MEIKKIVOIDEONGELMA x 5 – RÖPELÖT JA KIILTELYT KURIIN

08.03.2023

Meikkivoide tuo esiin ihon röpelöisyyden? Meikkivoide valuu juonteisiin? Meikkivoide rasvoittuu?

Tästä jutusta löydät toivottavasti ratkaisun viiteen erilaiseen meikkivoideongelmaan. Oon kokenut ne kaikki myös itse.

1. IHON RÖPELÖISYYS JA KUIVUUS TULEE MEIKKIVOITEEN KANSSA ESIIN

SYY: Ihon uloin kerros ei toimi oikein ja sen vuoksi siitä pääsee haihtumaan kosteutta. Tällainen iho tarvitsee niin vesi- kuin öljykosteutusta. Usein tähän etsitään ratkaisua kuorinnasta, joka ei vie juurisyytä pois. Tämä voi jopa pahentaa tilannetta, kun ihon pintakerrosta raastetaan entistä enemmän.

RATKAISU: Hellävarainen pesu + kosteuttava kasvovesi suoraan kasvoille (ei vanulappuja) + hyviä öljyjä sisältävä kosteusvoide ja/tai kasvoöljy = perus ihonhoito. Jos tämä ei riitä, niin lisää mukaan seerumi. Aamuisin aina pelkästään kevyt huuhtelu vedellä. Erityisen tärkeää on ihoa pehmentävät kasviöljyt.

LUE MYÖS: Ihonhoidon alkeet – nämä jokaisen pitäisi tietää

SEERUMISUOSITUS TÄSTÄ / KASVOÖLJYSUOSITUS TÄSTÄ

2. MEIKKIVOIDE RASVOITTUU PÄIVÄN AIKANA

SYY: Pintakuivan ihon yksi oire on ihon runsas rasvoittuminen ja onkin hyvin yleinen syy meikkivoiteen kiiltelyyn päivän aikana. Toki syynä voi myös olla todella rasvainen ihotyyppi. Pintakuivuus on ihon väliaikainen tila, jota voi siis esiintyä millä vaan ihotyypillä. Yksi syy voi myös olla väärä meikkivoide, joka on tarkoitettu enemmänkin kuivalle iholle.

RATKAISU: Rasvoittuva iho tarvitsee runsaasti vesikosteutusta eli kasvoille suihkuteltavaa kasvovettä. Mutta ennen sitä on todella tärkeää hoitaa ihon pesu kuntoon. Skippaa kaiken maailman vaahtoavat putsarit ja saippuat. Ne poistavat iholta hyviä rasvoja ja bakteereita aivan liian tehokkaasti. On luonnollista ajatella, että rasvoittuvaa ihoa pitäisi puhdistaa mahdolisimman tehokkailla tuotteilla, mutta se on karhunpalvelus iholle.

LUE MYÖS: Kasvojen pesu palasaippualla – hyvä vai huono idea

ÖLJYPUTSARISUOSITUS TÄSTÄ / KASVOVESISUOSITUKSET TÄSTÄ (valitse oman ihotyypin mukaan)

3. MEIKKIVOIDE VALUU JUONTEISIIN

SYY: Luulisin yleisimmän syyn olevan kolme seuraavaa: Meikkivoidetta on liian paksu kerros, meikkivoiteen koostumus on liian paksu kyseiselle iholle tai meikkivoidetta ei ole kiinnitetty puuterilla.

RATKAISU: Työstä meikkivoide ensin kunnolla siveltimeen ennen iholle lisäämistä ja testaa totuttua pienempää määrää. Paksummat meikkivoiteet voivat olla liikaa ikääntyvämmälle iholle ja tässä tapauksessa valitsisin ohuemman meikkivoiteen. Kevyt kiinnitys puuterilla niistä kohdin, missä tuote valuu juonteisiin.

MEIKKIVOIDESUOSITUKSET LÖYDÄT TÄSTÄ / MEIKKISIVELLIN SUOSITUS TÄSTÄ / PUUTERISUOSITUS TÄSTÄ

4. MEIKKIVOIDE MENEE PISTEINÄ IHOLLE

SYY: Ajattelin pitkään, että syyllinen tähän on meikkivoide. Osittain ajattelen näin edelleen. Jotkut todella öljymäiset ja myös stick-meikkivoiteet ovat usein käyttäytyneet näin. Mutta lopulta uskon syyllisen olevan se, että ihonhoidon perusteet eivät ole kunnossa.

RATKAISU: Tsekkaa kohta yksi.

5. IHOA KIRISTÄÄ MEIKKIVOITEEN KANSSA TAI ILMAN

SYY: Ihon kiristely on melko selkeä pintakuivuuden oire, joka johtuu vesikosteuden puutteesta iholla. Usein tähän haetaan ratkaisua ytystä voiteesta, joka tuskin antaa toivottuja tuloksia. Syynä on usein vääränlainen ihon pesu sekä kosteuttavan kasvoveden puuttuminen (pumpulilla lisättävät voi jättää ihonhoidon historiaan).

RATKAISU: Ihan ensimmäisenä tulee fiilistellä sitä miltä iho tuntuu illalla heti pesun jälkeen ennen ihonhoitotuotteita. Jos kasvoja kiristää, niin putsari on liian vahva. Jopa emulgoituva öljyputsari voi olla liikaa joillekin ihotyypeille ja niistäkin osa on liian peseviä muutenkin (jos emulgaattoria on tuotteessa enemmän). Ihon ei myöskään tule tuntua nihkeän nahkean puhtaalta vaan kosteutetun pehmoisen puhtaalta.

Toisena iho tarvitsee kosteuttavan kasvoveden aina. Lisäksi kuuriluontoisesti kosteuttavan seerumin siihen asti kunnes ihon kosteustasapaino on taas kunnossa.

PUTSARISUOSITUKSET TÄSTÄ / KASVOVEDET TÄSTÄ / SEERUMIT TÄSTÄ

HUOM! Olen huomannut, että jos iho on ollut pintakuiva pitkään, niin se ei välttämättä korjaannu muutamassa kuukaudessa. Itselläni meni siihen jopa muutama vuosi ennen kuin sain ihoni sellaiseen kuntoon, että röpelöisyyksiä ja kiristelyjä ei tullut enää edes talvella. 

LUE MYÖS: Pintakuivan ihon helppo rutiini ja mitä kannattaa välttää

  • Janika

    Moikka Miia, ongelmani on juuri tuo että meikkivoide tuo kuivuuden ihossani esiin. Käytän fiinin kaura puhdistusbalmia, fiinin ruusu kaura kasvovettä, Olivia Kleinin hydra seerumia ja Olivia Kleinin balance creamia ja fiinin kaura tyrni öljyä. Ihoni on herkkä, kuiva, atooppinen, couperosa iho. Pitäisikö kokeilla jotain muita tuotteita vai auttaako vain aika ja kohti lämpimämpiä ilmoja meneminen? Muuten tuotteet tuntuu sopivan ihan hyvin.

    • Miia Johansson

      Kiristeleekö sulla iho putsarin jälkeen? 🙂 Imeytyykö kaikki tuotteet hyvin?

      • Janika

        Putsarin jälkeen iho tuntuu ja näyttää tosi hyvältä. Aiemmin tuotteet ei imeytynyt mut nykyisin paremmin.

        • Miia Johansson

          Heippa 🙂 en tajunnut yhtään kysyä, että oireileeko siis sulla atopia tällä hetkellä ja siksi meikkivoide näyttää röpelöiseltä? Jos näin on, niin siihen on todella vaikea löytää ratkaisua. Mulla meni pari vuotta ennen kuin sain atopian oireet pois. Mutta sulla on nyt siihen todella hyvät tuotteet. <3 Sisäisestä ihonhoidosta voi siihen hakea tukea, mutta itse en ole sen puolen ammattilainen, mutta apua voi kysyä Twistbeltä. 🙂

  • Riina

    Minulla meni yli 20 vuotta ymmärtää, että pintakuiva ei ole ihotyyppi… Miksi Suomessa ei ole aiemmin puhuttu vesikosteutuksesta? No, nautin nyt kiristämättömästä hyvin kosteutetusta ihosta, joka ei ole enää hilseillyt koko talvena!

    • Miia Johansson

      Joo, täällä sama. 😊 Mutta ihanaa, että tästä puhutaan nyt koko ajan enemmän.

  • Anni

    Oon käyttänyt viime ajat Laponien sitä maitoputsaria ja on alkanut tuntua kuivalta sen jälkeen. Olen hieman yllättynyt tästä. 😶
    Aiemmin käytin Olivia Kleinin öljyputsaria ja välillä sen perään maitoputsaria. Nyt haluaisin käyttää vain yhtä ja minimalisoida tuotteet, mutta tuo kuivuuden tunne mietityttää, koska eihän sen pitäisi olla liian pesevä tuote.

    Kasvovesi on saman firman tuotetta kuin myös kasvovoidekin. Kasvoöljy on Mossan. Joskus laitan Weleda SkinFoodia, jos leuan alue oireilee kuivaa näin talvella. Aamulla pelkkä vesipesu + tuotteet päälle.

    Olen siinä käsityksessä, että ihoni on enemmänkin sekaiho ja myös vähän herkkä. Ajatuksia?

    • Miia Johansson

      Heippa Anni 🙂 Joo, ei ole useimmille liian kuivattava ja onkin loistava puhdistusmaito, mutta kaikki ei tosiaan sovi kaikille. Ja onhan tässä kuitenkin emulgaattoria, jota on lähes kaikissa puhdistustuotteissa. Voi olla siis, että se on sulle liikaa. Siksi käyttäisin sinuna putsaria, jossa ei ole emulgaattoria ja joka ei siis sen vuoksi emulgoidu pois vedellä. Eli esim tuo Olivia on loistava musliiniliinan kera, joka sulla onkin ollut käytössä. Se ei tarvitse kaksoispuhdistusta, vaikka siitä jääkin iho hieman öljyisen tuntuiseksi. Siihen vaan päälle ihonhoitotuotteet, niin taatusti ihoa ei ole puhdistettu liian tehokkaasti, mutta iho on silti puhdas. 🙂

  • Lotta

    Moikka!
    Hyvä aihe🤩 juuri näiden ongelmien kanssa taistelen..
    Minulla on juuri näitä ongelmia sekaisin ihon kanssa.. Minulla on akne pohjainen iho joka on melko kurissa nyt kasvotuotteiden avulla, mutta nyt esiintyy kuivuutta ja kiristelyä selvästi pakkasten aikaan.. Mitä olet mieltä teepuu saippuasta?

    • Miia Johansson

      Heippa 😊 Tässä jutussa on itseasiassa linkki juttuun, johon oon kirjoittanut palasaippuoista (kohta kaksi) ja miksi niitä ei kannata käyttää kasvojen pesussa. Eli koskee siis kaikkia mahdollisia saippuoita.

      Jos kasvoja kiristelee, niin se on merkki pintakuivuudesta, joka voi myös aiheuttaa epäpuhtauksia. Eli kaikista tärkeintä olisi saada puhdistustuote sellaiseksi ettei kasvoja kiristä. Lisäksi kosteuttava kasvovesi tuomaan iholle vesikosteutta, jota pintakuiva iho tarvitsee. Ja tietenkin hyvät öljyt lukitsemaan kosteuden. Ihonhoidon perusteet siis. Eli kannattaa lukaista tämä juttu läpi ja myös aiheeseen liittyvät jutut, jotka on tässä mukana. ❤️

  • Katja

    Moi. Ihoni on epäpuhtauksiin taipuva, coupea esiintyy poskipäissä, samoin herkästi on pintakuivuutta, myös herkästi reakoi tuotteisiin, mm ruusuvesi ja kookosöljy ei käy, Ihoni on tämän hetken tuotteilla pysynyt pehmeänä, ei kiristä, ei pintakuivuutta, ei suurempia punoituksia, meikki levittyy kauniisti, mutta kuitenkin meikkipohja alkaa kiiltämään herkästi ja kasvopaperilla saa päivän aikana painella kiiltoa pois. Olenkin miettinyt että onko vain hyväksyttävä, että tämä kuuluu ihoni ominaisuuteen? Aamuisin pyyhkäisen kasvot kostealla konjacsienellä, päälle Pure beauty sap mist kasvovesi (tähän aina palaan kosteuttavan ominaisuuden takia) 2tippaa kasvoöljyä (sisältää jojoba, auringonkukka, skvalaani, tyrniöljyä) epäpuhtauksiin tarvittaessa evolve reckue seerumi ja päälle sekaihon/rasvoittuvan ihon emulsio. Meikkipuuteri Alima Pure, illalla pesu evolve puhdistusöljy+konjacsieni, Pure beauty sap mist kasvovesi, sama kasvoöljy 4-5 tippaa. Ja tarvittaessa epäpuhtauksiin seerumi. Mitä mieltä olet?

    • Miia Johansson

      Helou 😊 mietin, että voisihan sun ihonhoitoa muuttaa pikkaisen siihen suuntaan, että sisältäisi enemmän talin muodostusta hillitseviä raaka-aineita. Esim. Pure=Beauty berry mist kasvovesistä. Mutta mietin johtuuko rasvoittuminen pintakuivuudesta vai enemmänkin rasvoittuvasta ihotyypistä. Eli esim kiristeleekö ihoa?

      Mietin myös aamum konjac-sienen käyttöä. Jos iho on todella pintakuiva, niin se kannattaa skipata ja huuhdella ainoastaan vedellä. Konjac-sieni kuitenkin tehostaa ihon pesua.

      Sitten kolmantena mietin sitä, että rasvoittuuko sun iho ilman Alima Puren mineraalimeikkipuuteria? Jos ei, niin voisiko siitä löytyä rasvoittumisen syy?

      • Katja

        Luulen että iho tyyppini on myös osittain rasvoittuva ja hormooneihin reakoiva mutta pintakuivuuskin on ollut tuttu ongelma, näillä tuotteilla mitä nyt on “talvikäytössä” niin kasvot ei kiristele. Muutama Kasvovesi mm. Tuo Pure beautyn Berry mist, odottelee kaapissa kesää😄 (kosteus ei riitä) voisin kokeilla myös jättää aamun konjac-sienellä pesun väliin. Mutta tosiaan mitä en ole edes ajatellutkaan vaihtoehtona niin on Alima Pure, vaikka ongelma kyllä kieltämättä on enimmäkseen meikki-iholla. Olen niin tottunut käyttämään irtopohjia, että siksi en ole kokeillutkaan mitään “nestemäistä” käytin 5v Jane Iredalea, mutta kun se sisältää silikonia niin halusin vaihtaa sen ihoystävällisempään Alima Pureen, jota olen käyttänyt 1,5v. Mitä meikkivoidetta suosittelet? Entä sutia?

  • Inka

    Hei! Mä kamppailen pintakuivan ihon kanssa. Oon jo 3v seurannut sun ja twistben neuvoja, ja saanut ihon hyvään kuntoon. Kuitenkin tosi usein mun iho hilseilee ja kuivuu meikin levittämisen jälkeen. Ilman meikkiä iho tuntuu hyvin kosteutetulta. Mulla on couperosaa ja herkkä iho jonka vuoksi en uskalla kovin usein kuorintaa tehdä. Olisiko vielä jotain vinkkiä millä tuotteilla voisi tuota kuivuutta koittaa lievittää?

    Käytössä (tällä hetkellä): laponien putsari, evolven hyaluronihapposeerumi, Essen rich moisturiser ja laponien kasvoöljy.

    • Miia Johansson

      Heippa Inka 🙂 Joo, kuorinta on harvoin ratkaisu, jos iho hilseilee. Ihon pintakerrosta pitäisi enemmänkin vahvistaa, jos se hilseilee. Sanoit, että muuten iho on hyvä, mutta meikin kanssa alkaa hilseilemään. Onko sulla mikä meikkivoide? Voisiko se olla syyllinen?

      Tässä tulee nyt monta kysymystä ja asiaa, mitä voi miettiä. 🙂 Miltä iho tuntuu pesun jälkeen ennen ihonhoitotuotteita? Kiristääkö? Onko sulla kasvovettä käytössä? Laitatko kosteusvoiteen aina heti sen jälkeen, kun iho on vielä seerumista hieman kostea? Entä miten sisäinen ihonhoito, joka on lopulta suurempi osa kokonaisuutta. Eli stressi, nesteytys ja ruokavalio esimerkiksi? Näitä harvoin ajatellaan, mutta ne vaikuttavat ihoon huomattavasti enemmän kuin ajatellaan.

  • Helena

    1. Tretinoiini (a-vitamiini)
    Käytän syyskuu-toukokuu. Resepti vain yksityiseltä. Alunperin kehitetty aknehoitoon, mutta myös ihon kuivuuteen sekä ryppyihin. Toimii.
    Tretinoiini on ainoa aine, joka menee syvälle ihoon ja uudistaa/nopeuttaa solukasvua. Huomattava ero talvella.

    2. Valomaski (LED maski)
    Itse käytän sekä kasvoille että kaulalle. Joka päivä 10min. Iho muuttui jo kuukaudessa.
    Tilasin molemmat Englannista.

    3. Happomaski
    Poistaa pinnalta kuollut solut. Itse käytän happomaskia, jossa on sekä AHA että BHA happoja. Kaksi kertaa kuukaudessa.

    4. Biotiini (B-7 vitamiini)
    Tabletit. Otan 5mg päivässä. Ei haittavaikutuksia. Iho ei kuivu talvella, ei ole kutinaa eikä “hilsettä”.
    Hiuskasvun nopeus ja hiusmäärä lisääntyi huomattavasti.

  • Tuija

    Moikka, jäin muutama vuosi sitten suosituksestasi koukkuun alima puren mineraalimeikkipohjaan, mutta nyt se on yhtäkkiä kaikkialta loppu. Osaisitko suositella tilalle jotain vastaavaa mineraalimeikkiä?

    • Miia Johansson

      Helou 😊 sain juuri maahantuojalta kuulla, että tätä olisi tulossa lisää.

      • Tuija

        Loistavaa, kiitos tiedosta ☺️

  • Mari

    Moikka, mitä mieltä oot korealaisesta kosmetiikasta , esim Frudian tuotteista? Itse otin nyt kokeiluun ja mun kuiva, herkästi ärtyvä couperosa iho tuntuu/näyttää ihanan pehmeältä ja ”rauhalliselta”. Sain myös kosmetologilta kehuja ja kysyi mitä olen tehnyt, kun iho nyt näin hyvä. Kokeilin aiemmin Twistben tuotteita, jotka alkuun tuntuivat hyviltä mutta taisin tehdä kuitenkin vääriä valintoja, koska iho alkoi mennä huonompaan kuntoon. Lisäksi tuotteiden voimakkaat tuoksut olivat ehdoton ei(mies lupasi muuttaa pois talosta, jos tuotteiden tuoksut ei parane) Ja tarkoitus ei ole moittia Twistbetä, enemmän syytän tästä itseäni.

    • Miia Johansson

      Heippa Mari! 🙂 Oon ehkä väärä henkilö vastaamaan tähän, koska en itse voi suositella synteettistä kosmetiikkaa. Ne sisältää paljon vaan tuotteiden koostumukseen vaikuttavia raaka-aineita, mikromuoveja (nestemäisessä muodossa) ja paljon sellaista mitä en henk koht laittaisi iholleni.

      MUTTA jos sä oot tykännyt niistä ja ne toimii sulle, niin antaa mennä. Se on pääasia, että just sä tykkäät, koska sähän niitä käytätkin. 🙂 Eli lopulta mun mielipide on kyllä omasta mielestänikin aika mitätön. <3

      Nuo kaikki tuoksut, mitä Twistben tuotteissa, on tulee joko itse raaka-aineista tai eteerisistä öljyistä eli ts. luonnosta. Ja siis mä ymmärrän täysin, että ne tuntuu varsinkin alkuun tosi ärtsyiltä. Niin ne tuntu mullekin alkuun. Mutta nykyään mulla on kääntynyt se niin päin, että useat synteettiset tuoksut kosmetiikassa taas ällöttää. Eli tuoksuasiat on joo tosi hankalia, mutta niissäkin pitää mennä ehdottomasti oman maun mukaan. <3 Twistbeltä löytyy myös tuoksuttomia tuotteita.

      • Mari

        Kiitos vastauksesta❤️Käännyn siis uudelleen Twistben puoleen😊ja tällä kerran kysyn hiukan ohjeista.

  • Raila

    Heippa!

    Pakko tulla kysymään, että mikä ihana huulipuna sulla on vikassa kuvassa? 😍 näyttää viileältä ja kauniilta sulla, sopisko toiselle kesä-ihmiselle? 😊

    • Miia Johansson

      Heippa Raila! 🙂 Tuossa taitaa olla Kjear Weis Love. En ole varma, koska kuva on vanha. Tämä on lämmin oranssiin taittava sävy, eli ei paras vaihtoehto viileälle iholle, mutta ruskettuneena tietty sopii viileällekin paremmin.

  • Tanja

    Moikka! Olen vihdoin päättänyt panostaa ihonhoitoon. Kasvojen iho kuivuu herkästi, finnejä tulee harvoin ja erityisesti posket punottaa herkästi (couperosa?) Ajattelin tilata nyt alkajaisiksi Olivia Kleinin sensitive tonerin sekä jonkun voiteen. Mikä niistä kasvovoiteista olisi parhain?

    • Miia Johansson

      Heippa Tanja 😊 Miten ja millä sä peset sun kasvot. Se on ihan supertärkeä varsinkin kun kerroit sun ihon tilasta.

      • Tanja

        Silloin kun meikkiä niin kaksoispuhdistus (öljy+maito) ja muulloin pelkällä puhdistusmaidolla.

        • Miia Johansson

          Jos saan kysyä, niin tarkemmin millä tuotteilla. Niissä on niin suuria eroja. 🙂

          • Tanja

            Tällä hetkellä öljy on eyenlip ja maito nivean kuivalle iholle tarkoitettu. Olen kyllä nyt kaksoispuhdistuksen sijaan käyttänyt vain öljyä. Kumpi olis parempi, pelkkä öljy vai kaksoispuhdistus? Entä öljy vai balmi, onko se enemminkin makuasia kumpaa tykkää käyttää? Olivia kleinin tuotteet olis hintaluokaltaan sopivia. Kauanko sulla muutes kestää tommonen suihkutettava kasvovesi?

          • Miia Johansson

            Heippa Tanja! 🙂 Mä vaihtaisin sinuna parempaan puhdistusöljyyn, kunhan saat nuo loppuun. Siinä voisi olla ensimmäinen askel. Pelkkä puhdistusöljy riittää mainiosti. Öljy tai balmi tosiaan.. se on vähän makuasia. 🙂 En oikein osaa sanoa kauan Olivian kasvovedet kestää, koska se riippuu niin siitä paljon niitä käyttää ja kerrostaako tuotetta. Mutta sanoisin, että ainakin 2-3 kuukautta.

          • Tanja

            En saanut vastattua enää tuohon sun viimeisimpään kommenttiin.

            Tilasinkin just Twistbeltä öljyn. Ihan mielenkiinnosta kun en itse näistä ymmärrä, niin mikä tuossa eyenlipin öljystä tekee huonon?

          • Miia Johansson

            Heippa Tanja 🙂 Riippuu tietenkin ihan siitä mitkä asiat itselleen on ihonhoidossa tärkeitä. Tämä puhdistusöljy sisältää paljon itse tuotteen koostumukseen vaikuttavaa raaka-ainetta, jolla ei ole ihonhoidollista merkitystä. Iholle hyviä öljyjä on huomattavasti vähemmän vaan tilalla on käytetty pidemmälle käsiteltyä öljyä. Toki tuote on kasvoilta pois huuhdeltava. Emulgaattorin määrää on myös vaikea tai mahdotonta arvioida inci-listasta, mutta tuote ei ainakaan saisi jättää ihoa kiristeleväksi. Toki laadukaskin tuote voi kiristellä todella kuivaa ihoa. Eli kaikki aina riippuu omista toiveista ja ihon tarpeista. 🙂

  • Lina

    Hei Miia! Kamppailen TODELLA rasvottuvan ihon kanssa ja olen tehnyt sitä jo pitkään… En koe ihoani kuivaksi, mutta päivän mittaan meikkivoiteen alla ihoa kiristää ja kiiltää kuin naantalin aurinko… Meikkivoide suorastaan sulaa iholta pois eikä pysy 3h pidempään…
    Ihonhoitooni kuuluu tällä hetkellä MuruMuru kasvovesi, hylauronihappo seerumi ja Mossan päivävoide… ihon pesen ainoastaan vedellä aamut ja illat (käytän ihonhoitoon tarkoitettua kinnasta jolla saa veden avulla pois jopa ripsarit). Olen aina ajatellut, että minulla olisi pintakuiva iho, mutta alan jo epäilemään, että olisiko sittenkin rasvoittuva? Toki ihoni ei rasvoitu niinkään kun olen täysin ilman meikkiä mutta rasvottuu kyllä sillonkin tosin ei niin raivokkaasti… Tämä alkaa jo käymään todella ”raskaaksi” sillä saan päivät pitkät pyyhkiä rasvaa iholta kämmenellä. Meikkivoiteena tällä hetkellä Lorealin true match ja sen jälkeen kakkupuuteri (olen ymmärtänyt että irtopuuteri voisi olla parempi). Kaipaisin meikkivoiteelta sellaista kosteutettua lookia, tällä hetkellä meikkivoiteeni näyttää kovin elottomalta. Toivottavasti sait kiinni ajatuksistani! 🙂

    • Miia Johansson

      Hei Lina! 🙂 Kiristely olisi sen merkki, että kyse on pintakuivuudesta. Mutta voihan iho myös samalla olla rasvoittuva. Mutta kiristely olisi hyvä saada kuriin ja siksi vaihtaisin ihan alkuun sun puhdistustavan. Lämmin vesi ja ihon hinkkaaminen myös omalta osaltaan hieroo tehokkaasti pois ihon omia tarkeitä rasvoja ja bakteereita. Kun näin käy, niin ihon on vaikea pitää itsessään kosteutta ja tästä johtuu kiristely. Lisänä suosittelisin sulle laadukkaammat tuotteet, josta sun iho saa vesikosteutta ja laadukkaita kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Mutta lähtisin liikkeelle puhdistustavan vaihdosta. Aamuisin riittää pelkkä nopea huuhtelu viileällä vedellä ja kasvojen taputtelu pyyhkeellä. Putsarivaihtoehtoja löydät tästä: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/puhdistus/

      • Lina Klemets

        Kiitos paljon vastauksesta!☺️ Ihanaa Vappua!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram