HERKÄLLE IHOLLE SOPIVA KOSMETIIKKA

08.02.2024

*Sisältää mainoslinkin.

Kokemuksia herkästä ihosta löytyy itseltäni runsaasti aina atopiasta couperosaan ja säilöntäaineherkistymisestä ihon epämääräisiin lehahduksiin saakka. Ihoni reagoi helposti eri kosmetiikkatuotteisiin, kun takana on vuosia eri tuotteiden testailua ja näin kemikaalikuorma keholleni on kasvanut melko suureksi.

MITÄ KANNATTAA VÄLTTÄÄ?

  • Purkkeihin kirjoitettuja tekstejä kannattaa lukea kriittisin silmin! Valmistaja voi kirjoittaa tuotteeseen, että se on hellävarainen, vaikka se ei sitä oikeasti olisikaan. Vain inci-lista kertoo totuuden.
  • Runsas määrä erilaisia aktiiviaineita yhdessä tuotteessa tai monta tuotetta lätkittynä toistensa päälle, joiden yhteenlaskettu erilaisten raaka-aineiden määrä on valtava. Yhdessäkin tuotteessa voi olla jopa yli 50 eri raaka-ainetta.
  • Liian puhdistavat geeli- ja vaahtoputsarit huuhtelevat pois ihon tärkeitä rasvoja ja bakteereita, jotka auttavat pitämään ihon pintakerroksen kunnossa.
  • Hajusteet! Tuotteen raaka-aineet voivat silti tuoksua, mutta lisättyjä hajusteita kannattaa välttää.
  • Säilöntäaineet voivat myös herkistää, vaikka ne ovatkin kosmetiikassa tärkeitä raaka-aineita. On kuitenkin mahdollista käyttää säilöntäaineetonta kosmetiikkaa. Siitä voit lukea TÄSTÄ.

MINKÄLAISIA TUOTTEITA HERKKÄ IHO RAKASTAA?

Herkkä iho rakastaa yksinkertaisia tuotteitta, joissa on lyhyt ainesosaluettelo ja raaka-aineet ovat ihoa rauhoittavia sekä hoitavia.

Herkkäihoisten tuotteet eivät myöskään tarvitse olla tylsiä ja liian vähän ihoa kosteuttavia. Tämän käsityksen ainakin sain itse alkuun, kun piti jättää pois kaikenlaisia ihania aktiiviaineita. Alla kerronkin sellaisista tuotteista, joista myös herkkäihoinen kosmetiikkaa rakastava varmasti innostuu.

Jos haluat päästä helpolla ja valita vain yhden brändin tuotteita, niin *Esse ja *Laponie ovat loistavia herkälle iholle. Voit silti valita kirsikat kakun päältä ja yhdistellä eri brändien tuotteita. Yhdistely on siksikin hyvä, koska löydät näin helpommin tuotteet, jotka ovat juuri sinun ihosi tarpeisiin,.

UUSIMPIA SUOSITUKSIANI

ENSIMMÄINEN VAIHE – PUHDISTUS

Ihon puhdistukseen en perehdy tässä jutussa, sillä olen kirjoittanut siitä juuri kattavan postauksen, johon pääset TÄSTÄ. Muistuttelen nyt kuitenkin, että ihon hellävarainen pesu on ihonhoidon perusta, ja jos tämä horjuu, niin koko pakka hajoaa.

TOINEN VAIHE – VESIKOSTEUTUS

Vesikosteutus suoraan kasvoille suihkuteltuna pitää pintakuivuuden poissa. Älä skippaa tätä! Herkälle iholle (joka on myös kuiva) voi olla vaikea löytää tarpeeksi kosteuttavaa kasvovettä, mutta nyt on sellainenkin tullut markkinoille.

  • *Ayu Organics Watermelon & Birch Face Mist sisältää perinteiset glyseriinin ja hyaluronihapon vesikosteuden kiinnittämiseen. On ollut myös ihanaa, että tässä on kakaduluumua, joka on maailman C-vitamiinipitoisin raaka-aine. Usein tällaiset ihanat raaka-aineet loistaa poissaolollaan herkälle iholle sopivissa tuotteissa. Mukana on myös herkän ihon rakastamaa koivumahlaa ja vesimeloniuutetta, jotka rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa.

Tämä kasvovesi ei sisällä myöskään eteerisiä öljyjä ja on valmisettu Suomessa. Ihan mun uusi lemppari. Laitoin juuri tänään uuden putelin tilaukseen.

KOLMAS VAIHE – RASVAKOSTEUTUS

Kolmannessa vaiheessa vesikosteus sidotaan ihoon. Laadukkaiden öljyjen, vahojen ja voiden ansiosta iho saadaan pehmoiseksi, karheus pois ja iholle ravinteita. Jotta kaikki nämä imeytyy hyvin iholle, niin alle tarvitaan kasvovesi.

Omien mieltymystesi mukaan rasvakosteutukseen valitaan joko kosteusvoide, kasvoöljy tai balsami. Voit käyttää myös kosteusvoidetta ja sen lisänä kasvoöljyä tai balsamia.

  • Olen ehkä hieman vältellyt Esse ihonhoitotuotteista kertomista, koska ne ovat niin arvokkaita. Samalla niiden taustalla on vankka tuotekehitystyö ja aivan uskomaton osaaminen. En yleensäkään kerro kalliista tuotteista ellen ole itse valmis maksamaan niiden hintaa. Sain kuvassa olevan pienikokoisen *Esse Hydro Sensitive kosteusvoiteen testiin ja ai että! Vihdoin herkällekin iholle voide, josta saan wau efektin eikä se kihelmöi, kirvele tai anna punoittavaa lopputulosta! Laitoin tänään tilauksen vetämään, jossa ostin tämän isokokoisena. Ihanteellinen tuote helposti reagoivalle ja epätasapainossa olevalle iholle. En voi uskoa, että tuosta noin vaan löysin uuden kosteusvoidesuosikin herkälle iholle!
  • Kasvoöljyistä olen puhunut paljon ja niistä voitkin lukea esimerkiksi TÄSTÄ jutusta tai kurkata SUOSIKKEIHINI.
  • Balsamit on ihon herkkupommeja, joista puhutaan aivan liian vähän. Niistäkin (kuten kasvoöljyistä) hyötyy moni eri ihotyyppi. Olen aivan rakastunut ruotsalaisen *c/o Gerdin balsameihin. Voin poimia niistä melkein minkä vaan ja ihoni kiittää. Balsamit sisältävät perinteisesti laadukkaita kasviöljyjä, voita ja vahoja muutaman valikoidun kasviuutteen kera. Balsameissa (kuten kasviöljyissäkään) ei ole mitään tuotteen koostumukseen vaadittavaa raaka-ainetta, kuten esimerkiksi emulgaattoreita, jotka saattavat ärsyttää sitä kaikista herkintäkin ihoa. Yksi tärppini on *c/o Gerd Blueberry Night balm, joka on loistava ikääntyvälle herkälle iholle. Sekaihoinen voi taas valita *c/o Gerd Blueberry Balmin.

 Onko sulla herkkäihoisena vaikea löytää sopivia ihonhoitotuotteita? Voinko auttaa?

  • Kati

    Välttelen hajusteita, joten todellakin on vaikea löytää itselle sopivia kosmetiikkatuotteita. Esimerkiksi tuosta yllä suosittelemastasi ℅ GERD Blueberry Balm balsamista jo innostuin sekaihoisena, mutta incissä on valitettavasti Linalool, Geraniol, Limonene ja Citral, jotka kuuluvat 26 yleisimmän hajusteallergeenin joukkoon 🙁

    • Miia Johansson

      Joo, ne on osa eteerisiä öljyjä. 😔

  • Pia

    Hei, oletko tutustunut ivy aia tuotteisiin? Tai aiotko kokeilla .Olisi edullinen sarja minun kukkarolle ja voi ostaa normalista.

    • Miia Johansson

      Heippa Pia 🥰 En valitettavasti käytä ihobhoidossa synteettistä kosmetiikkaa niin en siksi ole testannut tai tule testaamaan.

  • Ritva Törmä

    Kaipaan herkälle, ikääntyvälle iholle hoitosarjaa.
    Käytän päivittäin värillistä päivä voidetta ja hyvin kevyttä meikkiä. Ostin sinulta I love me messuilta kolme tuotetta ja ne ovat olleet täydelliset. Nyt jotain samanlaista.

    • Miia Johansson

      Oi ihanaa kuulla, että tuotteet toimi. Oliko kyse mistä tuotteista, mikä on sun ihotyyppi ja voisitko kuvitella käyttäväsi samoja tuotteita, kun ne toimi hyvin. 😊

  • Iida salo

    Hei ! Mikä tuote sopisi ihon karheisiin kohtiin meikin alle ?

    • Miia Johansson

      Heippa Iida 😊 Lähtisin purkamaan tätä siitä, että mistä karjeat kohdat johtuu. Usein syynä on liian puhdistava kasvojenpuhdistustuote, kuten geeli- ja vaahtoputsarit. Myös rasvakosteuden puutos iholla (eli hyvät kasviöljyt) aiheuttavat karheutta. Onko sulla perus ihonhoito kunnossa eli miten hoidat sun ihoa ja millä? 😊

      • Iida Salo

        taustalla todennäköiseti POD.isot oireet saatu kuriin.mutta edelleen välillä oireilee.sitruuna happo jätetty pois kaikista tuotteista. iho ollut koko elämän rasvainen. Nyt kuiva.paitsi nenä rasvoittuu.
        käytössä ollut 3 kk sinun vinkaamasia tuotteita.
        – ruusuvesi. evolve puhdistus öljy, bybi stareberry booster ja olivia klein hoitoemulsio

        • Miia Johansson

          Heippa ja pahoittelen etten ole päässyt vastaamaan aikaisemmin. Miltä sun iho tuntuu tuon Evolven putsarin jälkeen? Ruusivesi on aika kevyt kosteuttaja, jos iho todell kuiva, mutta toisellata sulla on mukana Olivian seerumi? Oliko se siis hydra lotion? Miltä iho tuntuu, kun olet laittanut kaiken kosteutuksen? Koitetaan löytää tähän jokin ratkaisu. <3

  • M

    Moikka! Mua kiinnostaa retinoli mutta en oikein tiedä mitä tuotetta kannattaisi kokeilla ja Bybin “retinolin korvike” bakuchiol booster on sopinut omalle iholle. Onko se ns yhtä hyvä ja tehokas kuin joku retinolituote? Toki niitäkin on kai eri pitoisuuksilla. Mutta voisinko vaan jatkaa Bybillä hautaan asti 😀 Se ei käsittääkseni myöskään herkistä auringolle.

    Kiitos blogistasi <3

    • Miia Johansson

      Heippa M 😊 Bakuchiolilla on retinolin kaltaisia vaikutuksia, mutta ei ole kuitenkaan sama. Tässä on loistava hieman hellävaraisempi retinolituote, jota herkkäohoisempikin voi kestää. Mutta mun herkkä iho ei esim kestä mitään retinoleja. Bakuchiolia kyllä.

      Tuote tästä:
      https://adtr.co/cBCfaV

  • S.K

    Hei!
    Osaisitko neuvoa? Mun kasvoilla on ollu tosi pitkään pientä ihottumaa suupielissä, lähellä leukaa ja ajoittain nenän ja ja suupielien välissä sekä nenän varressa. En oo saanu kiinni mistä johtuu. Olen vaihtanut kaikki kasvojen hoitotuotteet Laponieen (puhdistusöljy- ja geeli + maitoputsari, kasvovesi ja kasvovoide + balmi) ja ongelma jatkuu. Mielestäni mikä tahansa kasvoöljy tuntuu pahentavan sitä. Osaatko yhtään suositella, mihin tuotteisiin kannattaisi kokeilla vaihtaa vai voiko olla meikkivoide? Meikkivoide on madaran ja joskus kokeiltuani maybelline super stay sekin huononsi tilannetta.

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 No onpa tylsää! Oireet kuulostaa kyllä PODilta eli suunympärysihottumalta, joka on yleistymään päin. Mutta tietenkään en osaa näiden oireiden mukaan suoraan sanoa. Onko ihottuma pientä kutisevaa ja punoittavaa näppylää?

      Mulla on POD iholle juttu tässä: https://miiajohansson.com/2021/01/suunymarysihottuma-eli-pod-nama-tuotteet-auttavat/

      Ja podille juurikin nuo kaksi mainitsemaasi meikkivoidetta ei ole parhaita. JOS siis kyse on podista.

      • S.K

        Kiitos vastauksesta! Oon lukenu podista paljon, mutta en usko olevan sitä. 🤔 Ihottuma on aivan sairaan pientä, eikä näy ilman meikkiä, punoita tai kutise.. Ja jotkut tuotteet pahentaa sitä laajemmalle. Tosi hämmentävää.

        • Miia Johansson

          Sitten kannattaa mennä lääkäriin, niin selviää nopeammin ja osaa myös hoitaa oikein. 🥰

  • Jenni

    Moi,

    oon käyttänyt jo vuosia luonnonkosmetiikkaa, mutta nyt kiinnostaisi kokeilla Estée Lauder Advanced Night Repair seerumia. En kovin hyvin tunne inc-listoja synteettiseltä puolelta, niin voisitko auttaa. Onko listassa jotain “ehdottomia no no raaka-aineita”?

    Water\Aqua\Eau, Bifida Ferment Lysate, Peg-8, Propanediol, Bis-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Methyl Gluceth-20, Glycereth-26, Peg-75, Butylene Glycol, Adansonia Digitata Seed Extract, Tripeptide-32, Sodium Hyaluronate, Yeast Extract\Faex\Extrait De Levure, Lactobacillus Ferment, Cola Acuminata (Kola) Seed Extract, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Hydrolyzed Algin, Pantethine, Caffeine, Lecithin, Sodium Rna, Bisabolol, Squalane, Glycerin, Oleth-3 Phosphate, Caprylyl Glycol, Oleth-3, Oleth-5, Choleth-24, Hydrogenated Lecithin, Jojoba Wax Peg-120 Esters, Ceteth-24, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Triethanolamine, Tetrasodium Edta, Bht, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Red 4 (Ci 14700), Yellow 5 (Ci 19140)

    • Miia Johansson

      No on tässä paljon sellaisia raaka-aineita, joita en itse laittaisi kasvoille. Ja paljon siis sellaista, joka vaikuttaa itse tuotteen koostumukseen eikä hoida ihoa. 😊

      • Markit

        Heippa; Minä ostin tuo Estée Lauderin seerumin, enkä siihen kyllä tykästynyt, onneksi oli tarjoushinta ☹️. Jäi jotenkin lillimään kasvoille. Sen sijaan sain näytteen Laponien kosteuttavasta kasvonaamiosta ja sitä aion ostaa jatkossa. Imeytyi hyvin, tämä siis minun pintakuivalla ( ehkä jopa kuiva) kasvoillani 😊. Oletko Miia sitä kokeillut?

        • Miia Johansson

          Joo 🙂 Laponien tuotteet on kyllä tosi ihania.

  • Minttu

    Moi Miia! Luotan suhun niin paljon, ja toivon todella saavani jonkun hyvän vaihtoehdon tuolle Madaran skin equal meikkivoiteelle. Mulle se oli nimittäin valitettavsti liian “rasvainen”. Olisko sulla heittää mitään yhtä peittävää, mutta hieman mattaisempaa ja myös rasvoittuvalla iholla pysyvää vaihtoehtoa? Tiedän, että pohjustus ja ihonhoito on myös tärkeää. Tähänkin toki voin ottaa lisää vinkkejä, jos jaksat jakaa.

  • Anniina

    Hei Miia!

    Laitoin sulle hiljattain ig:ssa viestiä, josta palailen nyt tässä. 🙂

    Lähestyin sinua pulmallani löytää meikkivoide, joka työpäivien aikana lentotyössä pysyisi freshinä eikä tulisi tunnetta, että työpäivän jälkeen haluaisi lähinnä pestä kasvot meikistä. Käytössäni on ollut Estee Louderin Double wear joka kestävä, mutta talvi-iholleni ei aina levity oikein nätisti/työläs työstää iholle. Olen sekoittanut tätä Macin primerin kanssa, jotta sävy sopivampi vaaleammalle talvi-iholle. Olen myös levittänyt tämän iholleni käsin, sillä en vain kokeiluista huolimatta ole löytänyt sivellintä jolla meikkivoiteen saisi tarpeeksi ohuesti/kauniisti levittymään iholle. Kesällä tämä tuote toimii kuitenkin mielestäni paremmin ja näyttää ihollani hyvältä.
    Viime aikoina olen epätoivoissani välillä käyttänyt Lumenen Blur -meikkivoidetta joka levittyy paljon helpommin tämän tilalla, mikä ei kuitenkaan varsinkaan ole kestävä ihollani/mistä en tuotteena ole oikein pitänyt.
    Meikin alle olen laittanut nyt talvella Evolven skin food light. Tämä kuitenkin ehkä pian taas kesän lähestyessä hieman liian tuju.

    Ihonhoitorutiinini on seuraava: kaksoispesu Evolven gentle cleansing melt + Apeironin cleansing milk. Joskus konjac-sieni tehostamassa, mutta nyt viime aikoina talvella en ole käyttänyt ollenkaan, kun tuntui kuivattavan ihoa liikaa.
    Pesun jälkeen Olivia Kleinin hydra spray toner, weleda skin food light, jonka jälkeen hieman vaihdellen Bybi bakuchiol/strawberry booster tai tarpeen vaatiessa Apeironin jojoba-teepuuöljy. Viime aikoina olen käyttänyt myös Evolve Blue velvet ceramide serum, josta minulla näyte.
    Myönnettäköön, että joskus toki tulee oiottua rutiinista niin, että esim. Työreissulla on vain toinen putsari mukana jolloin pesen kahdesti tällä, tai kasvoveden suihkimisen jälkeen tulee laitettua kasvoihin pelkkää voidetta/öljyä.

    Tämän rutiinin lisäksi minulla on Antipodesin Reincarnation -kuorintavoide sekä Aura manuka honey Mask, joita pyrin käyttämään 1x 1-2 vk, viime aikoina ollut hieman harvemmin käytössä.

    Ihoni on tyypiltään sekaiho ja minulla on aknetausta. Aikoinaan ihoni rasvoittui päivisin voimakkaasti, mutta nykyisin tällä ihonhoitorutiinilla tämä on maltillista, joskin etenkin lennoilla kuitenkin vähäistä.
    Iho ei kiristele pesun jälkeen, joskin etenkin nyt lentotyöt aloitettuani iho tuntuu kaikkinensa ehkä kuivemmalta kuin ennen.
    Olenkin siis rasvannut myös muun kehon ihoa tämän talven ajan enemmän kuin ennen ja olen myös huomannut minulla esiintyneen vähittäistä kuivaa hilsettä hiuksissa, mitä ei ole ennen ollut.
    Tämä on ollu minulle ensimmäinen talvi lentäen, joten nyt mietinkin, että ehkäpä en ole ihonhoidossa osannut huomioida tätä muutosta/lisääntynyttä kosteuttavien tuotteiden tarvetta?

    Suuri kiitos avustasi jo etukäteen, jos ehdit jonain hetkenä tähän vastailla! 🙂 <3
    -Anniina

    • Miia Johansson

      Heippa Anniina 🙂 Joo, ennen työksi lentäneenä ymmärrän sua todella hyvin! Ja iho kyllä menee helposti tosi kuivaksi. Kuulostaisi tosiaan siltä, että sun iho kaipaa nyt tosi paljon kosteutusta, kun tuo Estee Lauder ei niin nyt toimi, mutta kesällä taas toimii. Mietin, että voisiko auttaa, jos ottaisit kevyemmän, mutta kestävän meikkivoiteen tuon tilalle? Sulla on kuitenkin tosi hyvä setti ihonhoitoa käytössä ja jos sen jälkeen iho kuitenkin aina tuntuu hyvälle?

      Lentokoneen ilma on kyllä niin kuiva, etten tiedä löytyykö tähän mitään ihan lopullisen hyvää ratkaisua, koska usein hyvän lopputuloksen saamiseksi pitäisi eliminoida sen aiheuttaja. Sun tapauksessa se nyt on mahdotonta eliminoida työtä pois. 😬

      Mietin, että ootko kokeillut tätä meikkivoidetta: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/loreal-true-match-nude-meikkivoide/
      Tämä on tosi kestävä, mutta ohut. Mitä ohuempi meikkivoide on niin, sitä kivemmalta se loppupäivästä näyttää. Esim mä en itse voi enää käyttää Estee Lauderia, kun mun ihosta on iän myötä tullut entistä kuivempi – se näyttää aika karseelta, vaikka koitan levitykseen vaikka mitä kikkoja.

      • Anniina

        Hei Miia,

        Kiitos paljon vastauksesta! <3
        Tuota kyseistä meikkivoidetta voisin kyllä kokeilla.

        Ihonhoitorutiiniin liittyen vielä – se on kyllä täysin kiitos sun sekä Twistben, mitä kautta nämä tuotteet ja ihonhoitorutiini on löytynyt. Iho tosiaan tuntuu aina hyvälle tällä setillä.
        Tämä oli mulla myös merkittävä tekijä aknen kanssa kamppailussa aikoinaan..Kiitos siis tuhannesti kun jaksat auttaa ja levittää tärkeää ja mullistavaa tietoa! 😍

        • Miia Johansson

          Ihan mielettömän ihana kuulla! <3

  • Epi

    Tilasin suosituksiisi perustuen uuden ihonhoitorutiinin ja oli pakko tulla hypettämään, koska oon niin äimistynyt jo yhden käytön kokemuksesta😵 Putsariksi hankin raaw alchemy cleansing silkin (ja konjag spongen herkälle iholle tehostamaan puhdistusta jos kasvoille jää epämiellyttävä tahma), kostutukseen mainitsemasi ayu watermelon&birch mistin, seerumiksi essen hyaluronihapposeerumin ja voiteeksi tässäkin postauksessa mainitsemasi essen kosteusvoiteen. Kasvojani on vaivannut siis läpi talven ja kevään pintakuiva iho ja etenkin otsan alueen ”kiristely”. Tämän rutiinin jälkeen otsan alueen kiristely oli tipotiessään ja kasvojen iho seuraavana aamuna super pehmeä ja siloinen! Tätä en oo saanut millään konstilla pois koko talvena. Tätä rutiinia ennen kokeilen tovin myös Olivia Kleinin seerumia ja voidetta, mutta iho ei ollut läheskään näin pehmeä ja kiristämätön. Jotain taikaa näissä essen tuotteissa varsinkin on!

    Kiitos siis tuhannesti supervinkeistä!🙌🤩

    • Miia Johansson

      Heippa Epi ja wauuu! <3 Ihana kuulla! Ja oon tosi iloinen, että luotit mun suosituksiin.

  • minna

    Hei! Minulla on ollut pitkään käytössä luonnonkosmetiikka, joka on toiminut hyvin. Toiseen suupieleen on kuitenkin ilmaantunut pientä punaista näppyä, jotka välillä häipyvät ja välillä ovat tosi häiritsevät.
    Olen miettinyt onkohan se podia.
    Onkohan käyttämissäni tuotteissa näitä haitallisia aktiiviaineita?
    Pesen kasvot Lapponien puhdistusmaidolla, jonka jälkeen Ekopharman tyrnikasvovesi, silmänympärykseen Evolven silmänympärysseerumi ja Atopikin rauhoittava silmänympärysvoide. Aamuisin laitan näiden tuotteiden lisäksi kasvoille Madaran sos hydra rose jelly geelin ja iltaisin Atopikin rauhoittavan kauraöljyn.

    • Miia Johansson

      Heippa Minna 🙂 Voisi olla POD, mutta vaikea sanoa varmasti. PODin kanssa pitää tuotteissa mennä ihan todella yksinkertaiseen suuntaan. Laponien puhdistusmaito on hyvä, mutta en ole noiden muiden inciin tutustunut. Mutta veikkaisin, että näissä sun tuotteissa on aika monta eri ihoa hoitavaa ainesosaa. Incien pitäisi olla ihan vaan muutama raaka-aine, jotka nimeomaan rauhoittaa ihoa. Tässä aiheesta juttua: https://miiajohansson.com/2021/01/suunymarysihottuma-eli-pod-nama-tuotteet-auttavat/

  • Elli

    Muistatko mikä huulipuna/sävy sulla on tässä? Niin ihana!

    • Miia Johansson

      Oi kiitos! 🙂 Tää on valitettavasti lopetettu.

  • Elisa

    Heippa!

    Oletko tehnyt postausta valokuvaamisesta tai onko sinulla kamerarunko- / linssisuosituksia?

    • Miia Johansson

      Heippa Elisa 🙂 Ei taida olla, kun mä en oo mikään kummoinen kuvaaja. Mulla on joku todella vanha Canon ja kittiobjektiivi, joka tulee siis kameran mukana. Mulla on hyvät tasovalot, jotka auttaa hommassa tosi paljon. 🙂

  • ...

    Heippa!:)
    Löysin tän sivuston ja vitsi kuinka moni on saanu täältä Apua! Ajattelin nyt kokeilla ite, koska oon tuskaillut mun ihonkaa tosi pitkää.. Oon 25vuotias ja oon edelleen hukassa mikä mun ihotyyppi on. Mun iho tuntuu tosi haastavalta hoitaa ja oon kokeillut vaikka mitä.

    Mun iho siis punoittelee paljon ja ajoittain tuntuu sellai kihelmöinti, jopa polte kasvoilla. Mun iho kiiltää tosi paljo ja esimerkiksi meikin kanssa on ongelmia, koska ei millään pysy. Mun iho ei kuitenkaan tunnu enää kuivalta. Epäpuhtauksia tulee ajoittain jonkin verran… ja sellast pikkunäppylää on myös

    Oon nyt aamusin yrittäny pestä vaan vedellä ja laitan ceraven rasvaa. Iltasin pesen Bruno vassarin puhdistusaineella sekä kasvovedellä. Nyt oon ottanu käyttöön myös Evolven hyaluroonihappo seerumin ja suihkutettavan kasvoveden. Ajoittain tupla puhdistan myös Mizonin puhdistusaineella tai smuutin puhdistusbalmilla (kerran käyttänyt ja luulen ettei sopinut, kun kasvot helahti punasiksi ja tuli näppylöitä)

    Oon miettiny täytyiskö tässä vaihtaa tuotteet kokonaan, jotta joskus esimerkiksi pystyisi mennä edes töihin ilman kevyitä “meikkivoiteita” ilman, että kasvot helahtaa punaisiksi.

    Osaisitkohan auttaa?:)

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 Kiva, kun laitoit viestiä. Lähtisin nyt liikkeelle siitä, että miten sun iho saadaan rauhoittumaan ja se tapahtuu aina niin, että mennään takaisin perusteisiin. Mutta ensin kysyisin, että onko punaisuus siis jokin reaktio ihonhoitotuotteisiin tai muuhun kosmetiikkaan? Vai onko se couperosaa, jossa helposti kasvot alkaa punoittaa. Kummassakin tapauksessa tosin olisi tärkeää, että sun ihonhoitotuotteet on rauhoittavia ja sopii herkälle iholle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram