *Bybin Smooth & Sooth on täynnä laadukkaita raaka-aineita ja se tekee ihosta todella pehmoisen. Itse en tosin osannut alkuun tätä käyttää ja siksi kuorinta oli pitkään käyttämättömänä kaapissa. Lopulta tajusin, että tuote levitetään kosteille kasvoille ja se vaan pitää osata levittää kunnolla joka puolelle.

LUE MYÖS: Kasvojen kuorinta – yleisimmät virheet

Onko teillä joitakin supereita ihonhoitolöytöjä tältä vuodelta? 

P.S. Tämän lookin tein viime viikolla Instagram-stooreissa. Kannattaakin ottaa stoorit seurantaan, sillä teen siellä joka viikko erilaisia minitutoriaaleja.

  • Taina

    Moi! Kuinka kauan sinulla kestää tuo megamist kasvosuihke? Olen arastellut sen ostamista tuotekoonnvuoksi, vaikka haluaisin kokeilla sitä..

    • Miia Johansson

      Hmm.. no mä käytän ja kerrostan sitä aika rohkeasti, joten sanoisin noin 3kk. Ei siis ole kaikista riittoisin kasvovesi.

  • Susanna H

    Tilasin tuon Bybi Mega Mistin kun sitä oli hypetetty niin paljon, mutta sen haju oli niin etova, että luulin tuotteen olevan pilalla. 🙁 En tiedä oliko, mutta käyttämättä jää, kun tuote aiheutti myös jonkinlaista ihottumaa.

    Kiitos Miia blogistasi ja Insta-päivityksistä, niistä on ollut paljon iloa ja apua. Onnea uudelle vuosikymmenelle!

    • Miia Johansson

      Heippa Susanna! Sun kannattaa ehdottomasti kysyä myyjältä tuosta, koska tuoksun ei kyllä pitäisi olla etova. Toisaalta luonnontuotteet vii alkuun tuntua eri tuoksuisilta, mutta tässä ei kyllä ole vahva tuoksu, joten ehdottomasti myyjään yhteys. 😊👌

      • Emmi

        Hei, mulla sama juttu tuon kasvoveden kanssa! En kuvailisi ehkä tuoksua etovaksi, mutta pahalle kyllä haisee. Yritin kovasti miettiä miten sitä hajua kuvailisi ja ehkä muistuttaa oluen hajua 😅

        • Miia Johansson

          Okei 😃 no mä testasin vielä miehellä ja hän sanoi, että tuoksuu vaan jollekin miedolle ja ei osaa sanoa mille. 🤔 mulla ainakin alkuun tuoksui oikeastaan kaikki luonnon tuoksut jotenkin oudolle, joten vahvasti veikkaan, että tämä on syynä. 🤔😊

        • Jen

          Itselläni oli sama kokemus tämän tuotteen kanssa. Suorastaan järkytyin, miten tämä voi olla niin pidetty. Todella tunkkaisen ja vanhanaikaisen hajuinen. Ihmettelen suuresti, miten kukaan voi laittaa tuollaista kasvoilleen, vaikka muuten olisikin hyvä tuote? Itse en pysty käyttämään edes jaloissa, kun haju niin voimakas.

          • Miia Johansson

            Heippa Jen! Vitsit onpa ihan superharmi! Mä tutkin nyt asiaa ja katsoin mitä kommentteja ihmiset on muualla jättäneet tästä tuotteesta. Tuntuu olevan tuoksusta monta mielipidettä. Mä olin taas ite niin “järkyttynyt”, että miten joku voi pitää tuoksua vahvana, kun se on mielestäni niin mieto. Mutta hajuasioista ei voi kiistellä. <3 Tutkin vielä tuotteen incin uudelleen ja hajusteita se ei sisällä.. eli tuoksu tulee tuotteet raaka-aineista itsestään.

          • Minna vaan

            Samaa mieltä edellisten kanssa. Haju on ihan kamala! Lapsenikin sanoo, että hyi, äidin naama haisee. Muuten tuote on hyvä ja aijon ostaa uudelleenkin.

          • Miia Johansson

            Heippa Minna! 🙂 Siis mun oli pakko kysyä tätä muulatakin ja kuulemma jotkut sanoo tuoksun olevan kamala.. no niin kuin tekin. 😀 Mun mielestä taas tuo Apeironin öly vois olla sellainen, joka jakaa mielipiteitä tuoksussa. Mutta näköjään näinkin suuria tuoksumielipiteitä on. Joidenkin mielestä kamala ja joidenkin mielestä mieto. 😀

  • Saana

    Moi! Huomasitko jo, että Prime timen ja teepuuöljyn linkit menee virheellisesti tuohon kaura-tyrniin… Hyvää uutta vuotta 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Saana.. uppista.. korjaan asian. Kiitos 😊

  • Päivi

    Kysyisin vähän ohi tästä, mutta miten niitä Bybin boosteria käytetään? Sekoitetaanko ne johonkin vai ihan siltänsä kasvoille?
    Tuo Apeironin öljy menee ostoslistalle!

    • Miia Johansson

      Heippa Päivi! 🙂 Itse sekoitan Bybin boosteria tuohon kaura-tyrniöljyyn.

  • Annaleena

    Moikka,
    Ostin tuota Apeironin öljyä, miten sitä tulisi käyttää? Vähän käsiin ja hieroa epäpuhtauksien päälle vai pumpulilla/topsilla paikallisesti? Vähän hassu kysymys. 😊 Mitä mieltä olet nyt Holikan hoitonesteistä (sininen kosteuttava ja oranssi c-vitamiini) ja inc-listasta?

    Hyvää uutta vuotta! 🎉🥂 Muuten suosituksestasi ostin äidille joululahjaksi tuon Mega Mistin ja öljyksi myös suosittelemasi London Nourishingin. 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Annaleena! 🙂 Joo juuri noin eli käsin kasvoille. Kasvoöljy siis laitetaan ihonhoidossa viimeisenä. Itse tosiaan käytän myös tätä paikallisesti finneihin ja laitan ihan vaan sormin.

      En käytä enää Holika Holikaa, koska tosiaan vältän ihonhoidossa tiettyjä raaka-aineia, jotka on huonoja meille ja ympäristölle. Tieto lisää tuskaa.. 🙁

      Toivottavasti sun äiti tykkäs joululahjoista! <3

  • Elli

    Evolveen ihastunut täälläkin. Huomasin sattumlta, että sitä saa vielä edullisemmin alle 20€ Life- myymälöistä jos joku hintaa miettii 🙂
    Mitä matta – puikko- luomiväriä käytit tuossa tutoriaalissa. Sanoit kyllä, ettei sitä juuri mistään saa, mutta mitä se oli?

    • Miia Johansson

      Heippa Elli! 🙂 Se oli Maybelline X Puma ja sävyn nimi oli Heat jotain. EN muista nyt tarkalleen. Mutta voidemaisista luomiväreistä on tulossa lisää pian. 🙂

  • Miii

    Oletko tutustunut Ekopharmaan? Varsinkin Vadelma-sarjan kasvovedestä olen itse kovasti pitänyt. Olisiko siinä kotimainen haastaja Bybille?
    Myös Olivia Klein on ollut uusi ja mielenkiintoinen merkki. Heillä kotimaista ja huokea hintaista kosmetiikkaa. Oletko tutustunut?

    • Miia Johansson

      Heippa Miii! 🙂 En ole tutustunut Ekopharman tuotteeseen kuin vaan inci-listaa lukemalla. Aloe Veraa siinä on kyllä hyvin, mutta hyarulonihappo puuttuu, joka on tuon Mega Mistin juttu. Varmaan ihan jees tuote tuo.

      Oliva Kleiniin olen joo tutustunut ja hyviä tuotteita heilläkin. Omalle iholleni ne kasvovedet eivät ole riittäneet, mutta ovat hyviä varmasti muille. Hyvä tietty aina muistaa, että mikä ei sovi mulle niin voi olla todella hyvä jollekin toiselle. 🙂

  • Tupu

    Paras löytö on ollut nämä sinun blogisivut :), jotka ovat olleet täynnä hyviä vinkkejä niin ihonhoitoon kuin meikkaukseen. Lisäksi olen löytänyt kosmetiikan verkkokaupat. Mikä valikoima 😀 ja hutiostoja ei ole tullut tehtyä, kun olen ensin tutkinut sinun suositukset ja sen mukaan tilaillut.

    • Miia Johansson

      Jee! <3 Niin ihana kuulla Tupu! <3

  • Elina

    Hei Miia! Kiitos hyvästä blogistasi + instagram-tilistäsi, olen oppinut paljon ihonhoidosta ja saanut vinkkejä meikkaamiseen.

    Pari kysymystä:
    -puhdistavatko nuo luonnonkosmetiikan puhdistusbalmeilla perinteisen meikin hyvin?
    -Bybin Mega Mist on huipputuote, mutta kuluu itsellä nopeasti (n 1kk) ja aika arvokas. Onko sinulla suositella edes lähellekään vastaavaa budjettivaihtoehtoa?
    -Olisiko sinun mahdollisuus tehdä postaus, jossa suosittelisit kohtuuhintaisia ihonhoitotuotteita teinille, jolla mustapäitä ja yksittäisiä pieniä näppyjä?

    • Miia Johansson

      Heippa Elina! 🙂 Tässä vastauksia:

      – Joo, puhdistaa hyvin. Öljypohjaiset aina puhdistaa parhaiten. Balsamimaiset vaatiin työstöä iholla ja niitä onkin tärkeä osata käyttää oikein. Eli suoraan kuivalle iholle ja niin pitkään pyörittelyä, kunne kaikki meikki on kunnolla irronnut.
      – Ei ole ihan vastaavaa tuotetta suositella kuin Mega Mist ja oot oikeassa, että se ei todellakaan ole riittoisa tuote. Koitan kokoajan etsiä vastaavaa. Mutta Flown kasvovedet on kanssa ihan huippuja.. niissä ei tosin ole hyarulonihappoa, jota ainakin omat kasvoni tarvitsevat erityisesti talvella.
      – Joo, hyvä idea.. pistän tuon postauksen ylös. 🙂

  • Saritäti

    Samoilla tempuilla mennään, suuri kiitos sinulle blogista ja stooreista! Hipiä kiittää ja kantaja on onnellinen.

    • Miia Johansson

      Ihanaa kuulla Saritäti! 🙂

  • Ellis-Bextor

    Huomaan hakeutuvani tänne aina, kun mietin jotain kasvojenhoitoon liittyvää. Vielä oikein tykkäisin, kun sinulla olisi joku lista mistä katsoa.. Virve Veellä on sellainen :D, ois helppoa laiskan zoomata.. Mä ostin The Bodyshopin alesta teepuuöljy-naamion (alehinta 10e) ja oon nyt aivan ihastunut! Minulla on lievä aikuisiän akne, sekä pintakuivuutta. Ei kuivata (en käytä joka päivä), mutta iho rauhoittuu kyllä. Purkki on 75ml ja kestää varmasti todella kauan.
    Etsinnässä hyvä 2vaiheen putsari..

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Mulla itseasiassa on lista. Osta suosikkejani osiossa on kaikki suosikkini. Tai sitten sivupalkissa on myös kategorioittain kaikki blogijutut. Vai mitä meinasit listalla? 🙂 Mielenkiintoinen löytö sulla.. pitääkin tsekata inci. 😀 Mä oon itseasiassa siirtynyt käyttämään toisessa vaiheessa maitomaista putsaria eli en näin korealaisten sääntöjen mukaan geelimäistä tai vaahtomaista. Herkkä ihoni kiittää. <3

  • Emilia

    Kiitos taas mahtavasta postauksesta! 😍 Käytätkö itse vielä Huxleyn cleasing gel puhdistustuotetta? Oletko mitä mieltä sen inc-listasta? Kiitos vastauksesta ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Emilia! 🙂 Tällä hetkellä testaan toiseen vaiheen puhdistukseen maitomaista putsaria ja oon tykännyt tosi paljon. Huxley heiluu vieläkin mukana eli edelleen tykkään siitäkin. Ja incissä on akrylaatteja ja PEG-emulgaattoreita, joista en rehellisyyden nimissä niin välitä nyt kun ymmärrän noista enemmän.

  • Päivi Hoo

    Ihanaa vuotta 2020 kaikille!
    Paljon kaikenlaista uutta olen vuoden aikana oppinut ja löytänyt, iso kiitos sulle ja sun blogille ja ig:lle. ☺

    Kysymys, osaatko sanoa onko tuo Flown kasvoputsari muuttunut koostumukseltaan vaiko vain pakkaukseltaan?
    Tykkään siitä vanhasta, mutta se on aika hintava ja uudistuksen myötä hinta taisi noustakin…

    • Miia Johansson

      Heippa Päivi! 🙂 Mä itseasiassa juuri kysyin tuota ja koostumus on kuulemma sama, mutta vain pakkaus muuttunut. Joo onhan se paljon kalliimpi kuin esim tuo Evolve. 🙁

  • Heli

    Hei! Oletko kokeillut kicksistä löytyvää Emma S. Cleansing oilia? Itse ihastuin tähän kun puhdistaa meikin tehokkaasti, mutta ei tunnu kuivattavan ihoa. Inci listaan tosin en ole tarkemmin perehtynyt..

    • Miia Johansson

      Heippa Heli! 🙂 En oo testannut, mutta mun inci-tietoudella näyttää ihan hyvältä. 🙂

  • Miri

    Löysin tän blogin vastikään ja voin kertoa. Kauneuden/ihonhoidon rutiinini ovat mullistuneet 😃😃 Tilasin twistbeltä kaikkia sun suosittelemia tuotteita ja oon aivan fiiliksissä ja blown away siitä miten väärin oon ihoani ennen hoitanut!!! Mulla on atooppinen iho joka ärsyyntyi tänä syksynä pahasti. Nyt oon kokeillut kaikki kortisonit, koko ruohonjuuren valikoiman (about..) twistben atoopikolle suunnatut tuotteet, ja vaikka parhaiten näistä on toiminut tuolta twistbeltä ostamani vartalovoide niin sen hinta ei ihan lämmitä koska mulla menee kyseinen purkki kahdessa viikossa…! Siispä puolivahingossa laitoin Aistin Erioilia tossa viikko sitten kun ei ollut muuta tarjolla siinä hetkellä ja kauhukseni huomasin että tuo aine tekee iholleni ihmeitä…!!! Nyt kävin äsken läpi sen incilistan ja toiseksi viimeisenä aineena on sls. Olen murtunut ja mietin kuinka voin elää tämän tiedon kanssa ja kuinka kestän sen että rasva joka minulla toimii parhaiten sisältää tuota kyseistä maailman tuhoaja ainesosaa 😀 Olisko mitään puolesta/vastaan argumenttia kyseiselle rasvalle..?

    P.s. Paras kauneusblogi ever

    • Miia Johansson

      Voi kiiiiitos ihana Miri! 😍 Jos se tuote toimii sulle, niin käytä ihmeessä. Tietty ihmetyttää, että miksi SLSää on emulsiossa, mutta en vielä tunne inci-listoja niin hyvin. Kurkkasin tuon tuotteen inci-listan ja sitä tosiaan on todella vähän tuotteessa, joten luultavimmin (toivottavasti) se ei pidemmälläkään käytöllä tee iholle hallaa. Sanotaanko, että osaan paremmin tähän vastata, kun oon saanut koulun loppuun. 😊

  • Jonna

    Kiitos Miia ihonhoitovinkeistä. ❤ Olen alkanut käyttämään suosittelemiasi tuotteita ja ihoni on upeassa kunnossa. Olet avannut silmäni totaalisesti. Jatka samaan malliin!

    P.s. myös ripseni ovat upeat, koska aloin käyttämään suosittelemaasi seerumia

    • Miia Johansson

      Heippa Jonna! 🙂 Oi wau.. niin ihanaa kuulla! <3 Nyt jaksaa kyllä taas jatkaa. 🙂

  • Elina

    Minulla on mega mist ja apeiron teepuuöljy, mega mist tuoksuu mielestäni hyvin hennolle makeahkolle, tulee jopa ruusuinen mieleen , ei millään tavalla huono 🤔 öljy taas tuoksuu jollekki maanläheiselle , eltaantuneelle. Tuoksu katoaa kuitenkin päivän mittaan, öljyn tuoksu varmaan häiritsee monia enemmänkin

    • Miia Johansson

      Joo nää tuoksut jakaa tosi paljon ja sama ajattelin, että toi Apeiron öljy jakaisi enemmän, mutta Twistbeltä kysyin niin kuulemma mega Mist jakaa mielipiteitä. Munkin mielestä mieto ja makea tuoksu, joten todella mielenkiintoista. 😃

  • Jonna

    Moi Miia, kiitos upeasta blogista! Olisin kysynyt, miten näet sopiiko Bybi Mega Mist myös couperosalle iholle? Katsoin, että siinä on hyaluronihappoa ja olen sitä vältellyt kun en tiedä kuinka toimii couperosan kanssa? Evolven puhdistusbalsami menee samantien kokeiluun, kiitos vinkistä! Ja seuraavana kaura-tyrni öljyseerumi kun ekopharman seerumi loppuu….

    • Miia Johansson

      Heippa Jonna! 🙂 Joo, Mega Mist sopii loistavasti couperosa iholle. Couperosan kanssa on tärkeää käyttää kostautta sitovaa ja mietoa kasvovettä. Huarulonihappo on siis tehokkaasti kosteutta sitova raaka-aine. Sana happo voi siis hieman johtaa harhaan. 🙂

      • Jonna

        Kiitos Miia vastauksesta! Tuote sit menee ehdottomasti kokeiluun! 👌🏻

  • Hanne-Leena

    Mun pelastaja on Mia Höydön kasvovesi. Bybi oli kokeilussa mutta sillä en saanut pintakuivuutta pois. Tuo Höytö on ollut ihana! Kasvovesi yhdistettynä Evolven kasvorasvaan, iho on ollut ihanan pehmoinen ❤️

  • Heidi

    Hei!
    Olen ottanut Evolven puhdistavansakin käyttöön, mutta silti tuntuu että tarvitsisi vielä jollakin ihon pinta pyyhkäistä ennen kasvovettä. Olisiko sinulla ideoita tällaisesta tuotteesta herkälle iholle?

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! Ootko kokeillut kaksoispuhdistusta? Voit ottaa toiseen vaiheeseen ihan vaan jonkun maitomaisen putsarinkin vaikka usein puhutaan geeli/vaahtoputsareista. Mutta ne ovat usein kuivattavia.

  • taya

    Bybi Mega Mist tuntuu hyvältä, mutta tuoksu on minustakin todella paha, lähinnä palanut kumi. Yleensä aina haistelen tuotteet ennen ostamista, mutta tämän kohdalla en valitettavasti muistanut sitä tehdä. Pystyn käyttämään, kun en hengitä nenän kautta ja laitan heti jonkun paremman tuoksuisen tuotteen peittämään katkua.

    • Miia Johansson

      Joo mä kysyin tästä Twistbeltä ja kuulemma tuoksu jakaa tosi paljon porukkaa. Mulle tuoksu on taas mieto ja aika normi. 😊

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram