IHONHOITONI JUURI NYT – MINKÄLAISIIN TUOTTEISIIN AINA PALAAN?

02.05.2022

*Sisältää mainoslinkin. Tuote saatu.

En voi tarpeeksi korostaa kuinka tärkeää on hoitaa omaa ihoaan juuri sille sopivilla tuotteilla. Moni kosmetiikkatuote voi kyllä sopia kaikille, mutta onko se ihanteellinen kaikille? Se on eri asia.

MINKÄLAINEN TUOTE ON IHANTEELLINEN JUURI SINULLE?

Kaikille sopiva tuote voi olla jokin melko perustuote, jossa ei ole mitään ihoa tukkivaa, mutta ei myöskään paljon tehoaineita, jotta se sopii myös herkemmälle iholle. Yleistäminen on kuitenkin hyvin vaikeaa, koska kaiken näkee vaan tuotteen raaka-aineista.

Kun miettii ihonhoitoa, niin kannattaa aloittaa yksinkertaisesti siitä, että mitä iho kaipaa. Lisäksi onko iholla tarve jollekin tietylle tehoaineelle, kuten esimerkiksi ihoa kirkastaville tai tehokkaasti kosteuttaville raaka-aineille. Vai onko iho herkkä ja tehoaineet on parempi jättää minimiin. Kaikille ihotyypeille tarkoitetut tuotteet voivat hyvinkin riittää ja toimia monella eri ihotyypillä, mutta väärä tuote väärällä iholla voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jopa pahoja iho-ongelmia.

Aina, kun lähden suosittelemaan jollekin ihonhoitotuotteita aloitan puhdistustuotteesta. Hellävaraisen putsarin kanssa näkee ensin mihin ihon kunto rauhoittuu. Sen jälkeen mukaan voi lähteä lisäämään nesteytystä ja kosteutusta tuovia tuotteita oman ihon tarpeiden mukaan. Ohjeet askel askeleelta löydät TÄSTÄ.

MISTÄ TÄMÄN KIRJOITTAJAN IHO PITÄÄ ENITEN?

Oma ihoni on alkanut selkeästi muuttua iän myötä herkemmäksi. Liiat aktiiviaineet saattavat aiheuttaa poskille finnejä ja usean tehoaineen kombo aiheuttaa oikein kunnon lehahduksen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että nuo tuotteet olisivat välttämättä huonoja. Ne voivat olla sinulle juuri sitä, mitä ihosi tarvitsee.

Hyvin moni käyttää kuitenkin ihollaan aivan liian suurta määrää erilaisia tehotuotteita, tippoja, hoitonesteitä ja seerumeja. Monen teidän kohdalla onkin käynyt niin, että kun raaka-aineiden (tai tuotteiden) määrän tiputtaa aikalailla minimiin, niin iho rauhoittuu.

Oma ihoni rakastaa erityisesti hellävaraisia, mutta tehokkaasti kosteuttavia tuotteita. Myös ikääntyvän ihon kasviöljyt ovat iholleni herkkua, mutta eivät mitkään liian tehokkaat pommit erilaisine uutteineen. Testaan usein eri tuotteita ihollani ihan sen koostumuksen vuoksi, mutta arvioin sen enemmänkin raaka-aineiden perusteella. Enhän mitenkään pysty arvioimaan tuotteita oman ihoni reaktion perusteella. Silloin todella moni ei saisi täältä itselleen hyviä vinkkejä.

OMA IHONHOITONI SISÄLTÄÄ TÄLLÄ HETKELLÄ SEURAAVAT TUOTTEET: 

  • PUHDISTUS: *Djusie puhdistusöljy on oikeasti todella monelle ihotyypille sopiva ja sillä lähtee niin helposti meikki.
  • NESTEYTYS: Tehokkaasti kosteuttava, mutta silti herkkää ihoani rauhoittava on *Fiini Naturally ruusu-kaura kasvovesi.
  • EXTRA NESTEYTYS: Ihoni on tuntunut pitkän talven jälkeen todella pintakuivalta ja siksi *Pure=Beauty Hydra Booster on ollut suureksi avuksi.
  • KOSTEUTUS: Palaan aina uudelleen *Olivia Klein Balance Creamiin. (Puteli vetelee taas viimeisiään ja vinkkinä nämä Olivian tuotteet kannattaa kääntää ylösalaisin, että loput tuotteet saa ulos.)
  • EXTRAKOSTEUTUS: En yksinkertaisesti elä ilman kasvoöljyjä. En myöskään tajua miten en ole huomannut *Laponien kasvoöljyn upeaakin upeampaa kasvoöljyn “sisällysluetteloa”! Se sisältää juuri ne mun lemppari kasviöljyt – puhdasta rakkautta!

P.S. Tällä hetkellä kaikki tuotteeni ovat suomalaisia brändejä! Suomessa nimittäin valmistetaan aivan käsittämättömän laadukasta ihonhoitoa. 

  • Taija

    Moikka, mä palasin juuri aiemmin hyviksi havaittuihin tuotteisiin takaisin. Käytin pari kuukautta Djusie- tuotteita, mutta ne saivat mun herkän ihon reagoimaan. Nyt on taas Pure Beautyn kasvovesi, Bybin puhdistusöljy ja kasvovoide ja Balm balmin ruusunmarja kasvoöljy käytössä. Ja kasvot hehkuu ja voi hyvin.

    Djusien kasvoöljy saa kasvot punoittamaan. En tiedä mihin ihoni siinä reagoi. Couperosa on ja nyt sitä tasapainoitan.

    En edes tiedä miksi olin niin mainonnan uhri ja lähdin muuta kokeilemaan 😬

    • Miia Johansson

      Joo, mulle ei kanssa sopinut se Djusien kasvovesi päivittäisessä käytössä myöskään. Käytän sitä vaan silloin tällöin kuorivana kasvovetenä. Ja kasvoöljy on just sopivampi iholle, joka kaipaa kirkastusta. Erityisesti just tuo kasvovesi on hyvä esimerkki siitä kuinka loistava tuote se on rasvaisemmalle iholle, mutta ei taas monelle herkkäihoiselle. Siksi en allekirjoittanut noissa sitä, että sopis kaikille. Pois huuhdeltavat usein sopii paremmin kaikille, mutta ei tietty nekään välttämättä. Ja tosi herkällä iholla Djusien putsarikin voi olla liikaa.

      Hyvä, että oot löytänyt just sulle sopivat tuotteet. 🥰

      • Emmi

        Mulle Djusien putsari oli just liian tehokas, se jätti pesun jälkeen aina kiristelevän ja kuivan tunteen iholle. Ja koko käytön ajan mulla oli jatkuvaa aknea, mutta hoksasin vasta hiljattain yhdistää nää kaksi asiaa toisiinsa. Osaatko sanoa, mikä Djusien putsarissa aiheuttaa tuota kuivumista?

        • Miia Johansson

          Heippa Emmi! 🙂 Joo, siis jopa emulgoituvat öljyputsarit voivat olla joillekin ihotyypeille liikaa ja tosiaan tuo kiristelevä fiilis on jo selkeä merkki ettei putsari ole sulle sopiva. Tällöin kääntyisin ehdottomasti sellaisen öljyputsarin puoleen, jossa on vain öljyjä ja se ei emulgoidu. Tai sitten vaihtoehtoisesti Laponien puhdistusöljy, joka on nimeomaan herkälle iholle ja iho-ongelmien kanssa kamppaileville tehty. Siinä on emulgaattoria, mutta oman arvioni mukaan vähemmän – toki tämä täysin arvio.

          • Emmi

            Heippa ja kiitos vastauksestasi! 🙂 Oon käyttänyt Fiinin mustaherukkabalmia aiemmin hyvällä menestyksellä (sun suosituksesta!) ja palasin siihen – hurjaa, miten iho rauhoittui silmin nähden jo ensimmäisen yön jälkeen! Onneksi siis hellävarainen puhdistustuote löytyy 🙂

          • Miia Johansson

            No niin hienoa 😍 ja siis epäsopivuus voi myös olla muissakin raaka-aineissa kuin emulgaattorissa. Esim Djusien putsarissa on eteerisiä öljyjä, jotka ei sovi kaikille.

  • Emmi

    Moi Miia, osaisitkohan antaa minulle jotain vinkkejä. Ihoni on nyt alkanut kevään aikana oikuttelemaan. Iholleni (sekaiho?)tulee herkästi epäpuhtauksia, mutta viime syksystä asti ihoni on ollut melko hyvässä kunnossa ja näppyjä on tullut vain satunnaisesti. Nyt siis erityisesti leuan alueelle on tullut paljon näppyjä ja myös muualle kasvoille tukkeumaa. Käytössä pitkään on ollut seuraavat tuotteet: apeironin puhdistusmaito, eco by sonyan fruit toner, OK hydra serum ja voiteina evolve 360/ antipided avocado pear. Onkohan tuotteet nyt kevättä/kesää kohti liian tunteja vai mistä mahtaa johtua?

    Olen kärsinyt pitkään iho-ongelmista ja nyt kun viimein iho on ollut hyvässä kunnossa, niin pelkään, että taas palataan alkuun 😭

    • Miia Johansson

      Heippa Emmi! 🙂 Jos sun ihonhoitoon ei ole tullut muutoksia, niin en usko ainakaan ihonhoitotuotteiden tätä aiheuttavan. Toki ihon tarpeet myös muuttuu ja noiden loppuessa, niin voithan vaihtaa tietenkin erityisesti nuo voiteet enemmän epäpuhtaalle iholle tarkoitetuiksi. Mutta ihoon vaikuttaa niin paljon enemmän oikeastaan kaikki muu paitsi ihonhoito. Erityisesti epäpuhtauksissa syy usein löytyy sisäisestä kauneudenhoidosta eli elintavoista, ruokavaliosta, stressistä tai hormoneista. Tai vaikka kaikki nämä yhdessä. Onko sulla tullut jotain muutoksia elämässä, jotka voisivat vaikuttaa ihoon? 🙂

  • Julia

    Oletko kokeillut Ren cosmetics merkkisiä tuotteita? Vasta törmäsin merkkiin ja mietin ovatko niin “clean” kuin mainostavat 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Julia! 🙂 En oo testaillut ja kurkkinut incejä. Clean on aika laaja käsite, koska niissä saattaa usein törmätä myös synteettisiin raaka-aineisiin.

  • Vera

    Moikka!🙂Saisiko sulta vinkkejä, kun oon ihan hukassa ihonhoitoni kanssa?! Iho tuntuu pintakuivalta, kiristävältä ja punoittaa. Olen lueskellut paljon tuotesuosituksiasi (mm. Couperosa ihonhoidosta), mutta vaihtoehtoisia tuotteita tuntuu olevan niin paljon etten tiedä mikä voisi olla sopiva combo tai mikä olisi tärkein askel hyvinvoivaan ihoon.🤔

    • Miia Johansson

      Heippa Vera! 🙂 Täältä blogista tosiaan löytyy melkein kaikki mitä tiedän ihonhoidosta. Tärkeintä on vaan lähteä liikkeelle ja aloittaa aluksi hellävaraiseen putsariin vaihtamisesta ja hiljalleen kaikki tuotteet juuri sun iholle sopiviksi. Varmasti moni tuote sopii sun iholle, joten on vaikea sanoa juuri sitä yhtä ja oikeaa.

  • Petra

    Hei Miia! Tarkennatko tuota että jotkut tuotteet aiheuttavat kunnon lehahduksia mutta eivät silti välttämättä ole huono asia iholle? Olen tässä pitkään kamppaillut iho-ongelmien kanssa ja iho oireilee tuotteiden levittämisen jälkeen juurikin noin että naama punoittaa ja polttelee. Mistä voin varmaksi tietää että onko tuote liian hoitava/tehokas minulle tai milloin kyseessä on allerginen reaktio? Ja milloin se on taas sopiva, vaikka herkkä iho reagoikin siihen

    • Miia Johansson

      Helou 😊 niin siis tarkoitin tässä, että jos tuote aiheuttaa lehahduksen, niin se ei tarkoita sitä ettei se olisi hyvä tuote ja sopisi siis jollekin muulle.

      Jos iho reagoi johonkin tuotteeseen ja sun tapauksessa se kuulostaa herkkyysreaktiolta, niin lopettaisin sen käyttämisen. Mulla on ensi viikolla tulossa postausta herkän ihon hoidosta, johon haastattelin kosmetiikkakemistiä. Hän kertoo haastattelussa hyvin siitä mikä usein aiheuttaa kosmetiikassa reaktioita. Tässä hieman pohjaa aiheesta vanhassa postauksessa: https://miiajohansson.com/2022/01/allerginen-reaktio-kosmetiikasta-miten-loydat-syyllisen/

      • Petra

        Kiitos Miia! Jään odottamaan tuota postausta innolla, jos vaikka saisin siitä apua tähän mun iho-oireiluun. Tällä hetkellä melko lailla kaikki tuotteet aiheuttaa punoitusta ja polttelua, joten tosi hukassa ollaan ihon suhteen ☹️

        • Miia Johansson

          Mä uskon, että siitä vois olla apua 🥰

  • Noora

    Moikka! Laittelin siulle jo instagramissa viestiä, mut en yhtään tiiä liekö se oikea kanava kysellä, joten epätoivoissani laitan myös tätä kautta viestiä.

    Saat varmaan miljoona viestiä päivässä, eikä siulla oo varmasti aikaa neuvoa kaikkia, mutta kysyn nyt kuitenkin jos mitenkään tän huomaat ja ehdit vastata! Mie oon nyt lukenut paljon siun blogia ym, ja vihdoin ajattelin vaihtaa puhdistustuotteita ym hellävaraisempiin ja luonnollisempiin, kun entiset alkaa olla loppu. Olin jo reilun viikon puhdistanut kasvot Lumenen herkkä puhdistusmaidolla, (+satunnaisesti kaksoispuhdistus Lumene kirkas cleansing creamilla, mutta vähenevässä määrin koska vaahtoava geeliputsari…). Puhdistuksessa konjac sieni apuna, ja vedenkestävän ripsivärin puhdistukseen Garnier eye make up remover, koska millään muulla en oo saanu irtoamaan. Puhdistuksen jälkeen Lumene valo päivävoide ja The ordinaryn organic rosehip seed oil päälle. Aamulla sama setti, aina pelkällä puhdistusmaidolla. Kasvojen iho oli tosi kirkas ja kuulas, kaverikin kehui että näytän jotenkin nuoremmalta!

    Tuotteiden loppuessa mietin minkä puhdistusöljyn ottaisin käyttöön, ja sain Sokokselta Djusien putsarista näytteen. Ostin myös Olivia klein mineral Tonerin, johon olin pitkän pohdinnan jälkeen päätynyt, ja eilen sitten vielä Olivia Klein Balance creamin.

    Djusien putsari ei tahtonut oikein poistaa vedenkestävää ripsiväriä vaikka kuinka yritin (mahdollisimman hellävaraisesti) hieroa ripsiä. Lopputuloksena öljyinen kalvo ja kirvelyä silmissä, ja pieniä ripsivärin jämiä jäi silti. Ihon puhdisti taas ehkä vähän liiankin hyvin, pienoista kiristelyä kun oli havaittavissa. Putsailin niitä ripsareita sitten vedellä sormin pois kun puhdistusmaitokin ehti loppua. Puhdistuksen jälkeen suihkuttelin iholle mineral Tonerin, ja huomasin sen heti kirvelevän hieman, ja mietin voiko siinä oleva suola aiheuttaa sen? Joskus oon kokeillut Himalajan suolasaippuaa, ja tunne oli ihan samanlainen. Muuten jatkoin Lumenen kasvovoiteella ja ordinaryn öljyllä, mutta oon huomannut et iho on nyt tosi ärtyneen, pistelevän ja vähän sellaisen turvonneen oloinen. Eilen käytiin kasvovoiteena Olivia kleinin balance creamia, ja se tuntui kyllä ihanalta ja hellävaraiselta, mutta mietin onkohan tässä ongelmana nyt se mineral toner 😩 tosin djusien putsari oli kans ainakin aika ärtsyn tuoksuinen… Mut sitä en tosin tule jokatapauksessa ostamaan, koska ei poistanut ripsaria, ja haluaisin päästä tuosta erillisestä silmämeikinpoistoaineestakin eroon. Aamuisin oon nyt pessyt vaan vedellä kasvot, sen päälle mineral toner ja kasvovoide+öljy.

    Oon ennenkin miettinyt, ja nyt entistä enemmän, että onkohan miulla couperosa iho, koska muutenkin herkästi kasvot punottaa ja ainakin tuosta nenänpielistä ja poskilta oikeen helottaa välillä, kuten nyt, silleen ärtyneenä, ja ihohuokoset oikeen paistaa suurena, et on jotenki turvonneen tuntuinen ja näköinen.

    Hirveen pitkä selostus, mut mitä oot mieltä, kannattaako jatkaa sillä mineral tonerilla siinä uskossa että iho tottuu, tai jostain muusta syystä lehahtelee? Ja jos ei, niin mitä kasvovettä suosittelet, oisko se Birch sap esim, vai mikä? Samoin hellävarainen öljy/balmiputsari ois kans hakusessa, millä lähtis vedenkestävä ripsiväri myös. Ajattelin tilata tuon Laponie of Scandinavia milk cleanserin jokatapauksessa, mutta se tuskin yksinään riittää muulle kun meikittömille päiville. Maitomainen, ainakin se lumenen kyllä tuntui sopivan miulle. Kaveriksi mietin esim fiinin kaura (tai mustaherukka) balmia, mutta jotenkin hirvittää kokeilematta ostaa kun tällänen oli tää ensikokeilu 😩 ja mietityttää poistaako sen vedenkestävän ripsarin sekään…

    Kiitos ihan miljoonasti jos ehdit ja jaksat lukea ja vastata, tarviisin kyl oikeesti apua tän kanssa! 🥺❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Noora! 🙂 Taidettiinkin viestitellä jo tuolla IGn puolella? Laitoitko Djusien kuivalle iholle kuivin käsin ja olikohan tuotetta tarpeeksi? Nämä on usein syyt miksi tuote ei toimi. Sun iho kuulostaa herkältä tämän perusteella. Couperosassa näkyy usein poskilla sellaisia ihan pieniä hiusverisuonia ja tietenkin iho myös punoittaa. Jos iho lehahtelee, niin se ei kuulosta sulle sopivalta tuotteelta.

      Mulla on tulossa huomenna herkän ihon hoidosta mun mielestä todella mielenkiintoinen postaus. 🙂 Eli stay tuned! 🙂

  • Niia

    Moikka! Mulla on (ainakin näin olen tulkinnut..) sekaiho, jota hoidan tällä hetkellä pure=beautyn omega cleansing balmilla ja birch sap mistillä sekä fiinin mustaherukka kasvoöljyllä. Näillä siis mennyt noin pari viikkoa ja nenästä ihohuokoset ehkä hieman pienentyneet sekä kasvot ovat todella miellyttävän tuntuiset pesun jälkeen.

    Mulla on myös atopia, mutta se ei hirveästi kasvoissa tuu esiin ihottumana. Iho on paikoittain kyllä kuiva ja välillä kiristelee. Oon tykännyt muuten noista tuotteista, mutta tahtoisinkin jonkun kosteusvoiteen tuon kasvoöljyn tilalle, sillä pidän päivisin paljon kasvomaskia töissä ja tuntuu, että on liian tuhti tuo öljy päiväksi. Pidän kuitenkin siitä, ettei ole montaa purkkia pyörimässä kaapissa.

    Millaista voidetta suosittelisit? Pohdin myös, että onko tuo kasvovesi paras?
    Kiitos jo etukäteen! 🙂

    • Miia Johansson

      Heippa Niia! 🙂 Juu, tuo kasvovesi sopii hyvin sekaiholle. Riippuu hieman myös tuleeko sulle myös epäpuhtauksia, että tarvitsetko jotain myös siihe tai hieman hillitsemään talin tuotantoa. Mutta jos iho tuntuu enemmän kuivalta, niin pysyisin tuossa sun käyttämässä tuotteessa. Erilaisia kosteusvoiteita löytyy mun suosikeista. Pääset niihin tästä: https://miiajohansson.com/tuotteet/ihonhoito/kosteusvoide/ Jompi kumpi Olivian kostuesvoide voisi olla sulle hyvä.

      • Niia

        Tutkinkin asiaa vielä enemmän ja nyt pohdin kumpaa OK voidetta kannattaa lähteä testaamaan.. Iho punoittaa etenkin poskista, ihohuokoset ovat suuret ja päivisin iho rasvoittuu paljon. Käytän harvoin meikkiä, joten melkein kallistuin tuon hydra lotionin ostoon, sillä siihenhän voi sitten laittaa kasvoöljyä lisäksi tarpeen tullen. Kuitenkin balance cream lupaa myös rauhoittaa talin tuotantoa ja ihon punoitusta, niin nyt en enään tiedä kumpi olisi parempi. Vai pitäisikö lähteä kokeilemaan molempia?

        • Miia Johansson

          Joo, testaisin sinuna tuote Hydra Lotionia. 🙂

  • Nipa

    Hei
    Ostin myös nuo djusie putsarin,öljyn ja kasvoveden. Sitkeästi yritin käyttää kaikkia, mutta nyt on todettava, että käyttöön jää vain tuo ihana putsari! kasvovedestä ja öljystä tuli aina punoitus ja kirvelyä.

    Kysyisin voiko sävyttävän ( algamaris) aurinkovoiteen alle laittaa jotakin primeria tai tasoittava seerumia ulkoilman juhlaan? Vai onko meikkivoide parempi? En haluaisi
    “paksua” kerrosta meikkiä, mutta sopisiko esim. Vitaliberata beuty blur olisiko tuo alle vai päälle?

    • Miia Johansson

      Heippa Nipa! 🙂 Joo toki voi laittaa, mutta en tiedä huomaako välttämättä primerista mitään eroa. Itse en käytä primereita. Vita Liberatan tuotteesta mulla ei ole kokemusta. Mutta meikkivoide on tietenkin aina hieman juhlavampi ja sen kannattaa laittaa aurinkosuojan päälle.

  • Heidi

    Hei, oletko kokeillut Björk and Berries Raspberry + Bakuchiol Face Oil -tuotetta? Olen tykännyt kovasti Bybin Bakuchoil öljystä ja toisaalta mietin, että miksi vaihtaa hyvää tuotetta, mutta toisaalta kiinnostaisi kokeilla jotain uutta. Minulla siis kuiva, ikääntyvä (44v) iho

    • Miia Johansson

      Heippa Heidi! 🙂 En ole kokeillut kyseistä tuotetta.

  • Katri

    Tuttuja tuotteita 😍 mulla käytössä myös murumurun moisture boost kasvovesi ja murumurun c vitamiini seerumi sekä heidän silmänympärysvoide, mitä mieltä oot näistä? Toi laponien öljy on kyllä puhdasta rakkautta ❤️

    • Miia Johansson

      Heippa Katri! 🙂 Tärkeintä ihonhoidossa on se, että sun iho tykkää ja sä tykkäät. Eli sinänsä mun mielipiteellä ei ole vaikutusta. <3 Mutta kun kysyit, niin mä en itse niin pidä Murumurun tuotteista, koska ne on sisällöltään vaatimattomammat ainakin mitä oon viimeksi kurkannut, mutta tietenkin ne on myös edullisempia. 🙂

  • LiisaK

    Itsellä sopii Djusien kasviöljy. Iho tuntuu sen jälkeen täydelliseltä ja pehmeältä.

    • Miia Johansson

      Joo tämä öljy on tosi kiva sekaihoiselle ja rasvaisemmalle iholle tai kesäksi myös kuivalle iholle. Riippuu niin ihan tarpeista. Olenkin kirjoitellut myös tästä öljystä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram