MITEN ALOITTAA IHONHOITO? – EI ENÄÄ HUTIOSTOKSIA

21.08.2023

*Sisältää mainoslinkin.

Valitettavasti suurin osa suomalaisista (oman kokemukseni mukaan) hoitaa ihoaan väärin ja näin aiheuttaa itselleen useimmiten pintakuivutta tai jopa suurempiakin iho-ongelmia. Moni seuraajani on jopa kärsinyt pahasta aknesta vääränlaisen ihonhoitorutiinin vuoksi. 

MIKÄ ON HYVÄ IHONHOITORUTIINI?

Hyvä ihonhoitorutiini sisältää usein vain muutaman tuotteen, koska iho ei tarvitse kymmeniä tai jopa satoja raaka-aineita kerrallaan. Näin tulee helposti tehtyä, jos käyttää useampaa kymmenien raaka-aineiden kosmetiikkatuotetta päällekkäin. Tällaisesta rutiinista iho saattaa jopa alkaa reagoimaan etenkin pitkällä aikavälillä.

Yksinkertainen ihonhoitorutiini, jolla suurin osa pärjää:

  1. Hellävarainen puhdistusmaito tai enemmän meikkaavalle puhdistusöljy
  2. Kasvovesi tuo iholle vesikosteutta ja aloittaa ihon kosteutuksen. Se laitetaan suoraan iholle – ei pumpulin kautta.
  3. Kosteusvoide tai kasvoöljy lukitsee vesikosteuden ihoon, ravitsee sitä ja tekee ihosta pehmoisen.

LUE LISÄÄ NÄISTÄ KOLMESTA KOHDASTA, JOS JOKIN IHMETYTTÄÄ: Ihonhoidon alkeet – Nämä jokaisen pitäisi tietää

MIKÄ TUOTE ON IHONHOIDOSSA TÄRKEIN?

Tämä tulee yllätyksenä todella monelle, sillä vastaus on hellävarainen puhdistustuote.

Itse ajattelin ennen, että eihän mikään hellävarainen putsari puhdista kunnolla ja ne on vaan rahan hukkaa. Olisinpa vaan tiennyt, että käytössäni oli yksinkertaisesti huono tuote.

Miksi ihmeessä hellävarainen puhdistustuote on tärkein? Koska ihomme on ihmeellinen elin ja se hoitaa hyvin pitkälti itse itseään, kun emme sekoile sen hoitamisessa. Meidän tehtävä on vaan tukea sen toimintaa ja pitää iholla sen tuottamat hyvät rasvat ja bakteerit, jotta se toimii optimaalisella tavalla. Lisäksi erityisesti talvella ihomme tarvitsee extrajeesiä  kosteustasapainon ylläpitämisessä.

Paras mahdollinen sekoilu ja virhe on pestä kasvot saippualla tai vahvalla geeli- tai vaahtoputsarilla. Näin huuhdot pois iholta kaikkea, mitä se on itse tuottanut ja hienoinkaan kosteusvoide ei sitä korvaa.

LUE MYÖS: Tarvitseeko ihonhoidossa edes seerumia?

MITÄ TUOTTEITA VALITA?

“Kerro nyt vaan se yksi rutiini, josta itse pidät ja minä ostan samat.” Tätä usein pyydetään, mutta valitettavasti tämä on hyvin hankalaa. Se on lähes sama, kuin suosittelisi samaa ruokareseptiä vegaanille, keliaakikolle sekä carnivorea ja ketoa noudattavalle henkilölle. Aina jokin tarve jäisi huomioimatta.

Suosittelen lämpimästi katsomaan ihonhoitorutiinin oman ihotyyppisi tai iho-ongelmasi mukaan. Näin saat parhaita tuloksia ja myös niitä WAU-fiiliksiä, kun tuote on ihollesi täydellinen. Pääset eri iho-tyyppien juttuun TÄSTÄ

Mutta jos aika ei riitä tutustumaan aiheeseen ja haluat nyt vaan sen yhden hyvän ihonhoitorutiinin, niin päätin rakentaa sellaisen tähän. Valitsin tuotteet, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan mahdollisimman hyviä ja niiden pitäisi sopia mahdollisimman monelle:

  1. Puhdistus: Jos meikkaat todella vähän tai et olleenkaan: *Laponie puhdistusmaito. Jos meikkaat hieman enemmän (kuten minä) *Evolve Kalahari Dream puhdistusöljy (UUSI LÖYTÖNI!). HUOM! Molemmat laitetaan kuiville kasvoille kuivin käsin ja vettä lisätään vasta, kun kaikki meikki ja lika on lähtenyt liikkeelle.
  2. Kasvovesi suihkutellen kasvoille: Tähän oli aivan täysi mahdottomuus laittaa vain yksi tuote kaikille. Seka- ja rasvoittuvalle iholle (myös epäpuhtaalle) *Olivia Klein Hydra Spray Toner. Kuivalle ja/tai herkälle iholle *Laponie balancing Essence.
  3. Kosteusvoide: Hyvin monelle iholle sopiva *Olivia Klein Balance Cream. Yöksi kosteusvoiteen lisäksi kasvoöljy (kasvoöljyt vievät ihonhoidon aivan uudelle tasolle) *Balm Balm Rosehip Serum (nimestään huolimatta tämä siis kasvoöljy).

Ootko sä jo löytänyt ihollesi apua blogistani? Mikä tuote oli käänteen tekevä ja mikä on ihotyyppisi?

  • Sanna

    Ehkä käänteenmuuttavin Miian vaikutus on koko ihonhoidon asenne: että se voi olla kivaa, hauskaa ja jokapäiväistä arjen luksusta. Olen ostanut myös useampia Miian suosittelemia tuotteita ja pitänyt niistä kaikista, sen enempää niitä erittelemättä.

    • Miia Johansson

      Oi kiva kuulla 😍 Ja siis nimenomaan! Joskus ihonhoito otetaan liian vakavasti.. meikä mukaan luettuna 🤪

  • Anna-Maija

    Hyviä tuotteita järkevään hintaan, on yksi suurimpia hyötyjä. En ole enää käyttänyt satoja euroja vääriin tuotteisiin, kun Miian opeilla on löytynyt ihania ja laadukkaita tuotteita.
    Myös kodteutuksen merkityksen ymmärtäminen on yksi parhaista opeista, joita olen saanut 🥰

  • Blossom

    Käänteentekevin tuote on ollut kosteusvesi ennen kasvovoidetta. Käänteentekevin rutiini puolestaan on ollut kasvojen pesu aamuisin pelkällä tavallisella vedellä. Aikaisemmin ihoa tuli pestyä selvästi liikaa. Nyt kun pesen kasvot hellävaraisemmilla tuotteilla ja vain illalla, iho voi paljon paremmin. Kiitos kaikista vinkeistä ja valistuksesta, joita jaat blogissasi!

  • Blossom

    Ihotyyppi unohtui mainita: pintakuiva sekaiho, joka ei ole enää pintakuiva 🙂

  • Suvi

    Puhdistusbalmeja ei ole mainittu tässä, vieläkö suosittelet niitä? Jos et, miksi? Kiitos jo etukäteen vastauksesta 😊

    • Miia Johansson

      Joo vielä suosittelen ja niitä löytyykin edelleen tuolta mun suosikit sivustolta. 🥰 Riippuu tosi paljon kummasta koostumuksesta tykkää enemmän.. valmista vai nestemäisemmästä öljystä. Molemmat sinänsä iholle samanlaisia. Eli mieltymysjuttu vaan kumpi koostumus viehättää.

  • Hanne

    Sinun opeillasi laitoin uusiksi koko ihonhoidon. Otin käyttöön kasvoveden, kasvoöljyn ja paremman kasvorasvan. Sinneppä jäi ihon kuivuus ja kiristys! Aiemmin meikki krakeloitu ihon pinnalle kuivuuden takia, mutta tänä päivänä näyttää oikeen hyvältä. Olen oppinut uusia asioita ihonhoidosta, enkä osta purkkia koska se näyttää hyvältä ja lupaa tehdä taikoja. 😀

    • Miia Johansson

      Ihan superihana kuulla, että oot saanu tuloksia 😍

  • Tiia

    Mitä aurinko suojaa käytät ihollesi ja onko suositella jotain tuotetta mikä ei jää kiiltelemään 😅

    • Miia Johansson

      Vastasin tuohon toiseen sun lähettämään viestiin <3

  • Hanna-Kaarina

    Hei! Laitoin olevinaan jo johonkin vanhaan blogi kirjoitukseesi viestiä, mutta en tiedä onko se koskaan sinua tavoittanut kun en oo vastausta saanut.

    Eli ongelmani on erittäin kuiva/karhea kasvojen iho. Enimmäkseen t-alue on kuiva ja karhea (niin hullulta kuin kuulostaakin, yleensähän se juuri rasvoittuu). Leuka, nenän pielet ja otsa läheltä kulmakarvoja on kaikista hankalin.

    Olen kokeillut jos jonkinlaisia tuotteita, sinun suosituksista ja muitakin merkkejä. Tuntuu ettei ongelmaa saa poistetuksi.

    Tämän hetken ihonhoitorutiinini on aamuisin:
    Vesi huuhtelu, flow camomilla probiootti kasvovesi taputellen useampi kerros (ehkä 4-5) ja kolme kosmeticsin kehäkukkavoide (joskus saatan vielä noille ongelma kohdille taputella tipan saaren taika argan-ruusunmarja öljyä). Illalla muuten sama paitsi pesu laponien puhdistusmaidolla (jos meikkiä niin evolven puhdistus balmi, tätä ei kovin usein).

    Ja kaapista löytyy bybin mega mist ja fiinin ruusu&kaura kasvovedet, antipodes vanilla pod kasvovoide ja evolven multipeptide 360 anti ageing voide, bybin yövoide, ja bybin beauty balm.. en tiedä voiko näitä miten yhdistellä, ei ainakaan ehkä nyt toimi kun iho on näin kuiva..

    Joten mitä tehdä nykyisen ihonhoitorutiinini kanssa? Laitanko vaihtoon vai lisäänkö jotain vai mitä? Toivottavasti osaat vinkata jotain… Ja jos ei mikään auta niin olen valmis kokeilemaan twistben naisia olisiko heillä antaa apuja.

    On niin turhauttavaa kun tuntuu ettei mikään auta.. en tiedä varmaksi onko ihoni kuiva, atooppinen, herkkä vai mikä.. rasvoittuva ei ainakaan..

    Terkuin Hanna-K

    • Miia Johansson

      Heippa 🙂 Joo, sun viesti on varmasti täällä tallella, mutta olen ollut lomalla ja nyt vasta alan purkaa kesän viestejä. Sun viesti tulee varmasti siis tässä vastaan, mutta vastailen vaikka tähän.

      Tuo sun kasvovesi on aika kevyt kuivalle iholle, niin vaihtaisin sen juurikin noihin muihin kasvovesiin, mitä sulla on kaapissa eli Bybi tai Fiini. Sen jälkeen yövoide, jonka jälkeen vielä balmi. Ihon karheus on tosiaan merkki rasvaköyhyydestä ja voit ihan reippaasti kerrostaa tuotteita. Mietin myös tuota, että käytätköhän juurikin öljyjä liian vähän, kun puhuit, että laitat vain tipan öljyä. Kuivaihoinen tarvitsee usein huomattavasti enemmän. 🙂

      Sulla on tosiaan kaapissa jo niin hyviä tuotteita, että lähtisin ensin niitä käyttelemään pois. Mietin myös, että imeytyyhän sulla nuo kaikki tuotteet mitä laitat kasvoille?

  • Tiia

    Mitä aurinko suojaa suosittelet kasvoille jos kasvot kiiltävät herkästi?

  • Susanna

    Mitä mieltä olet Lumenen puhdistusvoiteista? Niitä on ainakin punainen (hellä) ja keltainen (kirkas).

    • Miia Johansson

      Heippa Susanna 🙂 Mä en itse käytä tai suosittele synteettistä kosmetiikkaa ihonhoidon puolella.

  • Nipsu

    Hei! Miten pitäisi toimia, kun ripsiväri on lämpimällä vedellä irtoavaa, mutta jättää kuitenkin vielä mustaa silmien ympärille (eli pitää pestä loput)? Ensin lämpimällä vedellä, välikuivaus kasvoille ja sitten öljyputsari?

    • Miia Johansson

      Heippa Nipsu 🙂 Mikä tuote sulla on? Mä teen niin, että irroitan tällaisen ölpututsarin kera ensin mitä öjyputsarilla nyt edes irtoaa. Sitten lisään vettä ja hieman pyörittelen vielä öljyputsaria silmissä ja sormen päillä hieron kevyesti ripsiä.

  • Miia

    Hei.
    Olen seurannut blogiasi ja olen tehnyt täydellisen muutoksen ihonhoitorutiineihin tuotteilla, joita olet suositellut. Ennen helposti näppylöityvä ihoni on nyt sileämpi ja epäpuhtauksia ei tule ellen syö holtittomasti (suklaa, juusto, sokeri, vehnä). Luulen, että minulla on sekaiho. Ruokavaliolla ja stressillä on ehdottomasti väliä ihon kuntoon ainakin minulla.

    Minulla on käytössä FIINIn mustaherukka kasvoöljy ja madaran kasvovesi. Putsarista haluaisin kommenttia. Olen nyt uutena tuotteena kokeillut FIINIn puhdistuspalmeja. Olen kokeillut palmeista mustaherukkaa ja hellävaraista kauraa. Olen ihastunut tuotteisiin. Meikkaan kuitenkin lähes päivittäin ja mietin, onko balmi riittävä putsari.

    Olen rakastunut alimapuren mineraalimeikkipuuteriin!! Kiitos niin paljon kaikista vinkeistä!

    • Miia Johansson

      Heippa kaima 🙂 Joo, kyllä se riittää putsariksi, mutta jos tuntuu, että sekaihoisena haluat tehostaa puhdistusta, niin ota messiin konjac-sieni. Jotkut taas tykkää käyttää kaksoispuhdistusta puhdistusmaidon kera.

  • Tuija

    Öljyputsari yhdessä konjac-sienen kanssa ja kasvoveden kerrostaminen.

    Käytän Djusie öljyputsaria, koska se on helppo levittää, lähtee meikki ja tuoksuu taivaallisen hyvältä. Konjac-sienellä pyörittelen kasvot lopuksi. Laponie öljyputsari on myös hyvä. Kalahari öljyputsari aiheutti mulla finnejä ja ihoa kiristi pesun jälkeen.

    Mielestäni mulla on sekaiho, leukaan tulee helposti finnejä.

    • Miia Johansson

      Kuulostaa superhyvältä 🥰

  • Anne

    Mitä tuotetta suosittelisit kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen, kun ensimmäinen tuote on “puhdas” öljy, siis ilman emulgaattoreita? Minulla on luullakseni herkähkö sekaiho, johon tulee myös epäpuhtauksia. Öljy ensimmäisenä tuotteena tuntuu silti parhaalta, koska sen jälkeen ihoa ei kirvele.

  • Hannis

    Kiitos hyödyllisistä ihonhoitovinkeistä! Niistä on ollut paljon apua.
    Mulla on pulmana karvat kasvoissa. (=viiksikarvat lähinnä). Olisiko sinulla vinkkiä niiden poistamiseen mahdollisimman hellävaraisesti?
    Tähän mennessä olen vaan sheivannut markettiperusshaverillä ja välillä ärsyyntyy iho siitä.

    • Miia Johansson

      Heippa Hannis 🙂 Sokerointi voisi olla hellävaraisin, mutta tätä kannattaa kysyä kosmetologilta. Mulla ei ole osaamista tai kokemusta eri hoidoista.

  • Bettina

    Heippa!
    Mulla oli Laponien öljyputsari käytössä (mikä oli aivan huippu!!) ja nyt päätin kokeilla Taiga Cosmeticsin öljyputsaria, kun siitä luin hyviä kommentteja, mutta ei sillä lähde meikit läheskään yhtä helposti kuin Laponiella..
    Eli täytyy taas varmaan uusi tilata, kumpaa suosittelet Laponieta vai tuota mainitsemaasi Evolvea pintakuivalle, helposti punottavalle/ärtyvälle iholle? Oon myös vähän hajusteherkkä, mutta oon huomannut, että luonnonkosmetiikassa tuoksut menee ihan eri tavalla kuin peruskosmetiikassa, joten se ei ehkä oo tärkein kriteeri.

    Ja sitten toiseen ongelmaan, osaatko sanoa, mistä johtuu, että kasvot jäävät tahmean tuntuisiksi kosteusvoiteen jälkeen? Mulla on nyt käytössä Noben Oat wonder kosteusvoide ja naama on ihan tahmea sen laiton jälkeen, ei siis tunnu oikein soveltuvalta meikin alle.

    • Miia Johansson

      Heippa Bettina! 🙂 Uskoisin, että molemmat putsarit voisivat sopia sulle, mutta Laponiella lähtee meikit helpoiten pois. Jos et tykännyt Taigasta, niin veikkaan, että tykkäät Evolvesta vielä vähemmän.

      Mulla ei ole kokemusta tuosta Noben voiteesta, mutta tahmeus voisi mahdollisesti johtua incistä löytyvästä glyseriinistä, joka on ihan super yleinen ja hyvä raaka-aine. Mutta tosiaan jos glyseriiniä on enemmän voi iho tuntua tahmealta. Glyseriinin määrää tuotteessa on valitettavasti mahdotonta tietää incistä.

  • Tanja

    Moikka!

    Suosittelemasi Antipodesin silmänympärysvoide pitäisi käyttää 6kk aikana. Olet kuitenkin maininnut että purkki kestää sinulla vuoden. Olen harkinnut kyseisen voiteen ostoa mutta mietityttää onko sitä hyvä käyttää noin paljon yli suositusajan.

    • Miia Johansson

      Heippa Tanja! 🙂 Joo, aika monessa kosmetiikassa on lyhyet säilyvyysajat suhteutettuna siihen kauan ne kestää. Mulla oinakin säilynyt hyvänä. Tietenkään mikrokasvustoa ei silmi näe tai haista. Eli oman harkinnan varaan jää.

  • Anne

    Olen asiantuntemuksesi myötä lopettanut pesuaineista (kasvot ja vartalo, molemmat) sodium laureth sulfate -versiot ja ihoni voi paljon paremmin. Nyt suositustesi myötä pikkuhiljaa laajennan/päivitän ihonhoitotuotteita. Tilasin juuri Suosikit -sivun kautta kasvoveden (Pure=Beauty birch sap mist), kosteusvoiteen (Evolve multi peptide 360 anti-ageing) ja silmänympärysvoiteen (Apeiron kiinteyttävä). Kasvojen pesussa käytän Aqualan L -voidetta. Nyt on kuitenkin kysymys, johon toivon sinun ehtivän vastata (en oleta!) <3

    Teen kasvojen kuivakuppausta (muutama viikko putkeen, sitten taukoa) ja käytän siinä tarkoituksessa vauvaöljyä. Missä vaiheessa iltarutiineja kuppauksen öljyn kera tekisin? Ensimmäisenä? Pesenkö öljyn pois ennen em. tuotteita? Viimeisenä, kaikkien em. tuotteiden jälkeen? Nämä on tällaisia pieniä suuria aloittelijan kysymyksiä 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Anne 🙂 Ihanaa kuulla, että oot saanut täältä jeesiä. <3 Valitettavasti mä en oo kuitenkaan perehtynyt kasvojen kuppaukseen, niin sitä kysyisin esim Twistbeltä ja vaikka heidän chatistä. Se vihreä pallura heidän sivujen vasemmassa alanurkassa. <3

      • Anne

        Ok, kiitos! Kyseisen sieltä. Mitä mieltä muuten olet tuosta Aqualan L puhdistuksesta? 🙈 Taidan kyllä seuraavaksi panostaa putsariin ja kasviöljyyn!

        • Miia Johansson

          No perusvoide on ainakin hellävarainen, mutta saatko sillä kasvot puhtaaksi?

  • Laura

    Luin pitkään sun kirjoituksia täällä ja igssä, eilen tuli tuotteet postissa, joilla ihon pitäisi alkaa tulla parempaan kuntoon. Tuntuu että jo parin kerran jälkeen iho alkaa tulemaan paremmaksi, on kovat odotukset 🤩 terveisin sekaihoinen 😄

    • Miia Johansson

      Ihanaa kuulla 😍 Laita vaan viestiä, jos tulee jotain kysymyksiä jossain vaiheessa mieleen. ❤️

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram