KASVOJEN PUHDISTUS – KAIKKI MITÄ OLET HALUNNUT TIETÄÄ

24.10.2023

*Sisältää mainoslinkin. 

Suomalaisten suurin kompastuskivi ihonhoidossa on vääränlainen kasvojenpesutuote. Olen auttanut tuhansia ihmisiä ihonhoidon kanssa ja tähän asiaan törmään lähes jokaisen kanssa, jolla iho on todella kuiva, pintakuiva, rasvoittuva, röpelöinen, hilseilevä tai jopa epäpuhdas. 

En itsekään osaa sanoa varmasti kenenkään ihotyyppiä ennen kuin puhdistustuote on vaihdettu hellävaraisempaan, sillä tämän jälkeen iho alkaa hiljalleen rauhoittumaan. Olen huomannut, että usein ihoa luullaan automaattisesti sekaihoksi, vaikka sekaihon tyyliset ongelmat (kuten epäpuhtaudet ja pintakuivuus) saattavat johtua myös vääristä rutiineista.

LUE TÄSTÄ KAKSI JUTTUA MITÄ IHOSSA TAPAHTUU KUN SEN PESEE LIIAN PESEVILLÄ VAAHDOILLA, GEELEILLÄ TAI SAIPPUOILLA.

VÄÄRÄNLAINEN PUHDISTUSTUOTE AIHEUTTAA SUURIMMAN OSAN IHO-ONGELMISTA!

Olen huomannut auttamillani ihmisillä seuraavia muutoksia ihossa, kun väärä puhdistustuote on vaihdettu pois:

  • Ihon epäpuhtaudet ovat vähentyneet.
  • Ihon liika rasvoittuminen on vähentynyt.
  • Ihon pintakuivuus on hellittänyt kokonaan tai osittain.
  • Iho ei ole enää niin herkkä.
  • Ihoa ei enää kiristele.
  • Iho tuntuu pehmoisemmalta.
  • Iho ei ole enää niin karhea.

Tässä vain muutama hyvä puoli. On kuitenkin hyvä tietää, että ihonhoito on kokonaisuus ja pesun lisäksi iho tarvitsee niin vesi- kuin rasvakosteutusta. Voit lukea siitä TÄSTÄ. Jos hyväkään ihonhoitorutiini ei auta esimerkiksi epäpuhtauksiin, niin silloin suosittelen kääntymään *sisäisen ihonhoidon puoleen.

MITEN IHO PESTÄÄN (KAIKESSA YKSINKERTAISUUDESSAAN)?

JOS MEIKKAAT

  1. Lisää kuivin käsin kuiville kasvoille puhdistusöljy. Ota tarpeeksi tuotetta, sillä jos otat sitä vain vähän, niin öljy vaan imeytyy ihoosi.
  2. Kun kaikki meikki on selkeästi lähtenyt liikkumaan, niin silloin vasta lisätään vettä. Ennen veden lisäämistä ole huolellinen, että kaikki meikki on tosiaan sulanut.
  3. Huuhtele kaikki pois vedellä TAI kohta 4.
  4. Jos tuntuu, että haluat varmistaa ihon puhtauden ja ehkä hieman nopeuttaa puhdistusta, niin ota avuksi konjac-sieni. Se kastellaan täysin märäksi ja sen avulla pyyhit pois sulaneet meikit. Erityisen hyvä helposti tukkeutuvalle iholle. Kuivalle iholle ja couperosaan en lisäisi konjac-sientä.
  5. Aamuisin kasvot huuhdellaan vedellä.

JOS MEIKKAAT TODELLA VÄHÄN TAI ET OLLENKAAN

  1. Lisää puhdistusmaito kuiville kasvoille kuivin käsin. Ota tarpeeksi tuotetta tai muuten puhdistusmaito vaan imeytyy ihoosi.
  2. Pyörittele tuotetta kasvoilla hetken ja varmista, että kaikki meikki on lähtenyt liikkeelle.
  3. Poista vedellä tai konjac-sienen avulla.
  4. Aamuisin kasvot huuhdellaan vedellä.

MIKÄ IHME ON KAKSOISPUHDISTUS JA KENELLE SE ON?

Käyttää tai ei käytä kaksoispuhdistusta on mieltymysasia. Ensimmäisessä vaiheessa puhdistusöljyllä puhdistetaan kaikki meikki ja lika. Toinen vaihe varmistaa, että iho on varmasti puhdas. Perinteisesti toinen vaihe on tehty vaahdoilla tai geeleillä, mutta tässä vaiheessa hellävarainen kaksoispuhdistus meneekin usein metsään ja toisen vaiheen puhdistus on iholle aivan liian vahva.

Jos kaksoispuhdistusta haluaa käyttää, niin toinen vaihe kannattaa suorittaa puhdistusmaidolla.

Suosittelisin kaksoispuhdistusta helposti tukkeutuvalle iholle. Toinen vaihtoehto on käyttää puhdistusöljyn kanssa konjac-sientä, jolla varmistat ihon puhtauden. Konjac-sienen kanssa pääset helpommalla ja edullisemmin.

POIKKEUSTAPAUKSET

KUIVA IHO: Kuivaihoinen voi edetä näiden ohjeiden mukaan, mutta aamusta jättäisin vesipesun kokonaan pois (teen näin itse). Vesikosteuden puutteen lisäksi kuiva iho on rasvaköyhä ja siksi aamuisin ei kannata pestä pois tätä iholle yön aikana muodostunutta kallisarvoista sebumia.

AKNE: Jos iholla on märkiviä ja tulehtuneita näppylöitä, niin aamupuhdistus kannattaa vesipuhdistuksen sijaan tehdä puhdistustuotteella, kuten hellävaraisella *Laponien puhdistusgeelillä. Myös *Laponien puhdistusmaito on loistava vaihtoehto.

KASVOJEN TALIKÖHNÄ: Tällainen iho tarvitsee öljyttömän puhdistustuotteen ja sellainen olisi *Laponien hellävarainen puhdistusgeeli.

TUOTESUOSITUKSET

PUHDISTUSÖLJY

  • Kaikille ihotyypeille sopiva tuoksuton ja hajuton sekä myös herkän ja reaktiivisen ihon tuote on *Laponie puhdistusöljy.
  • Edullisin kaikille ihotyypeille sopiva tuote on *Evolve Kalahari Dream puhdistusöljy. Siinä on Evolvelle tyypillinen herkullinen tuoksu.
  • Todella kuivalle iholle suosittelen *Raaw Alchemy Cleansing Silk puhdistusbalmia. Kuivalla iholla tämä emulgoituu veden kanssa eli huuhtoutuu pois vedellä, mutta iholle jää pieni hoitava öljyinen kalvo, joka on loistava kuivan ihon hoidossa.

PUHDISTUSMAITO

  • Tuoksuton ja hajusteeton herkän ihon *Laponie puhdistusmaito sopii kaikille ja jättää ihon ihana pehmoiseksi.
  • Edullisin puhdistusmaito löytyy *Apeironilta. Tämä puhdistusmaito sopii kaikille ja sisältää ihoa pehmentävää manteliöljyä, joka sopii myös epäpuhtaalle iholle.
  • Öljytön kaikille ihotyypeille sopiva tuote on *Nourish London Kale 3D puhdistusmaito.

KONJAC-SIENI

  • Konjac-sieniä löytyy monelle eri ihotyypille. Tsekkaa *TÄSTÄ eri vaihtoehdot.

MITÄ EROA PUHDISTUSTUOTTEILLA ON?

Jos tuotteessa lukee hellävarainen, niin se ei automaattisesti tarkoita sitä. Voit siis vahingossa ostaa ihollesi täysin sopimattoman tuotteen luottamalla siihen, mitä brändit kirjoittavat pullon kylkeen.

Esimerkiksi puhdistusöljykin voi olla liian pesevä. On mahdotonta tietää edes inci-listasta, että kuinka pesevä se on. Lisäksi jokin emulgoituva puhdistusöljy voi olla loistava ja hellävarainen tuote, mutta silti todella kuivalle iholle liian pesevä.

Erot puhdistustuotteissa ovat siis valtavia ja vuosien kokemukseni perusteella ja teitä auttaessa olen oppinut aika hyvin mitkä tuotteet kenellekin sopivat (aina on poikkeuksia – erityisesti tietyille raaka-aineille herkistyneet). Lisäksi tietenkin testaan kaikki suosittelemani tuotteet itse.

  • Jenna

    Jos et pese kasvojasi aamuisin edes vedellä, käytätkö kuitenkin joitain kosteustuotteita ennen meikkiä?

    • Miia Johansson

      Heippa Jenna 🙂 Hyvä kysymys eli siis normaali rutiini muuten. Kosteuttava kasvovesi ja perään kasvoöljy ja/tai kosteusvoide.

  • Jenni

    Et siis puhdista kasvoja aamulla mitenkään?

    • Miia Johansson

      En koska se ei ole tarpeellista. Yöllä ei kasvoille kerry likaa tai mitään mikä kuivalta ja herkältä iholta tarvitsisi poistaa. 😊

  • Jaana

    pakko kiittää sinua 🙂 Iho alkoi kuivumaan neljänkympin jälkeen ja olin sen kanssa ihan ihmeissäni. Olen tainnut seurata sun blogia alusta asti ja kun aloit jossain vaiheessa opettamaan juuri tuota oikeaa puhdistamista, ei kuivattavalla aineella ja sen jälkeen oikean kasvoveden käyttöä, on nykyään ihan eri meno. Tietysti on pintakuivuutta, mutta kaikki on hallinnassa. Eli iso kiitos 🙂

    • Miia Johansson

      Jee 😍 Ihana kuulla, että oot saanu täältä apua ja hei ollut mukana näin monta vuotta! Kiitos! ❤️

  • Satu

    Pesetkö silmämeikin ja erityisesti myös ripsivärin puhdistusöljyllä? 🤔 Itselläni hyvin herkät silmät ja saan toistuvia tulehduksia yläluomen rauhasiin jos ripsiväriä jää ja nämä vaivat vaativat aina antibioottivoidetta 😪

    • Miia Johansson

      Voi eiii.. sulla tosiaan todella herkät silmät. <3 Ja kyllä puhdistusöljyllä lähtee kaikki meikki pois. Myös vedenkestävä. Huolellinen pyörittely ennen veden lisäämistä on todella tärkeää. Ja jos tuntuu, että haluaa varmistaa meikin pois lähtemisen, niin se kannattaa tehdä konjac-sienellä tai perään kaksoispuhdistus. 🙂

  • Henna

    Olen oppinut sinulta niin paljon ihonhoidosta! Kiitos! Konjac-sientä en ole uskaltanut vielä testata. Toisaalta minulla on tosi rasvoittuva iho ja monet sanovat, että siitä olisi hyötyä juuri rasvoittuvalle iholle? Mutta miten Konjac-sienestä aiheutuva hankaus eroaa esim. vanulapun hankauksesta? Vanulappujen käyttöähän ei suositella, koska se voi vahingoittaa ihon pintaa? Tämä kysymys pidättelee minua lähinnä testaamasta.

    • Miia Johansson

      Heippa Henna! 🙂 Konjac-sieni on yllättävän pehmoinen ja liukuu iholla todella hyvin. Toki en suosittele sitä ja minkäänlaista hankaamista, jos on taipumusta couperosaan. Muille ihotyypeille sopii loistavasti. Konjac-sieni on siis vain apuväline puhdistuksessa ja alla on tuote, joka liukuu hyvin iholla ja jo itsessään puhdistaa. Lisäksi konjac-sieni on täysin litimärkä kun sitä käytetään. Jos esim vanulapun ja miselliveden avulla ihosta poistaa meikkiä, niin hankaamista pitää tehdä huomattavasti enemmän. Ero on siis valtava näiden kahden tavan välillä.

      Mutta hyvällä puhdistustuotteella ihosta tulee puhdasta myös ilman konjac-sientä. 🙂

  • Karkki

    Ensiksi kiitos kaikesta tiedosta, jota olet tähän asti jakanut 🥰 Olen saanut sillä ihonhoitoni aivan uudelle tasolle pitkään aknen kanssa kamppailleena. Olen katsonut saippuoihin liittyviä ainesosia ja muistan sinun kirjoittaneen siitä, että sodium lauryl sulfate on kuivattava ainesosa eikä hyvä iholle ja sen olen myös huomannut. Entä sodium coco sulfate? Onko se verrattavissa tuohon lauryl sulfateen esim. käsi- tai vartalosaippuassa?

    • Miia Johansson

      Heippa Karkki 🙂 Ihana kuulla, että olet saanut apua. Nämä kaksi ainesosaa eivät ole sama asia, vaikka tensidejä molemmat ovatkin. Sodium Coco Sulfate on paljon hellävaraisempi. Silti sen ollessa tensidi, niin en kasvojen hoidossa sitä käyttäisi, mutta esim luonnonkosmetiikan suihkugeeleissä tätä näkee. Lisäksi saippuat ja tensidit ovat tietenkin eri asia. <3

  • Susanna

    Mä sain ohjeen jättää aamun vesipesun pois, mutta en huomannut kysyä (koska iho rasvainen aamulla) että siihenkö rasvaisuuden päälle sitten vaan tuotteet..

    • Miia Johansson

      Heippa Susanna 🙂 Rasvaisella iholla kasvot kannattaa kyllä aamuisin huuhtoa vedellä, jolla saat ylimääräisen talin huuhdottua pois. Tämän jälkeen ihonhoitotuotteet. 🙂

  • Anne

    Hei! Minä käyn aamuisin suihkussa, joten tuo kokonaan pesemättä jättäminen ei minulle toimi. Mutta jätin pesuaineen pois ohjeittesi mukaan ja tosiaan se on tehnyt hyvää kasvojeni iholle. Mutta sellaista olen miettinyt, että miten toimisin lenkiltä palattuani. Ja se minun lenkki on siis ihan vaan päiväkävelyä, silloin kun siihen löytyy päivällä aikaa, ei mitään ns. hikiliikuntaa. Mutta hikoilen herkästi kasvojen alueelta ja olen pohtinut riittäisikö tuolloin kasvojen vesihuuhtelu vai tarvitaanko puhdistusöljyä?

    • Miia Johansson

      Heippa Anne 🙂 Pelkkä vesihuuhtelu riittää hyvin tai jopa kosteuttavalla kasvovedellä ja vanulapulla pyyhkiminen. Riippuu hieman ihotyypistä.

  • Sonja Raitamäki

    Kiitos hyvistä vinkeistä ja neuvoista!

    Asettuuko puhdistusbalsami samalle viivalle puhdistusöljyn kanssa? Minulla couperosaa ja käytän Fiinin puhdistusbalsamia (hellävarainen kaura). Mietin, että pitäisikö vaihtaa öljyyn?

    • Miia Johansson

      Joo asettuu samalle viivalle 😊 molemmissa öljyjä, mutta vain koostumus eri.

  • Katri

    Mitä putsaria suosittelisit kun kaikki balmit ja emulgoituvat puhdistusöljyt jättää kiristävän tunteen kasvoille?(laponien öljyputsari ei sopinut ollenkaan) Atopia taustalla ja iho reagoi helposti. Puhdistusmaito ei vaan tunnu riittävän jos haluaa meikit pois, vaikka meikkaankin todella kevyesti.

    • Miia Johansson

      Haippa Katri 🙂 Ymmärrän täysin. Emulgoituvat putsarit voi silti olla liikaa todella kuivalle ja helposti reagoivalle iholle. Tuo tämän postauksen Raaw Alchemy on sellainen emulgoituva putsari, joka jättää iholle pienen kalvon jälkeensä, joka on tosi hyvä juttu todella kuivalla iholla. Henualla on myös todella hyvä putsari, joka ei emulgoidu ja se poistetaan pehmoisella liireagoivan ja kuivan ihon kanssa, niin se on ehdottomasti putsari. <3

  • M

    Hei Miia. Mulla ongelmana ihon epätasaisuus, iho on ns röpelöinen ja meikki näyttää rumalta. Putsaan meikit öljyputsarilla ja sitten ihon laponie puhdistusmaidolla. Aamuisin kasvovedellä, medic 8 c-vit ja boj kosteusvoide. Iltaisin rosey posayn hy seerumi. Välissä kasvovesi bojilta. Tarvittaessa laponie kasvoöly. Mitä voisin kokeilla tähän röpelöön. Iho aika herkkä ja herkästi reagoiva.Ikää 36.v

    • Miia Johansson

      Heippa M 🙂 En valitettavasti tunne näitä tuotteita ja niiden incejä. Mutta onhan sulla perus ihonhoito kunnossa? Eli annat pesun jälkeen kasvoille vesi- ja rasvakosteutusta? Eli pesun jälkeen kasvoille suihkutellen omalle ihotyypille tarkoitettu kasvovesi, joka lukitaan joko kasvoöljyllä tai kosteusvoiteella. Onko röpelö siis kuivaa ihoa vai epäpuhtauksia?

  • Sofia

    Kiitos hyvistä vinkeistä ja neuvoista! Postauksesi on selkeyttänyt paljon omia ajatuksia ihonhoitoon liittyen.

    Vaihdon kuukausi sitten postaustesi avulla puhdistus tuotteeksi laponen puhdistusmaidon. (Sekaiho, pintakuivuutta) Samalla ostin Eco by Sonya kasvoveden. Näiden lisäksi olen käyttänyt vielä vanhaa kasvovoidettani. Edelleen pesujen jälkeen ihoni kutiaa. Kannattaako minun hommata lisäksi jokin kosteuttava seerumi vai kokeilla vaihtaa jokin nuista perustuotteista kostauttavampaan tuotteeseen?

    • Miia Johansson

      Heippa Sofia 🙂 Onko kutina siis kuivuutta vai aiheutuuko se jostakin kosmetiikkatuotteesta?

      • Sofia

        Kuivuutta

        • Miia Johansson

          Heippa, eli jos iho kutiaa eli tuntuu kuivalta heti pesun jälkeen ennen kuin lisäät iholle mitään, niin pitäisi katsoa jokin vielä hellävaraisempi puhdistustuote. Laponien puhdistusmaito on kyllä todella todella hellävarainen, mutta jos senkin jälkeen kutisee, niin puhdistaisin kasvot puhdistusöljyllä, joka ei emulgoidu ja poistetaan kostealla liinalla. Esim Henualla on tällainen hyvä tuote. Nämä ovat arvokkaampia, koska sisältävät pelkästään laadukkaita kasviöljyjä. Ja tälläisiä tuotteita on markkinoilla todella vähän.

  • Kaisa

    Moi! Mitä suosittelisit 13-vuotiaan iholle, jossa epäpuhtauksia? Puhdistukseen ja (meikit), kosteutukseen (kasvovesi ja voide)?
    Jotakin mahdollisimman luonnollista, mutta edullista. 😊

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Rullaa tuohon edelliseen juttuun, joka on juurikin nuorten ihonhoidosta.

  • Eeva

    Täällä epäileväinen on “nähnyt valon = Miian”
    Rohkenin kokeilla öljyputsaria minäkin, kuin taikaa miten meikki lähtee iholta ja jää pehmeys.
    Onneksi olet jaksanut kertoa ja päivittää tietoa tästä öljyn käytöstä ja muutekin ihonhoidosta <3
    Eihän se hyvä meikkikään näytä niin hyvältä jos pohjatyöt tehty huonosti kuten maalatessakin -sinähän tiedät!

    • Miia Johansson

      Oi miten ihana kuulla <3

  • Pauliina

    Heippa,
    kiitos, minäkin olen saanut ihoni parempaan kuntoon sinun vinkeilläsi <3
    Olen käyttänyt evolven kalahari dreamia puhdistukseen, Olivia kleinin hydra -kasvovettä ja fiinin kauraöljyä. Sitten sain testiin Diorin huippukalliita tuotteita; capture totale -sarjan le serumin ja super potent rich cremen ja ihoni ei ole koskaan voinut näin hyvin. Nyt näytteiden lopun häämöttäessä en tiedä, mitä minun pitäisi lisätä/vaihtaa aiemmasta tuotekombosta. Selvää kai ainakin se, että ihoni ei olekaan niin selkeä sekaiho vaan selvästi kuivempi, kun epäpuhtaudetkin vähentyneet täyteläisemmän (?) voiteen myötä. Puhdistus ja kasvovesi pysyneet koko ajan samana. Olisi varmaan viisasta jatkaa diorien parissa, mutta tuotteiden yhteishinta 250e tuntuu aika kovalta ja aivot ovat vinksallaan luonnonkoskmetiikkaan.. mitäköhän olisi viisasta kokeilla? Aiemmin ajattelin ihoni olevan siis sekaiho, yksittäisiä epäpuhtauksia, mutta myös kuivia kohtia.

    • Miia Johansson

      Ihana kuulla Pauliina! <3 Huih.. onpa kallista! En ole tsekannut pitkään aikaan synteettisen puolen ja etenkään näin kalliiden tuotteiden incejä, mutta lähestulkoon aina ne on silikonipohjaisia. Silikoni on tehokas raaka-aine sitomaan kosteutta. Mutta sitten taas siitä ei iho saa ravinteita. Nämä on niin mieltymys/arvoasioita ja ehdottomasti pitää käyttää sitä mistä itse pitää. Itse en henk koht käyttäisi Dioria vaikka mulle maksettaisiin 250€ tai enemmänkin, mutta tää on mun henk koht valinta, kun haluaisin lopulta käyttää aivan kaikessa luonnon tuotteita. Harmi, ettei luonnon meikeissä ole vielä niin laajaa valikoimaa. Mutta siis kaiken kaikkiaan valinta pitää tehdä omien arvojen mukaan, niin en oikein osaa auttaa kuin luonnon ihonhoidon puolelta. <3

  • Elina

    Mitä peittävää meikkivoidetta suosittelisit akneiholle jossa paljon arpia ja näppyjä 😢 Itsetunto on tällä hetkellä tosi matalalla ihon kunnon takia. Tällä hetkellä käytössä Essen meikkivoide mutta se ei ole kovin peittävä. Muuten ihonhoidossa käytän Evolven puhdistusöljyä meikin poistoon ja Laponien maitomaista putsaria vielä meikinpuhdistuksen toiseen vaiheeseen. Kasvovetenä käytän Olivia Kleinin kasvovettä, kasvovoiteena Laponien kevyt kasvovoide/ hydrating face mask&cream. Lopuksi vielä muutama tippa Laponien kavoöljyä. 🥺

    • Miia Johansson

      Heippa Elina 🙂 Onpa tylsää kuulla, että sulla on tällainen tilanne. Mun kokemuksen mukaan akneen tarvitsee usein apua sisäisen kauneudenhoidon kautta. Ota ihmeessä yhteyttä Twistbehen vaikka heidän chatin kautta ensin. <3

      Meikkivoiteista tulee mieleen Estee Lauder Double Wear , joka pysyy ja peittää todella hyvin. Tässä postausta: https://miiajohansson.com/2020/02/meikkivoide-rasvaiselle-iholle-x3/

  • Emmelina

    Moi. Mun kasvoilla on karhean kuivia alueita poskilla, nenän pielessä ja leuan alueella. Mulla on aina ollut atopiaan taipuva iho, kasvot vaikuttaa kuitenkim sekaiholta. Kesällä käytin cosrx tuotteita pääsääntöisesti, nyt talvella mulla on Laponie puhdistus maito ja jos meikkaan (harvoin) niin ennen tuota smuutin balmi putsari, olivia klein mineral toner, jota kerrostan reilulla kädellä, cosrx ultra moisturizing lotion / snail 92 all in one cream, balm balm rosehip serum ja balmina fiini kaura-hunaja balmi. Oon opetellu törkeen huolella sun opettamat ihonhoidon vaiheet ja en pese aamuisin vedellä kasvoja, ettei sillä tule lisää kuivuutta. Mitä voisin vielä tehdä toisin, että saisin kuivat läntit katoamaan ja voisin meikata edes pikkujouluihin.

    • Miia Johansson

      Heippa Emmelina! Tätä mun piti ihan pidemmän aikaan miettiä. Pahoittelen, että vastaus on viipynyt.

      Karheus ja kuivat läntit on usein kyse rasvakosteuden puutteesta iholla tai tietty sun tapauksessa voi olla atopiaakin. Mietin, että laitathan aina seuraavan tuotteen niin, että iho edellisestä vielä kostea? Eihän iho kiristele pesun jälkeen? Laitatko Fiinin balsamia säännöllisesti?

  • Jenni

    Moikka! Mä oon saanut sun blogista valtavasti apua kuivan ihon huoltoon. Mutta. Onko sulla neuvoja hiuspohjaan, joka on talvella niin kuiva että rapisee vaan😂 päteekö samat lainalaisuudet myös hiuspohjaan kuin naamavärkkiinkin? 🙈 kampaajien vinkit olen jo kuullut ja apua ei oo ollu.

    • Miia Johansson

      Heippa Jenni 🙂 Tässä on ihan todella hyvä juttu aiheesta Twistben sivuilla: * https://adtr.co/EoIL74

  • Heli

    Moikka!
    Minulla on atooppinen iho, ruusufinniä sekä aknea. Kasvoni tällä hetkellä pienen näpyn peitossa ja syön isotretinoin-kuuria. Kävin kosmetologilla kasvohoidossa ja pyysin samalla vinkkiä kasvojen puhdistustuotteesta. Hän suositteli iS CLINICAL – Cleansing Complex, Puhdistusgeelin. Hän kertoi sen olevan hellävarainen, vaikka onkin geeli. Tuote sisältää Disodium Laureth Sulfosuccinate-ainetta, onko tämä joku ehdoton nounou? Mietin, uskaltaisinko kokeilla tätä putsaria herkälle iholleni.

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 No siis mä en näin lähtökohtaisesti suosittele synteettistä kosmetiikkaa ihan ihon mikrobiominkin kannalta ja erityisesti iho-ongelmien kanssa olisi tärkeää tukea ihon mikrobiomin luonnollista toimintaa. On vain harvoja geelejä, jotka toimii ihon puhdistukseen. Ruusufinni saattaa olla poikkeus ettei se kestä öljyjä (tämäkin yksillöllistä). Aknen kanssa puhdistusöljyt on loistavia. Jos haluat testata geeliputsaria, joka toimii myös ruusufinniin (eli öljytön) niin Skin % Tonicilta löytyy sellainen. Löydät sen tästä: * https://adtr.co/SpjTkD

  • Johanna

    Moikka! Kiitos blogista ja videoistasi 🙂
    Olen vähän hukassa ihoni kanssa.. mulla on ollut pahaa atopiaa (tippunut/roikkunut iho koko kasvoilta ja silmäluomilta) muttei sitä ole tapahtunut muutamaan vuoteen. Tilanne on sellainen ettei ollut oikeastaan ollenkaan nuorena finnejä, mutta nyt 36-vuotiaana olen kärsinyt niistä. Nyt tilanne on ollut jo hyvän aikaa sellainen, että iho on nenän pielistä ja ympäriltä todella kuiva (hilseilee ja on punainen) Leuka rajaan tulee vuoronperään kunnon kipeitä finnejä ja otsassa on pieniä valkoisia näppyjä. Ei välttämättä finnejä, mutta jonkinlaista epäpuhtautta. Nenässä ja poskilla mustapäitä. Olen käyttänyt erinäisiä laadukkaiden merkkien hoitotuotteita jotka hetken auttavat, mutta samat ongelmat jatkuvat. En ole kokeillut meikin/kasvojen pesuun öljyä.
    Aloin vasta käyttämään hoito vettä ennen seerumia ja kosteusvoidetta.
    Voisitko kertoa esimerkiksi hoitotuotteet jotka saattaisi sopia minulle alku puhdistuksesta eteenpäin?
    Erinäisiä aineita on niin paljon etten oikein tiedä mitä tekisin tai mistä niistä aloittaisin ja alan olemaan väsynyt tilanteeseen…

    • Miia Johansson

      Heippa Johanna 🙂 Nyt olisi tärkeää rauhoittaa tilanne ja mennä ihan sinne ihonhoidon perusteisiin. Finnit voivat johtua niin monesta syystä, että siksi olisi hyvä saada se perus ihonhoito kuntoon. Finnit voivat johtua sisäisestä kauneudenhoidosta (esim. hormonit tai suolisto) tai ulkoisesta, kuten ihon pintakuivuus tai väärät tuotteet. Mun pitäisi melkein tietää, että mitä sä käytät, jotta osaisin sanoa, että johtuuko tämä ihon oireilu mahdollisesti vääristä tuotteista. Neuvon aina aloittamaan kasvojen puhdistuksesta, koska jos se ei ole kunnossa, niin sitä seuraavat tuotteet eivät enää auta. Se onkin aina mun ensimmäinen kysymys, että mitä putsaria käytät ja miltä iho tuntuu sen jälkeen?

      Voit lukea ihonhoidon perusteista tästä: https://miiajohansson.com/2022/04/ihonhoidon-alkeet-nama-jokaisen-pitaisi-tietaa/

      • Johanna

        Kiitos nopeasta vastauksesta 🙂
        Tämä onkin aikamoinen sekamelska ja siksi en haluakkaan ostaa enää mitään uutta ennen jonkinlaista tietoa ja vinkkiä.

        Putsarina käytän Novexpertin Trio Zinc sarjan foaming geliä. Aloitin sen käytön ennen ihon kuivumista, kun epäpuhtauksien tilanne oli pahempi ja se auttoi. Nyt käytän sitä vain leuka linjan näppyihin koska kirvelee nenän pielissä ja kasvojen keskelle laitan Lumenen kosteuttavaa cleansing moussea.

        Kasvovetenä ihon ollessa rasvainen käytin Khiel’s:in Ultra facial toneria (kirvelee nyt vähän nenän pielissä) ja siksi olen nyt hetken käyttänyt Feel freen Hemp & centella kasvosuihketta.

        Silmänympärysvoide on myös uusi Feel freen voide.

        Hoitovesi on Lumenen lähde Nordic hydra .Ostin sen vasta pari päivää sitten ja se on tuntunut hyvältä.

        Seerumi on myös melko uusi Mossan Juicy Jelly Hyaluron face moisturiser joka on tuntunut hyvältä.

        Päivävoiteena Antipodes Vanilla Pod hydrating Day cream (sekin uusi ja olen tykännyt).

        Illalla olen käyttänyt Mossan vitamin cocktail. Se on ok..

        Kuorinnassa käytän Novexpertin triple black mask kuorintaa.
        Sen jälkeen kangasnaamio
        Ja sitten Novexpertin Ultra-nourishing SOS mask.

        Nyt on valitettavasti jäänyt kuorinnat hetkeksi ja olen kangasmaskeja välillä käyttänyt. Tässä tarvitsee petrata.

        Huh mikä setti! 🫣

        Kaikki vinkit todella tervetulleita, mutta putsarit olisin seuraavaksi hankkimassa.

        Kiitos jo nyt 🙏

      • Johanna

        Kiitos nopeasta vastauksesta 😊
        Uskon myös että pitäis alkuun vaihtaa putsarit. Olen käyttänyt joidenkin merkkien aineita sarjana aluksi ja kun ne eivät ole enää toimineet (iho muuttunut) olen alkanut kokeilla uusia juttuja ja siksi tämä on melkoinen sekasotku. 🫣
        Ihoni ollessa rasvainen ja täynnä epäpuhtauksia aloin käyttää Novexpertin Trio Zinc sarjan foaming geliä. Se auttoi hyvin jonkin aikaa. Nyt se kirvelee nenän pielissä enkä käytä sitä enää koko kasvoihin. Olen käyttänyt sitä leuan reunaan jossa on finnejä ja kasvojen keskelle Lumenen kosteuttavaa cleansing moussea.

        Kasvovetenä käytin rasvaiseen ihoon Kiehl’sin ultra facial toneria mutta nyt se kirvelee nenän vieressä. Ostin hetki sitten Feel freen hemp & centellen kasvosuihketta se on tähän asti ollut ihan ok.

        Silmänympärysvoiteena Feel freen voide.

        Hoitovetenä Lumene Lähde Nordic Hydra (Olen käyttänyt vasta pari päivää, tähän asti ok).

        Seerumina Mossan Juicy Jelly Hyaluron Face Moisturiser (käyttänyt hetken ja ollut hyvä).

        Päivävoiteena Antipodes Vanilla Pod Hydrating Day cream (joka myös melko uusi ja tuntuu hyvältä).

        Illalla Mossan Vitamin cocktail (ok).

        Kuorintaan käytän Novexpertin triple black mask.
        Novexpert Ultra nourishing SOS mask.
        Rauhoittava kangas naamio. Nyt on valitettavasti jäänyt kuorinta vähiin ja kangasnaamiota välillä käyttänyt. Nyt ottanut itseäni niskasta kiinni ja alkanut tekemään kuorintaa/maskia.

        Huh miten sekava lista 😳
        Uskon myös että alun putsaus aineet saa mennä uusiksi heti ensimmäisenä. Jos voisit laittaa jonkin ehdotuksen. Kun on liikaa vaihtoehtoja en osaa päättää (niinkuin varmaan näkyykin)…

        Myös parannuksia muuhun kosteutukseen/kuorintaan ym otetaan vastaan mutta ensin hankin uudet putsarit ym..

        Kiitos jo valmiiksi paljon 🙏

      • Johanna

        Kommenttini on kadonnut nyt 2 kertaa,tässä vielä kerran..

        Kiitos nopeasta vastauksesta 😊
        Uskon myös että pitäis alkuun vaihtaa putsarit. Olen käyttänyt joidenkin merkkien aineita sarjana aluksi ja kun ne eivät ole enää toimineet (iho muuttunut) olen alkanut kokeilla uusia juttuja ja siksi tämä on melkoinen sekasotku. 🫣
        Ihoni ollessa rasvainen ja täynnä epäpuhtauksia aloin käyttää Novexpertin Trio Zinc sarjan foaming geliä. Se auttoi hyvin jonkin aikaa. Nyt se kirvelee nenän pielissä enkä käytä sitä enää koko kasvoihin. Olen käyttänyt sitä leuan reunaan jossa on finnejä ja kasvojen keskelle Lumenen kosteuttavaa cleansing moussea.
        Kasvovetenä käytin rasvaiseen ihoon Kiehl’sin ultra facial toneria mutta nyt se kirvelee nenän vieressä. Ostin hetki sitten Feel freen hemp & centellen kasvosuihketta se on tähän asti ollut ihan ok.
        Silmänympärysvoiteena Feel freen voide.
        Hoitovetenä Lumene Lähde Nordic Hydra (Olen käyttänyt vasta pari päivää, tähän asti ok).
        Seerumina Mossan Juicy Jelly Hyaluron Face Moisturiser (käyttänyt hetken ja ollut hyvä).
        Päivävoiteena Antipodes Vanilla Pod Hydrating Day cream (joka myös melko uusi ja tuntuu hyvältä).
        Illalla Mossan Vitamin cocktail (ok).

        Kuorintaan käytän Novexpertin triple black mask.
        Novexpert Ultra nourishing SOS mask.
        Rauhoittava kangas naamio. Nyt on valitettavasti jäänyt kuorinta vähiin ja kangasnaamiota välillä käyttänyt. Nyt ottanut itseäni niskasta kiinni ja alkanut tekemään kuorintaa/maskia.

        Huh miten sekava lista 😳
        Uskon myös että alun putsaus aineet saa mennä uusiksi heti ensimmäisenä. Jos voisit laittaa jonkin ehdotuksen. Kun on liikaa vaihtoehtoja en osaa päättää mitä hankin (niinkuin varmaan näkyykin)…
        Myös parannuksia muuhun kosteutukseen/kuorintaan ym otetaan vastaan mutta ensin hankin uudet putsarit ym..
        Ja illalla laitettavan kosteusrasvan.

        Kiitos jo valmiiksi paljon 🙏

      • Johanna

        Hei kommenttini on hävinnyt 2 kertaa, tässä vielä uudestaan.

        Kiitos nopeasta vastauksesta 😊
        Uskon myös että pitäis alkuun vaihtaa putsarit. Olen käyttänyt joidenkin merkkien aineita sarjana aluksi ja kun ne eivät ole enää toimineet (iho muuttunut) olen alkanut kokeilla uusia juttuja ja siksi tämä on melkoinen sekasotku. 🫣
        Ihoni ollessa rasvainen ja täynnä epäpuhtauksia aloin käyttää Novexpertin Trio Zinc sarjan foaming geliä. Se auttoi hyvin jonkin aikaa. Nyt se kirvelee nenän pielissä enkä käytä sitä enää koko kasvoihin. Olen käyttänyt sitä leuan reunaan jossa on finnejä ja kasvojen keskelle Lumenen kosteuttavaa cleansing moussea.

        Kasvovetenä käytin rasvaiseen ihoon Kiehl’sin ultra facial toneria mutta nyt se kirvelee nenän vieressä. Ostin hetki sitten Feel freen hemp & centellen kasvosuihketta se on tähän asti ollut ihan ok.

        Silmänympärysvoiteena Feel freen voide.

        Hoitovetenä Lumene Lähde Nordic Hydra (Olen käyttänyt vasta pari päivää, tähän asti ok).

        Seerumina Mossan Juicy Jelly Hyaluron Face Moisturiser (käyttänyt hetken ja ollut hyvä).

        Päivävoiteena Antipodes Vanilla Pod Hydrating Day cream (joka myös melko uusi ja tuntuu hyvältä).

        Illalla Mossan Vitamin cocktail (ok). Voisin myös vaihtaa.

        Kuorintaan käytän Novexpertin triple black mask.
        Novexpert Ultra nourishing SOS mask.
        Rauhoittava kangas naamio. Nyt on valitettavasti jäänyt kuorinta vähiin ja kangasnaamiota välillä käyttänyt. Nyt ottanut itseäni niskasta kiinni ja alkanut tekemään kuorintaa/maskia.

        Huh miten sekava lista 😳
        Uskon myös että alun putsaus aineet saa mennä uusiksi heti ensimmäisenä. Jos voisit laittaa jonkin ehdotuksen. Kun on liikaa vaihtoehtoja en osaa päättää (niinkuin varmaan näkyykin)…

        Myös parannuksia muuhun kosteutukseen/kuorintaan ym otetaan vastaan mutta ensin hankin uudet putsarit ym..

        Kiitos jo valmiiksi paljon 🙏

        • Miia Johansson

          Heippa Johanna 🙂 On ne täällä tallessa. Mä vastaan viesteihin viikolla ja samalla kun vastaan ne tulee liveksi. Mikään kommentti ei siis tule sivuille automaattisesti, koska tänne tulee valtava määrä spämmiä ja muutenkin oon vastuussa mitä tänne pääsee liveksi. Mulla vastausajat vaihtelee, mutta pidempiin kysymyksiin voi mennä hetki. Joskus oon sopivasti koneella ja on aikaa vastata. Eli palaan sulle mahdollisimman pian. <3

          • Johanna

            Aivan Okei. 😊 jään odottelemaan 🙏

        • Miia Johansson

          No niin.. nyt mulla on väli, että kerkiän perehtymään tähän. 🙂

          Ensinnäkin aivan super tylsältä kuulostaa. Iho vaikuttaa koko fiilikseen niin paljon. Silloin kun iho sekoilee, niin on hyvin inhimillistä, että ratkaisua aletaan etsiä kokeilemalla paljon eri tuotteita, mutta valitettavasti tämä usein pahentaa tilannetta. 🙁 Nyt olisi tärkeää saada iho rauhoittumaan ja yksi tärkeimmistä askeleista on siirtyä todella minimalistiseen ja rauhoittavaan ihonhoitoon. Kirvely on aina merkki siitä, että ihon uloin kerros on rikki ja se pitäisi saada ensin korjattua.

          Ensinnäkin ihonhoidossa ei tarvitse mitään muuta kuin omalle ihotyypille tarkoitettu putsari, kasvovesi ja kosteusvoide/kasvoöljy. Kaikki muu on extraa. Mutta näistä perusteista lähdetään liikkeelle. Mä käytän itse pääsääntöisesti ainoastaan näiden tuotekategorioitten tuotteita. Toki työni puolesta tulee muutakin testattua, mutta silloin kun en testaa tai jos en tekisi tätä työtä niin en käyttäisi muuta, koska näillä iho pysyy kunnossa.

          On vaikea tietää, että mikä on vienyt sun ihon tuohon kuntoon, koska usein tämä on niin monen asian summa. Mutta nyt ensimnäkin jättäisin pois kaikki muut paitsi nämä tuotteet, jotka mainitsin. Ja jätä myös pois kaikki tuotteet iholta, joihin sun iho reagoi. Älä käytä niitä edes muille ihoalueille, ettei tilanne pahene.

          Yleisimmin ihoa ärsyttää ja ihoa kuivattaa juurikin kaikenlaisen vaahto- ja geelipustarit. VAIKKA niissä lukisi hellävarainen, niin ne eivät välttämättä sitä ole. Herkkäihoisen kannattaa miettiä myös erityisesti hajusteiden välttämistä ihonhoidossa. Lisäksi säilöntäaineet voivat olla joillekin ihoa ärsyttäviä – joillekin kaikki, osalle tietyt. Ja onhan synteettisessä kosmetiikassa hyvin paljon kaikkea sellaista, jotka eivät ainakaan omasta mielestäni iholle kuulu. Heh.. käytän myös synteettisiä meikkejä.. sitä odotellessa, että luonnonkosmetiikasta saa monipuolisia meikkejä – se raahaa perässä.

          Mutta vaihtaisin tosiaan hellävaraisempiin putsareihin heti aluksi. En ihan saanut kiinni sun ihotyypistä tässä, mutta taoisaalta se voi olla hankalaa sanoa, kun iho on tällä hetkellä niin sekaisin. Näiden perusteella laittaisin sen sekaihon ja herkän ihon puolelle. Tästä postauksesta voit erityisesti katsoa Laponien tuotteita.

          Laadukkaat kasviöljyt auttaa myös rauhoittamaan ihoa todella paljon. Sulla on tuo Mossan Cocktail käytössä, mutta se ei valitettavasti ole niin laadukas ja paljon ravinteita sisältävä kasvoöljy. Laadukaita kylmäpuristettuja kasvoöljyjä eri ihotyypeille löytyy mun suosikeista. Kun iho on tosi kuiva, niin suosittelen jopa balsameiden suuntaan kääntymistä. Tää vois olla sulle loistava: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/c-o-gerd-blueberry-balsami/

          • Johanna

            Kiitos perusteellisesta vastauksesta 😊 otin nyt käyttöön Laponien öljyputsarin ja kasvoveden. Tämän muutaman käyttökerran jälkeen pidän niistä paljon. Otin myös konjac sienen mukaan ihonpuhdistukseen ja se on tehnyt ihmeitä mm. Nenän mustapäille.
            Tilasin myös suosittelemasi balsamin ja nyt odotan sen saapumista.
            Halusin kysyä miten käytät öljyputsaria suihkuun mennessä (kuivalle iholle)? 🙂 Pesetkö kasvot ennen sitä?
            Ja kun tuo balsami saapuu, laitanko sitä päivävoiteen päälle ja illalla jätänkö Mossan vitamin cocktailin kokonaan pois vai laitanko sen päälle?

          • Miia Johansson

            Jeee! Ihanaa kuulla, että tuotteet tuntuu hyviltä. 🙂

            Mä käyn itse usein aamuisin suihkussa, mutta jos meen iltaisin, niin juuri ennen suihkuun menoa otan kuivin käsin kuiville kasvoille puhdistusöljyn. Pyörittelen meikit pois. Ja kun kaikki meikit on hyvin sulaneet ympäri naamaa, niin siirryn suihkuun ja lisään vettä. Pyörittelen ja pesen kaikki pois. Toki voi pestä myös erikseen ennen suihkua.

            Joo, päivävoiteen päälle tai voit korvata sillä myös päivävoiteen. Illalla voit korvata sillä myös kosteusvoiteen ja kasvoöljyn tai vaihtoehtoisesti laittaa kosteusvoiteen päälle. Kasvoöljyä ei tarvitse erikseen enää. Mutta varmasti löydät oman tavan. Kunhan alla on aina vesikosteutus, jotta balsami imeytyy. Laita viestiä, jos tulee hämminkiä. 🙂

  • Tuija

    Hei ja kiitos mahtavasta blogista! 😊 Olen löytänyt itselleni oikeat ihonhoito tuotteet blogin avulla ja ihoni voi tosi hyvin 😊 Käytän Laponien maitomaista putsaria, laponien seerumia, Olivia Kleinin hydra voidetta ja hydra kasvovettä. Iholleni tulee tosi herkästi näppylöitä, on pinta kuiva ja hyvin herkkä hajusteille, pääasiassa näppylöitä tulee onneksi harvemmin nykyään. Olen miettinyt kuitenkin, että onko parempi putsata iho myös aamuisin vai olla pesemättä? Välillä kokeilen, että en pessyt, mutta tuntui että näppylöitä alkoi tulla enemmän 🤔

    • Miia Johansson

      Pääsääntöisesti ihoa on hyvä pestä mahdollisimman vähän, mutta jos tuntuu, että oma iho sitä kaipaa, niin sitten tietenkin sen mukaan. 😊

  • Mirjam

    Hei!
    Olisiko sinulla vinkkejä lähempänä 70v ihon hoitoon? Nuorena iho oli rasvainen, mutta ei aknea kuitenkaan. Sanottiin, että ihoni on taipuvainen couperosaan. Käsitykseni mukaan ei kuitenkaan mikään vaikea, kuten olen joskus nähnyt. Iho pintakuiva, kiristävä ja jonkin verran pientä punaista pilkkua varsinkin pesun jälkeen. Olen kesästä asti käyttänyt Luonkos öljypuhdistuskakkua, jonka olen pyyhkinyt siihen tarkoitetulla sienellä pois. Saman sarjan ihoöljyä puhdistuksen jälkeen. Öljy on aika ”tymäkkää” ja jää iholle pitkähköksi aikaa niin että tuntuu öljyiseltä.
    Iho tuntuu kuitenkin välillä pintakuivalta, jopa hiukan pientä hilseilyäkin välillä ja ns. miliumeja tahtoo tulla.
    Olisiko sinulla antaa suosituksia, mitä kokeilla jatkossa, että punaiset pilkut katoaisivat eikä iho tuntuisi kiristävälle? Riittääkö pelkää öljy, vai tarvitaanko lisäksi voide? Käytän meikkiä hyvin harvoin, vain juhlissa ja niitä on vähän. Edes peitevoidetta en ole tottunut käyttämään.

  • Mirjam

    Hei!
    Kiitos vastauksesta 😊
    Kasvovesi on puuttunut, mutta nyt sekin mukana.
    Kiitos linkeistä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram