MITEN TEHDÄ PYSYVÄ MEIKKI (RASVAINEN JA KUIVA IHO)

13.06.2023

*Sisältää mainoslinkin.

Miten meikin saa pysymään koko päivän? Miten onnistuisit siinä itse? Miten se pysyisi myös kuulaana?

1. MITEN VALMISTELET IHON?

Saisitko hyvän lopputuloksen, jos maalaisit taloa, jonka pohjamaali halkeilee. Tuskinpa. Sama pätee ihoon. Silloin kun meikkasin vielä muita, niin huomasin todella monen ihon olevan karhea ja pintakuiva. Tällaista ihoa on aina kaikista haastavin meikata.

Aina ammattilaisenakaan en onnistunut saamaan asiakkaalle kaunista meikkipohjaa, jos pohjatyötä ei ollut tehty kotona säännöllisesti. Ihan sitä perus ihonhoitoa, joka on monella tietämättään hukassa.

Iho valmistellaan oman ihotyypin perus ihonhoidolla. Se on paras primer.

LUE MYÖS: Ihonhoidon alkeet – nämä jokaisen pitäisi tietää (mutta harva tietää)

2. MIKÄ MEIKKIVOIDE VALITA?

Meikkivoiteessa harvoin lukee mille ihotyypille se on tarkoitettu, mutta se on todella tärkeää meikin pysyvyyden kannalta.

Tässä suosittelemani meikkivoiteet eri ihotyypeille erityisesti juhlaan. Edellisestä jutusta löydät kevyemmät arkimeikkivoiteet, jotka tosin nekin sopivat hyvin juhlaan.

  • Kuivalle iholle: *Lavera Hyaluron Liquid Foundation sävy 01 perus talven vaalealle ja 03 ruskettuneelle tai asteen tummemmalle valkoiselle iholle. Tämä meikkivoide on keskipeittävä, kuulas ja pehmoisen kaunis iholla. Sopii myös ikääntyvälle iholle ohuena kerroksena.
  • Seka- ja rasvaiselle iholle: *Estee Lauder Double Wear meikkivoide on klassikko ja käytin tätä asiakkaiden kasvoilla paljon! 1N2 oli todella yleinen sävy talven vaalealle iholle (melko neutraali, mutta taittaa hieman punaiseen). Keltaiseen taittavalla vaalealla iholla kannattaakin valita talvisävyksi 1W2 Sand. Vaalealle päivettyneelle 2W1 Dawn on loistava. Lumikin vaaleille taas 1N0 Porcelain.

HUOM! En ikinä laittaisi Laveraa rasvaiselle iholle, koska naama näyttäisi diskopallolta alta aikayksikön. Kuivalle iholle en laittaisi ikinä taas Estee Lauderin meikkivoidetta, sillä se alkaisi päivän aika luultavasti kiristelemään ja näyttämään todella kuivalta.

3. MEIKKIVOITEEN LEVITYSTAVAN TÄRKEYTTÄ EI VOI TARPEEKSI KOROSTAA

Meillä jokaisella on oma kädenjälki ja siksi yksi tapa sopii yhdelle tai toinen toiselle.

  • Jos kuitenkin olet aloittelija ja koitat saada aikaa ohutta meikkipohjaa, niin kostutetulla “meikkimunalla” tulee helposti tuputeltua liian paksun tasainen meikkikerros.
  • Suosittelen lämpimästi kokeilemaan sivellintä. Siinäkin on tärkeää, että meikkivoiteen työstää kunnolla siveltimeen ennen iholle lisäämistä. Melko varma nakki hyvin monen eri meikkivoiteen kanssa on *Real Techniques Expert Face Brush.
  • Ohut meikkipohja pysyy aina kauemman aikaa kuin paksu sellainen eikä valu juonteisiin.
  • Omaan makuun meikkivoiteen ei kuulu naamioida ihoa vaan tasoittaa sen sävyä.

4. PUUTERIN TEHTÄVÄ YMMÄRRETÄÄN USEIN VÄÄRIN

Oletko huomannut, että jos lisäät päivän aikana koko ajan lisää ja lisää puuteria, niin se ei vie pois ihon rasvoittumista. 

  • Puuteri vie hieman pois meikin kiiltelyä, mutta se ei estä ihon rasvoittumista. Se on ihonhoidon ja oikean meikkivoidevalinnan homma.
  • Sen sijaan puuterilla saat kiinnitettyä meikkivoiteen tai peitevoiteen iholle niin, ettei se valu juonteisiin.
  • En kuitenkaan suosittele puuterin käyttämistä koko kasvoille, koska se vie mennessään kauniin kuullon. Lisää siis puuteria hieman t-alueelle sekä tarvittaessa silmien alle kiinnittämään peitevoiteen. Ohut meikkivoidekerros kyllä pysyy paikallaan.
  • Uusi edullinen puuterilöytöni on *Isadora Loose Setting Powder.

5. JOS POSKIPUNA EI MEINAA PYSYÄ

Voidemainen poskipuna pysyy aina paremmin kuin puuterimainen, mutta voidemaistakin voi joutua lisäilemään päivän aikana.

Vielä ytympi versio pysyvästä poskipunasta on nestemäinen huulipuna. Yksinään laitettuna se voi olla hankalaa, mutta meikkivoiteeseen levitettynä siitä saa helposti levittyvän ja kauniin sävyn. Tässä alla käytin Anastasia Beverly Hills Carina sävyä (sävy poistunut valikoimasta).

5. KUULAS KOKO PÄIVÄN?

  • Rasvainen iho: Tämä ihotyyppi kääntää mattaisenkin meikkivoiteen hieman kuulaammaksi, joten kuulauden ylläpito ei ole usein ongelma. Ongelma on enemmänkin liian rasvaiseksi kääntyvä iho.
  • Kuiva iho: Tällä ihotyypillä voi olla hankalaa ylläpitää kuulaus. Oikeanlainen kosteutus meikin alle voi auttaa jonkin verran, mutta pysyvän kuulauden saa usein pysymään vain voidemaisen highlightin avulla. Esim. *Nudestix Illumi-Naughty -sävy on aivan ihana.
  • Netta

    Hei, mistähän johtuu, että ilman meikkivoidetta iho ei ole erityisen rasvainen, mutta meikkivoide rasvoittuu ja valuu pois suht nopeasti (madara skin equal)?

    • Miia Johansson

      Syitä voi olla monia, mutta ensimmäisenä tuli mieleen, että mitä laitat meikkivoiteen alle? 😊

      • Netta

        Ensin pesen vedellä yön jäljiltä kasvot, olivia klein mineral spray ja olivia klein balance cream ☺️ olen myös huomannut ettei mikään meikkivoide levity kauniin tasaiseksi vaan jää ”irralliseksi” ihosta.

      • Netta

        En tiedä minne vastaukseni hävisi, laitan uudestaan. Aamuisin pesen vedellä, sitten laitan olivia klein mineral toner ja päälle olivia klein balance cream. Minulla pintakuiva sekaiho luulisin. Meikkivoide jää usein myös irralliseksi, eli ei sulaudu ihoon.

        • Miia Johansson

          Heippa Netta 😊 Olen lomalla ja en ole siksi ollut moderoimassa viestejä. Palaan lomien jälkeen sun kysymykseen.

        • Miia Johansson

          Heippa 🙂 Mietin, että olisiko nuo tuotteet sun ihotyypille liian kosteuttavia. Jos vaihtaisit niiden loputtua toisiin. Tässä sekaihon postausta: https://miiajohansson.com/2020/03/parhaat-ihonhoitotuotteet-sekaiholle/

          Myös Flow Cosmetics uusi seerumi voisi toimia sulla (jos sun iho ei ole herkkä): * https://adtr.co/v2aaCk

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram