TARVITSEEKO IHONHOIDOSSA EDES SEERUMIA?

30.01.2023

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Monivaiheiset ihonhoitorutiinit houkuttelevat. Kun iho oireilee tai on yksinkertaisesti liian kuiva, niin jostain kumman syystä maalaisjärki kuljettaa meidät ostamaan lisää puteleita.

Kasvoille heitetään mömmöjä toinen toisensa perään vain hienojen markkinointilupausten ja upean ihotuntuman viemänä. Tämä voi kuitenkin tehdä tilanteesta vielä pahemman.

Ihon kanssa vähemmän on lähes poikkeuksetta enemmän.

KANNATTAAKO RAHANSA PISTÄÄ SEERUMEIHIN?

Ihonhoidon tärkein asia on tukea ihon luonnollista toimintaa. Se onnistuu ihan vaan muutamalla tuotteella ja rahaa säästyy.

Kannattaa siis ensin pistää perusteet kuntoon. Hienoin talokaan ei pysy pystyssä, jos perustukset ovat pielessä.

Jos mietit seerumin lisäämistä ihonhoitoon, niin tsekkaa ensin onko ihonhoidon perusteet kunnossa. Voit lukea niistä TÄSTÄ. Ja alla näet kuvan, joka havainnollistaa asiaa.

Milloin sitten seerumi on aiheellista? Yksinkertaista. Jos perus ihonhoito ei riitä, vaikka tuotteiden raaka-aineet olisivatkin juuri sinun ihosi tarpeisiin.

JOS KUITENKIN TARVITSET SEERUMIN?

Tiettyjen seerumeiden käyttöä kannattaa ajatella enemmän kuurina. Yleisin tarve on talvella, kun tuntuu ettei iholle oikein riitä mikään. Tällöin extra kosteutta tuova seerumi voi tuoda tarvittavan boostin. Myös ihon pintakerros voi olla poikkeuksellisesti huonommassa kunnossa ja siihen tarvitsee extravahvistusta tai rauhoittamista seerumikuurin muodossa.

Kerron tässä kahdesta uutuusseerumista ja lopuksi vielä muutamasta vanhasta tutusta seerumista erilaisiin ihon tarpeisiin. 

LISÄKOSTEUTUSTA

Yksi uusimmista seerumeista on *c/o GERD hyaluronihapposeerumi, joka sopii kaikille ihotyypeille ja on loistava pintakuivuuteen (jota voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä). Tämän seerumin kanssa huomaat varmasti heti sen kosteuttavan vaikutuksen. Loistava valinta, jos kaipaat runsaampaa seerumia pehmentämään ja kosteuttamaan kiristelevää ihoa.

LUE MYÖS: Pintakuivan ja kuivan ihon ero

IKÄÄNTYVÄLLE IHOLLE

Toinen uutuus on ikääntyvälle iholle. *Leahlani Aqua A seerumi sisältää mielettömien luonnon raaka-aineiden lisäksi retinolia, joka on yksi harvoista raaka-aineista, jolla voi tutkitusti vaikuttaa jo ilmestyneisiin ikääntymisen merkkeihin. Tämä tuote sisältää tosin sellaista retinoliyhdistettä, jota voi jopa herkkäihoisemmat käyttää.

Itse aloitin herkkäihoisena tämän vain yhdelle ihoalueelle, mutta hyvin nopeasti huomasin, että voin käyttää tätä huoletta koko kasvoille. Lopputuloksena nyt muutaman viikon testailun jälkeen tämä tekee ihosta ihanan hehkuvan ja kirkkaan. Lisää seerumista voit lukea *TÄSTÄ.

SEERUMEITA ERI TARPEISIIN

  • EPÄPUHTAALLE JA RASVOITTUVALLE IHOLLE (ei herkälle iholle): *Nourish London Balance Peptide seerumi on kuoriva seerumi päivittäiseen käyttöön. Se sisältää mm. trendi raaka-ainetta Niasiiniamidia, joka voi auttaa ihonhoidossa yllättävän moneen asiaan. Se hillitsee talin tuotantoa ja ihon punaisuutta sekä kosteuttaa ja pitää ihohuokoset puhtaina – mainitakseni vain muutaman.
  • IHO, JOKA VAATII PALJON: *Laponie Brightening Serum on valinta iholle, joka on herkkä, mutta tarvitsee kuitenkin kirkkautta sekä mahdollisesti apua epäpuhtauksiin. Bakuchiolin ansiosta se on loistava myös ikääntyvälle iholle. Itse rakastan tätä seerumia, koska se imeytyy hyvin, mutta jättää silti ihon todella pehmoiseksi ja kosteutetuksi. Olenhan myös melko herkkis.
  • KUTISEVALLE JA TULEHTUNEELLE IHOLLE, JOKA TARVITSEE RAUHOITTAVIA RAAKA-AINEITA: Joskus iho saattaa temppuilla tai se tarvitsee todellista tukea esimerkiksi akneen, suunympärysihottumaan (POD) tai ruusufinniin. Tällöin perus ihonhoidon lisäksi voi olla hyvä idea ottaa mukaan *Laponie Calming seerumi, joka nimensä mukaisesti rauhoittaa ärtynyttä ja tulehtunutta ihoa.

Riittääkö sulle perus ihonhoito vai tarvitsetko apua seerumista?

  • Jaana

    Kiitos jälleen laadukkaasta sisällöstä ❤️ Olen sinun ansiosta ensinnäkin aikanaan kiinnostunut ihonhoidosta ylipäätään 🥰 Ja löytänyt opeillasi sopivat tuotteet POD-iholleni – suurkiitos arvokkaasta työstäsi! ❤️

    Seerumi on itselläni talvisin käytössä, sillä ihoni tarpeet on kyllä niin erilaiset kuin kesäaikaan 😅

    Otsikon kysymykseen liittyen tuli mieleeni, että olisi kiinnostavaa kuulla kuinka sinä näet (Karkkipäivän Sanninkin liputtaman) seerumi&öljy -cocktaililla kosteusvoiteen ihonhoidossa korvaamisen? ☺️ Onko siinä jotain erityisiä hyötyjä/kompastuskiviä? Kiitos jos jaksat kommentoida ja jos et, ymmärrän ja ei haittaa 🥰

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Ja ihan super ihanaa kuulla, että oot löytänyt täältä avun. Ehdottomasti seerumi & öljy kombo on myös loistava. Se riippuu aina siitä mitä juuri oma iho tarvitsee. Seerumeissa ja laadukkaissa kasvovesissä on paljon samoja raaka-aineita, joten minimalistista ihonhoitoa voi löhestyä monella eri tavalla.

  • Maija

    Moi! Järjettömän määrän pod-ihooni erilaisia rutiineja ja tuotteita kokeilleena löysin viimein toimivan puhdistuksen ja kosteutuksen: Weleda Almond – puhdistusmaito, viimeistely Bioderma Sensibio H2O misellivedellä. Tämän jälkeen pelkkä Laponien Calming Seerumi ja siihen Laponien Face oil. Jätin kosteusvoiteen pois kokonaan, ja tämä setti on toiminut nyt kohta vuoden. 💚

    • Miia Johansson

      Ihan superihana kuulla <3

  • Sonja

    Talvella tarvitsen seerumin kosteusvoiteen/kasvoöljyn alle. Aiemmin mulla oli usein finnejä, mutta sun vinkeillä olen löytänyt ihan täydelliset tuotteet mun iholle, niin en ole uskaltanut vaihtaa niitä talveksi kosteuttavampiin vaan helpompaa on lisätä rutiiniin seerumi 🙂 Käytän Olivia Kleinin Hydra Serumia. Yritin olla ilman kun edellinen purkki loppui, mutta nopeasti iho kuivui niin että oli pakko tilata uusi. Keväällä/kesällä sitten varmastikin pärjää taas ilman.

    • Miia Johansson

      Ihan superihana kuulla! <3 Toi Olivian Hydra Serum on kyllä ihan mieletön. Se pelasti mullakin yhden talven, kun tuntui ettei mikään auta.

  • Jenni

    Koronatartunta laukaisi mulla ihon herkistymisen ja ihottuman ensimmäistä kertaa elämässäni. Aikaisemmin lotrasin aika surutta erilaisten seerumien ym. kanssa, mutta kirvelevä ja ärtynyt iho laittoi sille stopin. Palasin siis “back to basics” ja karsin esim. hajusteet ja kaikki aktiiviaineet kokonaan pois. En ole myös kuorinut ihoani nyt ollenkaan muutamaan viikkoon, ennen käytin AHA-happokuorintaa pari kertaa viikossa.

    Tällä on nyt menty ja huomaan, että iho voi itse asiassa hyvin ilman mitään kikkailujakin ja monen kympin seerumeita. Laponien tuotteista on useampikin käytössä (puhdistusmaito, kasvovesi, calming serum ja naamio, jota käytän yövoiteena) ja ovat ihan huippuja ja voin vain lämpimästi suositella. Myös Avenen uudehko Hydra-10 -voide auttoi pahimmassa vaiheessa.

    Nyt iho on siis selvästi rauhoittumaan päin ja suuri kysymys onkin, että jatkanko tällä tiellä vai yritänkö varovasti tuoda esim. jonkin retinol-tuotteen takaisin rutiiniin. Tai kuorinnan. Tällä hetkellä tuntuu vielä siltä, etten taida uskaltaa. Muutenkin olen alkanut miettiä ihon kemikaalikuormaa ja todennäköisesti tulen jatkossa kiinnittämään enemmän huomiota ainesosiin ja esim. hajusteiden käyttöön. Eli jotain hyvää tässä “naaman räjähdyksessäkin” 😀

    • Miia Johansson

      Hyviä ajatuksia 🥰 ja tosiaan ihoon kyllä riittää vähemmänkin, vaikka siinä ei enää sen kummempia oireiluja olisi. Eli jatka ihmeessä samaa rataa, jos iho tosiaan on nyt hyvä.

      Lisäksi iho voi herkistyä erinäisille raaka-aineille missä vaan vaiheessa elämää ja voi hyvinkin olla ettei sun iho enää kestäkään tiettyjä raaka-aineita, mitä ennen käytit.

  • Nelly

    Moi, ei liity suoraan postaukseen, mutta mitä mieltä olet Esse sensitive-sarjasta ruusufinniin taipuvaisella iholla? Entä Föllingen pro sensitive recovery face oil? 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 joo, Essen Sensitive sarja on tosi hyvä ruusufinniin taipuviselle iholle. Föllinge VOI myös olla hyvä, mutta aloittaisin ensin muilla kuin öljyillä. Oon huomannut, että ruusufinnin kanssa joskus öljyt ei oikein toimi. Mutta se on tosi yksilöllistä. Joillekin ne on ihan loistavia. Muutenhan tuo Föllingen öljy on aivan loistava helposti reagoivalle herkälle iholle. 😊

      • Nelly

        Kiitos vastauksesta 🙂 Millä tavalla öljyt ei toimi ruusufinni-ihon kanssa? Haluaisin niin kovasti käyttää kaikkia ihania öljyjä:D

        • Miia Johansson

          Ne voi aivan hyvin sopia sulle, mutta joillekin (erityisesti kun ruusufinni on pahimmassa vaiheessa) ne eivät välttämättä sovi. Tämä pitää vain kokeilla. 🙂

  • Iina

    Oot pelastanut mun ihon💯💥 kiitos opeista ja vinkeistä, enää ei joka pv tarvitse meikata kun iho niin hyvässä kunnossa🤗

    • Miia Johansson

      Ooh 😍 Ihan superihana kuulla!

  • Erica

    Sopiiko tuo leahlani myös silmänympärysalueelle? Tai ylipäätään seerumit yleensä?

  • kukkis

    Onko tuo Leahlani tosiaan seerumi vaikka aqua nimessä onkin olisko öljy?
    Harmittaa kun seerumit ja öljyt on sekaisin, niin ei aina tiedä kumpaa se todella on.

    • Miia Johansson

      Heippa Kukkis! 🙂 Se on seerumiöljy. Eli tosiaan on öljy. Vaikka ohjeissa lukee, että laitetaan ennen kostausvoidetta, niin itse olen tehnyt vähän kumminkin päin. Hyvin imeytyy molemmin päin. 🙂

  • Ellu Vee

    Mulle jäi vähän mysteeriksi onko tämä Leahlani seerumi vaiko öljy. Karkkipäivä blogin Sanni kertoi, että olis öljy. Odotan kovasti hänenkin postausta aiheesta 😊 on tämä mielenkiintoinen sarja, tekisi niin mieli kokeilla myös kehumaasi puhdistusöljyä, myös Sanni kehui sitä.

    • Miia Johansson

      Heippa! 🙂 Se on seerumiöljy eli siis sisältää öljyjä. Ja joo se Leahlanin puhdistusöljy on kyllä mieletön, mutta hitsin arvokas.

  • Nina

    käytän kyllä hyalyronihapposeerumia päivittäin aamulla. Iltaisin sitten kasvoöljyä ja joskus näitä kuorivia /kirkastavia seerumeita Olen aloittanut nyt uimahallissa käymisen ja huomaan kyllä, että kasvot tarvitsevat selkeästi enemmän kosteutusta kuin aikaisemmin.

    • Miia Johansson

      Joo, kloori itsessään kuivattaa ihoa ja myöskin pitkäaikainen vedessä oleilu myös vaikuttaa ihon kuivumiseen.

  • Nana

    Miia! Sain aikuisiän akneni kuriin luonnonkosmetiikalla sinun ja twisben suosittelemilla tuotteilla ♡ Ja nyt tapahtui toden totta jotain outoa 😮
    Minulla on siis ollut helposti tukkiutuva sekaiho, mutta naama on nyt kuiva, kuin sahara. Ensimmäistä kertaa ihossani on kuivia hilseileviä peukalonpään kokoisia länttejä. En ole aiemmin tiennyt mitä kuivuus iholla voi olla.

    Hätäpäissäni menin kosmetologille puhdistuttamaan tukkeutuneet alueet ja hän sanoi, että naamani on, niin kuiva ettei siitä irronnut ultrapuhdistuksella sitä normaalia rasvaakaan 😮 Tuliko ikä ja talvi yhtäaikaa, mutta en ole tällaista kokenut. Millä voisin alkaa korjaamaan tilannetta?

    Minulla on käytössä Fiini mustaherukkabalmi ( kiristää putsauksen jälkeen 😮 ) Apeiron puhdistusmaito, Ok hydra toner ( kuivaa naamaan, kiinni ja alkaa kiristää) Apeiron intensive care kasvorasva ja Skintonicin kasvoöljy. Veikkaan, että puhdistus ja kasvovesi vaihtoon?

    Tuntuu, kuin kirjoittaisin Suosikin Ekille, että Eki auta 😀

    Kiitos jos jaksat vastata ♡

    Ps. Tyylivinkit on ollu ihania

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram