UUSI OHUT JA PYSYVÄ MEIKKIVOIDE

05.11.2021

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Lähes tulkoon joka kerta, kun joku pyytää, että testaisin jotain meikkivoidetta, niin olen sen jo testannut. Olen testaillut lukemattomia meikkivoiteita työni puolesta. Tosin viime aikoina olen ollut niin monesti pettynyt erityisesti synteettiseen puoleen ja siksi testailut sillä puolella on jääneet vähemmälle. Käännyn pääsääntöisesti luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden puoleen, koska olen saanut niillä ehdottomasti kauneimman lopputuloksen.

Nyt kuitenkin pitkästä aikaa kohdalle osui aivan mieletön uutuus, jonka sain testiin L’orealin järjestämässä tapahtumassa. Kyseessä on *L’oreal True Match Nude -meikkivoide. Levitys onnistuu sormin, mutta itse suosin aina sivellintä ja olen käyttänyt TÄTÄ.

Ehdottomasti yksi upeimmista ellei upein meikkivoide synteettisellä puolella. Suuri suositus!

MEIKKIVOITEEN PLUSSAT JA MIINUKSET

➕ Tasoittaa kevyesti ihon sävyä.

➕ Satiininen lopputulos. Eli ei kiiltelevä, mutta ei mattakaan.

➕ Saa kerrostettua. Eli ensin kannattaa levittää yksi ohut kerros ja sen jälkeen lisää niihin kohtiin mihin tarvitsee lisää.

➕ Sopii monelle eri ihotyypille. Jopa rasvoittuvammalle iholle, mutta myös ikääntyvälle iholle.

➕ Näyttää upealta kuvissa eli loistava ammattilaisen käyttöön.

➕ Mieheni eli ukkeli kuvaili meikkivoiteen lopputulosta todella hyvin: “Tasoittaa ja silottaa ihoa.” Kysyin, että mitä hän meinaa tällä ja hän sanoi, että näyttää siltä, että ihon tekstuuri on tasaisempi.

➕ Pysyy loistavasti koko päivän.

➕ Jämähtää iholle nopeasti eli ei jää ihon pinnalle lillumaan.

➕ Hajusteeton. Mutta tsekkaa tämä vielä itse INCIstä. Huomasin netistä, että eri maissa tämä kyseinen meikkivoide on koostumukseltaan ihan eri.

➕ Iho näyttää iholta ja meikkivoidetta on vaikea huomata iholta.

➖ Sisältää INCI-listan alkupäässä kuivattavaa alkoholia, jonka haistaa heti, kun tuotteen levittää. En tunne meikkivoiteiden formulointia, mutta veikkaan tämän olevan yksi syy, miksi meikkivoide istuu iholla niin kauniisti.

➖ Sisältää mikromuovia mm. Nylon-12. Näissä sitten jokainen tekee oman päätöksensä mitä tekee. Ihan tiedoksi vaan, että hyvin suuri osa synteettistä kosmetiikkaa sisältää mikromuovia. Jos haluat testata oman kosmetiikkasi mikromuovilta, niin voit käyttää siihen todella näppärää appia nimeltään BTMB.

➖ Ei peitä todella punoittavaa ihoa. (Miten punoittavan ihon saa kuriin – siitä ensi viikolla)

➖ Jos kaipaat peittävämpää lopputulosta, niin tämä kannattaa jättää väliin.

➖ Vaikka kevyt meikkivoide antaa sävyjen suhteen paljon anteeksi, niin tämän meikkivoiteen kohdalla oikeaa sävyä voi olla hankala löytää.

SÄVYVALINNAT

  • Sävyjä on hyvin vaaleasta todella tummaan. Very Light on vaalein sävy ja sopii todella vaalealle iholle eli vaaleampi mitä itse olen.
  • Vaaleaihoisista aika moni tipahtaa kanssani samaan tummuusasteeseen (meikkaaja-maskeeraaja kokemukseni perusteella) ja talven vaalealle iholle vain sävyjen very light ja light sekoitus on hyvä. Onneksi meikkivoide on sen verran edullinen, että nämä kaksi ehkä raaskiikin ostaa.
  • Nyt olen käyttänyt itseruskettavaa eli itseruskettuneena tai ruskettuneena vaalealle iholle light on loistava sävy.

P.S. Huomaathan, että kaikkia ihon “virheitä” ei ole tarkoitus saada meikkivoiteella piiloon. Kuulaan ihon kaltaisen meikkipohjan salaisuus on käyttää ohutta meikkivoidetta yhdistettynä peitevoiteeseen. 

Ootko sä jo kokeillut tätä meikkivoidetta? Mitä pidit?

  • Tipsu

    Hei,

    Vitsi tekis mieli testata tätä nyt heti postauksesesi ja Erikan suosituksien perusteella ja kun haluaisin just jonkun tosi kevyen meikkivoiteen arkikäyttöön. Mutta tein noin vuosi sitten päätöksen etten saa ostaa uutta meikkituotetta ennenkuin edelliset vastaavat on kulutettu loppuun niin vielä ei pääse kaupoille varmaan pariin kuukauteen 😅

    Jos muuten pitäisi valita tämä tai se zuiin meikkivoide niin kumpaan päätyisit noiden kahden välillä? Se zuii on keikkunut pitkään omalla ostosliastalla ja mielelläni ostaisin luonnonkosmetiikkaa. Mietityttää vaan että onkohan se hyvä valinta jos iho rasvoittuu/ kiiltelee päivän aikana tiettyjen tuotteiden kanssa? Itselläni on nykyään tosi hyvä ja aika tasaisen värinen iho, (kiitos sinun ihonhoito-oppien ja suosituksien🙏) mutta välillä huomaan että etenkin t-alue alkaa helposti kiiltelemään. 🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Tipsu! 🙂 Se on hyvä päätös. <3

      Siis onhan se Zuii ihon hyvinvoinnin ja ympäristön kannalta ehdottomasti parempi vaihtoehto. Se Flawless pysyy kyllä kanssa tosi hyvin, mutta joillain voi alkaa hieman rasvoittumaan. Se riippuu niin ihosta. Mullakin iho rasvoittuu t-alueelta, mutta silti se Zuii pysyy (se flawless versio), mutta joskus voi alkaa vähän rasvoittumaan. Näin tosin mulla käy kaikkien meikkivoiteiden kanssa. Suoraa vastausta mulla ei oikein tähän siis ole. Molemmat niin kivoja, mutta ihon hyvinvoinnin kannalta valitsen mielummin Zuiin. Pienemmälle budjetille L'oreal.

      • Tipsu

        Heips,

        Kiitos vastauksesta. Tän perusteella taidan kääntyä tuon zuiin flawlessin puoleen. Kiitos kaikista hyvistä suosituksista <3

        • Miia Johansson

          Se on kyllä huippu! 😍 Just tänään laitoin sitä pitkästä aikaa ja lopputulos on kyllä tosi kaunis.

  • Markit

    Heippa; Olipa kiva lukea edullisesta meikkivoiteesta. Mutta tiedätkö mitä? Tuo Ukkeli, joka teilläkin asuu, miten se nimi niin lämmittää mieltä. Kun meilläkin asuu Ukkeli, virallisesti (naimisissa) jo 30 v ja muutoin 40v. Varmaan kyllä eri Ukkeli 😂. Yhtä ihania varmaan kumpikin ☺.
    Enkä nyt hetkeen uutta meikkivoidetta hanki, suosittelemasi Sensai toimii niin hyvin. Vaan kun se loppuu, saatanpa tätä kokeilla, hinta niin edullinen.
    Ukkelit rulettaa…vai miten ne nuoret sanoo ❤

    • Miia Johansson

      Joo todella Ukkelit on parhaita. ❤️ Toivottavasti meillekin suodaan noin monta yhteistä vuotta.

      Niin ja en oikeestaan tiedä mitä nuoret nykyään sanoo. Mä oon jo tippunut siitä kärrystä. 😅

  • Sanna

    Heippa,

    Mulla tämä meikkivoide aiheuttaa jostain syystä muutoin hyvässä kunnossa olevalle iholle pieniä näppyjä :/ harmittaa koska koostumus, peittävyys ym. on tosiaan super! Onkohan joku muu huomannut vastaavaa ja mikä ainesosa voisi tämän aiheuttaa? Jokin Lumenen meikkivoide aiheutti aikoinaan samaa..

    • Miia Johansson

      Hööö.. onpa kökköä. 😔

  • Suvi

    Ihanaa, just aamulla mietin, että pitää tarkistaa sinun ohuet meikkivoidesuositukset ja sitten tuli tämä! Tosin odotan kyllä tuota ensi viikon postaustakin, voisko olla mahdollista että olisi ei liian peittävä meikkivoide mutta tasoittaisi silti punoituksen?!

    • Miia Johansson

      Joo pigmenttinen meikkivoide voi olla myös ohut tai ainakin se levitetään ohuesti. 😊 Ja tietty asiaan kuuluu myös se ihonhoito-osio, jolla punaisuudeata voi päästä eroon.

  • Mara

    Just olin tulossa kysymään meikkivoiteista! 🙂 Ehkä jopa suosittelisit tätä? Ainakin sopii budjettiini!

    Vaikka kuinka hoidan ja pesen (juuri niinkuin olet opettanut – ja iho voi paremmin kuin aikoihin) niin aina kylmä ilma (varsinkin pakkasilla) saa ihon reagoimaan.
    Kun puhutaan nassusta, on otsa-alue edelleen isoin ongelma. Pintakuivuutta ja se näyttää aika karsealta läheltä katsottuna tän hetkisen lempparini kanssa: Lumene CC.

    Muuten ok-voiva herkkä ja kuiva iho mutta otsa taas: pintakuiva ja puskee enemmän öljyä pintaan kuin muu alue.

    MIKÄ meikkivoide sopisi parhaiten? BB tai CC!?
    Varaa ei ole ILIAniin, Kjaer Weisiin, Madaraan tai Suihiin. 😀 Pitäisi löytää luottotuote mikä pyörii siinä max 20e.

    Kiitos ja anteeksi – etukäteen <3

    • Miia Johansson

      Heippa Mara! 😊 Joo, kyllä suosittelen, mutta on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja toiveet meikkivoiteesta. Tää on loistava edullisen pään meikkivoide. 👌

      Ja siis joo mullakaan ei toimi toi Lumenen CC. Mulla on kuitenkin sen verran tekstuurinen iho (vaikka ei eh uskoisi) niin pitää oikeasti olla hyvin asettuva meikkivoide.

      Jos on herkkä iho niin voi auttaa ihonhoissa melko yksinkertaisten tuotteiden puoleen kääntyminen. Näin herkän ihon suojamuuri alkaa voimaan paremmin. Hyvät öljyt, vahat ja voit tietty ihan parhaita, jos ihossa karheutta.

      Tässä hyvä postaus: https://miiajohansson.com/2021/05/minimalistinen-ihonhoito-miten-ja-miksi/

      Mä ensin keskittyisin nyt siihen ihonhoitoon, koska tekstuuri näkyy melkein minkä vaan meikkivoiteen kanssa. 😔 Tän jälkeen voit ehkä saada sen Lumenenkin toimimaan.

      BB, CC, DD voiteet on vaan uudelleen brändättyjä/nimettyjä meikkivoiteita. Samoja raaka-aineita niissä on kuin meikkivoiteissa ja pigmenttiä enemmän tai vähemmän.

  • Ella

    Osaatko suositella kosteuttavaa meikkivoidetta? Oletko kokeillut esim. apteekin tuotteita? 🙂

  • Red face

    Minäkin odotan ensi viikon postausta. Ihoni on aina punainen. Muuten suht hyvässä kunnossa. Yksikään punaisuutta rauhoittava voide ei ole auttanut yhtään. Ja jos laitan alle vihertävää punaisuuden poistajaa, niin en saa levitettyä päälle siististi meikkivoidetta. Ihoni on todella pinta kuiva, mutta rasvoittuu paljon. Epätoivo! Kaikki meikkivoide häviää päivän aikana kasvoista.

    • Miia Johansson

      Mitä punaisuutta rauhoittavia tuotteita oot kokeillut? 😊

  • Anne

    Moikka! Olen lähdössä 4kk aurinkoon ja mietin että voinko käyttää Antipodes Avocado Pear Nourishing Night Cream -voidetta öisin kun eikös siinä ole a-vitamiinia? Vai onko tuo ok kun on yövoide? En halua vahingoittaa ihoani kun niitäkin hetkiä tulee kun aurinkorasvan lisäys viivästyy. Kiitos 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Anne! 🙂 Joo öisin voit hyvin käyttää.

  • Annamari

    Onko esim Sensain meikkivoiteissa mikromuovia? Entäs esim Misshan bb voiteessa…siinä punatuubisessa olevassa.

    • Miia Johansson

      Kannattaa kurkkia inci-listan puolelta ja käyttää tuota appia. Se on tosi helppo. 😊

  • Sinna

    Hei, oletko vielä testannut sitä Estee Lauderin uutta Double Wear Sheer Matte Long Wear Foundationia, jonka pitäisi olla vissiin vähän kepoisampi versio Double Wearista? Olis kiva kuulla ja nähdä se in action 😊

    Ja kiitos ihan super paljon hyvistä vinkeistä ihonhoitoon! En ois ikinä voinut kuvitella, että joskus voisin pitää omasta ihostani! 20 vuotta oon tuskaillut sekaihoni kanssa, ja montakohan tonnia on valunut viemäristä alas niitä oikeita tuotteita metsästäessä. Siis kiitoskiitoskiitos! <3 Suurin muutos tapahtui kyl omalla kohdalla, kun jätin sekaiholle tarkoitetun Cliniquen kasvoveden pois, vuoteen ei oo tullut yhden yhtä kipeää finniä!

    • Miia Johansson

      Heippa Sinna! 🙂 En ole itseasiassa, kun mä en valitettavasti halua käyttää tuotteita, joissa on kemiallista aurinkosuojaa.

      Ja siis ihan mieletöntä kuulla sun ihon muutoksesta! <3

  • PauliinaH

    Minulla on Lumenen seerumimeikkivoide josta en tykkää ollenkaan. Jo laittaessa tuntuu vastenmieliseltä , öljyisen tuntuinen eikä ”imeydy” vaan jää tuntumaan iholla. Ei peitä myöskään ja alkaa kiiltelemään . Puuteroin aina. Lorealin perus True Match ei asetu itselleni vaan uppoaa juonteisiin. Nämä kaksi syytä estää minua menemästä uuden ostoon. Vai osaisitko verrata näitä mitenkään keskenään?

    • Miia Johansson

      Heippa1 🙂 No siis mä en itse myöskään pidä näistä kummastakaan. Mutta mä katsoisin ensin sinne sun ihonhoitoon, ennen kuin lähdet ostamaan uutta meikkivoidetta. Miten siis peset kasvot ja millä kosteutat? Eli onko se puoli kunnossa? 🙂

      • PauliinaH

        Öljyllä vahvimmat meikit ja päälle mietogeeliputsaus, viimeistelen AINA kasvovedellä tai misellivedellä. Suihkuttelen Ziaja Acaimistiä ja päälle ohut kosteuttava seerumi. Yövoide päälle. Päivävoiteen skippaan usein ( paitsi talvisin ) koska en ole vielä törmännyt kivaan ja nopeasti imeytyvään ja joka ei rullaisi. Atopik 24h vaikutti lupaavalta talveksi. Tykkäisin ennemmin geelimäisistä päivävoiteista kun ne ei tunnu iholta, mutta moni rullaa. Mä olen 51 ja iho on aika ongelmaton ja tasainen. Ei kuiva eikä rasvainen mutta inhoan jos mikä tahansa voide ”tuntuu”

        • Miia Johansson

          Kannattaa joo kiinnittää huomiota tuohon ihon puhdistamiseen. En tietenkään nyt tiedä mitä sulla on käytössä, mutta geeliputsarit on usein liian emäksisiä ja häiritsee ihon toimintaa todella paljon ja on monen ongelman ydin. Myöskin jo kahden puhdistuksen jälkeen vielä puhdistavalla kasvovedellä putsaaminen voi olla liikaa ihon hyvinvoinnille. Kannattaa lukaista tuo on mun postaus, jotta saat ihon ensin kuntoon. <3

      • PauliinaH

        Olivia Kleinin tuotteet kiinnostelisi, etenkin Hydra Berry Jelly ja Hydra Lotion vaikuttaisi lupaavalle.

  • Minna

    Heippa! Mikä mahtoi olla se kehumasi rajauskynä, jota suosittelit ripsien alle sisäluomelle ja joka ei tarttuisi ikävästi alaluomelle? Suosikeistasi en sitä ainakaan bongannut. Kiitos jo etukäteen 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Minna! 🙂 Se on Blinc-merkkinen, mutat ei taida olla vielä Suomessa myynnissä. 🙁

  • Sanni

    Moi Miia! Osaisitkohan meikkiguruna suositella minulle sopivaa uutta meikkivoidetta arkikäyttöön 🤔 minulla on ollut käytössä nyt Skin79 Super+ Beblesh Balm (oranssi), ja huomasin että olet itsekin aikoinaan sitä testaillut/käyttänyt. Pidän sen peittävyydestä ja nyt on kriisi päällä kun pitäisi löytää uusi, sillä tätä nykyistä on jostain syystä hieman heikosti saatavilla 😐

  • Ninni

    Moikka Miia. Varmistelisin vielä kirjoitustasi, eli light hyvä sävy, jos on käyttänyt itseruskettavaa? Itse emmin sävyjen puolesta.. minulla talvi vaalea iho, olen kellertävä ja rusketun helposti, mikä olisi hyvä nyt? Light, Medium, medium-light?
    Eikö nämä ole kuitenkin lämpöisiä sävyjä?
    Kiitos 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Ninni! 🙂 Jos oot aika perus talven vaalea niin very light/light sekoitus. Jos taas hieman ruskettunut tai käyttänyt itseruskettavaa niin light. Medium on jo tosi tumma. Mutta tämä meikkivoide on siis todella kevyt niin light voi mennä vaaleammalle ja myös hieman ruskettuneelle.

      • Ninni

        Joo, kiva! Kiitos selvennyksestä 🙂

  • Pepsu

    Heippa! Mahtaako tämä käydä myös herkälle iholle? Kiitos avusta! ☺️

    • Miia Johansson

      Heippa Pepsu! 🙂 En osaa sanoa varmaksi. Riippuu hirmuisen paljon siitä minkälaiset aineisosat ei sovi just sun iholle.

      • Pepsu

        Moi, jep, en ole vielä keksinyt mikä se on, milloin mikäkin 😅 taidan kuitenkin testata 😊

  • Sonja

    Mikä on näiden sävylämpötila? Puhelimen ruutuun en oikein uskalla luottaa. Minulla on todella kalpea viileäsävyinen iho, yhtään kellertävät saa näyttämään sairaalta 😅

    • Miia Johansson

      Puhutko luomiväreistä vai kenties meikkivoiteesta? 🙂

  • Lumi -82

    Hei Miia, tarvitsisin apua meikkivoiteen etsinnässä. Minulla on oikeasti tosi kuiva iho, ei pintakuiva tai karhea. Ihonhoitotuotteiden pitäisi olla kunnossa (puhdistusöljy, kasvovesi, seerumi, voide, öljy suositustesi mukaan). Esim. illalla laitan vielä kaikkien edellä mainuttujen lisäksi ennen öljyä Weledan skin foodia, ja harvoin iho on aamulla pehmoinen. Eli ihoni imee ihan kaiken, mitä siihen upottaa 😀 Sopivaa meikkivoidetta en ole vielä löytänyt. Olisi ihana käyttää luonnonkosmetiikkaa ja oikeasti hoitavaa voidetta. Zuin luminescent on paras kokeilemistani, ei vaan oikein meinaa peittää punakkuuttani tarpeeksi, eli saisi olla asteen peittävämpi, mutta Zuin heleydestä tykkään tosi paljon. Lumenen cc (fairy) on yksi sopivimmista, mutta sekin kuivattaa jonkun verran. Tätä Lorealia kokeilin myös, mutta se kuivattaa vielä reippaasti enemmän kuin Lumene. Tuleeko sulle mieleen, mitä kannattaisi kokeilla seuraavaksi? Madaran Skin equalia joskus kokeilin näytepussista, mutta sävyt oli jotenkin tosi huonot. Lähdin tänne sivuillesi etsimään vinkkejä, mutta vielä tarvitsisin täsmäohjeita, kiitos, jos ehdit vastata <3

    • Miia Johansson

      Heippa Lumi! 🙂 Joo, tää L’oreal ei ole paras todella kuivalle iholle. Suosittelen ehdottomasti Lauren Brookea tai Essen meikkivoidetta. Ne on todella kosteutavia ja ihania kuivalle iholle. 🙂

  • Lumi -82

    Kiitos vastauksestasi! 🙂 Taidan kokeilla tuota Lauren Brookia, se on tällä hetkellä Twistbellä tarjouksessakin. Olet laittanut toiseen postaukseen suositukseksi neutral 01 talven vaalealle ja 03 ruskettuneelle. Oma väritykseni ja ihon väri on varmasti tosi lähellä samaa kuin sinulla, taidan valita tuon 01.. vai onko välisävy neutral 02? Harmillisesti nuo kaikki näytepakkaukset on loppu verkkokaupasta, siksi käännyn puoleesi <3

    • Miia Johansson

      Heippa Lumi! 🙂 Voi ei mulla ei ole tässä nyt hollilla noita sävyjä niin en osaa auttaa, mutta kannattaa kysyä Twistben asiakaspalvelusta. 🙂

  • Henna

    Tää on kyllä super hyvä! Yllättävän peittävä ja silti kevyt. Sopii maskin alle, ei tartu maskiin. Mut en edes ajatellut olevani supervaalea mut vissiin oonkin, nimittäin very light on sopiva jopa mun kesäiholle😅 menin ostaa kesäks tuon lightin ja liian tumma😐

  • Ninni

    Moi Miia 🙂 onko light vai medium hyvä sävy ruskettuneelle keltaisen sävyiselle iholle, rusketun siis helposti kesäisin. Kiitos vastauksesta.

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 vaikea sanoa varmaksi, koska em tiedä kuinka tumma iho sulla on. Mutta sävy light on yllättävän tumma ja jos siis oot ns. “Perus vaalea” niin se on hyvä sävy ruskettuneelle ja on keltaiseen taittava. Tää on ohut meikkivoide, niin yksi sävy sopii yllättävän monelle. 😊

  • Maaria

    Moikka! Miten tämä eroaa ”tavallisesta” True Match meikkivoiteesta? Se tavallinen versio ei jostain syystä sovi iholleni, varsinkin nenän alueelta ”rullaantuu” eikä kestä päivän mittaan iholla, vaikka kosteutan ihoni hyvin. Olen käyttänyt IT Cosmetics Your Skin But Better CC-voidetta ja se tuntuu omalla iholla hoitavammalta ja kestääkin paljon paremmin. Olisiko tämä True March Nude hoitavampaa laatua? 😄

    • Miia Johansson

      Heippa Maaria 🙂 Siitä on jo niin kauan aikaa, kun oon tuota True Matchia kokeillut ja en nopealla Googletuksella löytänyt omaa arvostelua, eli sen perusteella en ole siitä ilmeisesti pitänyt. Muistelisin, että se on huomattavasti paksumpi koostumukseltaa, mutta en mene nyt takuuseen.

      Rehellisesti sanottuna ihon hoitavuus on synteettisissä meikkivoiteissa melko heikko. Jos etsit hoitavuutta, niin kääntyisin luonnon meikkioen puoleen. Esim. tämä mun lemppari: https://miiajohansson.com/miian-suosikit/madara-skin-equal-meikkivoide/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram