IHONHOITO KEVÄÄLLÄ – KUN IHO TARVITSEE VIELÄ ENEMMÄN

27.04.2023

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

Iho voi keväällä tuntua vielä kuivemmalta, sillä pitkä talvi ja pitkälle kevääseen jatkuvat kuivat ilmat kurittavat edelleen ihoamme. Tähän soppaan kun lisää runsaan auringon, kevättuulet ja mahdollisen katupölyn, on soppa valmis.

Itse olen huomannut ihoni olevan nyt erityisen kuiva. Samaa viestiä olen saanut teiltä ja siksi tässä postauksessa keskitytäänkin ihon extra kosteutukseen.  

MUISTUTUS IHON OIKEANLAISESTA PESUSTA (TÄSTÄ PAASAAN ÄRSYTYKSEEN ASTI)

Koska edelleen moni vaan etsii sitä täydellistä seerumia ja laiminlyö ihonhoidon tärkeimmän tukipilarin, niin tästä on edelleen muistutettava. Upeinkaan seerumi ei auta jos tämä tukipilari on pielessä.

Nyt yksi lemppari öljyputsareistani on *Djusien suomalainen öljyputsari.

LUE LISÄÄ: Geeli- tai vaahtopuhdistus kasvoille – kaikista suurin virhe!

JUOTA IHOA ULKOISESTI

Suihkuteltavaa kasvovettä kannattaa ehdottomasti kerrostaa, jos iho tuntuu todella kuivalta. Otathan huomioon, että kasvovesiä on huiman paljon erilaisia ja eri tarkoituksiin.

Itse teen sen niin, että kerrostelen kasvovettä niin moneen kertaan kunnes iho alkaa tuntua pehmoiselta. Tämän jälkeen vasta lukitsen vesikosteuden ihoon.

Myös kasvoveden ja kasvoöljyn vuorotellen laittaminen muutaman kerran on yhdenlaista ja mielestäni toimivaa kerrostamista.

Muistathan laittaa seuraavan tuotteen niin, että kasvot ovat vielä kasvovedestä hieman kosteat. Näin vesikosteus ei pääse karkaamaan iholtasi.

Yksi kosteuttavin kasvovesi, jonka tiedän on suomalainen *Fiini ruusu-kaura kasvovesi.

KOSTEUTTAVA SEERUMI APUUN KUURILUONTOISESTI

Seerumit ovat olleen trendikkäitä pitkään, mutta ne kannattaa lisätä ihonhoitoon vasta sitten kun perus ihonhoito ei riitä. Jos tuntuu ettei vesikosteutus tai laadukkaat kasvoöljyt riitä, niin väliin on aiheellista lisätä seerumi.

*Evolvelta löytyy suosittu syväkosteuttava hyaluronihapposeerumi, joka pehmentää ihanasti pintakuivaa ja kiristelevää ihoa. Tämä sopii kaikille ihotyypeille.

Mutta jos tuntuu ettei perus hyaluronihapposeerumitkaan riitä ja iho temppuilee muutenkin huolella (tulee mahdollisesti finnejä, on ärtynyt ja punoittaa helposti), niin lämmin suositus *Olivia Klein Hydra Seerumille. Siitä on moni teistä lukijoista saanut avun todella pintakuivaan ihoon.

MITEN SEN IHON SITTEN SAA KUULAAKSI JA PEHMOISEKSI?

Vesikosteus pysyy iholla loistavasti kosteissa ilmastoissa, mutta kuivassa ilmastossa asia ei käy niin luonnollisesti. Jottei kaikki iholle laitettu vesikosteus haihdu kirjaimellisesti vetenä ilmaan, niin se pitää myös lukita ihoon. Tämän tekevät laadukkaat luonnon öljyt, vahat ja voit.

Ne tekevät ihon myös pehmoiseksi. Tuote valitaan aina ihon omien tarpeiden mukaan, koska rasvahappokoostumuksia on paljon erilaisia ja jokaiselle ihotyypille löytyy omansa.

Budjettivaihtoehto, mutta laadukas öljy kaikille ihotyypeille on *Föllinge Carrot Oil. Tämä öljy on loistava antioksidanttipommi kevääseen ja tuotteen kylmäpuristetut kasviöljyt ravitsevat ja tasapainottavat ihoa.

Itselläni on jo niin kuiva iho, että laitan jopa meikin alle balsamia. Edullinen vaihtoehto ja tämän hetken lempparini on *C/O Gerd Blueberry Night Balm, joka sopii kaltaiselleni herkkikselle ja couperoottiselle iholle.

LUE MYÖS: Tukkiiko tai laajentaako kasvoöljyt ihohuokosia?

Onko sulla kenties iho sekoillut extra paljon tänä keväänä?

  • Susanna

    Moikka, minulla on mielestäni pintakuiva sekaiho. Käytössäni on tällä hetkellä Fiinin puhdistusbalmi + konjac sieni (aamuisin pelkkä sieni) , Eco sonyan Super Fruit Toner, Olivia Kleinin Balance Cream ja iltaisin Fiinin mustaherukka kasvoöljy. Ihoni tuntuu edelleen välillä kiristävältä ja en saa Madaran Skin Equalia levittymään kauniisti. Varsinkin nenän vieressä poskilla olevat ihohuokoset jäävät näkyviin ikävästi. Olisiko vinkkejä miten saisin ihoa vielä kosteammaksi ja meikkivoiteen levittymään kauniisti? Puuterina on Korento.

    • Miia Johansson

      Heippa Susanna! 🙂 Mä jättäisin aamusta pois konjac-sienen ja huuhtelisin vaan vedellä tai en sitäkään. Kerroistaisin kasvovettä ja mahdollisesti lisäisin nyt tähän kevääseen Olivia Kleinin seerumin. Laittaisin myös aamulla kosteusvoiteen päälle tuon öljyn. Ja kerrostaisin vielä mahdollisesti öljyä ja kasvovettä vuorotellen, jos iho imaisee kaiken. Myös balmi on aivan loistava sitomaan kosteuden ihoon. Koska pintakuivuuden kanssa ongelma on nimeomaan se, että iho ei pysty pitämään kosteutta itsessään.

      • Susanna

        Minulta löytyy Fiinin mustaherukka kasvoöljy ja Neal’s Yard Orange Flower Facial oil, mutta en saa kyllä niitä kumpaakaan imeytymään ihooni, niin että voisin edes kuvitella laittavani niitä aamulla meikin alle 😀
        Pitää nyt varmaan ainakin hommata tuo seerumi, jos se edes vähän auttaisi asiaan 🙂

        • Miia Johansson

          Aivan 🙂 Eli enemmän rasvaisempaan suuntaan sitten sun iho. Laitatko kaikki tuotteet iholle niin, että iho on vielä edellisestä tuotteesta kostea? Ja kasvoöljyt laitat kämmeninen kautta painellen ihoon? Koitetaan löytää ratkaisua. 🙂

          • Susanna

            Juu laitan tuotteet niin, että on edellisestä tuotteesta vielä kostea.
            Otan kasvoöljyä kädelle ja levitän sen sekä lopuksi olen taputellut. Minulla on testeri Laponien kasvoöljystä ja tuntui, että se imeytyi hieman paremmin kuin nämä kaksi aikaisemmin kokeilemaan. Minulla on nyt myös käytössä Olivia Kleinin seerumi ja iho ei ehkä enää tunnu niin kuivalta. Voiko muuten ihoa kosteuttaa liikaa? 😀

          • Miia Johansson

            Joo, se on mahdollista, mutta aika paljon saisi lotrata. Vertaa vaikka siihen kun olet lillunut kylvyssä pitkään ja sormen päät alkaa mennä rypyille.

          • Susanna

            Eli minulta löytyy tällainen arsenaali tuotteita 😅. Mitähän minun nyt kannattaisi käyttää ja mitä jättää sivuun hetkeksi 🤭? . Tai onko joku tuote mikä kannattaisi korvata toisella? . Ihollani on myös maksaläiskiä ja couperosa punoittaa nenän vieressä.
            Kuorinta: byMukk Algae peel mask
            Puhdistus: Djusie ja Fiini puhdistusbalmi. (Djusie ei jätä ihoa yhtä hyvän tuntuiseksi kuin Fiini)
            Kasvovesi: Olivia Klein ja Eco by Sonya ( OK tuntuu meikin alla paremmalta ja yöksi olen laittanut Sonya, kun tuntuu kosteuttavammalta)
            Seerumi: OliviaKlein
            Kosteusvoide: Olivia Klein Balance (olen laittanut yöksi) , Aperon Intensive Cafe (meikin alla parempi)
            Kasvoöljy: Fiini mustaherukka ja Neal’s Yard Orange Flower (kumpikaan ei tunnu kivalta, koska jää ihon pintaan)
            Koniac sienen jätin pois, mutta palasin käyttämään aamuisin, kun muuten iho tuntuu liian rasvaiselta.
            Aurinkosuoja: Dhyvana
            Uskon, että minulla on paljon hyviä ja laadukkaita tuotteita, mutta nyt pitäisi vaan saada ne toimimaan täydellisesti ja löytää oikea yhdistelmä 🤭

          • Miia Johansson

            Heippa Susanna! 🙂 Tosiaan ainakin näin tekstin välityksellä pintakuivuus tuntuu olevan se ongelma, jos ihoa kiristelee sekä se myös rasvoittuu. Jos kasvoveden kerrostaminen ja Olivia Klein seerumikaan ei tunnu auttavan, niin uskoisin, että ihonhoidossa on tultu siihen pisteeseen ettei ongelma ratkea. Toki ainahan sitä voi uusia tuotteita kokeilla, mutta jos ihoa ei kiristele pesun jälkeen, niin ongelma ei ole myöskään pesussa.

            Pintakuivuus voi tosiaan johtua vääränlaisista tuotteista tai ei tarpeeksi ihoa hoitavista tuotteista, mutta se voi johtua myös sisäisestä kauneudenhoidosta. Eli elintavat, stressi yms. Eli siirtyisin sille puolelle, jos kesän tullen lämpenevät kelitkään eivät tunnu hellittävän kiristelyä ja rasvoittumista. Eli kannattaa ottaa yhteyttä Twistbehen tämän asian kanssa. <3

          • Susanna

            En tiedä mikä tilanteeseen varsinaisesti auttoi, mutta aloin käyttämään Olivia Kleinin seerumia, vaihdoin kasvoveden ja kasvoöljyn Laponien tuotteisiin. Sen jälkeen kasvoöljy on imeytynyt kohtalaisen hyvin ihooni sekä kasvot eivät enää tunnu aamuisin tunnu rasvaiselta. Tuntuu, että Laponien kasvovesi on ensimmäinen kokeilemistani kasvovesistä, jonka jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta. Twisbeeltä vinkkasivat, että Djusien puhdistusöljy ei ehkä sen vuoksi sovi iholleni, kun siinä on greippiä ja se saattaa aiheuttaa kiristelevän tunteen. Vaihdoin nyt puhdistuksenkin Laponien öljyputsariin. Onko mitään vinkkiä, että käytänkö seerumia ihan jatkuvasti käytössä vai kuuriluonteisesti? Aluksi käytin aamuin illoin, mutta nyt kun kasvoöljy imeytyy, niin olen käyttänyt vain aamuisin.
            Tällä hetkellä ei ongelmani ole enää muu kuin kasvojen keskiosan punaisuus (couperosa), mutta ehkä sekin tässä ajan kanssa tasaantuu.
            Olette Twisbeen kanssa ihan huippuja, kun autatte <3

          • Miia Johansson

            Heippa 🙂 Mä käyttäisin juurikin ihon tarpeiden mukaan tuota seerumia. Varsinkin nyt kesän tullen ilma ei ole enää niin kuiva ja voi olla, että pärjäät kohta ilman seerumiakin. Mutta sun pitää oikeastaan testaa se uudelleen.

            Näyttäisi siis siltä, että sun ihon pintakuivuus on alkanut hienosti rauhoittumaan. <3

  • Soikki

    Tänä keväänä ollut todella kuiva iho. Lisänä vielä aurinkoihottuma, joka kutiaa. Pahin kuiva alue on otsa ja taas aurinkoihottuma on poskissa ja leuan alueella.
    Olen käyttänyt puhdistusöljyä, joka ollut koko talven käytössä, kasvovettä ja kasvovoidetta ja lisäksi välillä kasvoöljyä tai seerumia. Siltiki tuntuu, ettei mikään kosteutus riitä tänä keväänä.

    • Miia Johansson

      Onpa ikävä kuulla 😔 onko sulla tarkalleen mitä tuotteita käytössä? Niissä on hurjia eroja.

      Aurinkoihottuman kanssa valitettavasti paras vinkki on koittaa pysytellä pois auringosta. Mutta jos auringossa silti oleilee, niin spf 50 olisi silloin paras. Esim tämä: * https://adtr.co/oY3Try

      Aurinkoihottumaa rauhoittamaan tiedän ainakin yhden hyvä tuotteen ja se on Nuorin seerumi tämä: * https://adtr.co/bqctGz Arvokas, mutta toimiva.

  • Liilatar

    Kiitos hyvästä postauksesta. Minulle tupsahti viime kesänä ruusufinni, jota on molemmissa poskissa. Todella ikävä vaiva, jota en ole millään lääkevoiteilla saanut pois. Olisko sulla siihen jotain vinkkejä? Ihoni on aina ollut hyvä, mutta tämä on vähän masentavaa.

    • Miia Johansson

      Heippa Liilatar! Onpa todella ikävää. 🙁 Suosittelen ottamaan yhteyttä Twistbehen, koska ruusufinni on niin kokonaisvaltainen juttu ja saattaa vaatia myös kurkkausta sisäisen kauneudenhoidon puoleen. <3

  • Ilona

    Kevät iho kaipaa ehdottomasti täälläkin lisää kosteutta! Nyt kevät auringon paisteessa mieleen tuli ehkä vähän hassu kysymys, mutta käytätkö aurinkovoidetta kasvoilla kosteusvoiteen tapaan ja lisää kasvoöljyn tämän jälkeen. Vai aurinkovoide ihan viimeisenä ennen meikkiä?

    • Miia Johansson

      Heippa Ilona 🙂 Mä teen niin, että teen sen normi ihonhoidon eka ja sitten lopuksi vasta lisään aurinkovoiteen. Koska mun iho tarvitsee nyt todella paljon.

  • Marja

    Hei
    Löytyipä mielenkiintoinen sivusto.

    Itse sain entiselle akneiholle, sen jälkeiselle seborrea sicca iholle, nykyiselle ikääntyneelle pintakuivalle suurihuokoiselle iholleni avun Drunk Elephant tuotteista.
    Onko sinulla tai seuraajillasi kokemusta niistä?

    • Miia Johansson

      Heippa Marja 😊 Valitettavasti mulla ei ole kokemusta, kun en käytä ihonhoidossa synteettisiä tuotteita.

  • Katri

    Ootko kokeillut Anna Lotan Pro-tuotesarjaa, olisi kiva tietää onko inceiltään niin hyvä mitä hehkutetaan 🤔 kasvovesi, kosteuttava seerumi ja kasvovoide ainakin tuntuvat hyvältä iholla

    • Miia Johansson

      Helou 😊 oli mulle uusi sarja. Kävin kurkkaamassa ja on siis synteettistä, jota en itse käytä. Mutta siis kurkkasin about 5 inciä nopeasti ja siis ihan rehellisesti.. ei mitään spessua.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram