PUNAISET KASVOT? KUINKA RAUHOITTAA JA MEIKATA PUNAISUUS POIS

12.11.2021

*Sisältää mainoslinkin.

PÄIVITETTY 31.10.2023

Meikäläisellä menee kasvot näin punaisiksi saunassa ja urheillessa. Iho on taipuvainen couperosaan ja se on melko herkkä. Punaisuuden saa kuitenkin rauhoittumaan ja pigmenttisellä meikkivoiteella punaisuuden nopeasti piiloon.

Nämä ennen ja jälkeen kuvat on otettu juuri ennen meikkausta (saunasta tulleena) ja heti meikkauksen jälkeen.

PUNAISUUS KURIIN IHONHOIDOLLA

Ihoa pystyy rauhoittamaan hyvinkin paljon oikealla ihonhoidolla ja myös ärsyttämään hyvinkin paljon väärällä sellaisella. Jos kärsit couperosasta, niin kokonainen ja simppeli ihonhoitorutiini siihen löytyy TÄSTÄ.

Tällaisen ihon kanssa kannattaa unohtaa ihoa aktivoivat raaka-aineet, jotka voivat vaan pahentaa tilannetta. Kannattaa suosia rauhoittavia ja tulehdusta vähentäviä aineosia, kuten ruusuvettä, aloeta ja kauraa.

YKSINKERTAINEN IHONHOITORUTIINI PUNAISUUDEN VÄHENTÄMISEKSI: 

  1. *Fiini Naturally Kaura Puhdistusbalmi on hellävarainen eikä pese liikaa punoittavaa ja ärtynyttä ihoa. Se kuitenkin pesee meikin pois tehokkaasti (luethan käyttöohjeet).
  2. *Fiini Naturally Ruusu-Kaura kasvovesi rauhoittaa ihoa, mutta samalla myös tehokosteuttaa. Tämä on yksi parhaista kasvovesistä mitä tiedän. Jos iho tuntuu kiristelevältä, niin tätä kannattaa kerrostaa ja käyttää kasvovoiteen jälkeen myös laadukasta kasvoöljyä.
  3. *Olivia Balance Cream on erityisen hyvä punoittavalle iholle. Se rauhoittaa, mutta pitää myös epäpuhtauksia loitolla. Tilasin juuri tätä lisää, koska oma ihoni nauttii tällaisesta kombosta.

Itse testaan paljon tuotteita ja aina kun palaan näihin mitä oma iho eniten rakastaa, niin sen huomaa ihon kunnossa hyvin nopeasti. Iho rauhoittuu ja finnejäkin tulee harvoin.

P.S. Erityisesti ongelmaihoisten kannattaa välttää pitkiä kuumia suihkuja, sillä kuuma vesi huuhtelee pois ihon tärkeää hydrolipidikerrosta ja tämän jälkeen ihoa kiristelee hyvinkin monella. Paikkailut ihon suojaamiseksi tämän jälkeen pitää tehdä muutamalla kerroksella kosteuttavaa kasvovettä ja hyvillä öljyillä. 

PUNAISUUS KURIIN MEIKILLÄ

Jos iho tuppaa kuitenkin lehahtalemaan punaiseksi tai saunan jälkeen punaisuus pitää saada piiloon, niin pigmenttinen meikkivoide on silloin ratkaisu:

  • Luonnonkosmetiikassa pigmenttinen meikkivoide löytyy Madaralta, jota voi kerrostaa niihin kohtiin, missä punaisuutta on eniten. Käytin tätä kasvoillani tämän postauksen kuvissa. Madaran meikkivoiteesta voit lukea lisää TÄSTÄ.
  • Toinen edullisempi pigmenttinen meikkivoide on *Milani Conceal & Perfect meikkivoide, josta voit lukea lisää TÄSTÄ.
  • TÄSTÄ postauksesta voit taas lukea pigmenttisistä meikkivoiteista todella rasvaiselle iholle.

HUOM! Punaisuuden saa aina paremmin piiloon, kun käyttää keltaiseen taittavaa meikkivoidetta.

  • Jelena

    Moi, ongelmana on kanssa kasvojen punaisuus. Jos laitan keltapohjaista meikkivoidetta, näytän aivan maksasairaalta. Ja kylmä meikkivoide taas saa ihon harmaaksi. Esim. Estee Lauder Ecru on aivan liian keltainen, mutta Make up storen corn taas on sopiva. Osaisitko antaa jotain hyvää vinkkiä meikkivoiteesta?

    • Miia Johansson

      Heippa Jelena! 🙂 Ahaa.. mielenkiintoista, koska Estee Lauder Ecru on aika neutraali ja jopa hieman punainen, mutta Make Up Storen Corn taas todella keltainen ja jopa oliivinen. Tässä mun vanhassa postauksessa (samasta aiheesta) nuo kaksi meikkivoidetta juuri noissa sävyissä on vierekkäin ja siinä näkee hyvin eron: https://miiajohansson.com/2020/01/miten-peittaa-kasvojen-punaisuus/

      Mutta jos tuo Makeup Storen on sopiva, niin pystytkö jatkamaan sillä? 🙂

      • Jelena

        Pystyn jatkamaan, mutta en tiiä kehtaanko edes tunnustaa kuinka vanha se on 😂 ja sit ei taideta enään myydä missään. Tutkin tuota sun linkkiä. Kiitos

  • Laura H

    Meikkivoide on löytynyt, mutta isompi ongelma onkin jälkihikoilu kiireessä suihkun jäljiltä. Milläs meikkaat kun pukkaa vettä läpi..Tämä ongelma esiintyy niinä päivinä kun on n.15min aikaa kuivata hiukset, pukea ja meikata kun pitäis olla jo menossa. Ja toki myöskin couperosa värittää kasvot vähintään samaan kuosiin kuin esimerkissä.

    • Miia Johansson

      Mä oikein tähän keksi muuta kuin suihku mielummin illalla ja rauhallinen lähtö aamulla. ❤️😊

  • Riina

    Mulla punaisuutta ja rasvaisuutta, mutta myös POD-oireilua, jonka takia mietin onko Estee Lauderin Doublewear tai tässä mainitsemasi meikkivoiteet raaka-aineiltaan sellaisia, että niitä uskaltaisin käyttää? Madaraa en uskalla enää ottaa käyttöön, kun viimeksi POD-oireilu paheni samoihin aikoihin, vaikka saattoi johtua myös jostain muusta.

  • Aniliini

    Itsellä on couperosaan taipuva iho mutta lisäksi ongelmana on se että ihoni reagoi erittäin vahvasti ruusua sisältäviin tuotteisiin 😀 Urangin Daily Mist on ainoa minkä jotenkin sietää ( siinä on kurtturuusua) , iho huutaa myös kosteutta mutta kovin montaa kerrosta ei tuota Daily mistiä raaski suihkutella hinnan vuoksi. Joskus oon saanut pullon kulumaan kahdessa viikossa…ostin pari viikkoa sitten Pure is beautyn Birch sap mistin ja meille on kehkeytymässä hyvä suhde. Testaan tänään myös saunanaamiona Bybin Super greens-naamion.

    • Miia Johansson

      Heippa Aniliini! <3 Ihan huippua, että Pure=Beauty kasvovesi sopii sulle.

  • Päivi

    Juhlameikkiin pitäisi löytää meikkivoide joka peittää couperosan aiheuttamat katkenneet verisuonet ja punaisuuden. Onko nuo mitä suosittelet hyviä ja miten sattuu oikea sävy🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Pöivi! 🙂 Joo, kaikki nää on pigmettisiä meikkivoiteita ja sopii juhliin. Sävyistä voit lukea kunkin meikkivoiteen kohdalta erikseen.

  • Markit

    Heippa; Olen aina pitänyt itseäni punaposkisena. Ehkäpä olenkin ihan normipunainen 😀. Hienoa, että laitat molemmat kuvat ihmeteltäviksi. Aika rohkeaa ja paljasta. Tykkään saunoa kovissa löylyissä, mutta viileä suihku löylyn jälkeen on iholle ollut hyvä ystävä, atooppinen iho kiittää.
    Vaan onhan se nyt niin, että jos on saunapäivä, niin ei sen jälkeen tälläydytä meikkeihin, vaan punoitetaan, otetaan ehkä lasi kuohuvaa ja nautitaan elämästä ja olotilasta. En ehkä syntynyt saunassa ( vaan olohuoneessa, hätäinen jo silloin), mutta minut kiikutettiin sinne tositosi pienenä. Mikään ei voita saunapäivää! Ei siis mikään! 😄 Ja hei, punaposkinen ei tarvitse poskipunaa!
    Hyviä neuvoja kyllä oli, jos nyt jostain omituisesta syystä pitää saunan jälkeen tuhria nassunsa.😂
    Tulisipa minusta joskus asiallinen ja vakavasti suhtautuva ihminen! 64v ei vielä riitä🤣.

  • Paula

    Moikka!

    Minulla on molemmat Fiinin balmiputsarit, mustaherukka ja hellävarainen kaura, ja olen miettinyt, että onko tuo viimeksi mainittu itselläni jokin maanantaikappale, kun on selvästi liisterimäisempää ja huonommin levittyvää kuin tuo mustaherukka.

    Esimerkiksi, kun tuotetta ottaa purkista, siihen jää kuoppa ko. kohtaan, kun taas mustaherukka on niin notkeaa, että palautuu ennalleen. Tuo kauraversio siis ärsyttää minulla kasvojen ihoa, kun sitä joutuu hankaaman enemmän, vaikka etenkin sen pitäisi tuotteen nimen mukaan olla hellävarainen.

    Oletko huomannut tällaista eroa noiden koostumuksessa?

    • Miia Johansson

      Kannattaa hei laittaa myyjälle tästä infoa. 🤔 Ei kuulosta normaalilta.

      • Emmi

        Mullakin on tuo Fiini tosi jämäkkää. Se on tosi hankala saada levittymään kasvoille kun on niin tahkeaa. Ja saa kyllä kauan aikaa hieroa ennen kuin alkaa ns. sulaa kasvoille. Tämä on eka purkki tätä, niin en tiiä onko ok vai ei 🤔

        • Anne

          Itsellä kans ensimmäinen fiinibalmi, joka on tuo kaura. Eikö en siis pitäsi olla jäykkää koostumukseltaan?

          • Miia Johansson

            Mulla ei oo ainakaan ollut, mutta joko sitten koostumus olis muuttunut? Mun pitää hieman kysellä. 😊👌

            Tai siis ei mitään superjäykkää ainakaan. 🤔

    • Maarit

      Hei, minulla sama juttu tuon Fiinin kaura balmin kanssa kuin nimim. Paulalla.

    • Maria

      Fiinin puhdistusbalmeja en ole kokeillut, mutta flown balmia yhden purkin verran, ja se oli kans tuollaista tiukkaa jöötiä. Vähän kuin tahmeaa hunajaa, joka ei millään tahdo levittyä iholle. Niinpä palasin Evolven balmin käyttäjäksi, vaikka se onkin tarkoitettu kai enemmän kuivalle iholle. Mutta Evolven käytettävyys on ihan huippu! Levittyy kuin unelma ja helppo pyöritellä meikki pois, kun flowlla tuntui että jämähtää vain iholle ja iho venyy, kun yrittää sulatella meikkiä pois.

  • Mara

    Hei taas! 🙂
    Mikä jätettävä hoitoaine käytät “Onko curly girl -metodi liian työläs?”- videolla? 🙂
    Ja onko kyseinen hoitoaine edelleen käytössäsi?

  • Ihan mie vaan

    Minulla on hilseilevän kuivat poskipäät, mutta silti iho rasvoittuu ihan älyttömästi ja meikkivoide sulaa pois kasvoilta muutamissa tunneissa. Iho punoittaa lähes aina. Varsinkin heräämisen jälkeen. Suihkussa käynti on kuin valelisi bensaa liekkeihin..
    Sopiiko Madaran meikkivoide minullekin?

    • Miia Johansson

      Nyt kannattaa ehdottomasti laittaa ensin iho kuntoon ennen kuin alat meikkivoidetta siihen laittamaan. 😘Kuulostaisi sun viestin perusteella, että sun ihon pintakerros on pahasti kärsinyt. Hilseily, punoitus ja etenkin jos suihkussa oleminen sattuu on aika selkeitä merkkejä tästä. 😔❤️

      Miten ja millä sä hoidat sun ihoa? ,
      😊

  • Katri

    Moi, olipas ajankohtainen postaus kun just tuskailin syksyn tuoman punaisuuden kanssa. Sitten muistin itsekin, että mullahan on Evolven balmia kaapissa ja takas käyttöön sun ohjeilla. Heti alkoi tuntumaan paremmalta. Öljyjä iho kestää huonosti, ne punoittaa jotenkin todella pahasti. Onneksi Bybin paksulla rasvalla pärjää ja saa meikin allekin ihoa pelastettua. Kiitos Miia huipuista vinkeistä! ❤️🤩

  • Inka

    Pakko todeta, että itselle Olivia Kleinin tuotteet ei sovi lainkaan. Oma couperosa iho reagoi tosi voimakkaasti monessa Olivian tuotteessa olevaan aloe veraan. Mahtaako olla yleistäkin, ettei aloe sovi herkälle iholle? Sen sijaan olen saanut avun flow:n ruusuvedestä ja bybin bakuchiol-boosterista. Usein sekoitan tuota bakuchiolia toiseen öljyyn, vuodenajasta riippuen. Ja sun kautta oon ihastunut myös noihin fiinin öljyihin!

    • Miia Johansson

      Heippa Inka! 😊 Mä oon törmännyt muutamaa, jotka on allergisia aloelle, mutta ei ole kyllä yleistä.

      Myös jotkut harvat on allergisia ruusuvedelle mun saamien viestien perusteella. Tosiaan se tosi harmi, että oikeastaan mille vaan kosmetiikan raaka-aineelle voi herkistyä. Mutta se on hyvä, että oot pystynyt selvittämään mikä raaka-aine se on sulle niin silloin sitä on helppo välttää. 🥰

      Ja ah Fiinin öljyt on kyllä munkin iholle ihan parhautta. 🥰 Bybin Bakuchiolia ostin just lisää.

  • ReettaK

    Olin aina kuvitellu, että saunan jälkeen piiiiiitkään johtuva punaisuuteni on täysin normaalia.Sitten kerran, muutama vuosi sitten, kahtelin saunanraikkaana ystäväporukan kanssa otettua valokuvaa ja olin ainoa, jonka posket ja rintakehä helotti punaisena!Aloin tietoisesti katella, miten muiden kasvot reagoivat kuumuuteen, kylmyyteen, tuoksuihin, urheilusuorituksiin jne niihin asioihin, joissa mä olin tottunut olemaan aina punakka.Muiden kasvot palautuivat aika piakkoin normaaliin väritykseen mutta mulla meni aina pitemmän aikaa.Tämä oli erittäin häiritsevää varsinkin silloin, kun piti laittautua saunan jälkeen ns. baarikuntoon. Olin vasta baariin mennessä lähempänä normaalia naamaa ja sitten alkoikin punoittamaan väärin valitut drinkit (sitrusta sisältävät pahimpia!) Ymmärsin vasta tuolloin, että mulla on herkkä ja couperoosaan taipuva iho! Kiitos sun blogin, oon löytänyt oikeanlaiset tuotteet ja ihonhoitomenetelmät iholleni ja nykyään ihoni voi paremmin kuin koskaan! Kävin juuri saunassa, suihkuttelin kosteutusta kasvoilleni ja eikä liiallisesta punoituksesta ole tietoakaan!Meikkivoidetta käytän nykyään harvoin ja suositustesi perusteella löytyi hyvin toimiva luonnonkosmetiikan puolelta!Seuraavana aionkin kokeilla tässä postauksessa suosittelemaasi pigmenttisempää Madaraa. Oon ollu pitkään taustalukijana, välillä kommentoinutkin mutta nyt oli pakko kertoa oma kokemus, koska niin sanotusti tämä postaus osui ja upposi. Ihanaa talven odotusta sulle ja kerrankin sitä söpöä pikkupakkasen aiheuttamaa punaposkisuutta ei tarvitse kauhulla pelätä! 🙂

    • Miia Johansson

      Siis miten mahtavaa kuulla!! 🥰 Mä tuskin pääsen koskaan eroon urheilusuorituksen aikaisesta/jälkeisestä paloauton punaisesta lookista, mutta se on meikäläinen ja tällainen mä oon. Ainakin näytän siltä, että oon urheillu. 😅

  • Sussu

    Moi. Mitäs jos en meikkaa mutta kärsin epäpuhtauksista ja haluaisin kaksoispuhdistaa kasvot iltaisin niin mitä tuotteita siihen suosittelet?

    • Miia Johansson

      Heippa! 😊 Ihoa on turha pestä liikaa. Kaksoispuhdistuksen ensimmäinen vaihe irrottaa juurikin meikkiä ja siksi se on turha, jos ei meikkaa. Toki jos käyttää aurinkosuojaa niin sitten se voi olla hyvä.

      Epäpuhtauksien kanssa lähtisinkin purkamaan asiaa hieman eri kantilta. Miten puhdistat ihon? Puhdistamo liikaa ja juuri se aiheuttaa epäpuhtauksia? Hellävarainen puhdistusmaito on tosi hyvä, koska epäpuhtauksien tulehdusta koitetaan nimenomaan rauhoittaa.. ei häiritä vielä enemmän liialla puhdistuksella. Saako iho tarpeeksi vesikosteutusta ja muita raaka-aineita, jotka auttaa epäpuhtauksiin.

      En nyt ole ihan varma sun ihotyypistä, mutta epäpuhtaan ihon tuotteita löytyy tästä: https://miiajohansson.com/2020/03/parhaat-ihonhoitotuotteet-sekaiholle/

  • Laura

    Miia moi,
    miten tämä tuote mielestäsi sopii harvoin käytettynä lievästi couperosa iholle? Onko liikaa aktivoivia ainesosia? Käyttäisitkö itse? https://www.supermood.fi/fi/tuote/luxury-peel-75ml-fi/

    • Miia Johansson

      Mä oon itseasiassa testannut tätä tuotetta ja se on todella vahva kuorinta. En suosittele couperosaan, herkälle iholle tai atopiaan tai oikeastaan millekään iholle, jossa pitäisi nimenomaan vahvistaa ihon pintakerrosta.

      Mun mielestä iho ei tarvitse näin vahvoja kuorintoja. 😬

  • AM

    Tämä ei nyt liity postaukseen, mutta olisi muutama kysymys, jos osaat auttaa. Olen viime aikoina koittanut hankkia enemmän ihotyypin mukaisia tuotteita, vaikka ongelmana on, että tyypin määrittely on ollut vaikeaa. Syksyisen kasvohoidon myötä arvioksi tuli, että ihoni olisi sekaiho/normaali (normaalina en kyllä sitä ole koskaan pitänyt). Pintakuivuutta on nähdäkseni välillä, etenkin talvella, mutta se on pääosin poskiin tulevia näppylöitä (tulivat taas kuukausi sitten), joista en meinaa päästä millään irti, vaikka jo nyt käytän kosteuttavaa kasvovettä. Etenkin pahempi stressi aiheuttaa minulle näppylöitä ja sisäisiä paukamia melkein joka puolelle kasvoja, toki niitä tulee joskus muutenkin. (Päänahkani rasvoittuu nopeasti, eli käsittääkseni kärsin seborrooisesta ekseemasta, vaikka sitä ei ole koskaan virallisesti todettu. Kasvoilla ongelmia ei kai ole tämän takia ollut.)

    Mutta siis, varsinaiset kysymykset “varastoistani” löytyvistä tuotteista tai juuri tilaamistani (osan voi ehkä vielä palauttaa, jos tuli tehtyä aivan hutiostoksia):
    -Puhdistukseen ajattelin kokeilla Flow’n Balm to milk -balmia, mutta aloin nyt epäröidä, kun luin siitä joitakin kommentteja, joiden mukaan se helposti tukkii ihoa. Voisiko Fiinin mustaherukkabalmi olla parempi? (Meikkaan jonkin verran. Viime aikoina olen käyttänyt ennestään minulla olevia, Avrilin öljypuhdistusta ja Mia Höydön maitomaista puhdistusta.)
    – Olen käyttänyt kuukauden verran PureBeautyn Birch Sap Mistiä. Sen lisäksi olen aikeissa kokeilla Bybin Megamistiä ja Flow’n ruusukasvovettä, kun jälkimmäistä on saatavissa.
    – Päivävoiteeksi tilasin Bybin uuden Face Base -voiteen. (Kesällä käytin aurinkosuojan sisältävää Bybin päivävoidetta, ja minusta se oli melko kiva.)
    – Yövoiteeksi olisi useampi tarjokas: Antipodesin avokadovoide (olen yhden purkin aikoinaan käyttänyt, silloin tykkäsin), Bybin uusi yövoide (onko kevyt ja parempi kesään?), Bybin Babe Balm (onko ylipäätään liian paksu edes yövoiteeksi?) ja Moi Forestin metsäpölyvoide (voin antaa lahjaksi, jos on liian tuju kasvokäyttöön).

    Huh huh, tulihan tekstiä…

    Lisäksi olisiko sinulla vinkkiä, mistä löytäisin toimivan matkakokoisen suihkepullon kasvovedelle? Siis sellainen, mistä suihke myös tulee kivasti ulos.

    • Miia Johansson

      Heippa AM! 🙂 On todella yksilöllistä, että mitkä tuotteet on ihoa tukkivia. Vaikka tuossa Flown putsarissa on kookosöljyä, niin se on silti loistava sekaiholle. Kyseistä raaka-ainetta tuossa on kuitenkin niin vähän. Mutta Fiinin tuote on kanssa todella hyvä. Ja jos sulla on noita vanhoja tuotteita, niin käytä ihmeessä ensin niitä pois. 🙂

      Kasvovesivalinnat ja kosteusvoide kuulostaa hyviltä. Yövoiteista kaksi ensimmäistä on tosi hyviä yövoiteita. Moi Forest ei periaatteessa ole yövoide, mutta itse rakastan käyttää sitä yöllä kasvoilla, kun se sisältää terveellistä metsäuutetta. Bybi Babe Balm on balsami ja suosittelisin enemmän kuivalle iholle. Se sisältää luonnon voita ja öljyjä. Tosin käytän sitä itse erityisesti meikin alla, jos tuntuu, että iho tarvitsee extrapehmeyttä. Eli tosi hyvä karhean kuivalle iholle.

      Mä suosittelen lämpimästi kasvoöljyjä. Ne on tehteen mun ihoon yhden suurimman muutoksen. Käytän usein iltaisin sekä aamuisin samaa kosteusvoidetta, mutta sen päälle kasvoöljyä aina ihon tarpeiden mukaan. Joko tuhdimpaa tai kevyempää.

      Fiinin kasvovesistä myydään myös matkakokoisia versioita ja kun sen on käyttänyt loppuun, niin sinne voi laittaa tietty jotain toistakin kasvovettä. Uskon, että Fiinin ruusu-kaurasta tulet tykkäämään ja sitä pääsee näin testaamaan pienen putelin verran, joka on tosin yllättävän riittoisa. 🙂

      • AM

        Kiitos paljon avusta!

        Käytän toki entiset tuotteet pois, mutta molemmat kasvojenpesuaineet, yövoide ja kasvovesi loppuivat tai ovat loppumassa melkein samaan aikaan. Vanha päivävoide valitettavasti vielä kestää hetken, vaikka se ei varmasti erityisen sopiva olekaan.

        Öljyistä olenkin lukenut viime aikoina ja kyllä niitä itse asiassa jonkin verran olen käyttänyt viime aikoina, vaikka en taida osata sitä suositeltua levitystapaa… Öljyissäkin käytän pois aiemmin ostamiani (Bybin mansikkaöljy ja Supercharge sen jälkeen) ja sitten koitan ostaa ehkä enemmän juuri omalla iholleni sopivia. Ihonhoidossa minulle suositeltiin jojoba-teepuuöljyä, mutta vielä jäi hieman epäselväksi, että käytetäänkö sitä vain stressin nostamille paukamille vai koko kasvoille. Eiköhän se selviä, kun on aika hankkia uusia öljyjä. 🙂

        Pitääpä jossakin vaiheessa tilata pieni Fiinin pullo, jos siinä olisi hyvä suihkesysteemi.

        • Miia Johansson

          Koko kasvoille käytetään tuota jojoba-teepuuöljyä. 🙂 Se toimii myös ennaltaehkäisevänä tuotteena.

  • Maarit Rönkkö

    Hei Miia!
    Ihanan helakat punaiset posket,just samanlaiset kuin itselläni kun tulen saunasta tai olen ulkoillut. Ihoni on atooppinen,couperoottinen ja herkkä.
    Sopivia tuotteita vain on todella hankala hankkia,joten Kiitos sinulle,kun testailet ja kerrot eteenpäin 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Maarit! 🙂 Joo, ehdottomasti. Ja se miten löytää näitä hyviä tuotteita eri ihotyypeille on kurkkaamalla sinne inci-listan puolelle. Eli kaikkea ei edes tarvitse kokeilla. 😀 Tiedän, että alkuun se on tosi hankalaa ja kaikilla ei tietenkään ole siihen edes mielenkiintoa. Mutta täällä mä kerron teille niistä, niin säästän teidät tutkimustyöltä. <3

  • Hanna Niinimäki

    Hei Miia! Kiitos ihanasta blogista ja luotettavista vinkeistä ihonhoitoon.

    Minulla on hyvin voimakkaat violetit silmänaluset sekä punaiset luomet. Saan silmänaluset peitettyä oikeilla tuotteilla, mutta miten saisin alaluomen vesirajan punaisuuden pois? Yläluomen vesiraja ei näy joten se ei häiritse.

    • Miia Johansson

      Heippa Hanna! 🙂 Beigen sävyinen kajaali on oikeastaan yksi harvoista vaihtoehdoista. Mutta siinä on se huono puoli ettei se pysy aivan kaikilla koko päivää. Isadoralla esim on hyvä sellainen.

  • Heidi

    Hei, ei liity varsinaisesti tähän julkaisuun, mutta ihonhoitoon kyllä. Oletko vielä päässyt tutustumaan Katja Kokon Djusie tuotteisiin? Tai edes tutustunut niihin netissä? Kovasti kiinnostaisi, mutta kun on ihan uusi tuotesarja, niin hieman mietityttää.

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 😊 En oo vielä tutkinut tarkemmin brändiä, mutta aivan varmasti tulen tutustumaan. Erityisesti puhdistusöljy kiinnostelee. 😍

  • K

    Hei,
    Mitä mieltä olet Estee Lauderin ADVANCED NIGHT REPAIR seerumista? Tuntuu, että kyseistä seerumia hehkutetaan nyt joka paikassa…
    Itselläni on kyseiseen seerumiin viha-rakkaus-suhde… välillä se tekee ihostani ihanan ja välillä kamalan 🙈…

    • Miia Johansson

      Mä en oikeestaan käytä synteettistä kosmetiikkaa ihonhoidon puolella, niin oon väärä henkilö vastaamaan. Mutta jos multa kysyt, niin en käyttäisi. 😊

  • Heidi

    Hei Miia! Mitä kosteusvoidetta suosittelisit couperosa-iholle Olivia Kleinin Balance Creamin sijaan? En pysty käyttämään kyseistä tuotetta pähkinä-allergian takia, koska voide sisältää taikapähkinävettä ja aiheutti iholleni allergisen reaktion.

    Kiitos mahtavasta blogistasi 😊

  • Annika

    Itsellä on koko ajan voimakkaasti punoittavaa couperosaa poskilla. Yli 15 vuotta olen käyttänyt Joe Blascon Red neutralizer 1:stä ja nyt olen aivan paniikin vallassa, kun on käynyt ilmi ettei sitä saa enää. Ihoni on muuten erittäin vaalea j avaalein sävy on minulle hyvin helposti siltikin liian tumma. Nyt yritän epätoivoisesti löytää jotain korvaavaa tuotetta.

    • Miia Johansson

      Heippa Annika 🙂 Ja siis voi eiii.. tuo on niin tylsää, jos oma lemppari tuote lopetetaan. Toimisiko sulle pelkkä keltaiseen taittava tarpeeksi pigmenttinen meikkivoide? Entä ihonhoito? Voinko auttaa siinä, koska sillä saa ihoa kaikista eniten rauhoittumaan. <3

  • Annika

    Hei. Melkeinpä kaikkea olen valmis kokeilemaan ja kaiken avun otan vastaan. Tosiaan couperosa on ollut vahvana ihan ala-asteelta asti yli 20 vuotta. Nyt käytössä Dermosilin couperosalle tarkoitettu perusrasva. Olisiko sinulla suositella mahdollisesti muutamaakin tuotetta? Ihosävyni on todella valkoinen, joten tuote ei saisi olla kovin keltainen. Couperosani on muutamilta kohdilta isommalta alueelta tummemman punainen.

    • Miia Johansson

      Heippa Annika 🙂 Tässä postauksessa, johon kirjoitellaan on tosi hyvät suositukset couperosaan. Se ihon hellävarainen puhdistustuote on se, josta lähtisin liikkeelle.

      Myös tähän postaukseen linkitettu couperosalle tarkoitettu postaus kannattaa suosituksineen lukea.

      Valkoinen iho voi siis taittaa joko keltaiseen tai punaiseen eli puhutaan ihon pohjasävystä. Ihon punoitus on taas sitten eri asia eli punaisuutta ilmenee jossain määrin kaikilla. Erityisesti jos haluaa sitä ihon vahvaa punaisuutta pois, niin meikkivoiteen pitää taittaa keltaiseen. Ei tietenkään liian keltaiseen, mutta jonkin verran. Ja keltaisuuttahan löytyy meiltä jokaisen ihosta huolimatta pohjasävystä. Itse olen pohjasävyltäni punainen ja käytän keltaiseen taittavaa meikkivoidetta juuri siksi, että saan punaisuuden taittumaan pois.

      Päivitän tähän juttuun myös nuo pigmenttiset meikkivoiteet, joista löydät varmasti itsellesi sopivat. Mutta kannattaa aloittaa tuosta ihonhoidosta. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram