MITÄ OPIN MEIKKAAMISESTA VUONNA 2019

15.12.2019

En olisi todellakaan mikään ammattimeikkaaja, jos en jatkuvasti oppisi lisää. Etsin uutta tietoa, seuraan muita taiteilijoita ja testailen sekä opettelen. Erityisen kiitollinen olen kaikista teidän viesteistä, joissa kerrotte kuinka olette oppineet meikkaamaan, löytäneet kauttani uusia suosikkituotteita ja ennenkaikkea nautitte meikkaamisesta. Me olemme kaikki eritasoisia meikkaajia, joten toivottavasti näistä oppimistani asioista olisi myös teille hyötyä.

Sanotaan, että olen kyllä kaikki seuraavista opeista tiennyt, mutta en ollut vaan jostain syystä niitä suostunut myöntämään hyviksi tavoiksi.

1. MEIKKIVOITEEN JA PEITEVOITEEN POHJASÄVY

Vaikka oman ihon pohjasävy ei olisi punainen, niin silti kasvojen iho on usein punoittava erityisesti vaalealla iholla (Huom! pohjasävy ja kasvojen punaisuus on siis eri asia). On iho sitten puna- tai keltapohjainen niin punaisuus taittuu kauniisti keltaiseen taittavalla meikkivoiteella ja siksi suosittelenkin keltaiseen taittavaa meikkivoidetta lähes kaikille. Muutamia poikkeuksia kuitenkin on: Televisiossa ja miesten meikissä liian keltainen sävy näkyy. Myös oranssihiuksisilla tai joillakin aikuisilla naisilla keltainen pohjasävy näyttää tunkkaiselta. Kaikki riippuu myös paljon meikkivoiteesta.

Erilaisista meikkivoiteista voitte lukea lisää meikkivoidekategoriasta. Olen juuri tällä hetkellä testailemassa uusia meikkivoiteita, joten tiedossa on paljon meikkipohjaan liittyvää sisältöä.

Peitevoiteessa asia onkin sitten taas eri juttu. Alla näette kuvan, jossa molemmissa on käytetty keltaiseen taittavaa meikkivoidetta, mutta silmien alla oleva peitevoide on toisessa keltaiseen taittava ja toisessa punaiseen. Keltaiseen taittava peitevoide näyttää silmien alla oikeasti täysin keltaiselta eli tunkkaiselta. Punaiseen taittava peitevoide taas sulautuu kauniimmin ihoon ja näyttää raikkaammalta. Huomaatteko eroa?

Yksi lempparipeitevoiteistani on tällä hetkellä *Urban Decayn Stay Naked Correcting -peitevoide, josta talvella loistava sävy ja siis punaiseen taittava sävy on 20CP. Kesällä ja keltaisemmalla ihosävyllä voi sitten valita keltaiseen taittavan sävyn.

peitevoiteen pohjasävy

2. EI OLE YHTÄ JA OIKEAA TAPAA

YouTube on kyllä sellainen pirulainen, koska jos sieltä opettelee meikkausta, niin oppii tasan tarkkaan sen yhden tietyn tavan ja tekniikan. Meikkejä on erilaisiin tilanteisiin ja aina ei tehdäkään näyttäviä varjostuksia ja peittävää meikkipohjaa.

Itse olen oppinut tämän oikeastaan jo viime vuoden aikana, että joka meikkiin ei tosiaankaan tarvitse tehdä jokaista askelta. Poskipunan paikkaa voi vaihdella, aurinkopuuterin voi jättää pois ja peitevoidekin korvaa loistavasti meikkivoiteen. Tärkeintä on aika kokonaisuus ja oma fiilis omassa meikkiluomuksessa. Sinänsä tietyt lainalaisuudet kannattaa aina ottaa huomioon, ettei meikki saa kantajanaansa näyttämäään huonommalta ja siitähän kirjoittelinkin paljon tänä vuonna.

Kaikki alkoi tästä postauksesta: Teetkö sinäkin nämä meikkimokat?

3. PIDÄ MEIKKAUS YKSINKERTAISENA JA UNOHDA CONTOUR

Nautin nykyään eniten meikkaamisesta, kun pidän koko prosessin yksinkertaisena ja raikkaana. Keskityn aina ihoon eniten ja kaikki muu tulee perässä.

Saan usein kysymyksiä varjostuksiin liittyen, mutta haluan sen nyt sanoa tässä kaikille: UNOHDA CONTOURING ELI VARJOSTUKSET! Ne eivät todellakaan ole pakollisia tai edes välttämättömiä meille tavallisille ihmisille. Itse en käyttänyt tämä postauksen kuvissa varjostuksia enkä edes aurinkopuuteria. Ensi vuonna aion liputtaa entistä enemmän yksinkertaisen, mutta kokeilevan meikkauksen puolesta ja pitää koko homman helppona, mutta mielenkiintoisena.

Oletteko te saaneet meikkauksen suhteen ahaa-elämyksiä tänä vuonna?

  • Petra P.

    Hei Miia!

    Minä olen jonkun aikaa ollut kokonaan ilman meikkivoidetta, kun kosmetologini suositteli minulle mineraalimeikkipuuteria. Koen myös että ihoni on mennyt tämän myötä parempaan kuntoon. Haluaisin että sinä testaisit mineraakimeikkipuutereita ja tekisit jutun niiden oikeanlaisesta käytöstä.

    Kiitos vielä blogista! Olet ehdottomasti minun suosikki!

    • Miia Johansson

      Heippa Petra P! 😊 hitsiläinen.. mitenköhän saisin itseni niitä testailemaan, kun en vaan pidä niistä sitten yhtään. 🙈 En tykkää niiden tuomasta matasta lopputuloksesta. Mutta se mitä oon testaillu, niin Alima Purella on ne ainakin tosi hyviä.

      • Tiia

        Hei, mie olen kanssa aivan hurahtanut mineraalimeikkeihin ja käyttämäni bare minerals siitä se epä matta versio jättää taas ihanan kuulaan jäljen iholle! Itselleni olen huomannut sen olevan taas parempi kun mikään meikkivoide/puuteri yhdistelmä

        • Miia Johansson

          Heippa Tiia! 🙂 Voihan hitsit.. mikä tää epämattaversio on? 😀

          • Tiia

            Original foundation spf, ja se mattaversio on matta foundation!

    • Anne-Maria

      Itse käytän Vita liberatan beauty blur skin tone optimizer -voidetta Alima puren mineraalipohjan alla ja lopputuloksesta tulee todella hehkeä eikä yhtään matta.

  • Hanski

    Olen oppinut vuodessa ihonhoidosta ja meikkaamisesta ansiostasi todella paljon, ja tuntuu että tiedonjano on nykyään kyltymätön! Paras vinkkisi on ollut poskipunan käyttö! Sen ansiosta minunkin vaalea ihoni saa sen ekstrasilauksen arkeen ja juhlaan:) ja ylipäätään ihonhoitoni on päässyt seuraavalle tasolle, ainoa mihin vielä tarvitsisin lisää vinkkejä on aurinkosuojat! Olen kokeillut monia ja ne tahtoo tuottaa epäpuhtauksia. Mutta kiitos sinulle mahtavasta ammattitaitoisesta sisällöstä ja helposti lähestyttävistä vinkeistä:) tsemppiä vuoden loppurutistukseen ja muistahan hengähtää välillä:)

  • Ulla

    Mä olen oppinut sekoittamaan eri sävyisiä meikkivoiteita ihon sävyn (vuodenajat!) mukaan. Lisäksi mä olen löytänyt oman sävyiset luomivärit, jotka korostavat silmiä kivasti.
    Kolmanneksi olen oppinut, että töihin on ihan ok mennä ilman ripsaria. Raikas meikkipohja, vähän poskipunaa, huulikiiltoa ja menoksi 😀

    Mä kokeilen tosi ison osan opastamistasi jutuista, ja oon saanu niistä tosi paljon. Tosifani since… alusta saakka <3

  • Eva

    Olen oppinut käyttämään peitevoidetta sekä löytänyt sun suosituksesta hyvän tuotteen tähän. Lisäksi olen oppinut että huulipunaa voi taputella poskipunaksi (tämäkin vinkki sinulta) ja näin saan käytettyä pois huulipunat joita ei muuten tule käytettyä koska kuivattavat huuliani.

  • Niina

    Sinun blogisi on ainut meikki-/ kauneudenhoitoblogi, jota seuraan. Aloitin seuraamisen viime maaliskuun lopussa tekemästäsi videosta, jossa esittelit Cocopandan tuotteita. Pakko oli tilata muutama tuote 🙂 Olen aina meikannut: meikkivoide, puuteri, ripsiväri, luomiväri ja kulmat ovat aina olleet ne, jotka meikkaan, jos kotoa poistun. Mutta ikinä ennen en ole jaksanut esim. youtubesta meikkivideoita katsoa. Vuonna 2019 (ansiostasi;-)) opin meikkaamisesta paljon. Tajusin poskipunan merkityksen ja nykyään laitan aina poskipunaa, jos meikkaan. Lisäksi tajusin sen, että luomiväri levitetään ylemmäksi kuin ainoastaan liikkuvalle luomelle. Ja kolmas ahaa-elämys liittyi puuteriin: sitä ei todellakaan tarvitse sutia koko naamaan. Kulmatkin olet opettanut tekemään luonnollisen näköiseksi. Nykyään en välttämättä joka päivä laita edes luomiväriä, mutta esim. kesällä uskaltauduin käyttämään suosittelemaasi Essencen glitteriluomiväriä 🙂 Kasvovettä en käyttänyt aikaisemmin ollenkaan, mutta nykyään päivittäin. Vielä olisi hakusessa edullinen ja luonnollisen näköinen (nude, vaaleanpunainen) huulikiilto, joka pysyisi eikä tartteisi lisäillä vähän väliä.

  • Anna-Maija

    Todellakin. Erityisen kiitollinen upeista tuotevinkeistä, luomivärin laittamisesta ja muutenkin superselkeistä ohjeista ❤️ Myös meikkimokat avaa hyvin sen, mitä ei ehkä kannata tehdä. Ja sun persoona on niin ihqu 🥰

  • Saara

    Sun opeilla oon löytänyt häivytetyt rajaukset ja löytänyt uudestaan luomivärit! Vuosia luomivärit oli mulle vaan juhlameikkiä, mutta kiitos sun (ja wetnwild pohjustajan) käytän luomivärejä silloin tällöin arjessakin.
    Työniloa, sekä rentouttavaa loppuvuotta sinulle!

  • Miu

    Viimeisin ahaa-elämys on tältä aamulta: Hyvät siveltimet ovat puolimeikkiä! Ostin eilen Real Techniquesin Everyday essentials -sivellinsetin ja meikkipohjasta tuli samoilla vanhoilla tuotteilla tuhat kertaa parempi kuin edellisillä iänikuisilla siveltimillä.
    Toinen ahaa-elämys tälle vuodelle on, että meikkipohja on kaiken a ja o. Nykyään hyvin harvoin arkisin teen ollenkaan silmämeikkiä. Kuulas ja tasainen meikkipohja, poskipuna, viimeistellyt kulmat sekä punatut huulet on nopea sekä huoliteltu look arkeen.
    Mutta tärkein silti: IHONHOITO!

  • Minna

    Kiitos sinulle! Täällä myös yksi joka juuri ennen 40v synttäriä on oppinut meikkaamaan opeillasi.

  • Anne-Maria

    Opin rakastamaan ihonhoitoa löydettyäni luonnonkosmetiikan <3. Ennen ihonhoito oli vain pakkopullaa mutta nyt siitä on tullut rentouttava hetki aamuisin ja iltaisin

  • Markit

    Heippa; Että mitä olen oppinut tänä vuonna…No puuteria ei tarvitse tupsuttaa koko nassua täyteen. Silmänaluset saa ihan oikeasti peittoon, kun on oikea tuote. Siveltimiä ( jotka vaihdoin parempiin) ei tarvitse käyttää nimen mukaiseen tarkoitukseen, vaan kannattaa käyttää omassa kädessä toimivia. Pitää aina muistaa, että se mikä sopii sinulle, ei ehkä sovi itselle, elikkä pitää harkita ostoja. Meikkipuuteri on minulla hyvä, Miia ei tykkää vieläkään 😂. Mikään ei toimi, jos iho ei ole kunnossa (tämä ollutkin yllättäen ehkä helpoin juttu itselläni). Vaihdoin hyvän meikkivoiteen vielä parempaan. Ja kaikki tämä sinun ansiotasi ja suosittelemiasi tuotteita. Ja vielä ihonhoidon lisäksi olet kiitettävästi korostanut, että jokainen meikkaa tyylillään eikä yhtä oikeaa tapaa ole.
    Olet testaillut myös kivijalkakaupoista saatavia tuotteita, edullisempia ja kalliimpia. Minä kun en vieläkään ole nettitilaaja 😄. Piristyksesti olet tehnyt vielä blogiisi videoita, joita on ilo katsella ja kuunnella.
    Tässä nyt jokunen miete 😃. Ja vielä pitää mainita, että olet tuonut minulle vuoden aikana monesti hyvän mielen, juttusi on päivääni piristänyt. Mukavaa, jos ensi vuonnakin vielä kirjoittelet. Minä kyllä luen, mietin, kommentoin. Kiitos.❤

  • didd0

    Hei
    Mitä mieltä olet essence tuotteiden ainesosaluotteloista? En siis itse ole tutkinut niitä yhtään lähes minkääm tuotteen kohdalla. Mietin kun puhut inci listoista ja käytät essenceäkin. Olen vasta sun instan seuraamisen jälkeen ostanut mm essencen meikkejä. Essencen edullisuus epäilyttää 🙊
    Terv aktiivinen instaseuraaja.
    OLET SUPER ! Olet paljon vaikuttanut omaankin elämään! Meikkaan rohkeammin, ostan tuotteita rohkeammin , olen harkinnut twerkki kurssia!

    • Miia Johansson

      Heippa diddO! 😊 Itse kiinnitän huomiota vaan inci-listoihin ihonhoidossa ainakin toistaiseksi, koska haluan, että ne oikeasti hoitavat ihoani. Synteettiset meikit ovat sinänsä sitä ihan samaa ainetta.. on kyse sitten Diorista tai Essencestä. Synteettiseltä puolelta tuskin löytyykään hoitavia meikkejä tai itse en ole ainakaan sellaisiin törmännyt. Väittämiä kyllä on, mutta usein niissä ei ole inci-listaa kurkkiessa mitään perää. 🙈

      Ja wau! Ihanaa, jos oon saanut sut rohkaistumaam ja kokeilemaan uutta monella eri saralla. ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram