Miten valita meikkivoiteen sävy?

09.01.2019

Meikkivoiteen sävyn valinnassa tummuusasteen lisäksi pitää ottaa huomioon meikkivoiteen pohjasävy. Vaaleaihoisilla suomalaisilla iho taittaa usein punaiseen tai on neutraali, mutta ihon ruskettuessa (tai itseruskettavien tuotteiden jälkeen) siihen sopii helposti myös keltaiseen ja oliiviin taittavat sävyt.

Tässä kahden askeleen ohjeet siihen, miten valitset oikean sävyn.

MITEN VALITA TUMMUUSASTE?

Kukaan meistä ei ole yksivärinen ja se tekee valinnan heti vaikeaksi. Varsinkin kesällä otsa ja dekoltee on usein ruskettunut ja kaula paljon vaaleampi. Myös kasvojen punaisuus (kuten itselläni) vaikeuttaa meikkivoiteen valintaa. Paras testauskohta on kuitenkin kuvan osoittama kohta leuan ja kaulan välimaastossa.

Sävyn pitäisi hävitä ihoon, kun tuotteen levittää kunnolla. Siitä ei siis pitäisi jäädä mitään jälkeä. Poikkeuksena on esimerkiksi juuri nämä punaiset kasvoni tai kesän sieltä täältä päivettämä iho, jolloin punaisuus häviää ja ihosta tulee tasaisemman sävyinen. Aina on paras katsoa kokonaisuutta ja kaikkea sitä ihoa, joka vaatteiden alta näkyy. Dekolteen sekä otsan ollessa tumma ja kaulan vaalea katson usein myös asiakkaan käsivarsia ja valitsen sävyn, joka tekee kokonaisuudesta eheän.

MITEN VALITA POHJASÄVY?

Tästä on muodostunut melkein jo taikuuden laji, koska pohjasävyn näkee niin silmän iiriksestä kuin myös ranteen suonista. Kaikista helpointa on yksinkertaisesti katsoa ihon sävyä ja miten se käyttäytyy auringossa. Jos iho palaa herkästi auringossa, on pohjasävy usein punainen. Jos taas iho kestää aurinkoa tai ruskettuu helposti, on pohjasävy keltainen tai etelä-eurooppalainen oliivi. Jos olet näiden välimaastossa, niin olet luultavimmin neutraali. Alla näet esimerkin ystävästäni Erikasta, jonka iho taittaa kuvassa selkeästi keltaiseen ja omani on punakampi. Itseasiassa pohjasävyni on neutraali.

On iho sitten todella tumma tai todella vaalea, niin se voi taittaa niin punaiseen kuin keltaiseenkin. Varsinkin todella tummissa ihonsävyissä on tärkeää valita oikea pohjasävy. Huomaan asiakkaasta usein heti onko hän punakampi vain keltaisempi. Jos en sitä näe, niin viimeistään siinä vaiheessa, kun testaan sävyn leukaperiin niin pohjasävyn väärän valinnan huomaa heti. Keltaisemmalla iholla punainen pohjasävy näyttää selkeästi punaiselta ja päinvastoin. Jos sävy näkyy selkeästi iholla, on valinta väärä.

Pro-vinkki: Ihon punaisuudesta pääsee kauniisti eroon keltaiseen taittavalla meikkivoiteella. Jos iho on kuitenkin selkeästi punaiseen taittava, niin liikkuvassa kuvassa keltainen meikkipohja näyttää todella keltaiselta.

MUUTAMA MEIKKIVOIDEVINKKI

Selkeästi neutraaliin/punaiseen taittava meikkivoide löytyy Sensailta ja suosin tätä meikkivoidetta varsinkin kuivalla iholla ja aikuisella naisella. Oma talvisävyni on tästä Sensai Luminous Sheer meikkivoiteesta Neutral Beige*. Selkeästi keltaiseen tai jopa oliiviinkin taittavat meikkivoiteet löytyvät Make Up Storelta. Tämän merkin Sculpt Excellence meikkivoiteen sävy Corn* on yksi eniten käytettyjä meikkivoiteita ja sävyjä ammattilaispakissani. Se sopii iholle kuin iholle (jopa pahasti pintakuivalle iholle) ja taittaa tehokkaasti pois punaisuutta. Tämä on peittävä ja paksu meikkivoide, mutta kaunis ohuelti levitettynä.

Helposti rasvoittuvalle iholle loistava meikkivoide juhliin on Estee Lauderin Double Wear*. Tästä merkistä meikkipakkini käytetyin sävy on Ecru, joka on neutraali sävy ja kasvoillani myös tämän postauksen kuvissa. Tosin halusin tästä ytystä meikkivoiteesta tähän postaukseen hieman kevyemmän version ja lisäsin sekaan kosteusvoidetta.

Pro-vinkki: Tämän postauksen ensimmäisessä ja toisessa postauksessa on täysin sama silmämeikki. Huomatkaa kuinka suuri ero niissä on, kun toisesta puuttuu meikkipohja. Siksi sanonkin aina, että meikissä kaikista tärkeintä on hyvä meikkipohja

P.S. Ikävä kyllä kaikki kosmetiikkaosaston työntekijät eivät osaa valita asiakkailleen oikeaa sävyä. Olen huomannut tämän monen asiakkaani kohdalla, kun heille on valittu täysin väärä sävy. Syyksi voisin veikata kauppojen keltaista valaistusta. Muista siis katsoa leukaperiisi laitettua meikkivoidetta myös päivänvalossa. Ja jos joku testaa meikkivoiteen käteesi, ei kyseessä ole ammattilainen.

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu. 

  • Nina

    Entä jos iho on vaalea mutta rosacean takia erittäin punainen ja välillä tulehtunut? Jotenkin tuntuu että keltaiseen taittavat ovat silloin parempia jokatap. Ja vielä kun löytäisi rauhoittavan, vanhenevalle iholle riittävän ohuen, mutta tehokkaasti punaisuutta peittävän 😱

    • Miia Ezen

      Heippa Nina, joo keltaiseen taittavat peittää hyvin punaisuutta. Jos on oikein vahvasti punottava niin silloin niihin kohtiin kannattaa käyttää neutraloijaa. Mielestäni tuo Sensain on aivan loistava aikuiselle iholle, kun se on melko kevyt.. ei kuitenkaan liian kevyt, koska poistaa punaisuuden. Tykkään siitä itsekin todella paljon Kurkkaappa tuo video, jossa teen siskolleni meikin. Siinä käytän tuota Sensaita. 😊

  • Jossu

    Kiitos tästä! Värin valinta on todellakin ollut aina tosi vaikeaa..kunnes löysin sun blogin! Valkkaan saman sävyn ku sulla niin on toiminut! Kiitos siitä😂😂!! Mutta miten se se poskipuna? Siinäkin mennyt useasti pieleen..vähän sama kuin huulipuna, siihen annoitkin loistavan vinkin jo taannoin😀!!

    • Miia Ezen

      Heippa Jossu! 😊 Poskipuna kannattaa valita usein saman sävyisenä kuin huulipuna. Ja todella vaalealle sopii usein viileämmät sävyt ja hieman tummemmille taas oranssimmat. Esim itselleni sopii ruskettuneena paremmin koralliset sävyt ja talvella taas pinkihtävät. 😊

  • kukkis

    Sävyn valinta on todella vaikeaa, siksi valitsenkin neutraalin 🙂
    Mitä luonnonkosmetiikan meiikivoudetta suosittelet ikäkkäälle iholle. Etsin hyvin tasoittavaa, jossa rypyt ei korostu. Punaisuuttakin ehkä vähän on. Kaula on todella vaalea, joten sävyn valinta todella asettaa haasteita. Lisäksi jotkut meikkivoiteet jotka hetken oltuaan iholla muuttuvat liian keltaiseksi tai tummiksi. Useat luonnonkosmetiikan versiot eivät pysy kunnolla, vaan sulavat iholta pois. Tummat silmänaluset ovat todellinen riesa myös. Sitten kun alat järjestää meikkikoulutusta / opastusta ilmoittaudun heti mukaan 🙂

    • Miia Ezen

      Heippa Kukkis! Joo, luonnonkosmetiikan meikkivoiteissa on juurikin tuo ongelma usein varsinkin sekaiholla, että sulavat helposi pois. Paras, jonka olen löytänyt on Bohon meikkivoide, mutta sekin saattaa sekaiholla sulaa pois. Etsintä jatkuu. 😉

  • Jossu

    Moi,
    mulla on läpikuultava valkoinen iho luonnostaan punapää) ja näkyy helposti esim. verisuonet. Aiemmin olen valinnut aina kaikista valkoisimman meikkivoiteen, mitä laarista löytyy, mutta se saa näyttämään vielä enemmän aaveelta 😀 Naama taittaa joskus hivenen punaiseen kuitenkin. Olisikohan joku hieman keltaiseen taittava ja pigmenttisempi meikkivoide oikea valinta?

    • Miia Ezen

      Heippa Jossu! Kyllä mä silti sulle laittaisin näin etänä analysoituani punaiseen taittavan meikkivoiteen. Yleensä se on paras punapäille. 🙂 Esim. tuotsa Sensain meikkivoiteesta on aika kiva sävy nimeltään Sand Beige punapäille. Vaikea tietenkään nyt luvata, että se olisi juuri sullekin hyvä. Se tuli vaan ensimmäisenä mieleen.

  • Heidi

    Ei liity aiheeseen mutta voisitko tehdä postausta magneettiripsistä ja niitten laitosta ja ylipäätään mitä mieltä oot niistä, onko iha höpöhöpö? Ostin juuri tänään alesta sellaiset ja pähkäilen että miten laitan ne silmiini?

  • Miraa

    Itselläni on todella paha couperosa iho poskilla ja meikkivoiteet eivät peitä sitä kauniisti. Osaatko suositella siihen hyvää meikkivoidetta, joka ei näytä naamalla liian pakkelimaiselta? Tällä hetkellä käytössä on Lumenen longwear blur foundation, siihen olen ollut jokseenkin tyytyväinen.

  • Erika

    Hahaaa upee kuva 😀

    • Miia Ezen

      Tää on paras ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram