PARAS PEITEVOIDE x3

24.01.2020

Maybelline Instant Anti-Age Eraser

*Sisältää mainoslinkin.

Olen testaillut nyt kaikenlaisia peitevoiteita ja todennut sen, että peitevoiteen pohjasävy on todella oleellinen asia. Huomaat sen alla olevissa kuvissa, kun tarkkaan katsot – punainen silmien alla on paljon imartelevampi. Keltainen erottuu keltaisena. Kirjoitinkin asiasta jo TÄSSÄ, kun kerroin mitä olen oppinut meikkaamisesta vuonna 2019. Punaiseen taittava peitevoide on todella monelle vaalealle hyvin imarteleva, sillä se tuo samalla kirkkautta silmien alle. Jopa brunette Kim Kardashian käyttää punaiseen taittavaa oman kokoelmansa puuteria silmien alla.

Toki, jos olet iholtasi tummempi tai vaalea, mutta selkeästi keltapohjainen, niin silloin keltaiseen taittava on sinun peitevoiteesi. Keltaiseen taittavia peitevoiteita löytyy markkinoilta jokaiselta merkiltä, mutta punaiseen taittavat ovat harvemmassa.

Omat suosikkini, joita käytän itselleni sekä asiakkailleni ovat tässä. 

peitevoiteen pohjasävy

KAIKEN IKÄISILLE

Suosikki peitevoide, johon palaan aina uudelleen ja uudelleen on *Maybellinen Instant Anti-Age Eraser – peitevoide. Käytin juuri yhden putelin loppuun, joka on todella harvinaista omassa maailmassani, sillä kaapistani löytyy kymmeniä peitevoiteita.

Oma peitevoideongelmani on usein se, että tuote kertyy päivän aikana naururyppyihin – mitä hauskempi päivä niin sitä enemmän on peitevoidetta juonteissa. Tämä peitevoide ei sitä tee, koska se on niin ohut. Silti se on peittävä ja 03 Fair on aivan täydellinen sävy talvella ja myös kesällä ruskettuneempana. Ihmettelen tätä todella, että sama sävy menee kesät talvet. Keltaiseen taittava sävy 01 light on hyvä sitten kun olen huomattavasti ruskeampi ja myös keltaiseen taittavalle iholle. Supervaalealle punakalle iholle sopii 05 Brightener ja keltaiseen taittavalle lumikin vaalealle 00 Ivory.

Tämä on muuten yksi parhaista peitevoiteista aikuiselle naiselle ja näette sen tämän postauksen ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa. Superohut, mutta silti peittää. Ihan paras!

PAKSUMPAA PEITTÄVYYTTÄ

Käytin viime vuonna kuukausikaupalla ja lähes joka päivä tätä *Urban Decayn peitevoidetta. Aloin tosin huomaamaan, että se kertyi aika helpostikin päivän aikana juonteisiin. Se ei kuitenkaan tee tästä peitevoiteesta ollenkaan huonoa. Se on loistava itseäni nuoremmille ja sellaisille, jotka arvostavat enemmän peittävyyttä. Sävy 20 CP on myös todella nappisävy. Näette sen postauksen toisessa ja oikeanpuoleisessa kuvassa.

LUONNONKOSMETIIKKAA

Luonnonkosmetiikassa on jostain syystä todella vaikea löytää pigmenttistä peitevoidetta. Omasta mielestäni parhaat ovat Boho Cosmeticsin peitevoiteet. Olen aikaisemmin puhunut Bohon neutraloijista silmänalusten peittämisoppaassa ja ne lyövät mennen tullen monet synteettisetkin. Boholta löytyy myös kaksi peitevoidetta, jotka ovat todella pigmenttisiä – harmi vaan ettei niistä kumpikaan taita punaiseen. Siitä huolimatta moni on varmasti keltaiseen taittavaankin todella tyytyväinen – olen itse näissä vaan ehkä turhankin tarkka, kun päivät pitkät vietän aikaa meikkien parissa.

Vaaleampi sävy on loistava talveen ja tummempi ruskettuneelle sekä hieman tummemmalle iholle.

VINKKEJÄ LEVITYKSEEN

  • Peitevoidetta kuuluu laittaa todella ohut kerros. Samalla tavoin kuin meikkivoidetta tai mitä tahansa meikin osa-aluetta laitetaan ohuesti, jotta se pysyy paikoillaan koko päivän. Peitevoide kannattaa levittää siveltimellä, jotta sitä saa mahdollisimman ohuen kerroksen. Hyviä siveltimiä ovat esimerkiksi: *Luxie 120 jämäkämpi sivellin (vähän kuin minikabuki-sivellin silmien alle) tai pehmoisempi *Real Techniques Expert Concealer Brush.
  • Peitevoiteen pitää aina olla hieman vaaleampi kuin oma iho, mutta liian vaalea peitevoide silmien alla näyttää luonnottomalta ja korostaa liikaa silmienalusia.
  • Jos peitevoiteen alta kajastaa tummat silmänaluset, niin tarvitset mukaan neutraloijan. Neutraloijista voit lukea lisää TÄSTÄ.
  • Jos haluat peittää peitevoiteella finnejä tai muita ihon epäkohtia, niin peitevoiteen tulee olla oman ihon sävyinen.
  • Usein on paras levittää ensin meikkivoidetta ohut kerros kasvoille ja tämän jälkeen käyttää peitevoidetta antamaan lisäpeittävyyttä tietyille alueille, kuten nenän ja suun ympärille.
  • Peitevoidetta voi myös käyttää yksinään ilman meikkivoidetta. Näin saa todella freshin lookin.
  • Paitevoide kannattaa aina lopuksi painella iholle sormin, jotta sen sulautuu kauniisti ihoon.

  • Charming Nails

    Mulle Maybellinen Brightener on täydellinen sävy viileälle iholle. Se kirkastaa hyvin eikä keräänny juonteisiin, tuntuu myös kosteuttavalta. Kysyin jo aiemmin etkä ehkä huomannut vastata, mutta jos mulla on Brightener valaisemassa silmänalusia niin mitä laitan silmäpussin kuoppaan kun haluan ettei silmäpussi erotu alaspäin katsoessani?

    • Miia Johansson

      Heippa! Oih, voi olla, että on jäänyt vastaamatta. Alkaa viestimäärä olla jo sellaisissa määrissä. Huomenna pidän päivän, kun vastaan kommentteihin. 🙂 Silmäpussiin tulee kaikille varjo, kun katsoo alaspäin. <3 Ja tuo brightener on jo sen verran vaalea, ettei näistä välttis löydy vaaleampaa. Mutta Make Up Revolutionilta löytyy valkoinen - sen kanssa pitää tosin olla tooosi varovainen, mutta voithan sitä laittaa hieman varjokohtaan. Tosin varjo kyllä tulee aina alas katsottaessa.. mullakin, vaikka ei oikeastaan ole silmäpusseja. 🙂

      • Charming Nails

        Kiitos vastauksesta <3 sitä minä mietinkin että mikä voi olla enää vaaleampi kuin tuo…katselen sitä valkoista jos sattuu eteen. Uskon kyllä että on oltava varovainen sen kanssa ;D valokynää mietin kanssa mutta kun en jotenkin ole osannut pelata ikinä niiden kanssa, tosin mulla ei silloin ollut silmäpusseja 🙂 olis kiva jos meikkailisin vanhempaa ihotyyppiä ja peittäisit silmäpusseja. Siinä toive minitutoihin <3

        • Miia Johansson

          Mä en usko, että valokynä on tähän tarkoitukseen tarpeeksi pigmenttinen. Kurkkaappa IGstä sellaisen henkilön kuin @celine_bernaerts videoita.. hän käyttää usein hieman valkoista silmäpussin varjokohdassa. 🙂 Joo, ehdottomasti haluan jonkun vanhemman meikattavan stooreihin mukaan. Pistä säkin hakemusta tulemaan. 😉

  • Kati

    Jälleen tosi kaunis meikki. Tutoriaalia odotellessa 😉

    • Miia Johansson

      Oi kiitos Kati! 🙂 Tää Linda Hallbergin luomiväripaletti ei näytä olevan enää myynnissä, niin en tiedä onko kiva, jos teen tutoriaalia. Mutta toki jotain samantyylistä. Ja ens viikolla stooreissa taas jotain vahvempaa silmämeikkiä. 😀

  • Pikki

    Mistä tietää onko iho kelta- vai punapohjainen?

    • Miia Johansson

      Heippa Pikki! 🙂 Hyvä kysymys. Kaikista helpoiten ja yksikertaisimmin siitä, että jos palat helposti auringossa, olet luultavimmin punapohjainen. Jos taas rusketut helposti olet keltapohjainen. Jotain siltä väliltä niin neutraali. Tässä postaus aiheesta meikkivoiteen valinnassa: https://miiajohansson.com/2019/01/09/miten-valita-meikkivoiteen-savy/

  • Reetta Nyman

    Tämä kuva kelta/punapohjaisesta voiteesta silmien alla oli mulle tosi valaiseva! Olin kuvitellut että laitan liikaa voidetta kun se näyttää rumalta, mutta kyse onkin väärästä sävystä! Näyttää juuri samalta kuin mulla. Ja mä just olin luullut, että punapohjaisena keltainen olisi mulle parempi. Ei!

    • Miia Johansson

      Mä käytän silti kyllä keltapohjaisia meikkivoiteita, ne taittaa hyvin kasvojen punaisuutta. Mutta peitevoiteessa punaiseen taittava on hyvä 😊👌🏽

  • Hansu

    Hei, mitä oot mieltä Estée Lauderin stay in place peitevoiteesta? Olen miettinyt sen hommaamista seuraavaksi.

    • Miia Johansson

      Heippa Hansu! 🙂 Se on tosi hyvä. Ainut vaan, että ei löydy punaiseen taittavaa, jos sellaiselle on tarvetta.

  • Jonna

    Kiitos kun jaat näitä vinkkejä ja oppeja. Sinun vinkkien perusteella uskalsin ostaa punertavan peitevoiteen ja lopputulos on todella hyvä, en aijo todellakaan palata enää keltapohjaiseen peitevoiteeseen. 😊

  • Lodddde

    Laitatko ollenkaan puuteria silmien alle peitevoiteen levitettyäsi? Itsellä menee juonteisiin samantien levityksen jälkeen.. olen tähän asti käyttänyt baking tekniikkaa mutta huomaan olevani nyt liian vanha siihen koska juonteet korostuvat aivan liikaa ja näytän vanhemmalta kuin olenkaan.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Joo, toi on niin ikävää, että baking-tekniikkaa voi käyttää vain tiettyyn rajaan asti. Mulla näyttää silmänaluset sillä tekniikalla aivan kamalalta. Laitan siis joo puuteria kyllä, mutta minimaalaisen vähän. Jos päivän aikana jostain syystä peitevoide menee juonteisiin, niin sitten vaan taputtelen ne paikoilleen. Tietenkin vaan mahdollisimman vähän peitevoidetta silmien alle, mutta aina sekään ei riitä. Ikävä kyllä vaan kun ikää tulee lisää niin tällaisia juttuja tulee.. niille ei välttämättä kaikille löydy mitään vastausta. 🙁

  • Janita

    Mitä itseruskettavaa käytät tällä hetkellä kasvoille? 🙂

  • Miime

    Miia❤️
    Minä teen juuri noin kuin neuvot. Täsmälleen. Lämmitän peitevoiteen vielä sormella, että sulautuu hyvin ihoon. Tässäkö sitten teen jotain väärin, kun kohta tummuus puskee alta?? En tiedä.
    Mieluimmin kasvojen ihon virheet saa kuultaa läpi, kuin olla kamalassa pakkelissa, on minun mottoni, meikkauksessa.
    Kasvojen iho kannattaa kuitenkin tasoittaa, kun tässä 54-vuoden iässä, jo on kaikenlaista kirjavuutta iholla.

    Noh, mulla on tuota Maybellinen Brightener’a. Kaivelin NYX’n medium sävä purkista, spaattelilla, ja sekoitin tuohon, tuli mukavan lämmin punervasävy. Ja pysyi hyvin kun käytin sitä elfin under eye primeriä.

    Illalla laitoin silmien alle vanupuikolla kasvoöljyä, koska silmänaluset on niin järkyttävän kuivat, josko se hellisi silmänalusia ja “täyttäisi” vähän juonteita? Katsotaan

    Tämä on kyllä hyvä ellei ihan “Must-Have” -postaus. kiitos.

    • Miia Johansson

      Heippa Miime! 🙂 jos tummuus hohtaa läpi, niin kurkkaa tuo on mun postaus neutraloijista. 🙂

  • Satura

    Lauren Brooke vai RMS korostustuote? Minulla on ollut RMS Living Luminizer ja se on kestänyt piiiiiiiitkään. Nyt mietin kumpaa ostan, RMS joka on varmasti hyvä vai kokeilenko Lauren Brookea. 🙂 Melkoiset ongelmat.

    • Miia Johansson

      Heippa Satura! 🙂 Lauren Brooke on näistä mun suurempi suosikki. Kestää tosin vähemmän aikaa, mutta on hehkuvampi.

  • Jenna

    Moi Miia!
    Tää kysymys itseasiassa liittyy ripsareihin.

    Oon niin kyllästynyt luonnonkos. ripsareihin (boho, avril, lavera..) kun niissä kaikissa on joku pikku probleema, Bohon Jungle ois muuten ihana, mutta se karisee hirveesti 🙁

    Olen miettinyt, että siirtyisin takas ei luonnonkosmetiikkaan ripsarin osalta. Kiinnostaisi mm. Tonymoly ja Snpascara.

    Mutta, osaatko sanoa kun oot niin super tarkkailemaan noita INCEJÄ, että onko ne kuin ”pahiksia” tai saati haitallisia, verrattuna luonnonkosmetiikkaan. Pitääkö olla huolissaan? 😀

    • Miia Johansson

      Heippa Jenna! 🙂 No se riippuu niin paljon, että mitä raaka-aineita haluat vältellä niin en oikein osaa sanoa suoraa vastausta tähän. 🙁

  • Elina

    Ihanaa, että löysin sinun blogisi! Ihoni koki kovan muutosvaiheen ja sain hyviä vinkkejä siihen, että sain taas sen kuntoon. Maybellinen peitepuikko menee testaukseen, koska nyt sen huomaa, että paksu heti paikoilleen jämähtävät peitevärit eivät ole edukseen juonteisilla silmänalusilla. Pystytkö suosittelemaan puolipeittävää marketti meikkivoidetta juonteiselle ja kuivaihoiselle arkikäyttöön? Tykkään laittaa hitusen puuteria kiinnitykseen (Linda Hallberg irtopuuteri-paras!). Harkitsen kovasti sensai flawlesia ostamista taas iltamenoihin. Onko kenelläkään muulla erikseen arki ja ilta meikkivoiteet? 😂

    • Miia Johansson

      Heippa Elina! 🙂 Maybelline Dream Urban Cover voisi olla sulle aika hyvä, kun sitä laittaa ohuen kerroksen.

      • Elina

        Oih kiitos avustasi! Tätä katselinkin sinun “osta suosikkejani”- välilehdeltä!

      • Elina

        Tuossa maybelline peitevoiteessa menee sävynumerot melko oudosti. Light olikin oman ihoni sävyinen, jossei jopa hitusen tummempi. Omaan ihoon testailessa ajattelin 03 olevan liian vaalea/pinkki, mutta meni valinta innostuksissa mönkään! Mutta teki ison vaikutuksen minuun, että haen mielelläbi toisen sävyn.

        • Miia Johansson

          Heippa Elina! 🙂 Joo, oot oikeassa, että menee hassusti. Siksi kirjoitin tuohon tekstiin hieman tarkemmin noista sävyistä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram