TÄYDELLINEN MEIKKIPOHJA LUONNONKOSMETIIKALLA – AMMATTILAISEN SUOSIKIT

11.12.2023

Kaupallinen yhteistyö Jolie.fi *Sisältää mainoslinkin.

Pysyvä, ihoa hoitava ja kuulas meikkipohja vaatii vain kaksi asiaa: Omalle ihotyypille tarkoitetut ihonhoitotuotteet ja ne parhaat luonnonkosmetiikan meikit. Olen testannut luonnon kosmetiikkaa vuosien aikana paljon ja joukosta on löytynyt ne selkeästi parhaat, joihin moni teistä on myös tykästynyt.

Tähän juttuun olen kerännyt Jolien laajasta kokoelmasta 10 parasta tuotetta, joilla meikkipohja saadaan kauniiksi. 

PELKKÄ HYVÄ MEIKKIVOIDE HARVOIN RIITTÄÄ

Meikin pysyvyyteen ja kuulauteen vaikuttaa kaikista eniten meikkivoiteen alla käytetty ihonhoito. Tässä muutama vinkki:

  • RASVOITTUMISEEN: Rasvoittuminen voi johtua pintakuivuudesta tai rasvoittuvasta ihotyypistä ja on oleellista tietää kummasta tämä johtuu, sillä tuotevalinnat voivat olla täysin eri. Rasvoittuva ihotyyppi kaipaa talintuotantoa hillitseviä raaka-aineita. Pintakuiva iho tarvitsee hellävaraisen puhdistustuotteen ja kostauttavan kasvoveden.
  • KARHEUTEEN JA MEIKKIVOITEEN HILSEILYYN: Ihosi tarvitsee rasvakosteutusta ja tähän loistava valinta on laadukkaat kasviöljyt.
  • KIRISTELYYN: Ihosi on luultavasti pintakuiva. Resepti on hellävarainen puhdistustuote sekä vesikosteutus, joka lukitaan voiteella tai kasvoöljyllä. Eli perus ihonhoito kuntoon. Suojaa myös kasvosi, jos saunot ja käyt kuumassa suihkussa.
  • KUN MEIKKIVOIDE EI LEVITY KAUNIISTI: Syy löytyy usein puutteellisesta ihonhoidosta tai tuotteista, jotka eivät hoida ihoasi tarpeeksi.

Paraskaan ihonhoito ei pelasta, jos iho pestään liian vahvoilla tuotteilla. Paras tuote meikinpoistoon on puhdistusöljy. Jolien valikoimassa niitä on monta ihanaa. Esimerkiksi *Djusie puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille.

pysyvä ja kuulas meikkipohja luonnonkosmetiikalla

1. IHON VALMISTELU MEIKKIÄ VARTEN

Jotta ihon saa pehmoiseksi tarvitsee iho laadukkaita kasviöljyjä oman ihotyypin mukaan. Mutta miten ne öljyt saa imeytymään? Kasvovedellä, joka suihkutellaan kasvoille ja painellaan iholle. Kasvovettä voi myös kerrostaa, jos tuntuu, että iho on kovin janoinen ja pintakuiva.

JOS IHOSI ON NORMAALI, KUIVA JA/TAI HERKKÄ VALITSE: *Laponie Balancing Essence sitoo ihoon kosteutta glyseriinillä ja ektoiinilla sekä sisältää raaka-aineita, joista helposti reagoivakin iho nauttii.

JOS IHOSI ON RASVOITTUVA, PUNOITTAA TAI EPÄPUHDAS: *Antipodes Resurrect Clarifying kasvovesi tasoittaa ihonsävyä, hillitsee talin tuotantoa ja rauhoittaa.

2. KOSTEUDEN LUKITSEMINEN JA IHON PEHMENTÄMINEN

Ennen meikkivoiteen lisäämistä ihon kuuluu olla pehmoinen ja kosteutettu, jotta meikkivoide pysyy kauniina koko päivän. Ei siis sellainen, jolta luultavasti kämmenselkäsi tuntuu juuri nyt, vaan pehmoisempi.

Kuivalla iholla tämä saattaa olla suurempi haaste. Rasvaisempi ihoinen taas mielellään jättäisi ihon hoitamatta, vaikka se on virhe. Rasvaisemman ihon kannattaa erityisesti huolehtia hyvästä vesikosteutuksesta ja valita kevyempi kosteusvoide.

JOS IHOSI ON KUIVA JA/TAI IKÄÄNTYVÄ. TAI OLET SEKAIHOINEN JA HALUAT TUHDIMMAN VOITEEN: *Antipodes Vanilla Pod on pitkäaikainen suosikkini. Runsaasti vitamiineja ja hyviä rasvahappoja sisältävä kosteusvoide hurmaa varmasti monet ja on todellista superfoodia iholle.

JOS IHOSI ON RASVAINEN, EPÄPUHDAS, IKÄÄNTYVÄ TAI SEKAIHO: *Antipodes Harmony kosteusvoide on kevyempi ihoa tasapainottava kosteusvoide, joka on myöskin täynnä ihoa hoitavia rasvahappoja ja uutteita. Antipodesin kaikki tuotteet on pakattu täyteen vaikuttava määrä luonnon hoivaa eri ihotyypeille.

JOS IHOSI ON TODELLA KUIVA TAI KAIPAAT JEESIÄ PINTAKUIVUUTEEN: Tällä kertaa en ottanut mukaan kuin yhden kasviöljyn ja se on *Bybi Strawberry Booster, joka jaksaa puteli putelin jälkeen ihmetyttää toimivuudellaan. Tämä tekee rutikuivasta ihostani todella pehmoisen ja täydellisen meikkivoidetta varten. Lisäksi tuote on todella edullinen.

3. THE MEIKKIVOIDE!

Vaikka luonnonkosmetiikka on pullollaan ihania ihoa hoitavia meikkivoiteita, niin *Madara Skin Equal on ottanut selkeän johto-aseman, kun puhutaan meikkivoiteesta, joka sopii mahdollisimman monelle. 

Olen käyttänyt tätä meikkivoidetta jo monta putelia ja se on paljon kosmetiikkaa työkseen testaavalta, koska vaihtoehtoja kaapissa olisi paljon muitakin. Tämä peittoaa synteettiset meikkivoiteet pysyvyydellään ja hoitavuudellaan mennen tullen, joka voi kuulostaa melko uskomattomalta niille, joilla on ollut huonoja kokemuksia luonnon meikkien kanssa.

Käytän itse talvella sävyja 20 ja 40 sekaisin, koska sävyn 40 keltaisuus kääntää upeasti pois ihon punaisuutta ja sävy 20 on taas liian vaalea. Kesällä sävy 40 on tummuudeltaankin oikea.

4. LUONNONKOSMETIIKAN UUSIN PEITTÄJÄ

Peitevoiteella tuodaan kasvoille valoa ja virkeyttä asteen vaaleammalla peitevoiteella. Jos haluaa jättää meikkivoiteen kokonaan pois, niin peitevoiteen sävy kannattaa olla lähempänä oman ihon sävyä (itselläni se olisi tästä peitevoiteesta sävy Tres), etteivät silmänaluset erotu liian vaaleina. 

Mielestäni tämä *Ere Perez vuoden uutuus peitevoide on luonnonkosmetiikan paras. Käytän talvella sävyä Uno ja kesällä Tres, koska persikkainen sävy taittaa kivasti silmänalusten tummuutta.

5. TUOTE, JONKA KUULUU TOIMIA, MUTTA EI NÄKYÄ

Kevyesti meikkiä kiinnittävä puuteri on sinänsä jännä tuote, että jotkut niistä saavat kasvoni jopa kiiltämään enemmän. Siksi tämä näkymättömän tuotteen valinta ei ole ihan läpihuutojuttu, sillä sen tehtävä on tärkeä. 

Todellisena puuterinirppiksenä vaadin puuteriltani hienojakoisuutta, värittömyyttä (sopii kaikkiin vuodenaikoihin), kiillon pois viemistä sekä maagisesti ihon tekstuurin tasoittamista. Tämän kaiken tekee *Juice Beauty Translucent puuteri – pitkäaikainen lemppari.

6. VIHDOIN LUONNONKOSMETIIKAN MATTA VOIDEMAINEN BRONZER – JA SE ON LOISTAVA!

Tätä olen odottanut ja kuvastakin huomaa, että tuote on ollut ahkerassa käytössä. Tämä *Kjaer Weis voidemainen bronzer sävyssä Bask jäi heti meikkipussini pitkäaikaiseksi asukkaaksi. Ei muuta sanottavaa! Huipputuote, huippukoostumus ja loistava sävy.

HUOM! Muistathan ostaa tälle sopivan kotelon TÄSTÄ, sillä bronzer tulee suoraan täyttöpakkauksena.

7. TÄRKEIN TUOTE, VAIKKA MONELTA TÄMÄ PUUTTUU

Poskipuna on kauniissa meikkipohjassa ehdoton juttu, mutta väärä sävy voi tuntua irralliselta tai tehdä kasvot jopa väsyneen näköisiksi. Siksi lämpimälle pohjasävylle kannattaa valita lämmin poskipuna (tässä Wink) ja viileälle pohjasävylle viileä (tässä Blossom). Jos ihon pohjasävyn tunnistaminen on vaikeaa tai koko juttu ihan uusi, niin lue TÄMÄ juttu.

Luonnonkosmetiikan upeita poskipunia tarjoilee *Alima Pure. Raaka-aineet ovat muuten luonnon, mutta pigmentti on synteettinen, sillä viileitä punaisia sävyjä ei luonnon raaka-aineilla pysty tekemään. Ja hei – voidemainen poskipuna pysyy lähes aina paremmin kuin puuterimainen.

Onko näistä jokin sun lempparituote? 

  • kukkis

    Juicen puuteri kiinostaa. Alima Puren Olympia on ollut ihana ja suosikkini pitkään, mutta nyt kun olisi ollut tarvetta se onkin lopetettu. Kahlasin kaikki maailman verkkokaupat läpi jotta löytäisin vielä jostain, mutta ei löytynyt.
    Tekeekö tämä Juicen puuteri ihon jauhoiseksi, entä kuulaus? Toivon puuterilta meikkivoiteen kiinnitystä (käytössä Madaran skin esqual) ja kuulautta sillä liian mattainen pinta näyttää tunkkaiselta ikääntyvällä iholla ja korostaa juonteita.

    • Miia Johansson

      Heippa Kukkis 🙂 Tämä Juice Beautyn puuteri on matta puuteri eli ei tuo hehkua kuin esim käsittääkseni tuo Olympia. Itse kun en tykkää hohtavista puutereista, koska ne korostaa mulla ihohuokosia. 😀 Mutta riippuu siis niin mistä tykkää, mutta tämä poistaa kiillon ja tasoittaa ihon tekstuuria. Ja aina kun laittaa puuteria tosi vähän käden kautta, niin en ole ainakaan itse kokenut minkään puuterin olevan jauhoinen. Mutta kuulaus tällä ehdottomasti häviää, koska se on tämän puuterin tarkoitus. Eli laitan tätä niille alueille, joista haluan kiillon pois, jotka on t-alue ja silmien alusta. Muualle en laita puuteria.

      • kukkis

        Voihan harmi, että kuukaus häviää Juicen puuterilla, sitä vähän ajattelinkin. Jää kyllä hankkimatta. En yhtään tykkää matta ihosta.
        Onko sinulla suositella jotakin Alima Puren Olympia vastaavaa?

        • Miia Johansson

          En siis mäkään tykkää matta ihosta ja sen ehkä huomaa kuvista? 🥰 Mutta en halua kiiltoa silmien alle, nenän pieliin ja leukaam esim. 😊 Ei valitettavasti ole mulla antaa tähän vinkkejä, kum tuon highlighterilla lisähehkua ohonhoidon ja meikkivoiteen kera.

  • Markit

    Heippa; Tykkään saunoa kuumassa löylyssä, mutta miten siinä voi suojata kasvot? Hiuksiin voi laittaa jonkun pipon, mutta vedänkö hupun koko päähän 🤔😂?
    Ja onkos pintakuivalle, vanhemmalle iholle tuo Laponien hoitovesi sinusta parempi kuin Bybin mega mist?
    Tuon Bybin mansikkaöljyn laitan ostoslistalle. Pitänyt aiemmin jo ostaa, mutta nyt on sopiva kohta. Kyllä talvi on aika rasittava iholle, kun lämmitys kuivattaa lisää.

    Ostin joskus Macin voidemaisen poskipunan, mutta jotenkin en saa sitä kauniisti. Nyt ostin Lumenen poskipunapuikon ja sepäs onkin hyvä, kun leviää helposti. Ja voi laittaa ihan pikkuisenkin, kun on se “levitystreeni” edelleen menossa. Ei se kuule aina ole niin helppoa tämä meikkaaminen 😄.
    Kiitos kivasta tietopaketista taas 🌹.

    • Miia Johansson

      Hih 😀 Ytyt balsamit suojaa ihoa saunoessa. Esim Laponiella on tähän loistava balsami. Ja riippuu niin ihotyypistä mitä ihosi kaipaa, että kumpi on parempi (Laponie vai Bybi). Pintakuivuutta voi olla kaikilla ihotyypeillä eli se ei ole ihotyyppi. Bybi on kyllä kosteuttavampi, mutta se ei ole taas ihanteellinen, jos iho on herkkä. Kuivalle ja herkälle iholle Laponie on parempi.

      Ja joo mitä tulee meikkien levitykseen – meillä kaikilla on myös niin erilainen käden jälki, joka vaikuttaa lopputulokseen. Siksi joku toimii yhdellä ja toinen toisella. <3 Ollaan kaikki oman elämämme taiteilijoita. 🙂

      • Tuire

        Muakin kiinnostaa tämä kuuma sauna/suihku -homma, koska itselläni liian kuumat suihkut varmaankin kuivattavat ihoa 🤔 Mikä balmi siihen tarkoitukseen olisi hyvä? 🙂

        • Miia Johansson

          Heippa Tuire 😊 Vastasin tuossa ylempänä.

      • Markit

        No en kyllä tiennyt, että on jotain balmia, jota voi nassuun laittaa saunaan! Olen aina luullut, että naama puhtaana mennään löylyyn. Ja jos on jotain, niin se palaa! Tai ainakin kuumenee! Että tälleen 66 v oppii uusia asioita! Vitsi kun oot Miia viksu ja tietäväinen!🌹. Ostan tuon Laponie jutskan. Tai joulupukki tuo 🎅. Kun tykkään saunoa niin, että punaseks tulee!😂

    • kukkis

      Itselläni käytössä Föllinge Pro Mature Collagen Booster Mask kasvonaamio, suojaa hyvin saunassa.

      Tuote tässä: * https://adtr.co/YYjtUW

  • Tuire

    Moikka! Kiitos hyvästä postauksesta 🙂 Itselläni ongelmana on pintakuiva iho. Poistan meikin öljyllä ja/tai puhdistusmaidolla ja aamuisin pesen kasvoni vain vedellä. Se osio pitäisi siis olla kunnossa. Kysyisin Bybin Strawberry Boosterista, että käytätkö sitä ainoana tuotteena meikin alle (korvaamaan kosteusvoiteen) vai sekoitatko muutaman tipan kosteusvoiteeseen?

    • Miia Johansson

      Heippa Tuire 🙂 Jos ihosi ei jää pesun jälkeen kiristäväksi, on puhdistus melkolailla kunnossa. Ja jos iho on todella kuiva, niin aamusta voi vesipesunkin jättää pois. Joo, käytän Bybin boosteria ainoana kosteutta lukitsevana tuotteena meikin alle, mutta suihkuteltava kasvovesi on todella oleellinen asia. Ilman sitä öljyt ei imeydy kunnolla ja iho ei saa sen paljon kaipaamaa vesikosteutta. Ja öljyllä ei ole mitään vesikosteutta, jota lukita ihoon. Pintakuivan ihon suurin ongelma on usein seuraavat: liian vahva puhdistustuote, vesikosteuden puuttuminen (eli kosteuttava kasvovesi oman ihotyypin mukaan), väärä kasvovesi (joka ei kosteuta tarpeeksi) tai liian kevyt tuote kiinnittämään vesikosteuden iholle.

      • Tuire

        Jes, kiitos vastauksestasi <3

  • Niina

    Hei Miia! Kiitos tästäkin mielenkiintoisesta postauksesta ☺️ osaisitkohan auttaa moniongelmaista… olen seikkaillut luonnonkosmetiikkan parissa jokusen vuoden innostuen vähän kaikesta, ja lopulta pari vuotta sitten kävi niin, että kaikilla tuotekokeiluillani aiheutin itselleni järkyttävän pahan aknen! En kestänyt enää yhtään lupausta toimivasta tuotteesta vaan marssin lääkäriin, ja sain Acnatac voiteen. Se poisti aknen, mutta kuivatti ihoani järkyttävästi. Se oli kuitenkin pieni vaiva verrattuna kipeisiin isoihin märkiviin finneihin. Ihoni on aina ollut kuiva. Aikuisiällä näin talvisin saan atopiaa erityisesti silmäluomiin. Minulla on miliumia poskipäillä, ja silloin tällöin ilmestyy ihonalaisia finnejä leukaan tai poskiin. Käytin hyvän tovin korealaista kosmetiikkaa ”ihan ok” tuloksella. Nyt tuotteiden loppuessa ja talvea vasten ihoni kuitenkin kuivui taas valtavasti, ja tuntui että kosteus ei pääse sisään eikä epäpuhtaudet ulos… Tilasin Olivia Kleinin kasvoveden jonka totesin ensi suihkauksella kirvelevän poskipäillä, ihoni on siis myös jokseenkin herkkä. Lähiapteekista hain Atopikin kasvoveden, joka vaikutti ihanalta, mutta useamman kerroksen jälkeen tuntuu että ihoa kiristää. Kasvoöljynä käytän Fiini naturallyn kaura tyrniä. Näiden tuotteiden jälkeen ihoa kiristää, joten pakko laittaa vielä voide, löysin kaapista weledan alin foodin joka vihdoin tuo kosteuden tunteen. Öljyputsarina mulla novexpertin 5 omega oil. Aiemmin itselle kuivattaviksi todettu ainakin essen sensitive sekä moisture sarja ja djusien kasvovesi (kamala kirvely, iho kuivui ihan korpulle). Deep rich tonerista saan kasan finnejä ja mega mistä pitää kerrostalojen niin paljon että lompakko ei kestä 😅 osaatko arvioida mikä ihme ihoani vaivaa?! Kiitos jos jaksoit lukea! 🩷

  • Niina

    Hei anteeksi kirjoitusvirheet, vähän autocorrect muutti sanojani 😅

  • Satu

    Moi!
    Täytyypä ottaa tuo meikkivoide testiin. Mitä mieltä olet OLIVIA KLEIN Hydra Balm Cleanser hunaja & kaura puhdistusbalmi-geelistä?

    • Miia Johansson

      Heippa Satu 🙂 Tuo Olivian tuote on hyvä rasvoittuvalle iholle.

  • Elina

    Heippa!

    Onko sinulla vinkata hyviä ja ehkä hoitavia luomivärejä? Ostin Urban Decayn palettiin ja atopia siitä sitten otti nokkiinsa. Toki sitä ei tiedä mikä raaka-aine oli luomille liikaa, mutta kiinnoistaisi tietää onko mitään ykkösmerkkiä luomiväreissä herkille luomille 🤗

    • Miia Johansson

      Heippa Elina 🙂 Mä oon kanssa atoopikkona huomannut, että sy-iho reagoi erityisesti tänä talvenä luomiväreihin todella helposti. Oon saanut vahvistettua sy-ihoa niin, että laitan suihkuteltavat kasvovedet ja balsamit ihan kunnolla myös luomille. Mutta jos tämä ei auta, niin testaisin ehkä Zaon luomivärejä, joissa on myös paljon ihoa hoitavia aineisosia ja merkiltä löytyy hyvin toimiva luomivärinpohjustusvoidekin. Tästä luomiväreihin: * https://adtr.co/OnjBuV

  • Marika

    Mikä olis paras aurinkosuoja kasvojen iholle, mieluiten sävytön? Ja mikä sopisi mekin alle? Aurinkosuojaahan pitäisi käyttää ympäri vuoden?

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Aurinkosuojaa tarvitsee käyttää vain silloin kun sä altistat sun ihoa auringolle. Eli Suomessa talvella tosi vähän. Asiaa vois ajatella näin, että silloin, kun sun iho altistuu auringolle niin, että sen kestokyky ylittyy ja se palaa. Oon huomannut jopa pientä hysteriaa aurinkovoiteiden suhteen, että niitä pitäisi käyttää aivan koko ajan. Ehkä muissa maissa, mutta Suomessa ei. 😊

      Riippuu aivan myös siitä haluatko käyttää fysikaalista vai kemiallista aurinkosuojaa. Usein fysikaalisissa on sävyä, joka peittää sen raaka-aineista tuoman valkoisuuden.

      Mun lempparit löytyy mun suosikeista ja aurinkokategoriesta: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/aurinko/

  • Heli

    Hei,
    Kiva postaus. Oon käyttänyt vuosia Jane Iredalen mineraalimeikkiä, mutta iho on ehkä siihen kyllästynyt, kun ei enää näytä niin hyvältä, kuin ennen. Olisiko vinkkiä hyvästä mineraalimeikistä? Myös cc- voide kiinnostaa. Laponien / Yin your skin kasvoöljyt käytössä vähän vaihdellen.

    • Miia Johansson

      Heippa Heli 🙂 Hei hyvä kun otit puheeksi “ihon kyllästymisen”. Itseasiassa tätä voisi enemmän ajatella niin päin, että ihon tarpeet ovat muuttuneet. Ne muuttuvat useimmiten iän ja vuodenaikojen mukana. 🙂

      Jos hyvä ja oikeasti puhdas mineraalimeikkipuuteri kiinnostelee, niin Alima Pure on mun mielestä aivan paras. <3 CC-voiteista en oo oikein löytänyt omaa suosikkia. Mineraalimeikkejä muuten mainostetaan hirmuisen usein puhtaina meikkeinä, mutta ne eivät sitä välttämättä ole.

      https://miiajohansson.com/2022/03/helppo-meikki-mineraalimeikkipuuterilla-miten-ja-kenelle/

  • Kaisa

    Moikka Miia! Hei onko tietoa, onko wet n wildin silmämeikinpohjustusaine lopetettu koska näyttää olevan kaikkialta loppu/poistunut myynnistä? Ja jos näin on, mikä voisi olla korvaava tuote?

    • Miia Johansson

      Heippa Kaisa 🙂 Mä en oo ihan varma tän kohtalosta. Tosi hyvä tuote löytyy myös Smashboxilta. Ei ihan niin ytyä, mutta lähes. Eli tämä: * https://adtr.co/Rhhzvu

      Hurjasti kalliimpi tosi. 🙁

  • Päivikki

    Ostin tämän perusteella uutuuden, Ere Perezin peitevoiteen. Se on todella hyvä; kevyt, helppo levittää ja ‘annostella’ tuubista. Kuitenkin riittävän peittävä ja sitä saa puristettua juuri sopivan määrän.

    • Miia Johansson

      Ihan huippua kuulla! <3

  • Maria

    Minä keski-ikäisenä atoopikkona olen todennut että talvella on parasta jättää meikit minimiin. Pakkanen ja huoneilma kuivattavat paljon ja kasvoille, erityisesti luomiin tulee atooppista ihottuma. Laitan aamun illoin lumenen seerumia vesipuhdistuksen jälkeen. Punoitusta hillitsemää jokin aloepitoinen kostettaja ja lopuksi bepanthenin siniraidallista voidetta yöksi. Pysyy atopia poissa.

    • Miia Johansson

      Heippa Maria 😊 Ihanaa, että oot löytänyt omalle iholle toimivan tavan. Mä oon kanssa atoopikko, nii. Ymmrärän täysin. Mutta jos siellä on muita atoopikkoja, jotka taas haluaa meikata niin sekin on täysin mahdollista.

  • Eveliina

    Hei taas Miia! 🙂 Olisin hankkimassa uutta poskipunaa. Nykyinen poskipuna on Tonymolyn Panda’s Dream Pink Baby, minkä hankin sinun suositusten perusteella. Etsin yhtä helppoa poskipunaa tälläkin hetkellä. Mitä suosittelisit? Kiitos jo etukäteen! 🙂

  • Emma

    Hei Miia, sinulla on ihana blogi! Olen katsonut myös videoitasi Instagramissa ja olet ihanan maanläheinen ja vaikutat omalta itseltäsi videoissa (+ jaat paljon samoja arvoja/mielenkiinnon kohteita, luonnon kosmetiikka, vastuullinen muoti ym.).

    Haluaisin testata luonnonkosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita, aiemmin sain todella pahan ihottuman? Evolven renew day creamista ja kehitin uskomuksen, että luonnonkosmetiikassa on liian vahvoja luonnon raaka-aineita, ehkä tämä on ihan hölynpölyä?
    Ostin nyt suosittelusi seurauksena testiin tuon Ere Perezin peitevoiteen ja tarvisin sen kanssa neuvoa. Ihoni on muuten suht. Juonteeton, mutta silmien alla minulla on jo todella syviä juonteita (olen 28v.) ja ikääntyessäni silmien alusmeikkiä on ollut vaikeaa tehdä kauniiksi.

    Olen nyt testannut laittaa peitevoiteen meikkivoiteen päälle (Lumene blur foundation) ja myös ilman, mutta tuote pakkautuu juonteisiini vaikka kuinka töpöttelen mineraalipuuteria päälle ja muutenkin levittyy ihan uskomattoman ruman näköiseksi. 😅

    Olen neuvoillasi identifioinut ihoni sekaihoksi (voiko iho olla herkkä sekaiho?). Otsa, nenä ja leuka rasvoittuvan, leuka pukkaa herkästi finnejä ja posket kuivuvat ja otsa ja nenä sai aiemmin pintakuivia länttejä, kun en huolehtinut ihoni kosteutuksesta.

    Olen nyt neuvojasi luettuani alkanut noin 1,5kk sitten käyttää kasvovettä ja öljyputsaria kosteusvoiteen lisäksi. Käytössä iltaisin öljyputsari, kasvovesi ja kosteusvoide, jotka totuttelun jälkeen tuntuvat sopivilta (alkuun tuli paljon epäpuhtauksia), otsan pintakuiva läikät ovat esim. kadonneet ja nyt kun uutta finniä tulee, se rauhoittuukin itsekseen. Aamuisin vesipesu vain enemmän rasvoittuvan nenän alueelta, kasvovesi ja voide (vesipesuakin paljon pohdin, koska tuntuu että poskien ihoa uusien ihonhoitotuotteiden käytön aloitettuani on alkanut meikin alla päivän mittaan kiristää). En tiedä kannattaako merkkejä listata, ovat suureksi osaksi korealaista kosmetiikkaa, kosteusvoide Olivia Klein Balance cream.

    Sanoisitko, että tuo peitevoide ei sovi kaikille ihotyypeille? Tai mitä lähtisin korjaamaan ensin? Olen tuijotellut suosituksiasi niin herkälle kuin sekaiholle, mutta suosittelisitko eri tuotetta jos on kyseessä enemmän kuiva sekaiho, kuin jos onkin enemmän
    rasvoittuvan sekaiho?

    Pahoittelut esseestä! 😅

    • Miia Johansson

      Heippa Emma 🙂 Ja siis ensinnäkin – luonnon tuotteissa voi olla hyvinkin paljon ihoa aktivoivia raaka-aineita, joka ei sovi kaikille. Eli on tosi tärkeää valita omalle iholle sopivia tuotteita, mutta ymmärrän, ettei se ole helppoa. Synteettisellä puolella on sitten taas paljon sellaisia tuotteita, joissa on itse tuotteen koostumukseen vaikuttavia ainesosia, jotka ei tee taas iholle mitään. Mutta tää on nyt tosi yleistettyä ja riippuu aina niin tuotteista ja sen raaka-aineista.

      Tosi harmi, että sulla ei tuo Ere Perez toimi. Luonnon puolella usein meikit on myös tosi hoitavia ja näin myös koostumukseltaan hieman rasvaisempia ja siksi voi olla, että tämä valuu sulla helposti juonteisiin ja rehellisesti sanottuna voi olla, ettei tämä vaan toimi sulle. 🙁 Varsinkin, kun kerroit, että ihosi myös rasvoittuu helposti.

      Ja joo kannattaa sun laittaa mulle mitä tuotteita käytät, niin osaan paremmin sanoa missä voisi olla kiristelyn syy. Kiristely johtuu nimittäin vesikosteuden puuttesta iholla ja se on yksi pintakuivuuden merkeistä. Eli joko suihkuteltava kasvovetesi on sun iholle liian kevyt tai sun putsari on liian putsaava. Myös öljyputsari voi olla liian puhdistava. Riippuu aina ihotyypistä ja tuotteesta. Usein liian puhdistavan omalle ihotyypille tunnistaa siitä, että ihoa kiristää heti pesun jälkeen, kun kasvot on kuivattu. Valitettvasti synteettisen puolen tuotteiden kanssa en taas osaa auttaa, kun sanoit, että ovat suurimmaksi osaksi korealaista kosmetiikkaa (toki on heilläkin ainakin yksi luonnonkosmetiikkamerkki). Itse suosin ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa ja niillä oonkin saanut seuraajille kaikista parhaimman tuloksen. Tosin niitäkään ei voi yleistää suoraan parhaaksi, koska joukossa on myös huonoja tuotteita. Mutta inci-lista kertoo aina sen totuuden ja kenelle sen sopii. <3

      Lähtisin tosiaan ensin liikkeelle nyt siitä ihon kirstelystä ja korjaamaan sitä. <3

      • Emma

        Hei,

        Okei, tässä käyttämieni tuotteiden incit:

        Puhdistusöljy: Ethylhexyl Palmitate, Sorbeth-30 Tetraoleate, Sorbitan Sesquioleate, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyl Avocadate, Fragrance, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Tocopherol, Melia Azadirachta Leaf Extract, Houttuynia Cordata Extract, Corallina Officinalis Extract, Melia Azadirachta Bark Extract, Moringa Oleifera Seed Oil, Ocimum Sanctum Leaf Extract

        Kasvovesi: Purified Water, Butylene Glycol, Glycerin, Pentylene Glycol, Propanediol, Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Sea Water, 1,2-Hexanediol, Protease, Betaine, Panthenol, Ethylhexylglycerin, Allantoin, Xanthan Gum, Disodium EDTA

        Kosteusvoide: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Stearate, Hydrogenated Polyisobutene, Diisostearyl Malate, Polyglyceryl-3 Distearate, Butylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Vinyl Dimethicone, Hydrogenated Coco- Glycerides, 1,2-Hexanediol, Pentylene Glycol, Glyceryl Stearate, Melia Azadirachta Flower Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Curcuma Longa Root Extract, Corallina Officinalis Extract, Sodium Phytate, Tocopherol, Glyceryl Stearate Citrate, Glycine Max Seed Extract, 1,2-Hexanediol,Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Lecithin, Ceramide NP, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Lauryl Alcohol, Panthenol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sorbitan Isostearate, Boron Nitride, Hydroxyacetophenone, Xanthan Gum, Carbomer, Tromethamine, Dipotassium Glycyrrhizate, Ethylhexylglycerin, Dextrin, Theobroma Cacao Seed Extract, Adenosine.

        Löytyykö noista jotakin todennäköisimmin kuivemmalle sekaiholle huonoa?

        Lisäksi ostin myöhemmin keväällä testiin sen Olivia Kleinin balance creamin, jossa on ihanan lyhyt inci, mutta se tuntuu kosteuttavan vähemmän kuin tuo korealainen, kun käytin vain sitä jonkun aikaa kosteuttamaan, poskien iho alkoi taas pintakuivua.
        Iho tuntuu kyllä pesun jälkeen tosi pehmeältä eikä kiristele, joten ehkei put sari ole ainakaan pahin ongelma, mutta päivinä jolloin en ole meikannut, poskien iho alkaa kuumotella ja haluaa lisäkosteutta. Epäpuhtaudet taas ovat edelleen ongelma nenän alla/leuassa.

        Mielelläni kuulen sinulta suosituksia siitä mistä sinulla on tietoa, eli juurikin luonnonkosmetiikasta. 😊 Eli ehkä jotakin suositusta herkälle, kuivemmalle sekaiholle? Mitä voisi kokeilla vaihtaa, lisätä ensin, ei varmaan kaikkia kerralla että iho ehtii tottua muutoksiin? Aloin jo miettiä tarvitsenko eri tuotteet kasvojeni eri alueille?

        • Miia Johansson

          Heippa 🙂 Et tarvitse eri tuotteita kasvojen eri alueille. Tosiaan lähtisin aina tällaisissa ongelmatapauksissa vähentämään raaka-aineiden määrää. Ja kiristelyyn tosiaan auttaa kaikista tehokkaimmin kosteuttava kasvovesi, joka lukitaan joko balmilla tai kasvoöljyllä.

          Tässä suositus kasvovedeksi:
          * https://adtr.co/N3QaoN

          Tässä suositus kasvoöljyksi:
          * https://adtr.co/djHYkZ

          Näiden väliin voit laittaa sen Olivian kasvovoiteen. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram